Eli SM-tasoa olevan B-junnun kannattaa jäädä oman kylän joukkueesseen pelaamaan divaria vielä muutamaksi vuodeksi jotta kenties saa edes mahdollisuuden olla mukanan mahdollisessa liiga-nousussa, tulevaisuudessa.
No, kyllä ja ei, koska pelaajien kehitys menee pitkälle yli 20-vuotiaaksi eri tahtia. Suljetussa sarjassa tämä ratkaisu on edessä myös kaikilla muilla, riippumatta pelaajan senhetkisestä tasosta.
Kuitenkin siellä omalla kylällä on myös se kaukalon ulkopuolinen elämä, joka taas vieraassa kaupungissa olisi kovasti yksinäisempää. Sillähän ei tietyssä mielessä ole merkitystä, missä kaukalossa luistelee, mutta sillä onkin jo sitten merkitystä, että kenen kanssa siellä kaukalossa on ja missä kaupungissa se kaukalo onkaan.
Nämä ovat todella kovia ratkaisuja jääkiekon vuoksi. Toisille tämä sopii ja itsenäistyminen sujuu, mutta toiset eivät ole todellakaan valmiita lähtemään vanhempien helmoista.
Totta kai on selvää, että jossain vaiheessa pelaajan on tehtävä ratkaisunsa, mille tasolle aikoo pyrkiä ja joskus se tietää muuttoa. Se, mitä tässä nyt haluan sanoa, on se, ettei sarjajärjestelmä hiljaa pakottaisi pelaajia lähtemään sen vuoksi, ettei kotipaikkakunnalla ole kerrassaan mahdollisuuksia kehittyä pelaajana. Lahjakkaimmat lähtevät muualle -> junnujoukkue heikkenee ja alle ei tule riittävän kovia pelejä -> edustusjoukkue kärsii, mutta mitäpä siitä, kun ei voi pudota eikä nousta ;)
Ai niin, mutta nythän tunnelin päässä on taas valoa.
Luulenpa että pelaajat ovat sen verran itsekkäitä etteivät uhraa tärkeimpiä kehityksen vuosiaan, vaan aina tavoitellaan henk.kohtaisesti korkeinta mahd. tasoa.
Vertaa Oskar Osala, Vaasalaiset mielellään olisivat pitäneet mutta pelaajan itsensä kannalta oli pakko lähteä.
Se on kyllä totta, että pelaajien arvot ovat muuttuneet enemmän siihen suuntaan, että oma ura ensin. Tosin se vähän ihmetyttää, että eikö sinne liigaan voisi mennä myös valmiimpana pelaajana vuotta kahta myöhemmin kun alla on miesten otteluja. Osalan oli toki lähdettävä, koska hän on tamimaisesti sanottuna poikkeuksellinen lahjakkuus eikä Sportissa liigaan olisi menty. Hyvin harva pelaaja kuitenkaan on valmis 18-19-vuotiaana kaverina, vaan useimpien tie vie liigaan sitten kuitenkin Mestiksen kautta, kun rooli edustuksessa jää pieneksi...
Tässä omalle kylälle jäämisessä on vielä sekin hyvä puoli, että kotikaupungissa todennäköisesti vastuuta on tarjolla ihan eri tavalla kuin vaikkapa Tapparassa tai TPS:ssä, joissa samoista minuuteista on kisaamassa huomattavasti isompi joukko nuoria. Eli oman kaupungin joukkueessa on tietyllä tavalla helpompi erottua joukosta.
Vähän hajanaista ajatusta tuli, mutta paikkaillaan sitten myöhemmin.