Asia, joka ei avaudu minulle

  • 1 300 417
  • 7 625
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Minäpä näin tuon lapsena ensi kertaa hienossa elokuvatetterissa, "laajakankaalta", hyvällä äänen- ja kuvanlaadulla. Jäi hyvät muistot. Jostain videotykiltä tai telkkarin pikkuruudusta tuskin mikään erikoinen.
Paska on paskaa vaikka suurennuslasilla silmäilis.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäpä näin tuon lapsena ensi kertaa hienossa elokuvatetterissa, "laajakankaalta", hyvällä äänen- ja kuvanlaadulla. Jäi hyvät muistot. Jostain videotykiltä tai telkkarin pikkuruudusta tuskin mikään erikoinen.

Joo ei ollu tykkejä siihen aikaan. Katottiin VHS-nauhurilta ja 24 tuuman Salorasta. Ei ollu hirveen hyvät äänentoistot muistaakseni.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
En ymmärrä miksi ihminen tuhlaa satoja erkkejä ja ostaa raketteja, ja ampuu ne taivahalle. Varsinkaan täällä taajamassa, kun kaupunki kuitenkin järjestää isot tulitukset. Ilmeisesti ihmisillä on ylimääräistä rahaa sitten. Mulle jos just nyt joku antaisi viissataa käteen, niin en varmasti ampuisi niitä yläilmoihin. Ostaisin jääkaapin täyteen ruokaa, maksaisin tyttärelle vanhojen päivien puvun ja ehkä sähkölaskunkin. Mutta hyvähän se on ekonomistisesti ajatella, että lamasta ei ole tietoakaan kun tuollaiseen paskaan on varaa satsata.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ei avaudu, että minkälainen selostaja kelpaisi Jatkoajan vaativille kirjoittajille. Ei kelpaa tunteelliset, ei rauhalliset, ei nippelitieoa jakavat besserwisserit, eivät (tietenkään) lajia huonosti tuntevat muuten mukavat, eivät nimiä väärin lausuvat, eivät nimien lausumiseen kunnolla perehtyneet jne.
Kaipa jokaisella vaan on oma suosikkityyppi ja eri tyyppisiä vieroksutaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omasta puolestani ensimmäinen viinayö kului samalla tavalla kuin sitä edeltäneet kaljakännitkin: pelkkää harmitonta hoipertelua ja pienistäkin asioista innostumista. Lienen ihan oikeasti hippi taikka pehmo, kun en ajattele toisten hakkaamista edes jallun voimalla. Ystäville ei avautunut viime iltana haluni olla osallistumatta juomapeliin mahdollisen humaltumisen vuoksi. Johtuu siitä, että onnistuin sisäistämään jotain tärkeää, kun ei tee enää mieli elää sunnuntaipäiviä täydessä kaamosolossa.
Kyllä. Olet hieno ihminen. Mutta miten viina voi muuttaa ihanan ihmisen? Siis miten viina tekee siitä aivan vainoharhaisen. Ei avaudu.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varmaankin repii vahvana aineena aivosolut varsinaiseen kaaokseen: tappeja irti sieltä täältä ja osa syöpyy höyryksi kirkkaan veden voimalla. Ei mikään ihmekään, jos tuossa älynystyröiden joukkotuhossa muuttuu luonteeltaan väkivaltaiseksi. Tämä on oma keittiöpsykologin teoriani. Uskon olevani edes aavistuksen verran oikeilla jäljillä.
En nyt puhu väkivaltaisesta, mutta vainoharhaisesta. Oon tänäkin iltana nussinut koko pohjosen läpi, vaikka kävin vaan spaddulla aina. Hullua. Nopee pitää olla.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Miksi hitossa sitä pitää aina ylianalysoida jokaikinen elämän kannalta merkittävä päätös etukäteen ja pyöritellä päässä sellaset 99 erilaista mahdollista skenaariota. Olisi kätevää, jos mielelle olisi olemassa joku mute-nappi jota voisi tarpeen tullen painaa tällaisessa tilanteessa kun järjen äänikin koittaa sanoa että lakkaa hyvä mies miettimästä ja TEE MITÄ SUN ON TEHTÄVÄ!

On toi oma pääkoppa vaan paskaa seuraa aika ajoin. Toisaalta ei ihminen omasta perusluonteestaan oikein eroonkaan pääse. Mun pahin perisynti nyt vaan on analysoida ja kelata asioita päässäni liikaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Miten kananmunien paistaminen on niin vaikeaa. Kun ei osaa niin... Tein meille pyttipannua ja paistoin siihen pari kananmunaa. Ensinnäkin pannu oli liian kylmä ja muna alkoikin levitä eikä koaguloitunut heti. Kun sitä yritti hallita niin kananmunasta tuli ihme möykky. Kääntäessä toinen kananmuna hajosi ja toinen meni kaksinkerroin. No tällä kertaa en paistanut niitä kuitenkaan käännön jälkeen liikaa.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi hitossa sitä pitää aina ylianalysoida jokaikinen elämän kannalta merkittävä päätös etukäteen ja pyöritellä päässä sellaset 99 erilaista mahdollista skenaariota. Olisi kätevää, jos mielelle olisi olemassa joku mute-nappi jota voisi tarpeen tullen painaa tällaisessa tilanteessa kun järjen äänikin koittaa sanoa että lakkaa hyvä mies miettimästä ja TEE MITÄ SUN ON TEHTÄVÄ!

On toi oma pääkoppa vaan paskaa seuraa aika ajoin. Toisaalta ei ihminen omasta perusluonteestaan oikein eroonkaan pääse. Mun pahin perisynti nyt vaan on analysoida ja kelata asioita päässäni liikaa.

Joko sen sun ihastuksen kohteena olevan työkaverin haarat on avautunut vai vieläkö odotat täydellistä tilannetta tai hetkeä kysellä kahville? Kysymättä ne ei ainakaan avaudu.

Ei oikein avaudu kuinka röökiaski on hävinnyt taskusta, oisko se sitten tippunu tonne jonnekin synkkään ja pimeään tammikuun keliin. Täytyy varmaan ostaa uusi.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Miten kananmunien paistaminen on niin vaikeaa. Kun ei osaa niin... Tein meille pyttipannua ja paistoin siihen pari kananmunaa. Ensinnäkin pannu oli liian kylmä ja muna alkoikin levitä eikä koaguloitunut heti. Kun sitä yritti hallita niin kananmunasta tuli ihme möykky. Kääntäessä toinen kananmuna hajosi ja toinen meni kaksinkerroin. No tällä kertaa en paistanut niitä kuitenkaan käännön jälkeen liikaa.
Onhan se ehkä tietynlainen taitolaji, vaikka teflonpannut ovatkin hyvä apu. Ilmankos kalliiden hotellien aamiaistiloissa on usein ammattikokki munia valmistamassa, keitettynä, paistettuna, kokkelina tai miten nyt asiakas ne tahtoo.
Kun eräs tuttavani ensi kertaa äidin hoivista omaan asuntoon muuton jälkeen yritti paistaa kananmunia, onnistui hän saamaan kaksi ensimmäistä hellan ja tiskipöydän väliin. Meni sitten rohkeasti pyytämään naapurista apua...
 

Stirner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Che Guevara
Miten kananmunien paistaminen on niin vaikeaa. Kun ei osaa niin... Tein meille pyttipannua ja paistoin siihen pari kananmunaa. Ensinnäkin pannu oli liian kylmä ja muna alkoikin levitä eikä koaguloitunut heti. Kun sitä yritti hallita niin kananmunasta tuli ihme möykky. Kääntäessä toinen kananmuna hajosi ja toinen meni kaksinkerroin. No tällä kertaa en paistanut niitä kuitenkaan käännön jälkeen liikaa.

No ensinnäkin kananmunaa ei kuulu kääntää paistaessa, älä käytä liian kuumaa pannua ja laske kananmuna rikkomisen jälkeen varovasti siten että keltuainen pysyy nätisti kasassa. Sitten paistat hetken aikaa, kuitenkin niin että keltuainen on edelleen juokseva ja otat pois. Ei ole sen monimutkaisempaa.
 

Glove

Jäsen
Miten kananmunien paistaminen on niin vaikeaa. Kun ei osaa niin... Tein meille pyttipannua ja paistoin siihen pari kananmunaa. Ensinnäkin pannu oli liian kylmä ja muna alkoikin levitä eikä koaguloitunut heti. Kun sitä yritti hallita niin kananmunasta tuli ihme möykky. Kääntäessä toinen kananmuna hajosi ja toinen meni kaksinkerroin. No tällä kertaa en paistanut niitä kuitenkaan käännön jälkeen liikaa.
Pitääkin laittaa pyttipannu ruokalistalle. Ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan. Itse lisään munan suoraan perunoiden, makkaroiden ja sipulin sekaan. Sotkeutuu sinne sekaan mukavasti ja paistuu tarpeeksi hyvin.
 

A Siente

Jäsen
Miten kananmunien paistaminen on niin vaikeaa. Kun ei osaa niin... Tein meille pyttipannua ja paistoin siihen pari kananmunaa. Ensinnäkin pannu oli liian kylmä ja muna alkoikin levitä eikä koaguloitunut heti. Kun sitä yritti hallita niin kananmunasta tuli ihme möykky. Kääntäessä toinen kananmuna hajosi ja toinen meni kaksinkerroin. No tällä kertaa en paistanut niitä kuitenkaan käännön jälkeen liikaa.

Seuraavan kerran annat pannun lämmetä, voit kokeilla kädellä onko lämmin (älä kuitenkaan koske pannuun). Tilkka öljyä ja muna varovasti pannulle, Helpompi käsitellä, kun on pieni tilkka öljyä. Loppu riippuu siitä millaisen munan haluaa, Osa vannoo ettei keltuaista saa rikkoa, mutta jokaisella oma tyylinsä ja makunsa paistamisen suhteen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ensinnäkin kananmunaa ei kuulu kääntää paistaessa, älä käytä liian kuumaa pannua ja laske kananmuna rikkomisen jälkeen varovasti siten että keltuainen pysyy nätisti kasassa. Sitten paistat hetken aikaa, kuitenkin niin että keltuainen on edelleen juokseva ja otat pois. Ei ole sen monimutkaisempaa.
Joku suomalainen julkkiskokki sanoi, että jos kananmuna on yli 9 sekuntia pannulla, niin se on pilalla.

Sen seurauksena oma aamiaismunaresepti menee näin:
- kaksi munaa kippoon. Sekaan tilkka maitoa tai kermaa, suolaa ja pippuria. Vatkataan kevyesti niin, että neste sekoittu, mutta keltuainen erottuu osin omanaan. Teflonpannu induktioliedelle, mikä on täysillä. Munat pannulle, vippaus ympäri 5 sekunnin kuluttua ja toiset 5 sekuntia, niin valmista on. Kannattaa kokeilla, tulee sellainen helvetin kuohkea ja kananmunan maku säilyy paremmin. Niin ja kananmunat huoneenlämmöstä. Aamiaismunat saa noin minuutissa laiutaselle, mikä myöskin on hyvä asia.
 
4

444

Täällähän on näemmä kaiken maailman munadosentteja asialla. Oikeastihan munat paistetaan näin:
- valurauta- tai hiiliteräspannu induktiolle tai kaasuliedelle
- liesi täydelle teholle niin, että pannu on oikeasti kuuma
- klöntti voita pannulle, silloin viimeistään huomaa onko pannu kyllin kuuma
- muna haluamassasi muodossa pannulle
- hellan teho välittömästi alle puoleen
- kun päälipinta alkaa olla hyytynyt eli tytisee vain vähän pannua heilutellessa, paistos on valmis

Kokkeli puolestaan valmistetaan miedolla lämmöllä jatkuvasti hämmentäen ja sotkien. Siinä vaiheessa kun siinä alkaa erottua kiinteitä paakkuja, kokkeli on ylikypsä. Itselleni optimaalinen kokkeli vastaa koostumukseltaan jotain kaurapuuroa; vähän klimppejä, syötävissä mieluummin lusikalla kuin haarukalla, mieluummin mehukas kuin kuiva.

Ishmaelin munakoulussa on vielä tilaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joku suomalainen julkkiskokki sanoi, että jos kananmuna on yli 9 sekuntia pannulla, niin se on pilalla.
9 sekuntia tuntuu aika äärimmäiseltä, 50 sekuntia on Henri Alenin raja.

Tässähän se oikea munakasohje on kerrottu, ei tuota ole ollut tarvetta varioida:
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Minulle ei avaudu tuollaiset kananmunien hifistely-paistaminen. Tosimies ottaa kananmunat raakana juoden ne. Niin kuin kaikki oman elämänsä bodari-mentulat. Se on ainoa tapa nauttia kananmunat.

Jos tämän tekee niin että herää yöllä kahden tunnin välein vetäen niitä yhden rivin on äijä, kun proteiinisynteesi on muutenkin kiivaimmillaan ja kasvuhormonit tutajaa pitkin verisuonistoa. Jos tämän tekee vielä öristen pelkässä aamutakissa (ja sekin auki), niin se kruunaa äijän kulinarismin. Paistinpannua tarvitaan vain kolmen kilon lihakuulan paistamiseen. Voissa ja pekonin rasvassa. On jo kumma jos ei avaudu.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
9 sekuntia tuntuu aika äärimmäiseltä, 50 sekuntia on Henri Alenin raja.

Tässähän se oikea munakasohje on kerrottu, ei tuota ole ollut tarvetta varioida:
Tuossahan se oikeasti kerrotaan mikä on oleellista, kuuma pannu ja nopeaa toimintaa. Lopputulos on, kuten todetaan, kuohkea ja ennen kaikkea, se maistuu kananmunalta. Ylikypsät maistuu .. no ei miltään kai.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täällä tuntuu olevan munat lähellä sydäntä. Sain myös aikoinaan paljon kommentteja kun pohdiskelin keitettyjen kananmunien kuorien irtoamista. Kiitoksia kommenteista ja neuvoista @A Siente, @Ishmael, @Stirner, @Glove ja @finnjewel. Pitää muistaa kuuma pannu ja harjoitus tekee mestarin (tai ainakin keskinkertaisen).
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kananmunia kuuluu paistaa puoli tuntia. Ainakin jos tekee munakkaan sekä itselle että sille toiselle. Mitä enemmän näkee vaivaa toisen vuoksi sitä enemmän rakastaa. Tuollaiset 9 sekunnin munahenkilöt ovat rakkaudettomia sikoja. Luultavasti heillä on jo avioeroja takana ja edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös