Muna on ylikypsä ainakin silloin kun se on kypsempi mitä munakulhon vieressä ilmoitettu minuuttimäärä antaa ymmärtää. Näin käy jos ei jäähdytetä.Kauanko munaa on keitettävä että siitä tulee ylikypsä ja miten ylikypsyys ilmenee? Munien maku kun paranee kypsää kohti mentäessä niin ylikypsä voisi loogisesti olla parempaa kuin tähän asti maistamani. Itse olen törmännyt vain kypsiin eli kovaksi keitettyihin muniin sekä eriasteisesti raa'aksi jätettyihin eli pehmeisiin muniin.
Muutenkin pidän kypsien, siis 10 min tai yli, kananmunien syömistä lähes yhtä dorkana touhuna kuin pihvin syömistä kypsänä. Normaalikokoinen muna on parhaimmillaan 6 minuuttisena (kiehuvaan veteen). Miksei allekin, mutta sitten tarvitaan lusikkaa.
Viimeksi muokattu: