Asia, joka ”avautui” minulle

  • 6 714 105
  • 33 933

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kaveri kanssa meinasi saada turpaan Tampereella yöaikaan vuosi sitten, kun joku nisti kävi pummimaan tupakkaa. Kaveri poltteli bussipysäkillä ihan oikeasti viimeistä tupakkaa askista, kunnes siihen paikalle tuli joku piripää pummimaan savuketta. Kaveri tokaisi vain että ei pysty, tässä palaa viimeinen. Samassa nisti tarrasi kaveriani rinnuksista kiinni ja alkoi huutamaan. Kaveri sai vähän tönäistyä takaisin, joka riitti tälle päihtyneen tilan takia huonon tasapainon omaavalle kaverille. Nisti kaatui perseelleen ja kaverini juoksi seuraavalle pysäkille. Kaverini on melko pienikokoinen ja vähän arka, joten vitutti tämän puolesta.

Näin tupakoimattomana ihmettelen tuota joidenkin tyyliä pummia tupakkaa. Sitä röökiähän saa kuitenkin lähes jokaisesta kioskilta, baarista ja huoltoasemalta ympäri kellon. Miksi ne pummijat ei käy siitä lähikiskalta hakemassa sitä askia? Jos selitys on että ei oo rahaa, niin kannattaa lopettaa tupakointi jos siihen harrastukseen ei ole varaa.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
On varmasti yleistynyt röökin pummiminen katukuvassa. Kun asuin vielä muualla, niin sillon yksi Suomessa käyntien parhaista jutuista oli se, että sai tuprutella rauhassa kaupungilla liikkuessaan. Nykyään se ei onnistu, kun jo sytyttäessä joutuu alkamaan katselemaan ympärilleen, että mistä se röökin tarpeessa oleva dorka on hyökkäämässä. Sitten siinä samalla kun pitää silmänsä auki röökipummien varalta, niin eikös joku feissari iske puun takaa hihaan kiinni kuin hyeena.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tupakointi on muuten melkoisen varmasti katoavaa kansanperinnettä. Olin eilen yhdessä tilaisuudessa missä oli noin 40 henkilöä, mutta tauolla ulkona ei yksikään henkilö polttanut. Yksi imi sähkötupakkaa, mutta sitähän ei lasketa. Joskus 20 vuotta sitten vastaavassa tilanteessa olisi voinut käydä niin, että jokainen olisi polttanut.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tupakointi on muuten melkoisen varmasti katoavaa kansanperinnettä.

2030-luvun Suomesta sitä saa vain apteekeista ja käyttö on paheksuttavaa. Eikä ketään edes kiinnosta polttaa, niin se on koko lailla sama mistä sitä saa vai saako edes.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On avautunut, että nykyiset nuoret aikuiset ovat aivan vitun pummia jengiä. Olin 20 vuotta tupakoimatta ja aloitin käryttelyn vajaa vuosi sitten uudeleen kun laitoin korkin kiinni (addikti). Nyt kun käyn kahvilla tai katsomassa baarissa livekeikkaa niin vähintään illan aikana noin kymmenen tyyppiä tulee pummaamaan röökiä. Mitä vittua? Jopa kadulla tuntemattomat pummivat savuja jos näkevät mun polttavan.
Itse poltan lähestulkoon aina kun se korkki aukeaa viikonloppuisin. Minulta kaverit ovat pummineet monta kertaa tupakkaa, mutta en muista kovinkaan montaa tapausta jossa tuntemattomat olisivat pyytäneet röökiä. Oli minulla vähän aikaa sitten kolmen viikonlopun kokeilujakso jolloin ryyppäsin ilman että hain sitä omaa tupakka-askia. Sinä aikana tuli kyllä pummittua muilta tupakkaa, mutta känni-illan yhteissaldona max. 5 tupakkaa lienee parempi kuin se kokonainen aski. Ymmärtäisin jos pelkästään mainitsemillasi baarin livekeikoilla tultaisiin pummimaan tupakkaa kun monesti se alkoholi laukaisee sen tupakanhimon sellaisissa jotka eivät vakituisesti polta. Tästähän oli faktoja kirjoitettuna jollain lääkärisivullakin. Sensijaan jos selvinpäin tullaan pummimaan kahvilassa tai kadulla tupakkaa niin luulisi että kyseiset henkilöt olisivat osanneet pitää sen oman tupakkatilanteensa ajantasalla...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Sitten siinä samalla kun pitää silmänsä auki röökipummien varalta, niin eikös joku feissari iske puun takaa hihaan kiinni kuin hyeena.
Näihin on hyviä konsteja!

Alunperin totesin ulkomailla kuinka helppoa on luikerrella epämiellyttävistä tilanteista puhumalla suomea + muutama sana (huonoa) englantia. Myöhemmin hokasin, että tämähän toimii Suomessakin. Nykyisin mä vastaan kaikille kadullapysäyttelijöille jotain saksaksi tyyliin: "'tschuldigung! Deutsch bitte, odr Änglisch!". Harvempi siinä enää alkaa mitään höpistä ja saa olla yllättävän rauhassa. Toisinaan myös viro riittää: "Ma ei räägi Soome keelt!", on harvinaisen toimiva lause.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Itse käytän lausetta: "Missäs olit kun kerjäläisiä tapettiin?" Toimii myös ruotsin kielellä. Mielelläni myös jatkan ja kerron että lause pohjaa vuoden 1918 tapahtumiin Jämsässä, jossa paikalliset isännät puhdistivat seudun perseaukisista. Samalla myös mukava jäänmurtaja, saa aikaan toisinaan eloisaa keskustelua.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Eräällä kanssakirjoittajalla on tainnut korkki aueta viikonlopun kunniaksi jo kohtuullisen aikaisin näin perjantai-iltapäivällä...

vikonlopuisin
livat
oöe
paöjon
hauktaan
okein
ilamiseksi
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kaveri kanssa meinasi saada turpaan Tampereella yöaikaan vuosi sitten, kun joku nisti kävi pummimaan tupakkaa. Kaveri poltteli bussipysäkillä ihan oikeasti viimeistä tupakkaa askista, kunnes siihen paikalle tuli joku piripää pummimaan savuketta. Kaveri tokaisi vain että ei pysty, tässä palaa viimeinen. Samassa nisti tarrasi kaveriani rinnuksista kiinni ja alkoi huutamaan. Kaveri sai vähän tönäistyä takaisin, joka riitti tälle päihtyneen tilan takia huonon tasapainon omaavalle kaverille. Nisti kaatui perseelleen ja kaverini juoksi seuraavalle pysäkille. Kaverini on melko pienikokoinen ja vähän arka, joten vitutti tämän puolesta.

Nisti tai ei, niin tämä on kyllä huomattavan yleinen juttu. Mikäli et ole valmis antamaan sitä saatanan syöpäkäärylettä niin ansaitset saada turpaasi. Alkoholistit ja savukkeisiin mieltyneet steroidipellet ovat harvinaisen kuumottavaa porukkaa, ei sitä ikinä tiedä mitä tulee tapahtumaan jos joku Bull kokee että häntä nyt tässä kusetetaan ja pahasti jos sanoo että ei pysty, vika palaa huulessa. Niinä päivinä kun savukkeet vielä maistuivat, tuppasin lähteä iltaisin kuulokkeet korvissa ulos nauttimaan viileästä ilmasta, tyhjistä kaduista ja rentouttavasta pimeydestä. Istuskelin lammen äärellä ja paikallinen julkimo, vanha ja arvaamattomaksi tiedetty alkoholisti tuli tarjoamaan olutta. Kieltäydyin, mutta tarjosin hänelle tupakan. Siinä me sitten istuimme, keskellä yötä veden ääressä spaddu sauhuten. Vanha ukko kittasi kaljaa ja kertoi tarinaa bussikuskista joka tuli herättelemään päätepysäkillä yön viimeisellä linjalla, minä kuuntelin ja mietin että milloin on sopiva aika lähteä tilanteesta helvettiin herättämättä epäkunnioitusta ja liikkeitä kohti povarissa lepäävää puukkoa kohti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Itse harrastan tätä pummimista aina välillä. Toki olen itsekin kokenut sen häiritseväksi, minkä takia en poltakaan Helsingissä yleensä Kampin tai Rautatientorin läheisyydessä jos mahdollista. Harvoin ovat ihmiset olleet agressiivisia. Toki jos on tupakkaa ja sopiva humalatila päällä niin ei haittaa ellei ole viimeistä röökiä viemässä askista.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Sarjassamme oudot yhteensattumat: Katselin tässä taas Raimo O. Niemen ohjaamaa Suden tarina-elokuvaa. Samainen ohjaaja on ohjannut myös melko vastaavan elokuvan, Poika ja ilves kymmenisen vuotta aiemmin. Poika ja ilves-elokuvassa pääroolissa nähtiin tenavatähti Konsta Hietanen, josta tuli myöhemmin ammatti-jalkapalloilija. Itselleni avautui tänään että myös Suden tarinassa niin ikään pääroolissa oleva Janne Saksela pelasi myöhemmin ammatikseen futista.

Aika jännä sattuma. Mistähän lie futisreeneistä Rami noita tenavatähtiään etsii?
 

sinikettu

Jäsen
Tietokone ja tabletti ovat aivan helvetin käteviä laitteita kirjojen lukemista varten. Viime vuodet olen välltellyt tuota yhdistelmää kuin ruttoa, oikeastaan siitä syystä, että tietokoneella tulee oltua sen verta paljon, etten sen lisäksi viitsisi tuhlata lisää tunteja ruudun ääressä. Nythän on kuitenkin käynyt niin, että tietokoneella olo ei ole merkittävästi lisääntynyt, vaan enemmänkin jotkut todella turhat aktiviteetit kuten facebookin, keskustelupalstojen ym. turhanpäiväisten jaarittelujen lueskelut ovat jääneen enemmän syrjään, samoin youtube kissavideot, ja sen tilalle on tullut kutkuttava intellektuaalinen uteliaisuus. Eikä siinä kaikki, tietokoneen ääressä on helpompi pitää hyvä asento, niskat eivät ole kokoajan jumissa, eikä käsillä tarvitse pitää raskaita tiiliskiviä. Yksi loistava vaihtoehto on myös lyödä kone kaapelin avulla telkkariin ja lukea sitä kautta, hiiren rullalla vaan napsutella sivuja eteenpäin. Mielestäni silmillekin hyväksi, että saa hieman etäämmältä katsoa. Huonona puolena on tosiaan se, että suomenkielisiä teoksia ei ole hirveästi saatavilla.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietokone ja tabletti ovat aivan helvetin käteviä laitteita kirjojen lukemista varten. Viime vuodet olen välltellyt tuota yhdistelmää kuin ruttoa, oikeastaan siitä syystä, että tietokoneella tulee oltua sen verta paljon, etten sen lisäksi viitsisi tuhlata lisää tunteja ruudun ääressä. Nythän on kuitenkin käynyt niin, että tietokoneella olo ei ole merkittävästi lisääntynyt, vaan enemmänkin jotkut todella turhat aktiviteetit kuten facebookin, keskustelupalstojen ym. turhanpäiväisten jaarittelujen lueskelut ovat jääneen enemmän syrjään, samoin youtube kissavideot, ja sen tilalle on tullut kutkuttava intellektuaalinen uteliaisuus. Eikä siinä kaikki, tietokoneen ääressä on helpompi pitää hyvä asento, niskat eivät ole kokoajan jumissa, eikä käsillä tarvitse pitää raskaita tiiliskiviä. Yksi loistava vaihtoehto on myös lyödä kone kaapelin avulla telkkariin ja lukea sitä kautta, hiiren rullalla vaan napsutella sivuja eteenpäin. Mielestäni silmillekin hyväksi, että saa hieman etäämmältä katsoa. Huonona puolena on tosiaan se, että suomenkielisiä teoksia ei ole hirveästi saatavilla.

Tietokoneen ruudulta lukeminen on miellyttävämpää jos tasaisin väliajoin invertoi värit ruudulla. Silmät väsyvät vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Avautui, että elämme musiikin superviikkoja. Parin viikon sisään on ilmestynyt superior-levyt ainakin Diablolta, Amorphikselta ja Turmion Kätilöiltä. Vetää suuta virneeseen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tietokone ja tabletti ovat aivan helvetin käteviä laitteita kirjojen lukemista varten. Viime vuodet olen välltellyt tuota yhdistelmää kuin ruttoa, oikeastaan siitä syystä, että tietokoneella tulee oltua sen verta paljon, etten sen lisäksi viitsisi tuhlata lisää tunteja ruudun ääressä. Nythän on kuitenkin käynyt niin, että tietokoneella olo ei ole merkittävästi lisääntynyt, vaan enemmänkin jotkut todella turhat aktiviteetit kuten facebookin, keskustelupalstojen ym. turhanpäiväisten jaarittelujen lueskelut ovat jääneen enemmän syrjään, samoin youtube kissavideot, ja sen tilalle on tullut kutkuttava intellektuaalinen uteliaisuus. Eikä siinä kaikki, tietokoneen ääressä on helpompi pitää hyvä asento, niskat eivät ole kokoajan jumissa, eikä käsillä tarvitse pitää raskaita tiiliskiviä. Yksi loistava vaihtoehto on myös lyödä kone kaapelin avulla telkkariin ja lukea sitä kautta, hiiren rullalla vaan napsutella sivuja eteenpäin. Mielestäni silmillekin hyväksi, että saa hieman etäämmältä katsoa. Huonona puolena on tosiaan se, että suomenkielisiä teoksia ei ole hirveästi saatavilla.

Myös kappalejaot lisäävät lukemisen kätevyyttä. Suosittelen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tietokone ja tabletti ovat aivan helvetin käteviä laitteita kirjojen lukemista varten.
Vielä kätevämpi on ekirja-lukulaite. Tosin sen ekirjan lataaminen siihen laitteeseen on pari pykälää työläämpää kuin koneelle/tablettiin. On mulla lukusoftat asennettuna, mutta tuo laite on vaan niin pirun paljon miellyttävämpi käyttää. Ja akkukesto on melko kosmista luokkaa.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Vielä kätevämpi on ekirja-lukulaite. Tosin sen ekirjan lataaminen siihen laitteeseen on pari pykälää työläämpää kuin koneelle/tablettiin. On mulla lukusoftat asennettuna, mutta tuo laite on vaan niin pirun paljon miellyttävämpi käyttää. Ja akkukesto on melko kosmista luokkaa.
Tämä. Ostin ensimmäisen Kindleni joskus 4-5 vuotta sitten, päivitin uudempaan noin vuosi sitten ja vaikka kotona on kaksi ipadia niin eipä niitä tule käytettyä lukemiseen kuin aivan pakosta.
Silkin himmeä näyttö Kindlessä ei väsytä silmiä ja on kuin paperilta lukisi, akku kestää pari viikkoa lukemista, voi lukea vaikka suorassa auringonpaistessa (mihin tabletti ei sovellu jne), kirjan lataaminen alas esim Amazonista kestää noin 2-3 sekuntia, sisäänrakennettu sanakirja jolla helppo tarkista jokin tuntematon sana...
Varmaan noin +200 kirjaa on tullut luettua. Tosin pidän kyllä paperikirjoistakin mutta esim matkoilla tämä on täysin ylivoimainen laite.
Suomenkielisten kirjojen puute ei vaivaa, koska olen lukenut ehkä parikymmentä vuotta lähes kaikki englanniksi.
LIsäksi hinnat, Amazonin Kindle-kirjojen hinnat usein hyvinkin edullisia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tämä. Ostin ensimmäisen Kindleni joskus 4-5 vuotta sitten, päivitin uudempaan noin vuosi sitten ja vaikka kotona on kaksi ipadia niin eipä niitä tule käytettyä lukemiseen kuin aivan pakosta.
Silkin himmeä näyttö Kindlessä ei väsytä silmiä ja on kuin paperilta lukisi, akku kestää pari viikkoa lukemista, voi lukea vaikka suorassa auringonpaistessa (mihin tabletti ei sovellu jne), kirjan lataaminen alas esim Amazonista kestää noin 2-3 sekuntia, sisäänrakennettu sanakirja jolla helppo tarkista jokin tuntematon sana...
Varmaan noin +200 kirjaa on tullut luettua. Tosin pidän kyllä paperikirjoistakin mutta esim matkoilla tämä on täysin ylivoimainen laite.
Suomenkielisten kirjojen puute ei vaivaa, koska olen lukenut ehkä parikymmentä vuotta lähes kaikki englanniksi.
LIsäksi hinnat, Amazonin Kindle-kirjojen hinnat usein hyvinkin edullisia.
Oli pakko tehdä valinta ekosysteemien välillä. Tarjonta olisi ollut parempaa mun lukemistossa Kindle-puolella, mutta kaaduin silti epubiin. Eniten mua tökki Kindlessä tuo applemainen naimisiinmeno Amazonin kanssa, vihkisormuksena luottokorttitiedot. Ei ole toistaiseksi harmittanut. Ja jos joskus harmittaa, niin sitten ostan sen Kindlenkin :)

Elisan eKirjassa on ollut kohtuullinen tarjonta ja tarjouksista löytyy tasaisin väliajoin jotain houkuttelevaa. Nytkin on pari kirjaa odottamassa lukemistaan, kun on reilun viikon reissu tulossa. Kobon lukulaitteessa on se plussa, että siinä on portaattomasti säätyvä taustavalo. Voi siis lukea ihan missä valaistuksessa vaan, paitsi ehkä diskon stroboissa. Muuten tuo lukulaitetarjonta on kyllä heikkoa epubeille. Onneksi löytyi edes tuo Kobo, kun Sonyn laitteita ei enää saa. Sellainenkin perheestä meinaan löytyy. Siinä ei tosin ole taustavaloa, mutta kanteen kiinnitettävä pikkuledi on tullut hommattua jo ennen koko vekottimen ostoa ihan paperikirjoja varten.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Avautui että verorahoillani on rakennettu hienot ja hyväkuntoiset moottoritiet. Valitettavasti avautui myös että päästäkseen nauttimaan näistä mainioista väylistä pitää tulla tänne Puolaan autoilemaan.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Avautui että verorahoillani on rakennettu hienot ja hyväkuntoiset moottoritiet. Valitettavasti avautui myös että päästäkseen nauttimaan näistä mainioista väylistä pitää tulla tänne Puolaan autoilemaan.
Ai joko ne on valmiita? Bratislavan MM-kisojen aikaan Puolassa oli hämmentäviä moottoritienpätkiä, jotka päättyivät ei mihinkään tai vaihtuivat hiekkapäällysteiseksi kinttupoluksi. Varsinkin yöllinen autoilu Varsovan seudulla ilman gepsiä oli veikeä kokemus.

Avautui että kesä tais loppua.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ai joko ne on valmiita? Bratislavan MM-kisojen aikaan Puolassa oli hämmentäviä moottoritienpätkiä, jotka päättyivät ei mihinkään tai vaihtuivat hiekkapäällysteiseksi kinttupoluksi. Varsinkin yöllinen autoilu Varsovan seudulla ilman gepsiä oli veikeä kokemus.

Avautui että kesä tais loppua.
Valopylväitä laittelivat vielä tässä A1 motarilla Ostravasta tullessa. Muuten kyllä valmista. Kuin sametilla ajelisi. Toisin kuin eräässä kotimaassani. Kele.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös