Ööh. Päivällisen pysyessä päivän viimeisenä ateriana niin taatusti se paino lähtee laskuun jos ylipainoa on ja juurikin sen takia koska kokonaiskalorimäärä on varmasti pienempi iltasyömisen poisjättämisen myötä. Esimerkkejä pöytään lihavasta ihmisestä joka pitää 12-16 tunnin paaston joka päivä. Ei ole.
Kokonaiskalorimäärä on se joka ratkaisee, kuten kirjoitin. Aivan varmasti ihmisestä tulee lihava jos syö joka päivä klo 16 valtaisan jättimättöaterian ja pitää sitten paastoa aamupalaan asti, ainakin verrattuna ihmiseen joka syö tasaisesti mutta vähemmän.
Pienemmät annokset säännöllisin väliajoin ovat muulle terveydelle todistetusti parempi vaihtoehto kuin valtaisat annokset ja pitkät paastot. Pitkät paastot voivat vaikuttaa mm. lihaksien kehitykseen, ja verensokerin heittely on varsin rajua jos pitää ylipitkiä paastoja ja sitten mättää isot satsit ruokaa.
Lue huviksesi vaikka
Ylen tiedesivujen artikkeli jossa asiantuntijat purkavat useita sitkeitä terveysmyyttejä. Yksi näistä valheellisista myyteistä on "illalla ei kannata syödä paljon" (boldasin siitä pari avainkohtaa).
...on hyvä syödä yötä vasten, sillä yön aikana kehossa tapahtuu monia rakentavia prosesseja, jotka tarvitsevat ravinteita. Myös syömisen hallinnan näkökulmasta mahdollisimman tasainen ateriarytmi pitkin päivää heräämisestä nukahtamiseen on hyödyksi.
Erityisen tärkeää illalla syöminen on kuntoilijoille, jotka haluavat kasvattaa lihasta. Lihaksille kannattaa antaa proteiinia iltapalalla, niin ne pääsevät rakentumaan paremmin yön aikana, Borg neuvoo.
– Jos yöpaasto on todella pitkä, elimistö voi alkaa käyttää omia lihaksia energian saantiin, Männikkö varoittaa. "
Mutta saa sitä toki jokainen noudattaa mitä tahansa myyttiä tai ruokaoppia mitä huvittaa, auttavathan placebolääkkeetkin aina jotakuta. Kunhan ei nyt ryhdy mitään hopeavettä juomaan tai mustaa salvaa sivelemään.