Asia, joka ”avautui” minulle

  • 6 875 681
  • 34 579

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä hittoa sulle elintarvikkeelle oikeesti käy kun sen pakastaa uudelleen? Tämä kysymys on useinkin pilkahtanut mieleen.

Siinä vaiheessa kun pakaste sulatetaan ensimmäisen kerran, niin siitä tulee jonkinlainen bakteerimagneetti. Tällainen sulatettu elintarvikehan ei yleensä säily syömäkelpoisena kovin pitkään sen sulattamisen jälkeen. Ja jos se taas pakastetaan uudestaan, niin samalla pakastetaan ja säilötään myös ne bakteerit, mitkä siihen on ehtineet muodostua. Siellä ne on sitten lähtöviivalla odottelemassa ihan täpinöissään seuraavaa sulatuskertaa ja mahdollisuuttaan onnistua ruokamyrkyttämisessä!
 
Suosikkijoukkue
1992-1993 JyP HT, no smoking team
Siinä vaiheessa kun pakaste sulatetaan ensimmäisen kerran, niin siitä tulee jonkinlainen bakteerimagneetti. Tällainen sulatettu elintarvikehan ei yleensä säily syömäkelpoisena kovin pitkään sen sulattamisen jälkeen. Ja jos se taas pakastetaan uudestaan, niin samalla pakastetaan ja säilötään myös ne bakteerit, mitkä siihen on ehtineet muodostua. Siellä ne on sitten lähtöviivalla odottelemassa ihan täpinöissään seuraavaa sulatuskertaa ja mahdollisuuttaan onnistua ruokamyrkyttämisessä!
Kysyin turhan kysymykseni oikealta henkilöltä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä hittoa sille elintarvikkeelle oikeesti käy kun sen pakastaa uudelleen? Tämä kysymys on useinkin pilkahtanut mieleen.

E:typo.
Ymmärtääkseni siinä ei varsinaisesti ole mitään erityistä vaaraa. Käytännössä kuitenkin monet vaaralliset bakteerit selviävät pakastamisesta, eli varsinkin uudelleen pakastettujen tuotteiden säilyvyys uudelleen sulatettaessa on heikkoa. Eli voi pakastaa uudelleen, mutta uudelleen sulatettaessa kannattaa syödä aika pian.

Joissain tapauksissa elintarvikkeeseen voi tulla jotain rakennemuutoksia, jos sitä sulattaa ja pakastaa uudelleen, mutta varsinaisesti vaarallista se ei ole.

Älkää kivittäkö, jos levitän tässä väärää tietoa. Korjata saa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ymmärtääkseni siinä ei varsinaisesti ole mitään erityistä vaaraa. Käytännössä kuitenkin monet vaaralliset bakteerit selviävät pakastamisesta, eli varsinkin uudelleen pakastettujen tuotteiden säilyvyys uudelleen sulatettaessa on heikkoa. Eli voi pakastaa uudelleen, mutta uudelleen sulatettaessa kannattaa syödä aika pian.

Joissain tapauksissa elintarvikkeeseen voi tulla jotain rakennemuutoksia, jos sitä sulattaa ja pakastaa uudelleen, mutta varsinaisesti vaarallista se ei ole.

Älkää kivittäkö, jos levitän tässä väärää tietoa. Korjata saa.
Joltain fazerilla töissä olevalta henkilöltä kysyin leipiin liittyen asiaa, niin se liittyi yleisesti vain rakenteeseen. Jotkut muut tuotteet ovat vähän asia erikseen, mutta leipä on ilmeisen sopiva tuollaiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös