Millä tavalla nykyinen malli on koettu hyväksi?
Millä tavalla nykyinen malli on koettu hyväksi?
En ole ikinä ymmärtänyt mitä aikuiset miehet oikeasti tekevät sellaisessa lastentarhassa. Pojista ei siellä miehiä tehdä -tai sitten on kotikasvatuksessa ollut jokin pahasti pielessä. Mitä taas isänmaallisuuteen tulee niin sillähän ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä.
Eniten minä halveksin näitä jeesustelijoita joiden mielestä "armeijan käyminen on jokaisen miehen velvollisuus". Yhtä typerää olisi vaatia kaikkien jatkoaikalaisten olevan HIFK-faneja, koska minäkin olen tai vaatia kaikkia äänestämään samaa puoluetta mitä minäkin äänestän. Kielletään paprika, koska en siitä pidä. Siitä vaan ihmisoikeuksia polkemaan!
Jos armeijahommat kiinnostaa, niin sinne vaan. En vain ymmärrä että mikä siinä on niin vaikeaa huolehtia omista asioistaan ilman että puuttuisi muiden tekemisiin ja arvostelisi toisten valintoja. Tässä taitaa olla taustalla tämä suomalaisten perisynti, kateus. Myös itsetunnon heikkous ja hallitsemisen tarve, mikä saa monet arvostelemaan muiden tekemisiä. Lähes jokaisen yleisarmeijanpuolustajan näennäisen uhon ja kovuuden takaa paljastuu heikkous itsensä kanssa sekä tämän kieltäminen. Putkiaivoinen ja suvaitsematon ajatusmaailma ei edes yritä asettaa itseään toisen asemaan. "Armeija-ideologiaan" uskotaan sokeasti ja taustalla ovat tunnesyyt. Se on kuin uskovaiselle raamattu minkä mukaan eletään, kerran opittua ei järkisyillä muuteta. Väitteestä keksitään perustelut eikä toisinpäin.
...
- asevelvollisuusarmeijan kustannustehokkuus (sodan ajan 350 000 miehen armeija ei olisi mitenkään mahdollista palkka-armeijana jo yksistään valtavien palkkamenojen vuoksi)
....
... Se, vituttaako yksilöä tämän tavoitteen totetuttamiseen tarvittava kouluttautuminen on täysin toisarvoinen asia.....
Jep jep, valtio ennen kaikkea, vitut yksilöistä.
Eikä kouluttautumisessa tietenkään kiinnostuksella ole mitään merkitystä, eihän?
Tehokasta tosiaan ....
NATO, oletko kuullut?
Kustannustehokkuuslaskennassa on varmaan mukana tähän pelleilyyn tuhlattu nuorten miesten aika? Lisäksihän on vielä sellainen pikku epäkohta, että kuka tahansa voi lusmuta koko palveluksesta jos ei vaan satu nappaamaan ja yli puolet ikäluokasta vapautetaan sukupuolen tai uskonnon perusteella ilman kyselyitä.
Niin kauan, kun armeija koetaan ainoaksi keinoksi suojella maata ja sen kansalaisia, niin armeija pysyy Suomessa.
Sitä voi sitten miettiä, onko tällaisella armeijalla vielä nykypäivänä jotain käyttöä vai voisiko esim. Nato tai Moskovaan suunnatut ydinaseet hoitaa saman asian.
Mutta pidetään kokit kokkeina, lääkärit lääkäreinä ja sotilaat sotilaina. Ei ole kenenkään edun mukaista sotilaallistaa koko Suomea.
Mistä Suomen vapaaahtoiseen armeijaan saataisiin tavittava määrä sotilaita, kun niitä ei todennäköisesti saataisi tarpeeksi edes palkka-armeijaan?
- asevelvollisuusarmeijan kustannustehokkuus (sodan ajan 350 000 miehen armeija ei olisi mitenkään mahdollista palkka-armeijana jo yksistään valtavien palkkamenojen vuoksi)
Niin kauan kuin enemmistö on sitä mieltä, että valtion suojeleminen menee noin puoli vuotta kestävän miespuolisen yksilön kärsimysten edelle, niin armeija on ja pysyy ainakin siihen saakka kunnes valtion suojeluun keksitään jokin parempi ratkaisu.
Ohmi kirjoitti:Mistä Suomen vapaaahtoiseen armeijaan saataisiin tavittava määrä sotilaita, kun niitä ei todennäköisesti saataisi tarpeeksi edes palkka-armeijaan?
- moniosaaminen (kun sotilaiden tausta on duunarista tohtoriin, eri tehtäviin löytyy huippuosaajia. vrt. palkka-armeija esim. USA:ssa: hakeutuu lähinnä ne, jotka eivät muualle pääse. esim. suomalaiset rauhanturvaajat, joista suurin osa on reserviläisiä, ovat maailmalla todella haluttua tavaraa juuri osaamisensa vuoksi)
Mielestäni taas valtavat palkkamenot ovat hyvin keskeneinen ongelma, ja eiköhän nykymuotoinen armeija tule pitkässä juoksussa huomattavasti kalliimmaksi.
Suomen puolustusvoimien budjetti on nyt n. 2 mrd euroa/vuosi.
Tähän sivukulut kertoimella 1,7 päästään siis yhden "sotilaan" vuosikustannuksiin 51 000 euroa.
Revi siitä sitten huumoria uskottavasta puolustuksesta.
eli vastaamaan voimalla reaalisiin uhkiin.
Kuinka monta miestä rynkkyineen tarvitaan pysäyttämään lintuinfluenssa, ilmastonmuutoksesta aiheutuvat ongelmat, tai siirtolaisten aiheuttamat odotettavissa olevat levottomuudet pääkaupunkiseudulla? Niistä reaalisista uhkista puheen ollen.
Ne keskustelut joita itse olen kuullut, pitävät sisällään 15 000 miehen palkka-armeijan. Sen takana seisoo sitten nämä länsiliittolaisten maksamat miehet.
Nykyinen hallitus yksityistää kovalla vimmalla valtion organisaatioita ja hallintoa. En ymmärrä miksi se ei kohdistuisi puolustuspalveluihin, varsinkin kun johtoon on nyt saatu runsaasti tälle myötämielistä nuorta energiaa.
Pelkkään puolustusbudjettiin tuijottaminen on vain perinteistä kuluhämäystä. Suomi käyttää tosiasiallisesti tällä hetkellä 2,5% BKT:sta puolustusmenoihin, jolla sijoitutaan listan kolmanneksi Euroopassa ohi monen aktiivisen Nato-maan. Meillä vaan piilotetaan osa noista menoista näkymättömiin jotta voidaan kehuskella kauhean halvalla armeijalla. Eli voit huoletta lisätä tuohon lukuun lisää 1 mrd euroa.
http://www.stat.fi/artikkelit/2007/art_2007-06-01_005.html?s=0
Varusmiehen kouluttaminen maksaa nykyiselläänkin joka tapauksessa yli 70 000e (virallinen budjetti jaettuna ikäluokalla) ja Tilastokeskuksen kaikki kulut huomioivalla laskutavalla (3,1mrd jaettuna 28 000 miehellä) 110 000 e per koulutettu sotilas.
Huumoriahan tuo on nytkin. Museohuumoria.
En ole enää varma, keskusteletko vain provosoidaksesi. Tai sitten näkemyksemme ovat vain ihan eri planeetalta.
Minkä takia sotket ja asetat toisiaan poissulkeviksi asioiksi perinteisen- ja laajennetun turvallisuuden käsitteen? Kyllä kai sen nyt tajuaa tyhmempikin, ettei aseilla torjuta globaaleja ympäristöuhkia.
Jos me eläisimme kuin mitään odottamatonta ei voisi koskaan sattua, mihin ihmeeseen me tarvitsisimme vakuutuslaitoksia??? Voisin jatkaa analogiaa siten, että vakuutusten omavastuu on kuin puolustusvoimat rauhan aikana kriisejä ennaltaehkäisevänä instituutiona. Omavastuun takia harvemmin vakuutettua asiaa tieten tahtoen lähdetään rikkomaan.
15000 miehen palkka-armeija. Mihin luulet sen riittävän tositilanteessa? Luuletko todella, että loput NATO hoitaa. Aika naiivia ajattelua. Toki, jos tuon 15 000 miehen päälle tulevat sitten reserviläiset, asia on toinen. Tähän väliin on hyvä heittää myös konkaripoliitikko P. Salolaisen kommentti siitä, että NATO-juna on saattanut mennä jo ohi Suomen osalta. Huolestuttavaa, jos näin todella on, vaikka toki Salolaisella varmasti on omatkin intressit pelissä noin sanoessaan.
Tuo puolustuslaitoksen yksityistäminen ainakin on sinulta puhdasta provosointia. Sen tähden siihen en viitsi tämän kummemmin edes tarttua.
Tämä on yhä vain sikäli jossittelua, ei ole mitenkään selvää että jokainen varusmies tekisi jotain tuottavaa sinä aikana jona hänen ei tarvitsisi olla palveluksessa. Olemme jauhaneet asiasta jo aikaisemmin, eikä silloinkaan syntynyt minkäänlaista konsensusta täysin spekulatiivisesta asiasta.
Etenkin kun tuo vaihteluväli kustannuksissakin on tuon tekstin mukaan 0,6-1 mrd, ei suoraan 1 mrd euroa. Etenkin kun koko kustannus on tekstin kuvaajan mukaan laskettu suoraan siltä pohjalta, että varusmiehet työllistyisivät samalla lailla kuin muu väestö. Tämä on kuitenkin lähinnä spekulaatio, eikä tuota oletusta perustella millään lailla.
Aivan, eli tuo on se todellinen kustannus _sotilaan_ kouluttamisesta.
Jos ottaa huomioon, että henkilökulujen osuus tuosta 70 000 eurosta noin palkan osalta on se karkealla laskulla 5e k.a päiväraha* ka. palvelusaika eli n. 270 päivää=1350 euroa.
Ja tietenkin asevelvollisarmeijassa koulutuskulut ovat ammattiarmeijaa pienemmät. Eli karkeasti arvioituna sotilaan kouluttaminen ammattiarmeijassa olisi tuplasti kalliimpaa.
ei tästä asiasta kannata taas lähteä jauhamaan.
Olipa osuvasti sanottu minun mielipide asiasta. Oma armeja-aikani oli ainakin 100% ajan ja rahan hukkaa. Eihän se tietenkään sitä kaikilla ole, mutta liian monella.
Tämä on yhä vain sikäli jossittelua, ei ole mitenkään selvää että jokainen varusmies tekisi jotain tuottavaa sinä aikana jona hänen ei tarvitsisi olla palveluksessa. Olemme jauhaneet asiasta jo aikaisemmin, eikä silloinkaan syntynyt minkäänlaista konsensusta täysin spekulatiivisesta asiasta.
Voi olla että sinun kanssasi hedelmällistä keskustelua ei synny kun kompastelet pölyhiukkasiin. Edellä (oliko pari vuotta sitten) tässä keskustelussa väitit että mikäli asevelvollisuus poistettaisiin ja työmarkkinoille tulisi "ylimääräiset" 30 000 miestä, työmarkkinat menisivät sekaisin eikä noita voisi minnekään laittaa. Miltäs tuo tilanne nyt vaikuttaa? Joko sinunkin kiikarein näkee tilaa ja kysyntää markkinoilla?
Kyse on kuitenkin Tilastokeskuksen virallisesta selvityksestä ja annan sille hieman suuremman painon kuin sinun arveluillesi.
Jokaisessa tuotantolaitoksessa on kuluja eri momenteille. Henkilökulujen nostaminen joksikin vertailuluvuksi on hokkuspokkusta jolla hämärretään kokonaisuus. Ja siihenhän on totuttu.
Mikä lähde? Milloin julkaistu? Heiluuko käsien ohella korvatkin?
Ihmisen työura lyhenee puolesta vuodesta vuoteen hiukan oppilaitosten lukukausirytmistä riippuen, olisiko keskiarvo sanokaamme 8,89 kuukautta. Ihminen on tuottavassa työssä suuruusluokkaa nelisenkymmentä vuotta ja armeija lyhentää tuota ajanjaksoa noin viideskymmenesosan. Tämä heikentää huoltosuhdetta. Varusmies on elätti, ei elättäjä. Miten näin selvästä asiasta saa spekulatiivisen?
En ole ikinä ymmärtänyt mitä aikuiset miehet oikeasti tekevät sellaisessa lastentarhassa. Pojista ei siellä miehiä tehdä -tai sitten on kotikasvatuksessa ollut jokin pahasti pielessä. Mitä taas isänmaallisuuteen tulee niin sillähän ei tämän asian kanssa ole mitään tekemistä.