Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ari Santaselle kenkää!

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Trimmer, 30.09.2016 klo 20.15.

?

Milloin kenkää?

 1. Nyt

  61 ääntä
  43,3%
 2. Jouluna

  14 ääntä
  9,9%
 3. Keväällä

  4 ääntä
  2,8%
 4. Antaa jatkaa

  62 ääntä
  44,0%
 1. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  @BlackWolf Minulle tulee mieleen tuosta siteeraamastasi Santasen kommentista, että aivan kuin valmentaja olisi ulkopuolisen tarkkailijan roolissa. Täälläkin lajista enemmän perillä olevat osaavat analysoida mikä peliotteissa on vikana, mutta jos koutsi näkee saman pystymättä kuitenkaan jalkauttamaan sitä kentälle, niin heikoilla jäillä ollaan. Ei voi kuitenkaan sanoa, etteikö Saimaan rannoilla olisi kokemusta siitä kun jokainen hahmo joukkueessa bussikuskia myöten noudattaa päästä varpaisiin pelisuunnitelmaa iskien paperilla kovempien joukkueiden kimppuun. Yhtenä nippuna.
   
 2. Mas@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Hmm.. Voi olla että olen väärässä mutta jotenkin muistelen Tirkkosen ollessa SaiPan päävalmentaja, Santasen huhuttiin hoitavan joukkueen pelitapapuolen. Eli nykyinen päävalmentaja olisi käytännössä johtanut peliä jo monta vuotta. Hoitaako sen nytkin apuvalmentaja? Vai miksi joukkueen peli ei kulje?

  Tämä vain pienenä huomiona sikäli että olen aina ihmetellyt väitteitä siitä että kakkoskoutsi olisi se joka karkeasti sanottuna vetäisi päävalkun roolia.
   
 3. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Minä en ole oikea henkilö kommentoimaan SaiPan pelitapaa, mutta jos Liigassa kuvittelee 2010-luvulla voittavansa pelejä, heikommalla materiaalilla puskemalla pystysuuntaan, niin minusta silloin on olennaisesti jotain vialla. IFK pystyy pelaamaan pystyyn, siellä kun on ostaa jotain JMA:ta, jotka voi luoda maalipaikan 1vs2 tms. hyökkäyksistä. Sitä minä en näe, että joku Koskiranta tekee saman. Nämä kaverit tarvitsevat sellaisen pelitavan, että eivät joudu tuohon tilanteeseen, sitä varten aikanaan se "meidän peli" kehitettiin, kun ei voi kamppailla yksilöjen taidossa.

  Pekka Virta on sen vetänyt ehkä hieman överiksi, mutta silti tuo suoritustaso on KalPassa ollut melkoisen kova. Tirkkonen teki samaa, omalla tavallaan. Santanen selitti jo viime keväänä, ensimmäisissä haastatteluissa, miten pitäisi pelata suoraviivaisemmin ja nopeammin. Olin jo silloin ihmeissäni, että millä materiaalilla. Se oli ainoa syy miksi ihmettelin tätä valintaa jo viime keväänä. Sekä se mitä valitusta valmennus porukasta on tullut hallilla muutoin tutuksi. Nyt on yli 30 peliä takana ja edelleen sama mantra jatkuu. Mun puolesta saa SaiPa pelata jatkossakin miten haluaa, minua vain vituttaa katsella paikallisen joukkueen tilaa, vaikka en kannattajiin lukeudukkaan. Mitään potkuja en ole kuitenkaan vaatimassa, kun asia ei minulle kuulu, tuo juttu vaan osui tähän ketjuun aika hyvin. Siellä varmasti yrittää kaikki parhaansa, joskus se ei vain riitä.

  Tälle maakunnalle ja jääkiekolle SaiPa on kuitenkin iso asia ja se taasen koskettaa minua, todella paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2016 klo 21.35
 4. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Samanlainen fiilis syntyi mullekin. Sanni taitaa johtaa joukkojaan enemmän takaapäin, käskyttämällä, kuin edestä ja ohjaamalla. Ei oikea valmentaja voi sanoa, ettei ylivoimapelimme ole kehittynyt minnekään. Tai sitten ei ole tehtäviensä tasolla. Jos yv-kuviot eivät aukene, valkku ei tunne pelaajiaan riittävästi, jotta pystyisi luomaan toimivia ryhmiä ja kuvioita. Käyttämään pelaajiensa vahvuuksia ja luottamaan heihin. Tai sitten hänen koukeroitaan ei ymmärretä tai haluta toteuttaa. Ei voi olla, että valkku ulkoistaa itsensä pelitavallisissa asioissa. Jos homma ei toimi, ainoa rehti tapa on nostaa kädet pystyyn ja antaa muiden yrittää.
   
 5. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Lainaus:
  Koska olet lätkäjätkä ja siitä propsit.
   
 6. jazuu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nyt katkesi kamelilta selkä. Vaikka olen sitkeästi yrittänyt lukea muiden komentteja tältä palstalta ja hakea omalle pessimistille luonteelle edes jotain positiivista näkökantaa, niin tänään loppui usko tämän keskusteluaiheen sivulle 12. Lähtökohtaisesti olisin halunnut lukea kaikkien kommentit aina suvulle 20 asti, mutta usko ei ei enää riittänyt siihen, että että sieltä mitään positiivista löytyisi tukemaan omaa horjunutta luottamusta.

  Mennään siis Santaseen.

  Ensimmäiset ajatukset lähes vuoden takaa (Santasen sopimuksen julkistaminen) olivat lähtökohtaisesti positiiviset. Tällä jatketaan hyvin lentoon lähtenyttä "omat pojat" ajatusta ja annetaan hyvän flown jatkua edellisten vuosien tapaan. Alkukauden heikkojen esitysten jälkeen olin vielä valmis tukemaan valmannuksen jatkoa sillä perusteella, että uuden oppiminen ottaa aina oman aikansa.

  Mutta, tämän päivävän pelin (ja kaikien edelleisten pelienkin seurannan) jälkeen voin todeta:

  JOUKKUUEEN PELI EI PARANE, JOS VALMENNUS EI VAIHDU!
   
 7. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Laulan alkuun samaa virttä kuin muutkin:

  - Onko SaiPalla liigan toiseksi huonoin pelaajamateriaali? -> Ei.
  - Onko SaiPa kärsinyt enemmän loukkaantumisista kuin muut joukkueet keskimäärin? -> Ei.
  -> Vikaa ei voi etsiä kuin valmennuksesta.

  Missä tilanteissa valmennusta ei kuitenkaan pitäisi vaihtaa?
  1) Jos on syytä uskoa, että "kohta paranee". Mikä antaisi uskon? -> Kohon paluun odottaminen. -> Muutama viikko armon aikaa.
  2) Jos parempaa ei ole tarjolla. -> Perusvarmoja ehdokkaita ei tähän hätään ole. Lehterästä Aravirtaan ja Tammiseen - kaikki arpoja.
  3) Jos uskotaan että olisi taloudellisesti parempi ratkaisu mennä tämä kausi loppuun Sanni & co:lla ja tehdä sitten vaihdos. Mikä olisi syy? -> Enemmän tarjokkaita kesällä.
  4) Sannin ulostaminen halvempaa kauden jälkeen. Mikä olisi syy? -> Onko mahdollista, että vaikka on 2 vuoden pahvi, siinä olisi jokin minimitulostavoite? Eli esim. jos tietty pistemäärä tai sija ei toteudeu, sopimus voidaan purkaa? Minulla ei ole lainkaan asiasta tietoa, mutta jos olisin hallituksessa miksen olisi jotain alhaista minimiä edellyttänyt kun kuitenkin valmentaja ilmoitti ennen kautta, että menestystä tavoitellaan? (En muista sanamuotoa minkä Sanni sanoi, olisiko ollut että viime kaudesta parannusta tms.)

  Jos 3 tai 4 on syynä, hyväksyn että hallitus ei vielä toimi. Silloin on todettu kuin joskus F1ssä, että tämän auton/moottorin kehittämiseen ei kannata enää rahaa eikä aikaa haaskata, katse ensi kauteen.
   
 8. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Ei tuollaisia pykäliä kukaan valmentaja hyväksy sopimukseensa. Syy purkamiseen saa olla ihan mikä tahansa. Fakta on kuitenkin se, että Santasen palkka juoksee sopimuksen loppuun (eli kevääseen 2018) asti valmensi hän SaiPaa tai ei.
   
 9. PePo_17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Lainaus:
  Näin se varmaan on. Mutta en lakkaa ihmettelemästä sitä, että kuka tekee tuollaisen sopimuksen sellaisen valmentajan kanssa, jolla ei ole mitään , ei siis yhtään mitään, kokemusta minkään sarjatason vastuuvalmentajan toimesta. Tämä epäusko saakin minut toivomaan muuta ja epäilemään tuollaisen sopimuksen olemassaoloa. Se tuntuisi lohduttavaltava ajatukselta.

  Vai ovatko kaikki valmentajasopimukset sellaisia, että palkka juoksee vaikka potkut olisivat tulleet.

  Jos näin on ja jos Santasen kanssa on tehty sellainen sopimus, niin täytyy kyllä sanoa että sopimuksen tekijä ei ole ollut tehtäviensä tasalla. Onko se sitten ollut Kallioniemi vai hallitus.
   
 10. TheRimpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Eipä paljon naurata sekään, kun katselee apuvalmentajien työkokemusta tuolta elitestä. Ropolla ei päivääkään kokemusta minkään edustusjoukkueen valmentamisesta, ja pelaajakokemusta edustuksesta on noin 100 ottelua Mestiksestä/Suomi-sarjasta Heinolassa. Viljakaisella on sentään ihan kelpo pelaajakokemus, mutta tuo valmennusrekordi näyttää juuri sellaisen keskinkertaisen kylävalmentajan uralta, että oksat helvettiin. Ja vastuuvalmennusta on kokonaiset viisi kautta, joista neljä paikallisissa kyläseuroissa ja yksi junnuissa. Seksiwau x1000.

  En ollut aiemmin perehtynyt näihin tarkemmin, mutta nyt voin mielestäni ihan aiheellisesti ihmetellä, että mitä helvettiä on seurajohdolla liikkunut päässä tätä nykyistä kolmikkoa palkatessa. Valmentajia en tästä syytä, päinvastoin, kunnianhimoa varmasti löytyy ja parhaansa ovat varmaan yrittäneet. Luulisi, että jo kaksi näiden tasoista työharjoittelijaa saattaisi olla melko rampauttavaa valmennukselle, mutta nyt meillä on tällaisia suoraan sanottuna epäpäteviä tapauksia kolme kolmesta.

  Ja suorat kahden vuoden sopimukset. Eihän tuossa ollut kellään muulla hävittävää kuin SaiPalla! Mikä oli se riski, joka tällä vältettiin vuoden "tryouttiin" verrattuna? Ai se, että olisivat valmentaneet helvetin hyvin ja lähteneet Venäjälle vuolemaan rahaa? Jep jep. Nyt vaikuttaa siltä, että SaiPa on lakki kourassa mennyt näiden luokse, että "voisitteko tulla valmentamaan, annetaan mitä vaan", vaikka sen pitäisi olla juuri päinvastoin, koska SaiPalla olisi joskus vuosi sitten ollut ehkä kovin vetovoima koskaan hankkia meritoitunut valmennustiimi.

  Eipä tässä, pieni kyläseuramme SaiPa sai leikkiä melkein keskikokoista neljä vuotta, ja nyt on palattu arkeen, jossa pitäisi olla tyytyväinen siihen, että hävittiinkin vasta jatkoajalla.
   
 11. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti liigaseura kuin liigaseura ja vastaus on kyllä.
   
 12. PePo_17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Se on kyllä jännä juttu tämä.

  Nyt on tässä jo muutamia vuosia kohkattu miten liigaseuroista tehdään liikeyrityksiä, oikein osakeyhtiöitä.
  Mutta sitten samaan aikaan palkataan työntekijöitä sopimuksilla, jonka kaltaisista en ole kuunaan kuullut, enkä varmasti tule kuulemaan yrityselämän puolella. Johtajasopimukset ovat hiukan samankaltaisia, mutta voiko päävalmentajan rinnastaa yritysjohtajaan, jonka vastuulla on usein satoja työntekijöitä ja vähintään kymmenien miljoonien liikevaihto. Minusta ei voi.

  Jos valmentaja kyykkää heti ensimmäisellä kaudellaan kolmevuotisesta sopimuksestaan (ei Santanen, mutta fiktiivinen hahmo), joudutaan maksamaan palkkaa vielä ainakin kaksi vuotta. Käsittämätöntä sanon minä.

  Oliko tilanne vuosi sitten se, että ketään muuta kuin Santanen ollut saatavana. En usko. Miksi siis ei pienennetty riskiä tämmöisen aivan riihen seinästä revityn vaihtoehdon kanssa. Beats me. Aivan unbeliivable skeidaa. Koeaika 6 kk alkaen toukokuu 2016 olisi ollut ainoa vaihtoehto.

  Tuo muu valmennusryhmä menee samaan kategoriaan.

  Minä vaatisin tällaisen sopimuksen (sopimuksien) tekijän päätä vadille. Luulen, että siitä vastaa aika pitkälti hallitus.

  E: Virheitä.
   
 13. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
 14. Mctavish85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Miksei valmentajille voi antaa samanlaisia sopimuksia kuin pelaajille tyyliin 1+1 vuotta? Vai kertooko tuommoinen sopimus seurajohdon epäluottamuksesta valmennusta kohtaan.
   
 15. PePo_17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Ja vielä :"Santasen asemasta ei ole keskusteltu". Lausunto on joko suoranainen vale (tätä minä toivon) tai sitten yrityksen johto ei tiedä mistään mitään (tätä minä pelkään).
   
 16. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Olin vakaasti sitä mieltä, että Santanen klaaraa homman kuin vettä vain. Olen kyllä niin saatanan huono ennustaja, että olenkin päättänyt lopettaa sen puuhan. Ei siitä perkele tule mitään, on se niin vaikeaa!
   
 17. Machulda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, sympatiat: KalPa, Jukurit ja KooKoo
  Lainaus:
  Totta turiset. Itsekin ajattelin, että Santanen jatkaa siitä mihin Tirkkonen jäi plus sit peliin tulee ripaus lisää kovuutta. *Huokaus* Kuinka väärässä olinkaan! Noh...tässä näkyy myös syy miksi en harrasta mm. "vedonlyöntiä" oikeastaan ollenkaan.
   
 18. startin13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  en tiedä mitä siellä Sannin sopparissa lukee mutta kuten täällä on spekuloitu on vuosiansio n, 80 000 € joten Sanni on 160k €:n ukko valmensi tai oli valmentamatta.

  Kovin helposti ei näköjään Sanni siirry syrjään, jotenkin tuntuu että omistajat pelaavat jo ns, seiftiä ja antaa veden nyt vaan virrata Vuoksessa. Suljetun sarjan edut on nyt omistajien puolella, isoja satsauksia ei ole pakko tehdä kun vaaraa divariin joutumisesta ei ole.

  Se että miten tuote fixataan vetäväksi ja saadaan porukka liikkeelle sinne hallille katsomaan pelejä paikanpäälle ja tekemään ostoksia on se isoin juttu, mainos - yms sidosryhmien sitouttamisen lisäksi.

  Kasassa on kaikki katastrofin ainekset. Joku viiden ottelun voittoputki voisi vielä tuoda uskottavuutta pelillisesti, muuten kevään viikkopeleissä kotona vedetään aika tyhjille seinille.
   
 19. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Aina saa vaatia, mutta työsopimuslaki kieltää pidemmän koeajan kuin 4kk. Alalla kuin alalla.
   
 20. PePo_17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Lainaus:
  Niin se taitaa olla, harmi. Mutta oli miten oli, se ei muuta sitä, että oli idioottimaista tehdä sopimus ilman mitään bailout-ehtoa.
   
 21. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä nyt on toistamista, mutta on se käsittämätöntä, kun mitään ei tapahdu.

  Pelissä ei ole pienintäkään lupaavaa merkkiä paremmasta, ja Mekki-mies ja porukka vain myhäilevät että kohta kääntyy. Me kaikki näemme miten isoa jäävuorta kohti mennään ja yritetään huutaa että kääntäkää nyt helvetti sitä ruoria, mutta täällä painetaankin vain lisää kaasua. Pian on paska kädessä.
   
 22. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Melko pitkälti kaikki matsit on tällä kaudella tullut, yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta, kokonaan katsottua.

  Tänään taidan mennä leffaan ja matsi jää väliin. Kiinnostaa kuin kilo paskaa tuo touhu.

  Saattaa olla, etten vain katsonut riittävän tarkkaan, mutta pisti silmääni, että onko parista SaiPan edellisestä matsista olemassa edes otteluketjua laisinkaan. Kertoo karua kieltään siitä, miten ei vastustajankaan kannattajia enää kiinnosta meidän joukkueemme kohtaaminen pätkän vertaa. Pisteautomaatti ja hmv-nippu, joka sinkoilee päättömästi pitkin kaukaloa, kun ei se ensimmäinen syöttökään mene ikinä minnekään muualle kuin päätyyn.

  Ylivoimapeli oli esim. pelsuja vastaan jotain niin aneemista ja käsittämätöntä neppailua, että useimmilla jengeillä jo harjoituspeleissä se kiekko tulee ylös ja pyörii siellä tehokkaammin. Oikea jääkiekkojoukkue olisi sen pelsumatsin voittanut pelkästään tehokkaalla ylivoimalla, vaikka muuten olisikin pelannut tuota samaa paskaa, mitä nytkin nähtiin.

  Ymmärrän, että ne, keillä Kisapuistoon on kausikortti, useimmiten menevät paikan päälle katsomaan peliä, kun lippukin on jo väkisin maksettu. Mutta on vaikea käsittää, kuka lähtisi juuri nyt vapaaehtoisesti ostamaan lippua, kun tuota paskaa katselee?

  Kohon tuleminen tuohon ruikulipaskaan, mikä mukamas kulkee nimellä jääkiekkojoukkue, ei tuo yhtään mitään.

  Se on ihan yks ja paskan hailea, keitä tuolla on loukkaantuneena tai keitä sinne askiin ruodataan, kun kukaan ei tiedä yhtään, mitä pitäisi tehdä.

  Pitänee varmaan pistää Ruutu poikki ja katsella sosiaalisesta mediasta, jos SaiPan tai Santasen suhteen mitään tapahtuu vielä tällä kaudella. Minä kyllä jaksan monesti paljonkin shaissea ja kannattamani seuran konttaamistakin. Onhan sitä jaksettu vuosikaudet ennen Tirkkostakin. Mutta sitä en jaksa, että seurajohto vain kaivaa palleja ja työntää päätä lumikasaan. Ei tässä ole enää Santasesta ollut kyse pitkiin aikoihin. Seurajohto tässä sietäisi saada kenkää. Eihän tuonne tarvitsisi jättää ketään muuta kuin Tuomenoksan.
   
 23. Tupaukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saipa ja Saimaan Kurra.
  Saipa on paperilla varmaan liigan nimettömin joukkue ja se kyllä tarkoittaa myös sitä että paikka sarjan hännillä on aivan oikea. Se ei nyt vaan tällä kaudella toiminut, että toivotaan toivotaan. Aikaisempina vuosina kun aina ne ykköskorin miehet lähtee muualle ja sitten yritetään hankkia uusia pienellä rahalla niin tulos on vaan tämä. Nyt ei mennyt hankinnat putkeen ja tämä kausi on menetetty. Aina ei voi onnistua ja mikään meedio ei tuomenoksakaan ole ja toivottavasti ei ole mikään kihahtanut nuppiin. Sama koskee seurajohtoa.... Nyt vaan olisi palattava perusasioihin ja todettava että ollaan ihan paskoja. Eikä yleisö yleensä halua kovin kauan paskaa katsoa. Moni ihmissilmä täällä näkee joissakin saipan pelaajissa potentiaalia, mutta se silmä on todella kierossa. Näitä Kohoja ja Koskirantoja on nähty ja niillä ei mitaleja voiteta. Pakka valmentajista pelaajiin olisi pantava uusiksi liki kokonaan. Ei ole tuo ykkös ketjukaan viime peleissä montaa maalia tehnyt ja ylivoima on ihan paskaa. Joku kehui että meillä on ykkössentteri? Paskat ole? Ei ole ykkösketjua eikä ykkös puollustajaparia, millä olisi jotain mahdollisuutta pelata voittavaa jääkiekkoa. Joukkue on pelkästään keskinkertaisia pilipali pelaajia täynnä, jotka ei muualle kelpaa. Tuota liigan pistepörssiä kun selailee, niin siellä on monessa joukkueessa entisiä sputnikkeja jotka sylkee maaleja tai kerää syöttöpisteitä..... Miksi ei ole jääneet tänne saimaan rannalle?
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2016 klo 09.38
 24. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Valmentajien standardi sopimuksissa ei ole bailout -ehtoa. Eikä mitään muitakaan klasuleita. Eikä yksikään valmentaja sellaiseen laittaisi nimeä, joten seurajohtoa on siitä turha haukkua.
   
 25. Don Sputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En kyllä tiedä, että mitä tässä odotellaan, kuuta taivaalta? Ville Kohoa? Jeesusta? Liekö se jumbosija sitten se, joka herättää johdon tekemään tarvittavat ratkaisut...tämän päivän kierroksen jälkeen sitä nimittäin ollaan todnäk jumbona.

  Tuo touhu ei tule tuosta muuttumaan yhtään mihinkään tällä toivotaan, toivotaan asenteella. Jos jostain löytyisi oikeasti tasokkaat 2-3 uutta vahvistusta, niin se voisi olla toinen mahdollisuus, mutta tuskin niitä löytyy/on varaa, Ja voihan se olla, että nykyisellä pelisysteemillä (sen puutteella) vahvistusten hankkiminenkin olisi hukkaan heitettyä rahaa.