Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ari Santaselle kenkää!

Viestiketju osiossa 'SaiPa' , aloittajana Trimmer, 30.09.2016 klo 20.15.

?

Milloin kenkää?

 1. Nyt

  61 ääntä
  43,3%
 2. Jouluna

  14 ääntä
  9,9%
 3. Keväällä

  4 ääntä
  2,8%
 4. Antaa jatkaa

  62 ääntä
  44,0%
 1. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Joukkue ei ole Santasen alaisuudessa pelatessaan tippaakaan väärällä paikalla sarjataulukossa. Samat merkit näkyneet sekä pelillisesti että tuloksellisesti kauden avausottelusta aina tähän päivään saakka.
   
 2. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Ei enää. Ohi on. Kesällä sitten.
   
 3. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mikä on ohi? 5 pistettä sääleihin. Siis aivan mahdoton koko ajatuskin, herranen aika. Pointti onkin siinä että tuon vitun kuulapään johdolla tuosta on turha haaveillakaan tällä voitto joka viidennessä pelissä-taktiikalla mutta jos jotain olennaista vihdoinkin tehtäisiin niin kaikki on vielä mahdollista. Tuolla olennaisella viittaan ketjun otsikkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016 klo 21.41
 4. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Vaihdoksen jälkeen muutos ei tapahdu välittömästi. Välissä on kuitenkin varsin paljon joukkueita. Ja kerro, kuka voisi tämän laivan pelastaa. En keksi ainakaa suomalaisista ketään.
   
 5. PatrickKane95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ei siihen mitään jeesusta tarvita että saataisiin edes otettua pari tai jopa kolme voittoa putkeen. Santaselle tuo näyttää olevan täysin mahdotonta.
   
 6. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Jos se olisi niin helppoa, miksei kaikki tee niin?
   
 7. Zolomy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ottamatta muuten kantaa kysymykseen vapaana olevista valmentajista, molemmat tällä kaudella valmentajaa vaihtaneet joukkueet ovat onnistuneet tuon kolmen voiton putken saavuttamaan. Molemmat ovat lisäksi tällä hetkellä 10 pelin kuntopuntarissa 6 parhaan joukossa.
   
 8. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ja edelleen ulkona kympin sakista vaikka vaihdosta on aikaa. Luulen että SaiPan kohdalla alkaa olla myöhäistä. Tuokin ero on yllättävän iso kun siinä on useita joukkueita.
   
 9. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Noh, jos nyt oletetaan, että Sannilla mennään nämä reilut pari kuukautta vielä, eli kauden loppuun, niin mikähän on SaiPan reagointikyky- ja halu tehdä pelaajahankintoja siirtorajan kynnyksellä? Jos (ja kun) kausi on menossa komeasti perseelleen niin peliesitysten kuin taloudenkin osalta, niin kannattaako sitten uusiin pelimanneihin käyttää hilloja? Säästyisi rahaa, mutta samalla pedattaisiin tulevaan kauteen kyllä aika huonot lähtökohdat yleisen kiinnostuksen ja mainosmyynnin saralla. Eli jollain tavalla etelä-karjalaiselle kiekkoyhteisölle pitäisi osoittaa, että vaikka kausi meni vihkoon, niin edelleen ollaan tosissaan. Vaatisiko tämä sitten valmentajan vaihtoa ja jos kyllä, niin ei pienestä sisäänajojaksosta jo tällä kaudella ole varmastikaan haittaa. On tää jännää!
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017 klo 10.05
 10. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mun mielipide on täysin se, että riittävä rosteri on jo kasassa. En siis lähtisi hankkimaan ketään tähteä Santasen sammutettavaksi enää tällä kaudella jos ei kerran Santasta ja apupoikiaan potkita ulos.

  Tää on vaan mun näkemys asiaan, että turha laittaa enempää rahaa uusiin.

  Santanen ei tuota joukkuetta tuolta nosta.

  Jos päättävät hankkia on niiden oltava loppukausi ja optio seuraavasta tyylisiä.
   
 11. Saipamies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Uusi vuosi ja uusi valmennus olisi paikallaan. En vaan jaksa uskoa et tulee tapahtumaan ainakaan ennen kauden loppua. Turha tuohon on enään uusia pelaajia hommata, jos valmennus saa jatkaa.
   
 12. HUMPPAJUGEND Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, Wild
  Ajattelin antaa Santaselle ryhmineen aikaa näyttää kykynsä, ja äänestinkin ylläolevassa äänestyksessä taannoin potkuja joulun aikoihin oletuksella, etteivät peliesitykset silloisesta tilanteesta kehity. Tuo ehto on nyt osoittautunut todeksi.

  Kunhan raketit on saatu ammuttua naapurin Audin kylkeen, tahtoisin nähdä kravattiosaston tavalla tai toisella tiedottavan linjauksistaan valmennusta ja loppukautta koskien, oli ydinviesti sitten ryhdikäs näillä mennään tai näin ei voi jatkua. Pääasia olisi, että reagoidaan tilanteeseen jotenkin ja perustellaan tehty päätös. En tahtonut tuomita Santasta suoralta kädeltä toivottomaksi tapaukseksi, mutta tämä nykymeno ei kerta kaikkiaan riitä. Ei minulle eikä monelle muullekaan. Uskoisin, että vielä on jotakin tehtävissä myös loppukautta ajatellen.

  Perinteiset potkut ovat kallis ratkaisu, tehtiin ne sitten nyt tai kauden päätteeksi. Se ei myöskään ratkaise valmentajamarkkinoiden kuivuuteen liittyvää ongelmaa. Viime vuosina Tirkkonen-Santanen toimi hyvin, kun kumpikin sai olla itselleen sopivassa roolissa. Nyt meillä on pari pykälää heikompi päävalmentaja sekä roimasti heikommat apuvalmentajat. Kaikkia on järjetöntä kenkiä kerralla, sillä lupaavia valmentajaprospekteja organisaatio ei ymmärtääkseni varsinaisesti pursua. Sopimusten irtisanominen on siis valmentajien työehdoilla seuralle kallista, mutta joitakin ratkaisuja voidaan tehdä nähdäkseni kustannustehokkaamminkin. Jotta oppi- eli sopimusten purkurahoja ei tarvitsisi maksaa ihan määrättömästi, ajattelin tällaisia ratkaisuja tälle ja seuraavalle kaudelle:

  2016-17:

  Ari Santanen jatkaa sopimusteknisesti päävalmentajana, mutta käytännössä palaa apuvalmentajan tehtäviin.
  Jouko Viljakainen ja Tuomo Ropo palautetaan A-juniorien valmennukseen, Ropo jatkakoon ainakin loppukauden päävalmentajana.
  Janne Valtonen jatkaa Liiga-joukkueen maalivahtivalmentajana.
  Janne Mälkiä nostetaan A-junioreista mukaan Liiga-valmennukseen pitkällä, loogisen mittaisella sopimuksella.
  Tero Lehterä hankitaan 1+2-vuotisella sopimuksella valmentajaksi organisaatioon (käytännössä päävalmentajan töihin) ja nousee syksystä 2017 alkaen viralliseksi päävalmentajaksi, mikäli otteet antavat option lunastamiseen aihetta.

  2017-18:

  SaiPa vuokraa Ari Santasen valmentajasopimuksen KiVaan.
  Kiekko-Vantaa tekee Simo Mälkiän kanssa tähänastista palkkausta noudattelevan yhden vuoden jatkosopimuksen, jonka SaiPa lunastaa vaihdossa Santasesta. Sopimuksia ei tarvitse irtisanoa, mutta kaikkien neljän sopijapuolen (SaiPa, KiVa, Santanen, Mälkiä) täytyy luonnollisesti hyväksyä vaihtokauppa. Lisäksi voidaan esimerkiksi sopia järjestelystä, jossa SaiPa maksaa KiValle kaudesta Santasen ja Mälkiän palkkojen erotuksen, jottei KiVan talous kaadu. SaiPa siis periaatteessa maksaa edelleen Santasen palkan ja KiVa Mälkiän palkan.
  Simo Mälkiä toimii SaiPassa siis apuvalmentajana.
  Tero Lehterän option lunastamisesta päätetään. Jatkaessaan Lehterä toimii SaiPan päävalmentajana.
  Mikäli Lehterän optiota ei käytetä, hankitaan Ari-Pekka Selin kahden vuoden sopimuksella päävalmentajaksi.
  Janne Mälkiä ja Janne Valtonen jatkavat tehtävissään Liiga-valmennuksessa.
  Jouko Viljakaiselle ja Tuomo Rovolle katsotaan sopivat tehtävät organisaatiosta, sillä kaksikko on edelleen sopimuksen alla. Mikäli rahaa on kiinni niin paljon, ettei irtisanominen ole järkevää, voivat herrat jatkaa A-junioreiden valmennuksessa.

  Lisäkuluja nykymenoon verraten tulisi seuraavasti:

  Tero Lehterän loppukauden palkka
  Janne Mälkiän mahdollinen, todennäköisesti maltillisen kokoinen Liiga-bonus
  Santasen ja S. Mälkiän liksojen erotus kaudesta 2017-18
  Santasen ja Lehterän/Selinin liksojen erotus kaudesta 2017-18 (olettaen, että Lehterä (tai Selin) pyytää ensi kaudesta enemmän kuin Santaselle olisi maksettu)

  Tarkkoja summia tietämättä väitän, että tämä tulee halvemmaksi kuin palkan maksaminen samanaikaisesti kahdelle valmennusryhmälle. Lehterä tuskin mottipäisiä summia puolikkaasta kaudesta pyytää, ja varmasti valmentaja valmentaa mieluummin kuin turisee mukavia Rantasen ja Nyholmin kanssa. Muiden summien en usko yhteensäkään olevan kovin paljon yli sadan tuhannen euron. Se on melko edullinen investointi ajatellen saavutettavia etuja.

  Kuten kaikki tietävät, Lehterä on potentiaalinen kasvo ja nyt vapaana olevista kenties kovin nimi. Simo Mälkiä on kehittynyt Vantaalla ja Janne Mälkiä maajoukkuetoiminnassa. Santaselle mahdollisuuden antaminen oli kaunis ajatus ja looginen jatkumo vuosien apuvalmentajuuden jälkeen, mutta tosiasioiden tunnustamisen aika on nyt käsillä. Tuoreilla opeilla operoiva valmennus tekisi SaiPasta taas potentiaalisen tähtitehtaan, johon olisi imua muuallakin kuin johtoportaan lausunnoissa.

  Eihän tämä ainoa ratkaisu tilanteeseen ole, mutta pohtimisen arvoinen ainakin. Kun UK Areenan kakkoskerroksessa vielä tunnetusti luetaan palstaa, alkavat palaset jo loksahdella kohdalleen.
   
 13. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Olen kyllä itsekin täysin sillä kannalla, että Tero Lehterä olisi SaiPalle jo lähitulevaisuutta ajatellen erinomainen valinta, eikä Santasta ole syytä roikottaa seurassan etenkään päävalmentajan paikalla.

  Lehterä muistuttaisi osittain HPK:n Antti Pennasen päävalmentajan valintaa, vaikka hänen meriitittinsä ovat tietysti lähtökohtaisesti Pennasta pienemmät. Nuori, intohimoinen, valmis uusiin ratkaisu- ja toimintamalleihin - juuri sitä, mitä SaiPa tarvitsee Tirkkosen aikakauden jälkeen. Ja se tarve korostuu entisestään, mitä pidemmälle Santasen kanssa mennään.

  Lisäys: Tuomo Ropolle näen selkeää käyttöä vielä tulevaisuudessa. Ropo voitaisiin valjastaa videovalmentamisen ohella syväanalysointiin siinä, miten joukkueen pelaamista voisi parantaa yksityiskohtaisesti ajateltuna. Annettaisiin kaikki työkalut sen toteuttamiseen, aina edistyneistä (huom. tällä hetkellä saatavilla olevista tilastoista huomattavasti edistyneemmistä) tilastoista lähtien.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016 klo 18.39
 14. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  En ymmärrä tätä Lehterän perään kuolaamista. Se että puhuu semi-järkeviä tv-kommentaattorina ei tarkoita, että saisi valmentajana tuloksia. Näyttöjä ei ole. Simo Mälkiä olisi varmempi arpa.
   
 15. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Joo en kanssa. Meille tuli Santasen lisäksi pari märkäkorvavalmentajaa suoraan a-junioreista niin millä tavalla Lehterä muuttaa asiaa.
   
 16. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Toveri HJ:n esityksessä on aika monta muuttujaa, joiden sovittaminen yhteen ei ole ihan helppoa, ehkä periaatteessa mahdollista. Selvää kuitenkin on, että nykytilanteen purkaminen mieluummin kunniallisella perääntymisellä olisi tarpeen. Tyly ilmoitus tehtävästä vapautuksesta kera kiitoksin mutta ilman vetistelyjä on kenties mutkattomin ja paljon käytetty menetelmä, ainakin Suomessa. Yleensä se on myös kallein tapa aukaista solmuja. En osaa sanoa, mikä olisi paras tapa toimia.
   
 17. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tykkään HUMPPAJUGENDIN tavasta ajatella. Kaveri ajattelee isosti. Toivon, että myös SaiPan hallitus ajattelee jatkossa isosti!
   
 18. Mas@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Täältä takavasemmalta huutelen sen verran että Lehterä vaikuttaa hyvin pelaajakeskeiseltä ihmiseltä/valmentajalta (ja onkin sitä) joka olisi mielestäni parasta lääkettä juuri SaiPan kriisiin. Vaikka perusvalmennustyö olisi hanskassa mutta kemiat ei pelaajiston ja valmennuksen välillä kohtaa, niin homma ei vaan toimi. Esimerkkinä heitän pikkujellonat ja Rautakorven+Uraman.

  En kuolaa Lehterän perään vaan pidän häntä erittäin lupaavana tulevaisuuden valmentajana jonka toiminnan keskiössä on "henkinen" valmennus tietenkään pelistrategiaa unohtamatta. Veikkaan että Lehterän tulevissa jengeissä vallitsee positiivinen fiilis ja itseluottamus on kunnossa.
   
 19. Jubomir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lehterää käsittääkseni valmisteltiin määrätietoisesti Bluesin päävalmentajaksi ennen konkurssia. Ja toisena merkittävänä asiana nostaisin pelaajauran tietyn voittamisen kulttuurin, mitä SaiPan nykyvalmennuksesta ei löydy. En vertaisi SaiPan märkäkorviin, näkisin Lehterän pelaajauralta eri tason ammattilaisena ja sitä samaa kunnianhimoa uskon löytyvän myös valmennusuralta. Mikään varma valinta ei tietysti olisi Lehteräkään, mutta eipä tähän hätään varsinkaan SaiPan rahoilla taitaisi sellaista edes olla. Mutta ainahan voidaan olla tekemättä mitään ja nauttia nykymenosta täysin siemauksin...
   
 20. juice71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lehterä tai Santanen. Nämähän ne 2 vaihtoehtoa tietysti ovat. MOT.
   
 21. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Lehterällä on myös Bluessin A:sta kaksi mitalia, toinen kultainen. Toki 2 vuotta on vähän, mutta erittäin määrätietoinen valmentaja on kyseessä ja suunta on selvästi ylöspäin. Loppukauden diili ja mahdollisuudet jatkoon, ei olisi huono idea, jos siis Lehterä suostuisi. Ei se Lehterä ole ainoa mahdollisuus, on toki muitakin, aika vähän on vaan nimiä täällä näkynyt. Lehterä vain on yksi ehdokkaista, jolle on vähän laajemminkin povattu aika kovaa tulevaisuutta. Liian aikaista, ehkä, mutta toisaalta Santaselle pitää silti maksaa palkkaa seuraavakin kausi, se paljonko sitä menee sinä aikana, kiitos kadonneiden katsojien, on todennäköisesti melkoisesti suurempi, kuin edes koittaa jotain.

  Joku voisi kertoa SaiPan koutsien saavutukset, siinä taitaa pari A:nkin mitalia olla melkosen kuranttia kamaa, kun vertailee. Toki ei saisi suoraan vertailla, mutta ei se Blues mikään rahajengi ole koskaan ollut, siellä on vaan organisaatio ollut junnupuolella vähän toisissa käsissä. SaiPallakin on vihdoin sitä valoa tunnelin päässä, kun sieltä on muutama varsin pätevältä vaikuttava kaveri nousussa, mutta se ei ole tän ketjun kamaa.
   
 22. Paakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Jari Sarasvuo ja remontti-Reiska vois olla kova yhdistelmä myös
   
 23. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Palauta suuren yleisön luottamus takaisin Lehterällä. Ehkä sillä on pari mitalia, mutta tänne viimeksi vaaditaan tilalle uutta märkäkorvaa.
   
 24. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Tai Remu ja Hakki, jos vielä hengissä olisi. Eikös duo ollut jossain pesäpallomatsissa koutseja tai pelinjohtaja.
   
 25. Herra Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Remontti-Reiskaa en allekirjoita, vaikka Kalle Maalahden näköinen äijä onkin. Jari Sarasvuo voisi olla pätevä henkinen valmentaja joukkueelle. Pari päivää viikossa mentaalista valmennusta. Vaimonsa kautta ymmärtää myös huippu-urheilijan sielunelämää :-)