Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Antaisivat nyt mennä kunnolla. Syyrian hallinto sietäisi joutua räjäytetyksi tuusan nuuskaksi, ei tuonne muuten ole mahdollisuuksia saada minkään sortin rauhaa. Ainakaan nykyinen (ja esim. Obaman hallinnon aikainen) hyssyttely ja voivottelu ei ole tulosta tuottanut. Toivottavasti Trump ei vedä kuitenkaan sotavoimilta töpseliä seinästä ja turvaudu sotatoimien sijasta vihaisiin Twitter-viesteihin.

Peace through superior firepower, niin kuin Aliens-elokuvassakin vilahti iskulauseena. Vähintäänkin täytyisi näyttää sen verran hauista, että vain voimaan ja väkivaltaan uskovat roistot kuten Syyrian hallinto ja alueella häärivät ryssät ymmärtäisivät toden olevan kyseessä.

Jos joidenkin mielestä toisten maiden asioihin puuttuminen on jotenkin väärin, niin suht harva kuitenkaan on siitä pahoillaan, että Yhdysvallat aikoinaan puuttui esim. Euroopan asioihin toisessa maailmansodassa ja osallistui Saksan kukistamiseen.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Jos joidenkin mielestä toisten maiden asioihin puuttuminen on jotenkin väärin, niin suht harva kuitenkaan on siitä pahoillaan, että Yhdysvallat aikoinaan puuttui esim. Euroopan asioihin toisessa maailmansodassa ja osallistui Saksan kukistamiseen.
Tuo onkin melkein ainoa "toisten asioihin puuttuminen" mikä minua Yhdysvaltojen ulkopolitiikassa harmittaa. Toki olihan siinä edesauttamassa eräät pienet keltaiset miehet kaukaa idästä.

Anyway, antaa palaa vain, Syyria on tässä enää pelkkä nappula laudalla. Kyse on paljon suuremmista asioista, kuin jostain moneen kertaan tuhotusta ja raiskatusta läntistä keskeltä aavikkoa. Pointti onkin näyttää Rympyille mistä kana kusee ja kunnon voimankäyttö nyt Syyriassa Jenkki-johtoisen liittouman voimin saattaisi "yllättävästi" hillitä itänaapurin pallopään uhoa. Tosin eiköhän Niinistö ole taas ensimmäisten joukossa tyrkyttämässä rauhanomaisempaa lähestymistapaa.

Edit: Joku tavallista isompi ohjusisku vain. Kyllä se oli siinä, linkki Iltalehteen. Yhdysvaltain puolustusministeriö: Iskut Syyriaan päättyneet - ei suunnitelmia lisäiskuista
 
Viimeksi muokattu:

Zolmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaahas, nyt sitten iskettiin mutta minne, ei kukaan varsinaisesti tiedä. Yhdysvaltojen laivasto-armada on lähetetty norfolkista kohti Syyriaa ja saas nähdä, että mitä tästä vielä seuraa kun kuitenkin Venäjältä on kuulunut kaikua, että Venäjä tulee vastaamaan tähän. Toivottavasti saavat nyt pidettyä homman hallinnassa sillä tässä on vaara, että se lähtee täydellisesti käsistä.

Koitin hakea uutista, että millä ja miten Yhdysvallat tai Ranska on iskenyt sillä tähän mennessä olen vain löytänyt uutisia jossa Britit on suorittanut iskuja neljällä panavia tornado-koneella.

EDIT: Elikäs Nytimes:n toimittajaa jos on uskominen niin isku tehtiin 3:lta Yhdysvaltojen laivasto-hävittäjien aluksilta sekä yhden B1-pommikoneen voimin. Brittien panaviat on nouseet ilmaan Kyproksen tukikohdastaan ja Ranska olisi ottanut osaa pommituksiin Mirageillaan.

Tässä kyseinen twiitti: Thomas Gibbons-Neff Twitterissä: "Syria strikes included: -TLAMs from 3 destroyers: Porter, Cook and HigginsFrench MiragesBritish TornadosUS B1 bombers (According to a US official)"
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Naurattaa, kun tämä on koko maan poliittisin palsta, mutta sitten valikoidaan vain mistä tehdään politiikkaa.

Ei mitään kommentteja palstan isoilta tekijöiltä eikä edes omaa kunnollista ketjua.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Naurattaa, kun tämä on koko maan poliittisin palsta, mutta sitten valikoidaan vain mistä tehdään politiikkaa.
On lauantai porukka nukkuu.

Vähän jopa huvittaa miten tilanne taas meni. Venäjä laittaa laivaston rannikolle, että saadaan Syyrian tärkeä sotilaskalusto turvaan kohteisiin, joita Venäjä suojelee. Tämän jälkeen "harkkoihin" välipäivä ja laivasto takaisin, että länsi pääsee antamaan ranneläpsyn. Länsi välttelee merkittäviä kohteita, koska niissä olisi vastassa Venäjän kalustoa, jolloin Venäjä ottaisi osaa vähintään ilmapuolustuksen osalta ja riskit aika isot. Nythän Venäjä katseli taas vierestä, koska iskukohteet ei kiinnostaneet. Länneltä tappava tuomio, että saattaa hyökätä uudestaan jos kemikaalisten aseiden käyttö jatkuu. Vähän vielä julkisesti tuomitaan vastapuolta vuorotellen pari viikkoa ja sitten jatketaan elämistä. Jenkit todennäköisesti silti vetäytyvät Syyriasta. Sota on enää kosmetiikkaa, koska Assad on jo käytännössä voittanut.

Tyler Rogoway Twitterissä: "We have this exclusive photo that is said to show the B-1B used in the strikes all loaded up with JASSMs as we suspected. This sortie will mark the first combat use of this weapon. We continue to update our post with more information: https://t.co/2wyE643k3m… https://t.co/WZeJ2dqP2v" Jos Trumpin puheissa jotain järkeä on, niin kuvassa varmaan sitten ne iskun älykkäät ohjukset. Noin muuten päälle viellä sellaiset 120 Tomahawkkia [tarkka määrä tuntematon, mutta puhuttiin tuplasta edelliseen(59)]. Ranska ja britit myös liikenteessä Tornadoilla, Mirageilla ja Rafaleilla, että tällä kertaa hyökättiin ilmastakin.

EL4C Twitterissä: "MUST WATCH: Former head of British Armed Forces gets cut off by Sky when he goes off-script on Syria!… " Tämä vähän nauratti, vaikka en tuon kaasuiskun olemassaoloon ota kantaa.

E: Toivotaan nyt vielä, että ei niitä siviilivahinkoja pahemmin tulisi. Aika lähelle asutusta ohjuksia ammuttiin, joten riski aika suuri, kun ilmatorjuntakin käytössä. Nähtävästi aktiivista häirintääkin ollut, niin lennellyt myös sen takia harhaan.

E2: Eikös Trump vähän aika sitten pyydellyt kiitosta, kuinka ISIS on alistettu? Noh, jenkit pommittaa Syyriaa ja ISIS kiittää. Damaskoksessa aktivoituivat samantien iskujen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Naurattaa, kun tämä on koko maan poliittisin palsta, mutta sitten valikoidaan vain mistä tehdään politiikkaa.

Ei mitään kommentteja palstan isoilta tekijöiltä eikä edes omaa kunnollista ketjua.
Miksi et sitten avaa sitä ketjua? Tai miksi Syyrian sodasta foorumille ei ole avattu ketjua?

Itse käy aiheesta keskustelua pääasiassa toisaalla, joten täällä valitettavasti hajanaisia huomioita silloin aikaa on riittävästi - yöllä iskujen ollessa käynnissä joku anonyymifoorumi ei todellakaan ollut prioriteettilistalla ensimmäisenä (eikä edes toisena).

Isku oli ennakoituun verrattuna vaatimaton, kolme kohdetta - Mattisin mukaan valikoituivat siten, että sivullisia uhreja tulisi mahdollisimman vähän. Isku kohdistettu myös ennen kaikkea Syyrian kemiallisten aseiden tuotantolaitoksia vastaan (todennäköisesti ne noin kymmenen kohdetta, joista kolme valikoitui, ovat kaikki tällaisia laitoksia tai joukkotuhoaseohjelmaa tukevia laitoksia).

Tällä kertaa isku oli tässä - suoraa jatkoa ei seuraa, mutta USA keskittää alueelle lisää voimaa, mikä voi tarkoittaa sitä, että jos kemikaali-Assad (HAH!) jatkossa turvautuu joukkotuhoaseisiin, isketään uudelleen. USS Harry S. Trumanin johtama lentotukialusosasto saapuu alueelle parin viikon kuluessa, jolloin alueella on US. Navyltä voimaa enemmän kuin kertaakaan sitten Irakin sodan alun.

Isku näyttää osoittavan myös sen, että Venäjä kunnioittaa vain voimaa, dialogilla ja diplomatialla voidaan saada aikaan jotain siinä tapauksessa, että maassa on johto, joka on sitoutunut vastaaviin prosesseihin (eli tosi harvoin), muussa tapauksessa paras - ja pysyvin - tulos saadaan sillä, että käytetään sitä voimaa kun tarve on.

Väittää Putin ihan mitä tahansa, niin tapahtunut on selkeä arvovaltatappio hänelle - Venäjä ei uskaltanut ryhtyä vastatoimiin, tai se vastatoimi on todennäköisesti jokin hybriditoimi tai epäsymmetrinen operaatio, jossa ei suoraan haasteta Yhdysvaltoja.

Sille, ettei Venäjä omaa ilmatorjuntakalustoa ottanut käyttöön on todennäköisesti myös sotilasteknisiä syitä, joita ei haluta paljastaa, kun USA iskee Syyriaan, mutta jotainhan se kertoo Venäjän todellisesta kyvystä/halusta puolustaa Syyriaa, kun näissä tilanteissa Syyria jää käytännössä aina yksin - tai Syyria saa tukea vain Iranilta & proxyiltä. USA ei ollut ennakkoon kertonut venäläisille mihin se iskee, mutta se oli ilmoittanut mitä ilmakäytäviä se käyttää, Venäjän vastaus oli...

No tulevina päivinä näemme mihin tämä johtaa, ja koska mukana on niin paljon muuttujia, kaikki yllä kirjoitettu voi osoittautua paskaksi "puoleenpäivään" mennessä. 19 min aikaa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Woman held in Dubai with daughter after drinking wine on flight
(linkki Guardianin artikkeliin)

"A woman was detained in Dubai for three days with her four-year-old daughter after drinking a complimentary glass of wine on a flight from London, an NGO has said."

Luonnollisesti lentoyhtiö oli... Emirates.

Paskastan on Paskastan vaikka siellä olisi hienoja autoja ja pilvenpiirtäjiä.
 
The "Jiří Smejkal Rules All" -Fan Club

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä lienee oikea ketju. Surullista on noilla main touhu pääosin vaikka kuinka yritetään välillä muistuttaa pienistä positiivisista kehitysaskelista (naiset autonrattiin yms.) Saudi-Barbaria, tämä naisten oikeuksien paranemisen takia julkisuudessa ollut wahhabistivaltio, pidätti kaksi naisten oikeuksia puolustanutta aktivistia, palkitut Samar Badawi ja Nassima al-Saleh.

Kanadan ulkoministeri vetosi maahan aktivistien vapauttamiseksi, jonka jälkeinen reaktio kertoo paljon siitä miten maahan pitäisi suhtautua:

"Saudijohdon reaktio muistutti lähinnä raivonpuuskaa. Saudi-Arabia karkotti Kanadan lähettilään, jäädytti sijoitukset Kanadaan, katkaisi opiskelijavaihdon, lopetti saudien lentoyhtiön lennot Kanadaan ja katkaisi myös terveydenhuollon yhteistyön.

Vastaavia reaktioita arvosteluun on nähty saudien suunnalta ennenkin, mutta tämänkertaiset mittasuhteet heijastavat bin Salmanin toimintalinjaa. Tarkoitus lienee varoittaa muita maita arvostelemasta Saudi-Arabiaa millään tavalla."


Vahinko että tuo takapajula on Yhdysvaltojen liittolainen ja saa heiltä rajattomasti ymmärrystä. Jos Trump kohdentaisi vittuilunsa Iranin sijaan Saudeihin, nousisi arvostukseni häntä kohtaan välittömästi.

Kanada ansaitsee tukea kiistassa Saudi-Arabian kanssa - Pääkirjoitus | HS.fi

edit: Mainitaan vielä naapurimaassa koulubussiin osunut ohjusisku yhtenä tuoreena meriittinä.
 
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Olisiko tämä oikea ketju mutta Turkissa tapahtuu mielenkiintoisia asioita

https://www.hs.fi/talous/art-2000005786667.html

Erdogan kaivaa itselleen isoa kuoppaa ja moni arvioi että Turkki on Venezuelan tiellä. Korkea inflaatio ja korkea korkotaso on huono yhdistelmä ja ongelmat lisää vielä Turkin pitäisi nostaa korko 16:sta 25:hen, mutta tätä ei haluta tehdä.

USA:n pakotteet lisää ahdinkoa.
 
Rahat vai kolmipyörä?
Olisiko tämä oikea ketju mutta Turkissa tapahtuu mielenkiintoisia asioita

https://www.hs.fi/talous/art-2000005786667.html

Erdogan kaivaa itselleen isoa kuoppaa ja moni arvioi että Turkki on Venezuelan tiellä. Korkea inflaatio ja korkea korkotaso on huono yhdistelmä ja ongelmat lisää vielä Turkin pitäisi nostaa korko 16:sta 25:hen, mutta tätä ei haluta tehdä.

USA:n pakotteet lisää ahdinkoa.
Mites Turkin matkailualalla menee? Ei tulisi mieleenkään matkustaa Turkkiin diktatuuriaikana, mutta valitettavasti monet eivät jätä menemättä oli maan tilanne mikä tahansa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Mites Turkin matkailualalla menee? Ei tulisi mieleenkään matkustaa Turkkiin diktatuuriaikana, mutta valitettavasti monet eivät jätä menemättä oli maan tilanne mikä tahansa.
Helpointa olisi olla käymättä missään muslimimaassa muilla kuin työasioilla, vaihtoehtoja on riittävästi. Kaikki muslimimaat on jonkinasteisia kaatopaikkoja ja persereikävaltioita, tavalla tai toisella.
 
The "Jiří Smejkal Rules All" -Fan Club

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mites Turkin matkailualalla menee? Ei tulisi mieleenkään matkustaa Turkkiin diktatuuriaikana, mutta valitettavasti monet eivät jätä menemättä oli maan tilanne mikä tahansa.
Yhden Iranilaisen kanssa todettiin, että Turkista Kiinaan välillä ei ole yhtäkään paikkaa jonne kannattaisi mennä lomailemaan. Itse voisin kyllä lisätä Kiinan samaan listaan.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko teksti
Niin se jotenkin on vain niin uskomattoman huvittavaa, että kun Turkin sulttaani vangitsee jenkkipastorin ja Trump asettaa siitä syystä maalle pakotteita, niin on ihan toinen ääni kellossa kaikilla näillä "oikeamielisillä":
 
Trump

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Vahinko että tuo takapajula on Yhdysvaltojen liittolainen ja saa heiltä rajattomasti ymmärrystä. Jos Trump kohdentaisi vittuilunsa Iranin sijaan Saudeihin, nousisi arvostukseni häntä kohtaan välittömästi.
Saudit on vain vähän isompi kakkaläjä kuin Turkki ja kärhämässä on takana vain pastorin pidätys. DT on hakemassa irtopisteet pois.
 

teppana

Jäsen
Helpointa olisi olla käymättä missään muslimimaassa muilla kuin työasioilla, vaihtoehtoja on riittävästi. Kaikki muslimimaat on jonkinasteisia kaatopaikkoja ja persereikävaltioita, tavalla tai toisella.
Mikä on muslimimaan kriteeri? Enemmistö kansasta muslimeita? Sen perusteella seuraavissa maissa ei pitäisi käydä lomalla:

Islam by country - Wikipedia

Onhan tuossa melkoinen lista perseenreikiä. Toki joku Malediivit kaikkine ongelmineen on aivan huikea esim. häämatka kohde. Itse tuli Indonesiassa käytyä alkuvuodesta reilu kuukausi ja siellä oli aivan huikeita paikkoja jotka ehdottomasti pitäisi olla jokaisen "ämpärilistalla".
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Helpointa olisi olla käymättä missään muslimimaassa muilla kuin työasioilla, vaihtoehtoja on riittävästi. Kaikki muslimimaat on jonkinasteisia kaatopaikkoja ja persereikävaltioita, tavalla tai toisella.
Ei se ihan noinkaan ole. Bosnia on mahtava maa turistille, ja Sarajevo melkeinpä eniten minua turistina miellyttänyt kaupunki. Toki maan asukkailla on yhä paljonkin ongelmia, mutta ne ovat suurilta osin sisällissodan aikaisten eri ryhmien ristiriidoista johtuvia. Arabimaihin en sen sijaan turistina olisi matkustamassa. Turkissa olen käynyt yli 20 vuotta sitten, mutta nykytilanteessa lomailu siellä ei kyllä kiinnostaisi.
 
Hö.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä on muslimimaan kriteeri? Enemmistö kansasta muslimeita? Sen perusteella seuraavissa maissa ei pitäisi käydä lomalla:

Islam by country - Wikipedia

Onhan tuossa melkoinen lista perseenreikiä. Toki joku Malediivit kaikkine ongelmineen on aivan huikea esim. häämatka kohde. Itse tuli Indonesiassa käytyä alkuvuodesta reilu kuukausi ja siellä oli aivan huikeita paikkoja jotka ehdottomasti pitäisi olla jokaisen "ämpärilistalla".
Eipä tuo kovin vaikeaa ole noita listan vihreitä maita vältellä, jos ei ole puoliammattimainen maailmanmatkaaja. Ei mutta perhana, olen jo käynyt Bosnia-Herzegovinassa. Muut muslimimaat jäänee kyllä käymättä. En ole edes käynyt Euroopan ulkopuolella kuin 2 kertaa ja eiköhän se jo riitä.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ei se ihan noinkaan ole. Bosnia on mahtava maa turistille, ja Sarajevo melkeinpä eniten minua turistina miellyttänyt kaupunki. Toki maan asukkailla on yhä paljonkin ongelmia, mutta ne ovat suurilta osin sisällissodan aikaisten eri ryhmien ristiriidoista johtuvia. Arabimaihin en sen sijaan turistina olisi matkustamassa. Turkissa olen käynyt yli 20 vuotta sitten, mutta nykytilanteessa lomailu siellä ei kyllä kiinnostaisi.
Joo, Bosnian suhteellisen maallistuneet muslimit unohtui ja Bosniassa on ihan asialliset uskonnonvapauslait, toisin kuin esim. juuri mainituilla Malediiveillä, jossa perustuslaki perustuu shariaan. Toisaalta 99.9% muslimeista asuu muualla.

Jordaniassakin on Petra ja Egyptissä hienot muinaismuistot, mutta siihen se jääkin. Olen käynyt kaikissa arabi-maissa (edit: En olekaan: Somalia, Jemen, Djibouti, Mauritania ja Komorit puuttuu. Onneksi.), Iranissa, Turkissa, Pakistanissa, Indonesiassa ja Malesiassa, ja ei niistä kyllä ruuan ja hienojen maisemien lisäksi juuri muuta hienoa muistoa ole kuin rauniot ajalta ennen islamia ja muutama komea moskeija. Erityismaininnat Saudi-Barbarialle, Iranille ja Pakistanille erityisestä persereikämäisyydestä. Jaa no, pakit on sentään ystävällisiä.
 
Viimeksi muokattu:
The "Jiří Smejkal Rules All" -Fan Club

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, Bosnian suhteellisen maallistuneet muslimit unohtui ja Bosniassa on ihan asialliset uskonnonvapauslait, toisin kuin esim. juuri mainituilla Malediiveillä, jossa perustuslaki perustuu shariaan. Toisaalta 99.9% muslimeista asuu muualla.
Asiaan osaltaan vaikuttaa varmasti se, että Bosniassa muslimeita taisi olla vain noin puolet väestöstä. Tosin Balkanin alueen muslimit ovat kyllä hyvin maallistuneita yleisestikin.

Oma matkani Sarajevoon osui sattumalta Ramadanin aikaan. Se ei näkynyt oikeastaan mitenkään turistille. Ruokaa sai läpi vuorokauden, eikä kukaan katsonut pahalla alkoholin käyttöäkään. Silloin kun pimeys alkoi, ja muslimien paasto loppui, Sarajevon kukkuloilta ammuttiin järeä ilotulitusraketti tämän merkiksi. Olimme yhtenä iltana katsomassa tätä raketin ampumista paikanpäällä viiniä nautiskellen. Samaa teki moni paikallinenkin, vaikka vaatetus viittasi siihen, että olivat muslimeita. Kaupungilla näin muutamaan otteeseen ihmisillä paitoja, joita komisti "I'm muslim - so what" -teksti.

Bosnian sodan aikaan Arabimaista tuli jonkin verran fanaatikkoja taistelemaan muslimien avuksi. He kuitenkin totesivat kulttuurin niin maalliseksi, että palasivat nopeasti kotiinsa.
 
Hö.

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Saudi-Arabia karkotti Kanadan lähettilään, jäädytti sijoitukset Kanadaan, katkaisi opiskelijavaihdon, lopetti saudien lentoyhtiön lennot Kanadaan ja katkaisi myös terveydenhuollon yhteistyön.

Vahinko että tuo takapajula on Yhdysvaltojen liittolainen ja saa heiltä rajattomasti ymmärrystä. Jos Trump kohdentaisi vittuilunsa Iranin sijaan Saudeihin, nousisi arvostukseni häntä kohtaan välittömästi.
Varsin ikävä temppu saudeilta. Nyt tapaukseen täysin syyttömiltä opiskelijoilta evättiin pääsy opiskelemaan Saudeihin ja kanadalaiset eivät pääse nauttimaan saudiarabialaisen terveydenhuollon saavutusten hedelmistä.
Tulee mieleen miten A.Stubb aikoinaan ilmeisesti kusi minun konferenssi-matkani ja siitä kummunneet liiketoiminta-ajatukset saudien suuntaan.

Jälkimmäisestä samaa mieltä.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Yhden Iranilaisen kanssa todettiin, että Turkista Kiinaan välillä ei ole yhtäkään paikkaa jonne kannattaisi mennä lomailemaan. Itse voisin kyllä lisätä Kiinan samaan listaan.
No jos valitsemaan pääsee lomakohteista, niin Turkkiin menen sata kertaa sadasta, kun verrokkeina pitää vaikka Espanjaa, Italiaa tai Kreikkaa. Lomakohteissa hinnat maltillisella tasolla, ei tarvi potkia taskuvarkaita ja kerjäläisiä joka kadunkulmassa ja paikalliset pääsääntöisesti helvetin ystävällistä sakkia. Toki Erdoon ollaan noissa paikoissa perin kyllästyneitä, koska politiikkansa on vaikuttanut viime vuosina negatiivisesti paikalliseen turismiin ja sitä kautta elintasoon paikallisille.
 
Vasemmistolaisessa maailmankuvassa vasemmistolainen veskari päästäisihelpon vedon keskialueelta sisään ja alkaisi argumentoimaan ettei termi "maalivahti" tarkoita että hänen tulisi estää vastustajan maaliteko eikä tätentehtymaali ollut hänen vikansa, vaikka edellisellä erätauolla kehui miten hienosti torjui vetoja.
@SergeiK

teppana

Jäsen
No jos valitsemaan pääsee lomakohteista, niin Turkkiin menen sata kertaa sadasta, kun verrokkeina pitää vaikka Espanjaa, Italiaa tai Kreikkaa. Lomakohteissa hinnat maltillisella tasolla, ei tarvi potkia taskuvarkaita ja kerjäläisiä joka kadunkulmassa ja paikalliset pääsääntöisesti helvetin ystävällistä sakkia. Toki Erdoon ollaan noissa paikoissa perin kyllästyneitä, koska politiikkansa on vaikuttanut viime vuosina negatiivisesti paikalliseen turismiin ja sitä kautta elintasoon paikallisille.
Ei ole itse koskaan tullut käytyä välilaskua kummemmin Turkissa. Omassa lähipiirissä on useita jotka on käyneet ja kokemukset on hyvin vastakohtaiset. Nuoret naispuoliset kaverit sanoo että miehet on aivan liian tungettelevia ja se häiritsee. Kauppiaat ovat kuulemma aivan liian tyrkkyjä. Sitten taas on toisia kavereita jotka jakaa sinun mielipiteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy