Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 564 627
  • 2 088

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi esimerkki pitkään Euroopassa yhteen putkeen valmentaneesta coachista on meidät CHL:stä tiputtaneen Davosin Arno Del Curto. Elite Prospectin mukaan olisi kaudesta 1996-97 kaudesta vetänyt head coachina 2010-11 kaudesta lähtien vielä general managerinakin. Erittäin harvinaista ja Sveitsistä tietysti ei ole kauhean monta ilmansuuntaa, johon rahan perässä ainakaan voisi lähteä. Ajatelkaa kun meilläkin olisi vetänyt sama valmentaja siitä Eavesin kaudesta lähtien? Vaikka Matikaisen Pena olisi samalla hoidellut päävalmentajan ja general managerin virkaa. No tuossa tapauksessa HIFK:ta ei enää olisi olemassakaan, mutta silti Törmäselle vuoden jatkoa tuohon kaipaisin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä samoilla linjoilla, mutta sillä edellytyksellä, että Tanska oikeasti on hyvä aihio päävalmentajaksi. Onko hän? Mä en tiedä, ja tuskin kovin moni muukaan, joka ei seuraa kovin läheltä tuota valmennustyötä.
Jatkuvuus kuitenkin olisi aivan helvetin tärkeää tälle joukkueelle. Eli ei mielellään päävalmentajaksi ketään, jonka pelikirja on jotain ihan muuta tai joka ei ole sillain hyvällä tapaa kasvanut seuran mukana. Eikä ketään, joka valitaan pestiin vain siksi, että on tehnyt mittavan uran meillä.

Mietin ihan samaa, Tanskahan ei ole edes ''kakkosvalmentaja'' vaan se on Kangasalusta. Lisäksi onko Tanskalla edes halua koskaan päävalmentajaksi? Kaikki apuvalmentajat eivät edes tähtää päävalmentajaksi, ja kaikilla ei tosiaan ole edes rahkeita siihen aikuisten tasolla, sitä en tiedä onko Tanskalla niitä rahkeita. Ylimääräisenä sivuhuomiona, Tanskahan on vaihtoaitiossa korvanapin kanssa yhteydessä IFK:n katsomovalmentajaan, Stögö ja Parru hoitavat peluutuksen, Tanska ja katsomovalmentaja (Halttunen?) pystyvät keskittymään paremmin muihin asioihin joita sitten infoavat Stögölle.

On totta ettei näitä Törmäsen tapaisia eteenpäin pyrkiviä jo menestystä saavuttaneita valmentajia ole älyttömästi markkinoilla vapaana, IFK:n toimiston tulisikin kartoittaa tilannetta jo hyvissä ajoin, kunhan ensin tiedetään miten pitkään Törmänen jatkaa. Osa joukkueista kuten JYP -> Aho -> Virtanen tai Tappara -> Tapola ovat erittäin onnistuneesti nostaneet apuvalmentajista päävalmentajia, kuitenkin se vaatii että niillä apuvalmentajilla on oikeasti selkeät rahkeet päävalmentajaksi, riski on aina olemassa, mutta se riski voi etukäteen olla pienempi tai todella suuri. Meidän organisaatiossa ei välttämättä vielä ole niitä rahkeet täyttäviä valmentajia joita voisi nostaa aikanaan Stögön tilalle.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkuvuutta jos halutaan niin Tanska on mielestäni ainut oikea ratkaisu Stögön manttelin periäksi (vrt.TukkaJukka --> Tapola) Tietenkin jos stögö jostain kumman syystä ei halua mennä urallaa eteenpäin, vaan haluaa jatkaa meillä niin ei minulla sitä vastaan mitään ole, ainakaan toistaiseksi.

Jos/kun valmentaja sopimukset loppuvat silloin kuin paperissa niin lukee on Jode ollut pauttiarallaa 4 vuotta IFK:n penkin takana. Tuohon lisätään Kangasaslusta ja vaikkapa Peltonen niin rupee siinä olemaan aika kova valmennus.

Ainoastaan jatkuvuuden takia itsekin liputtaisin Tanskan puolesta. Itsellä ei ole mitään käryä miehen kompetenssista, olettaisin kuitenkin IFK:n olevan sen verran kartalla ettei mistään suojatyöpaikasta ole kyse. Mikäli kaveri ei ole sovelias tulevaisuuden päävalmentajaksi, niin miksi organisaatio antaa miehen pyöriä messissä. Jos ei osaaminen riitä, niin monoa perseeseen ja uutta kokelasta sisään. Näkisin, että kakkosvalmentajan tulisi olla lähtökohtaisesti sellainen, joka tarvittaessa pystyisi ottamaan myös päävastuun(ainakin jollain realistisella aikaikunnalla). Eli valmentajaa ajettaisiin sisään vähän samaan tyyliin, kun pelaajiakin. Vaikka olisi kuinka hyvä talentti, niin ensin haetaan tuntumaa kolmoskentästä ja sitten vasta tullaan ykkösen keskelle dominoimaan.

Vaikka nyt tällä hetkellä kotimaiset käskijät ovatkin kovassa huudossa, niin eihän valmentajan välttämättä tarvitse olla suomalainen. Mikäli tämä Stögön lätkä nyt on se millä HIFK haluaa mennä tulevaisuudessa niin siitä vain Sveitsistä katselemaan valmentajia, ja tuskin Kanadastakaan pystysuunnan kiekon valmentajat loppuvat. Olen ainakin itse korviani myöten täynnä tätä Meidän peliä niin tervehtisin ilolla vähän erilaista suuntausta. Näkisin, että kotimaisista koutseista lähimpänä valmennusfilosofian kanssa olisi Kari Jalonen, mutta tuskin saadaan tänne naarattua.

Ymmärrän toki, että haluttaisiin päävalmentajaksi nuori, urallaan eteenpäin menevä, voittanut, kokenut ja viihdyttävää kiekkoa peluuttava. Tämä ei välttämättä vaan enää ole realismia. HIFK:n ei pitäisi olla valmentajallekaan harjoittelupaikka, mutta ei kukaan voi koskaan myöskään loistaa, jos ei anna koskaan mahdollisuutta. Toki fanina en halua nähdä mitään Sormunen sekoilua enää ikinä.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Ainoastaan jatkuvuuden takia itsekin liputtaisin Tanskan puolesta. Itsellä ei ole mitään käryä miehen kompetenssista, olettaisin kuitenkin IFK:n olevan sen verran kartalla ettei mistään suojatyöpaikasta ole kyse. Mikäli kaveri ei ole sovelias tulevaisuuden päävalmentajaksi, niin miksi organisaatio antaa miehen pyöriä messissä. Jos ei osaaminen riitä, niin monoa perseeseen ja uutta kokelasta sisään. Näkisin, että kakkosvalmentajan tulisi olla lähtökohtaisesti sellainen, joka tarvittaessa pystyisi ottamaan myös päävastuun(ainakin jollain realistisella aikaikunnalla). Eli valmentajaa ajettaisiin sisään vähän samaan tyyliin, kun pelaajiakin. Vaikka olisi kuinka hyvä talentti, niin ensin haetaan tuntumaa kolmoskentästä ja sitten vasta tullaan ykkösen keskelleluuttava.

Eikös apuvalmentajan tehtävä ole, noh, olla hyvä apuvalmentaja? Tanska saattaa ymmärtää jääkiekosta paljon, pitää vaikkapa oikein hyviä harjoituksia, ja mistäs sen tietää vaikka kommunikointikin päävalmentajan kanssa sujuisi mutkattomasti. Valmennusryhmä on yleensä yksi tiimi, jolla on vetäjä ja hänellä taas päävastuu tuloksesta. Eikös esim Jukka Jalosella ole aina apuvalmentajana sama tyyppi? Yhteistyö on todennäköisesti toimivampaa oman luottoäijän kanssa, kuin viime kauden A-junnujen päävalmentajan, jonka ainut tavoite on syöstää päävalmentaja vallasta ja ottaa itse ohjat käsiinsä, näin karrikoidusti sanottuna.

Off topic,
IS: Jaloselle tutut apurit nuorten maajoukkueeseen - MAAJOUKKUE - 19.01.2015 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Eli tosiaan Jalosen vetämässä valmennustiimissä oli nuorten mm-kisoissa Timo Lehkonen, jonka kanssa he tekivät yhteistyötä jo HPK:ssa ja miesten maajoukkueessa. Ei ole Lehkonen käsittääkseni ollut päävalmentajana kokonaista kautta missään miesten joukkueessa, mutta Jalosen luotosta voisin päätellä miehen osaavan apuvalmentajan homman aika hyvin. Ihan tälläisen pointin halusin tuoda esille, kun mietitään Joonas Tanskan roolia nyt ja tulevaisuudessa.

(Varovainen "Kyllä" ääni sille,että Stögön jälkeen Ville Peltonen hyppää ruoriin!)
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Totta tosiaan, enpä ollut tietoinen tuosta että, Jode on apuvalmentaja, elänyt siinä uskossa että toimii kakkosvalmentajana. Joka tapauksessa jatkuvuutta saadaan ainoastaan sillä tavalla että, joku valmennus tiimistä jatkaa edellisen työtä, vaikkakin omilla mausteillaan.

Hyviä huomioita tuosta apuvalmentajan hommasta, eihän se tosiaan aina ole sitä eteenpäin pyrkimistä.
Ainakin noissa ns. projekti valmennus tiimeissä päävalmentajat käyttävät tuttua tiimiä apunaan, jottei turhaa aikaa mene siihen tutustumiseen ja toisen tapojen opetteluun. Pidemmissä pesteissä sitten valintaan vaikuttaneen vähän pelaaja materiaali ja yleensä seurasta jatkaa joku vanha apuvalmentaja tai a-junioreista joku nousee ylös.

Omat toiveet.

1. Stögö kirjoittaa jatkopahvin
2. Kangasalusta ja/tai Tanska jatkaa Törmäsen jalanjäljissä
3. Voimakasta pystysuunnan kiekkoa peluuttava valmentaja kenen valmennustiimissä Jode ja Pexi jatkaisivat.

Noh, nää on näitä fanipojan toiveita!
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös esim Jukka Jalosella ole aina apuvalmentajana sama tyyppi? Yhteistyö on todennäköisesti toimivampaa oman luottoäijän kanssa, kuin viime kauden A-junnujen päävalmentajan, jonka ainut tavoite on syöstää päävalmentaja vallasta ja ottaa itse ohjat käsiinsä, näin karrikoidusti sanottuna.

Niin onhan Marjamäkikin ajettu sisään Leijoniin apuvalmentajan postilta. Hyvä pointti sinulta tuo, että päävalmentaja ei halua välttämättä kilpailijaa itselleen. Ei varmaan itselläkään olisi duunissa hyvä fiilis, jos joku olisi vieressä opetellemassa hommia, että sitten jos saan kenkää niin jatkuvuus on turvattu.

Itsekin kyllä haluan mieluummin meritoituneen ja jotain jo voittaneen valmentajan meille Törmäsen seuraajaksi. Toki paras tilanne olisi se, että Törmänen jatkaa vielä muutaman vuoden. Näen vain mielessäni sen, kun IFK voittaa tuplan ja Törmänen lähtee valmentamaan Jokereita hirveällä hypellä. Pekka Rautakallio rantautuu Stadiin ja koko runko laitetaan uusiksi sekä opetellaan seuraavat kaksi kautta uutta pelitapaa. Projektin kliimaksi on kolmantena vuonna saavutettu suora playoff paikka ja välieristä 4-0 laluun Kärpille/Tapparalle/SaiPalle/you name it.

Edit. Typoja
 
Viimeksi muokattu:

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmetyttää hieman, että Törmänen ei tehnyt mitään pelin kääntämiseksi. Aikalisää 2-0, 3-0 tai viimeistään 4-1 tilanteessa. Jos olisi ollut todellista yritystä hakea kavennusta ja tasoitusta, niin veskaria pois YV:llä kun oli pelattu vasta 45 min. Tuohon maali niin 5-3 tilanteessa kuitenkin vielä vartti aikaa takaa-ajolle. Ihan turha ottaa veskaria pois, kun pelaamatta kaksi minuuttia ja toivoa ihmettä. Vituttaa, kun tässäkin pelissä olisi vielä ollut mahikset tulla mukaan peliin, kahden erän koomailunkin jälkeen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Menee tämä kevät miten menee -ja pidetään avoimena sekin mahdollisuus, että se voi mennä hyvin- en näe mitään syytä sille, että Törmänen ei voisi jatkaa projektiaan loppuun. En ole kyllä huomannut täälläkään, että Stögöä oltaisiin kenkäämässä, mutta matseissa kuulee kyllä käytävillä aika karua kritiikkiä. Nyt rupeaa viimeistään joitain närästämään Stögön narritausta pelaajana. Mulla sille ei ole yhtään mitään merkitystä, kuten ei ollut Nokan Kärppä-urallakaan. Ennen oli ennen, nyt on nyt ja pelaaminen on eri asia kuin koutsaaminen. Tulen siis jo nyt hyvissä ajoin toteamaan, että Stögön näytöt tältä kaudelta ovat kuitenkin minimissään runkosarjan voittaminen ja HIFK:n vieminen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011 välieriin. Pidän tätä hyvänä saavutuksena verrattuna muuhun Nokan jälkeiseen aikaan. Toivon, että seuraava koutsikin katsotaan huolella ja annetaan hänelle aikaa ja luottamusta projektilleen. Ei enää sormusia eikä palokuntasummasia please!
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täysi tuki ja luotto Törmäseen myös täällä. Toki paskaa saa ja pitää kaataa koutsienkin niskaan, mutta jokainen diilin IFK:n peräsimeen tehdessään tietää mihin ryhtyy - kura lentää. En näe parempaa vaihtoehtoa viemään prokkista maaliin kuin Törmänen. IFK mitalipeleissä toisella kaudellaan on OK saavutus Törmäseltä. Siihen ei pystynyt edes nokka-Jalonen. Ja kuluva kausi ja sarja edelleen auki, ties mihin Stögö vielä IFK:n hilaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää myös muistaa, että menestys on välillä hyvin pienistä asioista kiinni. Oli valmentaja kuinka hyvä tai huono tahansa, hän ei voi vaikuttaa yksittäisen tilanteen lopputulokseen. Ei esimerkiksi ollut KJ:n ansiota, että Riksman torjui kevään 2011 puolivälierien game #6:n jatkoajalla Hentusen läpiajon. Jos siitä olisi tullut maali, täällä puhuttaisiin vieläkin siitä, kuinka KJ ei kestänyt Stadin paineita.

Kävi tänä keväänä miten tahansa, pitää mielestäni Stögö pitää meillä ensi kauden jälkeenkin, jos hän itse haluaa (järkihintaisen) jatkosopparin allekirjoittaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Naps...
Kävi tänä keväänä miten tahansa, pitää mielestäni Stögö pitää meillä ensi kauden jälkeenkin, jos hän itse haluaa (järkihintaisen) jatkosopparin allekirjoittaa.

Komppaan täysillä. Minusta on kuoriutunut Törmänen-fanipoeka huolimatta Jokeri-taustasta. Minä vain nautin tuosta hervottomasta hyökkäyspelistä. On se vain nin kaunista. Voi edes joskus sanoa, että kausari on todellakin hintansa väärti.

Lisäksi vaimo pitää Törmäsen pleijaripartaa ja mustaa huumoria sexynä. Sekin vielä...
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Pitää myös muistaa, että menestys on välillä hyvin pienistä asioista kiinni. Oli valmentaja kuinka hyvä tai huono tahansa, hän ei voi vaikuttaa yksittäisen tilanteen lopputulokseen. Ei esimerkiksi ollut KJ:n ansiota, että Riksman torjui kevään 2011 puolivälierien game #6:n jatkoajalla Hentusen läpiajon. Jos siitä olisi tullut maali, täällä puhuttaisiin vieläkin siitä, kuinka KJ ei kestänyt Stadin paineita.

Katsoin 2011 mestaruusvideota YouTubesta juuri muutama päivä sitten ja saakeli, että tuo kyseinen Hentusen läpiajo vetää edelleen vakavaksi ja melkein jopa fituttaa, että ne pääs niin lähelle, vaikka samalla tietää kuinka hienosti kaikki lopulta päättyi :D Voi vain kuvitella mitä fiiliksiä se on herättänyt naapurin leirissä.

Aiheeseen; Törmäselle liputan ehdottomasti jatkoa! Minustakin on kuoriutunut kyseisen äijän fani!
 

Bromse

Jäsen
Minä vain nautin tuosta hervottomasta hyökkäyspelistä. On se vain nin kaunista. Voi edes joskus sanoa, että kausari on todellakin hintansa väärti.
Tämähän se. Törmäsen oppeihin kun tuntuu vielä olevan imua, niin olisihan se hienoa jos mies jatkaisi vielä useammankin vuoden täällä. Ehkä IFK pystytään tämän myötä hilaamaan välierien vakiokasvoksi ainakin muutaman vuoden ajaksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt täytyy pienet pehmeät nostaa esille, pelitapahtumat nätisti unohtaen. Koska voin.

Antti Törmäsen olemus ja puheet haastattelussa antavat ymmärtää jotain ihan muuta kuin vastapuolen koutsin haastattelu. Törmästä hymyilyttää - aitoa tai ei - mutta ei ole tyytyväinen pelisuoritukseen. JYPi synkkänä toteaa melkein suoraan että oltiin hyviä, mutta IFK oli tokasta erästä alkaen parempi vaikka samaa tasoa jatkettiin. Vähän aseettoman näköinen oli hän, osoittakoon oletukseni vääräksi. Tai sitten ei.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Törmänen on parempi valmentaja kuin Summanen, piste.

Todella osaava koutsi, jonka alaiseen HIFKiin on ihan eri tavalla imua kuin Summasen versioon, joka lähinnä karkottaa pelaajia.

Hyvä Antti! Nyt vaan mestaruus kaappiin, täysin ansaitusti. Huikea valmentaja.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmänen nousi juuri Kojon rinnalle eniten playoff-sarjoja IFK:n peräsimessä 2000-luvulla voittaneena koutsina. KJ johtaa vielä mestaruuden mitalla, mutta jos tässä päätyyn asti mennään - voiko tätä pikajunaa enää mikään pysäyttää? - ja kannua nostellaan, niin Stögöstä tulee IFK:n menestynein valmentaja 2000-luvulla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei noita finaalivalmentajiakaan ole HIFK:ssa ihan ryysikseksi asti ollut ennen Stögöä. Mestarivalmentajien lisäksi Timo Haapaniemi taitaa olla ainoa?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Antti. Tämä kausi jää mieleen yhtenä miellyttävimmistä koskaan, kävi finaaleissa ihan miten tahansa. Onhan tuo peli yksinkertaisesti todella kaunista. Erityisen vaikuttunut olen siitä, että brändin fyysisyys on säilytetty ja leivottu pelitapojen sisään. Taka-askelia ei edelleenkään oteta vaikka typerät kouhotusjäähyt on karsittu pois.

Törmänen on jo nyt näillä kahdella kaudellaan astunut HIFK-valmentajien eturiviin ja fanien arvostamaksi. Aika monta kovaa seppää on käynyt yrittämässä ja epäsonnistunut surkeasti. Kova suoritus.

Edit (meinasi unohtua): montakohan näistä HIFK:n negatiivisista karmoista Törmänen on silponut palasiksi itsevarma virne kasvoillaan? Lista taitaa olla aika pitkä?
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sopivaa ylimielisyyttäkin haastattelussa. "Jouduttiin pelaamaan yksi ylimääräinen matsi"

Niin narriksi kuin tämänkin äijän 90-luvulla ja sen jälkeen on mieltänyt, niin onhan toi juuri sitä oikeaa IFK:laisuutta. Vittu, me ollaan kusipäitä koko porukka.
Ihan oikea meininki eikä haittaisi yhtään, vaikka sorvattaisiin vähän jatkoa ensi kauden jälkeenkin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Itseä alkanut vituttamaan suuresti, että Törmäsen saavutuksista IFK:n kanssa yritetään mediassa viedä arvoa pois. Varsinkin Urheilulehden toimesta, siellä ollaan niin kujalla valmentaja Antti Törmäsestä kuin voidaan olla, Naurettavinta tässä on se, että jää sellainen kuva IFK. voitoista ettei ne olisi tulleet ansaitusti. Pelicans pelkirja oli huono, JYP pelkirja oli huono.. Tätä samaa paskaa suolletaan jatkuvalla syötöllä tuolta Urheilulehden lätkätoimituksesta ja vettä myllyyn laittaa Sihvonen omassa blogissaan.
Törmänen on voittanut mestaruudet kolmessa eri ympäristössä ja nyt neljännessä saavuttanut finaali paikan. Ja kaikki luonollisesti tapahtunut eri joukkueilla. Jos tuolle ei osaa antaa arvoa on täysi idiootti. Jussi Paasin kirjoitus IS:n sivuilla oli hyvä, mutta vielä parempi oli eilen Vesa Parviaisen: Antti Törmänen on voittaja.

Törmänen on rakentamassa IFK:lle uuden ajan identiteettiä ja pidän siitä tällä hetkellä todella paljon. Peliä ei perusteta mihinkään peruutteluun vaan mennään ylöspäin aina kun on mahdollisuus, myös fyysisyys on siellä pinnan alla, mutta nyt sitä käytetään oikein. IFK ja Törmänen on luomassa jotain originaalia, mutta tällä kertaa erona aikasempiin suuntaviivoihin, nyt on voittaminen keskiössä.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Itseä alkanut vituttamaan suuresti, että Törmäsen saavutuksista IFK:n kanssa yritetään mediassa viedä arvoa pois. Varsinkin Urheilulehden toimesta, siellä ollaan niin kujalla valmentaja Antti Törmäsestä kuin voidaan olla, Naurettavinta tässä on se, että jää sellainen kuva IFK. voitoista ettei ne olisi tulleet ansaitusti. Pelicans pelkirja oli huono, JYP pelkirja oli huono.. Tätä samaa paskaa suolletaan jatkuvalla syötöllä tuolta Urheilulehden lätkätoimituksesta ja vettä myllyyn laittaa Sihvonen omassa blogissaan.

Törmänen nousi parrasvaloihin väärässä joukkueessa. Urheilulehti ei osaa kirjoittaa mitään kaunista jostain johon voisi edes vahingossa liittää Vaasan Sportin. Itselle jäänyt sellainen kuva, että pelikirjalla ei ole kovin suurta merkitystä Törmäsen valmentamisessa, Antin salaisuus perustuu uskomattomaan taitoon käsitellä pelaajia yksilöinä ja joukkueena.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja sekös sihvoslaisia pelikirjauskovia harmittaa. Siinähän nielevät kalkkinsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös