Eli työnantajille lisää ilmaista työvoimaa. Tämä ei varmaan monelle puolueelle sopisi.
Ei ilmaista vaan molemminpuolista porkkanaa. Miten se sitten käytännössä järjestetään, en osaa yksityiskohtaisesti sanoa.
Eli työnantajille lisää ilmaista työvoimaa. Tämä ei varmaan monelle puolueelle sopisi.
Osoitatko tuosta viron mediaanipalkkoja kuvaavasta graafista sen kohdan kun ihmiset pärjäsivät yhtä työtä tekemällä ihan toisella tavalla kuin nyt?:Jos vertaa Suomea maihin, joissa sosiaalietuuksia ei ole ja joissa julkiset palvelut on ajettu alas, niin Suomi vaikuttaa varsinaiselta onnelalta. Jopa tuossa naapurissamme Virossa tilanne on se, että monet ihmiset eivät enää pärjää yhtä työtä tekemällä. Siellä on rehellistä köyhyyttä, jonka näkee, kun menee Tallinnan ulkopuolelle.
Osoitatko tuosta viron mediaanipalkkoja kuvaavasta graafista sen kohdan kun ihmiset pärjäsivät yhtä työtä tekemällä ihan toisella tavalla kuin nyt?
Eli jos on sitä mieltä, ettei valtion menojen kasvattaminen ole itsessään hyvä asia (vai kannatatko esim. tilannetta jossa valtio ottaa töihin 10 000 ihmistä ympäri Suomea kaivamaan kuoppia ja täyttämään ne sen jälkeen). Valtion menot kasvaisivat ja työllisyysaste paranee samalla.
Tämä nyt kaiketi koskee edelleen vain toisen asteen koulutusta? Meinaan vain, että jos samaa meininkiä sovellettaisiin joka paikassa, esim. myös yliopistoissa, että olisi "pakko" mennä töihin kesken lukukauden ja työskennellä opintojen lomassa. Mulle nää opinnot käy jo ihan työstä, ei pysty enää oikeita töitä edes ajattelemaan työjärjestykseen, eikä oikeastaan huvitakaan. Joskus sitten ku jaksaa, ei maailmasta työt lopu.Idealistinen arvioni on, että tulevaisuudessa ihmisten koulutus ja työelämä tulee olemaan enemmän ja enemmän limittynyt. Niin aikuisten kuin nuorten osalta.
Tämä nyt kaiketi koskee edelleen vain toisen asteen koulutusta? Meinaan vain, että jos samaa meininkiä sovellettaisiin joka paikassa, esim. myös yliopistoissa, että olisi "pakko" mennä töihin kesken lukukauden ja työskennellä opintojen lomassa. Mulle nää opinnot käy jo ihan työstä, ei pysty enää oikeita töitä edes ajattelemaan työjärjestykseen, eikä oikeastaan huvitakaan. Joskus sitten ku jaksaa, ei maailmasta työt lopu.
Tosin vaikka tulevaisuudessa tulisikin, ei taida enää minua koskea, ellen nyt ikiopiskelijaksi jää. =O
Ilman muuta ensisijaisesti toisen asteen koulutusta. Toisaalta, jo nyt on epäsuotuisaa kehitystä tapahtunut vaativan tason töissä. Esim. yksi suomalainen yritys on alkanut itse kouluttamaan laskijoita (DI-koulutus valmistaa tähän ammattiin) koska yliopistosta ei ole saatu tarvittavaa osaamista. Tässä on kyse erilaisesta ongelmasta, mutta senkin ratkaisuun tarvitaan parempaa yhteistyötä yritysten ja yliopistojen välillä. Tässä taas avainasemassa ovat professorit joissa on kyllä luvalla sanoen aivan järkyttävän suuria eroja.
Parin viime viestisi aikana olet hypännyt muutaman kilometrin päähän alkuperäisestä kysymyksestä eli oppivelvollisuuden kasvattamista. On kirjoituksissa oikein hyviäkin pointteja, mutta mikään niistä ei nyt edes hatarasti ole yhteydessä oppivelvollisuuden laajentamisen kanssa.
Voit korjata, jos olen nyt väärässä, mutta minusta tuntuu, että kannatat oppivelvollisuuden laajentamista vain sen takia, että olet jollain kummallisella aasinsillalla yhdistänyt sen noihin mainitsemiisi oikeisiin ongelmiin.Tein tämän johtopäätöksen nyt sen perusteella, että hyppäsit noihin asioihin niin sujuvasti.
Palkat nousseet 6-7%, inflaatio ollut 3,7%. Kyllä ennen oli paremmin kun oli kommunismi. Ei ollut inflaatiota ollenkaan.Viron köyhyys johtuu hintojen rajusta nousemisesta. Pienituloisimpien palkat ovat mitättömiä suhteessa hintatasoon.
Tietenkin osa tulee toimeen, mutta pienituloisimmat eivät.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...llistuneet-vuodessa-yli-10-prosenttia/7108572
Ei tässä ole koskaan kysymys niiden köyhien oloista, vaan siitä ettei kukaam vaan tienaa liikaa.Palkat nousseet 6-7%, inflaatio ollut 3,7%. Kyllä ennen oli paremmin kun oli kommunismi. Ei ollut inflaatiota ollenkaan.
Ei tässä ole koskaan kysymys niiden köyhien oloista, vaan siitä ettei kukaam vaan tienaa liikaa.
NHL tähtien status ei oikein ole hyvä argumentti, eihän meillä asevelvollisuuttakaan muuteta koska urheilijat.
Mutta siis, pakko ei ole koskaan optimaalinen keino. Toimeentulon tuottavan työn pitää olla myös mahdollista, mutta näkisin tässä kehityksenä oppisopimus tyylisen ammatin hankkimisen.
Eikö tuo velvollisuus loppuisi 18-vuotiaana, joten ei estäisi lähtemistä. Toki ei kai ihmisten ulkomaille muuttoa estetä tälläkään hetkellä vaikka lapsella olisi oppivelvollisuus suorittamatta.Oppivelvollisuuden nostokaan ei ole aivan ristiriidaton asia. En tiedä, miten se muotoillaan, mutta toimeentulon tuottava työn tulisi voida kumota sen. Vai sanotaanko nyt Kaapo Kakolle, että NHL ei valitettavasti vielä käy koska oppivelvollisuus jatkuu?
Pakko on oppimisessa aika heikko motivaattori. Siitä esimerkkinä suomalaisten ruotsinkielen osaamisen taso. Pahimmillaan käy niin, että amisten oppimisympäristöä häiritsee muutama sekakäyttäjä eikä asialle voi tehdä oikein mitään.
Ymmärtääkseni puhemiehistön osalta on vakiintunut käytäntö mikä puolue saa minkäkin paikan, joten lähtökohdin ei luulisi kenelläkään olevan valitettavaa. Matti Vanhanen jopa minusta ylikokenut puhemieheksi, jos nyt joku on hänen valinnasta kitissyt.Ihmetyttää persujen ja kokoomuksen kitinä näistä puhemiesvalinnoista. Nämä puolueet olisivat toimineet tismalleen samoin jos olisivat vastaavassa tilanteessa.
Nimenomaan näin. Toki vaalitulos oli sellainen(monta keskisuurta puoluetta, ei selvää ykköstä,jne), että minkä tahansa hallituksen jälkeen olisi joku kysellyt, että tätäkö muka äänestettiin. Demarit nyt kuitenkin oli suurin ja sai vetovastuun, joka määritteli kokoonpanoa jo pitkälti. Vihervasemmisto oli myös vaalivoittajia kauttaaltaan, joka lisää oikeutusta hallitusvastuulle. Veret seisauttavaa voittoa he eivät saaneet, ja siksipä juuri Keskusta "jouduttiin" ottamaan mukaan, ja tämä myös näkyy konkreettisesti hallitusohjelmassa. Vaikea nähdä tässä mitään Suomessa sovelletun demokratian vastaista.aika vaikea minun nähdä asiaa näin. Aika pienestä oli kiinni että demarit oli isoin puolue. Jos isoin olisi ollut persut tai kokoomus niin en usko että hallitus olisi ihan nyt nähdyn näköinen. Että se järki, mutta tämä nyt on vain minun mielipiteeni.
Joo, syrjitty oli huono sananvalinta, sillä ei heitä tarkoituksellisesti ole syrjitty. Olisi sanonut että pienyrittäjillä ei ole tähän asti ollut sananvaltaa itseään koskeviin kysymyksiin koska järjestelmä on rakennettu isojen ehdoilla, ja nyt tätä epäkohtaa ollaan korjaamassa niin ei olisi tarvinnut hupsuja.Minusta artikkelin ehdoton helmi on tämä lause: "Kiesiläinen (Libera) pitää myönteisenä sitä, että "syrjityn ääni" saadaan mukaan pöytään, ja toivoo, että Suomen Yrittäjät pääsevät myös laajennettuun kolmikantaan." Onneksi tuo syrjityn ääni on sentään älytty laittaa lainausmerkkeihin.
Hallitukseen on tulossa kolminkertainen määrä valtiosihteereitä - useampi eduskunnasta pudonnut saa huippupestin ja 13 000 e/kkRinteen kermaperseporukka kasvaa. On tulossa ennätysmäärä ministereitä, valtiosihteereitä ja ertyisavustajia. Hyväveli (ja hyväsisko) järjestelmä politiikassa kasvaa, kaikilla hallituspuolueilla.
Lisäys. Rinteen kehumaa arvo(kasta) pohjaa??
Minusta artikkelin ehdoton helmi on tämä lause: "Kiesiläinen (Libera) pitää myönteisenä sitä, että "syrjityn ääni" saadaan mukaan pöytään, ja toivoo, että Suomen Yrittäjät pääsevät myös laajennettuun kolmikantaan." Onneksi tuo syrjityn ääni on sentään älytty laittaa lainausmerkkeihin.
Hallitukseen on tulossa kolminkertainen määrä valtiosihteereitä - useampi eduskunnasta pudonnut saa huippupestin ja 13 000 e/kk
Tässä vielä linkkiä.
Eli 13 000 euroa tienaavien valtiosihteerien määrä nousee edellisen neljästä valtiosihteerista 14-15:seen. Nimettävät henkilöt tulevat olemaan eduskunnasta keväällä tippuneita. Tuo näyttää kyllä huonolta.
Hmm, palkkakulujen nousu 15 miljoonasta 30 miljoonaan alkaa kyllä jo olla sen verran suuri summa, että pitää pystyä perustelemaan. Onko aiemmissa hallituksissa ollut saman verran henkilöstöä kuin Rinteen ja oliko Sipilän hallitus vähämiehinen?