Mainos

Anthony Bourdain ja muut sapuskamatkailijat

  • 37 203
  • 130

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Bourdain on tosiaan hyvä, mutta sitten kun mennään vähän syvemmälle kulinarismiin ja matkailuun niin tämä:
Mediterranean Escapes - Rick-Stein - Rick Stein
Eli Brittiläinen Rick Stein välimerellä. Kiertää jokaisen välimeren maan. Hyvää juttua ruoasta ja maista ja maisemista. Mies on tehnyt myös samanlaisen sarjan Aasian maista.
Suosittelen.
Keith Floyd oli toinen suosikki. Mies ymmärsi hyvän ruoan päälle ja varsinkin sen että hyvä ruoka vaatii aina hyvää viiniä (varsinkin kokille)
Keith Floyd's Official Website - Keith Floyd Recipes, Keith Floyd Books, Floyd's Cookery Theatre
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Täällä ei ole näköjään mainittu Andrew Zimmernin Bizarre Foods (Maailman oudoimmat ruoat) -sarjaa. Siinä on mielestäni hyvä ruokaohjelma. Ukkeli kävi Suomessakin viime vuoden kesällä ja ohjelma on katsottavissa seuraavasta YouTube-linkistä: http://www.youtube.com/watch?v=OxuIFBYekMo

Zimmern käsitteli Suomea aika lailla siten, kuin suomalaiset varmaan pääasiassa toivoisivatkin. Etenkin lämmitti mieltä Oulu-osio, jonka aikana mies veti rössyä Sokeri-Jussin terassilla ja kävi Hailuodossa, jonka "asukkaat puhuvat niin paksua murretta, etteivät ihmiset mantereella ymmärrä heitä". Hailuodossa Zimmern tapasi mukavan mummelin, josta hän selvästi piti.

Bourdainin Suomi-jakso oli surrealismiin vivahtavaa synkistelyä. Mutta sellainen tosiaan kuuluu Bourdainin tyyliin. Silti pidän rimanalituksina jaksossa esiintynyttä julkista saunaa Helsingin Kalliossa ja sitä tuusulalaista kapakkaa. Epämiellyttävää katsottavaa oli myös se kotikäynti alkoholistiämmineen. Ilmeisesti kuitenkin heidän tarjoamansa karjalanpaisti oli syötäväksi kelpaavaa.
En ole aiemmissa jaksoissa nähnyt Bourdainia yhtä hönössä. Yaffa olisi vielä halunnut ryypätä lisää, mutta Anthony ei enää jaksanut.

Tässä nyt voisi kitistä stereotypioiden alleviivaamisesta taas, johon syypäinä ovat suomalaiset itse. Mutta sellainenhan on vain hauskaa. Minäkin kerron mielelläni, kuinka Suomessa haetaan sähkö koteihin akuilla ydinvoimalasta, ja että ilma on vietävä talvella sisälle sulamaan, jotta sitä voisi hengittää.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Bourdain on tosiaan hyvä, mutta sitten kun mennään vähän syvemmälle kulinarismiin ja matkailuun niin tämä:
Mediterranean Escapes - Rick-Stein - Rick Stein
Eli Brittiläinen Rick Stein välimerellä. Kiertää jokaisen välimeren maan. Hyvää juttua ruoasta ja maista ja maisemista. Mies on tehnyt myös samanlaisen sarjan Aasian maista.
Suosittelen.
Keith Floyd oli toinen suosikki. Mies ymmärsi hyvän ruoan päälle ja varsinkin sen että hyvä ruoka vaatii aina hyvää viiniä (varsinkin kokille)
Keith Floyd's Official Website - Keith Floyd Recipes, Keith Floyd Books, Floyd's Cookery Theatre


Itsekin pidän oikeastaan näistä kaikista, mutta kyllähän tuossa Rick Steinin kiertämisessä paistoi taas brittien tekeminen ohjelmien laatu.
Jotenkin mukavan leppoisa tunnelma ohjelmassa ja perehdytään aika mukavasti eri paikkojen keittiöihin ja ruokiin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Kurjat kuppilat-nimistä ohjelmaa on tullut joskus seurattua. Ideana on että Adam Richman niminen ruokafanaatikko kiertelee ympäri Amerikkaa ja tutustuu samalla legendaarisimpiin ahmimisravintoloihin. Tuntuu miehellä olevan pohjaton vatsa.


Ja sen kyllä näkee jo miehen vatsasta..:D
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Taisi olla äskettäin JIMiltä tulleessa Panama-jaksossa Bourdainilla aika harvinainen "etuoikeus" tuikata tuleen 6 tonnia (300 miljoonan USD:n arvosta) takavarikoitua kokaiinia. Ei sentään poliisien kanssa ruvennut skruudaamaan kokaiinilla loimutettua kalaa..
 
Kurjat kuppilat-nimistä ohjelmaa on tullut joskus seurattua. Ideana on että Adam Richman niminen ruokafanaatikko kiertelee ympäri Amerikkaa ja tutustuu samalla legendaarisimpiin ahmimisravintoloihin. Tuntuu miehellä olevan pohjaton vatsa.

Kurjat kuppilat on Gordon Ramsayn sarja. Kuuluisat kuppilat on sitten tuo Adam Richmanin yököttävä ylensyöntiohjelma.
Järkyttävää paskaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Aina ennen kun tuli selailtua televisiosta ohjelmia, niin ikinä en pysähtynyt Anthony Bourdainin kohdalle. Nyt kun olen oikeasti katsonut pari jaksoa tuota No reservationsia niin täytyy sanoa että on todella hyvä ohjelma!

Vaikken pidä erityisesti ruoanlaittoon liittyvistä ohjelmista, niin tuo on kyllä ollut koukuttava. Varmaankin tuo Anthony Bourdain on se, jonka takia tuota jaksaa ylipäänsä katsoa. Jos siellä olisi joku Sikke Sumari kiertämässä maailmaa niin luulenpa, että skippaisin kaikki jaksot automaattisesti. Lisäksi tuossa on se, ettei keskitytä pelkästään siihen sapuskaan vaan myös maiden kulttuureihin. Niistä muodostaa ihan erilaiset kuvat mitä ennen.

Aloin seurata tätä, kun muutama päivä sitten törmäsin vahingossa YouTubessa tuohon Suomi-jaksoon. Ihan hyvä jaksohan tuo oli, mutta se yksi kohtaus jossa ne albaanit (?) hyppivät piirissä ja joku pulisonki-äijä hoilasi jotain paskaa ei ollut oikein sitä mitä Suomi on. Sai Bourdain siinä kohtaa varmaankin hieman oudon vaikutelman.

Kaiken kaikkiaan yksi harvoista ruokaohjelmista, joita viitsii katsella.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
YouTubessa tuohon Suomi-jaksoon. Ihan hyvä jaksohan tuo oli, mutta se yksi kohtaus jossa ne albaanit (?) hyppivät piirissä ja joku pulisonki-äijä hoilasi jotain paskaa ei ollut oikein sitä mitä Suomi on. Sai Bourdain siinä kohtaa varmaankin hieman oudon vaikutelman.

Eiköhän Bourdain vanhana nistinä ja pyytäessään Sami Yaffaa ohjelmaan ollut valmis kaikenmaailman pomppijoihin.

Minä kiinnitin enemmänkin huomiota tuohon viimeiseen grillikohtaukseen. Perin ikävästi oli Anthony jurrissa siinä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Aloin seurata tätä, kun muutama päivä sitten törmäsin vahingossa YouTubessa tuohon Suomi-jaksoon. Ihan hyvä jaksohan tuo oli, mutta se yksi kohtaus jossa ne albaanit (?) hyppivät piirissä ja joku pulisonki-äijä hoilasi jotain paskaa ei ollut oikein sitä mitä Suomi on. Sai Bourdain siinä kohtaa varmaankin hieman oudon vaikutelman


Niitä "albaaneja" kutsutaan ammattikielessä mustalaisiksi. Manneiksi, hagerteiksi - ihan miten vaan. Yksi albaaneista perusti aikanaan Hurriganes-yhtyeen, joka kiersi raveissa ja markkinoilla hyvinkin taajaan.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Niitä "albaaneja" kutsutaan ammattikielessä mustalaisiksi. Manneiksi, hagerteiksi - ihan miten vaan. Yksi albaaneista perusti aikanaan Hurriganes-yhtyeen, joka kiersi raveissa ja markkinoilla hyvinkin taajaan.

Kerrankos sitä, heh.

Eilen tuli tuijoteltua taas Itävalta- ja Missouri-jaksot. Mutta ohjelmistosta katsoin, niin tänään ei ole tulossa uutta jaksoa. Mikä tämä systeemi siis on? Jaksot tulevat arkipäivisin uusintana siinä klo 15 aikoihin ja uusi jakso klo 18 jälkeen? Mutta tänään ei jaksoa.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Eilen tuli tuijoteltua taas Itävalta- ja Missouri-jaksot. Mutta ohjelmistosta katsoin, niin tänään ei ole tulossa uutta jaksoa. Mikä tämä systeemi siis on? Jaksot tulevat arkipäivisin uusintana siinä klo 15 aikoihin ja uusi jakso klo 18 jälkeen? Mutta tänään ei jaksoa.

Ei oikeen tarkkaa tietoa miten tuo nyt menee mutta eihän sieltä uusia jaksoja vielä oo tullut kuitenkaan? eikös siellä 6 & 7 kauden uusinnat oo menossa jopa hiukan sekavassa järjestyksessä aikaajoin. Jostain muistan lukeneeni, että nuo uudet jaksot tulee syksyllä sitten ruutuun.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Ruokamatkalle?

Olisi varmasti muuten mielenkiintoista lähteä ruokamatkalle Anthony Bourdainin ja Rachael Ray'n kanssa.

Jostain vaan juohtui mieleeni tämmöinen ajatus...
 

Fordél

Jäsen
Olisi varmasti muuten mielenkiintoista lähteä ruokamatkalle Anthony Bourdainin ja Rachael Ray'n kanssa.

Jostain vaan juohtui mieleeni tämmöinen ajatus...

Mulle matkat ovat viime aikoina olleet aika suurelta osin juuri ruokamatkoja liikunnan harrastamisen lisäksi. En ole mikään ruokahifistelijä, mutta kun shoppailu ei erityisemmin kiinnosta, koitan panostaa matkoilla liikkumisen lisäksi juuri ruokaan. Tämä vaatii tottakai paneutumista eli pitää vähän etukäteen selvittää mistä saa oikeasti hyvää ruokaa eikä vain turisteille tehtyä scheissea. Itse ruoka voi sitten olla kalliimpaa ravinteliruokaa tai sitten ihan katukeittiön tarjoamia juttuja. Kuhan pääsee sisälle paikalliseen ruokakulttuuriin. Esim. viime reissulla Pohjois-Italissa söin aivan loistavan neljän ruokalajin aterian ja toisaalta hiton hyviä pizzoja.
 

Fordél

Jäsen
Näitä Bourdainin ohjelmia kun katsoo niin rupeaa vituttamaan suomalainen ravintolascene. Kehä III sisäpuolella ja muutamassa muussa isommassa kaupungissa asiat eivät ole ihan niin huonosti, mutta täällä Jumalan seläntakana on aivan liian vähän kunnon ravinteleita, joilla on sielu.

Enkä todellakaan kaipaa mitään hienoja ravintoloita vaan ihan peruspaikkoja joissa Bourdainkin tykkää käydä. Niissä on yleensä ravintolalla aina jokin selkeä juttu missä haluavat olla ja yleensä ovatkin hyviä. Nämä ravintelit toimivat ajatuksella "vähemmän on enemmän".

Sen sijaan täällä periferiassa saamme lähes poikkeuksetta "nauttia" S-ryhmän ja muiden ketjujen paikoista, joissa ruoka on lähes poikkeuksetta todella tasapaksua. Näissä paikoissa enemmän on lopulta todella paljon vähemmän. Ei mitään iloisia yllätyksiä tai oikeastaan edes mitään yllätyksiä. Niitä helkkarin samoja burritoja, hampurilaisia, pizzoja jne. paikasta toiseen vailla sitä omaa juttua. Ja kaikki tämä pätee myös kebabpaikkoihin. Onko nekin jonkun hiton ketjun alla?

Eikä siinä mitään, hampparitkin kävisi oikein hyvin jos niissä olisi joku ajatus, jolla erottuvat näistä amarillopurilaisista, mutta kun ei. Lähes jokapaikassa ne on lähes samanlaisia. No isoissa kaupungeissa on toki iloisia poikkeuksia ja viimeksi tällainen tuli koettua talvella Oulussa Kauppuri 5:ssä. Perushamppareita hyvällä hinnalla, mutta ne oli tehty omalla tavalla. Ja hitto että oli hyviä!

Eli toivottavasti jatkossa saisi muuallekin Suomeen enemmän ketjuista vapaita ravinteleita, jossa ruokaa tehdään rakkaudella ja ajatuksella. Otan mielummin vastaan omaperäistä sapuskaa kuin plussapisteitä tai bonuksia.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä ei ole näköjään mainittu Andrew Zimmernin Bizarre Foods (Maailman oudoimmat ruoat) -sarjaa. Siinä on mielestäni hyvä ruokaohjelma. Ukkeli kävi Suomessakin viime vuoden kesällä ja ohjelma on katsottavissa seuraavasta YouTube-linkistä: http://www.youtube.com/watch?v=OxuIFBYekMo

Zimmern käsitteli Suomea aika lailla siten, kuin suomalaiset varmaan pääasiassa toivoisivatkin. Etenkin lämmitti mieltä Oulu-osio, jonka aikana mies veti rössyä Sokeri-Jussin terassilla ja kävi Hailuodossa, jonka "asukkaat puhuvat niin paksua murretta, etteivät ihmiset mantereella ymmärrä heitä". Hailuodossa Zimmern tapasi mukavan mummelin, josta hän selvästi piti.


Vanha viesti mutta pakko ottaa esille.

Tuossa Suomijaksoa varten hakivat meikäläisen pakastimesta hylkeenfilettä ja pyysivät vielä valmistusohjetta kaupanpäällisiksi, ja eihän siinä meillä mitään perinteisiä reseptejä ollut tiedossa vaan sanottin että suolaa ja pippuria niin siitä se lähtee.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sen sijaan täällä periferiassa saamme lähes poikkeuksetta "nauttia" S-ryhmän ja muiden ketjujen paikoista, joissa ruoka on lähes poikkeuksetta todella tasapaksua. Näissä paikoissa enemmän on lopulta todella paljon vähemmän. Ei mitään iloisia yllätyksiä tai oikeastaan edes mitään yllätyksiä. Niitä helkkarin samoja burritoja, hampurilaisia, pizzoja jne. paikasta toiseen vailla sitä omaa juttua. Ja kaikki tämä pätee myös kebabpaikkoihin. Onko nekin jonkun hiton ketjun alla?

Eikä siinä mitään, hampparitkin kävisi oikein hyvin jos niissä olisi joku ajatus, jolla erottuvat näistä amarillopurilaisista, mutta kun ei. Lähes jokapaikassa ne on lähes samanlaisia. No isoissa kaupungeissa on toki iloisia poikkeuksia ja viimeksi tällainen tuli koettua talvella Oulussa Kauppuri 5:ssä. Perushamppareita hyvällä hinnalla, mutta ne oli tehty omalla tavalla. Ja hitto että oli hyviä!

Se on kyllä jännä homma, että Suomessa esimerkiksi tuo känniruokakulttuuri on nykyään pelkkää kebabia ja mäkkiä. Juuri viimeksi tuli jakso Wienistä ja sielläkin kävivät vetämässä makkaraa kioskilla. Tällainen meininki meiltä vähän puuttuu, paitsi tietenkin jostain vielä saa niitä mössöjä joita kutsutaan hauskasti makkaraperunoiksi tai lihapiirakoiksi.

Bourdainia katsellessa olen nimittäin huomannut, että juuri känniruokakulttuuri kuvaa aika hyvin sitä maan omaa ruokaperinnettä ja jopa sitä kuinka paljon sitä arvostetaan. Aasiassa tuntuu löytyvän joka maassa omat paikalliset känniherkut, vaikka voihan se olla, että sielläkin käydään mäkissä ja kebabilla.

Toisaalta olen erittäin samaa mieltä Fordélin kanssa noista ketjupaikoista ja yleensäkin sen "tavallisen" ravintolasafkan tasosta. Juuri joku hampurilainen on ihan hyvä esimerkki, koska ne nyt ovat totaalisen laimeita ainakin Tampereella 90%:ssä paikoista. Eikö nyt voi vaikka vaihtaa sen saman tylsän bulkkipullasämpylän omatekoiseen, tai ostaa jotain kunnon sämpylöitä. Pihveihin voisi panostaa ja kastikkeitakin tuunata.

Kunnon burgerihan ei tarvitse kuin hyvän sämpylän ja lihan, tomaattia, sipulia, suolakurkkua ja hyvää juustoa. Mausteeksi riittää periaatteessa ketsuppi. Mutta tekniikka pitää olla hallussa.

Ehkä täällä sitten tyydytään suosiolla huonompaankin ruokaan ja leikitään, että se oli tosi hyvää, kun tuli käytyä oikein ulkona syömässä. Samoin kännisafkana menee nämä huonot pizzat ja ihanan tasalaatuiset mäkkisafkat.

Luulisi, että meikäläisistä ruoistakin saisi aikaan hyvin mättöjä yömyöhälle. Eikä voi olla kustannuskysymyskään. Olisihan se kutkuttava ajatella, että talvella saisi kunnon hernaria, vanhaa kunnon höyrymakkaraa, mustaamakkaraa ja vaikka hyvin tehtyä läskisoosia.
 

Fordél

Jäsen
Se on kyllä jännä homma, että Suomessa esimerkiksi tuo känniruokakulttuuri on nykyään pelkkää kebabia ja mäkkiä. Juuri viimeksi tuli jakso Wienistä ja sielläkin kävivät vetämässä makkaraa kioskilla. Tällainen meininki meiltä vähän puuttuu, paitsi tietenkin jostain vielä saa niitä mössöjä joita kutsutaan hauskasti makkaraperunoiksi tai lihapiirakoiksi.

Bourdainia katsellessa olen nimittäin huomannut, että juuri känniruokakulttuuri kuvaa aika hyvin sitä maan omaa ruokaperinnettä ja jopa sitä kuinka paljon sitä arvostetaan. Aasiassa tuntuu löytyvän joka maassa omat paikalliset känniherkut, vaikka voihan se olla, että sielläkin käydään mäkissä ja kebabilla.

Hyvä huomio. Tosiaan jos paikassa on tarjota hyvää känniruokaa, on siellä todennäköisesti myös muut ravintolascene kuosissa. Suomessa tosin tämä känniruokakaan ei ole isommissa kaupungeissa kuosissa vaan sielläkin yleensä tyydytään kebabpaikkoihin tai Heseen/Mäkkiin. Pikkasen väriä hommaan tuovat yksittäiset snagarit, joissa jotkut tarjoavat laadukkaampaa menoa: paikallisten leipomoiden lihiksiä, nakkeja, mustaa makkarraa jne.

Hienointa oli, kuten J.Grönvallkin mainitsee, jos tarjolla olisi yömyöhäänkin kunnon sapuskaa. Olisi erilaisia pikkukioskeja tai kojuja, joista voisi saada aina jotain niiden specialiteetteja; oli se sitten hernaria, makkaraa, lettuja jne.

Toisaalta olen erittäin samaa mieltä Fordélin kanssa noista ketjupaikoista ja yleensäkin sen "tavallisen" ravintolasafkan tasosta. Juuri joku hampurilainen on ihan hyvä esimerkki, koska ne nyt ovat totaalisen laimeita ainakin Tampereella 90%:ssä paikoista. Eikö nyt voi vaikka vaihtaa sen saman tylsän bulkkipullasämpylän omatekoiseen, tai ostaa jotain kunnon sämpylöitä. Pihveihin voisi panostaa ja kastikkeitakin tuunata.

Kunnon burgerihan ei tarvitse kuin hyvän sämpylän ja lihan, tomaattia, sipulia, suolakurkkua ja hyvää juustoa. Mausteeksi riittää periaatteessa ketsuppi. Mutta tekniikka pitää olla hallussa.

Ehkä täällä sitten tyydytään suosiolla huonompaankin ruokaan ja leikitään, että se oli tosi hyvää, kun tuli käytyä oikein ulkona syömässä. Samoin kännisafkana menee nämä huonot pizzat ja ihanan tasalaatuiset mäkkisafkat.

Hampurilainen on tosiaan hyvä esimerkki. Asia nousi tässä toissapäivänä esille kun kävin hakemassa takeawayna purilaiset Panco Villasta. Olen yleensä pitänyt sitä ihan laadukkaana paikkana, mutta nyt rupesi kyrsimään juuri se sämpylä: ihan perussämpylä vailla mitään makua. Siihen kun laittaisi vaikka kunnon chiapatan tai jonkun muun laadukkaan sämpylän, puhuttaisiin jo ihan eritason purilaisesta. Hintaa voisi laittaa helposti euron lisää eikä se olisi mulle ongelma. Toinen juttu on tosiaan pihvi. No tässä kohdin sen suhteen ei ollut valittamista (otin kanahampurilaisen), mutta yleensähän nekin on kaikissa ketjupaikoissa niitä samoja mauttomia läpysköitä. 90% ravintoissamme on tosiaan tarjolla hampurilainen, joka on tehty samalla tavalla. Onko se nyt niin hiton vaikeeta tuoda siihen vähän omaa ajatusta?

Kaikki lähtee tosiaan siitä, että emme vaadi parempaa. Meille käyvät nämä ketjuravintolat ja niiden tasapaksu ruoka. Varsinkin pienemmissä kaupungeissa valinnanvara on monesti valitettavan ohkainen. Täytyy siis jatkossa tukea entistä enemmän niitä yksittäisiä helmiä, joissa on se oma juttu tehdä sapuskaa ja kiertää ketjupaikat vielä entistäkin kauempaa. Tekee sitten vaikka itse kotona sapuskaa jos ei muualla ole hyvää tarjolla.
 
K

kiwipilot

Kaikki lähtee tosiaan siitä, että emme vaadi parempaa. Meille käyvät nämä ketjuravintolat ja niiden tasapaksu ruoka. Varsinkin pienemmissä kaupungeissa valinnanvara on monesti valitettavan ohkainen. Täytyy siis jatkossa tukea entistä enemmän niitä yksittäisiä helmiä, joissa on se oma juttu tehdä sapuskaa ja kiertää ketjupaikat vielä entistäkin kauempaa. Tekee sitten vaikka itse kotona sapuskaa jos ei muualla ole hyvää tarjolla.

Niin, suomalaisethan eivät elä syödäkseen vaan asia on toisinpäin: mahan täyttäminen riittää ja siihen kelpaa mauton perusmättö, syötiinpä sitten S-ryhmän ketjussa tai omassa keittiössä. Vieläkin huvittaa se haloo, mikä Silvio Berlusconin lausunnosta syntyi jokunen vuosi takaperin: vaikka kaveri on kunnostautunut typerissä möläytyksissään, niin tuossa suomalaisen sapuskan mollaamisessa hän osui aika lähelle totuutta.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllähän meilläkin ihan ok kännisafkat saa ainakin stadin grilleiltä, ihmettelin miksi se Bourdainkin vetää suomi-jaksossa jotain ihan hirveetä makkaraperunasettiä kaikilla mausteilla ja vielä Jaskan Grillillä jossa lista on pitkä kun nälkävuosi?!
Juuri kirjoitin tännekin että sain Jaskan grilliltä femmalla esim asiallisen mustamaggara-annoksen puolukkahillolla, oli rapsakka jne. Sitten jos haluaa kunnon safkaa niin viereinen Botta tarjosi ainakin vielä jokin aika sitten 04:00 saakka kunnon suomi-safkaa keittiöstä, maksaa, poronkäristystä jne.

Kampin torilla on jopa pölser-vaunukin, tosin hinta on suolainen, kahdella maggaralla hodari on 8€.

Ei täällä stadissa tarvitse välttämättä mennä siihen mäkkiin, oon toki tyytyväinen että suurin osa menee koska silloin ei ole grilleillä niin pitkää jonoa.

_
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sen sijaan täällä periferiassa saamme lähes poikkeuksetta "nauttia" S-ryhmän ja muiden ketjujen paikoista, joissa ruoka on lähes poikkeuksetta todella tasapaksua.
Tuli sitten todistettua tuo säännön vahvistava poikkeus reilu viikko sitten. Gastropub Stone's on S-mesta, mutta hampparit olivat kaikkea muuta kuin taattua amarilloa. Suosittelen lämpimästi. Lisäpisteet hulppeasta olutvalikoimasta ja rennosta henkilökunnasta. Vielä on toivoa plussakorttirintamallakin, kun vaan annetaan vapaat kädet.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kaikki lähtee tosiaan siitä, että emme vaadi parempaa. Meille käyvät nämä ketjuravintolat ja niiden tasapaksu ruoka. Varsinkin pienemmissä kaupungeissa valinnanvara on monesti valitettavan ohkainen. Täytyy siis jatkossa tukea entistä enemmän niitä yksittäisiä helmiä, joissa on se oma juttu tehdä sapuskaa ja kiertää ketjupaikat vielä entistäkin kauempaa. Tekee sitten vaikka itse kotona sapuskaa jos ei muualla ole hyvää tarjolla.

Vaatimustaso on yksi syy varmasti mutta ihan laajemminkin ajateltuna olen vähän ihmetellyt sitä miksei Suomessa rohkeasti myydä suomalaisia hyvin tehtyjä safkoja. Ihan nyt vaikka joku tilliliha esimerkkinä, niin sehän on ihan tautisen hyvää ruokaa, kun sen tekee joku joka hommaan taitaa.

Tietenkään minä en ole ravintola-alan ammattilainen joten en osaa sanoa millaisella konseptilla pitäisi lähteä liikkeelle. Naiivina asiakkaana uskoisin, että yksinkertaisesti hyvä ruoka saa ihmiset liikkeelle. Sitten jos olisi myös tuttua ruokaa joka on kuitenkin ravintolatasoista, niin se voisi toimiakin.

Kännisafkassa se näkyy selvemmin, että kovin moni ei asiasta välitä ja Suomessa tykätään kebabista ja pizzasta. Jos tulisi joku pikkukikkari joka panostaisi vain esimerkiksi yhden tai kahden erilaisen hampurilaisen myymiseen ja tekisi ne erittäin hyvin, niin Tampereen yöskenessä olisi helppoa rahaa tarjolla kasapäin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Juuri kirjoitin tännekin että sain Jaskan grilliltä femmalla esim asiallisen mustamaggara-annoksen puolukkahillolla, oli rapsakka jne. Sitten jos haluaa kunnon safkaa niin viereinen Botta tarjosi ainakin vielä jokin aika sitten 04:00 saakka kunnon suomi-safkaa keittiöstä, maksaa, poronkäristystä jne.

Tampereelle kanssa! Helsingissä tuntuu muutenkin olevan moni asia paremmin, se on melkein kuin ulkomailla kävisi. Meillä ei tosiaan perinteisiä grillejä oikein enää ole, ne ovat kaikki pizza-kebab-mitahalua-paikkoja. Joskus 2000-luvun alussa kun itse olin 18-vuoden paikkeilla ja oli tapana käydä jätkien kanssa grillillä syömässä, niin tiesi vielä aika hyvin Tampereelta ne hyvät paikat ja niiden perässä saatettiin lähteä kauemmaksikin.

Nykyään kun miettii niin ei tule mieleen kuin tuhat karvakäsipaikkaa joista 999 on aika tavanomaista suolan ja rasvan ilotulitusta. Voisin hyvin maksaa kahdeksan euroa hyvästä pizzasta tai kebabista mutta ei sellaisia oikein saa mistään.

Suomalaisetkin nyt vaan vastaiskuun ja tekemään vaikka poronkäristyksestä kebabia tai sitten duunaa niitä kunnon lihasta.
 

Fordél

Jäsen
Tuli sitten todistettua tuo säännön vahvistava poikkeus reilu viikko sitten. Gastropub Stone's on S-mesta, mutta hampparit olivat kaikkea muuta kuin taattua amarilloa. Suosittelen lämpimästi. Lisäpisteet hulppeasta olutvalikoimasta ja rennosta henkilökunnasta. Vielä on toivoa plussakorttirintamallakin, kun vaan annetaan vapaat kädet.

Ok, täytyy käydä testaamassa. Tosin ihan vittuillakseni en ota bonuksia.

Vaatimustaso on yksi syy varmasti mutta ihan laajemminkin ajateltuna olen vähän ihmetellyt sitä miksei Suomessa rohkeasti myydä suomalaisia hyvin tehtyjä safkoja. Ihan nyt vaikka joku tilliliha esimerkkinä, niin sehän on ihan tautisen hyvää ruokaa, kun sen tekee joku joka hommaan taitaa.

Tietenkään minä en ole ravintola-alan ammattilainen joten en osaa sanoa millaisella konseptilla pitäisi lähteä liikkeelle. Naiivina asiakkaana uskoisin, että yksinkertaisesti hyvä ruoka saa ihmiset liikkeelle. Sitten jos olisi myös tuttua ruokaa joka on kuitenkin ravintolatasoista, niin se voisi toimiakin.

Jep, samaa olen itsekin miettynyt. Jos mun pitäisi kotikaupungissani viedä ulkomaalainen syömään suomalaista hyvää ravintolaruokaa niin en pystyisi siihen. On kyllä kaikenlaista burritoa, hampparia, pizzaa, kinukkia, thaikkua, kebabia jne. mutta yksinkertainen suomalainen sapuska on kortilla. Ei uskoisi, että asutaan Suomessa. Rohkeesti vaan kunniaan suomalainen peruspöperö ennen kuin meillä on kasvanut sukupolvia, joille perussapuskaa on juuri kebabit ja pizzat.

Yksinkertaisesta sapuskasta tuli muuten mieleen yksi piristävä poikkeus, jota on saatavissa lähes joka torilta ja ne on kunnon rasvassa paistetut muikut. Hitto ne on hyviä ja juuri sitä perusmeininkiä, jota voisi kuvitella Bourdaininkin ohjelmassa syötävän.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkin olen harmitellut Suomen katuruokakulttuurin tasoa, tai pikemminkin puutetta. Suomesta on todella vaikea löytää oikeaa suomalaista katuruokaa vaan täällä muodissa on turkkilaiset pizzat ym. kebabit ja mäkkärit. Snägärit nyt taitavat olla lähimpänä suomalaista katuruokaa, mutta eihän niiden hampurilaisia yms. voida hyvällä tahdollakaan kutsua suomalaiseksi sapuskaksi.

Mitä suomalainen katuruoka voisi sitten olla? Minulle tulee mieleen lihapiirakat(kunnon itsetehdyt lihapiirakat...), karjalanpiirakat, makkara ja mustamakkara, muikut ja muusi ja ruisleivästä jotain variaatioita. Kyllä minä henkilökohtaisesti mieluummin noita söisin jurripäissäni kuin turkkilaisten kyhäämiä ruuan irvikuvia tai mäkkärin peruspurilaisia.

Ja Helsingissä liikkuville tiedoksi, että Iso-Roobertinkadulla on tarjolla stadin parhaat falafelit Fafa'sissa. Kannattaa käydä testaamassa jos falafelit maistuvat!
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässä muuten (uuden)MoonTV:n yöruokatesti Jaskan Grilliltä. Ei mikään kovin vakuuttava esitys, kundi on aika pihalla, tylsä jne. Mutta näkeehän tossa vähän mistä on kyse, mättöä, mättöä ja mättöä.

Mutta onneksi tuolta saa esim mainitsemani mustamaggara-annokset tai vaikkapa reissariin kyhättyjä burgereita.

Minkäköhän ihmeen takia se suomalaisuus on niin kortilla. Pari vaihtoehtoa, esim lämmin karjalanpiirakka johon itse tehty munavoi, ai saatana että on hyvää. Olen muuten ehdottanut tätä parille lippakioskillekin. Tuossa olisi kate kohdallaan, voisi helposti pyytää sen noin 2 euroa kun on iso kasa munavoita päällä.

Toinen vähän haastavampi on Kuopiosta tutut nyrkinkokoiset muikkukukot, törkeen hyvä eväs ja kunnon kuori, ei mitään seesam-pullaa. (en tarkoittanut sinua Seesam)

_
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös