Ok, ehkä tässä tuli joku väärinymmärrys. Mulla vain särähti silmään tuo ylimalkainen kategorisointi. Tällä palstalla on varmasti paljon minua kokeneempia ja taitavampia kokkeja, ei minua kannata minään auktoriteettina pitää. Sen verran on hommaa kuitenkin tullut harrastettua, että perusasoita kunnioittaa aina vaan enemmän ja enemmän. Sen kokemuksen pohjalta uskallan sanoa, että meillä on paljon sellaisia asioita, joista kannattaa olla ylpeä. Jos ne eivät jollekin mafiosolle kelpaa, niin se ei ole suomalaisen ruokakulttuurin vika.Olisin luullut että ainakin Leon kokkismiehenä olisi saanut perusmakuja, tekstuureita ja lämpötiloja suomiruuan suhteen pohdiskelevesta perustelustani kopin.
Uskallan väittää, että kohta ollaan päästy ohi siitä vaiheesta, kun länsimaistuminen ja kansainvälistyminen on koettu ja aletaan tuntea ylpeyttä omista juurista. Ei siis tarvitse enää dissata kaikkea, mitä ei ole marinoitu chilillä ja kookosmaidolla. Juurekset ja metsän antimet kunniaan!