Antero Mertaranta – sinivalkoinen ääni

  • 304 692
  • 1 461

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Joka kevät Suomen otteita seuraa satojatuhansia suomalaisia ympäri maata. Pelejä katsellaan ravintoloissa ympäri Suomenniemen, niitä katsellaan kotona, työpaikoilla, vankiloissa, varuskunnissa yms. Asia on vaan niin, että väitän että 95% pelejä seuraavista pitävät Mertarannasta selostajana. Hän saa tavallisen perheenäidin, mummot, lapset, vaarit innostumaan peliin omalla tyylillään selostaa. Ja niihin kuuluu myös nuo samat vitsit ja sanonnat mitä hän käyttää. Niitä suuri osa kansasta haluaa kuulla ja nimenomaan Mertsin suusta. Kansa tykkää, näin se vaan on. Mikäli Mertaranta ulostetaan joskus pois selostamosta, niin kansanliike on tosiasia. Ja eikös kaiken maailman ryhmiä tämmöselle esim. facebookisssa ole perustettu.

Täällä promilleosa jääkiekkoa seuraavista haukkuu Mertarantaa. Se määrä on vain pisara meressä.

En sano että, hän on mielestäni paras selostaja, mutta kansan mielestä on. Joka tapauksessa, jos ja kun vaihto joskus tapahtuu, niin aika suuriin saappaisiin siinä mennään.
 

TML

Jäsen
Täällä promilleosa jääkiekkoa seuraavista haukkuu Mertarantaa. Se määrä on vain pisara meressä.

En sano että, hän on mielestäni paras selostaja, mutta kansan mielestä on. Joka tapauksessa, jos ja kun vaihto joskus tapahtuu, niin aika suuriin saappaisiin siinä mennään.
Näinhän se menee. Siinähän se juju oikeastaan onkin, että jos tajuaa jääkiekosta jonkin verran, on Mertaranta melko heikko selostamaan peliä. Mikäli asiantuntemus ei ole pääasia vaan tunnelman luonti ja muu sonta, silloin Mertaranta on mies paikallaan.

Mertaranta on suurta herkkua juurikin niille ihmisille jotka eivät jääkiekkoa seuraa juuri muulloin kuin keväisin Suomen pelatessa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
koska asenne Mertsiä kohtaan on valmiiksi se, että kyseessä on maailman huonoin selostaja.

Kekäläinen Mertsin rinnalle olisi kyllä bueno.

Jaa? Kun mä nään taas asian jo niin päin, että Mertaranta on saavuttanut jo sellaisen Kekkosen tai jonkun Pekka Tiilikaisen aseman "sinivalkoisena äänenä", niin miestä ei sitten saisi ollenkaan arvostella saati sitten edes ehdottaa ketään tilalle.

Mutta ei sillä, mulle kelpaa mainiosti Mertaranta selostamaan ja kisojen siirtyminen kolmoselle jonkun Saukkosen selostettavaksi saa jo kylmiä väreitä aikaseks.

Se mikä Mertarannassa Tanska-pelissä jo ärsytti oli jatkuva mankuminen tappioasemassa miten kaikki on perseestä, eikä tästä tule mitään, vaikka aikaa oli jäljellä yli puolet ottelusta!
 
Asia on vaan niin, että väitän että 95% pelejä seuraavista pitävät Mertarannasta selostajana.

Nimenomaan. Suomen pelejä arvokisoissa katselee joku miljoona ihmistä, ja näistä ehkä 100 000 ymmärtää jääkiekkoa pelinä edes vähän alusta. Ei silloin YLE voi tehdä valintoja näiden 100 000 ihmisen ehdoilla, jos 900 000 on tyytyväisiä. Kuitenkin 900 000 ihmistä maksaa lupamaksuja aika paljon enemmän kuin 100 000, joten kyllä he ovat Antsansa ansainneet.

Se on sitten ihan eri asia selostaa Nelonen Sport Prolle änärimatseja, joita katsovat enimmäkseen jääkiekosta kiinnostuneet. Sinne ei oikein sopisi tuollainen kaveri, joka ei jääkiekosta kamalasti lajina välitä, vaan seuraa mieluummin pesäpalloa ja jalkapalloa.

Itse näissä arvokisoissa mieluummin kuuntelen Kaj Kunnasta, vaikka kyllä sieltäkin aivopieruja tulee. Olikohan juuri olympialaisissa, kun Jere Lehtinen ei pelannut ylivoimaa normaalin ketjunsa kanssa, ja sitten ylivoimien jälkeen kävi pelaamassa vaihdon eri ketjussa. Kunnas siinä ihmetteli monta kertaa yv:n jälkeen, että oioi, onkos tässä nyt Lehtinen vaihtanut ketjua. Se ärsytti. Kunnaksella saattaa välillä myös jutustelu pelitapahtumien ohi mennä vähän yli, välillä saattaa mennä minuutteja siten, ettei Kunnas reagoi kentän tapahtumiin lainkaan vaan juttelee ihan muita kiekkojuttuja.
 

sventur

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJK & NasKi (R.I.P)
Kai se Mertsi jääkiekkoa seuraa ja jonkun verran jopa välittääkin kun kerran valmentaa jääkiekkojunioreita vapaa-ajallaan..
 

Malaco

Jäsen
Nimenomaan. Suomen pelejä arvokisoissa katselee joku miljoona ihmistä, ja näistä ehkä 100 000 ymmärtää jääkiekkoa pelinä edes vähän alusta. Ei silloin YLE voi tehdä valintoja näiden 100 000 ihmisen ehdoilla, jos 900 000 on tyytyväisiä.

Tosiaan 100 000 ymmärtää jääkiekkoa pelinä edes vähän alusta. Siltikin tuostakin vain murto-osa haluaisi Antsan vaihtoon, vaikkakin huomaavat hänen puutteensa. Tämä vähemmistö, joka lätkästä ymmärtää, osaa myös itse katsoa peliä, vaikka äänettömällä. Mielestäni Mertsin anti näille on vain tunnelman luonti. Jos sieltä tulee vääriä pelaajia tai muuta puppua, niin ei pidä vetää hernettä nokkaan, vaan jatkaa katsomista. Itsekin huomaan joka pelissä, lähes joka vaihdossa Mertsin virheitä, mutta en välitä niistä. Kyllä se asia tulee muutenkin selväksi. Enempi tykkään sitten tiukoissa jatkopeleissä, kun äijä alkaa oikeesti hehkuttamaan jotain maalia, siitä tulee itselleni kylmät väreet. Ei tietenkään kaikki niistä nauti, mutta nimenomaan tunnelman takia pidän Anterosta, vaikkakin sammakoita ja muita suusta pääsee.
 
Kekäläinen Mertsin rinnalle olisi kyllä bueno..

No se ei kyllä mielestäni oikein toimisi. Siinä joutuisi Kekäläinen pidättelemään koko ajan, kun ei niitä asiavirheitä voi oikein korjaillakaan kymmentä kertaa erässä, johan siinä vähän selostajan uskottavuus kärsisi. Toisaalta paha se olisi myöskään Mertsiä myötäillä tämän puhuessa puuta heinää. Samalla saattaisi Mertsin "flow" kärsiä. Kyllä tuo olisi nähdäkseni molemmille osapuolille tekemätön paikka. Sen sijaan Juuselan ja Kekäläisen yhteistyö olympialaisissa toimi paikoittain ihan mallikkaasti, Nikillä kun on nöyryyttä sen verran, ettei herne mene nenään, jos Keklu häntä korjailee ja kertoo mitä siellä kentällä oikeasti tapahtui.

Tämä vähemmistö, joka lätkästä ymmärtää, osaa myös itse katsoa peliä, vaikka äänettömällä.

Itse kuuntelen ruotsinkielistä selostusta, jos kotona pelejä katselen. Onkos muuten radion puolella Kekäläinen kommentoimassa Suomen pelejä? Sieltäkin voisi selostuksen ottaa, jos näin on.

Itse myös ymmärrän pelistä sen verran vähän, että minusta olisi tosi mukavaa, jos siellä olisi joku kommentaattori avaamassa kentän tapahtumia asiantuntijan näkökulmasta. Kun tässä muistelen vaikkapa kuukauden takaista KalPa-HPK-peliä Urholla, jossa Ville Nieminen oli huisin hyvä kommentaattorina, tai sitten Kekäläisen suorituksia olympialaisissa, niin mielelläni kuulisin jotain sellaista myös Suomen peleissä.

Tosin MM-kisapelejä tulee itsekin katsottua usein sellaisen melun ja hässäkän keskellä, ettei siinä hirveästi pysty peliin saati sitten selostukseen keskittymään.
 
Viimeksi muokattu:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
No se ei kyllä mielestäni oikein toimisi. Siinä joutuisi Kekäläinen pidättelemään koko ajan, kun ei niitä asiavirheitä voi oikein korjaillakaan kymmentä kertaa erässä, johan siinä vähän selostajan uskottavuus kärsisi. Toisaalta paha se olisi myöskään Mertsiä myötäillä tämän puhuessa puuta heinää. Samalla saattaisi Mertsin "flow" kärsiä. Kyllä tuo olisi nähdäkseni molemmille osapuolille tekemätön paikka.

Kyllä se Mertsi kykenisi sopeutumaan Kekun rautaisten faktojen alla, vaikka itse selostaessaan luuleekin olevansa maailman napa.

Mertaranta-Kekäläinnen olisi siis paras kombinaatio, jos halutaan asiantuntija rinnalle, mutta toisaalta "asiantuntija" on aika turha. Eri asia esim. radiossa, jossa asiantuntija voi kertoa ja nostaa pointteja esiin.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näinhän se menee. Siinähän se juju oikeastaan onkin, että jos tajuaa jääkiekosta jonkin verran, on Mertaranta melko heikko selostamaan peliä. Mikäli asiantuntemus ei ole pääasia vaan tunnelman luonti ja muu sonta, silloin Mertaranta on mies paikallaan.

Mertaranta on suurta herkkua juurikin niille ihmisille jotka eivät jääkiekkoa seuraa juuri muulloin kuin keväisin Suomen pelatessa.

Jaa. Itse näen asian niin, että koska minä ymmärrän jääkiekosta ihan riittävästi, en tarvitse selostajalta mitään syväanalyysiä. Riittää että selostaja tunnistaa myös vastustajan pelaajat ja osaa heitää niistä jotain komenttia. Kaiken muun voi havainnoida ihan itse.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tänä vuonnahan Mertarannan saa skipattua suomalaisella selostuksellakin, jos omistaa Urho-TV:n. Itse ajattelin tämän option käyttää. En tiedä kuka siellä selosti, ei nyt täydellistä mutta menetteli. Ika on hyvä lisä studioon.

En tiedä kuka siellä selosti Suomen pelin, mutta jos oli sama jannu, joka selosti Valko-Venäjä - Kazakhstan -peliä niin hellurei. Hänelle vetää vertoja vain ruotsalaisen "härreguud" ja suomalaisen penttilindegrenin risteytys. Hänen asiantuntemus oli juuri tasoa: "Tässä kuvissa Nikolai Stasenko, pituutta huikeat 185 senttimetriä ja elopainoa 85 kiloa" Koko selostus oli vielä hyyyyyvin monotonista, äänen noustessa aina lauseen alussa, ja loppua kohden laskeutuessa, lähes mörinätasolle.

Tuohon verrattaessa Mertaranta on JUMALA. Ja itse en ole koskaan kokenut häntä huonoksi selostajaksi. Itselläni on ihan tarpeeksi kiekkoasiantuntemusta, enkä edellytä selostajalta jotain suurta tietopankkia. Selostajan työ on minusta nimenomaan tunteen luomista. Myönnettäköön se, että voittopelejä on tällöin paljon mukavampi kuunnella kuin tappiopelejä, mutta eikös sen niin kuulu mennäkin?

EDIT: Minkähän takia UrpoTV ei ilmoita ollenkaan otteluiden selostajia? Ainakaan omilla nettisivuillaan.. Olisikohan selostajaksi pistetty joku vahtimestari, että saadaan mahdollisimman suuri hyöty tuostakin työntekijästä. Ei muuta kuin pelaalalistat käteen ja selostuskoppiin.
 
Viimeksi muokattu:
Jaa. Itse näen asian niin, että koska minä ymmärrän jääkiekosta ihan riittävästi, en tarvitse selostajalta mitään syväanalyysiä.

Itselläni on ihan tarpeeksi kiekkoasiantuntemusta


OK. Ehkä teidän asiantuntemuksenne jääkiekosta pelinä sekä pelaajista on siis samaa luokkaa kuin vaikkapa Jarmo Kekäläisellä tai Ville Niemisellä, ettekä siksi saisi heidän jutuistaan mitään lisäarvoa pelin seuraamiseen. Itse kun en toimi jääkiekon parissa ammatikseni, niin monia nyansseja menee pelistä ohi, ja siksi minusta on mukavaa kuunnella tuollaisten kiekkomiesten kommentointia.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kyllähän anteron tietämys on välillä vähän luokkaa sitä sun tätä etenkin vaikka nhl pelaajien suhteen,huomaa että kaveri lukee suoraan papereista,eikä suurimmasta osasta pelaajia ole koskaan kuullukkaan. Semmosta fiilistä kisakatsomoon ei kyllä vaan Suomessa kukaan pysty luomaan samalla tavalla kuin Antero. Anteron plussiksi on ehdottomasti myös laskettava myös nimien lausuminen. On uskomattoman raivostuttavaa kuunnella kun jotkut nää suomalaiset vetelee nimet aivan päin helvettiä, esimerkkinä tämä nelonen sportin nhl:n huippuhetkissä oleva toimittaja joka onnistu vääntämään David Krejcistä Deivid Kretskin ja Dennis Seidenbergistä RUOTSALAISEN Denis Seedenbärin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Anteron plussiksi on ehdottomasti myös laskettava myös nimien lausuminen. On uskomattoman raivostuttavaa kuunnella kun jotkut nää suomalaiset vetelee nimet aivan päin helvettiä, esimerkkinä tämä nelonen sportin nhl:n huippuhetkissä oleva toimittaja joka onnistu vääntämään David Krejcistä Deivid Kretskin ja Dennis Seidenbergistä RUOTSALAISEN Denis Seedenbärin.

Tähänkin on heitettävä esimerkki tästä UrpoTV:n selostajasta, joka yritti pitkään vääntää Aleksei Kaljuzhnyn nimeä oikeaan muotoon (Kalzyhni, Kaljuzhy jne.), sitten kun sai sen kohdilleen, kaveri tuntui olevan kentällä jatkuvasti kun selostaja toisti nimeä parin minuutin välein.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
OK. Ehkä teidän asiantuntemuksenne jääkiekosta pelinä sekä pelaajista on siis samaa luokkaa kuin vaikkapa Jarmo Kekäläisellä tai Ville Niemisellä, ettekä siksi saisi heidän jutuistaan mitään lisäarvoa pelin seuraamiseen. Itse kun en toimi jääkiekon parissa ammatikseni, niin monia nyansseja menee pelistä ohi, ja siksi minusta on mukavaa kuunnella tuollaisten kiekkomiesten kommentointia.

Unohtamatta mikä tämän color commentator:n todellinen tehtävä on: kertoa kuvaruudun ulkopuolissita tapahtumista, esimerkiksi miten maali/tilanteet syntyivät, mahdollisesti ketjumuutoksista etc muusta mikä ymmärrettävästi jää selostajalta ja katsojalta huomaamatta.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Anteron plussiksi on ehdottomasti myös laskettava myös nimien lausuminen.

Onko noin?

Perjantaina jenkeillä oli kentällä Phoenexin puolustaja "Kiit Jan-dlii" (Keith Yandle) ja muinoin Tsekin paidassa pelasi pitkään "Radek Dvoshak" (Radek Dvorak). Dvorakin nimen ääntämisessä on ilmeisesti kyllä eri vaihtoehtoja, mutta kyllähän tuo Dvoshak vähän korvaan aina särähti, kun oli änäriselostajien Dvorakiin tottunut.

Hyvät naurut aiheutti viime keväänä Niki Juuselan ääntäminen jossain Kanadan pelissä. Puolustuksessa luuti silloin Los Angeles Kingsin "Druu Duuti" (Drew Doughty).
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Onko noin?

Perjantaina jenkeillä oli kentällä Phoenexin puolustaja "Kiit Jan-dlii" (Keith Yandle) ja muinoin Tsekin paidassa pelasi pitkään "Radek Dvoshak" (Radek Dvorak). Dvorakin nimen ääntämisessä on ilmeisesti kyllä eri vaihtoehtoja, mutta kyllähän tuo Dvoshak vähän korvaan aina särähti, kun oli änäriselostajien Dvorakiin tottunut.

Hyvät naurut aiheutti viime keväänä Niki Juuselan ääntäminen jossain Kanadan pelissä. Puolustuksessa luuti silloin Los Angeles Kingsin "Druu Duuti" (Drew Doughty).

Nooh ei se anterokaan täydellinen ole mutta mielestäni näitä muita selkeästi parempi nimien kanssa. No Juusela on yks inhokeistani kaikin mahdollisin tavoin mutta itsellenikin oli kyllä vähän epäselvää aluksi että miten toi doughty lausutaan,kaverista on kuitenki kehittyny semmonen pelimies että kaikkien kiekkoa seuraavien pitäisi se osata jo lausua
 
muinoin Tsekin paidassa pelasi pitkään "Radek Dvoshak" (Radek Dvorak). Dvorakin nimen ääntämisessä on ilmeisesti kyllä eri vaihtoehtoja, mutta kyllähän tuo Dvoshak vähän korvaan aina särähti, kun oli änäriselostajien Dvorakiin tottunut.

Niin sinä lähdet siitä, että tshekkiläisten pelaajien nimien ääntämiseen pitää esimerkki ottaa Pohjois-Amerikasta, eikä esim. kysyä vinkkejä tshekkiläisiltä selostajilta, joita tuolla MM-höntsissä varmaan aika paljon pyörii?

Itselläni oli muuten vastaavasti tosi hauskaa Vancouverin kisojen aikaan, kun Mertsin mukaan Suomen joukkueessa pelasi joku "Teemu Selänne". Tiedä sitten, mutta kyllä tuo omaan korvaan aika pahasti särähti, kun oli änäriselostajien "Teimu Selaani"- ääntämykseen tottunut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mertaranta on siis ärsyttävimmillään silloin kun Suomi on tappiolla ja pelaa huonosti? Aika yllättävää...
Väärin. Mertaranta on ärsyttävimmillään silloin, kun se puhuu. Olin kyllä suuresti huojentunut, kun seurasin Tanska-peliä ulkomailla sporttibaarissa ilman selostusta. Tiesin tasan tarkalleen, mitä olisi kotisohvalla ollut odotettavissa.

100. kerran: mitä iloa on Mertarannan hehkutustaidoista, kun mies ei ymmärrä jääkiekosta edes alkeita? Äijä puhuu (tai oikeastaan huutaa) ihan silkkaa paskaa pelistä toiseen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
ja muinoin Tsekin paidassa pelasi pitkään "Radek Dvoshak" (Radek Dvorak). Dvorakin nimen ääntämisessä on ilmeisesti kyllä eri vaihtoehtoja, mutta kyllähän tuo Dvoshak vähän korvaan aina särähti, kun oli änäriselostajien Dvorakiin tottunut.

Änäriselostajista on varmaan turha puhua kun miettii missä muodossa monia suomalaisnimiä väännetään siellä. Dvorakista saa helposti Dvoshakin, jos oikeassa kirjoitusmuodossa on mukana tämä väkänen jonkun kirjaimen (r?) päällä, kuten monella tsekillä on.

EDIT: Oikea kirjoitusmuoto on siis Radek Dvořák
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Eihän se ole kestävä peruste pitää töissä huonoa selostajaa vain sillä perusteella, ettei yleisö kuitenkaan ymmärrä mitään. Tuohan on koko MTV3 kanavan toimintatapa eli kansan aliarvioiminen ja se on päinhelvettiä.

Meillä on epäpätevä, taviksennäköinen presidentti sen takia, ettei kansalle tulisi paha mieli siitä, että presidentti olisi fiksumpi, edustavampi ja varakkaampi kuin joku perusveijo korsosta. Samalla periaatteella meillä on mertaranta. Ja se vituttaa rankasti.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Niin sinä lähdet siitä, että tshekkiläisten pelaajien nimien ääntämiseen pitää esimerkki ottaa Pohjois-Amerikasta, eikä esim. kysyä vinkkejä tshekkiläisiltä selostajilta, joita tuolla MM-höntsissä varmaan aika paljon pyörii?

Itselläni oli muuten vastaavasti tosi hauskaa Naganon kisojen aikaan 1998, kun Mertsin mukaan Suomen joukkueessa pelasi joku "Teemu Selänne". Tiedä sitten, mutta kyllä tuo omaan korvaan aika pahasti särähti, kun oli änäriselostajien "Teimu Selaani"- ääntämykseen tottunut.

Haha, olipas hauskaa, melkein nauroin.

Kerroin jo tuossa aiemmassa viestissäni, että Dvorakin nimen ääntämisessä on eri vaihtoehtoja. Sen tosin jätin kertomatta, että ihan Euroopan sisälläkin noita eri vaihtoehtoja esiintyy. Ihan Tshekinkin sisällä. Mutta enhän minä mikään kielitieteilijä ole, joten taidan olla kykenemätön arvostelemaan ketään yhtään mistään. Siltä ainakin tuntuu, kun tätä keskustelupalstaa lukee.
 

Bluesfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Detroit Red Wings, HJK, FC Honka, Arsenal
Väärin. Mertaranta on ärsyttävimmillään silloin, kun se puhuu. Olin kyllä suuresti huojentunut, kun seurasin Tanska-peliä ulkomailla sporttibaarissa ilman selostusta. Tiesin tasan tarkalleen, mitä olisi kotisohvalla ollut odotettavissa.

100. kerran: mitä iloa on Mertarannan hehkutustaidoista, kun mies ei ymmärrä jääkiekosta edes alkeita? Äijä puhuu (tai oikeastaan huutaa) ihan silkkaa paskaa pelistä toiseen.

Silkkaa totta. En tarvitse jääkiekon seuraamiseen tunnelmanluontia, on se kumma jos ei tunnelma maaotteluissa jo ihan omasta takaa ole katossa. Antero valitsee pelaajien keskuudesta syntipukin, joka ottaa kaiken niskoilleen, ja toisinpäin, kun joku pelaaja on Antsan suosiossa, sitä saa kuulla joka välissä. Kanada-USA -olympiafinaalissa Brian Rafalski pelasi Antsan mukaan virheetöntä peliä jatkoaikamaaliin saakka. Rafalskista oli tulossa jo uusi messias. Harva huomasi, mikä pakkipari oli Kanadan ensimmäisen maalin aikaan kentällä ja kuka oli syyllisenä siinä maalissa. Antsa laittoin maalin "USAn puolustuksen" piikkiin.

Muistissa on Antti Pihlström-hype vuodelta 2008, hyvinhän mies pelasi, mutta kansan Mertsi-sokeutta kuvaa hyvin se, että Pihlströmiä pidettiin kisojen jälkeen Suomen parhaana jääkiekkoilijana...

Antero, voisitko lakata olemasta Suomen virallinen jääkiekkototuus, jota Karjala-lippikset sokeasti uskovat?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Antero, voisitko lakata olemasta Suomen virallinen jääkiekkototuus, jota Karjala-lippikset sokeasti uskovat?

Mikäpä olisikaan typerämpää kuin selostaja, joka hokee jatkuvasti: "MINUN mielestä pelaaja X on pelannut hyvän turnauksen ja ollut maansa parhaimmistoa, mutta tämähän on vain MINUN mielipiteeni, saatan olla väärässäkin, kysytäänkö naapurikopista heidän suosikkiaan..."

On selostajallakin oikeus ilmaista omia mielipiteitä, ei niitä tarvitse vastaanottaa täysinä totuuksina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös