Melko moni ajattelee myös eri tavoin kuin Tuula.
Jos kaikki ajattelisivat ja toimisivat liittoveljesten kanssa samalla tavalla, hyvinvointivaltion voisi lopullisesti unohtaa Suomen kohdalla.
Melko moni ajattelee myös eri tavoin kuin Tuula.
Kaikella rakkaudella nykyhallituksen hankalaa tilannetta ajatellen en lähtisi myöskään unohtamaan edellisen hallituksen aikaista pelikenttää. TA-puolen ja aika monen muunkin mielestä sitä rahaa olisi silloin pitänyt vetää seinästä aika paljon enemmänkin vaikka nyt sitten onkin "vähän" eri sävelet.Edellinen hallituskausi oli varmasti joidenkin mielestä parasta mitä koskaan on ollut, mutta vastuuta taloudesta tai tulevaisuudesta se hallitus ei kyllä pystynyt ottamaan. Kyllä sielläkin ihan samalla tavalla osattiin hallitusohjelmaan kirjata TA-puolta koskevia kirjauksia ja myös tehdä ne. Valitettavasti TA-puoli ei kuitenkaan käyttänyt työsulkua vaikka näin jälkeenpäin olisi tasapuolisuuden nimissä näin tehdä.
Se nyt vain on moraalisesti väärin vahingoittaa muita ihmisiä, jos on antanut ennen vaaleja muuta ymmärtää.Toki kaikki kärsii.
Se nyt vain on moraalisesti väärin vahingoittaa muita ihmisiä, jos ei saa omaa tahtoaan läpi. Tämän vuoksi poliittisia lakkoja on monissa maissa rajoitettu.
Se nyt vain on moraalisesti väärin vahingoittaa muita ihmisiä, jos on antanut ennen vaaleja muuta ymmärtää.
Kun kärsijänä on kunta, niin se duunari on sijaiskärsijä. Kun kärsijänä on valtio, taas kärsii se duunari ja usein se omistajakin on joku duunari, jolla on pieni osakesalkku. SAK kumppaneineen on tippunut talouden hoidosta täysin junasta pois. Sitä se vasemmistopolitiikka teki meille.Eikö kärsijöinä ole kaikki? Duunareiden lisäksi valtio, kunta, omistajat ym ym.
Toki jos lakolla ei olisi mitään kipuvaikutuksia, kuka niitä enää pitäisi?
En nyt ihan -80 luvusta puhunut. Ihan on europortsin aikaan ollut ulosmarsseja ja 2000-luvulla aika montaNo ovat todellakin muuttuneet. Tässäpä tämä ongelma kovin onkin. Mennään vanhoilla muistoilla eteenpäin.
Enhän minä sitä sanonut, ettei koskaan ole ulosmarssia ollut. Ei semmoista enää ole olemassa. Edes isoja pomoja ei istuta ulos 80-luvun tyylisesti. Ne lentää kyllä sieltä pihalle kohtuu itsestään. Nykyään heidänkin toimiaan seurataan hieman eri tavalla kuin kymmeniä vuosia sitten.
Liekö mennyt ohi mutta en muista kuulleeni että oikealla olisi kovin innokkaasti irtauduttu Rydmanin kommenteista. Tuskin PS on mafia -kommentteja pyytänyt anteeksi?Kun lakkokenraali toteaa, että Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi, fiksumpi osa vasemmistoa irtaantuisi näistä paskapuheista. Kovin on hiljaista.
Hallitus saa lakiasetuksella poliittiset lakot loppumaan 1-2 vuodessa. Toki lailliset lakot jää työkalulaatikkoon kun TES neuvottelut eivät etene, ts et saa läpi sitä mitä tahdot tai tavoittelet. Tämä varmaankin nähdään syksyllä, kun palkkaneuvottelut alkavat. Ja niidenkin lakkojen vaikutukset tulevat olemaan negatiivisia.Toki kaikki kärsii.
Se nyt vain on moraalisesti väärin vahingoittaa muita ihmisiä, jos ei saa omaa tahtoaan läpi. Tämän vuoksi poliittisia lakkoja on monissa maissa rajoitettu.
Vaikka en olekaan vasemmistolainen niin kommentoin tähän, että kyllä pisti silmään tuo tökerö vertaus Mällisen suusta, huh huh.Mutkuttelussa vasemmisto alkaa olla jo maailmanennätys tasolla. Luulisi, että vasemmalla kyetään samaan kuin oikealla. Rydmanin vertauksesta ei pidetty ja ylipäätään Rydmanin, Tynkkysen ja kumppaneiden kovat puheet todettiin minunkin toimesta petettyjen vaalipuheiden savuverhoksi.
Kun Metallin lakkokenraali toteaa, että "Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi", fiksumpi osa vasemmistoa irtaantuisi näistä paskapuheista. Kovin on hiljaista.
Kahtiajakoa ajetaankin entistä leveämmäksi tarkoituksenaan saada poliittinen aloite vasemmiston ja jopa paikallisesti äärivasemmiston käsiin.
No nimenomaan. Joku työpaikan luottari, jotka usein ovat vannoutuneimpia ay-änkyröitä ja lakkokiimassa jutut saattaa mennä villeiksi, kun on uho päällä.Vaikka en olekaan vasemmistolainen niin kommentoin tähän, että kyllä pisti silmään tuo tökerö vertaus Mällisen suusta, huh huh.
Mutta mutta, hän on kuitenkin vaan "lakkokenraali" eikä kansanedustaja, ministeriydestä puhumattakaan. Ehkä siksi tuota ei ole sen kummemmin noteerattu täälläkään.
Vaikka en olekaan vasemmistolainen niin kommentoin tähän, että kyllä pisti silmään tuo tökerö vertaus Mällisen suusta, huh huh.
Mutta mutta, hän on kuitenkin vaan "lakkokenraali" eikä kansanedustaja, ministeriydestä puhumattakaan. Ehkä siksi tuota ei ole sen kummemmin noteerattu täälläkään.
Just tämä. Kyllä molemmin puolin pitäisi osata pitää mölyt mahoissa, vaikka olisi minkälainen angsti päällä.Oli todella tökerö. Vaikka kyse onkin vain yhden ison terästehtaan pääluottamusmiehen puheista, kyllä niitä hiukan kuunnellaan Suomen ulkopuolellakin. Raaheen on kaavailtu fossiilivapaata terästä tuottavaa minimill-tehdasta.
Asser Siuvatin (skp) puheenparteen kuuluivat luokkakantaiset ilmaisut, työläistoverit ja sen sellaiset. Vaikka Siuvatti oli änkyrä ja rähinäherkkä pääluottamusmies, niin tuollaista Mällisen sorttista henkilökohtaisuuksiin menemistä en oikein olisi osannut yhdistää Siuvatin meininkiin, sen perusteella millaisen kuvan hänestä julkisuuden kautta sain.Just tämä. Kyllä molemmin puolin pitäisi osata pitää mölyt mahoissa, vaikka olisi minkälainen angsti päällä.
Ssab.lla on kyllä historiaa suupalteista ja "änkyröistä" pääluottanusmiehistä. Rautaruukin aikana Asser Siuvatti oli kyllä iso piikki "herrojen lihassa". Asseria vihattiin ja rakastettiin. Hän oli viimeiseen asti työntekijöiden puolella ja oli varmasti tunteita jakava persoona.
Rauha hänen muistolleen, kuoli muutama vuosi sitten. Työntekijät varmasti jäi kaipaamaan, sai paljon hyvää aikaiseksi.
UPM ajaa tehtaita alas, palkanmaksu keskeytyy ainakin neljällä tehtaalla – Paperiliitto uhkaa oikeustoimilla
Paperiliittolaiset eivät ole lakossa, mutta UPM:n mukaan alasajon syynä on kuljetusalan lakko. UPM katsoo, ettei sillä ole velvollisuutta maksaa palkkaa tässä tilanteessa.yle.fi
Paperitehtaita ajetaan alas ja ainakaan UPM ei aio maksaa palkkoja lakon ajalta. En oikein tiedä onko oikein ja reilua, toisaalta miksei poliittinen työsulku tavallaan olisi ihan yhtä järkevä kuin poliittinen lakkokin
Onhan se naiivia, että hallitus määrää yksipuolisesti duunarien oikeuksien heikennyksiä ja sitten ihmettelee että tulee vastareaktio kun "osapuolet ovat SAK yms ja EK".Toki kaikki kärsii.
Se nyt vain on moraalisesti väärin vahingoittaa muita ihmisiä, jos ei saa omaa tahtoaan läpi. Tämän vuoksi poliittisia lakkoja on monissa maissa rajoitettu.
Eihän Orpo ei mistään neuvottele vaan keskustelee. Turhaa hallitus marisee.Onhan se naiivia, että hallitus määrää yksipuolisesti duunarien oikeuksien heikennyksiä ja sitten ihmettelee että tulee vastareaktio kun "osapuolet ovat SAK yms ja EK".
Asenne on muutenkin ollut se, että ei me hei taivuta missään mutta tulkaa neuvottelupöytään. Mistä se Orpo sitten neuvottelee jos mikään ei ole neuvoteltavissa?
Kyllä ihmisillä on ihan aito huoli toimeentulostaan heikennysten myötä. Ihan jo ensimmäisen sairaslomapäivän omavastuu on pienipalkkaisilla aloilla todella iso asia. Ja kyllä - useimmilla aloilla se on toistaiseksi työehtosopimuksessa mutta tulee olemaan lisäase taas työnantajien pöydällä. Nyt niitä helpotuksia tulee vain yhteen suuntaan ja esim hoitoalan neuvottelut olivat tarpeeksi vaikeat jo viimeksi ja eipä sieltä juuri mitään saatu.Pahalta ja surulliselta vaikuttaa tämä idiotismi.
AY-liike käy epätoivoisesti valtataisteluaan, piittaamatta lainkaan suomalaisten työpaikoista, maan taloudesta ja ylipäätään muusta kuin omasta asemastaan. Lakkoilevat liiton jäsenet ovat pahimmin höynäytettävinä tässä sotkussa. Seuraus kevään mittaan on laajat yt:t sekä niiden seurauksina lomautukset ja irtisanomiset, nyt lakossaolijoista moni on syksyllä kortistossa.
Hallituksen yksipuolinen syyttely on hölmöä, ihan on Elorannat, Kokot ja kumppanit suurimmat syylliset sotkuun.
Ja tosiaan satamien automatisointiin riprap vauhtia, on kestämätöntä olla tulevaisuudessakin iänkaiken AKT:n kiristysten vankeina
Jaa, Ruotsissa on tämä palkaton ensimmäinen sairaslomapäivä ollut todellisuutta muistaakseni jo 1990-luvulta lähtien. Sitä se on ollut demarihallitustenkin aikana. Muutenkin aateveljien ero Suomen demareihin on kasvanut merkittävästi. Ruotsin ja Tanskan demarien talouspolitiika on lähempänä kokoomusta ja maahanmuuttopolitiikka, erityisesti Tanskassa, on lähempänä perussuomalaisia. Norjasta ja Islannista en tiedä, mutta norjalaiset demarit voisivat luvata kansalle melkein mitä vain. Rahaa kun tulee seinästä (lue fossiilista), koska sitä nyt vain on.Kyllä ihmisillä on ihan aito huoli toimeentulostaan heikennysten myötä. Ihan jo ensimmäisen sairaslomapäivän omavastuu on pienipalkkaisilla aloilla todella iso asia. Ja kyllä - useimmilla aloilla se on toistaiseksi työehtosopimuksessa mutta tulee olemaan lisäase taas työnantajien pöydällä. Nyt niitä helpotuksia tulee vain yhteen suuntaan ja esim hoitoalan neuvottelut olivat tarpeeksi vaikeat jo viimeksi ja eipä sieltä juuri mitään saatu.
Tämä tulee väistämättä johtamaan siihen että ihmiset esim menevät sairaana töihin. Tällä hetkellä jo moni elää kädestä suuhun.
Ongelmana tässä on se, että jos leikkauksia tehdä, meidän talous ei kestä nykyisiäkään yhteiskunnan kustannuksia ilman velanoton lisäystä, saati sitten tulevien vuosien kasvavia menoja. Siinä kohtaa kun EU ja IMF joutuvat tekemään leikkaukset hallituksen puolesta, toimeentulo tulee romahtamaan ihan eri tavalla jokaisella, myös heikommassa asemassa oleville. Tämän takia ihmettelen, miksi meillä on nyt varaa riidellä, lakkoilla ja kaivaa ainoastaan syvemmäksi talouden kuoppaamme.Kyllä ihmisillä on ihan aito huoli toimeentulostaan heikennysten myötä.
Toiveensa kullakin, on ne toiveet sitten järkeviä tai ei. Miksipä ei samalla jatketa lakkoilua koko loppuvuosi, sillähän saataisiin entistäkin paskempi lopputulos Suomen kannalta, mikäli se on se toive, kuten yllättävän monella tuntuu olevan.Itse toivon että lakot tosiaan kestäisivät kuukauden. Ihan oikein kaikille nykyhallitusta äänestäneille paskoille.