Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 401 195
  • 15 505

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Enkä ole millään tavalla eri mieltä siitä, etteikö tuo olisi huono juttu. Paskimillaan kun yksi "sinnittelijä" voi käydä sairastuttamassa useamman muun työntekijän, sen takia ettei halua ottaa saikkua karenssipäivän takia(näitä sankareita on tosin ilman karenssipäiviäkin). Se ei kuitenkaan ollut pointti, vaan se, että tämä on vallitsevaa todellisuutta jo nyt.
No on toki todellisuutta, mutta ei millään lailla siis se malli, johon tulisi silti pyrkiä, tai ettei kehitystä tuohon suuntaan kannattaisi yrittää estää. Pojan kesätyöpaikassa ei hyväksytty sairaanhoitajan sairastodistusta, sekin oli todellista muttei järkevää. Itseäkin ihmetyttää nuo "korvaamattomat", jotka raahautuu pää kainalossa töihin(vaikka saukku olis palkallinen), ja vielä pahimmat ylpeilee sillä. Ja kaikista pahimmat uhriutuu.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Jatkan offtopiccia.

Meillä taitaa olla tavoite 45pv toimittajalle ja asiakkaalle sitten lyhyempi, mutta ei tietoa mikä. Ulkoisten toimittajien suuntaan keskiarvo taisi olla joku 50pv. Aikoinaan kun olin investointipuolella niin siellä näki noita 100 pv makusaikoja myös. Kovasti riippuu millä alalla ollaan. Kuljetuspuolella taitaa maksuajat olla 14pv tai alle, kun ei ne autot liiku ilman polttoainetta.

Nythän EU on valmistelemassa direktiiviä milää maksuajat olisi max 30pv. Tämä olisi ihan hyvä uudistus, niin ei tarvitsisi näistäkään vääntää. Tästä ei tosin ole hetkeen kuulunut mitään.

Näinpä. Lopulta kuitenkin maailma muuttuu kokoajan nopeatempoisemmaksi joka tarkoittaa ennustettavuuden heikkenemistä. Lopulta kassanhallinnassa tärkeintä on sen ennustettavuus ja ainakin itse olen kokenut pidemmät maksuehdot oman yrityksen kannalta paremmiksi. Tottakai kohtuus kaikessa, mutta 14 päivän näkymä kassasta lähtevistä ja sinne tulevista on auttamatta varsin lyhyt, varsinkin kun sitä sotkee vielä laskunkierron tuoma epävarmuus. EU:n yleinen maksuehto on tuon 30 päivää.

Kassanhallinta yleisesti on mielestäni suomalaisissa yrityksissä ihmeellisen aliarvostettu toimi. Joku reskontran tantta vähän katselee sinne päin oikeasti ymmärtämättä mistä rahaa tulee ja minne sitä menee, mutta ei oikeasti mietitä miten luoda arvoa omalle yritykselle ja omalle liiketoiminta ympäristölle. Ei ihme jos ajaudutaan maksuvaikeuksiin suhteellisen pienestäkin yllätyksestä.
Oman kokemuksen mukaan rahavirtojen optimointi on aika isostikin framilla ainakin tutkimuksessa, ehkä sitten jalkautuu yrityksiinkin paremmin konsulttifirmojen kautta. Totta kai tämä aiheuttaa merkittäviä ongelmia, kun esimerkiksi on tilanne, jossa toimittavan yrityksen vipuvarsi on melkoisesti suurempi kuin hankkivan yrityksen. Mutta alkulähde on strategisessa hankinnassa ja liikesuhteiden hoitamisessa. En sanoisi itse suoraviivaisesti niin, että rahavirta tulee automaattisesti nopeutumaan johtuen erilaisista intresseistä. Ellei sitten tosiaan lainsäädännöllisesti saada tätä kaitsittua, siihenkin suhtaudun kyllä hieman nihkeästi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Jos on huono töissään, laiska tai asennevammainen, niin on kaikkien etu (myös niiden muiden työntekijöiden, jotka joutuvat korjaamaan tai tekemään tuon huonon työntekijän työt), jos tuollaisesta työntekijästä päästään helposti eroon.
Eihän sinuakaan kukaan velvoita jatkamaan esimerkiksi jonkun lehden tilausta, jos huomaat, että lehden jutut eivät enää vastaa sitä tasoa, mitä ne olivat silloin kun sinä lehden aikoinaan tilasit.
Miksi työnantajan pitäisi maksaa palkkaa tuollaiselle työntekijälle, jonka tarjoama työpanos ei vastaa sitä tasoa mistä hänelle maksetaan ja mitä työnantaja häneltä odottaa?

Valitettavasti nuo kaikkein laiskimmat ja asennevammaisimmat työntekijät ovat monesti hankkiutuneet työpaikoilla juuri luottamusmiesrooliin, joita laki suojaa irtisanomisilta.
Esimerkiksi meidän työpaikalla on ammattiliitto Pron luottamusmies juuri tuollainen, jota ei ole enää yli 10 vuoteen kiinnostanut työnteko.
Heppu on niin vasemmistolainen kuin olla ja voi ja hänen puheidensa mukaan työnantaja vain riistää häntä. Seurauksena on, että hänen työkaverinsa joutuvat tekemään suurimman osat tuon henkilön töistä.

Tämä irtisanomiskynnys pitäisi ylettyä myös kunnallisiin ja valtiollisiin virkamiehiin.
Siellä niitä tehottomia palkkaa nauttivia tyhjäntoimittajia vasta riittääkin, jotka kuluttavat aikaansa meidän veronmaksajien piikkiin.

Juu ja ei. Esim allekirjoittanut on sairauslomalla ollut 7kk sen takia kun työnantaja vähät välittää työntekijöiden jaksamisesta. Mulla tosin syy että olkapää rasittui nostoista liikaa ja tuli jäätynyt olkapää jolla ei nostella 25kg ryynisäkkejä. Jos saikku jatkuu vuoden niin mut voidaan sanoa irti ja toipumisennuste on 18kk ortopedin mukaan.

Oma työ on olkapäille raskasta jatkuvien nostojen myötä ja tämä oli lopputulos.

Esim meidän lafkassa jossa on yli 100 työntekijää niin työnantajalle ei pitäisi missään tapauksessa antaa enää yhtään lisämyönnytyksiä kun kaikki otetaan väestä irti viimeistä pisaraa myöten.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Juu ja ei. Esim allekirjoittanut on sairauslomalla ollut 7kk sen takia kun työnantaja vähät välittää työntekijöiden jaksamisesta. Mulla tosin syy että olkapää rasittui nostoista liikaa ja tuli jäätynyt olkapää jolla ei nostella 25kg ryynisäkkejä. Jos saikku jatkuu vuoden niin mut voidaan sanoa irti ja toipumisennuste on 18kk ortopedin mukaan.

Oma työ on olkapäille raskasta jatkuvien nostojen myötä ja tämä oli lopputulos.

Esim meidän lafkassa jossa on yli 100 työntekijää niin työnantajalle ei pitäisi missään tapauksessa antaa enää yhtään lisämyönnytyksiä kun kaikki otetaan väestä irti viimeistä pisaraa myöten.
Tätä se oli lidlin varastolla. Satoja toistoja päivän aikana vailla minkäänlaista muutosta työtehtäviin. Vuodesta toiseen sitä samaa nostelua vain. Missään ikinä nähnyt niin paljoa selän, ranteiden, olkapäiden, polvien ja oikestaan ihan kaikkien tukielimien sairauksia. Itsellä mm. selässä tulehdus useita kertoja, oli tenniskyynärpäätä ja jännetuppitulehduksia, kiertäjäkalvon oireyhtymä ainakin kolme kertaa. Silti ikinä koskaan nämä ei painaneet missään neuvotteluissa työtehtävien muuttamisesta toisenlaisiin, ei niin kuormittaviin. Ja näistä kun saikkua hait niin piti aina tapella yhden sairaanhoitajan kanssa.

Ei kyllä harmittanut yhtään kun lopulta lähtöpassit tuli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kuulostaa nyt vähän lillukanvarteen tarttumiselta.

Kun hallituksen työelämäheikennykset koskevat perinteistä kolmikantaa eli hallituksen, työnantajien ja työntekijöiden välisiä asioita, niin mihin ryhmään noista sijoittaisit työttömät ja osa-aikaiset työntekijät? Kyllä hekin solahtavat eniten työntekijoiden kulmaukseen, vaikka eivät olisikaan juuri tällä hetkellä ollenkaan työsuhteessa.

Ihan turhaa keskustelun hämmentämistä tarttua näsäviisastellen tällaisiin yksityiskohtiin. Keskustelu menee aika vaikeaksi, jos joka kerta pitää mainita erikseen myös työttömät, osa-aikaiset, nollasopimukset, silpputyöläiset, kausityöntekijät, itsensä työllistäjät, alustatyöntekijät jne. kaikki mahdolliset variaatiot, millaisena työelämä nykyään näyttäytyy eri tavalla työllistyville.

Moni heikennys ei tosiaan välttämättä koske eniten ja suoraan lakkoilevia työntekijöitä, mutta poliittisessa lakossa onkin kyse isommasta kokonaisuudesta. Tilanteessa lakkoillaan myös heidän puolesta, joilla ei ole samanlaista mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseensa. Tässä tapauksessa se tarkoittaa etenkin työttömiä – niin nykyisiä kuin tuleviakin.

Kyllähän se moneen vaikuttaa, ja varsinkin suojaosan poisto lienee se merkittävin. 1.saikkupävästä työnantaja voi maksaa halutessaan, ja saattaa olla että maksaakin, riippuu vähän alasta ja tilanteesta.

Se mikä tässä keskustelussa on häirinnyt alusta asti, niin on se virheellinen informaatio, ja sitä riittää kyllä ikävän paljon edelleen. Ei esimerkiksi asumistuet ja työttömyyskorvaukset mihinkään poistu. Pääosin ennallaan pysyvät, mutta tarkennuksishan tulee säästökuurissa ihan koko tukijärjestelmään kautta linjan. Ja toimeentulotuen määrät lisääntyvät tukimuotona huomattavasti.

Mikä on sitten parempi ja mikä huonompi, mutta ainahan leikkaukset on perseestä. Valtiolla on iso leikkuri menossa, ja tukijärjestelmän muutokset on varmasti se eniten huomiota saava yhdessä työmarkkinoiden kanssa, mutta ovat vaan osa kokonaisuutta. Listahan on pitkä.

Veronkorotuksia seuraavaksi sitten. Toivottavasti kuitenkaan tuloveron kiristystä ei, kun työllisyyden kannattavuutta halutaan parantaa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lasse Laatunenkin pääsee sanomaan mielipiteensä tilanteesta IS:n artikkelissa.

Tilanne työmarkkinoilla on hyvin poikkeuksellinen. Vastakkainasetteluja on ollut ennenkin, mutta nyt näyttää umpisolmulta, Laatunen sanoo.
– Ensi syksyn työmarkkinakierros on käytännössä pilattu. Tilanne on niin pahasti solmussa, että se vaatisi keskusjärjestöjä ja hallitusta pöytään.
Laatunen on toiminut Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtajana, mistä tehtävästä hän jäi eläkkeelle kymmenkunta vuotta sitten.

Perussyy on hallitusohjelman kirjaamistavassa. Siellä lopputulokset on lyöty kiinni jo etukäteen. Kolmikantavalmistelussa työmarkkinaosapuolten sanomiset voivat kohdistua enää valmistelun yksityiskohtiin.
Normaalissa kolmikannassa lopputulos jätetään periaatteessa avoimeksi ja osapuolet eli poliitikot, virkamiehet ja järjestöjen edustajat hierovat ratkaisua yhdessä.

Muutos ei ole tullut kulman takaa. Laatunen totesi jo vuonna 2019 Teollisuuden palkansaajille tekemässään selvityksessä, että poliittisen kortin käyttö on erittäin huonoa työmarkkinapolitiikkaa.
– Jos ajatellaan, miten aiemmin hallitukset ovat lähteneet kääntämään kansantaloutta, niin ensin on rauhoitettu työmarkkinat, kun on pyritty maltillisiin työmarkkinaratkaisuihin. Tämän pohjalta on lähdetty päättämään leikkauksista taikka uusista veroratkaisuista.

 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mutta, jos tarvitset sata työntekijää, niin et potki sadasta viittäkymmentä pois vain siksi, että 50 muuta ovat parempia.

Tuo on niin idioottimainen näkemys, että töihin otetaan porukkaa vain siksi, että voidaan sitten piruuttaan potkia väkeä pois.
Juu, tuskin sadan hengen mestoissa noin menee, mutta pienemmissä firmoissa suattaapi olla toisin jos pärstä ei miellytä ja pidäkkeitä ei ole.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Juu, tuskin sadan hengen mestoissa noin menee, mutta pienemmissä firmoissa suattaapi olla toisin jos pärstä ei miellytä ja pidäkkeitä ei ole.
Hyvä, koska pienemmillä firmoilla ei ole varaa pitää tyyppejä, joiden pärstä ei miellytä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hyvä, koska pienemmillä firmoilla ei ole varaa pitää tyyppejä, joiden pärstä ei miellytä.
Onko se, että pärstä ei miellytä aina työtehokysymys? Voihan se olla, että korjaamo- ja huoltopuolen Jaska, suosittu ja osaava mekaanikko käy treffeillä toimiston Sirpan kanssa, johon isopomo Gunnar, perheellinen toimitusjohtaja on myös iskenyt silmänsä, joten Jaskasta on päästävä eroon. Tässä kuvitteellisessa esimerkissä siis pikkufirman johto laittaa omat tunteensa yrityksen kannattavuuden edelle potkimalla osaavan alaisensa pois, koska Sirpa. :)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No jos pärstäkertoimen mukaan työnantajat palkkaavat tekijöitä niin ei silloin kannata myöskään valittaa, että on pulaa tekijöistä.

Jeesus sentään kun ihmiset on tyhmiä.
Pärstä oli nyt tässä vertauskuva ihmiselle, joka on persreikä työyhteisössä. Sellaisista pitääkin voida päästä eroon nykyistä helpommin, koska pilaavat työyhteisön.

Hyviä tekijöitä löytyy, kun muistaa pysyä erossa liittoaktiiveista.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Hyvä, koska pienemmillä firmoilla ei ole varaa pitää tyyppejä, joiden pärstä ei miellytä.
Niin. Siinähän on kyse henkilökemioista, ei osaamisesta. Hyvä esimerkki huonosta johtamisesta, joka on jo aiemminkin onnistunut potkimaan pihalle epäkohtiin puuttuvia henkilöitä, yksi tämä lähihoitaja joka ilmoitti eteenpäin näistä mitoitusongelmista. Sen jälkeen ei töitä löytynyt mistään alan hommista.

Edit. Tarja Parkatti oli nimi. Tämähän johti aikamoiseenkin mitoituskikkailun julkitulemiseen, kun kaiken maailman väkeä oli laskettu mukaan mukamas hoitajina. Siivojaa ja ties mitä "talonmiestä"
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pärstä oli nyt tässä vertauskuva ihmiselle, joka on persreikä työyhteisössä. Sellaisista pitääkin voida päästä eroon nykyistä helpommin, koska pilaavat työyhteisön.
Työnantaja voi pitää työntekijää hyvänä työntekijänä, vaikka hän voi olla persreikä työyhteisössä ja esim. kieroilee ja kiusaa ja ottaa kunnian sujuvasti itselleen ja silti pakoilee vastuuta. Kyllä joku aina saa myös tarpeetonta hyötyä pärstästään.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Juu ja ei. Esim allekirjoittanut on sairauslomalla ollut 7kk sen takia kun työnantaja vähät välittää työntekijöiden jaksamisesta. Mulla tosin syy että olkapää rasittui nostoista liikaa ja tuli jäätynyt olkapää jolla ei nostella 25kg ryynisäkkejä. Jos saikku jatkuu vuoden niin mut voidaan sanoa irti ja toipumisennuste on 18kk ortopedin mukaan.

Oma työ on olkapäille raskasta jatkuvien nostojen myötä ja tämä oli lopputulos.

Esim meidän lafkassa jossa on yli 100 työntekijää niin työnantajalle ei pitäisi missään tapauksessa antaa enää yhtään lisämyönnytyksiä kun kaikki otetaan väestä irti viimeistä pisaraa myöten.

En halua nyt olla liian kyyninen mutta ongelmahan on se että ne ryynisäkit pitää silti nostaa ja asiakkaat eivät halua maksaa nostamisesta yhtään enempää -> jos nostaminen onnistuu jonkun toisen toimesta niin valitettavasti yrityksen kannalta ei oikein ole vaihtoehtoja kuin "puristaa". Ja jos nostelu ei onnistu, kysymys onkin mitä muuta voi tehdä ja jos muita työtehtäviä ei ole, ei yrityksellä ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa työtehtävä. On helppo ajatella että ainahan voisi vähän joustaa jne. Ja tosiasiassa niin tehdäänkin, monessa maassa varmasti löytyy säkin nostajia jotka tekevät sitä 7pv viikossa murto-osan kustannuksella. Mutta kun yhden kanssa sovitaan että nostetaan vain 10kg säkkejä, niin miksi niiden jotka jaksavat nostaa 25kg pitäisi nostaa painavia säkkejä tai, miksi maksaa samaa palkkaa jos työsuorite (nostettujen säkkien yhteismassa) on eri. Fyysisen työn rasittavuusongelmiin ei oikein ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin työkunnon ylläpito (myös vapaa-ajalla, ihan kuten moni valkokaulustyöntekijä tekee runsaasti työosaamisen kehittämistä vapaa-ajalla ilman mitään korvausta) tai tosiaan erilaisiin työtehtäviin hakeutuminen, olettaen että sellaisia on ja ne vastaavat toivottua kompensaatiota. Tämä nyt äärimmilleen yksinkertaistaen, myös aikanaan fyysistä työtä (muuttohommat) tehneenä ja joku 10pv 12-14h/pv yritysmuutto antaa hyvin kuvan mitä pitäisi tehdä jos asiaa tekisin 50v työuran. Vähemmän yllättäen tietenkin valitsin sen suuntautumisen muunlaiseen työhön.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Maybe an unpopular opinion: (kun ei puhuta rikkomattomista ihmisoikeuksista niin-) työntekijän oikeudet alkavat vasta siitä kun työntekijä on hoitanut kaikki velvollisuutensa! Ikävä kyllä osa työntekijöistä kuvittelee, että oikeudet tulevat ensin, velvollisuudet vasta sitten…
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lasse Laatunenkin pääsee sanomaan mielipiteensä tilanteesta IS:n artikkelissa.

Tilanne työmarkkinoilla on hyvin poikkeuksellinen. Vastakkainasetteluja on ollut ennenkin, mutta nyt näyttää umpisolmulta, Laatunen sanoo.
– Ensi syksyn työmarkkinakierros on käytännössä pilattu. Tilanne on niin pahasti solmussa, että se vaatisi keskusjärjestöjä ja hallitusta pöytään.
Laatunen on toiminut Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtajana, mistä tehtävästä hän jäi eläkkeelle kymmenkunta vuotta sitten.

Perussyy on hallitusohjelman kirjaamistavassa. Siellä lopputulokset on lyöty kiinni jo etukäteen. Kolmikantavalmistelussa työmarkkinaosapuolten sanomiset voivat kohdistua enää valmistelun yksityiskohtiin.
Normaalissa kolmikannassa lopputulos jätetään periaatteessa avoimeksi ja osapuolet eli poliitikot, virkamiehet ja järjestöjen edustajat hierovat ratkaisua yhdessä.

Muutos ei ole tullut kulman takaa. Laatunen totesi jo vuonna 2019 Teollisuuden palkansaajille tekemässään selvityksessä, että poliittisen kortin käyttö on erittäin huonoa työmarkkinapolitiikkaa.
– Jos ajatellaan, miten aiemmin hallitukset ovat lähteneet kääntämään kansantaloutta, niin ensin on rauhoitettu työmarkkinat, kun on pyritty maltillisiin työmarkkinaratkaisuihin. Tämän pohjalta on lähdetty päättämään leikkauksista taikka uusista veroratkaisuista.


Laatunen on kyllä fiksu mies ja tietää miten näissä asioissa pitää toimia. Täälläkin moni puolustelee hallitusta ja toivoo, että pitävät päänsä painostuksen aikana. Totuus on kuitenkin se, ettei hallituksen jääräpäisellä toiminnalla ajeta tätä tilannetta muuta kuin pahempaan solmuun. Ay-liike on kantansa valinnut, eikä heillä käytännössä ole vaihtoehtoa enää luovuttaa taistelua ilman kasvojen menetystä.

Nykytilanteesta ei hyödy kumpikaan osapuoli.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
En halua nyt olla liian kyyninen mutta ongelmahan on se että ne ryynisäkit pitää silti nostaa ja asiakkaat eivät halua maksaa nostamisesta yhtään enempää -> jos nostaminen onnistuu jonkun toisen toimesta niin valitettavasti yrityksen kannalta ei oikein ole vaihtoehtoja kuin "puristaa". Ja jos nostelu ei onnistu, kysymys onkin mitä muuta voi tehdä ja jos muita työtehtäviä ei ole, ei yrityksellä ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa työtehtävä. On helppo ajatella että ainahan voisi vähän joustaa jne. Ja tosiasiassa niin tehdäänkin, monessa maassa varmasti löytyy säkin nostajia jotka tekevät sitä 7pv viikossa murto-osan kustannuksella. Mutta kun yhden kanssa sovitaan että nostetaan vain 10kg säkkejä, niin miksi niiden jotka jaksavat nostaa 25kg pitäisi nostaa painavia säkkejä tai, miksi maksaa samaa palkkaa jos työsuorite (nostettujen säkkien yhteismassa) on eri. Fyysisen työn rasittavuusongelmiin ei oikein ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin työkunnon ylläpito (myös vapaa-ajalla, ihan kuten moni valkokaulustyöntekijä tekee runsaasti työosaamisen kehittämistä vapaa-ajalla ilman mitään korvausta) tai tosiaan erilaisiin työtehtäviin hakeutuminen, olettaen että sellaisia on ja ne vastaavat toivottua kompensaatiota. Tämä nyt äärimmilleen yksinkertaistaen, myös aikanaan fyysistä työtä (muuttohommat) tehneenä ja joku 10pv 12-14h/pv yritysmuutto antaa hyvin kuvan mitä pitäisi tehdä jos asiaa tekisin 50v työuran. Vähemmän yllättäen tietenkin valitsin sen suuntautumisen muunlaiseen työhön.

25kg raaka-aine ryynisäkki on huono nostettava kun ei ole ollut apulaitetta (joka tosin nyt on hankinnassa kun 30% väestä on olkapäävaivaisia). Nostoasento huono kun sitä ei voi oikein kun yhdellä tapaa nostaa ja se on ergonomisesti haastava. Mä yhden viikon aikana nostin niitä noin 300 säkkiä ja sen jälkeen tuli pieni repeämä jonka jälkeen ei saanut enään säkkiä nouseen. 7kk jälkeen nostovoima palaa hiljalleen mutta vieläkin kaikki on erittäin haastavaa ja rasitusta ei kestä paljon.

Se että pystyn nostaan 25kg säkin menee vielä 6kk kun toipumisennuste ortopediltä oli 18kk.

Pointti oli että työnantajaa ei kiinnosta yhtään työntekijän hyvinvointi kun aiemmin oltiin sovittu että pääraaka-aineita ei hankita säkeissä vaan ne tulee siiloihin. Tästä lipsuttiin ja kun ryynäämistä tulee 300kg/h muiden hommien lisäksi niin kyllä siinä paikat hajoo. Sitten kun putosin Kelan sairaspäivärahalle niin työnantajaa ei kiinnosta sen vertaa mun kuntoutus kun en tuo kuluja niille :D

Jos ja kun tulee vuosi saikkua täyteen niin se on irtisanomisen peruste joten saanen kenkää mikäli käsi ei ole kunnossa heinäkuuhun mennessä (tuskin on). Ja mitään muuta kevyempää työtä ei mulle sieltä ole tarjottu.

Olen 24v ollu k.o työnantajan palveluksessa mutta hommat muuttui kun sinne palkattiin ylempään johtoon yks narsistinatsi joka ei ajattele muuta kuin firman tulosta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tässä on paljon totuutta. Kaikissa työpaikoissani ne paskimmat ja laiskimmat työntekijät ovat poikkeuksetta olleet aktiivisia ay-ihmisiä. Tekevät vähiten, vaativat eniten. Runollista.

Joo aika paljon ihmisten luonteestakin taitaa olla kiinni tuo liittoutumisen voima. Ja se myös, että jos yrityksen esimiesten ja johdon toiminta on kovin heikkoa, niin se ajaa helposti suojaukseen ja sellaseen tiettyyn asenteeseen. Mutta onko Suomessa turhankin voimakas se "saavutetuista eduista" luopumisen tuska, vaikka se muutos ei edes olisi kovin merkittävä.

Ja en tiedä... on hyvin vaikea ymmärtää tätä lakkomeininkiä. Protestoida voi, mutta tämä hallituslinja on aikalailla sellanen suunta, jota Suomen pitää jatkossa noudattaa vaihtaakseen rataa. Täydellinen ohjelma? Ei varmasti ole sitä mikään ohjelma, mutta suunta lienee oikea budjetillisesti, ja tästä pitäis nyt eteenpäin päästä tavalla tai toisella. Jonkun Sixten Korkmanin voi varmaan ottaa tohon väliin joo, mutta hän pitää lähinnä ilkeänä näitä muutoksia, eli tuskin tuo mitään muuta kun toisen puolen kulman tähän.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä on paljon totuutta. Kaikissa työpaikoissani ne paskimmat ja laiskimmat työntekijät ovat poikkeuksetta olleet aktiivisia ay-ihmisiä. Tekevät vähiten, vaativat eniten. Runollista.

Ja tässä ilmainen vinkki kaikille rekrytoimista tekeville: Kannattaa kilauttaa hakijan edelliselle työnantajalle ja kysyä, onko kyseessä liiton mies tai muuten työhaluton. Yhdellä puhelulla voi säästää kymmeniä tuhansia euroja rahaa ja pitää työpaikan ilmapiirin asiallisena.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Tässä on paljon totuutta. Kaikissa työpaikoissani ne paskimmat ja laiskimmat työntekijät ovat poikkeuksetta olleet aktiivisia ay-ihmisiä. Tekevät vähiten, vaativat eniten. Runollista.
Älä jauha ihan täydellistä asenteellista paskaa totuutena. Tuo mitä väität ei pidä paikkaansa. Luulisi täällä keskustelun tason olevan parempaa kuin tällaisten argumenttien varassa. Toki ymmärrän jos tämä oli provo, muuten en.

Onko se paska ja laiska työntekijä, joka tekee 8 h päivän -20 celsiusasteessa ilman mitään taukoja saadakseen työnsä valmiiksi koska kriittinen saada valmiiksi. Meinaa luovuttaa kun varpaat niin jäässä että tuntuvat putoavan pois. Silti painaa paskuudellaan ja laiskuudellaan eteenpäin.

Tämä henkilö on myös ammattiosastossa hallituksen jäsen ja liittoaktiivi. Johan nämä faktat tekevät tuon räikeän yleistyksesi tyhjäksi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Älä jauha ihan täydellistä asenteellista paskaa totuutena. Tuo mitä väität ei pidä paikkaansa. Luulisi täällä keskustelun tason olevan parempaa kuin tällaisten argumenttien varassa. Toki ymmärrän jos tämä oli provo, muuten en.

Onko se paska ja laiska työntekijä, joka tekee 8 h päivän -20 celsiusasteessa ilman mitään taukoja saadakseen työnsä valmiiksi koska kriittinen saada valmiiksi. Meinaa luovuttaa kun varpaat niin jäässä että tuntuvat putoavan pois. Silti painaa paskuudellaan ja laiskuudellaan eteenpäin.

Tämä henkilö on myös ammattiosastossa hallituksen jäsen ja liittoaktiivi. Johan nämä faktat tekevät tuon räikeän yleistyksesi tyhjäksi.
En ole @Bob Rambo, mutta pakko tähän vastata että ymmärtääkseni hänen kommentinsa perustui omiin kokemuksiinsa työpaikoista, eikä noihin mainitsemiisi Suomen talven lähestulkoon ääriolosuhteisiin. Tai ylipäätään että olisi joku ns. absoluuttinen totuus.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Luulisi täällä keskustelun tason olevan parempaa kuin tällaisten argumenttien varassa.

Luulisi myös täällä jengin osaavan lukea viestejä ennen kuin alkavat raivon vallassa suoltaa vastauksia väitteisiin, joita ei edes ole esitetty. Mä puhuin omista työpaikoistani, enkä jostain pakkasvarastossa suoritetuista uroteoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös