Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 401 683
  • 15 505

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Henkilökohtaisia mielipiteitähän täällä palstalla esille tuodaan ja ne perustuvat henkilökohtaisiin arvoihin. Jos täällä viestiteltäisiin vain faktoja, niin saisi poistaa 99 prosenttia keskustelupalstan sisällöstä eikä tänne kukaan kirjoittaisi.
Palkat nyt Suomessa kuitenkin määräytyvät eräänlaisen markkinamekanismin, tosin joltain osin kovasti säännellyn mutta kuitenkin, perusteella. Siten toiveet, että palkkojen pitäisi perustua johonkin "arvostusluokitukseen" tai vaikkapa alan keskimääräiseen koulutustaustaan, näyttäytyvät toiveina jonkinlaisesta neuvostohenkisestä systeemistä, jossa keskuskomitea määrää palkkataulukot.

Noin ylipäätään, jos vaikka kokee, että siivouslallla on liian matalat palkat, niin eikö moraalisen paheksunnan pitäisi kohdistua alan työnantajiin? Ja jos ne työnantajat eivät tao aivan poskettomia voittoja, niin sitten lopulta asiakkaisiin, jotka ahneudessan eivät ole valmiita maksamaan siivouksesta niin paljoa, että se mahdollistaisi ahtaaja-tason palkat.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Olen aina pitänyt vähän typeränä Suomessa sitä, että ensimmäisenä neuvotteleva ala on joku suunnannäyttäjä seuraaviin neuvotteluihin.

Siis mitä hemmettiä. Jokainen ala neuvotelkoot omat tuloksensa, ja neuvotelkoot siten, ettei liiketoiminta tai maan yhteinen etu liikaa kärsi siitä. Suomeksi sanottuna minkäänlaista kiristystä isoilla asioilla en kyllä hyväksy mitenkään, ja tätä AKT tekee nyt. Lakko on tiettyyn tilanteeseen pakkorako, mutta siinäkin omat sääntönsä sitten.
Näinhän tämä on. Työnantajatkin toisaalta vaativat paikallista sopimista, mutta vähän vaikeaa se on, jos teollisuus ensin lyö raamit pöytään, jossa muiden on pysyttävä. Ja vaikka siis paikallista sopimista voidaan harjoittaa myös perälauta tessin sisällä.

Suomessa myös se, miten julkinen sektori on järjestetty, vaikuttaa tietysti paljon. Julkinen rahoitetaan käytännössä yksityissektorin tuotoilla, mutta vastapainoksi julkinen tuottaa yksityissektorillekin huomattavia palveluja, infraa ja työvoimaa. Siksi se, että jokainen ala sopikoon vain omista lähtökohdistaan ei yksinkertaisesti ole mahdollista niin kauan kuin yhteiskunta on näin järjestetty. Ei voi katsoa esimerkiksi vain oman alan tuottavuutta, ja millaisiin korotuksiin se antaisi myöden, vaan aina otettava huomioon myös se, että julkisella palkat nousevat, ja pitääkin nousta, keskimääräiseen tahtiin. Yksityissektorin tuottavuuden kasvusta osa menee AINA julkisen sektorin rahoitukseen.

Tiedän, että moni ei tästä linkistä pidä, mutta sen hajottaminen olisi valtaisa rakennemuutos, ja toisi yksityissektorille myös ihan helvetisti lisämenoja poistuvien tilalle. Sitä en uskalla arvioida, jäisikö voitolle vai tappiolle.
 
Ajattelin ensin etten edes ota kantaa tähän naurettavaan pyllykipuiluun, mitä täällä EK:n rapalat perukkeineen imaisseet wannabe porvarit ylläpitää. Mutta rupeaa tuo mulkuiksi haukkuminen kieltämättä ottamaan sen verran luonnon päälle, että voi sitä omankin näkökulman tuoda asiaan.

Ensinnä pitää toki sanoa, että en ole liittoon kuulunut pariinkymmeneen vuoteen, joten en kuulu siten näihin "ahneisiin putinisti mulkkuihin". Ja päivääkään en ole tehnyt töitä TES:n mukaisella palkalla, koska se on se minimi palkka ja kuljetusalalla arvostetaan usein rahallisesti ammattilaisia.

Ahtaajan hommista tiedän sen verran, että vaikka täällä kuvitellaan että tekijöitä olisi tulossa jonoksi asti, niin se ei ainakaan kaikissa yrityksissä pidä paikkaansa. Esimerkkinä yksi isoimmista satamaoperaattoreista palkkaa keväisin 100-120 uutta tekijää opettelemaan hommia mutta niistä jää keskimäärin 1% pidemmäksi aikaa töihin. Suurin osa lopettaa alle kuukauden jälkeen kun ei ollutkaan kivaa, kun joka säällä pitää olla laivan kannella kiinnittämässä kontteja merituulessa, rännässä ja pakkasessa, jossa ei pilkkihaalarikaan pidä lämpimänä. Ja sitten on vielä kireät aikataulut, joista ei voida luistaa koska sanktiota. Easy money, they say. Eikun vaan kokeilemaan sieltä lämpimästä konttorista, ei paljon jatkoaikaa päivitellä työn ohessa. Tämä muutaman työnjohtajan satamasta tuntevana.

Oma kokemukseni on kumipyöräpuolelta monenlaisista tehtävistä, kuljettajasta asiantuntijatehtäviin. Parikymmentä vuotta ratin ja penkin välissä ehkä tuo jotain perspektiiviä siihen ahneuteen, kun joudut olemaan päiviä/viikkoja pois perheen luota, työajat on epäsäännölliset ja päivät on pitkiä, joutuu tulemaan toimeen kaikenlaisissa sääoloosuhteissa kaikenlaisten tiellä liikkujien kanssa, olemaan vastuussa kanssa liikkujista sekä arvokkaista kuormista, jotka on usein todella tiukalle aikataulutettuja, ei pysty harrastamaan säännöllisesti koska työajat, alla 200 - 500k€:n ajoneuvo, joka pitää saada peilijäätiköltä metsästä pystyssä ja ehjänä tehtaalle tuomaan puuta. Tässä muutama näkökulma. Moni varmaan kuvittelee, että eihän se ole kuin ajaa autoa ja katsella maisemia, mutta tännekin saa tulla kokeilemaan, on melko stressaavaa hommaa pitkällä aikavälillä. Itse näen sen niin, että myyn omaa aikaa ja ammattitaitoa työnantajalle, niin em. syistä en sitä ihan ilmaiseksi tee. Kyllä se palkankorotus myös tänne kuuluu, ihan yhtälailla kuin kaikille muillekin. Se mikä on kohtuullinen alin palkkataso on sitten eri asia, mutta yritän tuoda näkökulmaa siihen, että kyllä näilläkin aloilla on ihan perusteltua pitää kiinni omista oikeuksistaan vaikka täällä sihteeri-Sirpat ja myyjä-Mynttiset muuta huutelee EK:n propaganda Rapala suussa, ja haukkuu lämpimistä toimistoista duunareita. Voin valitettavasti kertoa, että ette kuitenkaan ole sen parempia ihmisiä.

Olen pahoillani vuodatuksesta, meni hieman tunteisiin. Toivottavasti pääsevät pian sopuun ja takaisin normaaliin päiväjärjestykseen, kuormittaa kieltämättä aika reippaasti tämä lakko meitä ei lakkolaisiakin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nuorena työskentelin Töölön tavara-asemalla ahtaajana. Aamulla laitoin sinetit valmiiksi roikkumaan oviin, sitten luuhailin parakissa, välillä kävin tsekkaamassa tilanteen ja laittamassa puomeja vaunuihin. Safkiksella olin yleensä steissillä pari tuntia vetämässä Möttösen ja kuuntelemassa Tunnelin Levyssä musaa. Varsinainen kovempi duuni oli päivän päätteeksi, kun trukit tyhjensivät tavarahallista häkit vaunuihin ja ne sinetöitiin ennen niiden lähtöä. Luontaisetuihuin kuului halpa venäläinen vodka, jota vanhemmat äijät kävivät ostamassa slobojen junasta. Junamatkat olivat luonnollisesti ilmaisia. Liksa kaikkine likaisen työn lisineen oli huomattavasti parempi kuin jatkossa siirtyessäni pankin konttorihommiin. Voin suositella alaa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei minua ainakaan kiristä yhtään se, että ahtaajat tienaavat noin hyvin. Se ainoastaan aika useinkin hämmästyttää, että nämä 5000€/kk tienaavat duunarit eivät vain itse oikein tunnu ymmärtävän sitä, että miten poikkeuksellisen kova tuollainen palkka on ihan kaikkiin mahdollisiin verrokkiduuneihin verrattuna. Ei minun 60 000€ vuodessa tienannut faijanikaan sitä oikein tuntunut aina käsittävän, vielä työelämässä ollessaan.
Joillakin henkilöillä on asenne katsoa asioita negatiivisesti eli on loppujen lopuksi sama mitä he tienaavat tai mitä heillä itsellään on. Aina on liian vähän ja asiat huonosti.

Käsi pystyyn kaikki, jotka ovat kokeneet sen, kun joku samalla työpaikalla vähintään samalla palkalla oleva henkilö sanoo sinulle jotakin hankittuasi. ”Jollakin on varaa!”. Häneltä nähtävästi aina unohtuu, mitä kaikkea hän on pystynyt itselleen hankkimaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Näinhän se on. Itsellä on korkeakoulututkinto ja tienaan suunnilleen tuon verran kuin mitä viestissäsi kuvaat. Pidän itseäni erittäin etuoikeutettuna ja onnekkaana. Ehkä se on se koulutus ja sivistys mikä tuo perspektiiviä asioihin.


Tässäkin lakkotoimistolta kerrotaan kuinka ahtaajan "peruspalkka ei ole kummoinen". Tuollainen asenne on sylkemistä muiden duunareiden päälle.

Nuorempana tuli kesäduunina tehtyä tuota siivoushommaa ja arvostan jokaista siivoojaa ihan helvetisti. Raskas duuni ja oikeasti matala liksa. Sitten ajelin pari kesää kuorma-autoa ja sehän oli paljon leppoisampaa ja palkka oli selvästi korkeampi vaikka varmaan TES:n minimi olikin. Tokihan siihen vaadittiin se C-kortti ja nykyään taitaa vaatia jonkun tutkinnonkin, mikä on toki ymmärrettävää kun isoilla vehkeillä liikenteessä ajelevat. Sen pitääkin liksassa näkyä.
Ihan samaa paskaa ahtaajilta tuo peruspalkkahöpötys kuin hoitajiltakin. Alan keskimääräinen kokonaisansio on kuitenkin ihan muuta, ja se ratkaisee. Ei minullakin ole peruspalkka kuin jotain reilut 60% ansiosta, mutta en sillä perusteella vaadi kauhalla lisää. Aina joku sitten tietysti tekee sillä peruspalkallakin, mutta useimmiten tämä on väli/lyhytaikaista ja niille paremmille liksoille päästään aika nopeasti uran edetessä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Palkat nyt Suomessa kuitenkin määräytyvät eräänlaisen markkinamekanismin, tosin joltain osin kovasti säännellyn mutta kuitenkin, perusteella. Siten toiveet, että palkkojen pitäisi perustua johonkin "arvostusluokitukseen" tai vaikkapa alan keskimääräiseen koulutustaustaan, näyttäytyvät toiveina jonkinlaisesta neuvostohenkisestä systeemistä, jossa keskuskomitea määrää palkkataulukot.

Noin ylipäätään, jos vaikka kokee, että siivouslallla on liian matalat palkat, niin eikö moraalisen paheksunnan pitäisi kohdistua alan työnantajiin? Ja jos ne työnantajat eivät tao aivan poskettomia voittoja, niin sitten lopulta asiakkaisiin, jotka ahneudessan eivät ole valmiita maksamaan siivouksesta niin paljoa, että se mahdollistaisi ahtaaja-tason palkat.
Aika pitkälle vietyjä johtopäätöksiä siitä, että henkilönä arvostaa eri alojen työntekijöitä muutenkin kuin heidän tienaamansa palkan kautta.

Kohdistan moraalisen paheksunnan kaikkiin, jotka ovat kanssani eri mieltä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tästä AKTn kumipyörälakosta vielä sen verran, että alalla on n.9 vk palkallista lomaa, jos otetaan pakkaset mukaan, siihen päälle sairaslomaviikko, niin ollaan 2,5kk palkallisella lomalla vuodessa.
Kalliiksi tulee työnantajalle, näistä pakkasista olisi päästävä kyllä eroon, nehän piti olla vain väliaikainen ratkaisu.

Palkkoihin vielä sen verran että, pakukuskin keskipalkka on n.14,5€/tunti, joka on kyllä melko paljon 18 vuotiaille juuri kortin saaneelle. Kuorma- auto kuski saa vain n.euron enemmän, ja koulutusta pitää olla paljon enemmän.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tästä AKTn kumipyörälakosta vielä sen verran, että alalla on n.9 vk palkallista lomaa, jos otetaan pakkaset mukaan, siihen päälle sairaslomaviikko, niin ollaan 2,5kk palkallisella lomalla vuodessa.
Kalliiksi tulee työnantajalle, näistä pakkasista olisi päästävä kyllä eroon, nehän piti olla vain väliaikainen ratkaisu.

Palkkoihin vielä sen verran että, pakukuskin keskipalkka on n.14,5€/tunti, joka on kyllä melko paljon 18 vuotiaille juuri kortin saaneelle. Kuorma- auto kuski saa vain n.euron enemmän, ja koulutusta pitää olla paljon enemmän.
Mikä tuo "sairaslomaviikko" on? Kaikilla työntekijöillä(ei toki "mikroyrittäjillä") on alasta riippumatta palkalliset saikut. Eiköhän valtaosa kuitenkin saikuta vain sairaana, vaikka pieni vähemmistö kusettaakin myös näissä, kuten kaikessa muussakin mahdollisessa.
 
Tästä AKTn kumipyörälakosta vielä sen verran, että alalla on n.9 vk palkallista lomaa, jos otetaan pakkaset mukaan, siihen päälle sairaslomaviikko, niin ollaan 2,5kk palkallisella lomalla vuodessa.
Kalliiksi tulee työnantajalle, näistä pakkasista olisi päästävä kyllä eroon, nehän piti olla vain väliaikainen ratkaisu.

Palkkoihin vielä sen verran että, pakukuskin keskipalkka on n.14,5€/tunti, joka on kyllä melko paljon 18 vuotiaille juuri kortin saaneelle. Kuorma- auto kuski saa vain n.euron enemmän, ja koulutusta pitää olla paljon enemmän.
Mikä 9 viikkoa? Kerro toki lisää. Ja samaa mieltä, pakkasista on päästävä eroon.

Lomat voitaisiin ylipäätään lopettaa, en ole itsekkään kerinnyt näiltä helpoilta töiltä olla kolmeen vuoteen lomalla, niin mielestäni kaikki voisivat samalla tavalla osallistua tähän suomen kilpailukyvyn säilyttämiseen.

Edit. Ai siellä oli joku sairaslomaviikko keksitty lisää lomiin. En tiiä pitäisikö itkeä vai nauraa näille idiotismeille.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jos työajanlyhennysvapaista eli ”pekkasista” oli kyse, niistähän päästään neuvottelemalla eroon, kun lyhennetään työaika samaan kuin muilla aloilla yleisesti. Uskoisin, että suhteellisen moni ala suostuu tähän kustannusneutraalina ratkaisuna - pekkaset on aikanaan rakennettu työnantajan järjestelyjä varten.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Etpä sinäkään yhtään syytä saanut kerrottua miksi nämä kaksi etuoikeutettua "perusduunariryhmää" oikeasti ansaitsevat enemmän liksaa kuin muut yhtä paljon työtä tekevät "perusduunarit".
Eikö tuon vaikutuksen nyt jo näe siitä kuinka puoli-Jatkoaikaa vinkuu näiden lakkoilusta.

Jännä homma, että siivoojille ei makseta, paperimiehille maksetaan. Mistähän se johtuisi? Jos arvostusta voisi syödä, niin jotain varmaan kiinnostaisi esimerkiksi se kenen työtä minä arvostan.

Niin vittumaisia kuin nuo Paperiliiton ja AKT:n änkyrät ovatkin, niin pakko nostaa hattua, hyvin ovat omat asiansa ajaneet tälle mallille.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jännä homma, että siivoojille ei makseta, paperimiehille maksetaan. Mistähän se johtuisi? Jos arvostusta voisi syödä, niin jotain varmaan kiinnostaisi esimerkiksi se kenen työtä minä arvostan.
Kyllä minä sen tiedän miksi yhdelle maksetaan enemmän kuin toiselle. En tiedä kiinnostaisiko sinun mielipiteesi muita, mutta minun mielipiteeni näyttää tällä palstalla kiinnostavan yllättävän monia.

Siitä kyllä samaa mieltä, että paperiliiton ja AKT:n änkyrät hoitavat hommansa paremmin kuin monien muiden liittojen änkyrät. Työtänsähän hekin vain tekevät.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Aatelkaa kun vois neuvotella niin ajoissa, että sopimuksettomaan tilaan di ajauduttaisi. Ei olis pelkoa lakoista.

Kohtalaisen moni ala on neuvotellut sopimuksiaan tällä kierroksella loka-marraskuusta saakka. Osalle suoraan ilmoitettiin, että neuvottelu jatkuu vasta teknon sopimuksen synnyttyä.
 
Jos työajanlyhennysvapaista eli ”pekkasista” oli kyse, niistähän päästään neuvottelemalla eroon, kun lyhennetään työaika samaan kuin muilla aloilla yleisesti. Uskoisin, että suhteellisen moni ala suostuu tähän kustannusneutraalina ratkaisuna - pekkaset on aikanaan rakennettu työnantajan järjestelyjä varten.
Tästä osaan sen verran sanoa, että kumipyöräpuolella "pekkaset" on monille työnantajille ihan toivottu asia, koska kaikissa töissä työt ei jakaudu tasaisesti ympäri vuoden, työajanlyhennysvapailla on helppo täytellä näitä hiljaisempia hetkiä.
 

444

Jäsen
Tästä AKTn kumipyörälakosta vielä sen verran, että alalla on n.9 vk palkallista lomaa, jos otetaan pakkaset mukaan, siihen päälle sairaslomaviikko, niin ollaan 2,5kk palkallisella lomalla vuodessa.
Kalliiksi tulee työnantajalle, näistä pakkasista olisi päästävä kyllä eroon, nehän piti olla vain väliaikainen ratkaisu.
Meillä kun ei ole mitään tessiä käytössä, niin kyllä nyt vituttaa. Mulla ei ole 4,5 vuoteen ollut yhteensä kuin 80 % yhdestä sairaslomaviikosta. Täytyy kysellä, kelpaisinko AKT:n jäseneksi näissä ATK-hommissa, niin saisi takuuvarman yhden sairaslomaviikon vuosittain.
Meillä toki työnantajalle sopii 7 vrk saikkua omalla ilmoituksella ja palkkaa maksetaan 2kk ajalta saikulta. Mutta sellaista takuuvarmaa viikon sairaslomaa ei ole merkattu työsopimukseen. Paska firma.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En tiedä kiinnostaisiko sinun mielipiteesi muita, mutta minun mielipiteeni näyttää tällä palstalla kiinnostavan yllättävän monia.
Omalta osaltani pitää sanoa, vaikka sinua lainasinkin alkuperäisessä viestissäni, niin ihan yleisellä tasolla kirjoitin asiasta.

Ollaan niin tasa-arvoisia ja ihmisoikeudet kaikille tilipitappidippadappa, mutta jos olet lukion käymätön rasvanäppi ja tienaat. Se on synneistä pahin. Ärsyttää, kun tienaavat viisi tonnia, eivätkä osaa kirjoittaa tai lukea. Eivät ainakaan laskea. Koska vain korkeakoulun käynyt saa tienata Suomessa.

Ja kyllä, olen itse käynyt lukion ja korkeakoulun, enkä kuulu minkäänlaiseen liittoon.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Omalta osaltani pitää sanoa, vaikka sinua lainasinkin alkuperäisessä viestissäni, niin ihan yleisellä tasolla kirjoitin asiasta.

Ollaan niin tasa-arvoisia ja ihmisoikeudet kaikille tilipitappidippadappa, mutta jos olet lukion käymätön rasvanäppi ja tienaat. Se on synneistä pahin. Ärsyttää, kun tienaavat viisi tonnia, eivätkä osaa kirjoittaa tai lukea. Eivät ainakaan laskea. Koska vain korkeakoulun käynyt saa tienata Suomessa.

Ja kyllä, olen itse käynyt lukion ja korkeakoulun, enkä kuulu minkäänlaiseen liittoon.
Tarkoitukseni ei ollut missään tapauksessa syyllistää yksilöä siitä, että tienaa hyvin. Luonnollisesti se on hänen oikeutensa ja on käyttänyt mahdollisuutensa. Se ei ole hänen syntinsä. Yksilö toimii kuten parhaaksi näkee.

Syyllistän yhteiskuntaa ja kansaa siitä, että eräillä aloilla tienataan minun mielestäni liikaa. Se on minun subjektiivinen mielipiteeni ja perustuu omiin arvoihini. Syyllistin myös tuota jotain ahtaajapikkupomoa, koska hänen mielestään ahtaajan peruspalkka "ei ole kummoinen". Se osoitti mielestäni harhaisuutta ympäröivästä maailmasta. Varmasti kaikki ahtaajat eivät näin ajattelekaan. Uskon (jälleen subjektiviinen mielipide), että korkeakoulutus ja sivistys kuitenkin korreloi tuonkin asian kanssa. Valitettavasti tosin löytyy myös korkeastikoulutettuja, jotka ovat aivan vitun daijuja. Ja siis tällä en missään tapauksessa tarkoita sinua. Ihan omastakin lähipiiristä löytyy tällaisia.

Kirjoitin provosoivasti ja se herättää tottakai tunteita.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Mikä 9 viikkoa? Kerro toki lisää. Ja samaa mieltä, pakkasista on päästävä eroon.

Lomat voitaisiin ylipäätään lopettaa, en ole itsekkään kerinnyt näiltä helpoilta töiltä olla kolmeen vuoteen lomalla, niin mielestäni kaikki voisivat samalla tavalla osallistua tähän suomen kilpailukyvyn säilyttämiseen.

Edit. Ai siellä oli joku sairaslomaviikko keksitty lisää lomiin. En tiiä pitäisikö itkeä vai nauraa näille idiotismeille.
Selvennyksenä pekkasiin, jos teet 1696 työtuntia vuodessa, olet oikeutettu 19 pekkaspäivään vuodessa, pienin määrä on 90 tuntia jolla irtoaa 1 pekkaspäivä.
Samaa mieltä lomista, eikö voitaisi lisätä palkan päälle lomarahat, niin kuin raksa alalla tehdään, silloin vietät lomaa milloin se sopii, mutta korvausta siitä erikseen ei tule, sama koskee pekkas käytäntöä.
Siis sairaslomaa keskimäärin on tuo yksi viikko vuodessa tällä alalla, idioottimaistahan se on sairastaa, mutta minkäs sille oikein mahtaa, ai niin, myös lasten sairastuminen käy poissaolosta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
@Tadu, olen ihan samaa mieltä noista "peruspalkka ei ole kummoinen" -ääliöistä. Palkka todellakin on hyvä, olisivat tyytyväisiä ja pitäisivät turpansa kiinni. Mediapelissä Paperiliitto ja AKT ovat valtakunnan huonoimpia.

Tiedän kyllä noiden ay-jyrsijöiden kaikki huonot puolet. Toimin edellisessä työpaikassa moisten esimiehenä. Ah, sitä firman puolesta joustamisen määrää.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tästä osaan sen verran sanoa, että kumipyöräpuolella "pekkaset" on monille työnantajille ihan toivottu asia, koska kaikissa töissä työt ei jakaudu tasaisesti ympäri vuoden, työajanlyhennysvapailla on helppo täytellä näitä hiljaisempia hetkiä.
Ei ole toivottu asia, mutta työaikapankki ajaisi saman asian, eli kiireisenä aikana kerätään tunteja varastoon joita sitten voidaan maksaa hiljaisempina aikoina. Kerron esimerkin pekkasten huonosta puolesta jonka kuulin, työntekijä tuli etelän lomalta pekkasten vietosta Tiistaina töihin, hän ei voinut työskennellä koko viikkoa, eli Tiistai-Lauantai, koska Maanantai oli pekkaspäivä ja työhön verrattava..
 
Selvennyksenä pekkasiin, jos teet 1696 työtuntia vuodessa, olet oikeutettu 19 pekkaspäivään vuodessa, pienin määrä on 90 tuntia jolla irtoaa 1 pekkaspäivä.
Samaa mieltä lomista, eikö voitaisi lisätä palkan päälle lomarahat, niin kuin raksa alalla tehdään, silloin vietät lomaa milloin se sopii, mutta korvausta siitä erikseen ei tule, sama koskee pekkas käytäntöä.
Siis sairaslomaa keskimäärin on tuo yksi viikko vuodessa tällä alalla, idioottimaistahan se on sairastaa, mutta minkäs sille oikein mahtaa, ai niin, myös lasten sairastuminen käy poissaolosta.
Yllä olikin jo @DAF ja minä laittanut minkä takia kuljetusalalla pekkaskäytäntö on tällainen, joten ei siitä enempää. Se on nimenomaan pelkästään idioottimaista sairastaa, mielellään nekin lomat kokonaan pois kun en ole saanut kertaakaan työuran aikana pitää tätä ylimääräistä lomaa, niin onhan se epäreilua että muut saa sellaista pitää. Saattaa sisältää sarkasmia, jos joltain on unohtunut tutka laittaa päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös