Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.Eihän rattijuopotkaan ole koskaan juoneet kuin yhden(Hymiö).
Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.Eihän rattijuopotkaan ole koskaan juoneet kuin yhden(Hymiö).
Laiton lakko tarkoittaa lakkoa, joka on työehtosopimuksen tai -lain vastainen. Laittomalla lakolla rikotaan työrauhavelvollisuutta. Työrauhavelvollisuus tarkoittaa sitä, että työehtosopimuksen voimassa ollessa ei saa mennä lakkoon vaatiakseen jotain omaan työehtosopimukseen liittyvää.
Tekstin mukaan oli edelleen päihtynyt ja tullut melkolailla suoraan viihteeltä. Tiedä sitten milloin keskiviikkona vuoro päättyi, mutta harva ehkä yhtä lonkeroa lipittää työvuoron päättymisestä seuraavaan aamuun.Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.
Se olikin Lakkolonkero, Se on muuten kuin tavallinen lonkero, mutta siihen liittyy monta tukilonkeroa, jolloin saadaan enemmän vaikutusvaltaa...Tekstin mukaan oli edelleen päihtynyt ja tullut melkolailla suoraan viihteeltä. Tiedä sitten milloin keskiviikkona vuoro päättyi, mutta harva ehkä yhtä lonkeroa lipittää työvuoron päättymisestä seuraavaan aamuun.
En tiedä, mutta liitot vastustavat laittomien lakkojen sakkorangaistuksen koventamista. Eli ilmeisesti liittoja laittomat lakot houkuttelevat.Täälläkin viljellään kovasti termiä laiton lakko. Voisiko joku avata mitä nämä laittomat lakot ovat?
EK:n sivuilta löytyi seuraava tieto:
Mitä tarkoittaa laiton lakko? - Elinkeinoelämän keskusliitto
Laiton lakko tarkoittaa lakkoa, joka on työehtosopimuksen tai -lain vastainen. Laittomalla lakolla rikotaan työrauhavelvollisuutta.ek.fi
Nythän ei ainakaan olla laittomassa lakossa, kun ei lakkoilla työehtosopimusten, vaan työelämäheikennysten takia.
Toki EK:n mielestä varmaan jokainen lakko on laiton ja AY-liikkeen mielestä mikään ei ole. Näyttäisi olevan hyvin tulkinnanvarainen asia.
Melko lailla viihteeltä tulo on varmasti YLE:n päättelyä, että saadaan menevät jutut. Lonkeron on juonut, kun siitä itsekin kertoo. Varmaa sitten oli useammalla, kun edelleen vissiin päihtynyt.Tekstin mukaan oli edelleen päihtynyt ja tullut melkolailla suoraan viihteeltä. Tiedä sitten milloin keskiviikkona vuoro päättyi, mutta harva ehkä yhtä lonkeroa lipittää työvuoron päättymisestä seuraavaan aamuun.
No kuinka selkeästi työelämän asioiden päätösvalta kuuluu eduskunnalle? Liitot ovat neuvotelleet työehtosopimukset työntekijöille, mutta kyllähän tämän hallituksen päätöksillä haluttaisiin kävellä monien päätösten yli.Itselle on jotenkin vieras ajatus, että voidaan lakkoilla sellaisten asioiden tiimoilta joiden päätösvalta kuuluu selkeästi eduskunnalle. Näkisin sen demokratian halventamisena. Eihän työssäkäyvillä voi tai saa olla enemmän äänivaltaa kuin esimerkiksi eläkeläisillä tai opiskelijoille. Heillähän tuollaista lakkomahdollisuutta ja kiristyskeinoa ei ole.
Siksi tätä kysyinkin, kun tulkinta tuntuu olevan hyvin (heh) tulkinnanvarainen.En tiedä, mutta liitot vastustavat laittomien lakkojen sakkorangaistuksen koventamista. Eli ilmeisesti liittoja laittomat lakot houkuttelevat.
No kuinka selkeästi työelämän asioiden päätösvalta kuuluu eduskunnalle?
Ja nimenomaan Jumalasta ylöspäin, ainakin omassa pikkuruisessa AY-mielessään.Monen lakkovahdin elämän kohokohta on varmaan se, kun saa olla, noh lakkovahti.
Kai siinä tuntee olevansa lähes jumalasta seuraava.
”Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa työlainsäädännön valmistelusta ja kehittämisestä.Näin selkeästi:
Työlainsäädäntö - Työ- ja elinkeinoministeriö
Työlainsäädäntöön kuuluvat mm. työsopimuslaki, työaikalaki, vuosilomalaki, yhdenvertaisuuslaki ja merityölainsäädäntötem.fi
Suomessa on jo nyt työvoimapula, tulevaisuudessa se on niin EK:n kuin vasemmiston mielestä vielä suurempi ongelma. Tämä aiheuttaa melkoista kilpailua työntekijöistä, jos meillä osaaminen ja talous on kunnossa. Jos taas nämä eivät ole, siinä ei ammattiyhdistyksen sirkus auta. Kilpailu osaavista työntekijöistä on työntekijöiden etu. Osaaminen ja makrotalouden linjat kuuluvat poliittiseen päätöksentekoon, joka demokratiassa kuuluu vaaleissa valittavalle parlamentille, ei työmarkkinoiden eturyhmille. Poliittinen lakko on demokratian häpäisemistä.Ei tarvitse piruja maalailla seinille tai varjoaan pelätä, mutta mihin luulet työmarkkinoiden menevän, kun työntekijän ehtoja aletaan heikentämään?
Onko kyse aina työvoimapulasta, vai palkanmaksajien pulasta?Suomessa on jo nyt työvoimapula, tulevaisuudessa se on niin EK:n kuin vasemmiston mielestä vielä suurempi ongelma. Tämä aiheuttaa melkoista kilpailua työntekijöistä, jos meillä osaaminen ja talous on kunnossa. Jos taas nämä eivät ole, siinä ei ammattiyhdistyksen sirkus auta. Kilpailu osaavista työntekijöistä on työntekijöiden etu. Osaaminen ja makrotalouden linjat kuuluvat poliittiseen päätöksentekoon, joka demokratiassa kuuluu vaaleissa valittavalle parlamentille, ei työmarkkinoiden eturyhmille. Poliittinen lakko on demokratian häpäisemistä.
Vasemmisto (ja AY-liike) vetää kaksilla rattailla. Ideologiaan kuuluu maahanmuuton, myös huminitaarisen kasvattaminen. No, millaisia "duuneja" maahanmuuttajien valtaosa Euroopassa tekee? Vahvaa osaamista vaativaa ja hyvinpalkattua, vai juuri pienpalkkaista työtä? Tilastot ovat tylyt. Itä-Euroopan ohi tapahtuva maahanmuutto vaatii Euroopassa sosiaaliturvaa kylkeen, tai halpatyötä mahdollistavaa lainsäädäntöä, koska markkinahinta ei kannata, eikä elätä. Tämä juuri luo paineita kahden tason työmarkkinoihin, jossa alatason työntekijöistä ei juuri kilpailla ilman yhteiskunnan tukea.
Muutenkin AY-liike voisi olla vähän nöyrempää, koska ovat aktiivisesti osallistuneet sekä kestävyysvajeen kasvattamiseen, että kilpailukyvyn putoamiseen pohjoisten verrokkimaiden kyydistä. Kun Itä-Euroopan työvoima sai vapaan liikkumisen 2004, niin Suomessa AY-liike vaati siirtymäaikoja ja kiukutteli asioista vielä 2006, kun osaavin, kielitaitoisin ja muuttohalukkain työvoima oli jo täyttänyt Ruotsin, Saksan, Britannian, ym. työvoimantarpeita. Nyt myöhäisheränneinä liputetaan maahanmuuttoa, joka ei enää suurelta osin vastaa kestävyyvajeeseen ja jonka kouluttamiseen, kotouttamiseen, ym. ei olisi varaa, eikä resursseja.
Kännissä ja läpällä.Reipasta toimintaa olla kännissä lakkovahtina vittuilemassa töihin tuleville.
Korkkasi lonkeron, kun tieto lakosta tuli ja on sillä reissulla edelleen. Herännyt varmaan jostain kaverin lattialta ja sieltä sitten ihan muina koskelanakseleina lakkovahdiksi. :)Juonut siis yhden lonkeron eilen illalla. Eli kännissä. Toki voinut juoda enemmänkin.
Tässä varmaankin tuttu tilanne Uunoista, lääkärin määräys.Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.
Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.
Hän kertoi aloittaneensa yhdellä lonkerolla työvuoron päätteeksi eikä tarina kerro mitään muuta jatkosta kuin sen, että on edelleen juovuksissa. Yleiseen elämänkokemukseen perustuen, väittäisin, että on juonut muutakin.Niin. Kuitenkin sanoo korkanneensa yhden lonkeron. Ehkä hän sitten joi enemmän, vaikka juttu ei sitä kerro. Ken tietää.
Jos meinaa tänään tilata taksin niin onnea matkaan. Puhuin äsken sen tutun taksikuskin kanssa ja kuulin, että keskuksesta oli täälläpäin varattu taksit aika pitkälti jo eilen. Aamuvarhain oli oma kalenteri buukattu iltaan asti. On helppo sanoa, että sen kun tilaa bussilakkopäivänä taksin, työtön menee töihin, sairas heti lääkäriin tai perhe varaa päivää ennen joulua junamatkan Helsingistä Rovaniemelle.Toki, osa näin tekeekin. Ei kaikki varaukset torstailta ole peruttu. Mutta torstailta peruuntui muun muassa useampi usean kymmenen henkilön, ja siirtyi mm. 100 henkilön kaupungin työntekijöiden joululounas – olet siis sitä mieltä että kaupungin työntekijöiden kuuluisi kustantaa pienistä tuloistaan vielä taksikin paikalle? Tai uskot että kaupunki kustantaa työntekijöiden taksit?
Ettei vain olisi ollut tämä? Kokoluokka ainakin täsmää.Keskiviikkona korkannut lonkeron ja edelleen päissään. Ollut varmaan aika iso lonkero?
En ymmärrä miten tämä viesti liittyy esittämiini asioihin?Onko kyse aina työvoimapulasta, vai palkanmaksajien pulasta?
Mainitsetko joitakin aloja, joissa työntekijät kilpailevat työpaikoista?
Kyllä taitaa suurin kilpailuvaltti työmarkkinoilla olla mahdollisimman alhaiset kustannukset. Vai onko jotain selitystä tälle, että valtaosalla Etelä-Suomen rakennustyömailla valtakieli ei ole suomi, tai että marjanpoimintaa harjoittavat pääosin thaimaalaiset?
Markkinoiden kilpailu on jo nyt johtanut hintojen polkemiseen, joka taas johtaa kaikista kustannuksista nipistämiseen ja mikä on yleisin tapa säästää? Palkkakulujen pienentäminen.
Suomessa on mainitsemiasi verrokkimaita pienempi palkkataso. Että vaikea tänne niitä osaajia on houkutella ainakaan palkalla.
Palkat | Suomen palkankorotukset ovat selvästi muita maita pienemmät – Jäikö ”palkkamaltti” ikuisesti päälle?
Joissain EU-maissa palkat ovat nousseet tänä vuonna yli kymmenen prosenttia, Suomessa selvästi vähemmän. Laboren johtajan Mika Malirannan mukaan Suomessa ei ole enää tarvetta erityiseen palkkamalttiin.www.hs.fi
Maahanmuuttajien palkkaus huonommin palkatuille aloille johtuu juurikin yritysten halusta maksimoida tuloksensa. Vai meinaatko, ettei esim. Wolt voisi palkata suomalaisia kuskeja palkalla jolla tulee toimeen, maahanmuuttajien ja alustatalouden huonojen ehtojen sijaan?