Tulee kyllä välillä olo että mitä edes tällä palstalla teen kun kerta "palstatoverit" pitävät automaattisesti jotenkin huonompana ja alempiarvoisena selkeästi.Sanattomaksi nämä kommentit kyllä vetää.
Tulee kyllä välillä olo että mitä edes tällä palstalla teen kun kerta "palstatoverit" pitävät automaattisesti jotenkin huonompana ja alempiarvoisena selkeästi.Sanattomaksi nämä kommentit kyllä vetää.
No kun tällaiset jutut, että onko jokaisessa työvuorossa juuri mitoituksen mukaista määrää hoitajia tai onko kaikilla kivaa ovat juuri sellaisia nice to have -juttuja. Terveydenhuollon must have -tehtävä on pitää ihmisiä hengissä ja kuten juuri kerroin, niin suomalaisten odotettavissa oleva elinikä 82v ei ole koskaan ollut nykyistä korkeampi eikä se ole sitä juuri missään maailmallakaan. Se on se oikea mittari, jolla terveydenhuoltoa mitataan. Venäjällä se on esim 72 vuotta, Gambiassa 62 vuotta ja Sierra Leonessa 54 vuotta.
Jos varaa olisi vähemmän, niin mahdollisuus olisi priorisoida tiukemminkin ilman että siitä aiheutuisi radikaaleja vaikutuksia. Nyt tuo pullonkaula on vähän ikävään kohtaan asetettu kun priorisointi on tuollainen "tehdään niin paljon kuin ehditään". Pitäisi vain käypähoitosuosituksia tiukentaa ja todeta, että asioita x, y ja z ei hoideta jos täyttyy ehdot a, b ja c. Ja kyllä, olen opiskellut terveydenhuollon hallintoa aikoinaan yliopistossa sivuaineena eli en ihan pelkästään mutulla näitä heittele.
Toki tämä vaikuttaa taas niin moneen ihmiseen, että tämä olisi todella hankala projekti. Jollain tavalla vaan siihen olisi osapuolien suostuttava, vaikka se sisältäisi usealle osapuolelle varsin epämieluisia asioita, esimerkiksi henkilökohtaisia varsin rajuja palkka-aleja heille keille jo nykyinen taso on markkinaehtoisesti turhan korkea.
Kieltämättä hymyilyttää ajatus @dana77 :sta 85-vuotiaana paskat vaipoissa kolmatta päivää, kun "jätetään nyt vain pieni joukko hoitoja tekemättä". Ainoana vuorossa oleva sisar hentoinen ilmoittaa danan omaisille, että "ei tästä(kään) mitään radikaalia seuraa" ja hymyilee kauniisti.Toki tuota voitaiiin säätää pari pykälää pienemmälle, eli jätettäisiin pieni joukko hoitoja tekemättä ja löysättäisiin hieman henkilökunnan kuormaa ja kiireen tuntua. Mitään radikaalia siitä(kään) ei seuraisi.
Eihän se robotti tai kiinalainen osaa sanoa.Kieltämättä hymyilyttää ajatus @dana77 :sta 85-vuotiaana paskat vaipoissa kolmatta päivää, kun "jätetään nyt vain pieni joukko hoitoja tekemättä". Ainoana vuorossa oleva sisar hentoinen ilmoittaa danan omaisille, että "ei tästä(kään) mitään radikaalia seuraa" ja hymyilee kauniisti.
Suosittelen ettet sano ettei henkilökunnasta ole pulaa ellet siellä kentällä ole. Eiköhän me hoitsut paremmin nähdä se miten koko komma kaatuu kun sairaslomia tai jotain muuta yllättävää tulee. Ei pitäisi olla "normaali" että jäädään yllättäen iltavuorosta yöhön ja vaihdetaan muutenkin lennosta vuoroja sairaslomien mukaan.
No jos se "sovintoehdotus" oli muistaakseni 0,7%."Emme tule (Tehy/Super) palkka-asiassa vastaan"
-Rytkönen-
Siinä tosiaan hyvät lähtökohdat sovittelupöytään. Voivoi.
Niin olisi. Kun olisi ensin kuunnellut Aki Lindenin haastattelun niin sen jälkeen olisi voinut sulkea läppärin. Rytköstä ei vaan jaksa kuunnella. Eroa on kuin yöllä ja päivällä kun vertaa vaikkapa toiseen ay-pomoon Riku Aaltoon, joka aina puhuu vaikeistakin asioista rauhallisesti.Rytköstä olisi tosiaan voinut haastatella vaikka Lindenin jälkeen.
En ole näin ajattellut. Tosiasia kuitenkin on, että odotettavissa olevaa elinikää ei saada hinattua yli 80 vuoden pelkästään terveillä elintavoilla, vaan siihen tarvitaan kumpaakin. Toki olisin voinut ottaa mittariksi lapsikuolleisuudenkin, sillä tietyllä tavalla se tarkempi mittari nimenomaan terveydenhuollon tasolle. Kuitenkin eliniän odote on mielestäni tässä tapauksessa parempi, koska siinä otos on laajempi.Ja ajattelit että pelkkä terveydenhuolto nostaa ihmisten elinikää? Ruokavaliolla ja muilla valinnoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa? Että voi vetää viinaa ja röökiä aamusta iltaan, elää sokerilla ja suolalla niin terveydenhuolto pumppaa sut siihen happeen että jatkat 80-vuotiaaksi?
Ei suomalaiset pumppaa ulkomaille vuosittain mitään monia miljardeja rahaa. Ei nyt ihan kaikkea pidä uskoa, että persut kertovat. Toki kehitysapuun menee valtion budjetista se 0,7 mrd ja eu:n sekä erilaisten kriisinhallintojen kautta vielä noin 0,5 mrd, mutta näiden osuus on alle puoli prosenttia bkt:sta eli kyllä se isoimmat ongelmat ovat ihan muualla (mikäli noita ei esim ideologisista syistä halua kokea valtaviksi ongelmiksi). Terveydenhuoltoon käytetään tosiaan yli 20 mrd vuodessa. On ihan absurdia kuvitella, että 20,5 mrd olisi joku maaginen raja, joka muuttaisi tilanteen aivan toiseksi. Sinne voidaan upottaa rahaa miljardeja ilman tilanne muuttuu ellei järjestelmää uudisteta. Sillä 500 miljoonalla saataisiin 200e kuussa lisää palkkaa eli se on vain pieni osa huudetusta summasta.Ja koko hommassa on älyttömintä se, että meillä pumpataan maailmalle miljardeittain rahaa joka ei auta suomalaisia millään tavalla. Mutta jos hoitohenkilökunta on vailla vaikka 500 miljoonan tasokorotusta jolla voitaisiin palkata vaikka lisää henkilökuntaa, houkutella lisää opiskelijoita ja saada työn määrä sellaiseksi että ihmiset jaksavat työssään, niin meillä laitetaan mielummin rahaa maailmalle moninkertaiset määrät.
Ihmiset eivät osaa arvostaa ilmaisia asioita. Palautetaan terveydenhuoltoon kohtuulliset omavastuut, niin ne toisaalta karsivat turhia käyntejä ja siten helpottavat ruuhkia, mutta myös parhaassa tapauksessa lisäävät arvostusta kun palvelusta on maksettu.Tästä päästään seuraavaan kohtaan joka on arvostus. Jos kuvittelet tekeväsi arvostettua työtä, olet ammatissa missä kirjaimellisesti pelastetaan ihmisten elämää ja sitten yleinen mielipide on "vitun ahne paska" ja palkanmaksajan suhtautuminen on että olet välttämätön paha, niin ajatteleeko nämä ihmiset oikeasti että siellä ne hoitajat kiltisti on kuumemittaria tuomassa ja kuuntelemassa asiakkaan vittuilua jatkossakin?
Nyt siis pyytävät yleiskorotuksen (esim. 1,5 -2,5% tai mitä se milloinkin kierroksen jälkeen on) lisäksi 3,6%.No jos se "sovintoehdotus" oli muistaakseni 0,7%.
Eipä muiden alojen lakkotoimista ole syyllistetty tällä tavalla. Tai haukuttu alan työntekijöitä samalla tasolla.Niin olisi. Kun olisi ensin kuunnellut Aki Lindenin haastattelun niin sen jälkeen olisi voinut sulkea läppärin. Rytköstä ei vaan jaksa kuunnella. Eroa on kuin yöllä ja päivällä kun vertaa vaikkapa toiseen ay-pomoon Riku Aaltoon, joka aina puhuu vaikeistakin asioista rauhallisesti.
Eikö tuossa torpata myös kaikki järkevät tarjoukset eli mallia 1.5% -1% - 0.5% 2/3v lapulla?No jos se "sovintoehdotus" oli muistaakseni 0,7%.
Rytköstä kuunnellessa mietin jatkuvasti, että puhuuko hän vain omilleen. Tuo hänen tyylinsä jotenkin särähtää korvaan ja pahasti. Liian uhriutuva ja vastakkainasetteleva omaan makuuni. Mielestäni hän ei ole erityisen vakuuttava, mutta kohta nähdään toiko tämä hänen viestintästrategia tulosta.Rytköstä ei vaan jaksa kuunnella. Eroa on kuin yöllä ja päivällä kun vertaa vaikkapa toiseen ay-pomoon Riku Aaltoon, joka aina puhuu vaikeistakin asioista rauhallisesti.
Lainaan omaa isoisääni:Kieltämättä hymyilyttää ajatus @dana77 :sta 85-vuotiaana paskat vaipoissa kolmatta päivää, kun "jätetään nyt vain pieni joukko hoitoja tekemättä". Ainoana vuorossa oleva sisar hentoinen ilmoittaa danan omaisille, että "ei tästä(kään) mitään radikaalia seuraa" ja hymyilee kauniisti.
Kaikki sairaanhoitajat eivät toimi tk:ssa lääkärin instrumenttien ojentajana. Itse asiassa suurin osa työskentelee ihan muunlaisissa tehtävissä.
Se vastakkainasettelu on kyllä ihan tehty kaikilla näillä lakiehdotuksilla, uhkailulla, median todella yksipuolisella kirjoittelulla jne. Oletan että Rytkönen kokee että hänen täytyy tuoda se hoitajien sana kuuluviin.Rytköstä kuunnellessa mietin jatkuvasti, että puhuuko hän vain omilleen. Tuo hänen tyylinsä jotenkin särähtää korvaan ja pahasti. Liian uhriutuva ja vastakkainasetteleva omaan makuuni. Mielestäni hän ei ole erityisen vakuuttava, mutta kohta nähdään toiko tämä hänen viestintästrategia tulosta.
Kritiikkini Rytköstä kohtaan ei sitten ole kritiikkiä hoitajina toimivia palstatovereita kohtaan. En halua lisätä mitään vastakkainasettelua tällaisten asioiden äärellä.
Miksi pitää olla kovasanainen? Rauhallinen neuvottelutyyli on vakuuttavampi muiden kuin ehkä omien fanityttöjen mielestä ja sillä usein pääsee paremmin tuloksiinkin.Monelle lisäksi ns "kovasanainen" nainen on aina ärsyttävä.
Ei se nyt kyllä ihan vain hoitoalaa koske, että vuorotöissä saikkujen tai muiden yllättävien poissaolojen tullessa tehdään puolipakolla tuplavuoroa tai joudutaan yllättäen vapaapäivänä tulemaan töihin. Esimerkiksi teollisuudessa katkeamattomassa 3-vuorotyössä tuo on myös ihan arkipäivää enkä ainakaan itse näe sitä minkäänlaisena merkkinä aliresurssoinnista.Eiköhän me hoitsut paremmin nähdä se miten koko komma kaatuu kun sairaslomia tai jotain muuta yllättävää tulee. Ei pitäisi olla "normaali" että jäädään yllättäen iltavuorosta yöhön ja vaihdetaan muutenkin lennosta vuoroja sairaslomien mukaan.
Siihen en osaa sanoa mitään. Joka tapauksessa sellaisia ihmisiä Suomessa on aika paljon ja joku heitäkin hoitaa.Mitä elämisenarvoista elämää se on maata paskat vaipoissa vaikka niitä joku kävisikin vaihtamassa? Ei kiitos.
Riku Aalto on tainnut tehdä viimeksi työhommia 94, jonka jälkeen siirtynyt Ay hommiin. Rytkönen on ollut Kätilöliiton pj 2016 ja Tehyn pj 2017 vuodesta asti. Ei siis ihme että puhetyyli tulee suoraan kentältä. On kavereilla pikkasen eroa tosiaan.Niin olisi. Kun olisi ensin kuunnellut Aki Lindenin haastattelun niin sen jälkeen olisi voinut sulkea läppärin. Rytköstä ei vaan jaksa kuunnella. Eroa on kuin yöllä ja päivällä kun vertaa vaikkapa toiseen ay-pomoon Riku Aaltoon, joka aina puhuu vaikeistakin asioista rauhallisesti.
Onko media tosiaan ollut yksipuolinen? Ainakin uskoisin, että hoitajilla on kansan sympatiat takanaan. Rytkösen mediapeli taas nakertaa tätä sympatiaa. Ihan mutuilua tosin, mutta näinhän nämä asiat koetaan.Se vastakkainasettelu on kyllä ihan tehty kaikilla näillä lakiehdotuksilla, uhkailulla, median todella yksipuolisella kirjoittelulla jne. Oletan että Rytkönen kokee että hänen täytyy tuoda se hoitajien sana kuuluviin.
Ja tämähän nimenomaan on vastakkainasettelua. Onko työnantaja mielestäsi ollut jotenkin sovittelevampi? Menee vain lakiehdotusten ja pelottelun taakse piiloon.
Lainaan omaa isoisääni:
"siinä vaiheessa kun leijona on niin heikko ettei pysty metsästämään ruokaansa on hänen aikansa mennä".
Mitä elämisenarvoista elämää se on maata paskat vaipoissa vaikka niitä joku kävisikin vaihtamassa? Ei kiitos.
Joo, tuo oli hyvä. Me niin haluttas neuvotella, mutta tästä yhdestä pikku jutusta ei tingitä tuumaakaan. Siitä jutusta, mikä nyt tälläkin kertaa sattuu olemaan se ainoa, josta ei sopuun päästä. Tekstit on aina järjestyneet jis raha-asioista on sopu."Emme tule (Tehy/Super) palkka-asiassa vastaan"
-Rytkönen-
Siinä tosiaan hyvät lähtökohdat sovittelupöytään. Voivoi.
Mä en toisaalta oo nähny missään muussa työpaikassa sellaista, että koko homma pyörii ylitöiden ja henkilöstön joustamisen varassa.Ei se nyt kyllä ihan vain hoitoalaa koske, että vuorotöissä saikkujen tai muiden yllättävien poissaolojen tullessa tehdään puolipakolla tuplavuoroa tai joudutaan yllättäen vapaapäivänä tulemaan töihin. Esimerkiksi teollisuudessa katkeamattomassa 3-vuorotyössä tuo on myös ihan arkipäivää enkä ainakaan itse näe sitä minkäänlaisena merkkinä aliresurssoinnista.