Alma Media/Lapin Kansa vs. Korhonen

  • 43 507
  • 406

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Ööö... Uutisten mukaan vasemmistoliitto ei ollut edes varannut tilaa muihin Alma Median lehtiin. Ei edes niihin maakuntalehtiin. Oletko kenties sitten nähnyt esim. juurikin Aamulehdessä jonkun vasemmistoliiton mainoksen? Tässä Iltalehden uutinen asiasta ja tässä Hesarin vastaava

Mitä pisteiden keruuseen tulee, niin luuletko oikeasti että Alma Mediaa tai Iltalehteä kirpaisee ollenkaan 11 000 euron menetys, mitä tuosta seurasi? Tuskinpa. Ennemminkin vasemmistoliitto kusi omille kintuilleen tässä asiassa.

Ai että Vasemmistoliitto ei mainostaisi ollenkaan esim. Aamulehdessä? Kuullostaisi todella oudolta. Olen kyllä lukenut ko. jutut, mutta silti vaikuttaa tosi oudolta. Ehkä heidän paikallismainontansa menee sitten ainoastaan yksittäisten ehdokkaiden kautta.

Almaa tai Iltalehteä ei kirpaise 11 000 euron menettäminen paskan vertaa, mutta poliittisia irtopisteitä vassarit tuolla keräävät, se on varma.
 

Miguel

Jäsen
Tilannehan oli siis tämä: Korhosen puoliso Pirkko Kotila on ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana noin 800 kilometrin päässä tulevasta asuinpaikastaan, mutta Korhonen ja Kotila ovat ennen haastattelua sopineet, että Kotila ei kampanjoi tai ota paikkaa vastaan ja on poliittisesti täysin passiivinen.

Näinpä. Tämän väitteen huomioon ottaen on Alman ihan turha väittää, että puolison poliittinen aktivuus tai siitä "valehtelu" olisi irtisanomisen syy. Juridisesti voidaan todeta Korhosen vastanneen kysymykseen totuutta muunnellen, mutta jos se katsotaan tässä tapauksessa perustelluksi syyksi luottamuspulalle (ottaen huomioon yllä olevan lainauksen), niin ei ole terve tämän maan oikeusjärjestelmä.

Korhonen kertoo muistiossaan seikkaperäisesti erottamiskeskustelun kulun. Telanne tarjoaa ylimalkaisia ja hätäisiä lausuntoja. Kumpi aikoo vannoa väärän valan? Korhonen on ollut Sanomien toimittajakoulun priimus ja toimittajien ammattilehden päätoimittaja, ja jos hän tässä tilanteessa päättäisi valehdella ja siten tahrata ammattikuntansa maineen, on siellä täytynyt päässä napsahtaa piuha poikki äskettäin. Vaikka Journalistin toimituksen viimeisen vuoden tulehtunut työilmapiiri on ihan julkisessa tiedossa, on todella vaikea uskoa, että Korhonen tekisi niin järjettömän karhunpalveluksen ammattikunnalleen.

dana77:n intoa Tuomi-Nikulan jahtaamisessa jaksan kyllä ihmetellä. Kun vielä piti kaivaa tuo Uuden Suomen juttu esiin, niin etsipä sieltä lausunto, jossa Tuomi-Nikula väittää ettei lesbo voi toimia LK:n päätoimittajana. Hän antaa lausuntoja "minusta olisi hyvin erikoista..." ja "voisi olla vaikeaa..." -retoriikalla, mutta kyllä se on toimittaja joka oikoo mutkan suoraksi ja otsikoi, että "Lesbo ei sovi tähän asemaan". Pikkumainen ja tarpeeton hyökkäys Lapin Kansalta toimitukselta eläkkeelle jäävää pomoaan kohtaan.
 
F

Flonaldo

Haastattelijan vastuulla ei ole osata asettaa millintarkkoja kysymyksiä, mutta jos niihin kysymyksiin jää tulkinnanvaraa niin aika turha on myöskään sitten huudella suureen ääneen suorasta valehtelusta ja luottamuspulan menettämisestä, varsinkin kun itse asia oli erittäin vähäpätöinen tai jopa täysin sivuseikka.

Tuo viimeinen lause, että "Alma Mediaa ei myöskään ole häirinnyt se, että konsernin lehtiin kuuluvan Pohjolan Sanomien päätoimittajan puoliso on poliittisesti aktiivinen" ei millään tavalla puolustaisi valehtelua, mutta sen sijaan se todistaa, että tuo kysymys ei ole Alma Median kannalta oleellinen ja jos se ei ole oleellinen niin miksi sitä edes olisi kysytty? Jotain jutun juurta pullakahveja odotellessa?
Sitähän me emme tiedä miten nämä kysymykset oli lopulta muotoiltu. Korhonen itse ensin sanoi mm. HS:n haastattelussa, että hän oli kieltävästi johonkin poliittista aktiivisuutta käsitellesseen kysymykseen vastannut, kun oli ajatellut puolisonsa kykenevän irtautumaan ehdokkuudestaan.

Sittemminhän Korhonen on kieltänyt omat puheensa, eikä enää tuollaista kysymystä ollut esitettykään.

Joka tapauksessa oletan (ja oletan Telanteen olettaneen) tuon tasoisen henkilön (Journalisti-lehden pt., LK:n pt:ksi pyrkimässä jne.) kykenevän hieman epäselvemmästikin kysymyksestä päättelemään, mitä kysymyksellä kysyjä hakee. Eli jos Telanne on jotain politiikan suuntaista tiedustellut, Korhonen on varmasti hiffannut mitä asialla haetaan takaa - sen verran älykäs ihminen on kyseessä.

Sitten päästäänkin siihen mikä työhaastattelussa on haastateltavan tavoitteena. Antaa itsestään totuudenmukainen kuva ja luottaa siihen, että meriitit ja oma persoona auttavat valituksi tulemiseen? Piirtää isolla sudilla ruusunpunainen kuvitelma, joka objektiivisesti tarkasteluna ei vastaakaan totuutta vain jotta tulisi valituksi? Toisessa lyhyen tähtäimen tavoitteet saattavat tulla helpommin saavutetuiksi, mutta ennemmin tai myöhemmin se puraisee kyllä omaan nilkkaan.

En nyt tätä Pohjolan Sanomat -keissiä ihan vieläkään ymmärrä miten niin moni näkee sen näin yksioikoisena. Poliittisella aktiivisuudella on merkityksensä pt-valinnassa, mutta ei se ole mikään 0/1 määräävä tekijä (=jos olet aktiivinen, et ole kelvokas tehtävään). Ja PS:n päätoimittaja oli kuitenkin valittu tehtäväänsä useita vuosia ennen kuin hänen vaimonsa aktivoitui politiikassa; ja uskoisin myös, että hän ei ole kusettanut ketään asiassa.
Lainasin nämä kaksi lausetta ja kysyn nyt että kumpi sinun mielestäsi on painavampi motiivi kustantajan kannalta, se että Alma Median johto koki että heille olisi valehdeltu vai se että Lesbon toimiminen LK:n päätoimittajana on vaikeaa?
Minä voin peilata tätä vain omiin kokemuksiini ja ajattelumaailmaani. Aika helvetin vaikea mennä kenenkään pään sisään ja yrittää laskea miten mikäkin tekijä on päätöksenteossa vaikuttanut lopulta.

Itse olen varsin montaa työhaastattelua ollut vetämässä ja monta ihmistä isoon yritykseen palkannut. Jos kokisin että tuleva alaiseni olisi minua kusettanut heti ensinäkemällämme, olisi todella vaikea kuvitella työskennellä tuollaisen henkilön kanssa läheisesti, luottaa häneen ja antaa hänelle suurta vastuuta.

Vielä jos ko. henkilö ei olisi tuosta asiasta millään muotoa pahoillaan tai katuvainen, en usko että minulla olisi edellytyksiä toimia hänen työnantajanaan. Tykkäsi hän sitten tytöistä, pojista tai lampaista.
Mielestäni on Alma-Medialta koomista edes yrittää väittää, että tuo ylle lainattu unohdus (tai vaikka valehtelu, vaikkei se mielestäni sitä ole) olisi se ratkaiseva irtisanomisperuste. Siis ihan näin maalaisjärjellä: jos tuo oli se epäluottamuksen aiheuttaja, niin kai se olisi voitu tuolla palaverissa puhua selväksi ja homma olisi jatkunut?

Tilannehan oli siis tämä: Korhosen puoliso Pirkko Kotila on ensimmäistä kertaa kuntavaaliehdokkaana noin 800 kilometrin päässä tulevasta asuinpaikastaan, mutta Korhonen ja Kotila ovat ennen haastattelua sopineet, että Kotila ei kampanjoi tai ota paikkaa vastaan ja on poliittisesti täysin passiivinen. Sitten Korhoselta kysytään, onko hän tai puolisonsa mukana politiikassa tai poliittisesti aktiivinen. Jos pitäisi vastata kyllä tai ei, vastaisin ei. Siksihän Kotila oli ensiehdokkuudestaan luopunut, ettei olisi Vantaan politiikassa mukana.
Onko jokin Korhosen reaktiossa asiaan antanut olettaa, että hän olisi tuossa palaverissa ollut sovittelevainen, pahoitellut omalta osaltaan väärinkäsityksen tms. syntymistä?

Poliittisesti täysin passiivinen? Eihän se nyt herranjestas nyt mene niin, että vaaliehdokas on aktiivinen ja kaikki muut täysin passiivisia? Vai onko Lipponen tällä hetkellä poliittisesti passiivinen?

Kyseessä on kuitenkin henkilö, joka istuu Vasemmistoliiton naisten järjestön hallituksessa. Henkilö joka ei tuosta asemasta ole ollut eroamassa missään vaiheessa käsittääkseni? Henkilö joka kirjoittaa väitöskirjaansa Hertta Kuusisesta ihannoivalla "The Red Lady" -nimikkeellä. Korhosen puolisohan on perkule punaisempi kuin Tampere v. 1918! Ei se niin vain millään "lopetan kampanjoinnin" -painikkeella yhtäkkiä mihinkään häviä.

Voiko kukaan pokerinaamalla tuossa tilanteessa väittää, että hän ei ole poliittisesti aktiivinen?
Korhonen kertoo muistiossaan seikkaperäisesti erottamiskeskustelun kulun. Telanne tarjoaa ylimalkaisia ja hätäisiä lausuntoja. Kumpi aikoo vannoa väärän valan? Korhonen on ollut Sanomien toimittajakoulun priimus ja toimittajien ammattilehden päätoimittaja, ja jos hän tässä tilanteessa päättäisi valehdella ja siten tahrata ammattikuntansa maineen, on siellä täytynyt päässä napsahtaa piuha poikki äskettäin. Vaikka Journalistin toimituksen viimeisen vuoden tulehtunut työilmapiiri on ihan julkisessa tiedossa, on todella vaikea uskoa, että Korhonen tekisi niin järjettömän karhunpalveluksen ammattikunnalleen.
Kyllähän minäkin voin muistioon kirjoittaa olleeni kuussa eilen, mutta ei se vielä mitään todista. Ja onhan Korhosen tarinatkin matkan varrella ratkaisevasti muuttuneet, kun välillä on kysytty poliittisuudesta ja vastattu kieltävästi, välillä mitään edes siihen viittaavaa ei ole vihjaistukaan. Telanne on höpissyt kaikenlaista, mutta irtisanomisen syy, luottamuspula valehtelusta johtuen, ei käsittääkseni ole missään vaiheessa muuttunut tai sen suhteen edes lausunnot toisistaan poikenneet?

Korhonen on ollut vaikka mitä ja milloin, mutta mitä Korhonen tässä tilanteessa saattoi tehdä? Jos hän ei olisi tarkoituksellista nostanut mediakohua ja piirtänyt itseään sorrettuna kansalaisoikeuksien puolustajana, hänestä olisi tiedetty kaksi asiaa: Journalistin valtavat sotkut ja irtisanominen LK:sta alkumetreillä "luottamuspulan" takia. Yritäpä siinä paikassa edistää sitten uraasi.

On Korhonen sitten oikeassa tai väärässä, pakkohan hänen oli tällainen vastaisku aikaansaada tai muuten olisivat lehtimieshommat olleet paketissa.

Ja veikkaan että tämän koko jupakan aikana Korhonen on "ammattikuntansa maineesta" piitannut paskanmarjojen verran ja katsonut vain omaa napaansa - kuten kuka tahansa tervejärkinen ihminen olisi tehnyt, jätetään ne marttyyrihommat jesselle.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Aika odotetunlainen päätös käräjäoikeudelta tähän tapaukseen; Korhonen jää oikeudenkäyntikulujen maksajaksi ja Alma Media / Lapin Kansa ei ole korvausvelvollinen. Syykin on päivänselvä; luottamuspula joka johtuu epärehellisyydestä.

Hyvä päätös.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aika odotetunlainen päätös käräjäoikeudelta tähän tapaukseen; Korhonen jää oikeudenkäyntikulujen maksajaksi ja Alma Media / Lapin Kansa ei ole korvausvelvollinen. Syykin on päivänselvä; luottamuspula joka johtuu epärehellisyydestä.

Hyvä päätös.

Odotin tätä päätöstä vasta Hovista, vähän oli sellainen fiilis että käräjäoikeudessa Korhosen itkut olisi mennyt läpi.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Odotin tätä päätöstä vasta Hovista, vähän oli sellainen fiilis että käräjäoikeudessa Korhosen itkut olisi mennyt läpi.

Niin, mutta odotahan vaan, kun kohta jyrähtää itse Tavja ja sitten mennäänkin Hoviin keppihevosella...

Vai luuletteko, ettei itse Tavja jätä tätä asiaa käsittelemättä? Tämä asia on tärkeämpi, kuin moni muu Suomen kansaa koskeva.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika odotetunlainen päätös käräjäoikeudelta tähän tapaukseen;
En tiedä oliko odotettua vai ei, sillä Suomen tunnetusti laadukas lehdistö on koko ajan tässä casessa ollut sitä mieltä, että Alma Media on syyllistynyt vuosisadan törkeimpään temppuun. Hienoa solidaarisuutta lehdistöltä! Itseäni tämä käräjäoikeuden päätös jostain syystä miellyttää. Tarjaa ja Vihreitä ei ehkä niinkään.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Aika odotetunlainen päätös käräjäoikeudelta tähän tapaukseen; Korhonen jää oikeudenkäyntikulujen maksajaksi ja Alma Media / Lapin Kansa ei ole korvausvelvollinen. Syykin on päivänselvä; luottamuspula joka johtuu epärehellisyydestä.

Hyvä päätös.
Pelottava päätös.

Lakimiehet saavat kikkailtua selvän syrjintätapauksen "luottamuspulaksi" koska oma-aloitteisesti ei olla kerrottu kaikkia asioita, joita työhaastattelussa ei oltu edes kysytty. Puolison poliittinen aktiivisuus, hah :D

Mitä seuraavaksi? Matti Virtanen valitaan töihin yritykseen hakemuksen perusteella. Matti asuu itä-suomessa, eikä pääse paikanpäälle työhaastatteluun, joten hänet haastatellaan puhelimessa. Puhelinkeskustelun perusteella tämä lupsakka savolaismies sitten valitaan töihin. Maanantaiaamuna sitten isketään verokortti kouraan, kun Matti Virtanen ei huomannut haastatteluissa kertoa olevansa tummaihoinen.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Niin, mutta odotahan vaan, kun kohta jyrähtää itse Tavja ja sitten mennäänkin Hoviin keppihevosella...

Tiukka paikka Tarjalla. Kyseessä on tietenkin nainen ja vielä naisista pitävä, joten tämä puoltaa asiaa. Toisaalta kyseessä on pitkän linjan kepulainen. Lisäksi on vaikea kuvitella, että Tarja olisi antanut anteeksi Keijo Korhosen Molotovin-Ribbentropin-sopimuksen lisäpöytäkirjaan liittyvää huomautusta, josta Neuvostoliitto pahastui.
 

Viljuri

Jäsen
En ole perehtynyt tapaukseen, käräjäoikeuden ratkaisun sisältöön ja mahdollisten lautamiesten rooliin tuomioharkinnassa, mutta näppituntumalta arvaten en menisi vielä lausumaan asiassa suuntaan tai toiseen.

Aivan siitä riippumatta, että onko Johanna Korhonen tosiasiallisesti epärehellinen tai ei, ja miten mahdollinen arvopunninta näiden aspektien perusteella on näkynyt käräjäoikeuden tekemän ratkaisun sisällössä.

Lakihan on kuitenkin kaikille sama, enimmäkseen, mitä ei aina pidä sotkea "oikeuteen".
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lakimiehet saavat kikkailtua selvän syrjintätapauksen "luottamuspulaksi" koska oma-aloitteisesti ei olla kerrottu kaikkia asioita, joita työhaastattelussa ei oltu edes kysytty.
Kerrotko vielä, mistä tiedät tämän olleen selvä syrjintätapaus? Siitäkö, kun julkisuudessa on koko ajan Korhosen agitoimana tällainen viesti kerrottu? Huolestuttavaa, että osalla ihmisista ei ole lainkaan mediakriittisyyttä.

Ja mihin viittaat lakimiesten kikkailulla? Siellä on ollut kuitenkin puolueeton taho (käräjäoikeus) ratkaisemassa asiaa. Ilmeisesti sinulla on asiasta enemmän tietoa kuin käräjäoikeudella on ollut?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kerrotko vielä, mistä tiedät tämän olleen selvä syrjintätapaus? Siitäkö, kun julkisuudessa on koko ajan Korhosen agitoimana tällainen viesti kerrottu? Huolestuttavaa, että osalla ihmisista ei ole lainkaan mediakriittisyyttä.

Ja mihin viittaat lakimiesten kikkailulla? Siellä on ollut kuitenkin puolueeton taho (käräjäoikeus) ratkaisemassa asiaa. Ilmeisesti sinulla on asiasta enemmän tietoa kuin käräjäoikeudella on ollut?
Siinä vaiheessa kun tilanne lähti eskaloitumaan, ja Alman pomoja ei ollut vielä prepattu antamaan oikeita vastauksia, puhuttiin vain nimenomaan sukupuolisesta suuntauksesta. Myöhemmin tilanteeseen vedettiin mukaan puolison poliittinen aktiivisuus. Huolestuttavaa, että osalla ihmisistä ei ole lainkaan kriittisyyttä tarkastella yritysten toimintaa.

Lakimiesten kikkailulla viittaan nimenomaan siihen, että puolison poliittinen aktiivisuus oli kai lopulta se, johon luottamuspula saatiin syntymään. Seksuaalisesta suuntauksesta kertomatta jättäminen kun ei olisi ollut juridisesti pitävä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mikä oli tämä haastattelu kilpailevalle lehdelle mikä oli Iltasanomien jutussa?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Mitä seuraavaksi? Matti Virtanen valitaan töihin yritykseen hakemuksen perusteella. Matti asuu itä-suomessa, eikä pääse paikanpäälle työhaastatteluun, joten hänet haastatellaan puhelimessa. Puhelinkeskustelun perusteella tämä lupsakka savolaismies sitten valitaan töihin. Maanantaiaamuna sitten isketään verokortti kouraan, kun Matti Virtanen ei huomannut haastatteluissa kertoa olevansa tummaihoinen.
Jos työtehtävä johon Matti on palkattu on "SS White Power 88" -bändin promoaminen luoteis-venäjän skinhead-yhteisöille niin kuvittelisin että tilanteessa saatettaisiin vetää hihasta jonkinlainen työhönsoveltuuvuuskysymysmerkki "luottamuspulan" alla.

Toisenlainen päätös olisi jälleen hieman amerikkalaistyylistä oikeuskäytäntöä jossa käytännössä toisen osapuolen pitäisi vain sivuuttaa käytännössä hirvittävää ristiriitaa aiheuttava tekijä ja toisaalta korvauksia voidaan hakea aivan suhteettomia summia. Mitä siitä seuraavaksi? En halua nähdä täällä oikeudenkäyntejä jossa murtovaras astuu pimeässä talossa lasinsiruun ja saa miljoonakorvaukset kivusta ja särystä?
 

Viljuri

Jäsen
Lakimiesten kikkailulla viittaan nimenomaan siihen, että puolison poliittinen aktiivisuus oli kai lopulta se, johon luottamuspula saatiin syntymään. Seksuaalisesta suuntauksesta kertomatta jättäminen kun ei olisi ollut juridisesti pitävä.

Olet käsittänyt asian väärin.

Käräjäoikeudessa annetaan ei-oikeudellisillekin, laista suoraan johtumattomille argumenteille tietty tosiasiallinen arvo, myös ammattituomarien toiminnassa.

Käräjäoikeus jakaa enemmän "oikeutta" kuin lukee tiukasti "lakia".

Laki ja "pykäläkikkailut" saattavat tässä tapauksessa johtaa Korhosen osalta menestykseen hovioikeusvaiheessa. Onko se sitten "oikeus ja kohtuus", on kokonaan toisen tason kysymys, mutta "systeemi on tämä" ja onhan se on tietyllä tavalla myös itseisarvo.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Jos työtehtävä johon Matti on palkattu on "SS White Power 88" -bändin promoaminen luoteis-venäjän skinhead-yhteisöille niin kuvittelisin että tilanteessa saatettaisiin vetää hihasta jonkinlainen työhönsoveltuuvuuskysymysmerkki "luottamuspulan" alla.
Onko Johanna Korhonen valittu Heterosanomiin päätoimittajaksi?
Toisenlainen päätös olisi jälleen hieman amerikkalaistyylistä oikeuskäytäntöä jossa käytännössä toisen osapuolen pitäisi vain sivuuttaa käytännössä hirvittävää ristiriitaa aiheuttava tekijä ja toisaalta korvauksia voidaan hakea aivan suhteettomia summia.
Mikä tässä on se "hirvittävää ristiriitaa aiheuttava tekijä"? Ja laittomissa irtisanomisissa yleensä kahden vuoden palkka on normaali korvausmäärä, eikös tässäkin tapauksessa aika lähellä olla valtalehden päätoimittajan kahden vuoden palkkaa?
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Onko Johanna Korhonen valittu Heterosanomiin päätoimittajaksi?
Liekö kovin kaukanakaan? Tämän keskustelun puitteissa kuitenkin on nostettu esiin seikka että merkittävä osa Lapin Kansan lukijoista on nimenomaan (vanhoillis)lestadiolaisia.
Mikä tässä on se "hirvittävää ristiriitaa aiheuttava tekijä"?
Lukijakunnan vakaumus vs. päätoimittajan persoona. Oikeasti, monelle varmasti yhdentekevä asia mutta taas toisaalta yhtä monelle merkitsevä arvo. Palkkaamalla Korhosen lehti olisi ampunut itseään jalkaan toimimalla lukijakunnan arvojen vastaisella tavalla. Hauskaa että jotkut edes yrittävät pitää siitä kiinni että lehden täytyisi toimia omien etujensa vastaisesti tällaisessa tapauksessa. Todellisuudessa merkittävä osa lukijakunnasta saattaa jopa arvostaa Lapin Kansan toimintaa ja lehden kannalta tapaus on ollut positiivisesti vaikuttava asia, kun kerran korvauksiakaan ei langennut maksettavaksi.
Ja laittomissa irtisanomisissa yleensä kahden vuoden palkka on normaali korvausmäärä, eikös tässäkin tapauksessa aika lähellä olla valtalehden päätoimittajan kahden vuoden palkkaa?
Yläkanttiin arvioit kummatkin; korvausmäärä laittomissa irtisanomisissa on 3-24 kk palkka ja 115.000 € päätoimittajan palkaksi on sekin kai aika hyvä, kyseessä kun kuitenkaan ei ole Helsingin Sanomat (Lapin Kansan levikki: n. 35.000).

Korvaussumman vaatiminen ahneesti asteikon yläpäästä taisi olla sekin merkittävä virhearvio, koska hyvin monella taholla on ihmetelty tuota Korhosen korvaussumman suuruutta.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Lapin Kansaan ei oltu valitsemassa työntekijää, vaan päällikköä. Päätoimittajan työsopimus on ns. johtajasopimus, eivätkä sen ehdot ole samat kuin työntekijän työsopimuksessa.

Talouselämän selvitys aiheesta:
http://www.talouselama.fi/tyoelama/article250290.ece

Johtajien, myös päätoimittajien irtisanomiseen riittää luottamuspula. Päätoimittajia on irtisanottu "avaimet ja kulkukortti pöydälle ja sitten suoraan ulos" -tyyliin aivan viime vuosiin. Kukaan ei ole väittänyt näitä lukuisia potkuja laittomiksi. Lieneekö tähän vaikutusta sillä, että muut pikapotkut saaneet päätoimittajat ovat olleet miehiä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Liekö kovin kaukanakaan? Tämän keskustelun puitteissa kuitenkin on nostettu esiin seikka että merkittävä osa Lapin Kansan lukijoista on nimenomaan (vanhoillis)lestadiolaisia.
Eli siis, lainvastaisesti toimiminen on ihan OK, jos kyseessä on rahallinen hyöty? Että jos laiskuuttaan / osaamattomuuttaan ei Almassa ole tarkastettu Korhosen taustoja riittävän hyvin, niin hätäratkaisut ja selittelyt puolison poliittisesta aktiivisuudesta ovat ihan OK?
Lukijakunnan vakaumus vs. päätoimittajan persoona. Oikeasti, monelle varmasti yhdentekevä asia mutta taas toisaalta yhtä monelle merkitsevä arvo.
Uskontoketjusta muistellen, mitkäs ovat omat arvosi tässä asiassa?
Yläkanttiin arvioit kummatkin; korvausmäärä laittomissa irtisanomisissa on 3-24 kk palkka ja 115.000 € päätoimittajan palkaksi on sekin kai aika hyvä, kyseessä kun kuitenkaan ei ole Helsingin Sanomat (Lapin Kansan levikki: n. 35.000).

Korvaussumman vaatiminen ahneesti asteikon yläpäästä taisi olla sekin merkittävä virhearvio, koska hyvin monella taholla on ihmetelty tuota Korhosen korvaussumman suuruutta.
Hiukan alle 5k€ kuukausipalkkaa, jos lasketaan kahden vuoden mukaan. Mielestäni jopa aika pieni palkka. Ja eikös tuosta summasta päätä kuitenkin oikeuslaitos. Harvoin summaa korotetaan, eli mielestäni vaade on aivan perusteltu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hiukan alle 5k€ kuukausipalkkaa, jos lasketaan kahden vuoden mukaan. Mielestäni jopa aika pieni palkka. Ja eikös tuosta summasta päätä kuitenkin oikeuslaitos. Harvoin summaa korotetaan, eli mielestäni vaade on aivan perusteltu.

Miten sait tuosta 5K€ kuukausipalkan? Korvausvaatimus oli 115K€x2 eli 230k€.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Miten sait tuosta 5K€ kuukausipalkan? Korvausvaatimus oli 115K€x2 eli 230k€.
Ääh, nappasin tuosta Jussi77:n tekstistä tuon. 10k€ tosiaan on jo aika iso, mutta veikkaisin että keskimäärin päätoimittaja kuitenkin tienaa reilusti yli 5k€ / kk.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Eli siis, lainvastaisesti toimiminen on ihan OK, jos kyseessä on rahallinen hyöty? Että jos laiskuuttaan / osaamattomuuttaan ei Almassa ole tarkastettu Korhosen taustoja riittävän hyvin, niin hätäratkaisut ja selittelyt puolison poliittisesta aktiivisuudesta ovat ihan OK?
Äläpä vääristele, kyseessä rahallisesta hyödystä ei ole kukaan puhunut vaan pahimmassa tapauksessa koko lehden olemassaolosta. Kuten jo keskustelun alussa olen todennut niin virhehän tässä on myös Lapin Kansan osalta ilmiselvästi tapahtunut, mutta pitääkö sen tarkoittaa sitä että suistetaan koko lehti pahimmillaan raiteiltaan?
Uskontoketjusta muistellen, mitkäs ovat omat arvosi tässä asiassa?
En kuulu Lapin Kansan lukijoihin tai muutenkaan kytkeydy jupakkaan millään tavalla joten miten minun vakaumukseni liittyy tähän asiaan?
Hiukan alle 5k€ kuukausipalkkaa, jos lasketaan kahden vuoden mukaan. Mielestäni jopa aika pieni palkka. Ja eikös tuosta summasta päätä kuitenkin oikeuslaitos. Harvoin summaa korotetaan, eli mielestäni vaade on aivan perusteltu.
Miten sait 230.000 eurosta hiukan alle 5.000 euron kuukausipalkan, kyllä se liki 10.000 euroa lähentelee. Lisäksi on nyt pakko ottaa huomioon että Lapin Kansa ei levikiltään ole mikään merkittävän suuri lehti, pikemminkin päinvastoin joten palkkahaitarin yläpäätä on ihan tarpeetonta edes tuijottaa.

Se on toki totta, että vaikka olisi voittanut niin tuskin tätä summaa olisi saanut. Kuitenkin tällaisen epärealistisen vaatimuksen esittäminenkin saa Korhosen näyttämään tilanteessa vain ahneelta opportunistilta.
 

Viljuri

Jäsen
Lapin Kansaan ei oltu valitsemassa työntekijää, vaan päällikköä. Päätoimittajan työsopimus on ns. johtajasopimus, eivätkä sen ehdot ole samat kuin työntekijän työsopimuksessa.

Talouselämän selvitys aiheesta:
http://www.talouselama.fi/tyoelama/article250290.ece

Johtajien, myös päätoimittajien irtisanomiseen riittää luottamuspula. Päätoimittajia on irtisanottu "avaimet ja kulkukortti pöydälle ja sitten suoraan ulos" -tyyliin aivan viime vuosiin. Kukaan ei ole väittänyt näitä lukuisia potkuja laittomiksi. Lieneekö tähän vaikutusta sillä, että muut pikapotkut saaneet päätoimittajat ovat olleet miehiä.

Käsitelainoppi jäi 1800-luvulle, toisin sanoen käsitteistä ei voi päätellä.

Palvelussuhdeoikeudessa, jonka yksi alalaji työsuhdeoikeus on, on yleisenä tendenssinä ollut työsopimussuhteen heikomman osapuolen suojeluaspektien laajentaminen myös sellaisiin sopimussuhteisiin, joihin se ei se näyttäisi sopivan lainkaan (tosiasiallisesti työsuhteiset toimitusjohtajat, ja siis vaikka toimitusjohtaja on osakeyhtiön toimielin), mutta erityisesti käsiteltävänä olevaan tapaukseen rinnastuvat tosiasiallisesti itsenäistä päätäntävaltaa ja roolia ottavat johtavassa asemassa oleviin työntekijöihin.

Yksi mahdollinen tapa päästä hajulle asiasta on urheilujoukkueiden päävalmentajien asemassa tapahtunut muutos ja näiden rinnastaminen palvelussuhteisiin ja nimenomaan työsuhteisiin.

Toisaalta ei edes koeaikapurkuakaan voi tehdä ihan miten tahansa, muodollisesti katsoen, epäasialliset ja syrjivät taustavaikuttimet voivat johtaa sopimussuhteeseen liitettyyn koeaikaehtoon vetoavan työnantajan vaikeuksiin, siitäkin huolimatta, ettei tällöin minkäänlaisia asiallisia perusteita työsuhteen päättämiseen tarvitse esittää, pelkkä koeaikaehto riittää.

Kolmanneksi, Korhosen on mahdollisesti vedottava suoraan perusoikeuksiin perustuslain tasolla, riippumatta siitä, että olisiko työnantajalla ollut oikeus päättää työsuhde "luottamuspulaan" vetoamalla. Oikeus oikeutta vastaan, menemättä nyt tekemään työtä muiden puolesta.
 

Viljuri

Jäsen
Asiantuntija Korhos-tuomiosta - Mielenkiintoista, mutta loogista / Uusisuomi.fi

Hieno asia tämä Joensuun rikos- ja prosessioikeuden professuuri, kun se näemmä pätevöi laukomaan vieläkin vähemmän informaatiota sisältäviä lausuntoja kuin keskustelupalstoilla esitetään.

Mainittu "asiantuntija" on entinen syyttäjä eikä toisaalta Joensuussa ole edes oikeustieteellistä tiedekuntaa, puhumattakaan mistään erityisemmästä työoikeuden asiantuntemuksesta. Se, että lausunto on mallia "mielenkiintoista, mutta loogista" on tietysti kirsikka kakun päälle!

Ja asiasta voi olla perustellusti montaa mieltä, sitä en tarkoita, mutta huvittaa 1) median rooli asiantuntijuuden käsitteen muuttamisessa lähinnä vitsiksi (kaikki alat) ja 2) Joensuun hallinto- ja kauppatieteellisen lausuntoautomaattien ilmeinen halukkuus antaa kommentteja asiasta kuin asiasta.

Yläpesää päästetään sen verran piinasta, että taitaa Tamperekin jäädä tälle innolle toiseksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yläpesää päästetään sen verran piinasta, että taitaa Tamperekin jäädä tälle innolle toiseksi.

Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksen päivystävä dosentti avasi juuri omin korvin kuultavasti samppanja...korjaan vuosikertakuohuviinipullon, jota oli säilytetty nimenomaan tätä tilaisuutta varten kahden Nordenstrengin "Tiedonvälitys rauhan ja kansainvälisen yhteisymmärryksen palveluksessa" -teoksen välissä. Kippis!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös