Referenssit on varmaan tarkistettu, mutta hakijan terveys, sukupuolinen suuntautuminen, perheolot jne ovat tietoa, jota ei saa kysyä ja jos sitä kysytään, niin kysymyksiin ei kenenkään tarvitse vastata. Ehkä Korhosen lesbous ei ole tullut julki, koska asiaa on pidetty - kuten pitääkin - irrelevanttina, eikä kukaan referenssinantaja ole sitä tiennyt/siitä maininnut. Yleensä referenssiantajien lista tulee kaiken lisäksi vielä hakijalta itseltään ja listan ulkopuolisia henkilöitä ei välttämättä kontaktoida (esim. nykyinen esimies/kollegat, vaikka olisivat tiedossa).
Mistä ihmeestä headhunttauksessa sitten maksetaan? Kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka taustakytkökset on viisasta tutkia, niin eivät hoksaa selvittää puolison ammattia, poliittista aktiivisuutta
saati hänen sukupuoltaan? Toistaitoista touhua.
Tällaisesta ei taida olla minkäänlaista näyttöä?
Korhosen tuoreeltaan julkaistu perusteellinen muistio ja Telanteen erittäin ontuvat selittelyt sen jälkeen ovat minusta aika hyvä näyttö. Olisi mielenkiintoista tarkistaa Telanteen valaehtoinen lausunto tapahtumien kulusta ja verrata sitä hänen julkilausumiinsa, voisin veikata että ristiriitaisuuksia löytyisi.
Kerro tämän pohjalta minkä takia PS:n päätoimittajan puolison poliittinen aktiivisuus vaikuttaisi Korhosen tapauksessa? Poliittinen aktiivisuus sinänsä ei ole kovin merkittävä asia (kuten Almakin on todennut) mutta siitä VALEHTELEMINEN ei ole.
Tässä päästään mielenkiintoiseen pulmaan. Kuten jo todettua, puolison poliittisesta aktiivisuudesta kysyminen toden totta on lain mukaan kiellettyä työhaastattelussa, mutta ison lehden päätoimittaja on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja hänen taustoistaan on hyvä olla perillä. Kytkösten selvittäminen on luontevaa.
Mutta missä raja menisi? Jos Korhonen olisi vastannut myöntävästi tiedusteluun puolison poliittisesta aktiivisuudesta, hänelle olisi epäilemättä esitetty myös jatkokysymyksiä perheestä ja silloin yksityisyyttä olisi pengottu enemmän. Kenties tämän takia Korhonen katsoi viisaammaksi vaieta.
Korhonen varmasti tiesi, että laki on hänen puolellaan, mutta joudun minäkin sanomaan touhua pikkusieluiseksi. Lakia tulkitaan vasta tuomioistuimessa, ja on aivan hyvä juttu, että maalaisjärki voi edelleen ohittaa pykälät. Pakkohan se on maalaisjärjellä ajatellen myöntää, että jos työnantaja saa pian työhaastattelun jälkeen selville, että alaisensa on valehdellut työhaastattelussa, niin kyllä siinä on luottamuspulan aineksia olemassa. Oli henkilö homoseksuaali tai ei. Sen vuoksi sulatan tuomion, vaikka Alman touhu vituttaakin.