Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset

  • 708 266
  • 1 037

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Alkuperäisessä lainauksessani kehoitettiin valmentajien suosimaan pitkiä pelaajia. Jos esimerkiksi 13-vuotiaana aletaan antaa ylimääräistä bonusta isosta koosta, varhain fyysisesti kehittyneet pelaajat saavat turhan etulyöntiaseman. Jos joku saa etulyöntiaseman, joku toinen kärsii. Eli jos kirjoittaja halusi isoille junnuille vastuuta, sanoo hän samalla että pienemmät tulisi penkittää. Tämä nyt on ihan yksinkertaista matikkaa.

Pikemminkin antaisin valmentajille sellaisen neuvon, että jos miehennäköisten pelaajien keskellä yksi kimeä-ääninen poika pystyy pelaamaan tasapäisesti, on kyseessä todellinen kultakimpale. Poika käytännössä pelaa itseään huomattavasti vanhempien kanssa, vaikka paperilla ikä on sama. Olen kuullut, että fyysisen kehityksen erot ovat +-2 vuotta, eli samanikäisillä pojilla voi olla jopa 4 vuotta eroa kehityksessä.

Mielenkiintoista on se, että kun menee katsomaan 13-vuotiaiden edustusjääkiekkojoukkuetta ja sitten 13-vuotiaiden normaalia koululuokkaa, on siellä jääkiekkojoukkueessa huomattavan paljon vanhemman näköistä (ja kuuloista) porukkaa. Tämä pätee aina.

Edit: Ja tuo on ihan täyttä paskaa, ettäkö ne pienet tekisivät kovaa tulosta junnuissa koska ovat pieniä. Haha. Kyse on vain murrosiän vaiheesta. Esimerkiksi Ikosella ja Koivistoisella oli varhainen murrosikä ja näin ollen dominoivat ikäluokassaan. Ikonen on pieni, kyllä, mutta syy hänen ylivoimaisuudelle ei johtunut pituudesta. Hän nosti lähemmäs 95 kiloa penkistä 13-vuotiaana, kun muut reenailivat sillä tangolla, hieman kärjistäen. Koivistoisella ihan sama tilanne. Käytännössä nämä kaverit pelasivat miehenä poikien kanssa.

HUOM: Ikonen on edelleen ikäluokan TOP 3 pelaaja, ero muihin on silti kaventunut.

Ymmärrän että pitkäksi ja myöhään kasvavalla on vaikeuksia motoriikan kanssa, mutta vähintään yhtä paljon on ongelmia pienikokoisella myöhään kasvavalla pelaajalla, koska on siinä vaiheessa fyysisesti täysi heittopussi kentällä. 13-vuotiaana joukkueen pienin pelaaja voi hyvinkin kasvaa pidemmäksi kuin 13-vuotiaana joukkueen pisin pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

HokiHero

Jäsen
Valmentajien pitäisi siis suosia teknisesti taitavia ja hyvin luistelevia pelaajia, olivat he voimakkuudeltaan tai fysiikaltaan minkälaisia tahansa.

Tämä on minusta juuri se suurin ongelma. Kun murrosiän yllättäessä pelaajalle tulee se 15cm pituutta kesässä on yhtäkkiä niin jalat
kuin kädetkin eriparia ja kehon hahmottamisessa ja sitä kautta tasapainossa valtavasti ongelmia ja se muita isompi pelaaja on kuin bambi luistimilla ja muut pojat menee ohi oikealta ja vasemmalta. Silloin se ammattitaidoton junnukoutsi siirtää pelaajan huonompaan joukkueeseen tai laskee peliaikaa selkeästi oli todellinen potentiaali kuinka korkea tahansa ja siinä parin kauden aikana esim huonomman joukkueen kanssa harjoitellessa voi jäädä kelkasta, koska peliaika on pieni tai huonommassa joukkueessa harjoitellaan vähemmän jolloin vuositasolla ero on jo merkittävä.

Tekstissäsi oli silti myös ihan loistavaa asiaa ja asiat eivät koskaan ole niin mustavalkoisia. Mahdollisimman ammattitaitoiset juniorivalmentajat jo ennen SM-sarjojen (ennen C-junnuja) alkua olisi tässä äärimmäisen tärkeää.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers

Haluat nyt väkisin olla oikeassa pienessä päässäsi. Olet ainoa, joka on puhunut pienten pelaajien penkittämisestä. Joukkueeseen voi nimetä Suomen junnusarjoissa 4 kenttää. Sinne mahtuu kaikennäköistä ja kokoita pelaajaa, jos vaan niin halutaan tehdä. Olet joissain asioissa ihan oikealla asiallakin, mutta en minä näissä päinvastaista ole väittänytkään.

Puhun isommasta kuvasta kuin mitä ymmärrät tai pystyt ajattelemaan kiihkossasi. En tarkoita ainoastaan läpileikkauksena 13-vuotiaita tai 14-vuotiaita, vaan ihan läpi kaikkien ikäluokkien D:stä A:han tai vähintään B:hen. Täällä useampi on sen ymmärtänyt mitä tarkoitan. Liian monelle pojalle käy niin, että kasvupyrähdyksen aikana tai sen jälkeen (tuli se minkä ikäisenä tahansa), pudotetaan lahjakas poika seuran parhaan valmennuksen piiristä ja jopa pelaavasta kokoonpanosta. Tästä seurauksena tällainen muuten hyvät pohjat omaava lahjakkuus saattaa herkästi lopettaa treenaamisen tai ainakin putoaa kehityksen nopeasta kelkasta.

Ainoa vastakohta, mitä asetan on se, että pelaajat, joilla ei kunnon kasvupyrähdystä tule lainkaan tai on pienempi (pelaajat, jotka jäävät alle 180-sentin näin yksinkertaistettuna) eivät joudu tällaista kömpelöä vaihetta käymään läpi ja ovat helppoja valintoja valmennukselle, joka ei halua ottaa mitään riskejä junnujoukkueensa yhden kauden menestyksen vuoksi. Lopputuloksena on se, että saadaan liikaa aikuisia pieniä jääkiekkoilijoita ja isoja liian vähän. (En väitä, ettei myös hyville pienille pelaajille olisi tarvetta, mutta kun vain parhaat pienistä koskaan pärjäävät miehissä. Pitää olla tasoa Juuso Ikonen.) Vertailukohtana voidaan käyttää muita huippumaita ja tähän voidaan vaikka puolestani tehdä indeksikorjaus maiden keskipituuksien tai minkä tahansa kautta.

Joo kyllä Ikonen ja Koivistoinen on hyviä pelaajia, olen molempien pelejä nähnyt. Ja vahvojakin varmasti. Ikävä kyllä sillä ei kuitenkaan ole yli 20-vuotiaana mitään merkitystä, kuinka paljon nostaa alle 15-vuotiaana penkistä. Mieluummin 15-vuotiaana osaa pelata mahdollisimman hyvin jääkiekkoa ja treenaa voimaa enemmän, kun se alkaa paremmin tarttumaan.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Ikävä kyllä sillä ei kuitenkaan ole yli 20-vuotiaana mitään merkitystä, kuinka paljon nostaa alle 15-vuotiaana penkistä. Mieluummin 15-vuotiaana osaa pelata mahdollisimman hyvin jääkiekkoa

No nimenomaan! Koko tekstini perustuu tähän lauseeseen.

En jaksaisi enää vängätä tästä, mutta: 15-vuotiaana penkistä paljon nostavat ovat aina varhaisin kehittyneitä. Nämä varhaisesti kehittyneet ovat siinä iässä myös muita keskimäärin pidempiä, koska kasvoivat täyteen mittaansa jo nuorena. Tämän fysiikkaedun lisäksikö heille pitäisi tarjota jotain extrapisteitä pituuden takia (ks. lainaus alla)? Pituuden, jonka myöhemmin kasvavat voivat vielä saavuttaa.

"Sitten pyyntö kaikille junnukoutseille läpi maan:
Suosikaa enemmän isoja poikia teinivuosina
."

Niin ja vielä tuosta penkittämisestä. Pelipaikkoja on rajallinen määrä, ja mikäli joitakin aletaan suosimaan, jotkut muut kärsivät. Näin se vain tässä maailmassa menee, aika monessa muussakin asiassa muuten.
 
Väsynyttä provoa. Tanuksen NHL varaus estyy vain uran lopettavalla loukkaantumisella. Siis ei todellakaan ole mitään spekuloimista sen suhteen. Jos tosissasi näitä juttuja kirjoitat niin sovitaan yksityisviestein vaikka jonkinlainen veto asiasta.

Tällä hetkellä on aivan selvää että Tanus varataan jossakin vaiheessa. Edelleen ihan kovilla kertoimilla voin ottaa vetoa tästä jos joku haluaa.

Miten sen vedon kanssa kävi? Saitko jonkun onnettoman höynäytettyä? Tanusin varaus jää vielä odottamaan itseään, mutta onhan tässä vielä draftivuosia jäljellä. Toivotaan kuitenkin, varaus tai ei, että tämä Barkoviakin lahjakkaampi yksilö jatkaa kehittymistään kohti maajoukkueen avainpelaajia.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
16-vuotiaiden maajoukkueessa 2011-2012 dominoinut 1996-syntynyt Roope Hintz on ainakin saanut mukavasti kokoa lisää, kun monissa tilastoissa esiintyy vanhat mitat 179cm ja 70kg. Nykyiset on 188cm ja 82kg. Odotetaan toki, mitä ne ovat kesän jälkeen.

Toivotaan, että Hintz breikkaa hyvin A-junnuissa ensi kaudella ja pääsee alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin keväällä 2014.

Pääseekös Hintz mahdollisesti myös keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, kun on loppuvuodesta 1996 syntynyt?
 
Pääseekös Hintz mahdollisesti myös keväällä 2015 alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, kun on loppuvuodesta 1996 syntynyt?

Kuten todettua, niin ei pääse. MM-turnauksissa ikäraja menee ihan tarkkaan vuoden mukaan eikä minkään muun. NHL:n varaustilaisuus onkin eri juttu ja siinä Hintz loppuvuonna syntyneenä menee varattavaksi vasta seuraavan ikäluokan kanssa.

Hintzin tulevan kauden päätavoite maajoukkueen osalta on ehdottomasti kevään U18-kisat, joihin hän varmasri on tyrkyllä. Tosin tuon ikäluokan viime kauden päätapahtumaan eli Kanadassa pelattuun U17 Hockey Challengeen Hintz ei mahtunut mukaan vai oliko sitten loukkaantunut? No joka tapauksessa nuo kisat jäivät häneltä väliin kun muut Suomen parhaat 1996-syntyneet Kasperi Kapasen johdolla olivat mukana.
 

Schadowan

Jäsen
Kohtuullisen hypetyksen jo aikaan saanut ""Kanadan Aleksi Saarela"" eli Connor McDavid esittelee taitojansa seuraavassa videossa: Connor McDavid 2013 U18 Highlights - YouTube

McDavid valittiin 18v MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi, vaikka hän oli kaksi vuotta alaikäinen. Eipä ne vertaukset Crosbyyn ole ihan tuulesta temmattuja tuon videon perusteella.

Linkki vie siis youtubeen.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Miten sen vedon kanssa kävi? Saitko jonkun onnettoman höynäytettyä? Tanusin varaus jää vielä odottamaan itseään, mutta onhan tässä vielä draftivuosia jäljellä. Toivotaan kuitenkin, varaus tai ei, että tämä Barkoviakin lahjakkaampi yksilö jatkaa kehittymistään kohti maajoukkueen avainpelaajia.

Joitakin neuvotteluja käytiin, mutta varaus jäi kuitenkin tulematta. Myös toinen pienikokoinen superlupaus Juuso Ikonen jäi kokonaan varaamatta.

NHL:lle olen naureskellut aina, joten sinänsä en saisi olla yllättynyt.

Hieno ura kuitenkin edessä molemmilla pojilla.
 

Pardus

Jäsen
16-vuotiaiden maajoukkueessa 2011-2012 dominoinut 1996-syntynyt Roope Hintz on ainakin saanut mukavasti kokoa lisää, kun monissa tilastoissa esiintyy vanhat mitat 179cm ja 70kg. Nykyiset on 188cm ja 82kg. Odotetaan toki, mitä ne ovat kesän jälkeen.

Näkyy olevan loppuvuodesta syntynyt, joten vuoden 2015 draftista on tulossa suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, kun Hintzin lisäksi ensimmäisellä kierroksella varattavaksi tyrkyllä ovat ainakin Aleksi Saarela, Sebastian Aho, Julius Nättinen ja Mikko Rantanen. Kaksi mielenkiintoista kehitysvuotta tosin kaikilla vielä edessä.

Kärppä-kannattajana toivon myös Antti Kalaputaan breikkaamista tulevalla kaudella, kun tämä 96-ikäluokka tuntuu olevan kokonaisuutenaan melko vaisu.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Onhan pituudesta hyötyä tuossa roolissa varsinkin, mutta kuitenkin pelitaidot ratkaisee loppupeleissä lähes täysin. Jos hehkutetaan jotain täysin tuntematonta hujoppia junnujen divarisarjasta pelkästään pituuden perusteella, niin mennään pahasti metsään. Kyllähän noita 2 metristä jääkiekkojunnuja on aina ollut, mutta vain murto-osasta tulee jotakin. Niistä, jotka osaa pelata jääkiekkoa poikkeuksellisen hyvin.

Tästä puhutusta junnuja en tiedä mitään, joten en tyrmää hänen uraansa. Mutta nimeä on ihan turha laittaa muistiin pelkän pituuden perusteella.

Tiedän, että tästä alkuperäispostauksesta on jo lähes vuosi aikaa, mutta aivan pakko tarttua tähän nyt kun osui silmään. Eli pointtina aivan oikea, että sanot tämän kaverin kohdalla vielä toistaiseksi hypetyksen olevan turhaa. Eihän sitä ennen murrosiän sitä kriittisintä ''kasvuhetkeä'' tiedäkään tuleeko kyseisestä pelaajasta edes jääkiekkoilijaa, mutta otetaan esimerkkinä Ruotsissa 2000-luvun alussa järjestetty pelaajien seuranta ja seulonta, josta lähes järjestään (toisinkuin Suomessa) otettiin aivan kaiken kokoiset pelaajat huomioon.

Etenkin pakkien kohdalla isoimmille ja kömpelömmille (lue: motoriikaltaan puutteellisemmille) annettiin mahdollisuus korjata asiaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin pelaajien treenauksessa nimenomaan painotettiin motoristen taitojen kehitystä ennen kaikkea muuta. Tällöin pelaajille jäi paljon runsaammin aikaa kehittää niitä omia pelitaitojaan myöhemmin. Toki tässäkin yhteydessä täytyy mainita, että pelinlukeminen ja peliäly on synnynnäinen ominaisuus, siinäkin mielessä olet oikeassa, että vaikka kuinka paljon sitä treenaisi, tuon kokoisena motoriikkaa ja pelitaitoja, ilman peliälyä tuskin aivan kirkkaimmalle huipulle noustaan koskaan.

Vaikka kaveri on nyt 16-vuotias, (14 postaushetkellä) enkä tiedä, että vieläkö treenaa A-junnuissa, mutta vaikka pelejä ei siellä ainakaan vyölle ole ilmestynyt vuodessa, niin voisin melkein väittää että isoimmistakin jäteistä nuorella iällä voi kasvattaa menestyvän jääkiekkoilijan jos hänellä itsellään on paloa, tavoitteita, urheilullisuutta ja motivaatiota treenata tarpeeksi kovaa. Aivan hyvänä esimerkkinä NHL:än pisin jääkiekkoilija Zdeno Chara (206 cm), jonka isä halusi pojastaan lähes väkisin tekemällä tehdä koripalloilijaa, mutta Zdeno itse halusi jääkiekkoilijaksi, vaikka kehitys aivan nykytasolle otti kauemmin kuin monella muulla ikäisellään ja vielä NHL urankin alussa. Usein kuitenkin jääkiekossakin monesti pelitaidot (Jos ne ovat luokkaa Ovechkin; liioitellen) menevät pelinlukutaidon edelle, ja saa etua muihin pelaajiin nähden. Isokokoisilla pelaajilla usein koko ja fyysiset ominaisuudet antavat sen edun ehkä junnuissakin joo, mutta jos et kehitä luisteluominaisuuksia, kuten länsinaapurissa tehdään ja silmät, mitkä tässä tapauksessa täytyy kyllä sanoa puolustavan puolustajan kohdalla täytyy pelata, niin aivan ei välttämättä voida nostaa suurimpien lupauksien joukkoon varsinkaan sitten A-junnu iässä. Tässäkin tapauksessa kun ei ole edes minkäänlaista tietoa tämän jääkiekkoilijan motoriikasta saati sitten koordinaatiosta, niin on vaikea asettaa häntä omasta mielestä lupaukseksi, mutta ei kuitenkaan lytätäkään missään nimessä kyseistä kaveria. Fakta on silti se, että tälläisista isokokoisista puolustajista suomalaisessa jääkiekkoilussa on huutava pula, vaikka viime vuosina on tullutkin yhä enemmän kiekollisia ja isokokoisia puolustajia, niin eri asia on kuitenkin se mihin heissä, ja miten heihin keskitetään fokus.

E: Tuli hieman kirjoitettua nopeammin kun piti vaihtaa konevuoroa
 
Viimeksi muokattu:

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Kohtuullisen hypetyksen jo aikaan saanut ""Kanadan Aleksi Saarela"" eli Connor McDavid esittelee taitojansa seuraavassa videossa: Connor McDavid 2013 U18 Highlights - YouTube

McDavid valittiin 18v MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi, vaikka hän oli kaksi vuotta alaikäinen. Eipä ne vertaukset Crosbyyn ole ihan tuulesta temmattuja tuon videon perusteella.

Linkki vie siis youtubeen.


Tosiaan tästä kaverista on tiedetty Kanadassa jo muutaman vuoden ajan, ja mikäpä ei jäisi jääkiekon emämaassa huomiotta kun jääkiekko on uskonto sielläpäin. Itse tuli lähinnä seurattua jannua alle 18 vuotiaitten MM-kisoissa. Kosketus kiekkoon on samettisen pehmeä jo nyt, ja niin sanottu ''release'' -syöttö lähtee hennon hienosti, tarkasti ja kovaa suoraan joukkuekaverin lapaan. Myös kuti on hyvällä tasolla, mutta sitäkin ehtii hioa entistä vaarallisemmaksi, kuten Stamkos aikoinaan. Luisteluun ehkä hieman hienosäätöä ja otteisiin tasaisuutta lisää OHL tasolle, mutta kehitystä tapahtuu jo nyt siihen malliin, että jos kaikki palaset ovat kohdallaan niin kaverista leivotaan kovaa vauhtia NHL draftin 2015 ykkösnimeä. Jo sekin kertoo jotain, että tulet varatuksi Kanadan junioriliigoihin, 15 vuotiaana (raja varaukselle on asetettu 16 ikävuoteen) eli olet käytännössä näin pelaajajoukossa John Tavares ja Aaron Ekblad (saivat siis varauksen alle 16 vuotiaana). Ei se siis kovin tuulesta temmattua ole se vertaus Crosbyyn. Mutta vain jos kaveri tekee työtä sen eteen!

E: Oli pikkuisen kiirus kirjoittaa kun piti vaihtaa konevuoroa, joten parit virheet tuli korjatuksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Eetu Selänne siis WHL:n harjoitusleirille. Osaako joku tarkemmin sanoa miten lahjakkaita tai potentiaalisia nämä Selänteen jälkikasvun tuotteet ovat?
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Eetu Selänne siis WHL:n harjoitusleirille. Osaako joku tarkemmin sanoa miten lahjakkaita tai potentiaalisia nämä Selänteen jälkikasvun tuotteet ovat?

Tästä on aikaisemminkin puhetta ollut ja yleinen konsensus tuntui olevan se, että ainakin aivan liian vaatimattomalla tasolla pelaavat mikäli NHL kiekkoilijoiksi mielivät.

Tässäpä eliteprospects tiedot:


Eetu http://www.eliteprospects.com/player.php?player=212288
Eemil http://www.eliteprospects.com/player.php?player=162931
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Tiedän, että tästä alkuperäispostauksesta on jo lähes vuosi aikaa, mutta aivan pakko tarttua tähän nyt kun osui silmään. Eli pointtina aivan oikea, että sanot tämän kaverin kohdalla vielä toistaiseksi hypetyksen olevan turhaa. Eihän sitä ennen murrosiän sitä kriittisintä ''kasvuhetkeä'' tiedäkään tuleeko kyseisestä pelaajasta edes jääkiekkoilijaa, mutta otetaan esimerkkinä Ruotsissa 2000-luvun alussa järjestetty pelaajien seuranta ja seulonta, josta lähes järjestään (toisinkuin Suomessa) otettiin aivan kaiken kokoiset pelaajat huomioon.

Heh, tämä puhuttu pelaaja, Waltteri Ruuskanen, on loistava esimerkki. Oli tuolloin 14-vuotias ja 191cm pitkä. Nyt hän on 16-vuotias ja 192cm (EP). Siis täydellinen tyyppiesimerkki siitä, mistä olen täällä jo varoitellut. Erittäin aikainen murrosikä, jonka takia oli 14-vuotiaana ikätovereitaan huomattavasti edellä. Oli motoriikka mitä tahansa, niin 191 senttinen pelaaja jyrää 152 senttiset kimeä-ääniset vastustajansa ilman sen kummempaa lahjakkuutta.

Toivottavasti kukaan lahjakas myöhään fyysisesti kehittyvä pelaaja ei jäänyt penkille tämän takia.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tuosta Selänteen tilanteesta tuli mieleen, että hän ei voi edes edustaa Suomea maajoukkue tasolla. Eihän siinä ole järkeä, että pitää pelata kaksi kautta Suomen sarjoissa. Onko tuo sitten joku ihan sääntö jokaisessa maassa vai vain Suomessa. Anyway aika typerää, että ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta vaikka vanhemmat on Suomalaisia ja omaa Suomen passin. Siitä en toki tiedä tuleeko hänestäe edes sen tason pelaajaa, mutta kuitenkin.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Tuosta Selänteen tilanteesta tuli mieleen, että hän ei voi edes edustaa Suomea maajoukkue tasolla. Eihän siinä ole järkeä, että pitää pelata kaksi kautta Suomen sarjoissa. Onko tuo sitten joku ihan sääntö jokaisessa maassa vai vain Suomessa. Anyway aika typerää, että ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta vaikka vanhemmat on Suomalaisia ja omaa Suomen passin. Siitä en toki tiedä tuleeko hänestäe edes sen tason pelaajaa, mutta kuitenkin.
Itsekin tänään samaa mietin. Että kun nyt varmaan alkaa tulla monissa maissa paljon tätä "toista sukupolvea", jotka ovat koko junnuiän asuneet jenkeissä/kandassa isän jääkiekkoammatin takia. Ja muutenki maailma kansainvälistyy, niin saa nähdä jos näitä sääntöjä muutettaisiin jossain välissä.
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Tuosta Selänteen tilanteesta tuli mieleen, että hän ei voi edes edustaa Suomea maajoukkue tasolla. Eihän siinä ole järkeä, että pitää pelata kaksi kautta Suomen sarjoissa. Onko tuo sitten joku ihan sääntö jokaisessa maassa vai vain Suomessa. Anyway aika typerää, että ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta vaikka vanhemmat on Suomalaisia ja omaa Suomen passin. Siitä en toki tiedä tuleeko hänestäe edes sen tason pelaajaa, mutta kuitenkin.

Jossen ihan väärin muista, niin SaiPan Giliatin alkuperäinen suunnitelmahan oli pelata Italiassa kaksi kautta, jotta saa edustusoikeuden Italian maajoukkueeseen. SaiPaan tulemisen takia ei ehtinyt pelata kuin yhden kauden, eikä sen takia ole päässyt edustamaan Italiaa. Joku saa toki korjata jos muistan väärin. Joten koskeehan tuo sääntö siis kaikkia pelaajia.
 

Noma

Jäsen
Tuosta Selänteen tilanteesta tuli mieleen, että hän ei voi edes edustaa Suomea maajoukkue tasolla. Eihän siinä ole järkeä, että pitää pelata kaksi kautta Suomen sarjoissa. Onko tuo sitten joku ihan sääntö jokaisessa maassa vai vain Suomessa. Anyway aika typerää, että ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta vaikka vanhemmat on Suomalaisia ja omaa Suomen passin. Siitä en toki tiedä tuleeko hänestäe edes sen tason pelaajaa, mutta kuitenkin.

Tämä sääntö koskee siis ainoastaan kaksoiskansalaisia, ja on luotu sitä varten, ettei Italian, Ranskan yms. pienempien kiekkomaiden maajoukkueet olisi täynnä toisen tai kolmannen sukupolven kanadanitalialaisia ja kanadanranskalaisia pelaajia, jotka eivät välttämättä ole koskaan kotimaassaan asuneetkaan.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tämä sääntö koskee siis ainoastaan kaksoiskansalaisia, ja on luotu sitä varten, ettei Italian, Ranskan yms. pienempien kiekkomaiden maajoukkueet olisi täynnä toisen tai kolmannen sukupolven kanadanitalialaisia ja kanadanranskalaisia pelaajia, jotka eivät välttämättä ole koskaan kotimaassaan asuneetkaan.

Mutta miksi tämän pitää koskea sitten kaikkia? Kuulostaa vaan tyhmältä, että pelaaja kenen kummatkin vanhemmat ovat Suomalaisia ja omaa myös Suomen passin ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta. Kuulostaa vaan kummalliselta.
 

Noma

Jäsen
Mutta miksi tämän pitää koskea sitten kaikkia? Kuulostaa vaan tyhmältä, että pelaaja kenen kummatkin vanhemmat ovat Suomalaisia ja omaa myös Suomen passin ei voi edustaa Suomen maajoukkuetta. Kuulostaa vaan kummalliselta.

Ketä se sitten koskisi jos ei kaikkia? Kaikkia tai ketään, niin kuin säännöt yleensäkin.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
-99 ikäluokka on seuraavana menossa Pohjola-leirille. Siksi kysyisin, ketkä ovat ne kovimmat tai pelaajat jotka ovat vakuuttaneet teidät tästä kyseisestä ikäluokasta.

Urho Vaakanaisen nimen olen kuullut ja pikaisen teksti-tv scouttauksen kautta todella lupaava kaveri ja tarkoitus olisi mennä seuraamaan kaverin otteita ensi kaudella.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
-99 ikäluokka on seuraavana menossa Pohjola-leirille. Siksi kysyisin, ketkä ovat ne kovimmat tai pelaajat jotka ovat vakuuttaneet teidät tästä kyseisestä ikäluokasta.

Urho Vaakanaisen nimen olen kuullut ja pikaisen teksti-tv scouttauksen kautta todella lupaava kaveri ja tarkoitus olisi mennä seuraamaan kaverin otteita ensi kaudella.

HIFK:n Kristian Vesalainen on hyvä pelaaja. Iso, taitava, hyvä luistelija ja pystyy fyysiseen peliin tarvittaessa. Pelaa C-nuorissa tällä kaudella, jossa kävi pelaamassa noin kymmenen ottelua viime sesongilla ja teki muutaman pisteen. HIFK:ssa saattaa olla myös pari muuta 99 syntynyttä pelaajaa C-nuorissa, ainakin puolustaja Einari Luhanka ja hyökkääjä Joel Kerkkänen on merkitty rosteriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös