Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana dangler, 04.03.2012 klo 19.04.

 1. dangler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
  Hei,

  Olisi mielekästä kerätä tänne kokoon junioreita seuraavia käyttäjiä tai niistä kiinnostuneita kirjoittelijoita. Kohteena olisi siis alle varausikäiset, mutta mukaan voidaan toki ottaa aina kyseisen vuoden varattavat. Käytännössä ikähaitari olisi tällä hetkellä ysineloset ja siitä nuoremmat.

  Tähän avaukseen en viittinyt koota junnuja, kun tietämys on useista lahjakkaista pelaajista melko vähäinen ja ikäluokkia on niin suuri määrä. Paras tapa olisi jos kukin kirjoittaja voisi joistakin pelaajista jotain kirjoittaa ja tuoda julki tietoja pelaajista, joita voisi käydä seurailemassa.

  Junnujen kehittymisen seuraaminen on mukavaa hommaa, joten kaikki samoin ajatelevat mukaan vain kirjoittamaan!
   
 2. eetuster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Suomihan saa alle 18 vuotiaden kisoihin kovan jengin josta ehdottomasti kovin nimi on tämä kyseinen herra.

  Barkov -95 : Mock drafteissä sijalla 2-3.. Eli aivan satavarma ensinmäisen kierroksen varaus.


  Alle 18v kisat on muutenkin oiva paikka seurata näitä tulevia draftattavia. Suomella on paperilla sellainen joukkue jolla on mahdollisuus voittaa vaikka kultaa.
   
 3. Touho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Suomi, Minnesota
  Tällä hetkellä Pelicansin Janne Juvonen (s. 1994) on pelaamassa tilastojen mukaan erinomaista ottelua Ässiä vastaan. Kolmannen erän puolivälissä Pelicans johtaa 2-1 ja Juvosella on n. 30 torjuntaa.

  Ja muutenkin 1994- ikäluokastaa löytyy todella lupaavia maalivahteja, jotka ovat pelanneet tilastojen valossa erinomaisesti A-SM:ssä. Joonas Korpisalo, Henri Kiviaho, Jen Auren, Atte Tolvanen, Juvonen ja näiden kaverusten lisäksi vielä -95 syntyneet Ville Husso sekä Kevin Lankinen ovat myös ilmeisen lupaavia kassareita.

  Suomen asema huippumaalivahtien tuottamisessa on edelleen hyvällä mallilla!
   
 4. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ensi kesän draftissa Määttä taitaa olla lähes varma ykköskierroksen varaus. Seuraavana suomalaisista varattaneen Teräväinen, jolla on myös mahdollisuuksia ykköskierrokselle loppukauden mennessä nappiin. Ville Pokan varausnumeron uskon sijoittuvan 2. kierrokselle ja todennäköisesti sen ensimmäiselle puoliskolle.

  Seuraava ikäluokka onkin jo astetta mielenkiintoisampi. Barkov ja Ristolainen ovat käytännössä varmoja 1. kierroksen nimiä, Barkov voi olla hyvinkin jopa Top5-kamaa. Lisäksi löytyy potentiaalisia 2. kierroksen alkupään nimiä, joilla on mahdollisuuksia myös 1. kierrokselle kaiken mennessä ensi kaudella nappiin. Ainakin Juuso Ikonen, Artturi Lehkonen ja Ville Husso ovat luokiteltavissa tähän kategoriaan.

  Junnuista puheenollen, osaako joku kertoa tarkemmin Kärppien C-nuorissa pelaavasta Jesse Puljujärvestä? Kyseessä on 1998-syntynyt (!!) pelaaja, jonka mitat ovat jo tässä vaiheessa 177cm/70kg. Kovia tehoja on tälläkin kaudella syntynyt ja olen ymmärtänyt kyseessä olevan varsinainen superlupaus, vaikka tietenkin tuossa iässä muuttujia on niin paljon, että paha lähteä kovin tarkasti kehityskäyrää ennustamaan. Tässä vielä Jessen EP-sivu: Eliteprospects.com - Jesse Puljujärvi
   
 5. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  Nuo mitat selittävät dominointia. Jos tuossa iässä on fyysisesti noin kehittynyt, ei ole ihme että on ylivoimainen. Sitten parin vuoden jälkeen ihmetellään miksi muut ovat ottaneet kiinni kehityksessä.

  Barkov ei myöskään ole niin ihmenuori kuin ikä antaisi ymmärtää. Selvästi aiemmin kehittynyt kuin ikätoverinsa. Pidän Tapparan junnuista Jonatan Tanusta selkeästi parhaana.
   
 6. Derby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NJ Devils
  Lainaus:
  Barkovin varaukseen on aikaa vielä yli vuosi. Ei todellakaan voida puhua "satavarmasta" ykköskierroksen varauksesta. Vuodessa ehtii tapahtua vaikka mitä.
   
 7. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei nyt ihan näinkään. Yleensähän nämä ikäistään kookkaammat (ja lahjakkaammat) pelaavat vanhemmissa ikäluokissa, jossa pelaajat eivät enää olekaan päätä pienempiä. Pätee myös Puljujärveen.

  Lainaus:
  Mielenkiintoinen näkökulma. Ehkä agentit ja muut asiantuntijat, jotka spekuloivat draftinumeroilla, ovat sitten vain harvinaisen kujalla. Tai luulisi ainakin, että se Tanus herättäisi mielenkiintoa nykyistä enemmän myös tarkkailijoiden silmissä mikäli on "selkeästi paras".

  Onhan se nyt etu tulevaisuutta ajatellen jos pelaaja on fyysisiltä ominaisuuksiltaan kykeneväinen pelaamaan kehityksensä kannalta kriittisinä vuosina kovemmalla tasolla ja vieläpä isossa roolissa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2012 klo 21.46
 8. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Onko Barkov myös selvästi aiemmin kehittynyt kuin SM-liigavastustajansa? Hän kuitenkin pärjää sielläkin hyvin muutenkin kuin kokonsa ansiosta.
   
 9. Nurmos_888 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Blackhawks, Ducks
  Eliteprospects.com - Aleksi Saarela
  Kyseessä siis Lukon C-SM porukassa pelaava Pasi Saarelan poika. Aleksi valittiin juuri viime viikolla hyvän ikäluokan -97 Huippu-Pohjola -leirin parhaaksi pelaajaksi ja voitti C-SM:n pistepörssin vuotta muita nuorempana. 28 ottelussa 33+39=72 on järkyttävän kova saldo. Kenties lahjakkain juniori koko Suomessa tuosta ikäluokasta. Muita ysiseiskoja, joiden nimi kannattaa pistää korvan taakse ovat JYPin Atte Töyry ja Julius Nättinen sekä Kärppien Sebastian Aho ja Arttu Ruotsalainen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2012 klo 22.24
 10. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  No tuossa ilmaisin vähän huonosti. Uskon että Barkov menestyy NHL:ssä paremmin koska siellä fanitetaan sokeasti kokoa. Tanus (175cm) tulee olemaan tehokkaampi ainakin SM-liigassa.
   
 11. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mihin perustuu väitteesi siitä, että Tanus tulee menestymään paremmin SM-liigassa? Siihenkö, että Barkov pääsee NHL:ään ja Tanus ei? Jos taso riittää, niin ei tuon ikäisen välttämättä tarvitse olla ikäisekseen jättiläinen pelatakseen jopa SM-liigaa. Hyvä esimerkki tästä on Juuso Ikonen.

  Kuten sanoin, niin tottakai se kuitenkin on etu, mikäli koko ei ole este pelata kehityksen kannalta kriittisinä vuosina astetta kovemmalla tasolla ja vieläpä isossa roolissa. Toki sitä kehitystä voi tulla myöhemminkin, mutta lähtökohtaisesti pitäisin SM-liigassa 16 vuotiaana varsin hyvällä tasolla ja hyvillä tehoilla pelannutta Barkovia lupaavampana kuin samanikäistä Tanusta, joka pelasi kauden A-junnuissa eikä sielläkään sen suuremmin dominoinut. Tokihan sitä Tanustakin voi pitää lupaavampana pelaajana jotain tähtikarttoja tulkitsemalla, mutta kyllä kaikki konkreettiset reaalimaailman tekijät puoltavat sitä, että Barkov on näistä kahdesta se lupaavampi.
   
 12. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Jukka Hentusen poika Eetu on 1998 syntynyt, ja lyhyt niin kuin isänsäkin. Tilastoista ei ole mitään tietoa, mutta olen nähnyt muutaman pelin jossa hän on dominoinut. Pelaa KalPan AAA-98 joukkueessa.
   
 13. dangler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Coyotes, Boedker#89 ja Hotspur
  Lainaus:
  Joo, no minullakaan ei ole hänestä muuta kuin kuulopuheita, mutta ihan reippaasti. Lainaan tähän oman kirjoituikseni ensi kesän NHL ENTRY DRAFT -ketjusta, jossa käsittelimme Puljujärveä ja muita nuorempia kavereita vähän ketjun aiheen ohi.

  Lainaus:
  Siinä tuo paketti kokonaisuudessaan pienien lyhennyksien kera. En tiedä auttoiko tämä yhtään, mutta toinpahan sen nyt tänne esille. Itse ainakin mielenkiinnolla aion seurata kaverin kehitystä! Olisipa siihen mahdollisuuksia enemmän! Ja tämä lainaamaani kirjoitukseni julkaistiin Draft-ketjussa 16.01.2012, 17:36. Sieltä löytyy myös lisää juttuja nuorista pelaajista ja olikin tarkoitus, että heistä keskustelua voitaisiin jatkaa täällä! Näin ei draft-ketju aivan offtopicista täyttyisi.

  E: Modeille sen verran tiedoksi: pahoittelut pitkästä lainauksesta, mutta oli luultavasti yksinkertaisinta ja muille lukijoille helpointa, että julkistin koko tekstin täällä. Näin ei kenekään tarvitse lähteä etsimään viestiä eri ketjuista :)
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2012 klo 23.16
 14. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kiitokset kattavasta tietopaketista! Kyllähän se tosiaan siltä vaikuttaisi, että Puljujärvi on varsinainen huippulahjakkuus, mutta tietenkin jäitä täytyy laittaa hattuun sen verran, että kestää vuosia ennen kuin hänestä tulee ammattilaiskiekkoilija ja paljon ehtii tapahtua matkan varrella. Mutta sitä ei käy kiistäminen etteikö tällä hetkellä näyttäisi varsin hyvältä!
   
 15. Mängimies Jäsen

  Suomalaisia täällä on jo aika kattavasti käsiteltykin, mutta laitetaan nyt maailmaltakin jokunen nimi.

  Kanadalainen Nathan "uusi Crosby" MacKinnon lienee kaikkien tiedossa. Vertaukset Crosbyyn tulevat paitsi pelityylistä, niin myös siitä että molemmat pelaajat ovat lähtöisin Nova Scotiasta ja pelanneet samoissa junnujoukkueissa ennen siirtymistä Kanadan pääjunnuliigoihin (molemmilla QMJHL). Itse en MacKinnonia ihan Crosbyn tasoisena talenttina pidä, mutta potentiaalinen ykkösvaraus kuitenkin kesälle 2013 siinä missä meidän Barkov'kin. Tuossa vielä juttua pojasta.

  Muita mainitsemisenarvoisia nimiä Kanadasta ovat esim. Max "Tien poika" Domi, Jordan "PK:n veli" Subban, Alex Forsberg sekä tietysti USA:n Seth Jones (-94), josta on kohistu jo pitkään.

  Jos taas mietitään vuotta pidemmälle eli kesän 2014 draftia, niin siellä suurin hype kohdistuu näin 2,5 ennen mm. Slovakian Patrik Koysiin, Aaron Ekbladiin, Sam Reinhartiin sekä lukuisiin muihin, joista voisi mainita ainakin William "arvatkaa kenen poika" Nylanderin ja Ivan "arvatkaa kenen poika" Nikolishinin. Kyllä tässä tuntee itsensä vanhaksi kun muistaa seuranneensa näiden nuorten talenttien isiä joskus nuorempana ja kohta jo jälkikasvu valloittaa NHL:n. Eipä siihenkään kauaa mene kun Selänteen vanhin poika on varausiässä. Sitä en tosin yhtään tiedä minkä tason talentti hän on.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2012 klo 00.33
 16. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo on rohkea näkemys. No eipä ole ensimmäinen kerta sinulta. Itsekin kyllä pidän Tanusia oman ikäluokkansa yhtenä lupaavimmista, mutta en silti mitenkään saa häntä Barkovin edelle tai edes samalle tasolle. Mitä lie tuo sitten tarkoittaa tuo selkeästi paras? Okei, sanot hän tulevan olemaan tehokkaampi SM-liigassa, mutta se nyt ei vielä merkitse mitään kun Barkovin tulevaisuus mitä luultavimmin on ihan muualla kuin SM-liigassa. Toivottavasti Tanus tuosta vielä venähtää joitain senttejä, niin ei ainakaan koosta jää kiinni hänen menestyminen muuallakin kuin vain SM-liigassa.
   
 17. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Eemil Selänne (Eliteprospects) on tällä kaudella pelannut viisi ottelua tilastojen saavutettavissa USHS-liigassa ja tehnyt niissä tehot 4+5=9. Mikä muuten on parempi pistekeskiarvo ko. sarjassa kuin esimerkiksi Jonathan Toewsilla tai Kyle Okposolla oli samanikäisinä. Ei ihan huonot lähtökohdat.

  Lisäksi tuossa 1996-ikäluokassa on suomalaisista ollut esillä Sami Kapasen poika Kasper.
   
 18. Sambody Jäsen

  Lainaus:
  Jos pikku-Selänteestä joskus tulee edes junnumaajoukkue-tasoinen pelaaja niin onkohan tuossa pientäkään epäilystä lähtisikö hän edustamaan jenkkejä? Vaikea sinänsä kuvitella, että Kummolan saunakaverin poika jonkun muun maajoukkueen väreissä luistelisi, mutta paineleehan jenkkien väreissä muun muassa Peter Stastnyn pojat. Ihan sinänsä mielenkiintoiset kansalaisuus kuviot noilla pojilla sillä käsittääkseni isä Peter on Slovakian ja Kanadan kaksoiskansalainen, Yan on Slovakian ja USAn ja sitten Paul omaa Kanadan ja Yhdysvaltojen passit.
   
 19. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Lainaus:
  Siihen että olen seurannut noiden kavereiden uraa pikkujunnuista asti ja Tanus on aina ollut parempi pelaamaan jääkiekkoa. Barkov isompana ja kypsempänä pääsi ennemmin kokeilemaan liigaan.
   
 20. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Lainaus:
  Se tuossa ainakin on, että Eemil ei ole vielä pelannut sitä sääntöjen edellyttämää kahta kautta Suomessa, että voisi edustaa maata arvokisoissa.
   
 21. ori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho
  Lainaus:
  Totta turiset! Lisäisin vielä että -95 syntyneissä HPK:n A:n ehkä tämän kauden tärkein pelaaja Juuse Saros on noussut aika tasapäisesti kilpailemaan Husson kanssa ikäluokan ykköskassarin paikasta. Lankinen seuraa hieman kaksikon takana iskuasemissa.
   
 22. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Niin Barkovin pelihän ei perustu kuitenkaan kokoon. Ja vaikka olisit kuinka taitava, niin jos et kasva yli 175cm, niin et koskaan tule saamaan taitojasi niin hyvin käyttöön jääkiekossa, kuin "vastaavan tasoinen 185cm pitkä pelaaja".

  Tämän lisäksi hyvä muistaa että Barkov on myös varmasti kärsinyt koostaan. Koska jos noin nuorena on kasvanut noin pitkäksi, niin motoriikka varmasti on kärsinyt paljon jossain vaiheessa.

  Ymmärtäisin vielä jotenkin väitteen, jos Barkov perustaisi pelinsä fyysisyyteen mallia Eric Lindros(tai esim. Jani Rita junnuna), mutta kaverin pelin perusta on kuitenkin kädet ja pää.

  Se on selvää että Barkov ei pelaisi SM-liigaa jos olisi 160cm ja 16-vuotias, mutta toisaalta ihmettelen jos kaverin pelin kokonaisvaltaisuutta ei osaa arvostaa. Barkovin hyvyyshän ei ole pelkästään pisteissä, vaan päinvastoin. Kaveri on sellaisissa monissa asioissa hyvä missä ei junioreissa edes moni huomaa(varsinkaan ns. seuraajat), eli sijoittumisessa, puolustamisessa, jne.

  Toivotaan että Tanus kasvaa, koska Suomi on "pullollaan" näitä ~175cm kavereita jotka ovat olleet "junnussa parempia", mutta aikuisissa SM-liiga on maksimitaso. Tämä ihan Tanuksen itsensä, että yleisesti Suomikiekon vuoksi.
   
 23. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se, että Barkov on Tanusta kookkaampi, ei selitä yksin sitä, miksi hän pääsi kokeilemaan aikaisemmin liigaan. Liigassahan pelaa tälläkin hetkellä runsas joukkio Tanusta pienempiä pelaajia. Myönnän, että koosta on ollut etua Barkovin aikaisessa liigadebyytissä, mutta kyllä se päätekijä silti on se, että hän on pelillisiltä avuiltaan liigakelpoinen pelaaja eli käytännössä valmiimpi pelaaja kuin kauden A-junnuissa ok-tehoilla vetänyt Tanus. Ja kuten joku tuossa jo totesikin, niin Barkovin pelityyli ei edes perustu kokoon.

  Lisäksi tunnut unohtavan sen, että myös Barkov on yhtälailla kehittyvässä iässä. Olettamuksesi siitä, että Tanus olisi tulevaisuudessa parempi SM-liiga -pelaaja, vaatisi melkoista taantumaa Barkovin - ja toisaalta taas huimia harppauksia Tanuksen kehityksessä. Tällaisen skenaarion tueksi ei löydy minkäänlaisia reaalimaailman tekijöitä vaikka kuinka Tanusta symppaatkin.
   
 24. kilonkingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Eemil Selänne on pelannut tällä kaudella 7 matsia tehoilla 5+6=11, joilla ei varsinaisesti erotuta Santa Margaritan joukkueesta kuin nimen perusteella.

  Toewsiin ja Okposon vertaaminen on täysin turhaa, koska alueelliset erot high school -joukkueiden välillä on niin valtavat. Tuossa Selänteen joukkueessa näyttää pelaavan yksi tyttökin, kun taas esimerkiksi Toewsin ja Okposon lisäksi kuuluisa Shattuck St. Mary's on kasvattanut Crosbyn, Parisen, Staffordin ja Stepanin kaltaisia huippuja. Suomalaisille tuttuja nimiä ovat lisäksi Haula, Eaves, Caldwell.

  Onhan Kaliforniasta tullut viime vuosina yksittäisiä huippulupauksia (Blum, Etem, Bennett), mutta hekin ovat siirtyneet jo varhaisessa vaiheessa Kanadan junnuliigoihin.

  Jos Eemil Selänne pyrkii tosissaan huipulle, niin tämä lienee hänelläkin edessä jo ensi kaudella. Pelien taso ja määrä (kaudessa vain 10 peliä vrt. samanikäinen Kasper Kapanen 60) eivät nykyisellään riitä, vaikka geenejä ja lahjoja varmasti onkin. Mites olisi ensi kaudeksi toisen polven parivaljakko Selänne-Domi yhdessä OHL:n London Knightsissa, jossa pelaa myös Olli Määttä?

  Lainaus:
  Käsittääkseni ei tarvitse, koska Eemilillä on ollut syntymästä asti Suomen kansalaisuus eikä hän ole vielä edustanut toista maajoukkuetta. IIHF. Ongelmia tulee vasta sitten, jos hän edustaa USA:ta nuorisomaajoukkueissa (USNDTP voi olla vaihtoehto ensi kaudeksi) vrt. Boumedienne.

  Lainaus:
  On tuossa sikäli pointtikin, että vielä Pohjola-leirillä Tanus valittiin ikäluokan parhaaksi pelaajaksi. Kaksi edellistä kautta ovat menneet tilastojen valossa aika tasatahtia (pojat taineet olla ketjukavereina), mutta viime kesänä Barkov teki aikamoisen kehitysharppauksen.

  Tanusin kehitys on kenties tapahtunut jo aikaisemmin, mutta joka tapauksessa Barkovin potentiaali ammattilaispelaajana on aivan eri luokkaa taitotason yhdistäessä kokoeroon.

  Tanus on siis voinnut olla läpi junnusarjojen parempi, mutta lopulta Barkovista tulee parempi ammattilaispelaaja. Itse asiassa tämä lista Pohjola-leirin parhaista pelaajista osoittaa, että lopulta kovin monesta 15-vuotiaasta lupauksesta ei tule huippupelaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2012 klo 13.32
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kysyn nyt vielä, eli sinä uskot Tanusin kehittyvän lopulta paremmaksi pelaajaksi kuin Barkov? Jos NHL:ssä menestyminen ei ole oikea mittari, niin voidaan mitata näiden pelaajien uria vaikka maajoukkueessa. Eli Tanusista tulee aikanaan Suomen maajoukkueessa tärkeämpi ja parempi pelaaja kuin Barkovista, uskotko näin?