Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Tšekissä 26.12.2019–5.1.2020

  • 138 010
  • 353

vilho

Jäsen
Miltäs Suomen peli on muuten näyttänyt? Onko Raipe saanut taas jengin ”loistavaan” lentoon kuten edellisessä pestissään?
Lauantain Tsekki-pelissä peli näytti hyvältä, kiekon kanssa tultiin hyvin viisikkona omista montaa kaistaa pitkin. Ehkä ne aivan ykkössektorin paikat jäivät puuttumaan. Tsekki tosin puolustikin keskustaa erittäin tiiviisti, mikä on ihan järkevää. Dostal poimii kyllä sektorin ulkopuolelta tulevat vedot varmasti. Omassa päässä Suomella ei ollut mitään hätää.

Tiivistettynä: yhden pelin perusteella en olisi vielä huolissani pelitavallisista asioista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
@heikkik miten Kingsissä perustellaan se, että isossa roolissa pelaava puolustaja Björnfot vapautetaan kisoihin, mutta Kuparia ei?

En tiedä. Veikkaisin, että Björnfotille on luvattu, että saisi osallistua kakskymppisten kisoihin, joissa ei ole aiemmin pelannut. Ruotsilla on kaksikymppisissä taas kerran potentiaalinen porukka, joten ehkä Björnfot haluaa voittaa tuplan eli U18 ja U20-kisat.

Tuossa artikkelissa on tietoa Björnfotin tilanteesta silloin kun hänet lähetettiin pelaamaan Reigniin. Ontarion (myös Losin) puolustus on syvempi kuin hyökkäys, joten jollei tule loukkaantumissumaa, niin siellä on tarpeeksi leftin pakkeja kokoonpanoon. Tosin he eivät ole läheskään niin hyviä pelaajia kuin Björnfot.

 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kolme suoraa hävittyä ottelua turnauksessa on mielestäni aika hälyttävä merkki.

Nimenomaan valmennuksen suhteen
 
Kolme suoraa hävittyä ottelua turnauksessa on mielestäni aika hälyttävä merkki.

Nimenomaan valmennuksen suhteen

Viime kisojen jälkeen tällä ikäluokalla 16 ottelua, joista 10 voittoa. En ole vielä huolissani, sillä nämä viimeiset pelit olivat raporttien mukaan ihan hyvää lätkää kuitenkin.
 

Ukko16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs
Onko muuten Nordgrenista mitään tietoa onko edes mietteissä kisoihin? Kai nyt tervehtymässä pelikuntoon (ollut tosin todella pitkä tauko), joten riittääkö peli vielä kisoihin?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Virallisissa turnauksissa voitot/ häviöt ovat 4-6. Vierumäkeä en laskenut mukaan. Se, mitä ainakin voidaan sanoa, on että Helmisen tiimi ei anna joukkueelle mitään pelitapaan liittyvää etua. Helmisen oma lausunto U20-peleistä vahvistaa asian, ei mitään rytmityksiä, vaan tsemppikiekkoa.
Joukkueen menestymahdollisuudet täytyy arvioida materiaalin perusteella. Kisoihin Heinola voidaan ainakin laskea selkeäksi vahvistukseksi. Ranta tullee myös mukaan. Kupari on mahdollinen. Nordgren pitäisi saada mukaan. Tietenkin Kakkoa tarvittaisiin, kuten Kotkaniemeäkin.
On muistettava, että joukkueessa ei ole liigatähtiä, joten maalinteon pitäisi olla koko joukkueen vastuulla.
Koska nyt kisat pelataan Euroopassa, harjoitusmatsitkin peilaavat paremmin menestysmahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Itse en nähnyt kuin sattumalta tuon Venäjäpelin, mutta tuli mieleen että Helminen on porukalle sanonut
:"minäkään se en aikanaan laukonut kun Keskisen syötöstä, mutta kun teillä ei niin hyvää senaa kaverina ole niin älkää te laukoko mistään"
Pelihän oli muuten hallinnassa mutta siitä puuttuu about kaikki suoraviivaisuus ja tavoitteellisuus.

Annunen oli maalissa todella hyvä ja jälleen kerran Suomi pääsee lähtemään turnaukseen tilanteessa jossa maalivahtiin ei kaadu mikään.

Muuten en yksittäisiä pelaajia taida sen enemmin arvioida, mutta tuo yleinen pelin määrätietoisuuden puuttuminen jäi rassaamaan mieltä.
Jos ei kiekko ala suoremmin löytää tietään verkkoon niin tuskin tarvitsee itse enää välierissä Suomen peliin lippuja hommailla. Noilla palikoilla pitää joukkuepeli saada ihan huippuunsa jos mielii turnauksessa pärjätä.
Mutta, tuolla maalivahdilla ja alakerralla saumat on mihin tahansa.

E: korjasin kun piti alunperin kirjoittaa välierissä mutta olin tavuttanut puolivälierissä
 
Viimeksi muokattu:
Nyt jos koskaan tuo puolivälierä tulee olemaan todellinen mittari onnistumiselle. Suomen alkulohko on helppo ja toinen lohko on selkeästi kovempi ainakin näin ennakkoon. Puolivälierissä tulee siten vastaan joku porukasta USA, Kanada, Venäjä, Tshekki. Ensin mainittua kolmikkoa en haluaisi kohdata eikä kotijoukkue-Tshekkikään miltään ylikävelyltä kuulosta.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Kaikki kolme peliä paikan päällä katsottuna. Jos jotain fraasia voisi käyttä 4-maan turnauksesta, se olisi "hajuton, väritön ja mauton" Suomen osalta. Tiukkoja maalin tappioita kaikki pelit. Ylivoima luokatonta, alivoima ok tasoa.

Sijat 1-8 täysin mahdollisia tulevissa MM-kisoissa. Rosterissa paljon kevyitä ja pieniä taitokiekkoijoita, onneksi pelataan kisat Euroopassa. Tosiaan puolivälierä tulee olemaan taivas tai helvetti - asetelma.
Kokoonpano huutaa 188-195 cm hyökkääjää ja puolustajaa. Nikkanen, Pärssinen ja Kallionkieli sekä Tuomisto tulee nyt ekana mieleen.

Maalivahti Annunen voi torjua joukkueelle mitalin. Ruotsi oli vakuuttava, Venäjän toinen U20 jengi oli Kanadassa, Tsekit arvaamaton kotikisoissa.

Lotto sisään, finaali CAN vs SWE 3-5 ja pronssipeli RUS vs FIN 2-3 (Annunen 50 torjuntaa).
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En Raipen nykytasosta valmentajana tiedä. Hyviltä on ainakin oppia voinut imeä, joten toivotaan kehitystä tulleen.

Mites sitten muu valmennusryhmä. On Hämäläisen Eepiä, Tommi Miettistä, Jukka Varmasta ja Tuomo Ruutua. Ruutu vaikuttaa enemmän tsemppivalinnalta, mutta kai noilta muilta voi odottaa pelitavallistakin näkemystä? Itse en valmennuksen roolituksia tiedä, mutta voihan se olla, että Raipe vain katsoo ns. päältä.
 

Barney

Jäsen
Mites sitten muu valmennusryhmä. On Hämäläisen Eepiä, Tommi Miettistä, Jukka Varmasta ja Tuomo Ruutua. Ruutu vaikuttaa enemmän tsemppivalinnalta, mutta kai noilta muilta voi odottaa pelitavallistakin näkemystä? Itse en valmennuksen roolituksia tiedä, mutta voihan se olla, että Raipe vain katsoo ns. päältä.
Sen perusteella mitä olen KalPalta tällä kaudella nähnyt, niin todellakin toivon, että Tommi Miettisen rooli joukkueen pelitavallisissa päätöksissä on erittäin pieni. Varmanen vaikuttaa onneksi ainakin ihan fiksulta kaverilta ja hänellä saattaa olla jopa jotain annettavaa juuri nimenomaan pelitavallisella puolella. Ainakin viime vuoden kisoissa häneltä saatiin fiksuja havaintoja katsomosta.
 
Saksa tulee muuten olemaan yllätysvalmis ja vaarallinen joukkue. Joukkueella on todella hyviä vuonna 2002-syntyneitä pelaajia ja lisäksi 2000-syntyneistä mukana varmana on myös lupaava Dominik Bokk. Mielenkiinnolla odotan ja seuraan Saksaa kisoissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Vierailin sunnuntaina Nordiksella katsomassa eritoten Pavel Dorofeyevia, mutta samalla myös muita Venäjän, Tsekin, Ruotsin ja Suomen yksilöitä. Pistäytyminen turnaukseen palveli samalla jo valmistautumista jouluiseen U20-fantasyyn, koska sen kilpailun pokaali minulta vielä puuttuu tällä keskustelupalstalla voitettuani jo Stanley Cupin ja maailmanmestaruuden viime keväänä Peliluolan puolella. Ottelut alkoivat Suomen aikaa 12.00 ja 15.00. Valitettavasti ehdin paikalle vasta RUS-CZE ottelun toiseen erään, joten Dorofeyevin tekemä runnomismaali avauserässä jäi näkemättä, mutta kuitenkin RUS-CZE kamppailustakin näin viimeiset 35 minuuttia tehokasta peliaikaa, joten pystyn siitäkin ottelusta kirjoittamaan jotakin muistakin yksilöistä kuin vain Dorofeyevista, johon luonnollisesti keskityin eniten. Olin etukäteen kirjannut muistivihkooni seurattavia pelaajia ja seuraavaksi satunnaisessa järjestyksessä käyn läpi noista pelaajista tekemiäni havaintoja. Lähes kaikki yksilöt näin ensimmäistä kertaa livenä, joten annoin pelaajien vakuuttaa tai olla vakuuttamatta minua ensitutustumisella.

Katsomossa sai valita vapaasti istumapaikkansa. Päivän ensimmäisessä ottelussa puolet yleisöstä taisi olla scoutteja, joten sikäli sulauduin kivasti joukkoon, koska näpyttelin myös puhelimen muistioon talteen tiettyjä havaintoja. Lisäksi minullakin oli mukanani reppu kuten useimmilla muillakin samassa katsomossa istuneilla. Tsekin ja Venäjän välisessä ottelussa samalla rivillä istui parin penkin päässä aivan Kyle Dubasin näköinen nuori mies, jolla oli myös silmälasit ja ruskea tukka sekä pukeutumistyylikin periaatteessa olisi sopinut Dubasille, mutta en ole varma, oliko hän oikeasti Suomessa katsomassa pelejä vai oliko kyseessä jokin kaksoisolento. Googletin kyllä erätauolla hänen kuvansa vielä ja päätöserässä yritin vaivihkaa ottaa katsekontaktin, mutta en saanut täyttä varmuutta siihen, kenen vieressä istuin. Joka tapauksessa tuo nuori herra kirjasi vihkoonsa muistiinpanoja tasaiseen tahtiin ja kaiken kukkuraksi hänen vieressään istui Brendan Shanahanilta näyttänyt vanhempi herrasmies. Toki vasta äsken googlatessani vielä kuvia Dubasista älysin tuon yhtäläisyyden Shanahaniin enkä sunnuntaina livenä, jolloin keskityin vain tuohon Dubasin kaksoisolentoon. Taisinpa vielä ensi kertaa katsomoon astellessani nyt muistellessa käskyttää tuon kaksikon nousemaan ylös, jotta mahduin kulkemaan samalle riville tyhjinä olleille paikoille keskemmäs riviä.

Otteluiden välissä hakiessani naposteltavaa puolestaan Tapolan Jussi jutteli käytävällä rallienglanniksi jollekin uudelle tuttavuudelle ja kertasi CV:tään todeten valmentaneensa muun muassa Kunlunissa viime aikoina. Lisäksi samalla kun söin kahta Americano-pizzapalaa ja join pillimehua (yhteishinta karmiva 16 euroa, mutta nälkä oli liian suuri), jokin Oilersin pipossa esiintynyt herra jutteli vieressä Joonas Odenin kanssa, joka ei pelannut Ruotsia vastaan, vaan totesi englanniksi, että koska hänellä on ensi viikolla aikainen peli (näemmä KooKoo pelaa sekä tiistaina että keskiviikkona), häntä lepuutettiin vuorostaan. Vessassa puolestaan törmäsin Golden Knights -pipoiseen vantteraan mieheen. Myös minä olin suunnitellut laittavani päälle Vegas-piponi, mutta pidin sen kuitenkin repussani läpi päivän, koska muutoin olisi voinut tulla turhan kuuma. Käytävällä bongasin lisäksi Columbus-takissa jutelleen Sirenin Villen, joka käsittääkseni on yksi tuon organisaation päälliköistä scouttauspuolella. Lisäksi tietysti näin joitakin muita televisiosta tuttuja naamoja, mutta en osannut yhdistää heitä nimiin, mutta usean ihmisen nähtyä tuli kuitenkin sellainen tunne, että tuon ja tuon naaman olen ennenkin nähnyt jossain, mutta tosiaan heitä en sen enempää osaa tässä ja nyt nimetä toisin kuin edellä mainittuja herrasmiehiä. Sitten itse asiaan.

Venäjä:

#27 Dorofeyev
- Dorofeyev oli suoranainen kulma-alistaja ja osoitti todeksi sen, jonka tiesimme jo eli hän suojaa todella hyvin kiekkoa ikäisiään vastaan laidoissa voimakkaalla keski- ja ylävartalollaan. Toisen erän lopussa hän pääsi kerran laukomaan slotista, mutta laukaus napsahti Malikin räpylään, kun aikaa viritykseen oli alle sekunti ahtaasta paikasta. Päätöserästä mieleen jäi yksi vaihto seitsemännen minuutin tienoilla, kun hän teki neljä hyvää suoritetta yhden vaihdon aikana. Ensin hän hoiti siniviivan kulmassa Askarovin ränniin laittaman siirtokiekon keskialueelle ottaen samalla taklauksen vastaan. Tsekin lähtiessä uuteen hyökkäykseen, hän katkoi hyökkäyssiniviivalla hyökkäykseenlähdön ilmasta kädellään kääntäen pelin painopisteen tsekkien alueelle, mutta kun ketjutoveri menetti heti kiekon, Dorofeyev oli ensimmäisenä lyömässä tsekkiä mailaan ja siten hidastamassa hyökkäystä. Viimeinen hyvä suorite oli se, kun hän hidastamisen jälkeen vielä polki omiin päin ja sai takakarvaamalla häirittyä tsekkiä sen verran, että tämä ei päässyt kolmen venäläisen keskeltä maalipaikkaan. Mitä tulee puolestaan vielä kulmaralleihin, Dorofeyevista välittyi nyt livenä myös sellainen ominaisuus, että hän osaa sijoittua todella hyvin ja lukea oikein sen, minne kiekko seuraavaksi tulee ja suojatessaan hänellä on tosiaan lähes vankkumaton tasapaino. Ylivoimalla Dorofeyev oli välillä oikeassa siivessä ja välillä neliön keskellä. Hän antoi minun silmien alla yhden näppärän lätyn oikealta puolelta takatolpalle, mutta Malik venyi lähitorjuntaan venäläisen yrittäessä maalintekoa Dorofeyevin syötöstä. Ylivoimahakujen aikana puolestaan Dorofeyev oli haukena kärkkymässä Tsekkien siniviivalla samalla, kun muut hakivat vauhtia alempaa, mutta Dorofeyev siis jäi roikkumaan ylös, mikä on tietysti melko tyypillistä venäläisille. Alempana on vielä muutama kuva ja videonpätkä Dorofeyvista, mutta jo ylempänä sanotun lisäksi niistä välittyy hänen kykynsä pitää kiekkoa laidan lähellä ahtaassa tilassa hyvällä itseluottamuksella, vaikka vastustajan mailapaine olisi näennäisen lähellä, Dorofeyev ei hämäänny ja yritä pakottaa syöttöjä, vaan etsii rauhassa vapaan pelaajan, koska hänellä on tosiaan kyky suojata kiekkoa tarvittaessa sen aikaa, että järkevä kiekollinen ratkaisu löytyy. Kaikkiaan voisi todeta, että kaikki se, minkä olin jo pannut merkille television tai internetin välityksellä, piti suurin piirtein kutinsa. Tärkeimpänä uutena huomiona oli tosiaan se, että Dorofeyevin kyky lukea peliä ja ennakoida seuraavia siirtoja oli huippuluokkaa, jonka ansiosta hän sai paljon kiekkokosketuksia eikä jäänyt pelin ulkopuolelle. Keskialueellakin hän osasi tehdä hyvin itsensä pelattavaksi oikeisiin saumoihin ja sen ansiosta oikeastaan kertaakaan häneen ei kohdistunut valtavaa painetta silloin, kun hän yritti murtautua alueelle, koska Dorofeyev osasi liikkua oikea-aikaisesti vapaaksi ja osti siten itselleen aikaa tuoda kiekko hyökkäysalueelle. Tuota samaa taitoa kehuttiin jo Vegasin tulokkaiden kehitysleirillä kesällä ja nyt sen itsekin havainnoin.

#14 Denisenko
- Denisenko oli ilmeisesti juuri tehnyt maalin ennen kuin kipusin lehtereille, mutta sinä aikana kun minä katsoin peliä, hän oli melko näkymätön tasaviisikoin. Ylivoimalla hän laukoi kerran ainakin slotista ohi maalin nopean kiekonliikuttelun päätteeksi (video alempana), mutta odotin kyllä edellisten nuorten MM-kisojen pistepörssin voittajan erottuvan vielä selvemmin joukosta. Toki hän liikkui perussulavasti ja osasi käsitellä kiekkoa, mutta väläytykset minun aikanani olivat vähissä, joten olin jopa hieman pettynyt Denisenkoon. Floridalla on kuitenkin käsissään lupaava poika, ei siinä.

#17 Daryin
- Etukäteen ajattelin hänen olevan köyhän miehen Denisenko, mutta Daryin oli jopa taitavampi teränkäyttäjä ja erottui kyllä pehmeällä liikkeellään. Tavallaan pelaajana täysi kopio Denisenkosta eli pehmeäkätinen rightin laituri, mutta koska Daryinista ei ollut mitään ennakko-olettamia, hän saa minulta positiivisen merkinnän papereihin. Laukaus ei välttämättä ole Denisenkon luokkaa, mutta syöttäjänä Daryin on hyvä, josta kertovat myös MHL-tehot 4+19=23 19 ottelussa. Arizonan viime kesän neloskierroksen varaus kelpaisi nähdyn perusteella myös Vegasin lupausaltaan jäseneksi. En osaa sanoa tarkasta roolista tulevissa kisoissa, mutta eiköhän hänestä voisi iloa kakkos- tai kolmosketjussa tuomassa taustatukea suurimmille tykeille.

#19 Nikolaev
- Plaah, Nikolaev osui vain pari kertaa silmiin ja silloinkin hänen tarkkailuun piti erityisesti keskittyä. Odotin Flamesin viime kesän kolmoskierroksen sentterivarauksen pomppaavan enemmän silmille, mutta tuntui vähän siltä, että hänen koordinaationsa ei ollut paras mahdollinen. Nikolaev ei siis oikein erottunut millään osa-alueella minun silmiini. Kroppa ja peliasento olivat toki sellaisia, että niillä varmasti kelpaa kamppailla nuorten kisoissa laitojen lähellä ja sunnuntain kaltainen energinen kolmossentterin kahden suunnan rooli olisi varmaankin lähellä optimaalista, mutta ei sen enempää.

#24 Gritsyuk
- Devilsin vitoskierroksen varaus oli positiivinen laiturituttavuus. Hän oli melko sähäkkä, mutta omisti myös kokoisekseen (178/71) tarpeeksi voimakkaan ylävartalon eikä ollut mikään kukkakeppi. Kruunasi iltansa päätöserässä komeaan maaliin, kun hän kiersi helpohkosti tsekkipuolustajan ja sijoitti kiekon rystyltä ohi Malikin.

#9 Zhabreyev
- En tehnyt yhtään muistiinpanoa kesken pelin, mikä kertoo olennaisen. Pienikokoisuus jäi ainoana mieleen, vaikka sai pelata Denisenkon ja Dorofeyvin välissä. Eipä yllätä, ettei omista NHL-varausta.

#15 Tsyplakov
- Toiseen kärkiketjujen sentteriin pätevät melko samat sanat kuin Zhabreyviin. Hänestä nyt sentään jäi mieleen se, että hän liukui paljon etsiessään syöttöpaikkaa ja oli klassinen pelinrakentajatyppi, joka vältteli kontakteja. SKA:n junnuissa tehoja on tullut, mutta vaikea nähdä sen suurempaa käyttöä kv-peleissä, vaikka kertaalleen hän löysikin maalin taakse liu'uttaan maalin edestä Rozhkovin, joka latoi kiekon pussiin.

#11 Rozhkov
- Rozhkov mätti pari maalia toisessa erässä- Ensin hän laukoi ylivoimalla oikeasta laidasta tarkan laukauksen kilpialakulmaan ja myöhemmin laukoi maalin edestä yhdellä kosketuksella kiekon samaan kulmaan Tsyplakovin esityöstä maalin takaa. Peliasento ja olemus oli melko ryhdikäs, joten pidin näkemästäni. Rozhkov vaikuttaa laiturilta, joka pärjää kamppailuissa fysiikkansa ansiosta, mutta osaa myös viimeistellä. Sopiva pelaajavertaus voisi olla Janne Lahti parhaina aikoinaan, sillä Rozhkovissa on samaa särmää, kulmikkuutta ja laukaisutaitoa kuin Lahdessa aikoinaan SM-liigassa.

#26 Romanov
- Venäjän ehkä paras puolustaja viime U20-kisoissa antoi karmean harhapassin Tsekin 3-2 kavennukseen, kun hän alimpana avasi suoraan vastustajan lapaan ja joutui vastaanottamaan 2v1-hyökkäyksen, joka päättyi takaiskuun. Romanov ei ollut kyllä ihan parhaimmillaan ja Denisenkon tavoin odotin paljon dominoivampaa otetta häneltä, mutta Romanov tyytyi melko rutiininomaiseen kiekonliikuttamiseen. Muiden venäläispuolustajien tavoin hän toki liikkui sulavasti ja niin poispäin, mutta väläytykset uupuivat.

#2 Zhuravlyov
- Jäähyherkkä poika, joka pinchasi aktiivisesti ja muiden puolustajien tavoin liikkui ihanan sulavasti. Sai vastuuta ylivoimallakin Romanovin kanssa samassa viisikossa ykkösketjun takana. Ei sinällään erottunut kiekollisilta taidoiltaan, vaan osaa antaa perussyötöt lapaan ja siinä se. KHL:ssä näemmä 19 ottelussa on syntynyt kuusi syöttöpistettä, muttei maaleja, joka vastaa melko hyvin sunnuntaista silmätestiä siitä, että tosiaan tehot kertyvät perussyötöistä. Avalanchen varauksella riittää vielä työstettävää kamppailupelaamisessa, mutta luistelutaito on kuitenkin puolustajapari Romanovin tavoin sellainen, että paineen alta hän pääsee kyllä pois ja osaa kääntyä ajoissa takaperin luisteluun.

#3 Galenyuk
- Melko tasapaksu, vähän kookkaampi ja samalla jäykempi versio Zhuravlyovista. Kakkosparin varmistavampi osapuoli, joka liikkui raameihin nähden kohtalaisesti. SKA:ssa 24 KHL-pelissä tehot 0+3, joten hän on tosiaan enemmän puolustava puolustaja.

#8 Misyul
- Puolustuksen MVP. Uskomaton luistelija, joka tukee koko ajan hyökkäyksiä syvällekin asti. Pää säilyy ylhäällä ja siksi osaa syöttää aina lapaan hyökkäysalueellakin. Pituus (189cm) auttaa toki myös havainnoimaan syöttölinjoja. Ammeen vakuuttavin puolustaja, kun mukaan lasketaan Ruotsin ja Suomenkin yksilöt. Devils on löytänyt melkoisen helmen viime kesänä kolmannella kierroksella. Wau!

#22 Mukhamadullin
- Normaalisti puolustaja ja tulevan kesän todennäköinen kakkoskierroksen varaus, joka pelasi kuitenkin sunnuntaina laiturina. Hän on todella massiivinen ja siitä oli hyötyä 5v3-alivoimalla laukausten blokkaajana. Lisäksi hän antaa surutta poikittaista mailaa kulmapeleissä ja on kolossimainen pelaaja. Jokin organisaatio saa hänestä tulevaisuudessa siis kovaotteisen kakkos- tai kolmosparin isokokoisen puolustajan, joka kuitenkin liikkui itseäni toistaen muiden venäläispuolustajien tapaan vaivatta jään pinnalla.

#20 Askarov
- Dorofeyevin ohella oli upeaa nähdä suuri maalivahtilupaus Askarov livenä. Ensimmäinen yllätys oli se, että räpylä olikin oikeassa kädessä. Hän oli hyvin äänekäs ohjeistaja maalillaan. Vastustajat hakivat paljon laukauksia kilpipuolelle, joten en tiedä, että olisiko se hänen heikoin kohta, koska sinne upposi myös Romanovin lahjoittamasta 2v1-hyökkäyksestä Sirin tarkka rannelaukaus. Mailapelaamista Askarov ei arkaillut, vaan pysäytti aktiivisesti kiekkoja ja laittoi sitten ne tarvittaessa liikkeelle erittäinkin painavilla siirroilla, joten syöttötaitoa löytyy. Ottelun lopussa Askarov väläytti atleettisuuttaan, kun hän venyi ensin hienoon patjatorjuntaan sivuttaisliikkeessä tolpalta toiselle ja torjui heti perään reboundin räpylällään jäässä maatessaan. Jos pohdin sitä, että varaisinko Askarovin TOP8:ssä, yhden pelin otannalla vastaus on ei, koska hänestä ei kuitenkaan huokunut niin varmaotteista auraa kuin olisin ihan odottanut. Ehkä se melko nopeasti näkemäni päästetty maali kilpiyläkulmaan sitten hieman ohjaa liikaa ajatteluani, mutta tosiaan olemus ei ollut niin muurimainen kuin oletin etukäteen yhtään peliä häneltä näkemättä.

Venäjästä pitää todeta se, että eniten vakuutuin kokonaisuutena ihanan liikkuvasta puolustuksesta, vaikka lähes kaikki olivatkin leftejä. Yhden ottelun otannalla puolustusosasto oli Ruotsiakin parempi eivätkä Venäjällä ilmeisesti olleet kaikki tulevat nuorten kisojen pelaajat mukana, mutta kaksi ensimmäistä paria Romanov-Zhuravlyov ja Galenyuk-Misyul ovat jo sellaisenaan valmista kauraa.






Tsekki:

#17 Blumel
- Tsekiltä keskityin vain muutamaan etukäteen scoutattuun yksilöön. Ensimmäinen näistä oli Oilersin viime kesän neloskierroksen varaus Matej Blumel, joka pelasi siis laiturina. Hänestä jäi mieleen se, että kerran hän kiilasi hyvin vastustajan irti kiekosta omalla alueella, mutta sitten räjähtävyys ei riittänyt enää hyökkäyksen käynnistämiseen jalalla. Olemus oli vähän hujoppimainen eikä jalkanopeus siis erityisesti tehnyt vaikutusta. Melko mitäänsanomaton esitys, vaikka hän ilmeisesti teki maalin juuri ennen kuin ehdin yleisöön, joten se olisi saattanut muuttaa mielipidettäni, mutta sen perusteella mitä minä näin, ei Blumel erottunut juuri mitenkään, vaikka hänen pitäisi kaiketi olla Tsekin kärkilaitureita reilun kuukauden päästä.

#27 Mysak
- Mysakia povataan jopa TOP15-nimeksi ensi kesänä, mutta suoraan sanottuna hän oli ihan poika vielä Venäjän isokokoisia ja liikkuvia puolustajia vastaan häkkipäänä ja oli pari kertaa kumollaan jään pinnassa. Toki hän yritti pörrätä, mutta väläytykset olivat vähissä. Ylivoimalla roolina oli olla syöttölautana päädyssä eikä hän kiekollisena vuotanut, mutta ei tosiaan erottunutkaan erityisesti. Jos olisin GM, en kyllä ainakaan ykköskierroksella Mysakiin koskisi, koska hänestä huokui keskinkertaisuus ja kun raamitkaan eivät ole kummoiset (182/80), floppauksen vaara on ilmeinen tuollaisella mikkihiirilaiturilla.

#18 Plasek Jr.
- Vancouverin viime kesän kuudennen kierroksen varaus oli kahteen edeltävään laiturinimeen verrattuna hyvä kiharassa tsekkitukassaan. Fysiikaltaan hän oli valmiimman näköisin ja päätöserässä mieleen jäi tilanne, kun hän tuli hyvin ulos ahtaasta tilasta omalta alueelta seinäpelillä ja polki sitten keskikaistaa siirtäen painopisteen Venäjän päätyyn. Ylivoimalla Plasek oli oikeassa siivessä pyörittämässä peliä ja Mysak oli tosiaan yksi hänen syöttölaudoistaan päädyssä. Katse pysyi jatkuvasti ylhäällä, josta plussaa.

#11 Sir
- Sir ei ollut alun perin tarkkailtavien listalla, mutta pakko hänet on mainita, koska hän oli ylivoimalla neliön keskellä rightin sniperina ja teki toisessa erässä komean maalin laukomalla kiekon etuyläkulmaan 2v1-hyökkäyksestä. Lisäksi Sir oli jalalla kohtalaisen hyvä ja ensipotkuissa oli ytyä. Ilmeisesti hän oli muissakin peleissä samassa turnauksessa onnistunut maalinteossa. Raamit (188/79) ovat myös kunnossa tulevaisuutta ajatellen, joten kyllä hänestä nyt ainakin joskus KHL-tasolle voi pelimies kehittyä tuomaan maalintekovoimaa keskiketjuista.

#24 Cajka
- Ykkössentteri ja kapteeni, joka oli kuitenkin melko perussyöttelijä. Kahden suunnan tasapainoinen puurtaja, jolla ei ole asiaa änäriin, mutta "eurosentteriksi" ominaisuudet riittävät. Syöttää mieluummin kuin laukoo.

#12 Strondala
- Kiekollisesti ja luistelultaan vakuuttavampi kärkisenttereistä, mutta pienestä koostaan johtuen ei mikään maailmaamullistava yksilö. Ylivoimalla hän operoi vasemmalla puolella ja melko lähellä siniviivaa jopa laukoen sieltä satunnaisesti lyhyellä virityksellä. Cajkaan verrattuna tosiaan pienikokoisempi ja sulavaliikkeisempi sekä kiekollisesti hieman vakuuttavampi, mutta omissa vastaavasti heikompi rouhimaan kiekkoja irti laidassa.

#30 Malik
- Askarovin tavoin tarjolla ensi kesän varaustilaisuudessa. Kilpialakulma vuoti toisessa erässä pari kertaa Rozhkovin vetojen jälkeen, mutta toki hän otti vastaavasti pari erinomaista lähitorjuntaa peittotyylillä, johon Malik vaikuttaa nojaavan melko paljon. Ei ole maailman ketterin tai nopein sivuttaisliikkuja, vaan luottaa tosiaan peittopelaamiseen melko paljon lyhyen otannan perusteella.

Tsekin parempi ylivoima oli muodossa:

Mysak
Sir Plasek
Strondala Kukla

Kukla oli paras rightin puolustaja Tsekeiltä, kun Hasia lepuutettiin, mutta hän oli melko rutiinomainen kiekonliikuttaja vailla henkeäsalpaavia yksittäisiä ominaisuuksia. Raamit ovat heikot (178/80), joten peli nojasi ihan OK-tason liikkeeseen. Hänen parinsa oli leftin kätinen Klikorka, joka pyöritti toista ylivoimaa ja oli etäisesti toinen puolustaja, jonka tasoa voi edes verrata venäläisten alakerran yksilöihin. Klikorka oli selkeästi raamikkaampi puolustaja ja varmaan ihan käyttökelpoinen jantteri puolustavassa yleisroolissa kakkos- tai kolmosparissa kotikisoissa. Hän osaa antaa avaussyötön lapaan, muttei hänestä kyllä mitään pistelinkoa leivota, vaikka YV-aikaa tulisi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Ruotsi:

#10 Holtz
- Avauserässä Holtz oli melko pimennossa antaen yhden pakotetun syötön oikeasta laidasta sumppuun keskelle kierrättämisen sijaan, mutta toisessa erässä hän vastasi 1-1 tasoituksesta oltuaan hereillä vasemmalla takatolpalle kiekon tultua maalivahdin alueen lävitse hieman onnekkaastikin hänen lapaansa. Ylivoimalla Holtz oli oikeassa siivessä wheelermäisesti pelinrakentajana. Kädet olivat odotetun pehmeät ja kiekkokosketus herkkä. Alkulämmittelyissä hän kykeni parin nopean kämmen-rystysiirron jälkeen vaivatta nostamaan kiekon kohti yläkulmia lähietäisyydeltä. Mitä tulee puolestaan luisteluun, paras osa-alue Holtzilla oli tietynlainen kepeys ja liitäminen jään pinnalla. Liikkuminen näytti helpolta, vaikkei hän mitenkään nopeudellaan erottunut, mutta taloudellisuudeltaan kylläkin. Ihan hyvä vaikutelma siis jäi tulevan draftin TOP5-nimestä.

#18 Raymond
- Ruotsin P. Laine olemukseltaan, sillä hän oli hieman verkkaisemman oloinen kuin Holtz, mutta vastaavasti keskivartalosta vantterampi ja patukkamaisempi eli ehkä hivenen parempi kaksinkamppailemaan vastaavasti. Toki jalat tikkasivat kohtuullisesti mahdollistaen avauserässä sen, että hän pääsi heittämällä ohittamaan laidan puolelta Rindellin ja ajamaan maalille, mutta ei ohittanut hyvin sivuttaisliikkeessä pakettinsa kasassa pitänyttä Annusta. Ylivoimalla Raymond operoi vasemmassa siivessä ja laukoi avauserässä kertaalleen päätyverkkoon one-timerin. Päätöserän lopussa hän oli poikkeuksellisesti oikealla puolella ylivoimalla, sai Henrikssonilta upean kääntösyötön ja nosti pienestä kulmasta kiekon aivan maalin kattoon. Pääsin todistamaan osuman mitä mainioimmasta kuvakulmasta Raymondin selän takaa. Tilaa ei ollut paljon, mutta ratkaisu tuli selkäytimestä. Raymondista jäi mieleen myös se, että liukuessaan hän suojasi hyvin kiekkoa, koska jaloissa oli jo melko hyvin voimaa, joilla pitää vauhtia yllä. Jos nyt pitäisi valita Holtzin ja Raymondin väliltä, ehkä kallistuisin kuitenkin Holtziin, koska hänen kosketuksensa pelivälineeseen ihastutti pehmeydellään kerta kaikkiaan (vertaisin Panariniin) ja laukauksen virityksessäkään ei kauaa kestä. Mutta joo, oli Askarovin tavoin fantastista nähdä nämäkin pojat nyt livenä ennen kesän varaustilaisuutta.

#11 Fagemo
- Fagemo oli mielenkiintoinen lupaus seurattavaksi, koska hän tulee tulevaisuudessa pelaamaan samassa divisioonassa kuin Vegas Los Angelesin nutussa. Fagemo pääsi kahdesti alivoimalla läpiajoon, mutta molemmilla kerroilla Annunen nollasi hänet, vaikka Fagemo yritti viedä kiekon mahdollisimman pitkälle sivulle, mutta aina Annunen sai työnnettyä patjan vielä eteen. Fagemo ajautui paljon laitapaineihin ja oli pelityyliltään hyvin raastava kahden suunnan työhevonen. Ylivoimalla hän pelasi toisessa viisikossa vasemmassa siivessä. Kädet ovat ihan hyvät ja tehojakin Fagemo osaa tuottaa, mutta ehkä eniten jäi mieleen juuri hänen vahva pelaamisensa puolustussuuntaan ja se on hyvä merkki NHL-uraa ajatellen, jossa hänestä voipi kehittyä sellainen 50 pisteen kakkosketjun laituri, joka ei vuoda. Ensipotkuissa oli jo hyviä signaaleja havaittavissa, mutta pykälä lisää räjähtävyyttä ei olisi vielä pahitteeksi, vaikka hyvin hän irtosikin noihin läpiajoihin alivoimilla keskeltä polkien.

#21 Höglander
- Uskomaton teränkäyttäjä. Alkulämmöissä Vancouverin varaama Höglander väläytteli jo tassuja ja vihreistä hanskoista hänet erotti hyvin. Mieleenpainuvin suoritus oli lämmittelyissä läpiajosta patjaan ammuttu kiekko selän takaa ranteella. Peliasento oli melko kumara ja siten mailapaine erittäin vahvaa. Päätöserässä Nils kohahdutti yleisöä yrittämällä pyörähtämällä veivimaalia b-pisteiden välistä, kun tarjolla ollut irtokiekko oli sen verran herkullisesti lähettyvillä, mutta hän ei saanut vain kiekkoa lapaansa tuolla kertaa, mutta luovuudesta pisteet kuitenkin. Vaikka Höglander jäi tehopisteittä, pidin häntä ehkä Ruotsin parhaana kenttäpelaajana. Atleettisuus näkyi kyllä luistelun räjähtävyydessä ja dynaamisuudessa. Ylivoimalla rooli oli päädyssä syöttölautana, josta hän pari kertaa kiepsahti maalin eteen. Kuten todettua, vakuutuin käsien pehmeydestä ja luistelusta. Koostaan huolimatta hän pystyi myös pysymään kiekossa kulmapeleissä, koska keskivartalossa oli voimaa. Loistava tulevaisuus varmasti edessä kahden suunnan luotettavana laiturina, koska peliasennon ansiosta hän oli hyvä ronkkimaan kiekkoja laidoissakin.

#20 Pasic
- Pelinrakentajatyyppinen pää ylhäällä pelaava taitolaituri, jonka liike näytti aluksi keskinkertaiselta ja liukuun painottuvalta, mutta päätöserässä hän väläytti rytmin- ja suunnanmuutoskykyjäkin siniviivan päällä ja kulmissa. Pasic jäi tehoitta, vaikka oli ilmeisesti aiemmissa peleissä päässyt ihan hyvin tehoille, joten sikäli Devils on poiminut kesällä hyvän arpalipukkeen viimeisellä kierroksella, vaikka olen yhä hieman spektinen siitä, että riittääkö Pasicin luistelutaito ja kamppailupelaaminen NHL:ään.

#19 Henriksson
- Henriksson sai pelata superjunnujen keskellä kolmosvitjassa. Hän oli jopa hidas luistelija ja liukuja, joka antoi alussa paljon hätäisiä kiekollisia siirtoja, kunnes sitten voittomaalissa hän teki illan ensimmäisen hyvän suoritteensa antamalla upean kääntösyötön slotista laitaan Raymondille, mutta muutoin en kyllä pitänyt Henrikssonia kovin kummoisena keskushyökkääjänä suoraan sanoen. Rangers varasi hänet toisella kierroksella viime kesänä ja siihen nähden olin kyllä melko pettynyt, koska odotin hänen pomppaavan enemmän silmille, mutta olemus oli melko tasapaksu. Ei hän mitenkään vuotanut omassa päässä, vaan oli sellainen perusvarma sentteri.

#26 Berggren
- Fysiikaltaan jo melko valmis näihin peleihin. Venäjän Dorofeyevin tavoin hän luotti melko paljon suojaamiskykyynsä laidoissa hyvän liikkeen sijasta. Syötöt olivat painavia. Hyvä yleislaituri. Ennen voittomaalia hän otti ylivoimalla päädyssä vastaan Kukkosen taklauksen ja jäi hetkeksi keräilemään itseään, mutta sai kuitenkin syöttöpisteen samoin kuin avausmaaliin, kun hän maalin takaa löysi maalin edestä Holtzin. Detroitin toisen kierroksen varaus kesältä 2018 ja kyllä voin nähdyn perusteella allekirjoittaa varausvuoron oikeellisuuden. Ei mikään tähti, mutta luotettava taustatuki kovimmille pistelingoille.

#15 Bäck
- Parista ensimmäisestä erästä ei mitään muistikuvia, mutta päätöserässä alivoimalla hän sai Fagemolta lätyn takatolpalle, mutta Annunen oli vähemmän yllättäen etevämpi. Bäck oli isokokoinen joo, muttei se oikein auta, kun tilanteisiin ehtiminen on vaivalloista eivätkä kädet olleet ihmeelliset, joten Holtzin ja Raymondin onneksi Bäck ei enää sentteröinyt heitä kuten aiemmissa peleissä. Nelossentterinä korkeintaan kisakoneeseen.

#9 Karlberg
- Rightin puolustava alaketjujen laituri, joka oli karvaajana melko haastava ohitettava. Kohtalaidet kädet, muttei jalalla kaikkein vikkelin, vaan eli sijoittumisestaan, pelin lukemisestaan ja kohtalaisesta kamppailukyvykkyydestään. Columbuksen kolmoskierroksen varaus kesältä 2018, mutta sunnuntain perusteella olisin olettanut varausvuoron olleen ennemmin myöhemmilla kierroksilla.

#23 Eriksson
- Ylivoimalla neliön keskellä ja sai myös AV-vastuuta ammeen ehkä isokokoisimpana yksilönä. Yllättävän näppärä puikkelihtija ja rightin kätinen laukaus lähti pari kertaa napakasti neliön keskeltä ylivoimalla. Dallasin toisen kierroksen varaus kesältä 2018, mutta jos Berggren meni vain kymmenen vuoroa aiemmin, Eriksson on mennyt yllättävän korkealla, koska näen hänessä potentiaalia vain alaketjujen sentteriksi. Vegasin Nicolas Roy on ihan hyvä vertailukohde, koska molemmat ovat isokokoisia righteja, joilla kuitenkin on kohtalaiset tassut ja laukaus lähtee räväkästi.

#17 Åman
- Ei yhtään mitään sanottavaa eli kaiketi todella tasapaksu poika, joten NHL-varauksen puuttuminen ei yllätä. Sai pelata muistaakseni Fagemon ja Höglanderin välissä, mutta tosiaan laiturit olivat niin hyviä, että Åman sitten jäi heidän varjoonsa melko tylysti. Ei erottunut millään ominaisuudella. Raamit ovat kuitenkin kunnossa, joten kahden suunnan pelaaminen luonnistuupi.

#27 Lundkvist
- Siirrytään puolustajiin. Lundkvist, Rangersin ykköskierroksen varaus 2018, pelasi pää ylhäällä ja osasi syöttää, mutta luistelijana hän oli vain keskinkertainen, joten tulevaisuudessa voi tulla kiirus änärissä, vaikka pää toimiikin. Mietin pitkään, että ketä hän muistuttaa, kunnes keksin, että hän on ilmiselvä kopio Ville Pokasta. Periaatteessa kiekollinen rightin puolustaja, mutta laukaus oli melko pehmeä. Avaussyötön hän osaa antaa Pokan tapaan lapaan, mutta liike ja kamppailuvoima ovat kysymysmerkkejä koosta johtuen. Ylivoimalla tehoja tullee väkisin takakolmion pyörittäjänä tällä tasolla, mutta en pidättäisi hengitystäni sen suhteen, että Lundkvistista NHL:ssä tulisi sateentekijä.

#4 Ginning
- Pelasi ykkösparissa Lundkvistin rinnalla. Antoi pari harhasyöttöä toisen erän lopussa ja ne olivat oikeastaan ainoat asiat, jotka hänestä jäivät mieleen kahdesta ensimmäisestä erästä. Periaatteessa hän oli melko samasta muotista kuin muut Ruotsin leftin puolustajat eli kokoa löytyi, mutta liikkuminen ei tietenkään ollut ihan Brobergin tasolla. Kamppailijana Ginning oli kohtalainen, muttei mikään erityisen hyvä. Varmaankin ihan OK tasapainottava pari Lundkvistille. Flyers on näemmä varannut hänet peräti toisella kierroksella vuonna 2018, mutta en välttämättä usko NHL-uraan kuin ihan korkeintaan kolmosparissa puolustavassa roolissa, jos siinäkään, koska koostaan huolimatta hän oli välillä jopa vähän kesyn ja pehmeän oloinen.

#5 Broberg
- Toisen erän puolivälissä karmea sokkosyöttö siniviivaa pitkin, josta aukeni Suomelle 4v2-hyökkäys. Luistelijana kaukalon parhaita, mutta yllättävän kesy ylöspäin ja ylivoimallakin Broberg tyytyi vain liikuttamaan kiekkoa takakolmiossa puolelta toiselle. En tiedä, odotin vielä dynaamisempaa suorittamista TOP8-varaukselta, mutta pakko on vain todeta, että 62 vuoroa myöhemmin varattu Venäjän Misyul teki suuremman vaikutuksen. Päätöksenteossa eri tilanteissa on parannettavaa.

#8 Johansson
- Painavat avaukset. Liikkui vähän kulmikkaasti, mutta siitä huolimatta vauhdikkaasti mahdollistaen aktiivisen pinchaamisen. Wildin ykköskierroksen varaus toissa kesältä, mutta ei hänestä mitään uutta Dumbaa kuitenkaan ole tulossa, vaan ehkä joku kolmosparin yleispuolustaja. Kiekkokosketuskaan ei ollut sellainen, että siitä olisi välttämättä iloa edes kakkosylivoimalla. Omassa päässäkään hän ei mitenkään erottunut suuntaan tai toiseen.

#6 Norlinder
- Punaiset hanskat, mutta oikein muuta ei jäänyt mieleen. Kolmosparissa melko virheetöntä uurastamista. Habs on näemmä sortunut häneen kolmannella kierroksella viime kesänä. Liike oli ehkä paras osa-alue. Hanskojen perusteella köyhän miehen Mikko Lehtonen, koska aikoinaan Turun Tovereissa pelatessaan Lehtonen käytti punaisia hanskoja ja silloista Lehtosta muistellessani Norlinderissa on jotain samaa eli hän osaa kyllä kiilata luistelulinjalle ja liikuttaa kiekkoa. Ehkä hänenkin kohdalla hyökkäystehot alkavat pulpahtaa pintaan muutaman seuraavan vuoden sisällä, joten toivoa toki on ja varmaan hän pystyisi paikkaamaan U20-tasolla ylemmissäkin pareissa tarvittaessa.

#3 Lundmark
- Samat sanat kuin Norlinderin kohdalla eli kolmosparissa nolla-nollan pelaamista pääosin. Jets on näemmä sortunut häneen jo toisella kierroksella viime kesänä. Hyvä rightin yleispuolustaja, siinä se. Ei loista millään osa-alueella, muttei vuodakaan paljoa.

#1 Alnefelt
- Alivoimalla hyviä patjatorjuntoja reboundeissa maalin kulmilla ja oli lopulta voittava maalivahti päätöserässä sekä Annusen tavoin kentän parhaimmistoa. Sijoittui ihan mallikkaasti ja osasi irtaantua maalista hieman vastaan peittämään vetoja paremmista sektoreista, muttei ylipelannut, vaan luotti peittokykyihinsä myös. Näemmä Lightingin kolmoskierroksen poiminta viime kesältä ja se on ihan hyväksyttävä varausvuoro sunnuntain perusteella. Annunen vuotta vanhempana oli kuitenkin vielä pykälän vakuuttavampi elekieleltään ja fysiikaltaan.

Ylivoimat

Berggren
Raymond Henriksson Holtz
Lundkvist

Höglander
Fagemo Eriksson Pasic
Broberg

Tiivistettynä Ruotsista jäi mieleen se, että laituriosasto kolmessa ensimmäisessä kenttä on täyttä timanttia, mutta keskikaistan riittävyys on arvoitus. Puolustus- ja maalivahtipelaaminen riittävät varmasti myös taisteluun maailmanmestaruudesta, mutta jos jokin heikko kohta pitää nimetä, se on sentteriosasto.


Suomi:

#21 AA Räty
- Näin ensi kerran vihdoin Rädyn veljekset livenä eikä Aatu pettänyt minua, vaan vastasi Suomen ainoasta maalista leikkaamalla oikeasta laidasta keskelle ja laukomalla kiekon matalana ohi Alnefeltin. Keskialueella pelaamisesta jäi mieleen kypsyys eli Aatu osasi oikeissa paikoissa dumpata kiekon päätyyn eikä menettänyt kiekkoja hyökkäyssiniviivalla. Liike oli sulavaa eikä pelaaminen jäänyt siitä kiinni pari vuotta vanhempien seurassa. Sai paljon vastuuta alivoimallakin Hirvosen kanssa, mutta ylivoimille ei ollut asiaa. Yhden pelin otannalla ilman muuta käyttökelpoinen peluri alakentissä luotettavalla kahden suunnan pelaamisella. Nuoresta iästä johtuen en usko, että hänelle oltaisiin kaavailemassa TOP6-roolia kuitenkaan, mutta noin kypsällä pelaamisella paikka Tsekin kisoissa pitäisi olla realismia.

#22 AK Räty
- Akusta jäi mieleen jopa tavaramerkkimäiset pakotetut haastot kärkimiinalla hyökkäyssiniviivalla 1v1-tilanteissa, jotka päättyivät aina siihen, että puolustaja tökkäsi kiekon irti lavasta ja peli kääntyi kohti Suomen maalia. NHL:ssä noin huolimattomasta pelaamisesta joutaisi välittömästi ulos kokoonpanosta. Dumppaa se kiekko päätyyn, jos taitotaso ei riitä ohittamiseen äläkä leiki voitolla! Kisoissa tarvitaan silti kokoa ja kamppailuvoimaa alakentissä, joten en nyt pane pahakseni, jos Aku nähdään kisoissa nelosvitjan laidassa, mutta ennustan, että ainakin kertaalleen hänen menetyksestään hyökkäyssiniviivalla aiheutuu takaiskumaali, jos hän on kisoissa mukana jouluna. Aatuun verrattuna kuitenkin selvästi epäkypsempi tapaus. Sai jostain syystä huutosyötön Suomen ainoaan osumaan.

#14 Hirvonen
- Loistoalustus Suomen ainoaan maaliin riistolla keskialueella, mutta muutoin Hirvonen oli laidoissa melko alakynnessä alaikäisenä kuten Tsekin Mysak ollen hieman pehmeähkö. Turha odottaa sateentekijää, vaikka oli ilmeisesti Aatun tavoin mukana Suomen kaikissa osumissa turnauksessa. Näin Hirvosen aiemmin syksyllä Ässien paidassa, joten tiesin suurin piirtein, mitä odottaa, mutta alivoimavastuu yllätti. Siitä hän suoriutui kohtalaisesti. Mailan käyttö puolustaessa oli se osa-alue, joka ansaitsee suurimmat kehut tosiaankin, vaikka muutoin fysiikka vaatii vielä petraamista.

#12 Erholtz
- Sähäkkä kääntyjä, joka osaa käsitellä kiekkoa, mutta slotista ammutut vedot ylivoimalla menivät päin Alnefeltiä. Teränkäytöstä ja suunnanmuutoksista tuli hieman mieleen U20-kotikisojen Kasperi Kapanen, sillä Erholtz hyödynsi ajoittain samalla tavalla ulkoterää tasapainoillessaan kulmissa. Liikkeensä ansiosta pystyy pitämään päätypelit elossa hyökkäysalueella. Antanee kohtalaista taustatukea mahdollisissa kisoissa vielä isommille nimille.

#16 Lundell
- Todella pimennossa ja pelin ulkopuolella läpi illan. Ylivoimallakin rooli oli olla vain päädyssä syöttölautana. Tasaviisikoin pelaamisesta jäi mieleen pari murtautumista keskeltä ohjauspelin ohitse, mutta siinä se. Hämmentävää, miten TOP10-ehdokas ensi kesälle oli noin vähän pelin sisässä, mutta suurin "ansio" tuosta langennee Helmiselle. Lundell tuli nähtyä jo keväällä kolmesti Kärppiä vastaan pudotuspeleissä, joten sikäli pelityyli oli jo tiedossa. Hoiti tunnollisesti ruutunsa puolustussuuntaan. NHL-GM:nä sanoisin EI kiitos, jollei tavoitteena ole varata seuraavaa Mikko Koivua, joka on tehnyt kunnioitettavan uran, mutta en pidä Lundellia niin luontaisena pistelinkona, että tuhlaisin häneen TOP10-vuoroa, koska oletan hänen kattonsa olevan kakkosketjun 55 pisteen sentteri, joka ei sekään tietysti ole huonosti.

#17 Maccelli
- Maccellin näin puolestaan ensi kerran läheltä. Kerran avauserässä hän tuli hyvin paineen alta kolmen ruotsalaisen välistä osoittaen kansainvälisen tason luistelua tuossa kohdin. Ylivoimalla hän oli toisessa siivessä pyörittämässä peliä. Muistaakseni hän jakoi yhden hyvän poikittaissyötön kulmasta Hongalle toisen erän lopussa, mutta tämä haki vielä syöttöä miinuskulmaan. Päätöserässä Maccelli oli eniten esillä ja pääsi laukomaan ylivoimilla oikeasta laidasta, mutta vedot menivät joko ohi tai päin maalivahtia. Kulmissa hän oli hyvä suunnanmuutoksissa ja pystyi siksi pysymään kiekossa, vaikkei hän toki mikään rantasmainen kulmahyrrä ollutkaan, mutta parempaa keskitasoa näissä kekkereissä. Pelipaikka Arizonan varauksella oli Lundellin rinnalla ykkösvitjassa. Liigassa pinnoja on syntynyt piste per peli -tahtiin ja nähdyn perusteella samaan ovat eväät olemassa U20-tasollakin. Hän osaa sekä syöttää että laukoa keskivertoa paremmin. Kosketus kiekkoon on myös melko silkkinen ja kyllä Maccelli nyt ykkösketjusta ainakin jäi positiivisimpana mieleen.

#20 Puistola
- Kakkosketjun paras pelaaja. Avauserässä hän oli vielä melko pimennossa ja antoi vain pari yksinkertaista siirtoa omille päädystä ylivoimalla, mutta toisessa erässä hän järjesteli paikkoja muille. Brobergin harhasyötön aiheuttamassa vastahyökkäyksessä Puistola löysi hyvin vapaan pelaajan takaviistosta ja lisäksi hän lätytti Kivenmäen kertaalleen läpiajoon. Toisen erän lopussa hän myös ajoi maalille taitavasti kiekon hallussaan pitäen parin ruotsalaisen välistä, muttei lopulta saanut laukausta aikaan. Syöttötaito jäi parhaimpana osa-alueena mieleen Puistolan pelaamisesta. Luistelu oli taloudellista. TOP6-laituri ilman muuta nähdyn perusteella kuukaudenkin päästä, vaikka avauserän jälkeen olin vielä skeptinen, mutta kaksi viimeistä erää olivat erittäin mallikasta ja viisasta pelaamista, joten Carolina poimi hyvän aihion vain kuusi vuoroa ennen Vegasin kolmannen kierroksen varausta viime kesänä. Toisaalta Dorofeyev on vähintään yhtä hyvä aihio kuin Puistolakin tällä hetkellä.

#15 Kivenmäki
- Ylivoimalla oikeassa siivessä pelinrakentajana ja muutoin kakkosketjun keskellä. Tasaviisikoin melko kesy ja pehmeä poika esim. Rätyynkin verrattuna. Toisessa erässä hän tuhlasi läpiajon munattomalla rystyuittoyrityksellä, mutta pisteet toki oikea-aikaisesta liikkumisesta vapaaksi Puistolan lätylle. Viimeisessä erässä Kivenmäki oli parhaimmillaan ja väläytti taitojaan keskialueen ylittäjänä kiekon kanssa, mutta pari ensimmäistä erää olivat melko haastavat. Kokonaisuutena en ihan hirveästi vakuuttunut Kivenmäestä, vaikka seisovissa tilanteissa hän liikutti kiekkoa virheettömästi, mutta muutoin esim. fysiikassa riittää kyllä työstämistä ja siksi hän tuli varatuksi vasta viimeisellä kierroksella Detroitin toimesta, mutta tokkopa hänestä säännöllistä NHL-pelaajaa tulee.

#24 Salonen
- Kolmosketjun laidassa roolina oli olla AV-rouhija. Koohotti menemään ihan hyvällä liikkeellä, minkä ehti, mutta kiekolliset taidot eivät häikäisseet. Kai tähänkin rooliin olisi silti tarjolla jotain hieman parempia vaihtoehtoja?

#13 Haatanen
- Ykkösketjussa rightin laiturina. Salosen tapaan liike oli ihan jees. Kohokohtana oli lättysyöttö, joka vapautti Saarelan läpiajoon toisen erän alussa. Ylivoimalla operoi neliön keskelle yhden kosketuksen laukojana, muttei saanut mitään ihmeitä aikaan. Salosta potentiaalisempi yksilö kuitenkin ja en nyt revi housujani, jos hän on kisoissa energisenä kolmosketjun laiturina vaikkapa mukana.

#19 Petman
- Kolmossentteri, joka ohjeisti paljon ja oli pienessä tilassa näppärä pudottamaan kiekon alas puolustajille rauhoittaakseen peliä, mutta ylöspäin hän oli melko tasapaksu pelaten puolustuspää edellä. Alivoimalla olisi tarjolla roolia varmaankin U20-kisoissakin, mutta mieluusti sitten vain nelosen keskellä ja Aatu voisi olla kolmosvitjan keskellä, koska hänellä on enemmän annettavaa ylöspäin kuin melko keskinkertaisella Petmanilla, joka muistutti pelityyliltään hieman Vegasin Cody Eakinia, mutta hitaammilla jaloilla vielä kaiken lisäksi.

#23 Saarela
- Alkuvaikutelma oli huono, koska avauserässä Saarelan haltuuntot olivat pari kertaa todella heikkoja ennen siniviivaa. Hänellä oli jännä tapa kerätä vauhtia todella tikkaavilla ja lyhyillä potkuilla katse ylhäällä. Lopussa hän pääsi alivoimalla läpi lähes seisovilla jaloilla ollutta Brobergia vastaan, mutta vauhtietu ei riittänyt maalipaikkaan pääsemiseen, koska Broberg tuli takaa ja veti Saarelan maihin päästyään rinnalle. Toki Saarela sai hankittua ylivoiman, mutta potkuissa ei ollut sellaista dynaamisuutta, että olisin ollut erityisen vaikuttunut, vaan jopa päinvastoin. Chicago näemmä varasi hänet jo neloskierroksella viime kesänä, mutta minulle jäi hyvin keskinkertainen vaikutelma Saarelasta lyhyellä otannalla eivätkä kiekolliset taidotkaan olleet keskinkertaista parempia. Plussaa voi toki antaa siitä, että kiekonkäsittely oli sellaista, että hän pystyi pitämään limpun lähellä itseään melko hyvin suojattuna laitojen lähettyvillä.

#7 Nousiainen
- Sitten puolustajiin. Nousiaisesta olin kuullut paljon, mutten nähnyt aiemmin livenä. Hän liikkui hyvin sulavasti ja pystyi luomaan viivassa tanssien omat laukaisupaikkansa, josta tulee aina plussaa. Välillä hän myös otti pari askelta eteenpäin ennen laukomista. Ylivoimalla hän pyöritti toista viisikkoa viivassa, mutta laukaus ei vaikuttanut miltään erityisen uhkaavalta kuitenkaan. Mutta joo, Kingsin neloskierroksen varaus viime kesältä, joten sikälikin hänkin oli erityisen suurennuslasin alla. Sanoisin, että hyvä yleispuolustaja hänestä voi kehittyä aikanaan, muttei mikään YV-pelote kuitenkaan. Raamit ovat toki sellaiset, että Nousiainen elää luistelustaan ja kyvystä tulla liikkuen pois paineen alta. Siltikin hän toki liimasi ihan kohtalaisesti ruotsalaisia laitaankin, vaikkei se hänen vahvuus olekaan. Nähdyn perusteella kaikkinensa Nousiaisen voisi kuvitella pystyvän pelaamaan isojakin minuutteja ja keräämään sitten ohessa satunnaisia syöttöpisteitä sieltä täältä.

#6 Niemelä
- Kolmas Kärppä-poika, johon sain ensituntuman sunnuntaina. Alussa Niemelällä oli hieman kiire varsinkin päätykiekoissa ja hän meni huolimattomasti tilanteiden alle, mutta toisesta erästä eteenpäin hän oli paljon paremmin pelin sisässä Nousiaisen rinnalla ja teki pari oikea-aikaista katkoa keskialueella tai siniviivalla eteenpäin puolustaessaan. Yhtä sulavasti hän ei kuitenkaan liikkunut kuin Nousiainen, vaan läsnä oli jatkuvasti pieni hätäilyn maku, vaikka hän tosiaan paransikin pelin edetessä varmuuttaan. En tiedä, esitys ei ainakaan ollut sellainen, että paikka tulevissa kisoissa olisi selviö.

#2 Hatakka
- Suomen paras puolustaja ilman muuta. Samassa paketissa yhdistyivät raamikkuus ja liikkuvuus. Jo avauserässä hän teki oikea-aikaisia tukemisia syvällekin hyökkäysalueelle pelaamatta itseään kuitenkaan ulos tilanteista ja pitkienkin vaihtojen päätteeksi Hatakka jaksoi polkea alas hyvällä jalalla kiilaten vastustajan laitaan. Päädyssä hän oli vahva työntämään kiekkoja eteenpäin laitureiden huoleksi siniviivojen kulmiin ja tosiaan kiilaamistaito jäi myös mieleen. Yhden ottelun otannalla kisakoneeseen ilman muuta kahden suunnan työjuhdaksi sekä alivoimalle. Sharksille pisteet poiminnasta kuudennella kierroksella kesällä.

#3 Honka
- Yksi paha menetys omissa avauserässä, jonka seurauksena vastustaja pääsi laukomaan vaarallisesti slotista. Toisessa erässä Honka sai syötön avopaikkaan painottomalle puolelle, mutta hän haki vielä b-pisteiden välistä syöttöä miinuskulmaan kuihduttaen tilanteen. Kaikesta huolimatta hän oli silti oikean puolen puolustajista ehkä se paras ja kypsin olemukseltaan, vaikka ihan ehjin ilta Hongalla ei ollutkaan, mutta mieluummin näkisin silti hänet kisoissa kuin Niemelän, Kukkosen tai Rindellin. Ylivoimalla hän operoi laukojan paikalla vasemmalla, muttei saanut tulosta aikaan, vaikka liikutti kiekkoa tutun vaivatta. Yhteistyö Hatakan kanssa oli sellaista, että siinä olisi periaatteessa yksi valmis pari kisakoneeseen.

#9 Seppälä
- Köyhän miehen Hatakka. Pelasi katse ylhäällä vuotamatta tai loistamatta millään osa-alueella.

#3 Kukkonen
- Seppälän rinnalla kolmosparissa. Hetken päästä käsiteltävän Rindellin tavoin vähän ongelmissa omalla alueella varsinkin alussa. Liikkuminen oli kulmikasta, koska raamit ovat isot. Toisesta erästä eteenpäin Kukkonen petrasi hieman esitystään. Hänestä tuli hieman mieleen köyhän miehen RR55, josta oli osoituksena myös kova niitti ottelun lopussa alivoimalla Berggreniin päädyssä ennen Ruotsin voittomaalia. Mutta joo, temmossa pysymisessä oli kuitenkin ajoittain hankaluuksia, joten en näe käyttöä kisoissa. Sabres on näemmä varannut hänet viidennellä kierroksella toissa kesällä.

#4 Kokkonen
- Alussa pari pakotettua syöttöä paineen alla vastustajan lapaan syvältä omalta alueelta, mutta sitten Kokkonen paransi ja löysi omien lavat keskialueelta eikä väkisin pakottanut peliä ylöspäin, vaan tarvittaessa rauhoittimaalin taakse. Kahdessa viimeisessä erässä nähtiin väläytyksiä ylöspäinkin, kun hän nousi kahdesti oikea-aikaisesti pelattavaksi b-pisteiden väliin. Ensimmäinen yritys kilpistyi takapatjaan sen jälkeen, kun Kokkonen ensin malttoi ohittaa blokkaajan maltilla viemällä kiekon vielä sivuun ja toisen avopaikan slotista Alnefelt torjui kilvellään. Edelleen rannelaukaus vaatii työstämistä. Hatakan jälkeen kuitenkin Kokkonen oli toisiksi paras vasemman puolen puolustajista yhdessä Nousiaisen kanssa. Mistään sementoidusta asemasta kisakoneeseen en kuitenkaan puhuisi, vaikka hän oli lähellä paikkaa jo vuosi sitten, mutta jos sunnuntainakin roolina oli pelata vasta nelosparissa, asema ei voi olla kovin vakaa, vaikkei ketjujen numeroinnilla sen suurempaa merkitystä varmasti vielä ollutkaan, mutta peliesityskään ei kyllä ollut niin vakuuttava, etteikö hänen paikkansa voisi ollakin hierarkiassa nelosparissa Hatakan ja Nousiaisen takana varsinkin. Ennen Seppälää sen sijaan ottaisin Kokkosen joukkueeseen ja Nousiaisen kanssa tilanne on melko tasan, jos unohdetaan roolittaminen.

#8 Rindell
- Heikoin puolustaja. Antoi alusta asti harhasyöttöjä liikaa ja oli jalalla pulassa ajoittain sekä myös päätypaineisssa. Raymond ohitti hänet heittämällä avauserässä ajaen laidasta maalipaikkaan ja toisen erän alussa puolestaan ylivoimalla Rindell aikaili laidassa, menetti ja Fagemo karkasi läpi. Seuraavassa vaihdossa tasaviisikoin hän puolestaan lahjoitti kiekon alimpana miehenä Ruotsin karvaajalle, joka pääsi nokikkain Annusen kanssa. Ylivoimalla tosiaan Rindell sai vastuuta toisessa viisikossa laukojan paikalla vasemmalla, mutta veto oli melko pehmeä, vaikka alkulämmittelyissä se näytti jopa ihan räväkältä. Lyhyellä otannalla kuitenkaan ei jatkoon missään nimessä, vaikka Liigassa pinnoja on syntynyt jopa seitsemän.

#1 Annunen
- Suomen paras pelaaja. Avauserässä pysähtyi puolittaisessa läpiajossa Raymond sekä Ruotsin alivoimalla läpi päässyt Fagemo, joka pysähtyi myös toisen erän alussa alivoimalla, kun Annunen taas kerran antoi vastustajan tehdä aloitteen ja venytti sitten patjansa eteen. Lisäksi hän torjui myös Höglanderin yrityksen hetken päästä tämän päästyä nokikkain Annusen kanssa Rindellin lahjoituksesta. Annusen pelaamisesta jäi mieleen myös se, että hän ohjeisti paljon puolustajia. Ohjeet olivat "vaihto", kun muut menivät vaihtoon ja puolustaja oli maalin takana, "aikaa" kun kärkikarvaaja ei ollut puolustajaa lähellä ja "yksi", jos yksi karvaaja lähestyi puolustajaa. Ruotsin maaleille oli voimaton. Olemus oli hyvin rauhallinen ja määrätietoinen. Kokonsa ansiosta Annunen peitti hyvin myös laukauksia eikä hänen aina tarvinnut luottaa atleettisuuteensa sivuttaisliikkeessä. Askaroveihin, Alnefelteihin ja Malikeihin verrattuna Annunen oli vielä pykälän korkeammalla tasolla ilman Kärpät-lasejakin.

Ylivoimat

Lundell
Rindell Haatanen Maccelli
Nousiainen

Puistola
Honka Erholtz Kivenmäki
Hatakka

Alivoimat

AA Räty-Hirvonen-Hatakka-Kokkonen
Petman-Salonen-Seppälä-Kukkonen

Lyhyesti voisi vielä todeta, että Suomen pelaamisesta jäi päällimmäisenä mieleen tasaviisikoin keskialueella annetut useat poikittaissyötöt, jotka olivat usein lättyjä ja niiden haltuunotto siten, että peli kiihtyisi keskialueen ylitse ei ole helppoa. Viisikkopelaamisessa on siis työstämistä vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Saksa tulee muuten olemaan yllätysvalmis ja vaarallinen joukkue. Joukkueella on todella hyviä vuonna 2002-syntyneitä pelaajia ja lisäksi 2000-syntyneistä mukana varmana on myös lupaava Dominik Bokk. Mielenkiinnolla odotan ja seuraan Saksaa kisoissa.
Toivotaan, että saavat vielä Seiderin mukaan. Jos kaikki parhaat mukana, Saksa voi tosiaan yllättää. Hyökkäyksestä löytyy kyllä laatua: Stützle, Bokk, Reichel, Peterka, Schütz...
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Saksan ikäväksi ovat vaan tuossa kovemmassa B-lohkossa, josta löytyvät Kanada, USA, Venäjä ja Tsekki. Tsekkiä vastaan varmasti se kovin peli luvassa ja siinä todennäköisesti ratkaistaan jatkoonmenijä. Kaikki pisteet mitä noilta kolmelta muulta voivat nipistää ovat kotiinpäin, mutta saa olla melkoinen floppi niiden osalta, jos Saksalle häviävät. Itse totta kai symppaan Saksaa, kun on kerrankin kova nippu kasassa, mutta heidän harmikseen ovat vaikean paikan edessä. A-lohkossa jos olisivat niin ehdottomasti uskoisin Saksan menevän jatkoon.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Mielestäni Raipea dumataan liikaa etukäteen. Ei se edellinen päävalmentajapesti farssi ollut, kun neljäs sija kuitenkin tuli ja finaalipaikkakaan ei ollut hirmu kaukana. Ilveksen peräsimessä ei sitten kummoisesti mennyt, mutta siitä on kuitenkin kulunut aikaa ja Helminen on varmasti kehittynyt valmentajana vuosien varrella. Ei Raipe nyt sattumalta ole kuulunut Jalosen ja Marjamäen valmennustiimeihin. Lisäksi muu valmennusryhmä on osaava ja kisat pelataan isossa kaukalossa, niin kyllä minulla on varovaisen positiiviset fiilikset joukkueesta.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kisamatkaa suunnittelevien on syytä huomioida, että kisakaupungit ovat aika pieniä, eikä majoitustilaa ole paljon. Lisäksi esimerkiksi Kanadasta on tietojeni tulossa satamäärin kisaturisteja matkanjärjestäjien matkoille. Otteluliputkin ovat jo vähissä, mutta trokareilta luulisi saavan.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Milloin pitää maiden ilmoittaa viimeistään tulevat joukkueet ?
 
Jos minä olisin päävalmentaja niin minun Nuorten Leijonien joukkue näyttäisi tältä:

Maalivahdit:

Justus Annunen
Jasper Patrikainen
Kari Piiroinen

Puolustajat:

Ville Heinola
Anttoni Honka
Mikko Kokkonen
Kim Nousiainen
Santeri Salmela
Peetro Seppälä
Lassi Thomson
Toni Utunen

Hyökkääjät:

Konsta Hirvonen
Rasmus Kupari
Anton Lundell
Matias Maccelli
Joonas Oden
Mikko Petman
Ville Petman
Patrik Puistola
Sampo Ranta
Aatu Räty
Aku Räty
Antti Saarela
Samuel Salonen
Kristian Tanus

MV: Annunen
Varalla: Patrikainen

1. Oden - Kupari - Maccelli
2. Ranta - Lundell - Puistola
3. Ak. Räty - Aa. Räty - Saarela
4. Salonen - V. Petman - Hirvonen
Petman, Tanus

1. Heinola - Honka
2. Utunen - Seppälä
3. Salmela - Thomson
Nousiainen, Kokkonen

Ja tämä on vain minun näkemys. Muistakaa se.
 

KanonKillar

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Saa poistaa A.Lundellin rosterista. IFK tiedotti juuri, että loukkaantunut ja poissa 6 viikkoa. Ihan vähän harmittaa. Joku Lukko-pelaaja ajoi pojan (pään) laitaan ryskyen tossa pari päivää sitten.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Eli pahimmassa tapauksessa ( jos Kupari ei jostakin syystä tule/pääse kisoihin) Suomi voi menettää kaksi kärkiketjujen sentteriä...

Osaisiko joku sanoa, miten sentteriosasto muodostuisi kyseisessä tapauksessa?
 

Barney

Jäsen
Osaisiko joku sanoa, miten sentteriosasto muodostuisi kyseisessä tapauksessa?
Uskoisin, että joukkueen kärkisentterit olisivat tuollaisessa tilanteessa Kristian Tanus ja Aatu Räty. Viimeisistä paikoista kisaisivat sitten Siikanen, Petman, Saarela, Kivenmäki ja Nikkanen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös