Pistelinko87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Boston Bruins
Nyt on aika 2000-luvun lupauksien astumiselle valokeilaan. Nuorten MM-kisat palaavat Eurooppan ja tällä kertaa Tšekin maaperälle. Kisat pelataan Ostravassa ja Třinecissä. Suomi voitti kultaa 2000-vuonna syntyneiden pelaajien kanssa. Miten käy nyt?

Suomen joukkuetta on mielenkiintoista alkaa hahmottelemaan. Ketkä pelaavat NHL:ssä? Kenellä ei riitä ensi kisoihin? Pärjääkö Suomi paremmin ilman Ahokasta? Kuka korvaa Ukko-Pekka Luukkosen jättämän aukon maalivahtiosastolle?

Maalivahdit:

Justus Annunen on oletettu ykkösmaalivahti. Annuselle kilpailijoiksi voisi olla vaikka OHL:ssä pelaava Kari Piiroinen. Myös NCAA:han ensi kaudeksi siirtyvä Jere Huhtamaa voisi olla mukana. Samoin Jasper Patrikainen. Maalivahdeista on vaikea vielä tehdä arviota, mutta eiköhän Annunen ole ykkönen.

Puolustus:

Puolustustilanne näyttää jälleen kerran hyvältä. Jo nyt kisoissa mukana olevat Ville Heinola, Anttoni Honka ja Toni Utunen ovat ensikin vuonna käytettävissä. Viimeisten joukossa tippuneet Mikko Kokkonen ja Lassi Thomson tulevat tällä kertaa olemaan mukana. Viimeisistä paikoista kilpailevat KooKoo:n kaksikko Peetro Seppälä ja Santeri Salmela, kuten myös sellaiset nimet kuin Kalle Loponen, Elias Laitamäki, Miska Kukkonen, Kim Nousiainen. Pakiston kärki näyttää hyvälle ja myös syvyyttä löytyy.

Hyökkäys:

Huhhuh. Hyökkäyskin näyttää olevan tikissä ensi kisoihin. Tämän vuoden kisoissa mukana olevista mukana ensikin vuonna voivat olla Anton Lundell, Rasmus Kupari sekä Kaapo Kakko, joista kaksi viimeisintä voivat kolkutella ensi vuonna tähän aikaan jo NHL:n ovia. Jesperi Kotkaniemi tuskin on mukana, vaikka voisi ikänsä puolesta pelata näissä karkeloissa. Tulivoimaa on näidenkin pelaajien takana. Näihin kisoihin ikävästi loukkaantunut maalitykki Niklas Nordgren sekä Mestiksessä hurjaa jälkeä mättänyt Kristian Tanus ovat todennäköisesti ensi vuonna mukana. Lukosta mukana saattavat olla Antti Saarela sekä Petmanin veljekset Mikko ja Ville. Ässien huikeasta juniorimyllystä mukana saattaa olla Lenni Killinen. USHL:ssä pelaava Matias Maccelli voisi olla myös potentiaalinen ehdokas, kuten Tapparan Patrik Puistola. 01-syntyneen Henri Nikkasen nimen voi nostaa myös esille. Riittääkö 02-syntyneen Kasper Simontaipaleen taso vielä ensi vuonna kisakoneeseen? Paha sanoa lopuista nimistä sen enempää. Sampo Ranta voisi olla alempiin kenttiin varma nimi.

Aika näyttää sen kenen taso riittää kisakoneeseen. Suomen joukkueen runko näyttää joka tapauksessa jo nyt ihan hyvältä. Jos ei nyt niin olisiko toritapaamisen aika 2020? Lets see...
 

Pardus

Jäsen
Kevään U18-kisat antavat varmasti suuntaa onko Aatu Räty jo vuoden kuluttua U20-kisoissa sentterinä. Lundell pääsi tämän vuoden kisoihin, joten ehkäpä vuoden kuluttua myös Rädyllä on mahdollisuus samaan. Nyt vain kovasti treeniä ja ensi syksynä sitten murtautuminen Kärppien Liiga-miehistöön, niin paikka kisoissa on ihan realistinen.
 
Suosikkijoukkue
⚠Vaadin, että löylyhuoneen voi ignorata
Tapparastahan saatetaan nähdä U20-kisoissa [Suomen joukkueessa] poikkeuksellisen suuri pelaajakatras. Ehdokaslistalla ovat tässä vaiheessa Tanus, Puistola, Simontaival, Utunen, Kukkonen ja Räsänen. Paljon tosin pitäisi vettä virrata Tammerkoskessa etenkin kahden viimeksi mainitun kohdalla. Lisäksi, kun [Tapparan] joukkueeseen alkaa puskea myös tuollaista -99 ja -98 -ikäluokkaa, ja kun vielä tietää Rautakorven peluutuksen, niin tiukkaa tekee edes tuolla koko LeKi-triolla päästä kelvollisille Liiga-minuuteille.
 
Liity yhteiseen rintamaan! Vaadimme, että löylyhuoneen voisi piilottaa! Osoita tukesi kopioimalla lihavoitu teksti allekirjoitukseesi.

he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIVE ja NURE
Suomihan lähtee melko hyvistä lähtökohdista ensi vuoden kisoihin. Suomi pääsee pelaamaan isossa kaukalossa ja sentteriosasto on kova, kun kärkisenttereiksi on laittaa Kupari ja Lundell. Voihan Kupari toki ensi kaudella pelata jo NHL:ssä, mutta mikään ei oikein tue sitä tällä hetkellä. Parhaassa tapauksessa Kakko on myöskin käytettävissä, mutta hän saattaa pelata ensi kaudella jo maailman parhaassa kiekkoliigassa. Toki siinä on vielä niin monta muuttujaa matkassa, että sillä ei kannata varmaan vielä liikaa spekuloida.

Joka vuosi tulee muutamia yllätyksiä kisoihin ja tuleviin kisoihin herättää mielenkiintoa etenkin U18-kolmikko Puistola-Nikkanen-Simontaival. Pakistoon Suomella on käytännössä viisi kovaa nimeä, joiden voi tässä kohtaa sanoa jo olevan joukkueessa, mikäli vain ovat käytettävissä. Maalivahtiosasto on ennakkoon vähän kysymysmerkki, mutta toivottavasti sielläkin ehtii tapahtua kehitystä tulevan vuoden aikana. Heitetään vielä ensimmäinen veikkaus lopullisesta kokoonpanosta, niin vuoden päästä on sitten hauska katsella, että kuinka erilainen se tilanne on silloin.

Sampo Ranta – Rasmus Kupari – Kaapo Kakko
Kristian Tanus – Anton Lundell – Niklas Nordgren
Patrik Puistola – Henri Nikkanen – Kasper Simontaival
Antti Saarela – Juuso Pärssinen – Lenni Killinen
Leevi Aaltonen

Ville Heinola – Lassi Thomson
Toni Utunen – Anttoni Honka
Mikko Kokkonen - Santeri Salmela
Kim Nousiainen

Justus Annunen
Jasper Patrikainen
Kari Piiroinen
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hämeen sanomien mukaan Raimo Helminen on seuraava valmentaja.

Ei herätä luottamusta kyllä yhtään. Raipen näytöt päävalmentajana 0.
 
"Synkkää on"
-Matti Liimatainen-
Suosikkijoukkue
HPK
Hämeen sanomien mukaan Raimo Helminen on seuraava valmentaja.

Ei herätä luottamusta kyllä yhtään. Raipen näytöt päävalmentajana 0.
Hetken sitä jo luuli, että liitto on luopunut siitä periaatteesta, että junnujoukkueet ovat jotain työharjoittelupaikkoja.

Toivottavasti ei toteudu tämä huhu.
 
Burkan Bauhaja, Demolition Grinder

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Hämeen sanomien mukaan Raimo Helminen on seuraava valmentaja.
Luin saman artikkelin, mutta olin varma, että kyseessä oli virhe. Pakkohan sen on olla.

U-20 mm-turnaus on maailman tärkein arvoturnaus nyt, kun NHL-pelaajat eivät enää ole mukana olympialaisissa... ja Suomen Jääkiekkoliitto lähettää sinne Raipen. Siis sen seniilin veronkiertäjän, jonka ulosanti 3-luokkalaisen tasolla. Nice!
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Kyllähän Helminen oli jo vuonna 2012 mukana, kun vei Suomen Kanadan kaukalossa neljänneksi, ja oli jopa hyvinkin lähellä mennä finaaliinkin asti. Silloinhan Suomen junnutuotanto ei ollut mielestäni yhtä hyvä, vaikka kärkipelaajat olivatkin yhtä hyviä kuin nykyään. Nykyisin on enemmän laajuutta kuin tuolloin.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Varmaan tälläisestä joukosta suurin osa joukkueen pelaajista tulee:

Hyökkääjät:
Rasmus Kupari C/W
Niklas Nordgren W
Matias Maccelli C/W
Sampo Ranta RW
Otto Kivenmäki C/L
Lenni Killinen W
Kristian Tanus C/W
Konsta Hirvonen F
Jesse Moilanen F
Jami Krannila F
Ville Petman F
Aleks Haatanen F
Jiri Parviainen F
Arttu Nevasaari F
Santeri Haarala F
Patrik Siikanen F
Niklas Ylitalo F
Anton Lundell C/W -01
Henri Nikkanen C -01
Mikko Petman F -01
Patrik Puistola W -01
Leevi Aaltonen RW -01
Marcus Kallionkieli W -01
Veeti Miettinen W/C -01
Matias Mäntykivi W -01
Antti Saarela W -01
Wiljami Myllylä W -01
Tuukka Tieksola F -01
Mathias Hänninen F -01
Aarne Intonen F -01
Juuso Pärssinen F -01
Aku Räty F -01
Aatu Räty C/W -02
Kasper Simontaival W -02
Roni Hirvonen C -02
Oliver Suni F -02


Puolustajat:
Toni Utunen
Anttoni Honka
Lassi Thomson
Kim Nousiainen
Jasper Rannisto
Miska Kukkonen
Santeri Salmela
Elias Laitamäki
Peetro Seppälä
Ville Heinola -01
Mikko Kokkonen -01
Antti Tuomisto -01
Iivari Räsänen -01
Ruben Rafkin -02
Kasper Puutio -02


Maalivahdit
Justus Annunen
Jasper Patrikainen
Henrik Tikkanen
Jere Huhtamaa
Kari Piiroinen -01
Roope Taponen -01
 

Isäntä

Jäsen
U-20 mm-turnaus on maailman tärkein arvoturnaus nyt, kun NHL-pelaajat eivät enää ole mukana olympialaisissa...
Miksi tämä turnaus on tärkeämpi kuin mikään muukaan arvoturnaus? Mielestäni jääkiekossa ei ole tällä hetkellä yhtään tärkeää arvoturnausta, koska mihinkään turnaukseen kaikkien parhaiden pelikelpoisten pelaajien ei ole mahdollista osallistua.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Miksi tämä turnaus on tärkeämpi kuin mikään muukaan arvoturnaus? Mielestäni jääkiekossa ei ole tällä hetkellä yhtään tärkeää arvoturnausta, koska mihinkään turnaukseen kaikkien parhaiden pelikelpoisten pelaajien ei ole mahdollista osallistua.
Siksi, että tässä turnauksessa on lähes kaikki ikäluokan tähdet. Muutamia puuttuu sieltä täältä.

Toki U18-kisoissa Euroopan joukkueilla on ehkä enemmän ikäluokan huippuja mukana, mutta pelaajat eivät yleisellä tasolla ole yhtä valmiita. Aikuisten mm-kisat taas ovat enemmän karnevaali ja world cup on nykymuodossaan lähinnä lämmittelyturnaus NHL:lle. Olympialaiset ilman NHL-pelaajia taas eivät juurikaan eroa mm-kisoista.

Yllämainituista syistä U20 on se merkityksellisin. Mielestäni U20-kisat ovat myös ne viihdyttävimmät.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Helminen oli jo vuonna 2012 mukana, kun vei Suomen Kanadan kaukalossa neljänneksi, ja oli jopa hyvinkin lähellä mennä finaaliinkin asti. Silloinhan Suomen junnutuotanto ei ollut mielestäni yhtä hyvä, vaikka kärkipelaajat olivatkin yhtä hyviä kuin nykyään. Nykyisin on enemmän laajuutta kuin tuolloin.
Olet oikeassa, ettei tuolloin ollut laajuutta samalla tavalla, mutta kun huomioidaan, että joukkueessa pelasi mm. Armia, Barkov, Donskoi, Ma. Granlund, Mi. Granlund, Määttä, Pokka, Pulkkinen, Ristolainen ja Salomäki, niin voidaan todeta, että aika kova materiaali oli Raipella tuolloin käytössään.

Luulin tosiaan ensin, että tuo "Raipe tulevaksi päävalmentajaksi" olisi ollut jonkinasteinen vitsi. Toivottavasti tämä ei toteudu.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Olet oikeassa, ettei tuolloin ollut laajuutta samalla tavalla, mutta kun huomioidaan, että joukkueessa pelasi mm. Armia, Barkov, Donskoi, Ma. Granlund, Mi. Granlund, Määttä, Pokka, Pulkkinen, Ristolainen ja Salomäki, niin voidaan todeta, että aika kova materiaali oli Raipella tuolloin käytössään.
Pitää muistaa että vaikka kaikki (paitsi Pokka) ovat tehneet uraa NHL:ssä, ei se tarkoita, että olivat suuria lupauksia tai jo noin nuorina hyviä pelaajia noihin kisoihin. Barkov oli tuolloin 16-vuotias, Määttä ja Ristolainen vasta draft-ikäisiä, ja muistaakseni Armia ja Mi. Granlund ainoat ykköskierroksella jo varatut pelaajat. Raipella oli kovan potentiaalin materiaali ja parempi materiaali kuin monena aikaisempana vuonna mutta ei mitään ihan sen kaltaista mitä on nähty sitten vuoden 2016 ja siitä eteenpäin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää muistaa että vaikka kaikki (paitsi Pokka) ovat tehneet uraa NHL:ssä, ei se tarkoita, että olivat suuria lupauksia tai jo noin nuorina hyviä pelaajia noihin kisoihin. Barkov oli tuolloin 16-vuotias, Määttä ja Ristolainen vasta draft-ikäisiä, ja muistaakseni Armia ja Mi. Granlund ainoat ykköskierroksella jo varatut pelaajat. Raipella oli kovan potentiaalin materiaali ja parempi materiaali kuin monena aikaisempana vuonna mutta ei mitään ihan sen kaltaista mitä on nähty sitten vuoden 2016 ja siitä eteenpäin.
Joo, olet toki oikeassa, että osa näistä tähtipelaajista olivat tuolloin verrattaen nuoria, mutta yhtälailla olivat myös Laineet, Juolevit ja Puljujärvetkin vasta draft-ikäisiä paukutellessaan hurjaa jälkeä vuonna 2016. Raipen aikakaudella ei ollut edes samalla tavalla NHL-peikkoa läsnä ikäluokan huippujen kohdalla niin kuin vaikkapa tänä vuonna.

Tottapuhuen en edes muistanut, että Suomi sijoittui noissa kisoissa neljänneksi vaan päälimmäisenä oli jäänyt mieleen Raipen selittelyt rallienglannilla kun Kanada oli juuri murskannut joukkueen 8-1.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä viesti on erityisesti suunnattu Rauli Uramalle ja muille pomoille. ÄLKÄÄ edes unissanne kuvitelko, että Tuomo Ruutu olisi hyvä valinta seuraavaksi päävalmentajaksi. Älkää myöskään valitko U18 valmentajia vuosilta 2015-18 vielä tähän saumaan. Heiltä puuttuu kokemus aikuisten parista, ainakin päävalmentajana toimimisesta. Ei näin, ei nerokkaita kokeiluja.

Kriteerit ovat 1) kokemus aikuisten päävalmentajana toimimisesta, mieluiten Liigasta ja 2) kokemus nuoren maajoukkueista. Valitaan sellainen valmentaja, joka ei ole vielä liian vanha tehtävään tai muutoin epäsopiva (muutama aiempi U20 päävalmentaja kuuluu näihin).

Mahdollisimman kokenut tyyliin Jukka Jalonen ja mahdollisimman rento tyyliin U18-valmentajat. Jos ei löydy Liigasta sopivia eika maailmalta, silloin esim. Juujärvi lienee aika lähellä optimia. On ainakin valmentanut KooKoota mestiksessä.

Vielä kerran pomot, älkää käyttäkö omia aivojanne lainkaan, lukekaa huolella CVt ja tehkää sitten järkevä ratkaisu. Kiitos!
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ja lohkojaot seuraaviin kisoihin näin varmistuneet, nämä kopioitu suoraan Wikipediasta.

A-lohko:
B-lohko:
Suomella ja Ruotsilla on vaikea paikka kun alkulohkossa on lähtökohtaisesti kolme helppoa peliä, yksi jossa ratkasitaan lohkovoitto, ja sen jälkeen kovien pelien kanssa turnausvirettä hakeneet maat tulevat vastaan puolivälierissä. Tsekkikin on näissä kisoissa kotijoukkue, joten luulisi siitä saavan jotain ylimääräistä latausta. Puolivälierävastus tulee olemaan jälleen joka tapauksessa kova kiekkomaa, ellei Saksa jotenkin kummallisesti yllätä. Sen sijaan B-lohkon kahdelle parhaalle on tarjolla aika paljon.

Hypeä Slovakian ja Sveitsin kohtaamiselle, pääsevät harvoin näissä karkeloissa vastakkain.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Ja lohkojaot seuraaviin kisoihin näin varmistuneet, nämä kopioitu suoraan Wikipediasta.

A-lohko:
B-lohko:
Suomella ja Ruotsilla on vaikea paikka kun alkulohkossa on lähtökohtaisesti kolme helppoa peliä, yksi jossa ratkasitaan lohkovoitto, ja sen jälkeen kovien pelien kanssa turnausvirettä hakeneet maat tulevat vastaan puolivälierissä. Tsekkikin on näissä kisoissa kotijoukkue, joten luulisi siitä saavan jotain ylimääräistä latausta. Puolivälierävastus tulee olemaan jälleen joka tapauksessa kova kiekkomaa, ellei Saksa jotenkin kummallisesti yllätä. Sen sijaan B-lohkon kahdelle parhaalle on tarjolla aika paljon.

Hypeä Slovakian ja Sveitsin kohtaamiselle, pääsevät harvoin näissä karkeloissa vastakkain.
Eipä näillä alkulohkoilla onneksi juuri merkitystä ole näissä kisoissa. Nyt kun pelataan Euroopassa, niin varmaan vähemmän merkitystä silläkin, ettei tule alkusarjassa USA tai Kanada vastaan. Venäjä olisi mukava kohdata tulevissa kisoissa, kun jäi tällä kerralla väliin.
 
Kriteerit ovat 1) kokemus aikuisten päävalmentajana toimimisesta, mieluiten Liigasta ja 2) kokemus nuoren maajoukkueista. Valitaan sellainen valmentaja, joka ei ole vielä liian vanha tehtävään tai muutoin epäsopiva (muutama aiempi U20 päävalmentaja kuuluu näihin).

Mahdollisimman kokenut tyyliin Jukka Jalonen ja mahdollisimman rento tyyliin U18-valmentajat. Jos ei löydy Liigasta sopivia eika maailmalta, silloin esim. Juujärvi lienee aika lähellä optimia. On ainakin valmentanut KooKoota mestiksessä.
Unohdit sen tärkeimmän kriteerin, eli pitää olla myös ilman työnantajaa. Tai en ainakaan näe mitenkään kestävänä, että joku vetäisi tuplaroolia. Melko samaa mieltä noista esittelemistäsi kriteereistä, vaan onko yhtä ainuttakaan valmentajaa, joka ne täyttäisi?
 
RELEASE THE KRAKEN

Noma

Jäsen
Elmo Aittolan ja Miika Arposen U20-podcastissa päädyttiin tällaiseen kokoonpanoon ensi vuoden kisajoukkueesta:

Sampo Ranta - Rasmus Kupari - Niklas Nordgren
Matias Maccelli - Anton Lundell - Lenni Killinen
Patrik Puistola - Kristian Tanus - Kasper Simontaival
Henri Nikkanen - Juuso Pärssinen - Petman

Ville Heinola - Antti Tuomisto
Toni Utunen - Lassi Thomson
Mikko Kokkonen - Anttoni Honka

Justus Annunen
Kari Piiroinen
Jasper Patrikainen

Lähteenä siis tämä (linkki vie verkkolehden puolelle), ja sieltä löytyy myös perusteluita näille valinnoille.
 
- Noma
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy