Ilmoitukset

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Tšekissä 26.12.2019–5.1.2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Pistelinko87, 02.01.2019 klo 13.47.

 1. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Nyt on aika 2000-luvun lupauksien astumiselle valokeilaan. Nuorten MM-kisat palaavat Eurooppan ja tällä kertaa Tšekin maaperälle. Kisat pelataan Ostravassa ja Třinecissä. Suomi voitti kultaa 2000-vuonna syntyneiden pelaajien kanssa. Miten käy nyt?

  Suomen joukkuetta on mielenkiintoista alkaa hahmottelemaan. Ketkä pelaavat NHL:ssä? Kenellä ei riitä ensi kisoihin? Pärjääkö Suomi paremmin ilman Ahokasta? Kuka korvaa Ukko-Pekka Luukkosen jättämän aukon maalivahtiosastolle?

  Maalivahdit:

  Justus Annunen on oletettu ykkösmaalivahti. Annuselle kilpailijoiksi voisi olla vaikka OHL:ssä pelaava Kari Piiroinen. Myös NCAA:han ensi kaudeksi siirtyvä Jere Huhtamaa voisi olla mukana. Samoin Jasper Patrikainen. Maalivahdeista on vaikea vielä tehdä arviota, mutta eiköhän Annunen ole ykkönen.

  Puolustus:

  Puolustustilanne näyttää jälleen kerran hyvältä. Jo nyt kisoissa mukana olevat Ville Heinola, Anttoni Honka ja Toni Utunen ovat ensikin vuonna käytettävissä. Viimeisten joukossa tippuneet Mikko Kokkonen ja Lassi Thomson tulevat tällä kertaa olemaan mukana. Viimeisistä paikoista kilpailevat KooKoo:n kaksikko Peetro Seppälä ja Santeri Salmela, kuten myös sellaiset nimet kuin Kalle Loponen, Elias Laitamäki, Miska Kukkonen, Kim Nousiainen. Pakiston kärki näyttää hyvälle ja myös syvyyttä löytyy.

  Hyökkäys:

  Huhhuh. Hyökkäyskin näyttää olevan tikissä ensi kisoihin. Tämän vuoden kisoissa mukana olevista mukana ensikin vuonna voivat olla Anton Lundell, Rasmus Kupari sekä Kaapo Kakko, joista kaksi viimeisintä voivat kolkutella ensi vuonna tähän aikaan jo NHL:n ovia. Jesperi Kotkaniemi tuskin on mukana, vaikka voisi ikänsä puolesta pelata näissä karkeloissa. Tulivoimaa on näidenkin pelaajien takana. Näihin kisoihin ikävästi loukkaantunut maalitykki Niklas Nordgren sekä Mestiksessä hurjaa jälkeä mättänyt Kristian Tanus ovat todennäköisesti ensi vuonna mukana. Lukosta mukana saattavat olla Antti Saarela sekä Petmanin veljekset Mikko ja Ville. Ässien huikeasta juniorimyllystä mukana saattaa olla Lenni Killinen. USHL:ssä pelaava Matias Maccelli voisi olla myös potentiaalinen ehdokas, kuten Tapparan Patrik Puistola. 01-syntyneen Henri Nikkasen nimen voi nostaa myös esille. Riittääkö 02-syntyneen Kasper Simontaipaleen taso vielä ensi vuonna kisakoneeseen? Paha sanoa lopuista nimistä sen enempää. Sampo Ranta voisi olla alempiin kenttiin varma nimi.

  Aika näyttää sen kenen taso riittää kisakoneeseen. Suomen joukkueen runko näyttää joka tapauksessa jo nyt ihan hyvältä. Jos ei nyt niin olisiko toritapaamisen aika 2020? Lets see...
   
  iSing ja Pardus tykkäävät tästä.
 2. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Suomi on voittanut kaksi viimeisintä suurella jäällä pidettyä U20 turnausta.. jännä nähdä jatkuuko putki.
   
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Kevään U18-kisat antavat varmasti suuntaa onko Aatu Räty jo vuoden kuluttua U20-kisoissa sentterinä. Lundell pääsi tämän vuoden kisoihin, joten ehkäpä vuoden kuluttua myös Rädyllä on mahdollisuus samaan. Nyt vain kovasti treeniä ja ensi syksynä sitten murtautuminen Kärppien Liiga-miehistöön, niin paikka kisoissa on ihan realistinen.
   
 4. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Tapparastahan saatetaan nähdä U20-kisoissa [Suomen joukkueessa] poikkeuksellisen suuri pelaajakatras. Ehdokaslistalla ovat tässä vaiheessa Tanus, Puistola, Simontaival, Utunen, Kukkonen ja Räsänen. Paljon tosin pitäisi vettä virrata Tammerkoskessa etenkin kahden viimeksi mainitun kohdalla. Lisäksi, kun [Tapparan] joukkueeseen alkaa puskea myös tuollaista -99 ja -98 -ikäluokkaa, ja kun vielä tietää Rautakorven peluutuksen, niin tiukkaa tekee edes tuolla koko LeKi-triolla päästä kelvollisille Liiga-minuuteille.
   
 5. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Kyllä tuosta Tapparan kuusikosta pitäisi, kehityksen jatkuessa samana, suurimman osan mahtua ainakin leirille. Kovasti on potentiaalia kasaantunut Tapparan leiriin näissä ikäluokissa.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 6. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Suomihan lähtee melko hyvistä lähtökohdista ensi vuoden kisoihin. Suomi pääsee pelaamaan isossa kaukalossa ja sentteriosasto on kova, kun kärkisenttereiksi on laittaa Kupari ja Lundell. Voihan Kupari toki ensi kaudella pelata jo NHL:ssä, mutta mikään ei oikein tue sitä tällä hetkellä. Parhaassa tapauksessa Kakko on myöskin käytettävissä, mutta hän saattaa pelata ensi kaudella jo maailman parhaassa kiekkoliigassa. Toki siinä on vielä niin monta muuttujaa matkassa, että sillä ei kannata varmaan vielä liikaa spekuloida.

  Joka vuosi tulee muutamia yllätyksiä kisoihin ja tuleviin kisoihin herättää mielenkiintoa etenkin U18-kolmikko Puistola-Nikkanen-Simontaival. Pakistoon Suomella on käytännössä viisi kovaa nimeä, joiden voi tässä kohtaa sanoa jo olevan joukkueessa, mikäli vain ovat käytettävissä. Maalivahtiosasto on ennakkoon vähän kysymysmerkki, mutta toivottavasti sielläkin ehtii tapahtua kehitystä tulevan vuoden aikana. Heitetään vielä ensimmäinen veikkaus lopullisesta kokoonpanosta, niin vuoden päästä on sitten hauska katsella, että kuinka erilainen se tilanne on silloin.

  Sampo Ranta – Rasmus Kupari – Kaapo Kakko
  Kristian Tanus – Anton Lundell – Niklas Nordgren
  Patrik Puistola – Henri Nikkanen – Kasper Simontaival
  Antti Saarela – Juuso Pärssinen – Lenni Killinen
  Leevi Aaltonen

  Ville Heinola – Lassi Thomson
  Toni Utunen – Anttoni Honka
  Mikko Kokkonen - Santeri Salmela
  Kim Nousiainen

  Justus Annunen
  Jasper Patrikainen
  Kari Piiroinen
   
 7. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ilmeisesti Pennanen tai Manner hyppää puikkoihin. Joten ei taida valmentajasta jäädä kiinni.
   
 8. mjarkko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Hämeen sanomien mukaan Raimo Helminen on seuraava valmentaja.

  Ei herätä luottamusta kyllä yhtään. Raipen näytöt päävalmentajana 0.
   
 9. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Hetken sitä jo luuli, että liitto on luopunut siitä periaatteesta, että junnujoukkueet ovat jotain työharjoittelupaikkoja.

  Toivottavasti ei toteudu tämä huhu.
   
  Pate44 tykkää tästä.
 10. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Luin saman artikkelin, mutta olin varma, että kyseessä oli virhe. Pakkohan sen on olla.

  U-20 mm-turnaus on maailman tärkein arvoturnaus nyt, kun NHL-pelaajat eivät enää ole mukana olympialaisissa... ja Suomen Jääkiekkoliitto lähettää sinne Raipen. Siis sen seniilin veronkiertäjän, jonka ulosanti 3-luokkalaisen tasolla. Nice!
   
 11. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Kyllähän Helminen oli jo vuonna 2012 mukana, kun vei Suomen Kanadan kaukalossa neljänneksi, ja oli jopa hyvinkin lähellä mennä finaaliinkin asti. Silloinhan Suomen junnutuotanto ei ollut mielestäni yhtä hyvä, vaikka kärkipelaajat olivatkin yhtä hyviä kuin nykyään. Nykyisin on enemmän laajuutta kuin tuolloin.
   
  HOOLIGAN_ ja Pardus tykkäävät tästä.
 12. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Varmaan tälläisestä joukosta suurin osa joukkueen pelaajista tulee:

  Hyökkääjät:
  Rasmus Kupari C/W
  Niklas Nordgren W
  Matias Maccelli C/W
  Sampo Ranta RW
  Otto Kivenmäki C/L
  Lenni Killinen W
  Kristian Tanus C/W
  Konsta Hirvonen F
  Jesse Moilanen F
  Jami Krannila F
  Ville Petman F
  Aleks Haatanen F
  Jiri Parviainen F
  Arttu Nevasaari F
  Santeri Haarala F
  Patrik Siikanen F
  Niklas Ylitalo F
  Anton Lundell C/W -01
  Henri Nikkanen C -01
  Mikko Petman F -01
  Patrik Puistola W -01
  Leevi Aaltonen RW -01
  Marcus Kallionkieli W -01
  Veeti Miettinen W/C -01
  Matias Mäntykivi W -01
  Antti Saarela W -01
  Wiljami Myllylä W -01
  Tuukka Tieksola F -01
  Mathias Hänninen F -01
  Aarne Intonen F -01
  Juuso Pärssinen F -01
  Aku Räty F -01
  Aatu Räty C/W -02
  Kasper Simontaival W -02
  Roni Hirvonen C -02
  Oliver Suni F -02


  Puolustajat:
  Toni Utunen
  Anttoni Honka
  Lassi Thomson
  Kim Nousiainen
  Jasper Rannisto
  Miska Kukkonen
  Santeri Salmela
  Elias Laitamäki
  Peetro Seppälä
  Ville Heinola -01
  Mikko Kokkonen -01
  Antti Tuomisto -01
  Iivari Räsänen -01
  Ruben Rafkin -02
  Kasper Puutio -02


  Maalivahdit
  Justus Annunen
  Jasper Patrikainen
  Henrik Tikkanen
  Jere Huhtamaa
  Kari Piiroinen -01
  Roope Taponen -01
   
 13. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Miksi tämä turnaus on tärkeämpi kuin mikään muukaan arvoturnaus? Mielestäni jääkiekossa ei ole tällä hetkellä yhtään tärkeää arvoturnausta, koska mihinkään turnaukseen kaikkien parhaiden pelikelpoisten pelaajien ei ole mahdollista osallistua.
   
 14. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Siksi, että tässä turnauksessa on lähes kaikki ikäluokan tähdet. Muutamia puuttuu sieltä täältä.

  Toki U18-kisoissa Euroopan joukkueilla on ehkä enemmän ikäluokan huippuja mukana, mutta pelaajat eivät yleisellä tasolla ole yhtä valmiita. Aikuisten mm-kisat taas ovat enemmän karnevaali ja world cup on nykymuodossaan lähinnä lämmittelyturnaus NHL:lle. Olympialaiset ilman NHL-pelaajia taas eivät juurikaan eroa mm-kisoista.

  Yllämainituista syistä U20 on se merkityksellisin. Mielestäni U20-kisat ovat myös ne viihdyttävimmät.
   
  KiVi ja HOOLIGAN_ tykkäävät tästä.
 15. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Olet oikeassa, ettei tuolloin ollut laajuutta samalla tavalla, mutta kun huomioidaan, että joukkueessa pelasi mm. Armia, Barkov, Donskoi, Ma. Granlund, Mi. Granlund, Määttä, Pokka, Pulkkinen, Ristolainen ja Salomäki, niin voidaan todeta, että aika kova materiaali oli Raipella tuolloin käytössään.

  Luulin tosiaan ensin, että tuo "Raipe tulevaksi päävalmentajaksi" olisi ollut jonkinasteinen vitsi. Toivottavasti tämä ei toteudu.
   
 16. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Pitää muistaa että vaikka kaikki (paitsi Pokka) ovat tehneet uraa NHL:ssä, ei se tarkoita, että olivat suuria lupauksia tai jo noin nuorina hyviä pelaajia noihin kisoihin. Barkov oli tuolloin 16-vuotias, Määttä ja Ristolainen vasta draft-ikäisiä, ja muistaakseni Armia ja Mi. Granlund ainoat ykköskierroksella jo varatut pelaajat. Raipella oli kovan potentiaalin materiaali ja parempi materiaali kuin monena aikaisempana vuonna mutta ei mitään ihan sen kaltaista mitä on nähty sitten vuoden 2016 ja siitä eteenpäin.
   
 17. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, olet toki oikeassa, että osa näistä tähtipelaajista olivat tuolloin verrattaen nuoria, mutta yhtälailla olivat myös Laineet, Juolevit ja Puljujärvetkin vasta draft-ikäisiä paukutellessaan hurjaa jälkeä vuonna 2016. Raipen aikakaudella ei ollut edes samalla tavalla NHL-peikkoa läsnä ikäluokan huippujen kohdalla niin kuin vaikkapa tänä vuonna.

  Tottapuhuen en edes muistanut, että Suomi sijoittui noissa kisoissa neljänneksi vaan päälimmäisenä oli jäänyt mieleen Raipen selittelyt rallienglannilla kun Kanada oli juuri murskannut joukkueen 8-1.
   
 18. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Tämä viesti on erityisesti suunnattu Rauli Uramalle ja muille pomoille. ÄLKÄÄ edes unissanne kuvitelko, että Tuomo Ruutu olisi hyvä valinta seuraavaksi päävalmentajaksi. Älkää myöskään valitko U18 valmentajia vuosilta 2015-18 vielä tähän saumaan. Heiltä puuttuu kokemus aikuisten parista, ainakin päävalmentajana toimimisesta. Ei näin, ei nerokkaita kokeiluja.

  Kriteerit ovat 1) kokemus aikuisten päävalmentajana toimimisesta, mieluiten Liigasta ja 2) kokemus nuoren maajoukkueista. Valitaan sellainen valmentaja, joka ei ole vielä liian vanha tehtävään tai muutoin epäsopiva (muutama aiempi U20 päävalmentaja kuuluu näihin).

  Mahdollisimman kokenut tyyliin Jukka Jalonen ja mahdollisimman rento tyyliin U18-valmentajat. Jos ei löydy Liigasta sopivia eika maailmalta, silloin esim. Juujärvi lienee aika lähellä optimia. On ainakin valmentanut KooKoota mestiksessä.

  Vielä kerran pomot, älkää käyttäkö omia aivojanne lainkaan, lukekaa huolella CVt ja tehkää sitten järkevä ratkaisu. Kiitos!
   
  iSing, HOOLIGAN_, Virveliä kainaloon ja yksi muu tykkäävät tästä.
 19. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Ja lohkojaot seuraaviin kisoihin näin varmistuneet, nämä kopioitu suoraan Wikipediasta.

  A-lohko:
  B-lohko:
  Suomella ja Ruotsilla on vaikea paikka kun alkulohkossa on lähtökohtaisesti kolme helppoa peliä, yksi jossa ratkasitaan lohkovoitto, ja sen jälkeen kovien pelien kanssa turnausvirettä hakeneet maat tulevat vastaan puolivälierissä. Tsekkikin on näissä kisoissa kotijoukkue, joten luulisi siitä saavan jotain ylimääräistä latausta. Puolivälierävastus tulee olemaan jälleen joka tapauksessa kova kiekkomaa, ellei Saksa jotenkin kummallisesti yllätä. Sen sijaan B-lohkon kahdelle parhaalle on tarjolla aika paljon.

  Hypeä Slovakian ja Sveitsin kohtaamiselle, pääsevät harvoin näissä karkeloissa vastakkain.
   
  jalperi tykkää tästä.
 20. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Eipä näillä alkulohkoilla onneksi juuri merkitystä ole näissä kisoissa. Nyt kun pelataan Euroopassa, niin varmaan vähemmän merkitystä silläkin, ettei tule alkusarjassa USA tai Kanada vastaan. Venäjä olisi mukava kohdata tulevissa kisoissa, kun jäi tällä kerralla väliin.
   
 21. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tuomas Tuokkola voisi olla hyvä valinta pikkuleijonien valmentajaksi.
   
  adolf tykkää tästä.
 22. Risujemmari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, ENCE
  Lainaus:
  Ei taida olla käytettävissä.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Unohdit sen tärkeimmän kriteerin, eli pitää olla myös ilman työnantajaa. Tai en ainakaan näe mitenkään kestävänä, että joku vetäisi tuplaroolia. Melko samaa mieltä noista esittelemistäsi kriteereistä, vaan onko yhtä ainuttakaan valmentajaa, joka ne täyttäisi?
   
 24. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Kuinka niin?
   
 25. Noma Jäsen

  Elmo Aittolan ja Miika Arposen U20-podcastissa päädyttiin tällaiseen kokoonpanoon ensi vuoden kisajoukkueesta:

  Sampo Ranta - Rasmus Kupari - Niklas Nordgren
  Matias Maccelli - Anton Lundell - Lenni Killinen
  Patrik Puistola - Kristian Tanus - Kasper Simontaival
  Henri Nikkanen - Juuso Pärssinen - Petman

  Ville Heinola - Antti Tuomisto
  Toni Utunen - Lassi Thomson
  Mikko Kokkonen - Anttoni Honka

  Justus Annunen
  Kari Piiroinen
  Jasper Patrikainen

  Lähteenä siis tämä (linkki vie verkkolehden puolelle), ja sieltä löytyy myös perusteluita näille valinnoille.