Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 26.12.2018–5.1.2019

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Barney, 03.01.2018 klo 01.32.

 1. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Koska Kakko on pohjimmiltaan sentteri eikä laituri?
   
  huhupuhe tykkää tästä.
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Olkoonsa pohjimmiltaan vaikka puolustaja, mutta pelaa laituria. Olen tietoinen myös kokeilusta Tepsin pelissä sentterinä, mutta on silti laituri. Kerrankin kun ei ole sentteriongelmaa, niin miksi asian kanssa tarvitsisi säätää? Talvitie, Kupari ja Lundell ovat puhtaita senttereitä ja kuuluvat kolmeen ensimmäiseen kenttään.
   
 3. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Lainaus:
  En itse asiassa pidä kiveen hakattuna, että Talvitie pelaisi keskellä. Talvitie pelasi ennen tämän kauden alkua maajoukkueturnauksissa laitahyökkääjänä, samoin Ahokkaan valmentamissa U18 MM-kisoissa. Myös NCAA:ssa on nopealla tutkimisella pelannut pääosin vasemmassa laidassa.
   
  Rambokala ja Knap tykkäävät tästä.
 4. Yari Curry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat , Huuhkajat ja Susijengi
  Tarkemmin kun katsoi tuota leiriryhmää niin ei senttereistä pitäisi olla joo pulaa. Mites, onko Nordgrenin tilanteesta tarkempaa tietoa? Tietty ei leirille varmaan tule mutta onko kuntoutumassa edes kisoihin? Tulivoimaa ei Suomella ole koskaan liikaa . Harmi jos ei pääsisi kisoihin! Vesalaisen kieltäytyminenkin on aika ennennäkemätöntä ja todella iso menetys. Olisi kulmaväännöissä ollut varsinkin todella hyvä apu.

  Ketkä pelaa alivoimaa? Onko erikoismiehensä valmiina (jotka kaudella pelanneet) vai sovelletaan?
   
 5. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Varmasti ainakin Virtanen, jolla on kolmanneksi eniten av-aikaa SaiPan hyökkääjistä tällä kaudella. Jos Vainionpää on mukana kisoissa, niin hän pelaa varmasti myöskin alivoimaa, sillä on saanut sitä pelata ihan kohtalaisesti tällä kaudella Ilveksessä. Moilanen ei ole paljon alivoimalla tällä kaudella pelannut, mutta on ollut kuitenkin aikaisempina vuosina maajoukkueessa alivoiman erikoismies. Noiden lisäksi alivoimalle mahdollisia nimiä ovat ainakin Talvitie, Ylönen, Engberg, Nyman ja Lundell.
   
 6. Neely Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
  Lainaus:
  Olen käsittänyt että näistä nostoistasi Teemu Enberg ainakin ennakkokaavailujen perusteella pelaisi alivoimaa Santeri Virtasen ohella. Näin ainakin herrat itse Yle Puheella HIFK-SaiPa matsin jälkeen vihjailivat.
   
 7. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Täytyy kyllä hävetä suomalaista mediaa ja toimittajia. Ei vieläkään minkäänäköistä raportointia Kanadasta. Mahtaako siellä edes vielä olla suomalaisia toimittajia paikanpäällä? Ruotsalaisia tuntuu kyllä olevan, voisivat hoitaa suomalaistenkin hommat.
   
  Yari Curry tykkää tästä.
 8. Yari Curry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat , Huuhkajat ja Susijengi
  On kyllä jotenkin vähälle huomiolle jäänyt nämä kisat. Veikkaan että jos kaikki parhaat suomalaiset olis mukana niin vähän enemmän olis juttua ja hehkutusta. Olisi kiva nähdä leiriryhmästä juttua.Voisivat myös pelaajista tehdä henkilökuvaa. Suht tuntemattomia pelaajia nämä ovat kuitenkin suuremmalle yleisölle.

  Ketjurulettia voisin laittaa niin saadaan tänne keskustelua aikaan :)

  Heponiemi Kupari Tolvanen
  Kakko Lundell Ranta
  Nyman Talvitie Ylönen
  Vainionpää Virtanen Moilanen

  Lisäksi joukkueeseen hyökkääjistä Engberg

  Laaksonen Jokiharju
  Utunen Vaakanainen
  Heinola Honka  Luukkonen
  Lehtinen
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2018 klo 22.27
 9. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Ruotsille iso takaisku, kun Toronton organisaatiossa pelaava puolustaja Timothy Liljegren joutuu jättämään kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.
   
 10. Yari Curry Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat , Huuhkajat ja Susijengi
  Jokiharjun, Tolvasen ja Vaakanaisen mukaantulojen myötä Suomen iskukyky on paljon parempi ja varsinkin puolustuksen taso nousi paljon. Hyvältä näyttää kyllä kaikin puolin Suomen joukkue. Mikäli joukkue pelaa tasollaan niin ehdottomasti mitalipeleihin. Jos kärkiäijien eli ykköskentän lisäksi löytyy tulitukea.. esim. Kakko, Lundell, Ylönen syttyy liekkeihin niin kaikki on mahdollista. Kotkaniemen, Vesalaisen ja Heiskasen poissaoloista huolimatta mitalisuosikki niin ei paha ollenkaan. Toivottavasti Ahokkaan pelikirjasta löytyy muutakin kuin nopea yhteistyön jääkiekko
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2018 klo 22.27
 11. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  nooneoyb
  Lainaus:
  Anteeksi, tartuin tietoisesti vain näihin kohtiin kirjoituksessasi.

  Kotkaniemi ja Heiskanen ovat NHL -joukkueelleen oikeasti niin tärkeitä pelaajia, ettei heidän saamisensa ollut edes realistista. Kotkaniemi ei olisi edes tullut, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Aika erikoista olisi, jos Ahokas edes kuvitteli saavansa Heiskasen joukkueeseen.

  Ahokkaan ajasta nuorten maju-valmentajana tullaan muistamaan lähinnä väärät ja käsittämättömät pelaajavalinnat. Suuri menestys jää saavuttamatta.

  Saa laittaa muistiin.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Ikävää, jos jollekkin ei jää mieleen esim. kulta U18 kisoissa.
   
 13. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  nooneoyb
  Lainaus:
  Aina voidaan saivarrella, mutta tiedät kyllä, että tarkoitan U20 -joukkuetta.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Miksei olisi tullut? Ei poika vaikuta ollenkaan sellaiselta, että kiukuttelisi viime vuotista rannalle jäämistään.
   
 15. Jäkishöntsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
  Lainaus:
  Katsotaan nyt kisat ensin, mutta jostain kumma syystä luottoni Ahokkaaseen on suhteellisen heikko. Kuuluu samaan sarjaan Rautakorven kanssa, jotka jaarittelevat asian vierestä pääsemättä koskaan pelitavallisten tai taktisten haasteiden/ongelmien ytimeen. Toki toivon parasta, mutta joku tässä kaverissa mättää. Saatan olla väärässä, mutta vasta kisat näyttävät missä Ahokkaan kanssa mennään.
   
 16. Sven Tuuva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
  Mitäs mietteitä tästä kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöstä ja tästä videosta koskien myöhäisiä taklauksia. Eli pähkinänkuoressa: kiekotonta pelaajaa ei saa taklata missään tapauksessa.

  Tästä aiheutuu luultavasti kisoissa todella paljon purnattavaa kun jokaisesta "puhtaasta" taklauksesta annetaan jäähy tai jopa pelirangaistus.

  Linkki vie kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuille, jossa on juttu ja video aiheesta. Suosittelen katsomaan tuon videon sillä minussa se aiheutti kovan vastareaktion. Ei näin.

  IIHF - Video: Late Hit Rule
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  En jaksa Ruotsille ketjua avata, mutta tämmönen kun Uffe Bodin sanoo että Ragnarsson, Leufvenius & Höglander tippuis joukkueesta. Kuulostaa kyl oudolta, kun Leufvenius ja Höglander ois ainakin olettanu tiimissä olevan.

  Uffe Bodin on Twitter
   
 18. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Juurikin näin! Hyvä linjaus.

  1) Myöhässä tuleva
  2) Blindside
  3) Laitataklaus

  Useammassa videon esimerkissä täyttyivät nuo kaikki mainitsemani kohdat.

  Ei mitään puolusteltavaa.

  Tulevaisuudessa ainoa mahdollinen linja on kitkeä nuo "vulnerable position" taklaukset pois, koska pelaajien turvallisuus täytyy asettaa ykkösprioriteetiksi.

  Vaikka "vanhojen sääntöjen" mukaan olisi saanut taklata esim. polvilleen pudonnutta pelaajaa puhtaasti täysillä päähän, niin nykyään ja tulevaisuudessa sellainen ei vain ole mitenkään mahdollista.
   
  Shanahan ja red.machine tykkäävät tästä.
 19. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Niin mikä sitten on myöhässä tuleva. Näin tuon klipin muutama päivä takaperin, ja lopetin katsomisen ekan esimerkkitilanteen jälkeen. Onhan se nyt saatana naurettavaa, että pakki voi vaan heittää kiekon rumpuun, kun karvaaja tulee taklaamaan. Tuolla ajoituksella se on aina jäähy. Tuon perusteella aivan naurettava sääntö.
   
  benicio ja Sven Tuuva tykkäävät tästä.
 20. Sven Tuuva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
  Lainaus:
  Tätä juurikin hain tässä: luovu kiekosta, ota taklaus vastaan = vastustajalle jäähy

  Katsoin kolmannen erän Suomi - Kanada pelistä, jossa näitä "myöhästyneitä taklauksia" tuli ilman seuraamuksia, mutta katsotaan muuttuuko linja jo tapsanpäivänä.
   
  benicio ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 21. F#21 Jäsen

  Tuon videon perusteella saa kyllä ihmetellä jos noista Ruotsi - USA tai USA - Kanada -taklauksista tulee jatkossa jäähyjä. Molemmat olivat tilanteita, joissa pakin on pakko olla hereillä ottaakseen taklaus vastaan ja se on täysin omaa kyvyttömyyttä jos näin ei tee.

  Sveitsiläisen sekä kanukin taklaukset olivat mielestäni taas selkeitä ja näistä pitääkin päästä eroon.
   
  wild wild west, benicio & Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.
 22. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Muistelen omilta pelivuosilta, että pelaaja on ns kiekollinen niin kauan, kunnes seuraava pelaaja koskee kiekkoon. Voi olla, että tämä on siitä muuttunut, mutta mielestäni tuo on aika looginen määritelmä.

  Tämä sääntö on sellainen, riippuen tietysti tulkinnasta, että Kanada tulee kärsimään tästä eniten. Nikkarikiekko, kotiylesön tuoma hurmos ja niin edelleen. Joku vuosi takaperin CAN-RUS -finaalin ensimmäinen vaihto pelkästään olisi tuonut Kanadalle 3-5 jäähyä.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 23. Tunneli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Hait
  Samaa mieltä kuin yllä, Kanada ja Jenkit kärsii tästä eniten..

  Jotenkin fiilis, että pakit tulee makoilemaa paljo enemmän maaliviivan takana ison penaltin toivossa.. Toivon että oon väärässä.
   
 24. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Hohhoijaa mitä touhua, ainut taklaus tuolla videolla mistä pitäisi antaa edes kakkonen on tuo viimeinen, joka tulee oikeasti myöhässä. Eihän noissa ensimmäisissä kiekoton edes kerkeäisi vetää taklausta pois, vaikka haluaisi, eikä kyllä ole mitään syytä miksi haluaisi. No jos näitä aletaan kirjaimellisesti noudattamaan kansainvälisessä kiekossa, niin saapahan taas yhden syyn keskittyä pelkästään änärin kattomiseen...
   
 25. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Tällä säännöllä pyritään kuitenkin kitkemään jääkiekon ehdotonta syöpää, aivotärähdyksiä ja niistä seuraavia äärimmäisen pahojakin pysyviä vammoja. Voi olla ettei tämä muotoilu ole onnistunut, mutta tämä pyrkimys tulee olemaan jatkossakin trendi, joka tulee näkymään myös NHL:ssä. Ja erittäin hyvästä syystä.
   
  FinnPeak tykkää tästä.