Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 26.12.2018–5.1.2019

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Barney, 03.01.2018 klo 01.32.

 1. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Finaalissa Suomi ja USA. Onkohan katkera kanukki nyt vihatun rakkaan naapurinsa puolella vai kenties Suomen puolella, jolta tuli käkättimeen kahdesti parin viikon sisään?
   
 2. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti antaisivat anteeksi ja olisivat Suomen puolella. USA olisi kait vähän sama jos me suomalaiset ruvettaisiin hurraamaan Ruotsille.
   
 4. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Historiallisen hyvä Suomi!

  Sanoisin jopa, että ensimmäinen U20-kisojen finaalipaikka (eli vähintään hopea) Kanadassa on tietyllä tavalla liki yhtä kova merkkipaalu ja saavutus suomalaisen jääkiekon kannalta kuin vuoden 1988 ensimmäinen aikuisten arvoturnausmitali.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2019 klo 16.42
 5. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Varmaan aika win-win tilanne kanukeille. Näkevät joko kun "rakas" naapuri tai heidät jatkosta pudottanut jengi saa niellä tappion karvasta kalkkia. Oisivat varmasti muuten Suomen puolella, mutta todella koville näyttää ottavan kanukeille toi tappio. Joten jännä nähdä istuvatko ihan hilljaa vai kanattavatko sitten Suomea. Siihen en usko että kanukit rupesivat huutamaan "USA".
   
 6. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Suomi voitti kultaa USAa vastaan luvuin 3-2! Hyvä pojat!
   
 7. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Kisojen logo oli tänä vuonna hyvin suunniteltu, vaikka Suomi pelasikin finaalin sinisissä paidoissa.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Katos kehveli. Logo on enne.
   
 9. F#21 Jäsen

  Tässä muuten kisojen tähtipelaajat:

  IIHF Directorate Awards
  Best Goaltender: Pyotr Kochetkov (Russia)
  Best Defenceman: Alexander Romanov (Russia)
  Best Forward: Ryan Poehling (USA)

  Media All-Star Team & MVP
  Goaltender: Ukko-Pekka Luukkonen, Finland
  Defenceman: Alexander Romanov, Russia
  Defenceman: Erik Brannstrom, Sweden
  Forward: Grigori Denisenko, Russia
  Forward: Philipp Kurashev, Switzerland
  Forward: Ryan Poehling, USA
  Most Valuable Player: Ryan Poehling, USA
   
 10. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  :O Onkohan tämä mielletty (UPL:a lukuunottamatta) joksikin lohdutuspalkintolistaksi? Miksei alkusarjojen perusteella tällaisenkin listan saa väännettyä, mutta kyllä kovimpien pelien menestyjiä olisi voinut Suomen joukkueesta löytää sekä hyökkääjistä että puolustajista. No ehkä tämä alleviivaa sitä, että Suomi oli JOUKKUE.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jäikö muille fiilis, että olivat vähän tylsähköt kisat? Sitä perinteistä päädystä päätyyn-lätkää näin todella harvoin, mutta toki vain osan matseista. Yhdysvallat - Ruotsi sekä Kanada - Suomi olivat mielekkäimmät matsit viihtyvyyden puolesta ja toki finaali menee samaan kategoriaan. Näin kuusi ottelua ja kolme niistä oli hyviä.
   
 12. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Sama fiilis. Nämä junnukisat on ainakin itselle sellaiset, että tulee katseltua vain yksilöitä ja nyt ei siellä oikein kukaan dominoinut. Myös eka kerta ikinä kun alle kymmenellä pisteellä voittaa pistepörssin tällä maksimissaan 7 pelin syteemillä. Tuntui että tehtiin muutenkin vähemmän maaleja kuin normaalisti, mutta voi olla että onnistumisia tuli laajemmin. Kuitenkin aika moni jengi pelasi systeemi lätkää ja aika vähän päätöntä koohotusta. Vaikka se koohotus ei ammattilaislätkää ole, niin kiva nähdä sellaista nuorten pelaajien toimesta, kun systeemiä pelaa ammattilaismiehet kuitenkin paremmin.
   
  Lico tykkää tästä.
 13. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Laskin maalit viime vuoden kisoista ja tämän vuoden kisoista, niin päädyin lukemiin 2018:216 ja 2019: 176. On tossa aika merkittävä ero.
   
  Squit tykkää tästä.
 14. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Ihan sama olo. En vaan viitsinyt ensin mitään kirjoittaa ettei heti sanota ilonpilaajaksi mutta jos Suomi ei olisi voittanut niin näistä kisoista ei oikeasti olisi jäänyt mitään muisteltavaa. Harvinaisen HVM kisat joista ei oikein ketään pelaajiakaan noussut esiin. Loppuottelu oli jännä mutta mielestäni heikkotasoinen peli.
   
 15. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Liityn ryhmään. Jo etukäteen ajattelin, että Kanada on HMV-joukkue, mutta odotin USA:n nuorilta enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tuli mieleen vuoden 2014 kisat Ruotsissa, joissa Suomi voitti Saroksen, Ristolaisen ja Teräväisen johtamana koko turnauksen. Ristolaisen jatkoaikamaali oli hieno, mutta silti kisoista jäi parhaiten mieleen asiantuntijana esiintyneen Tami Tammisen uskomaton skeidanjauhanta ja itsekehu kisastudiossa.
   
 16. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Tamminenhan oli noissa kisoissa muistaakseni ihan ok tuolla studiossa. Siinä oli se ero siihen Don Tami -rooliin, mies oli ihan oma itsensä eli Juhani Tamminen kun ei tarvinnut koko kansalle noita höpinöitä heittää, vaan ainoastaan maksukanavien tilaajille.

  Parhaiten kisoista jäi mieleen Filip Forsbergin itkeminen sen jälkeen kun Ristolainen oli ratkaissut kultaa Suomelle.
   
 17. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Ihan mielenkiintoset lohkojaot tuli näistä kisoista ensi vuodeksi:

  Lohko A:
  Suomi
  Sveitsi
  Ruotsi
  Slovakia
  Kazakstan

  Lohko B:
  USA
  Venäjä
  Kanada
  Tsekki
  Saksa

  Helpompi alkulohko, mutta sitten ekassa pudotuspelissä saattaa olla jo aika kova vastus vastassa kun Ruotsihan voittaa taas perinteisesti alkulohkon.
   
 18. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Se oli todella ihanaa katsottavaa ja kuunneltavaa kyllä. "Jävla trettiotalets ohockey!" Tunsin todellista vahingoniloa ja nautin kyllä tuosta väärinvoittamisen valittamisesta täysin siemauksin. Kyllähän se taisi myös sitten urputtaa ettei suomen paskajengillä ole mitään asiaa taalajäille ja heidän porukasta kaikki on tulevia (tai olevia) ykköstykkejä. Ihan kuin ei olisi tulosta muistanut kunnioittaa.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 19. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Jep.. sama tulee mieleen kun muistelen 2014 kisoja.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 20. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Ovatkohan Forsberg ja Saros nykyään jo bestiksiä?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 21. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Mietin, että minkälaisen joukkueen Suomi rakentaisi 2022 olympialaisiin jos pitäisi koota pelkistä U-20 voittajista.

  Laine - Aho - Puljujärvi
  Kapanen - Kupari - Rantanen
  Teräväinen - Lundell - Kakko
  Lehkonen - Lammikko - Tolvanen

  Lindell - Ristolainen
  Vaakanainen - Jokiharju
  Juolevi - Mikkola

  Saros
  Luukkonen
  Kähkönen

  Nopeasti väsäsin joten en miettinyt sen enempää roolituksia, mutta antaa aika hyvin kuvaa siitä minkäläisiä voittajia meillä on jo U-20. Kuudenneksi pakiksi mietin Heinolaa, mutta mun mielestä on vielä liian aikaista lähteä miettimään hänen uraansa.
   
  Kanada-malja tykkää tästä.
 22. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Olisihan tuossa hahmotelmassa nyt ainakin Hintzin mentävä aukko. Ja tuoreimpia mestareita kun miettii niin paha sanoa näistä, toki Kakko on kyllä sen verran lupaava että uskaltaa odottaa kolmen vuoden päästä olevan ihan kovan luokan tekijä. Toisaalta mielenkiinnolla seuraa miten esim. Talvitien ura lähtee tästä jatkumaan.

  Alaketjuja kun miettii niin olisihan sinne myös pistää esim. Mäenalanen, Repo yms.
   
 23. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Olen monta kertaa kisojen aikana miettinyt, onko nuorten pelin taso kasvanut viime vuosina siinä mielessä, että nuoret osaavat nyt puolustaa. 2010-luvun alussa kiinnostuin U20-kisoista juuri niiden junnumaisuuden takia: vauhtia riittää, peleissä kohelletaan päästä päähän, ja edes 3-4 maalin johto ei ole vielä turvallinen johto, kun puolustus hajoaa käsiin niin usein. Tänä vuonna pelit eivät olleet samanlaista vauhdikasta vuoristorataa, joukkueet pelasivat tarkemmin ja maaleja tehtiin vähemmän. Huono viihdearvon kannalta, hyvä lajin kehittymisen kannalta.
   
 24. Rubicon Jäsen

  Kompattava on edellisiä, ei ole viihdearvoltaan enää niin huimaa kiekkoa (jos tämä vuosi on merkki pidempiaikaisesta trendistä). Joskaan ei välttämättä kannata liikaa hätäillä yksistä kisoista, mutta ihan loogistahan se olisi, että kehitystä tapahtuu tälläkin saralla.

  Tavallaan harmi, koska sitä perushyvää ja fiksua kiekkoa on jo kalenteri pullollaan ja nämä junnukisat olleet yksi selvä poikkeus vuoden kiekkotarjontaan. Uniikki yhdistelmä lahjakkuutta, taitoa, nälkää ja sopiva sekoitus taktista osaamista ja kohellusta.

  Toisaalta YLE on viime vuosina televisioinut hienosti myös noita U18-kisoja ja siellä koohottavampi meininki jatkunee ja virheitä ja maaleja riittää.
   
 25. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Tanska teki melkoista historiaa näissä kisoissa. Nolla voittoa ja vain kolme tehtyä maalia koko turnauksessa. Putoamiskarsinnoissa vielä 0-4 kuokkaan Kazakeilta. Ensi vuonna saa sitten Germaanit koittaa onneaan josko pysyisivät sarjassa. Sveitsi tuskin pärjää näin hyvin enää ensi vuonna. Olen ymmärtänyt että tämä oli heidän lupaavin ikäluokkansa pitkään aikaan.