Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2014–2015

  • 282 116
  • 856

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tänään on sitten luvassa melkoista herkkua, kun Kanada kohtaa USA:n perinteisessä uuden vuoden aaton klassikossa.

USA ei ole vielä vakuuttanut, ja illan peli kertonee aika paljon joukkueiden turnauskunnosta. Selvää ainakin on, että asenneongelmasta kärsiviä pelaajia tuskin jäällä nähdään. Kanadakaan ei ole vielä näyttänyt niin hyvältä, kun nimilistan perusteella voisi olettaa. Paineethan kotijoukkueella ovat luonnollisesti hirveät. Tasakentällisin vaahteralehdiltä oikeastaan vain Reinhartin johtama vitja, jossa laidoilla viilettävä Domi ja Duclair, on pelannut sellaisella tasolla, ettei parantamiseen varaa juuri ole. YV Kanadalla on kuitenkin ollut hirvittävän kova 50 prosentin onnistumisprosentilla. Ero USA:han on mykistävä (YV-teho alta 8 prosentia).

Sekin on tietysti mielenkiintoista, että peliä voi pitää ensimmäisenä Connor McDavidin ja Jack Eichelin suurena kohtaamisena. Odotusarvohan on, että nämä kaksi ottavat vielä vittaa toisistaan niin NHL:ssä kuin aikuisten arvoturnauksissakin. USA:n peli kuitenkin nojaa enemmän Eicheliin kuin Kanadan McDavidiin. Tähän mennessä Eichel on sortunut paljon ylimieliseen kikkailuun. Samaan ovat tosin sortuneet aika monet kisojen ennakolta suurimmat tähdet (esim. Kapanen ja Nylander). Myös YV:n tehottomuus lankeaa ainakin osittain Eichelin piikkiin, joka pyörittää ykkösylivoimaa. Ilmeisesti valmennus on myös antanut pelaajille paljon sananvaltaa YV-kuvioissa, mikä sitten korostaa Eichelin roolia. Ja kuten todettua, tähän mennessä homma ei ole toiminut. Myös McDavid on tähän mennessä näyttänyt parasta osaamistaan vain ajoittain. Selvää kuitenkin on, että kultapojan pelin luku, kiekon käsittely ja liuku ovat aivan poikkeuksellisella tasolla. Toivottavasti tänään nähdään molemmilta parasta osaamista.

Jos muutama muu pelaaja pitää nostaa esiin, niin Nic Petan on pöyrittänyt todella mallikkaasti Kanadan ylivoimaa. Jetsin varauksella on aivan huikeat kädet. Samaan kastiin käsien puolesta voi nostaa Max Domin ja jenkkien Sonny Milanon. Jenkkien puolelta Dylan Larkin on vakuuttanut kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Perustaitava pelaaja, jonka asenne ja työmoraali ovat kunnossa. Itse olen pitänyt paljon Will Butcherin pelistä USA:n puolustuksesta. Butcher on luonut paljon hyviä tilanteita, vaikka tehopisteitä ei juuri olekaan.

Mukava myös nähdä, miten Auston Matthews selviää, kun vastassa on Kanada. Varsinkin Suomea vastaan Matthewsin pelissä näkyi pahasti kokemattomuus. Sen pelin perusteella vuoden 2016 todennäköinen ykkösvaraus saattaa hyvinkin olla vielä liian kovassa paikassa, kun vastassa on Kanada täpötäydessä Centre Bellissä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Suomella on kaiketi ensi vuoden kisoihin kiintiöpaikka kisaisäntänä, joten tuskin karsintoja pelattaisiin Suomen niihin joutuessa ollenkaan.

Tämä olisi oikeasti kiinnostava _tietää_. Junnukisoista kun ei löydy mitään kilpailumääräystä siitä, että isäntämaa olisi aina mukana. Joku media saisi kaivaa tästä faktan IIHF:lta, vaikka Suomen karsintaan joutuminen toki epätodennäköistä onkin. Nyt juttu on kuitenkin pykälää merkittävämpi, kun hyvin todennäköisesti sieltä toisesta lohkosta on ns. iso maa karsimassa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kahden ottelun otannalla...
Eichel = franchise player
McDavid = seuraava johntavares aka BUST

Saa ottaa talteen ;)

McDavid=generational bust

Tämän turnauksen otannalla Matthews ja Puljujärvi>Eichel ja McDavid. Sanon vaan, että jos M ja P olisivat havumetsien miehiä, niin hype olisi melkoinen.
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
McDavid=generational bust

Tämän turnauksen otannalla Matthews ja Puljujärvi>Eichel ja McDavid. Sanon vaan, että jos M ja P olisivat havumetsien miehiä, niin hype olisi melkoinen.

Niin totta! Kuitenkin näistä kahdesta "gretzkystä" Eichel tulee olemaan isompi pelaaja IMHO!

Mutta joo, Puljujärvellä on kaikki potentiaali nousta ihan toppikseen!
 
Tämä olisi oikeasti kiinnostava _tietää_. Junnukisoista kun ei löydy mitään kilpailumääräystä siitä, että isäntämaa olisi aina mukana. Joku media saisi kaivaa tästä faktan IIHF:lta, vaikka Suomen karsintaan joutuminen toki epätodennäköistä onkin. Nyt juttu on kuitenkin pykälää merkittävämpi, kun hyvin todennäköisesti sieltä toisesta lohkosta on ns. iso maa karsimassa.

Ainakin tuolla Twitterin puolella Jatkoajan toimittaja Vilja Päätalo oli selvittänyt, ettei mitään kiintiöpaikkaa isännille ole.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kahden ottelun otannalla...
Eichel = franchise player
McDavid = seuraava johntavares aka BUST

Saa ottaa talteen ;)
Eichel voi tehdä kovia teholukemia NHL-tasolla, mutta ei hän miltään franchise playerilta vaikuta ainakaan näissä kisoissa. Aika ylimielisen oloista surffailua kiekottomana, kiekon kanssa toki on taitava kaveri.

McDavid ei ole onnistunut pisteiden valossa, mutta ainakin omaan silmään kyllä tekee koko ajan oikeita asioita kentällä. Mielestäni paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Eichel. Uskoisin, että NHL GM:stä yhdeksän kymmenestä ottaisi McDavidin ennen Eichelia. Tuo Tavares -heitto oli varmaankin läppä?
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IIHF:n sivujen mukaan puolivälierien ohjelma menee niin, että Suomen peli (mikäli klaaraavat Saksan) pelataan toisena eli perjantaina 23:00 Suomen aikaa. Sopii hyvin - 20:00 alkavaan matsiin ei olisi ehtinyt Nordikselta.

Koko ohjema, jos se on lopullinen, menee näin (pelit pelataan 2.1.-3.1. illalla/yöllä):

20:00 USA-Venäjä
22:00 Ruotsi-Suomi/Saksa
00:00 Tshekki-Slovakia
03:00 Kanada-Tanska

E: S.Aukkonen sanoi, että tuo Suomen peli olisi 22:00. Katsoin ajat teksti-tv:stä, kumpi mahtaa olla oikeassa.
E2: Risti seinään, Saukkonen taitaa olla oikeassa. Suomen peli alkaa 22:00
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Yhdysvallat-Venäjä on peli, jonka voittaja kohtaa Ruotsin tai Suomen. Voitettuaan Tanskan, saa Kanada Tshekin tai Slovakian vastaansa. Näin tämän kaavion ymmärsin Twitteristä luettuani.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otteluketjuunkin tuli yöllä kirjoitettua, että Puljujärven maalipaikkojen tuhlailu on jo surkuhupaisan puolella, mutta silti helvetin lupaava ja hyvä merkki.

Kaveri on käsittääkseni kisojen nuorin pelaaja, mutta on Suomen peleissä esillä lähes joka kerta kun on jäällä ja pistää takuuvarmasti muidenkin silmiin kuin suomalaiskatsojien. Joukkueensa näkyvimpiä hahmoja, vaikka ikää on mitä on ts. ihan poika vielä. Tekee vielä paljon virheitä, mutta maalipaikkojensa lisäksi on erittäin lupaavasti riistämässä kiekkoa takakarvauksellaan, viemässä kiekkoa alueelle jne.

Pari-kolme maalia Puljujärvi olisi paikoistaan saanut tehdä ilman muuta, mutta tässä tapauksessa saa jopa tehottomuutensa anteeksi ihan vaan tuon uskomattoman tulevaisuuden lupauksensa ansiosta. Onhan tuo jätkä oikealla tiellä ja voi vaan miettiä tästä esim. parin seuraavan täyden liigakauden jälkeen kun noissa nuorten kisoissa edelleen ikänsä puolesta pelaa, on kaverissa muilla pitelemistä.

Hienoa seurata tällaista lupausta niin liigassa kuin kisoissakin, niin turhauttavaa kuin tuo uskomaton maalipaikoissa jäätyminen kisojen aikana onkin ollut katsella. Iso tulevaisuuden nimi.

Nyt sitten joka jätkälle tappajan vaistot esiin Ruotsia vastaan niin hyökkäyspäässä kuin oman maalinkin edessä, ja Husso toivottavasti maaliin pitämään vaikka sitten nollat jos se sitä vaatii.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Jacob de la Rose, Ruotsin kippari tässä turnauksessa. En oikein tiedä mihin ketjuun laittaa, mutta osaako joku esim. Montrealin kannattaja kertoa tästä kaverista jotain? Hirmutehoja kaveri ei oikein ole naputellut missään vaiheessa mutta isokokoinen kaveri. Onko avut kahdensuunnan pelaamisessa, kehitettävää jossain, tai jotain ylipäätään? =) Kiitos jo etukäteen!

-P
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En nähnyt ottelua, kun en jaksanut herätä ja tiesin Suomen voittavan. Vähän hämmennyksen ja shokin puolelle kuitenkin menee, kun äsken luin ettei Suomi taaskaan saanut maalihanoja kunnolla auki ja ylivoima jatkaa nollassa prosentissa.

Tuskin tämä enää sattumaakaan on, no toivotaan nyt että Ruotsia vastaan homma lähtisi skulaamaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Saksamatsi oli varmaankin osa Jortikan nerokasta strategiaa, jolla Suomi pyrkii välttämään ennakkosuosikin paineita kaikkia mahdollisia vastustajia vastaan. Strategia on onnistunut täydellisesti. Nähdyn kaltaisella peliesityksellä Suomi olisi rinnakkaislohkon jumbo. Harmi vain, että voittamalla Slovakian Suomi olisi saanut Tshekin vastaansa puolivälieriin. No, nerokaan ei voinut ennustaa Venäjän koomailua.

Ruotsi ei ole ylipääsemätön vastus, mikäli Suomi herää viimeisellä hetkellä syväjäästä. Suomi on pelannut tällä kaudella kahdesti Ruotsia vastaan parhailla kokoonpanoilla, voitot 1-1. Ruotsin joukkue on maan viime vuosien vastaaviin nähden keskinkertainen. Vuoden 2013 U18 MM-kisoissa Ruotsi sijoittui viidenneksi, Suomi oli kolmas. Noissa kisoissa Ruotsi voitti vain Sveitsin, Saksan ja Slovakian. Viime vuonna Ruotsi voitti komeasti Suomen 10-0, mutta jäi silti kisoissa neljänneksi. Pelaajista erottuu tietysti Willian Nylander, mutta mikään tähtikavalkadi Ruotsi ei ole.

Kuten olen todennut, Suomi (kuten muutkin Euroopan maat), pelaa näissä kisoissa Euroopan mestaruudesta eli pronssista. Kanada ja USA ovat aiemmissa nuorten kisoissa olleet todella vahvoja, vaikka Kanadalla ei koskaan U18 MM-kisoissa ole mukana kaikkia parhaitaan. Suomen ohuet voittosaumat perustuvat finaalien ennalta-arvaamattomaan luonteeseen sekä Husson loistopeliin. Hussolla on tilaisuus tehdä näissä kisoissa raskit Ruotsille, Sen lisäksi tarvitaan 1-2 satunnaista onnistumista ja voitto on plakkarissa.

Senttiäkään en pistäisi Suomen voiton eteen, vaikka luonnollisesti uskon siihen. Suomi on pelannut siihen malliin, että ainekset suureen tarinaan ovat taas olemassa. Ensin joukkue pelaa alle tasonsa, sitten se nousee kuopasta ja pelaa lopulta finaalissa. Erittäin mielenkiintoista tulee olemaan se, koska Suomen tähdet viimein löytävät sen maaljyvänsä. Triviana todettakoon sekin seikka, että nykymuotoisissa U20 MM-kisoissa, vuodesta 1995 lähtien, Suomi ei ole koskaan tehnyt yhtä vähän maaleja kuin nyt alkulohkossaan eli vain 5. Jotain joukkueessa on pahasti vialla tai sitten kts. ensimmäinen lauseeni.
 

Wire

Jäsen
Puljujärvestä tulee varmasti vielä hyvä jos jaksaa tehdä hommia. Kannattaa kuitenkin muistaa että hän ja pari muuta näyttää nyt muun joukkueen tekemisen tasolla paremmalta kuin ovatkaan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Pikkujortikat ovat pelanneet riittävän monta peliä näyttääkseen että eteenpäin oltaisiin menossa. Valitettavasti ainakaan minä en sellaista kehitystä ole havainnut.

Saattaa toki olla että talenttia on pidetty vakan alla ja huomenna kello 22:00 paikallista aikaa Jortikka antaa luvan alkaa pelaamaan tosissaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jaaha, turnaus on vissiin alkamassa - mites alkusarja meni, voisiko joku laittaa pienen tiivistelmän... No, vakavasti puhuen parannettavaa tietysti on paljon, mutta en nyt ihan valtavasti enää miettisi menneitä, tikulla silmään joka niitä liikaa muistelee.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyvä että maaliteon vaikeus huomataan näin junnuturnauksessa. Tämäkin varmaan motivoi näitä junnuja, kuten Puljujärveä, treenaamaan laukomista apinan raivolla ensi kesänä. Tulevaisuutta ajatellen voisi olla jopa huolestuttavampaa jos maaliverkot pöllyäisivät nyt. Sitten nämä junnut luulisivat että laukomista ei tarvitse erityisesti treenata kun verkko heiluu junnukisoissakin.

Turnauksen kannalta noilla neljän ekan pelin hukatuilla maalipaikoilla ja pisteillä ei ole väliä. Jatkossa vaan pitää pelata hyvin ja tehdä tarvittavat maalit. Noissa miesten MM-kisojen ketjuissa usein naureskellaan miten suomalaiset tehoilevat slovakioita vastaan mutta pisteitä ei tulekaan jossain välierässä. Nyt (tai viime vuoden kisoissa) kun ei ole tullut tehoja alkusarjassa monet olivat vaipua masennukseen tai raivoon. Alkusarjan kunniakasta hoitamista pidetään Suomessa jonain itsestäänselvyytenä ja samaan aikaan ihaillaan miten Kanada kompuroi alkusarjoissa, mutta sitten (aina välillä) voittaa oikeita pelejä.

Suomi teki kuitenkin tarvittavat maalit, on puolivälierissä ja kaikki on vielä mahdollista. Tämän turnauksen alkusarja on kyllä aika surkuhupaisa kun 4/5 menee puolivälieriin. Vetää melkein vertoja olympialaisten "kaikki jatkoon" systeemille. Mun mielestä parempi systeemi olisi että lohkovoittajat menisivät suoraan välieriin ja kakkoset ja kolmoset pelaisivat puolivälierät ristiin. Silloin olisi näillä alkusarjapeleilläkin jotain merkitystä läpsyttelyn sijaan.
 
Suomi teki kuitenkin tarvittavat maalit, on puolivälierissä ja kaikki on vielä mahdollista. Tämän turnauksen alkusarja on kyllä aika surkuhupaisa kun 4/5 menee puolivälieriin. Vetää melkein vertoja olympialaisten "kaikki jatkoon" systeemille. Mun mielestä parempi systeemi olisi että lohkovoittajat menisivät suoraan välieriin ja kakkoset ja kolmoset pelaisivat puolivälierät ristiin. Silloin olisi näillä alkusarjapeleilläkin jotain merkitystä läpsyttelyn sijaan.

Näinhän se on aiemmin ollutkin. Tuo systeemi kuopattiin lopulta kai siksi, koska lohkovoittajien koettiin saavan liikaa etua saatuaan yhden huilipäivän lisää ja päästyään sitten välierissä pelaamaan väsynyttä vastustajaa vastaan. Minusta tuo ei kyllä ole mikään ongelma, sillä tuo ylimääräinen lepo vain motivoi entisestään lohkon voittamiseen. Kun kisoja pelataan kymmenellä joukkueella, ei pitäisi olla niin, että 80% joukkueista etenee pudotuspeleihin.
 
Puljujärvestä tulee varmasti vielä hyvä jos jaksaa tehdä hommia. Kannattaa kuitenkin muistaa että hän ja pari muuta näyttää nyt muun joukkueen tekemisen tasolla paremmalta kuin ovatkaan.

Ehkä näinkin, mutta ei se minusta Puljujärven loistokkuudesta ole pois jos muu joukkue alisuorittaa. Eikä muu joukkue varsinaisesti ole edes alisuorittanut paitsi maalinteossa - eli siinä samassa missä Puljujärvikin.

Puljujärvi on muuten laukonut eniten maalia kohti koko kisoissa, yhteensä 23 kertaa. Monet noista paikoista on itse rakennettuja ja muutenkin 16-vuotiaan pelaajan esitys on ollut varovaisesti sanoen rohkaiseva. Minä en, eikä moni muukaan, muista noin vakuuttavaa suoritusta tällä tasolla 16-vuotiaana. Edes Barkov ei ollut noin hyvä tuossa iässä näissä kisoissa. Sen lisäksi joku totesi ihan osuvasti Puljujärven kisoista, että tässä on käsillä kautta aikojen paras nollan tehopisteen turnaus mitä ollaan nähty ja tullaan näkemään. Hyvin sanottu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minun mielestäni tuo peli on ollut todella hyvällä mallilla, vain poislukien se että maalinteko on täyttä tuskaa. Mua itseäni ilahduttaa se, että hyökkäyksestä löytyy laajalta rintamalta pelaajia jotka pystyvät olemaan hyökkäyspelissä vaarallisia. Ihan vain peilaten siihen tilanteeseen missä Suomen U20-joukkueet vielä muutama vuosi sitten olivat. USA-pelissä Suomi painoi ihan tasavahvasti jenkkejä vastaan ja periaatteessa se peli olisi voinut jo varsinaisellakin kääntyä Suomen hyväksi. Kyllä tässä on nyt ollut vain jo vähän koomiseksikin menevää huonoa tuuriakin mukana kun yksi pelaaja esimerkiksi samassa pelissä osuu maalin kaikkiin tolppiin, saamatta kiekkoa kuitenkaan kertaakaan sisään. Tämä tuskastuminen alkaa sitten varsinkin näillä nuoremmilla pelaajilla rassaamaan korvien väliä ja homma menee ihan puristamiseksi ja väkisin yrittämiseksi joka on varsinkin ylivoimilla näkynyt siinä että Suomen "johtavat" pelaajat etunenässä Lehkonen ja Kapanen kokevat olevansa yksin vastuussa pelien kääntämisestä. Se johtaa sitten yksinyrittämiseen. Eilinen Saksa peli oli koko Suomen turnaus typistetty yhteen peliin. Ensimmäinen erä ihan loistavaa peliä, luovuutta, kamppailuhanakkuutta ja sitä draivia löytyi vaikka mitenkä ja paljon, mutta kun ei vaan kiekko mene mistään sisään. Itse en enää kolmatta erää nähnyt, mutta kuulemma oli melkoista paskaa, ihan niin kuin 2. eräkin.

Jännä on tämä urheilu ja jääkiekkokin, kun sitä ei etukäteen koskaan pysty ennustamaan miten nämä menee. Jos se kiekko olisi sitten taas niissä ekoissa peleissä mennytkin ne tarvittavat sentit sinne tolppien sisäpuolelle, voitaisiin tällä hetkellä puhua siitä minkälaisessa flowtilassa Suomi taas on. Mutta niin vaan on se lumipallo lähtenyt tällä kertaa vyörymään ihan toiseen suuntaan. Totta kai voidaan sitten taas puhua siitä iänikuisesta viimeistelytaidottomuudesta, mutta kyllä ihan jos rehellisiä ollaan, niin kyllä Suomella on ollut huono säkäkin.

Minulla on tunne, että kyllä se huomenna tarvisi jonkun onnekkaan pompun josta homma voisi lähteä aukeamaan. Koska kyllä siellä semmoinen banaani on tällä hetkellä yhdellä sun toisella otsassa, että noin muuten ei kyllä ole oikein semmoinen tunne että Suomella kamalasti on jakoa revanssia hakevaa Ruotsia vastaan.

No mutta kuten sanottua, sehän tässä on hauskaa kun ei näistä ikinä tiedä, eli huomenna sitten peli näyttää mihin suuntaan homma taas lähtee.
 

RustEnuff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eichel voi tehdä kovia teholukemia NHL-tasolla, mutta ei hän miltään franchise playerilta vaikuta ainakaan näissä kisoissa. Aika ylimielisen oloista surffailua kiekottomana, kiekon kanssa toki on taitava kaveri.

McDavid ei ole onnistunut pisteiden valossa, mutta ainakin omaan silmään kyllä tekee koko ajan oikeita asioita kentällä. Mielestäni paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Eichel. Uskoisin, että NHL GM:stä yhdeksän kymmenestä ottaisi McDavidin ennen Eichelia. Tuo Tavares -heitto oli varmaankin läppä?

Saattaa olla näin. Omalla parin matsin otannalla tein oman analyysini. Kuitenkin omaan silmääni Eichel on näyttänyt lupaavammalta kuin McDavid. Toki tähän varmasti vaikuttaa McDavidin saama hypetys, joka on ehkä hieman epäreilua. Tällä tarkoitan samaa, kuin Tavares hassuttelulla eli seuraava gretzky/lemieux/crosby...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös