Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016: Suomi

  • 282 482
  • 1 264
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Ässät
Sebastian Aho kuuluu aivan liian harvinaiseen sarjaan jääkiekkoilijana. Hänellä on - ihan oikeasti - poikkeuksellinen kyky tehdä kanssapelaajistaan parempia. Hän tekee ominaisuutensa äärimmäisen monipuolisella taitoarsenaalillaan. Meillä Suomessa on aina tapana ylihehkuttaa tiettyjä pelaajia. Okei - Puljujärvi ja Laine ovat oikein hyviä kiekkoilijoita, vasta -98 syntyneitä. Uskoisin heidän olevan kovin tyytyväisiä siihen, että vitjassaan on nimenomaan S. Aho (-97). Katsokaa, mitä Sebastian Aho tekee jäällä!

Epäitsekästä pelaamista. Ainoana tavoitteenaan joukkueen menestys. Pehmeät kädet. Huikea terän käyttö. Pelikäsitys epänormaali ikäisekseen. Pelaa asenteella - joka suuntaan - koko ajan. Jos jääkiekkoilijassa yhdistyy nöyryys, vaatimattomuus, multitalenttius, asenne, sitoutuminen, jne tyyliin Peltonen-Koivu-Lehtinen, voi lopputulemana olla suht kovan luokan kiekkomies.

Se, että pääsee pelaamaan Lauri Marjamäen opissa, ei ole ainakaan potentiaaliaan heikentävä tekijä.
Nooooooh, toisaalta, mielestäni meillä täällä Suomessa osataan arvostaa tätä pelaajatyyppiä melko paljon. Tämä näkyy kyllä ihan täällä palstallakin, Aho saa vain ja ainoastaan kehuja ihan joka suunnasta...Ja ihan syystäkin. Itselleni tulee Sebastianin pelistä, ainakin joiltain osin Saku Koivu mieleen.

E: Ja samaan viestiin pakko lisätä, että Pulju ja varsinkin Laine on silti lupauksina mielestäni eri kaliperia. Laineesta tulee kaikkien aikojen kovin kiekkoilija ;)
 
Viimeksi muokattu:

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Sebastian Aho kuuluu aivan liian harvinaiseen sarjaan jääkiekkoilijana. Hänellä on - ihan oikeasti - poikkeuksellinen kyky tehdä kanssapelaajistaan parempia... jne.

Mielestäni Aho on joukkueen paras ja kokonaisvaltaisin pelaaja, ja vieläpä selvästi. Mutta katsopaapa Ilta-Sanomien jääkiekko"asiantuntijaa" Tuomas Nyholmia, joka lööpissään on listannut joukkueen suurimmat tähdet, ja kas kas: Eipä löydy Ahoa top nelosesta...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Aho on joukkueen paras ja kokonaisvaltaisin pelaaja, ja vieläpä selvästi. Mutta katsopaapa Ilta-Sanomien jääkiekko"asiantuntijaa" Tuomas Nyholmia, joka lööpissään on listannut joukkueen suurimmat tähdet, ja kas kas: Eipä löydy Ahoa top nelosesta...
Niin, kokonaisvaltainen pelaaja, jonka pelinlukutaidosta kertoo mielestäni se, että ainakaan minä en ole nähnyt Aholta ns. ohipelejä. Jätkä suorittaa aina hyvin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Nykyään moni ylivoima rakennetaan näin: maalintekijä-maalintekijä-pelintekijä. Eli laidalla ja keskellä on maalintekijä lyömässä kiekkoa verkkoon ja toisella laidalla on pelintekijä. Nyt se on Laine-Pulju-Aho, ei tuohon enää mitään laukojaa Ahon tilalle tarvita.
Takakolmiossa kiekko liikkuu pääsääntöisesti viivapelaajan kautta ja mitään varsinaista "pelintekijää" ei ole. Mikäli tuon kuvion haluaa toimivaksi, niin siellä pitää olla jokapuolella valmius syöttöpeliin ja laukaisuun. Ei se vaan toimi niin, että yksi kaveri leipoo ja pari muuta pyörii hakien vapaata tilaa. Sen kiekon pitää liikkua vinhaan puolelta toiselle. Eikä siinä mitään vaikka Aho onkin siellä toisella kaarella, varmasti osaa myös laukoa, mutta ottaisivat edes Saarelan sitten pois sieltä maalilta ja hieman isompaa äijää tilalle.
 

VSP73

Jäsen
Jokaisen junnupelaajan tulisi seurata Sebastian Ahon tekemisiä jäällä. Näin mieleen tallentuisi kuva, miten toimia pelin eri tilanteissa - höntyilemättä, kiirehtimättä. Pelaaja saa käyttää järkeään (peliälyään), mistä johtaa tekeminen - tarvittaessa "tekemättömyys".

Olen seurannut mm. jääkiekkoa muutaman vuosikymmenen suhteellisen tarkkaan. Liikunnanopettajana, pedagogina, didaktikkona, valmentajana ja valmentajakouluttajana (ei - en ole Juhani "minä" Tamminen) ihailen aina urheilijaa, joka kykenee kokonaisvaltaiseen suorittamiseen. Se tarkoittaa hieman eri painoarvoin taidon eri osatekijöiden hallintaa, lajista riippuen. Ennen kaikkea arvostan suorittamista oman osaamisen äärirajoilla silloin, kun paineet ovat inhimillisesti katsoen "piripinnassa". Alhaisimmillaan ne (paineet) eivät ole 2 miljoonan suomalaisen seuratessa arvokisafinaaleja kotisohviltaan.

Tämä palsta on jääkiekon. Tässä lajissa Ville Peltonen edustaa minulle poikkeuksellisen paljon sitä, mitä yksittäinen urheilija voi saada tekemisellään aikaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan penkkiurheilija tiedostaessaan, mitä #16 on osaltaan tehnyt kunniakkaassa Leijonahistoriassa pelaajana vuosina 1993-2012. Ville Peltonen – Wikipedia

Mitäkö Ville Peltonen kuuluu U20 -ketjuun? Katsokaa Sebastian Ahon pelaamista. Näette samalla nuoren Ville Peltosen. Jos Sebastian tulee urallaan osoittamaan myös henkisiltä ominaisuuksiltaan edes suurinpiirtein VP:n potentiaalia, ei seuraamisenne mielestäni mene lainkaan hukkaan.
 

Stintti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Lapin kiekkoilu
Tuo ylivoima saataisiin vieläkin vaarallisemmaksi/tehokkaammaksi kopioimalla Washingtonin ylivoimaa. Eli takakolmiossa viivalla olevan pelaajan (pakin) tulisi olla rightin kätinen, koska hän pystyisi "peittämään" syöttönsä laukojalle (Laine) mahdollisimman pitkään. Tässä joukkueessa se olisi Saarijärvi. Puljujärvi olisi neliön keskellä, Aho/Saarela nykyisellä paikalla ja Saarela/Aho päätyviivan takana, josta voisi heittää kiekkoa ykkösellä Puljulle tai Laineelle, joka olisi tietenkin kaarella laukojan paikalla, kuten Ovechkin Capseissa. Tässä yksi linkki Washingtonin ylivoimasta, jota ajan takaa Alex Ovechkin nets two power play goals 9/27/13 - YouTube
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Puljujärvi pelaa kyllä todella outoa kautta. Viimepelit mitä mieheltä olen nähnyt ovat menneet hätäilyssä ja huonoissa ratkaisuissa, tänään jäällä oli taas ihan kylmän viileä Jesse, joka laittoi paitsi vaikeissa paikoissa briljantteja yhden kosketuksen passeja, myös kiekon kliinisesti reppuun paikan tullen. Jos tuo pelaajaraakile hioutuisi tähän suuntaan, niin onhan tuossa ihan hirveä kehityspotentiaali noilla fyysisillä ominaisuuksilla. Ja hienosti pelaa kyllä puolustussuuntaan, vaikka noita hyökkäyspään avujahan sitä lähinnä hehkutetaan.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kakkoskenttä tänään tosiaan se positiivisin juttu pelissä. Ykkönen oli selkeästi yössä ja varsinkin Rantanen oli omalle kohdalle pettymys. Odotukset kasvaneet tietysti erinomaisten AHL-otteiden jälkeen. Onhan se myös oma hommansa tulla takaisin isoon kaukaloon ja pelata (lähes) itselle tuntemattomien pelaajien kanssa. Mielestäni studiossa oivallettiin aivan oikein, että jätkillä oli ajoitukset pahasti pielessä. Ajatukset sijoittumisesta ja siitä minne kiekko seuraavaksi siirretään eivät menneet aivan yksi yhteen.

Kapanen väläytteli hyvin aina silloin tällöin ja oli tuossa ykkösessä selkeästi parhain. Ensimmäisessä ja toisessa erässä laittoi hyvin kiekkoa liikkeelle, eikä jäänyt peippailemaan liikoja. Kolmannessa erässä tuntui, että mies halusi mukaan maalikarkeloihin ja alkoi hieman liikaa hautomaan kiekkoa, vaikka syöttöpaikkoja olisi löytynyt. Mielestäni Kapasen suurin ongelma on juuri tuo kiekosta luopumisen vaikeus. En tarkoita, etteikö mies kiekkoa jakaisi, vaan että usein mailankäsittelyssä tulee muutama rysty-kämmen liikaa, kun kiekko olisi jo pitänyt siirtää eteenpäin. Tässä oli kuitenkin paljon hyvää Kapasen osalta, paikoista sisään jatkossa.

Laineesta sen verran, että vetäisi ihan rohkeasti suoraan aloituksesta kiekon saatuaan. Turha sitä on asetella keskemmälle, kun aika tähän ei yksinkertaisesti tunnu riittävän. Nopeasti haltuun ja sitten ranne puhuu jo. Muutama askel vähemmän. Laine-Aho-Pulju -kenttä pelasi loistavasti koko pelin ja ansaitsevat täten kunniamaininnan.

Hienosti muuten käyttää Pulju ääntä tuossa toisessa maalissa ja "Olli!" -huuto kantautuu hyvin mikrofoniin, kun Puljujärvi pyytää kiekkoa itselleen Juolevilta.

Kohdassa 4:09

Finland vs. Belarus (6-0) - 2016 IIHF World Junior Championship on Vimeo
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Pulju pelaa edelleen samalla tavalla kuin aikuisten Kärpissä. Syöttää kun paikka on ja luottaa myös kutiinsa. Liigassa paikkoja ei vaan paljon ole syystä tai toisesta..
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
- Kiitos sille neropatille joka päätti ottaa maalivahdin pois 5-0 tilanteessa. Oli tulosvedossa 6,7 Suomelle.

Vaikka tapanani ei olekaan yleensä röllistellä vetovoitoilla, niin tätä on pakko kompata, vaikka taisin siitä ottelun ratkettua otteluseurantaketjussakin mainita. Joka tapauksessa olin mielessäni luovuttanut voittojen suhteen jo ensimmäisen erän jälkeen, kun ei vaan mennyt mistään sisään. Toinen erä herätti jo vähän lupauksia ja kolmannessa Leijona käveli varsin vaivattoman oloisesti V-V:n yli. Suomen johtaessa 5-0 oli peliaikaa jotain alle minuutti jäljellä. Itellä lapulla siis 6,7-0,1 ja ehdin jo mielessäni manaamaan, että pienestä se jäi kiinni. Sitten kuulin selostajan sanovan, että Valko-Venäjä otti maalivahdin penkille. Tästä joku kymmenen sekuntia jos sitäkään ja kiekko oli Rantasen toimesta vierasjoukkueen repussa.

Ei tuossa mitään miljoonia päässyt tienaamaan, mutta kerroin oli kuitenkin päälle 25, joten kyllä siitä kolmella eurollakin mukavasti voitolle jäi.

*e* Tai siis lappu maksoi sen 12 euroa, kolme euroa/panos.
 
Viimeksi muokattu:

Kassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kakkonen nousee ykkösketjuksi. Ykkösellä ei vain riitä taito eikä yhteispeli. Kapanen ja Rantanen eivät vain pärjää taitotasossa reilusti nuoremmilleen Puljujärvelle tai Laineelle. Hintz jää myös Ahosta. Pelin mennessä fyysisemmäksi Rantasella voi olla joku etu, mutta tarvitsee herätyksen ja lisää nopeutta. Kapanen voi olla parhaimmillaan Puljun tai Laineen perustasolla, mutta ei enempää. Erittäin hätäistä suorittamista.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mielestäni Aho on joukkueen paras ja kokonaisvaltaisin pelaaja, ja vieläpä selvästi. Mutta katsopaapa Ilta-Sanomien jääkiekko"asiantuntijaa" Tuomas Nyholmia, joka lööpissään on listannut joukkueen suurimmat tähdet, ja kas kas: Eipä löydy Ahoa top nelosesta...
No Nyholm nyt on mitä on, eipä tuosta toimittajasta parane mieltään pahoittaa, koska oikeastaan kaikki muut peliä katsoneet huomasivat Ahon ison merkityksen joukkueelle.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kakkonen nousee ykkösketjuksi. Ykkösellä ei vain riitä taito eikä yhteispeli. Kapanen ja Rantanen eivät vain pärjää taitotasossa reilusti nuoremmilleen Puljujärvelle tai Laineelle. Hintz jää myös Ahosta. Pelin mennessä fyysisemmäksi Rantasella voi olla joku etu, mutta tarvitsee herätyksen ja lisää nopeutta. Kapanen voi olla parhaimmillaan Puljun tai Laineen perustasolla, mutta ei enempää. Erittäin hätäistä suorittamista.
Kakkonen toimi kyllä heti ja on varmasti kisojen yksi kovimmista kentistä. Hintzin kentästä ei kannata mielestäni vielä panikoida. On muuten jäätävä tuo suunnanvaihto Kapasella niin kuin oli isällänsä aikoinaan. Koko kolmikko nyt ei ole vielä ihan samalla sivulla, mutta olihan nytkin Kapasella pari läpiajoa ja muutenkin kyllä paikkoja koko kentällä. Ei niin silmiä hivelevää kuin Ahon kentällä, mutta tuskin tulee olemaankaan. Riittää kun saavat paikosta maalit.
 

Wire

Jäsen
Kakkonen nousee ykkösketjuksi. Ykkösellä ei vain riitä taito eikä yhteispeli. Kapanen ja Rantanen eivät vain pärjää taitotasossa reilusti nuoremmilleen Puljujärvelle tai Laineelle. Hintz jää myös Ahosta. Pelin mennessä fyysisemmäksi Rantasella voi olla joku etu, mutta tarvitsee herätyksen ja lisää nopeutta. Kapanen voi olla parhaimmillaan Puljun tai Laineen perustasolla, mutta ei enempää. Erittäin hätäistä suorittamista.

Kapanen ja Rantanen on pää punaisena opetellut pienen kaukalon saloja. Nyt joutuvat pystymetsästä isoon lootaan. Sama ongelma oli RR55:lla pari vuotta sitten. Uskon että molempien peli paranee turnauksen edetessä.

Pulju pelaa edelleen samalla tavalla kuin aikuisten Kärpissä. Syöttää kun paikka on ja luottaa myös kutiinsa. Liigassa paikkoja ei vaan paljon ole syystä tai toisesta..

Toivottavasti keksii jotain koska PA:ssa ei ole edes liigan tilaa.

Näitä katsoessa kannattaa aina muistaa se että kyseessä on juniorit eli ei pitäisi verrata aikuisiin miehiin. Joukkueiden sisällä on niin suuret tasoerot että huiput ei pysty olemaan niin huippuja,
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kakkonen nousee ykkösketjuksi. Ykkösellä ei vain riitä taito eikä yhteispeli. Kapanen ja Rantanen eivät vain pärjää taitotasossa reilusti nuoremmilleen Puljujärvelle tai Laineelle. Hintz jää myös Ahosta. Pelin mennessä fyysisemmäksi Rantasella voi olla joku etu, mutta tarvitsee herätyksen ja lisää nopeutta. Kapanen voi olla parhaimmillaan Puljun tai Laineen perustasolla, mutta ei enempää. Erittäin hätäistä suorittamista.
Taidon puutteeseen en usko, mutta kemiat eivät ainakaan kohdanneet vielä. En tiedä voisikohan sentterin vaihto olla hyvä kokeilu ykköseen vai annetaanko vielä mennä Venäjä-peli. Ketjujen numeroilla ei ole väliä, pääasia kunhan tuo Ahon kenttä jatkaa samaan malliin sekä saadaan toinen kärkikenttä vauhtiin.

Hienoa, että monta maalia saatiin jo alle, ja esim Pulju ja Laine osuivat heti. Kapasen täytyisi saada onnistumisia, jottei mene viime kisojen väkisinyrittämiseksi ilman tulosta. Vehviläinen pelasi myös hienosti (maalilla), kuten koko Laine-Aho-Pulju -kenttäkin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Kapanen ja Rantanen on pää punaisena opetellut pienen kaukalon saloja. Nyt joutuvat pystymetsästä isoon lootaan. Sama ongelma oli RR55:lla pari vuotta sitten. Uskon että molempien peli paranee turnauksen edetessä.
Jep. Nämä kaverit nousee esille kun vastustaja kovenee. En tekisi vielä mitään johtopäätöksiä eilisestä pelistä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Toivottavasti keksii jotain koska PA:ssa ei ole edes liigan tilaa.

Näitä katsoessa kannattaa aina muistaa se että kyseessä on juniorit eli ei pitäisi verrata aikuisiin miehiin. Joukkueiden sisällä on niin suuret tasoerot että huiput ei pysty olemaan niin huippuja,
Mitä tarkoitat tuolla keksii jotain? Puljun pelityylihän on kuin luotu pieneen kaukaloon ja omien sanojensakin mukaan tykkää siitä pelistä. Ja mielestäni puljujärven ja laineen esityksiä miehissä ja junnuissa on nyt loistavaa verrata sekä sitä miten liigajoukkueiden sisäiset ja pelilliset asiat vaikuttavat kummankin suorituksiin. Eri joukkueissa eri pelit ja molempien paras taso tiedossa jo valmiiksi..

E. Vähän sekava tekstiä tapsan rapsan johdosta mutta toivottavasti jotain saa selvää
 
Mitä tarkoitat tuolla keksii jotain? Puljun pelityylihän on kuin luotu pieneen kaukaloon ja omien sanojensakin mukaan tykkää siitä pelistä. Ja mielestäni puljujärven ja laineen esityksiä miehissä ja junnuissa on nyt loistavaa verrata sekä sitä miten liigajoukkueiden sisäiset ja pelilliset asiat vaikuttavat kummankin suorituksiin. Eri joukkueissa eri pelit ja molempien paras taso tiedossa jo valmiiksi..

Kyllä, Puljujärvi on ehkä vähän liikaakin ns. pohjois-etelä-suunnan pelaaja mutta sen vuoksi NHL-mittainen kaukalo ei tule aiheuttamaan suurta kulttuurishokkia. Jessen pelityylillä ei tarvitse niitä neljää lisämetriä leveyteen. Kärppien peli taas perustuu paljon enemmän itä-länsi-kiekottelulle, joka ehkä selittää tiettyjä ongelmia, mitä tällä kaudella on nähty Puljujärven pelissä Liigassa.
 

Apheu

Jäsen
Samaa mieltä nimenomaan Puljujärven pelityylistä. Pelaa hyvin p-amerikkalaisesti, tai ainakin vahvuudet ovat sillä saralla. Eli heti kiekon karvattuaan nopeasti lähtee ylöspäin. Ei turhaa kiekottelua, vaan nopeaa liikettä, kokoajan rintama kohti maalia. Esimerkkinä tuo Puljun eka maali; kiekko sinisellä itsellä, heti suunta ylöspäin, lainaa kiekon Aholle, polkee itse keskeltä läpi, kokoajan kohti maalia hirveällä höyryllä ja viimeistely myös selkeä (vaikka tyhjää maalia ei edessä ollutkaan, niin ei lähteny kiertelemään maalin taakse tms. vaan längeistä sisään). Vapautuneen näköinen oli kyllä Puljujärvi, onko Kärpissä tosiaan niin "pelikirjapelikirjapelikirja", että Puljujärvi joutuu pelaamaan liikaa ajatuksella, ikäänkuin "lukittuna", ei vaistoilla, niinkuin pitäisi.

Huomattava ero kyllä Puljujärven pelissä verrattuna niihin, mitä Kärpissä olen nähnyt. Kärpissä aika näkymätön, vaisu, liike erottui, mutta kiekko pomppi lavassa, syötöt ei mennyt omille ja laitakahinoissa kokoajan takkiin. Nyt oli todella aktiivinen ja sai toteuttaa itseään. Laine oli enemmän oma itsensä ja pelasi kuten Liigassakin. Laineella on parempi kiekonhallinta, laukaus ja tietynlainen pelisilmä offensiivisesti, mutta Puljujärvi on nopeampi luistelemaan, nimenomaan suunnanmuutoksissa. Vastahyökkäyksissä Pulju on loistava, koska ensimmäiset potkut ovat hyvät. Laine taas päässessään vauhtiin on pysäyttämätön, mutta nopeissa tilanteissa ja käännöksissä ei ole nopeudessa Puljujärven tasoa.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Vapautuneen näköinen oli kyllä Puljujärvi, onko Kärpissä tosiaan niin "pelikirjapelikirjapelikirja", että Puljujärvi joutuu pelaamaan liikaa ajatuksella, ikäänkuin "lukittuna", ei vaistoilla, niinkuin pitäisi.

Mun mielestä on juuri näin, ja olen ollut sitä mieltä koko kauden. Marjamäen lätkä on IMO niin kaukana Puljujärven vahvuuksien hyödyntämisestä kuin vain voi olla. Eikä Liigan kilpikonnapuolustukset hirveästi auta asiaa. Tästä syystä en ole pätkääkään huolissani Puljun änäriurasta.
 
Samaa mieltä nimenomaan Puljujärven pelityylistä. Pelaa hyvin p-amerikkalaisesti, tai ainakin vahvuudet ovat sillä saralla. Eli heti kiekon karvattuaan nopeasti lähtee ylöspäin. Ei turhaa kiekottelua, vaan nopeaa liikettä, koko ajan rintama kohti maalia. Esimerkkinä tuo Puljun eka maali; kiekko sinisellä itsellä, heti suunta ylöspäin, lainaa kiekon Aholle, polkee itse keskeltä läpi, kokoajan kohti maalia hirveällä höyryllä ja viimeistely myös selkeä (vaikka tyhjää maalia ei edessä ollutkaan, niin ei lähteny kiertelemään maalin taakse tms. vaan längeistä sisään).
Kärpissä aika näkymätön, vaisu, liike erottui, mutta kiekko pomppi lavassa, syötöt ei mennyt omille ja laitakahinoissa kokoajan takkiin. Nyt oli todella aktiivinen ja sai toteuttaa itseään. Laine oli enemmän oma itsensä ja pelasi kuten Liigassakin.

Jep. Aho ON hämmästyttävän kokonaisvaltainen ja kypsä kahden suunnan "paketti", mutta näiden kahden - etenkään Laineen - ei yksinkertaisesti tarvitse osata kaikkea samalla tavalla. Molemmat ovat pelaajatyyppeinä erilaisia kuin Aho, ja erilaisia myös keskenään (tosin vähemmän). Itse en muista yhtäkään Laineen kaltaista laukojaa/maalintekijää Pikkuleijonista yli 30 vuoden ajalta - vaikka Selännekin lasketaan:).

Totta kai tarvitaan rutkasti kehitystä eri osa-alueilla, mutta molemmat tekevät kansainvälisen uran nimenomaan omilla erikoisvahvuuksillaan - jotka tunnistetaan ja osataan hyödyntää Suomea isommissa ympyröissä aina vaan ihan eri tavalla. Jokainen voi halutessaan miettiä, miksi.

Siis tekevät uran, jos pysyvät ehjinä, kehitys jatkuu samansuuntaisena, pää pysyy läjässä ja niin edelleen. Pitää muistaa, että kaikesta lahjakkuudesta huolimatta nyt puhutaan 17-18-vuotiaista pojista, ei aikuisista miehistä. Sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tosissaan eilen pisti oikein silmään miten vaikutti siltä että Aho tekee kaiken oikein. Ei höntyile, ei tule tyhmiä kiekonmenetyksiä vaan kaikki tekeminen edistää peliä. 18-vuotiaaksi on todellakin hämmästyttävän kypsä pelaaja.

Näissä junnupeleissä vielä erottuu paljon selkeämmin kuin miesten peleissä jos joku pelaaja on parempi kuin muut kentällä olijat. Ja Aho oli eilen ihan täysin selvästi paljon parempi pelaaja kuin vastustajansa ja pelasi ihan eri tasolla. Mielenkiintoista nähdä erottuuko miten vielä kentällä näitä kovempia maita vastaan.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy yhtyä siihen että iso kaukalo sekä ennen kaikkea Kärppien pelitapa ei sovi Puljulle. Silti kyllä nuorimies tuossa pelitavassa varmasti oppii asioita, vaikkei pääse loistamaankaan mukavuusaluellaan.

Vähintäänkin nöyryyttä ja sopeutumisen taitoja tarttuu, joita vaaditaan uralla. Isossa liigassa koetellaan ja valmentajat vaihtuu. Esimerkkinä vaikka nyt Kovalchukin ja Ovien kehityskaaret ja erilaiset roolit. Peli on kovasssa murroksessa joten mukavuusaluetta ei ole tiedossa liiaksi vaan jatkuvaa epämukavuusalueella opettelua ja sopeutumista uuteen.

Kuitenkin Pulju tulee olemaan rapakon takana kova.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kakkonen nousee ykkösketjuksi. Ykkösellä ei vain riitä taito eikä yhteispeli. Kapanen ja Rantanen eivät vain pärjää taitotasossa reilusti nuoremmilleen Puljujärvelle tai Laineelle. Hintz jää myös Ahosta. Pelin mennessä fyysisemmäksi Rantasella voi olla joku etu, mutta tarvitsee herätyksen ja lisää nopeutta. Kapanen voi olla parhaimmillaan Puljun tai Laineen perustasolla, mutta ei enempää. Erittäin hätäistä suorittamista.

Olen kyllä täysin erimieltä. Ykköskenttä ei kyllä vielä pelannut kenttänä hyvin, mutta yksilöinä Kapanen ja varsinkin Rantanen ovat tällä hetkellä pelaajina parempia kuin Laine ja Puljujärvi. Kapanen oli eilen hyökkäyspäähän välillä erinomainen, mutta kiekko pysyy liian kauan lavassa ja kiekottomana huono. Rantanen ei päässyt peliin kiinni ja paineet sekä pienemmässä kaukalossa pelaaminen vaikutti varmasti suoritukseen, sai kuitenkin maalitilinsä auki vaikka vaan tyhjään maaliin, niin varmasti tulee parantamaan otteitaan ja olemaan turnauksen parhaita pelaajia. Heillä vielä myös pientä totuttelua isoon kaukaloon. Hintz ja Rantanen pelasi viime kisoissa koko kisat kimpassa ja Kapanen osan kisoista, eli tuntevat kyllä toisensa, mutta Pulju-Aho-Laine kentällä on pelejä alla tältä vuodelta ja paremmassa lähimuistissa yhdessä pelaaminen. Hintz on erinomainen kahdensuunnan pelaaja ja tulee vielä yllättämään monet positiivisesti, on myös hyvä hyökkäyspäähän vaikka ei samaa tasoa viiden muun 2 ensimmäisessä kentässä pelaavan pelaajan kanssa. Kuitenkin mielestäni joukkueen 6 paras hyökkääjä.

Ykköskentälle on asetettu suurimmat paineet ja sen takana Pulju-Aho-Laine kentän on erinomainen pelata ja hyvä kun tuli paljon onnistumisia nyt, niin vaikeampia vastustajia vastaan peli sujuu varmaan vielä sulavammin, vielä kun viisikkopelikin paranee turnauksen edetessä.

Paikkoja oli todella paljon 1-2 erässä ei vaan mennyt sisään, mutta viisikkopeli oli vielä aika pahasti hakusessa koko joukkueella ja kun toinen joukkue pelaa kilpikonnaa ja katkoo kokoajan peliä, niin peliä on vaikea saada kulkemaan. Vaikka tulevat vastustajat ovat kovempia, niin peli on avonaisempaa ja maalintekotilanteita tulee jokatapauksessa meille ja niin, ettei vastustajalla ole aina se 5 äijää maalin edessä, jolloin reboundeihinkin on helmpompi päästä.

Huomattava ero kyllä Puljujärven pelissä verrattuna niihin, mitä Kärpissä olen nähnyt. Kärpissä aika näkymätön, vaisu, liike erottui, mutta kiekko pomppi lavassa, syötöt ei mennyt omille ja laitakahinoissa kokoajan takkiin. Nyt oli todella aktiivinen ja sai toteuttaa itseään. Laine oli enemmän oma itsensä ja pelasi kuten Liigassakin. Laineella on parempi kiekonhallinta, laukaus ja tietynlainen pelisilmä offensiivisesti, mutta Puljujärvi on nopeampi luistelemaan, nimenomaan suunnanmuutoksissa. Vastahyökkäyksissä Pulju on loistava, koska ensimmäiset potkut ovat hyvät. Laine taas päässessään vauhtiin on pysäyttämätön, mutta nopeissa tilanteissa ja käännöksissä ei ole nopeudessa Puljujärven tasoa.

Samaa mieltä. Laine ja Pulju on kyllä kuin tehtyjä pieneen kaukaloon, todella hyökkäysnälkäisiä - kääntävät heti kiekon saatuaan pelin vastustajan päähän jos vähänkään on mahdollista. Laineen ja Puljun pelilliset ominaisuudet ovat molemmilla loistavat ja ovat kyllä todella lupaavia pelaajia ja vaikka heitä ns. vertaillaan keskenään (osaltaan tulevan draftinkin takia) niin molemmat ovat mielestäni monella tapaa myös erilaisia ja monet ominaisuudet erilaisia kuten kirjoitit, eli molemmilta löytyy ne omat hyvät juttunsa, jos pitää pelaajia verrata nykyisiin NHL pelaajiin, niin Laineesta tulee mieleen Ovechkin/Perry ja Puljusta Hossa (se on sitten eri asia saavuttavatko kattonsa tulevina vuosina johon heillä odotan olevan potentiaalia vai jopa korkeamman tason?). Laine on enemmän puhdas snaipperi, mutta osaa myös syöttää, todella suoraviivainen pelaaja ja kuitenkin löytyy niitä kikka kolmosia varastosta, Pulju taas todella kokonaisvaltainen pelaaja. Toivottavasti tahti jatkuu näissä kisoissa ja varsinkin kehittyminen tulevina vuosina odotetun noususuuntaisesti.

Jep. Aho ON hämmästyttävän kokonaisvaltainen ja kypsä kahden suunnan "paketti", mutta näiden kahden - etenkään Laineen - ei yksinkertaisesti tarvitse osata kaikkea samalla tavalla. Molemmat ovat pelaajatyyppeinä erilaisia kuin Aho, ja erilaisia myös keskenään (tosin vähemmän). Itse en muista yhtäkään Laineen kaltaista laukojaa/maalintekijää Pikkuleijonista yli 30 vuoden ajalta - vaikka Selännekin lasketaan:).

Totta kai tarvitaan rutkasti kehitystä eri osa-alueilla, mutta molemmat tekevät kansainvälisen uran nimenomaan omilla erikoisvahvuuksillaan - jotka tunnistetaan ja osataan hyödyntää Suomea isommissa ympyröissä aina vaan ihan eri tavalla. Jokainen voi halutessaan miettiä, miksi.

Siis tekevät uran, jos pysyvät ehjinä, kehitys jatkuu samansuuntaisena, pää pysyy läjässä ja niin edelleen. Pitää muistaa, että kaikesta lahjakkuudesta huolimatta nyt puhutaan 17-18-vuotiaista pojista, ei aikuisista miehistä. Sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Pulkkisessa on mielestäni jonkun verran samaan kuin Laineessa, erona vaan se, että Laine on puolet pidempi ja -fyysisempi. Juuri tuo, katto ja potentiaali on todella korkealla, mutta seuraavat vuodet näyttää saavuttavatko sen vai jopa ylittävätkö sen, monet asiat vaikuttavat tähän. Toivotaan parasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös