Kun päättäjiä ja tutkijoita syytetään tiukkapipoisuudesta, niin tämä kokonaiskuva pitäisi muistaa. Omasta alkoholin käytöstä tai kaveripiirin alkoholinkäytöstä ei pitäisi tehdä liian rohkeita johtopäätöksiä siitä, mitä erilaiset alkoholipoliittiset ratkaisut merkitsevät yhteiskunnan kokonaisuudessa.
Asiaa pitäisi nimenomaan miettiä kokonaiskuvan kannalta ja silloin oikea lähestymistapa on katsoa sekä hyötyjä ja kustannuksia ja yrittää maksimoida hyötyjä ja minimoida kustannuksia.
Perushaaste ja se minkä itse koen vääräksi on se, että viranomainen tahi päättäjät eivät lähesty tätä asiaa kokonaisvaltaisesti juuri niin kuin itse ehdotit vaan siellä tuijotetaan kustannuksia. Tämä siis sen perusteella miten esim. THL kommunikoi. Milloin olet kuullut THL:n puhuvan kuinka paljon hyvinvointia syntyy alkoholista vaikka valtaosalle kuluttajista ihmisille se on hyvinvoinnin lähde? Milloin sosiaaliministeriö toteaa että on ok ja hyvä juoda alkoholia jos siltä tuntuu ja homma pysyy hallussa? Niinpä.
@Byvajet Laskin eilen, että ihmisten tulotasolla on aika iso vaikutus alkoholin kulutuksen. Tämä voi selittää jopa 50 - 75 % (arvio) kulutuksen noususta viimeisen 60 vuoden aikana. Mitä luulet pitäisikö meidän laskea meidän tulotasoa jotta voidaan minimoida alkoholin kulutusta?
Viimeksi muokattu: