Oliko Valavuori muuten palvelussuhteessa yhtiöön vai yhdistykseen (Unitedin taustalla on käsittääkseni olemassa molemmat)? Mikäli kyse oli yhdistyksestä, case on täysin selvästi TSL alainen, sillä johtajasopimus ei oikeuskäytännön mukaan ole mahdollinen yhdistyksen kanssa. Kuten Kanerva tuossa ansiokkaasti on käynyt läpi, sopimukset voivat olla vaikka minkä _nimisiä_, mutta TSL 1 § ja työsuhteen tunnusmerkit ovat avain asiaan, ei se, lukeeko paperissa "johtajasopimus". Yhdistyksissä ja yhteisöissä tätä kierretään usein määrittelemällä "irtisanomiskorvaus" niin korkeaksi, ettei kannata riidellä, vaan ottaa rahat ja juosta.
Siinä Kanerva on tosin osittain väärässä, että työaikalain soveltaminen sen sijaan ei liity elimellisesti siihen, onko kyseessä toimielinasema vai ei, sillä TAL 2 § 1 mom. säätää sen soveltamattomuuden paljon laajemmaksi kuin työsopimuslain. Siellä puolella on näitä hekin mainitsemia asioita monellakin johtajalla ja vähemmänkin johtajalla (osalla toki laittomasti), mutta se ei liity johtajasopimukseen tai TSL:n kattavuuteen oikeastaan millään tapaa.
Ainoa tehtävä, joka on selkeästi ja aina työsopimuslain ulkopuolella on yhtiön/osuuskunnan toimitusjohtaja, sillä hän on toimielimen asemassa. YTYn sivuilla sama on sanottu vähän sivusta. Kaikissa tapauksissa kuitenkin - jos työ-, toimitusjohtaja- tai mikä vaan suhde (virat pois lukien, mutta niistä tässä ei voi olla kyse mitenkään päin) on _purettu yhteisymmärryksessä_, ilman painostusta, vaatimuksista luopuen, ei riitelyn paikkaa jää.