Ilmoitukset

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki VilleLeino on kirjoittanut viime aikoina useita huonoja viestejä ja kärsivällisyytemme loppui tällä erää Real Madridin ketjuun kirjoitettuun provosointiin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki on asetettu kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi mukahassuttelee seuraavat kaksi viikkoa katsomon puolella. Hassuttelullekin on paikkansa, mutta kyseisen nimimerkin kirjoitukset NHL-osiossa olivat niin turhia ja ala-arvoisia, että koimme pienen huilitauon olevan paikallaan.

Sulje ilmoitus

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Schröder, 01.07.2013 klo 14.57.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, juuri tuo oli pointtina, että Barkov pelasi Trocheckin poissaollessa ihan liikaa. Kiitos, että laskit puolestani.
   
 2. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Ja mcdavid on myös pelannut 15 kertaa yli 24min.
   
 3. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  En tiedä, mitä järkeä on vastata näihin one-liner-huuteluihin. Tässä keskustelussa ei ole ollut mitään järkeä alusta alkaenkaan.

  Ja McDavid pelaa todennäköisesti liikaa siihen nähden, miten saisi eniten itsestään irti suhteessa peliaikaan, mutta toisinaan se on vaan joukkueelle parempi peluuttaa liikaa. Ja ei voi suoraan verrata edes kahta pelaajaa noin. Ensinnäkin kahdelle yksilölle voi se raja, mikä on liikaa, olla erilainen. Toiseksi siihen vaikuttaa millaisia minuutteja pelataan. Kuten mainittua jo moneen kertaan, niin Barkov pelasi johtoasemassa paria minuuttia yhtäjaksoisesti pelin lopussa omalta alueelta aloittaen. En usko, että McDavid pelaa esimerkiksi tuollaista ikinä vastaavassa tilanteessa.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ja se liittyy tähän keskusteluun miten?
   
 5. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lainaus:
  Boldasin ne jotka ovat eivät kuulu Barkovin edelle. Boldattuna ja kursivoituna ne jotka tulevaisuudessa saattavat olla parempia kuin Barkov mutta eivät ole sitä vielä tänä vuonna.

  Crosby
  McDavid
  MacKinnon
  Pettersson (Vaikka hienosti on poika aloittanut rookie-kautensa niin en yhden kauden perusteella rankkaisi Barkovin ohella, ihan niinkuin ei tehty Laineenkaan kanssa)
  Bergeron (kovat on pisteet tänä vuonna mutta kuinka kovat olisi myös Barkovilla jos saisi pelata Pastrnakin ja Marchadin kanssa?)
  Malkin
  Tavares
  Scheifele
  Point (teki viime kaudella 62 pistettä 82 peliin, nyt kasassa jo 69 pistettä. Katsellaan nyt ensi kausi vielä ennen kuin rankataan Barkon edelle)
  Aho (hieman sama Pointin kanssa. Vaikka Aho on tänä vuonna ehkä ollut parempi kuin Barkov niin en silti lähtisi laittamaan kaveria Barkovin ohitse pelaamaan vastustajan parhaimpia vastaan jos olympialaiset pelattaisiin kesällä)
  Monahan (en myöskään nyt lähtisi pelkästään yhden kauden pisteiden takia rankkaamaan kaveria ohitse Barkovin)
  Giroux
  Eichel (häviää suunnattomasti Barkoville omassa päässä, joten katsotaan nyt vielä ensi kausi kuinka hyvin pystyy tekemään pesäeroa tehopisteissä Barkoviin)
  Matthews (sama kuin Eichelilla)
  Toews (harvinaislaatuinen tapaus jossa pärjää Barkoville oman pään pelissä mutta antaa sitten liikaa tasoitusta hyökkäyspäässä)
  Kuznetsov (lähellä mutta ei vain riitä)
  Bäckström (lähellä ei vain riitä)
  Couturier (joku roti nyt näihin)
  Seguin (joo ei)
  Kopitar (viime vuonna oli vielä parempi mutta tänä vuonna on ollut heikkoa. Ikääkin on jo)
  Larkin (ei riitä sitten millään vielä)
  O’Reilly (ei riitä sitten millään)
  Duchene (ei riitä sitten millään)
  Johansen (ei riitä sitten millään)
  Hertl (ei riitä sitten millään)
  Dubois (ei riitä sitten millään)

  Tietenkään listani ei ole minkäänlainen absoluuttinen totuus, mutta aika helposti allekirjoittaisin edelleen sen, että että parhaimmillaan Barkov on todellakin liigan top-10 senttereitä. Sitä onko kaveri sitä vielä esimerkiksi viiden vuoden päästä en osaa sanoa sillä sen verran monta lupaavaa huippusentteriä on Barkovin jälkeen astunut liigaan. Olisi hienoa nähdä Barkovin rinnalla joku todellinen eliittilaituri kuten Barkov eikä mitään b-korin miehiä kuin Brad Boyes, Sean Bergenheim, 42v Jagr, Huberdeau, Dadonov, Bjugstadt tai Hoffman.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2019 klo 19.51
 6. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Kuinka hienoa olisi nähdä myös niitä eliittilaitureita crosbyn ja mcdavidinkin rinnalla mutta kun ei niin ei. Niillä on vielä huonommat laiturit ku barkovilla.. vai tekeekö ne laitureistaan parempia mihin barkov ei näytä pystyvän.
  Ja ei kyllä bergeron, Matthews tai toews ole barkovia heikompia tai sitten saa olla kyllä harvinaisen paksut suomilasit päässä.
   
  Jääkoneenkuljettaja ja Ippenator tykkäävät tästä.
 7. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Täällähän on huikea ketju menossa. Ippenaattori trollaa vaihteeksi taas parhaansa mukaan. Nyt Barkovia voi haukkua +- -tilastoilla, kun taas Paten ketjussa sillä ei ollut väliä. Silloin katsottiin vain edistyneitä tilastoja ja tuommonen plusmiinustilasto oli ihan täyttä paskaa, mikä ei kerro mistään mitään. Näin ne tilanteet muuttuu, kun on eri pelaajasta kyse.

  Ogilthorpe myös haukkumassa suomalaisia maanrakoon, ei yllätys sekään. Tästä melkein puuttuu vaan Leinon Ville, kuka tulee kertomaan, että miten paska Barkov on. Tai se, kuka sanoi, että Barkov on kuin venäläinen eikä kuulu Suomen maajoukkueeseen. Tais olla joku Mixu yms. sankari.

  Hassusti vaan ammattilaiset(vai oliko ne ammattitaidottomat) eli valmentajat, toimittajat ja koko yleinen konsesnus jääkiekkopiiressä on sitä mieltä, että Barkov on TOP-5 puolustava hyökkääjä maailmassa. Luotan niihin arvioihin paljon enemmän kuin yllä oleviin Ippeen, Ogiliin tai muuhun "asiantuntijaan". Jotenkin luotan vielä omaankin arvioon enemmän, mitä nyt jääkiekkoa on nähnyt tai pelannut päälle 30 vuotta. Lasit päässä, mutta ei värilliset.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 8. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  En sen enempää rupea väittelemään, mutta eiköhän koko NHL:n historian eniten Selke Trophyjä (4) voittanut Bergeron ole parempi pelaaja kuin Barkov. On ollut jo vuosia ja on myös nyt.
   
  Ippenator, Manazeri & aessi tykkäävät tästä.
 9. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Sanoisin, että asiat on aika hyvin jos Barkovista puhutaan jo samassa lauseessa Crosbyn ja McDavidin kanssa. Taidat itsekin salaa vähän tykätä.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 10. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Osittain kyllä, mutta en missään nimessä ole sitä mieltä että barkov olisi top10 sentteri, ei ainakaan vielä. Onko joskus, se nähdään.
  Suomalaisia, ei barkovia eikä lainetta näköjään ei saa kritisoida mistään ja milloinkaan Ja olette tuosta tehotilastosta mitä mieltä tahansa, niin kyllä se jotain kertoo kuitenkin. Ja barkov ei ole trochketin paluun jälkeenkään ollut plusmerkkinen pelaaja.
  Ja muuten, selketrophyä ei olla koskaan voitettu tehotilaston ollessa miinuksella.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 11. lolaimbot Jäsen

  Lainaus:
  Aika korkealle arvotat Barkovin mielestäni. Itsellä nää ois tosta listasta ainoat ketä en ottaisi ennen häntä joukkueeseen:

  Pettersson
  Monahan
  Giroux
  Matthews
  Toews
  Larkin
  Duchene
  Johansen
  Hertl
  Dubois

  Ja mitä tarkoitit tolla Couturier kommentillasi? Selvästi arvostat puolustavia hyökkääjiä, joiden eliittiin hän on kuulunut jo pari kautta.
   
 12. W4ltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Muuten en tähän teidän kiistaan barkovin hyvyydestä kantaa ota, mutta Selke Trophy kyllä on voitettu muistaakseni kaksikin kertaa tehotilaston ollessa miinuksella. Joku fiksumpi voi korjata jos olen väärässä..

  Edit.Bob Gainey oli muistaakseni toinen voittaja miinuksella, toista en saa päähäni.
   
 13. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Tietenkin kertoo. Tehotilasto kertoo paljonkin asioita, jos sitä käyttää oikein. Lukema tehotilastosta ei itsessään kerro mitään, mutta kun sitä vertailee mm. joukkuekavereihin, niin siitä saa jo paljonkin irti. Kahden eri joukkueen pelaajan vertaaminen ilman muuta kontekstia ei tehotilaston avulla onnistu. Tai onnistuu toki, mutta tilaston karkeuden vuoksi se ei kerro mitään. Tilastoa pitäisi oikeinkin lukea, että siitä saa jotain irti. Esim. tämän suht. päättömän keskustelun alussa esitettiin väite, että Barkovin +/- -tilasto on erityisen ruma verrattuna oman joukkueen kärkipelaajiin. Henk. koht. tulkitsen tuollaisen tietoiseksi provoksi.

  Lainetta ja Barkovia kuten muitakin suomalaisia saa arvostella kyllä. Ei sitä kukaan kieltänyt ole. Karkeimpia provoja hieman kavahdetaan. Kritiikki otetaan paremmin vastaan, jos sen osaa perustella. Esim. Barkov on Trocheckin paluun jälkeisissä peleissä +1 (Hockey-reference.com Barkov), vaikka väität ettei herra ole plusmerkkinen pelaaja ollut. On yksi asia, ettei katso arvostelemiaan pelaajia ja toinen, ettei edes tilastoja vilkaise... Kuukauden ajan jaksolla +1 ei ole Barkoville erityisen hyvä lukema, mutta se on plussalla. ...ja se on jotain aivan tolkuttomasti parempaa kuin Sashan lukemat Trocheckin huilin aikana olivat.

  Barkov vetää erityisesti hallintatilastojen valossa hieman vaisumpaa kautta. Barkov ja hänen ketjunsa ei ole ollut samaan tapaan dominoiva kuin viime vuonna. Barkovin henk. koht. tilastot kiekonriistoineen, syötönkatkoineen ja PPG-tahtiin kertyvine tehopisteineen ovat viime kauden tasolla. Barkovin kohdalla 27 peliä, jotka Trocheck oli poissa rumentavat herran tilastoja aivan tolkuttomasti. Se on Floridassa ollut jo pari kautta suht. normaalia, että Barkov käy vetämässä vaihtoja kolmosessa ja nelosessakin, vähintään aloituksen verran. Tron poissaolon aikana herra joutui lisäksi ottamaan vastuuta kakkosestakin...

  ***
  Barkov on NHL:ssä sentteri, jonka tasoisia on useampia. Barkov kuuluu siihen joukkoon senttereitä, jotka miehittävät sijat ~top5-15. Ei aivan ehdotonta huippua, mutta siinä terävimmän huipun takana haastamassa. Siinä on paljon erilaisilla vahvuuksilla olevia senttereitä, joiden järjestystä voi perustellusti vaihdella paljonkin.
   
  Rene Saari, Taccutucca, pahakurki ja yksi muu tykkäävät tästä.
 14. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  @Vatman Ihan kivaa analyysiä (=lue: heittoja), mutta tuon uskottavuus tipahti heti Bergeronin kohdalla. Jos nyt kuitenkin lähdettäisiin siitä, että Barkov on köyhän miehen Bergeron, ainakin vielä tällä kaudella. Larkinista sanoisin, ettei riitä enää. Loistava tulevaisuus takanapäin.
   
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on mielestäni perusteltu arvio. Varmaan aika vähän syntyy väittelyä siitä, että NHL:n senttereistä aivan selkeästi omaksi kärkiryhmäkseen erottautuvat Crosbyn ja McDavidin kanssa suunnilleen Malkin ja Tavares sekä kenties Matthews ja Bergeron.

  Sitten siihen seuraavaan ryhmään, siis suunnilleen sijoille 5-15, tulee mm. Barkov, ehkä hieman top10:ulkopuolelle. Mielipide- ja painotuskysymyksiähän nämä ovat, mutta itse laittaisin edelle MacKinnonin, Stamkosin, Johansenin, Scheifelen ja O'Reillyn.
   
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Point taitaa olla se uusi "Barkov" josta tullaan sitten seuraavalla kaudella kohisemaan aliarvostettuna pelaajana. Aika tutkan alla on mennyt jo pidempään ja käytännössä alkaa kuitenkin olemaan Tampan 1. sentteri. Viime kauden playoffeissa otti iloisesti vastaan kovimpia matchuppeja ja nyt tällä kaudella hanat oikein kunnolla auenneet kun päässyt pelamaan Kucherovin kanssa. Tällä hetkelle siis 7. pistepörssissä ja 32 maalia tähän mennessä. Senttereistä vain MacKinnon ja McDavid edellään.

  Lainaus:
  Stamkosistakin muovaantunut aikamoinen playmaker, opetellut myös aloituksia ottamaan. On se vieläkin suhteellisen "lapanen" puolustamaan, mutta hyökkäyspäässä on kyllä aivan eliittiä. Tuon puolustamisen takia itse arvostaisin kyllä Barkovia ainakin Johansenin ja Stamkosin ohi.
   
  pahakurki ja V-G- tykkäävät tästä.
 17. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kuten sanottua, riippuu hurjasti siitä, miten painottaa. Ja kylläpä Barkovkin näyttäisi varmasti aikamoiselta meediolta, jos ketjukavereina pyörisi Kucherov ja Miller ja takalinjoilla Hedmania, Sergaa ja McDonaghia. Ylipäätäänkin huippujoukkueilla painolasti jakautuu tasaisemmin; osa Crosbyn hienoutta perustuu siihen, että vastustajan on pakko ajatella myös Malkinia.

  Point oli hyvä pointti, unohtui kokonaan. Aivan totaalinen helmi.
   
  pahakurki, aessi & jalperi tykkäävät tästä.
 18. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Gainey tosiaan voitti kaudella 1979-1980 -1 lukemalla, ja Steve Kasper kaudella 1981-1982 peräti niinkin surkealla lukemalla kuin -18 vei Selken nimiinsä. Täyttä puppua tuo ensin lainattu lause. Siinä mielessä jopa hieman ironista, että mies puhuu pariin eri ketjuun asioista jotka ovat helppo tarkistaa, mutta tuollainen mutu lentelee omalta näppikseltä tarkastamatta.
   
 19. Ogilthorpe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Käsi pystyn virheen merkiksi, meni totaalisen ohi nuo miinukset.
   
  Kari Runk tykkää tästä.
 20. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Jännä tää meininki täällä palstalla, kun Lainetta on jotenkin pakko verrata Ovechkiniin ja Barkovia nyt sitten McDavidiin. Tuntuu, että aina täytyy ottaa vertailuun se pelipaikkansa/ominaisuutensa paras, jotta voidaan perustella miksi joku ei ole hyvä tms.

  No mutta jatkakaa toki.
   
 21. Mattiops Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers
  Lainaus:
  Eikös nämä vertailut ole aloitettu Ville Niemisen ja Antti Mäkisen toimesta, jotka taannoin kertoivat Viasatin studiossa Barkovin olevan selvästi parempi jääkiekkoilija kuin McDavidin.

  Olisi kyllä hauska kuulla, mitä näiltä herroilta kuulisi, jos McDavidin ja Barkovin tilastot vaihdettaisiin päittäin tämän kauden osalta. Nyt ei kuulu oikein mitään...
   
 22. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  En nyt jaksa tähän senttereiden ranking-keskusteluun lähteä mukaan, mutta mielestäni Barkovin kauden "vaisuuteen" on todellakin aivan selkeä syy tässä. Tosi pitkäänhän Barkovia on jo ylipeluutettu, mutta tällä kaudella hän on joutunut olemaan aliresursoidun joukkueen jokamies, joka henkilökohtaisilla ominaisuuksilla pyrkii paikkaamaan koko joukkueen puutteita suunnilleen maalivahtipelistä lähtien. Ei maailmassa ole sellaista pelaajaa, joka Barkovin työtaakasta selviytyisi plusmiehenä varsinkaan kun saa pelata joka ikisen ilman maalivahtia pelatun hetken Floridan peleissä (ja niitä on ollut paljon!).

  Ei voi kun toivoa, että Floridan rosterissa oleva realisoitumaton potentiaali nostaa Barkovin rinnalle tekijämiehiä tuleville kausille. Ihan penkkiurheilijaakin alkaa väsyttää kun katsoo Barksin pelaamista ja roolia tällä kaudella.
   
  pahakurki tykkää tästä.
 23. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Loistava tulevaisuus takanapäin? Todella hauskaa, kun Larkin on tällä kaudella tehnyt sen läpimurtonsa eliittihyökkääjäksi. Toista kautta putkeen ottanut ison stepin eteenpäin. Joukkueen tärkein pelaaja, ottaa kovimmat matchupit, pelaa eniten joukkueesta. Enemmän kuin yksikään pakki. Pelaa myös alivoimaa. Tällä kaudella noussut lähelle piste per peli -tahtia. En ikinä odottanut Larkinilla olevan tällaista potentiaalia. Ei hän ollut mikään superlupaus. Tulokaskaudella laiturina näytti Zetan vierellä yksipuoliselta sniperilta, sen jälkeen kolmossentterinä todella huonolta ja siirrettiinkin taas laitaan kauden kuluessa. Näytti siltä ettei pää oikein pysy jalkojen mukana eikä osaa hyödyntää nopeuttaan. Sitten nousi viime kaudella Zetan ohi ykkössentteriksi ja tällä kaudella ollut täysin suvereeni, Red Wings=Larkin.

  Tällä hetkellä ottaisin silti mieluummin Barkovin kuin Larkinin joukkueeseeni. Kuten todettua, Barkovilla ei ole uransa paras kausi menossa. Jos Larkin ottaa vielä yhden stepin ensi kaudella ja Barkov jatkaa nykytasollaan, alkaa vaaka kääntyä.

  Sori OT, oli pakko tarttua.
   
 24. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Kiitän oikaisusta. Olen katsonut todella vähän Detroitin pelejä (tällä kaudella kai kaksi matsia) ja mulla taitaa olla enemmän toisen käden disinformaatiota kuin faktaa. Näkemissäni harvoissa peleissä Larkin on kyllä ollut harmaata massaa. Odotin edes jonkinasteista dominointia, kun joskus kai voittanut luisteluskabankin taitokisoissa. Varmaan ollut huono päivä just silloin kun satuin katsomaan ja sitten vielä takaraivossa jonkun toisen dissaukset kaverista.
   
 25. Sixbladeknife Jäsen

  Kaudesta 2016-2017 eteenpäin (viimeiset kaksi ja puoli kautta siis) yhteensä 40 sentteriä tai ainakin sellaiseksi merkattua pelaajaa on pelannut vähintään 120 ottelua ja tehnyt vähintään 0,75 pistettä per peli.

  Barkov löytyy lukemallaan 0,94 p/g tästä tilastosta sijalta 14. Selkeästi edellä samalla mittarilla ovat McDavid, Malkin, Crosby, Stamkos, MacKinnon ja Scheifele. Sasha asettuu aika keskelle haarukkaa 0,9-1,0 p/g, jossa joukon kärjessä porskuttavat Eichel ja Giroux tasan yhdellä pisteellä per peli ja perää pitää Bergeron lukemalla 0, 91 p/g. Muita porukan nimiä ovat Draisaitl, Tavares, Matthews, Bäckström, Barzal, Getzlaf, Kuznetsov, Marner ja Seguin.

  Tuosta porukasta kun ottaa pois ei-kokoaikaiset keskushyökkääjät (Giroux, Drai ja Marner), niin Barkov kuuluu minimissään änärin top 16 -senttereihin. (Toki listalle voisi halutessaan nostaa vielä vasta tällä kaudella suuren läpimurtonsa tehneet Pointin, Pettersonin ja Ahon.) Tämä siis pelkkien pisteiden valossa: jos aletaan vertailla herroja puolustustaitojen perusteella, niin en tästä valikoimasta laittaisi kuin St. Patricen Sashan edelle. Crosby, Getzlaf, Bäckstöm ja Tavares ovat ehkä aika lähellä Barkovia puolustuspäässä ja loput pelaajat sitten jossain plusmiinusnollan ja lapasen välillä.

  Tällä kaudella Barkov on toki ollut kehnompi ja löytyy sentterien piste per peli -listauksesta vasta sijalta 24. Edistyneet tilastotkin ovat olleet heikompia kuin viime kaudella. En nyt kuitenkaan olisi 50 pelin otannalla valmis sanomaan, että viime kauden Selke-nelonen on unohtanut puolustamisen taidon. Plusmiinuksesta muuten kun on puhuttu, niin Barkovin jäähyplusmiinus on tällä hetkellä koko liigan paras +28, mikä on laskennallisesti auttanut joukkuetta noin kuuden maalin verran. Ei mikään merkityksetön lukema.

  Itse sanoisin kaiken tämän perusteella, että eri argumenteilla ja painotuksilla Sashan voi heittää melkein minne tahansa sijoille 5-20 senttereitä rankatessa, mutta en keksi hirveän hyviä syitä sille, miksi joku hänet jättäisi top 20:n ulkopuolelle. Pelkkiä puolustustaitoja taas on vaikempi mitata ja siten niistä on helpompi heitellä eriäviä arvioita, mutta itse sanoisin, että (ainakin) 16-vuotiaasta asti kahden suunnan pelaamisestaan kehuttu, vakavasti Selke-puheissa viimeisen kahden kauden ajan pyörinyt, keskimääräistä enemmän aloituksia voittava, liigan kärkitasolla kiekonriistoja, blokkeja ja syötönkatkoja napsiva ja liigan parhaan jäähyeron omaava pelaaja on lähempänä titteliä "NHL:n paras" kuin "ihan ookoo".

  E: Ai niin, ja erään (ennen tämän kauden alkua tehdyn) laadullisen data-analyysin mukaan Barkov olisi kokonaisvaltaisesti änärin 4. paras keskushyökkääjä ja puolustustaidoiltaan 3. paras.
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2019 klo 16.36
  Lico, Naavaparta, rinne ja 11 muuta tykkäävät tästä.