Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Schröder, 01.07.2013 klo 14.57.

 1. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Sasha ei vaan halunnut tehdä hattua ja saada liikaa huomiota :) Tosiaan onneksi on nyt välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta. Kantaa Floridaa reppuselässään kohti pudotuspelejä.
   
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Bob Boughner -- Florida Panthers vs. New Jersey Devils 03/01/2018 - YouTube

  Boughner höpöttelee tuossa että on hienoa kuinka Floridan nuoret kaverit voivat katsella Sashan tekemistä ja oppia, no Sashahan onkin jo 22-vuotias veteraani. Kehittämiskohteitakin löytyy, voisi olla hieman itsekkäämpi sanoo Bob. Toivoo myös että ottaisi joukkueen reppuselkään ja veisi pudotuspeleihin. Sitähän tuo koko ajan tekee.
   
 3. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Barkov on nyt peräkkäisissä peleissä jättänyt liki varman maalin tekemättä ja heittänyt sen sijaan syötön, mikä on lopulta estänyt maalinteon. Kumpikaan e lopulta mikään ratkaiseva moka ollut, mutta toivottavasti joku uskaltaa sanoa sille, ettei jatka tuota. Vaikka loistava pelaaja onkin, on liika raipeilu rasittavaa pidemmän päälle.
   
 4. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Ymmärrettävää, joskin viimeisen parin vuoden Floridalle jopa epätyypillistä johdonmukaisuutta. Tallon ja kumppanit päättivät keväällä, että joukkueen nuorten on aika alkaa johtaa edestä. Melkein vuosi aikaa ja päätös pitää edelleen! Alkaa näyttää siltä, että Barkov oli valmis vastaamaan huutoon... Ensi kaudesta lähtien on Panthersin joukkueeseen odotettavissa hyökkäykseen nuoria kavereita osastolta Borgström, Tippett, Heponiemi, Mascherin jne. Ainakin on hyvä esimerkki pojille valmiina, kun alkavat NHL-ympyröihin sukeltamaan.

  Barkov otti joukkueen reppuselkään ja raahasi sen takaisin taisteluun playoff paikoista.
  Lainaus:
  Barkovin ainoa heikkous. Sasha voisi edelleen olla "itsekkäämpi" noissa ratkaisuissa. Taidot riittäisivät kyllä, jotta Barkov voisi vielä useammin hakea itse ratkaisua. Eikä puhuta edes pelkästään noista laukaustilanteista, vaan ihan 1-1 -tilanteissa Barkov voisi haastaa puolustajaa usein vahvemmin itsekin. Kädet ja liike riittäisi jo nykyisin ja kun tuota kokoakin on, niin vaikea tuota pysäyttää on.

  Ei tuo siitä kokonaan irti päässe. Niin selvästi pass first -pelaaja ollut koko ajan. Maaleja ja pisteitä tulee siihen tahtiin kuitenkin, ettei tuotakaan suurempana ongelmana voi pitää. Ei Barkov siinä mielessä ole lähelläkään raipea tai joethorntonia, että tuo oikeasti laukoo jo itsekin. Barkov on NHL:n eniten laukonut suomalainen tällä kaudella. (Vertailun vuoksi: Barkov 202, Laine 183, MiG 168, Aho 165 laukausta.) Toki peliaikaakin on jonkin verran tullut...
  ***
  Barkov on laittanut tehoillaan 24+38 (61 peliä) henk.koht. syöttö- (31 syöttöä 15-16 ja 16-17 kausilla) ja piste-ennätyksensä (59 pistettä 15-16) jo uusiksi. 15-16 kaudella Barkov teki 28 maalia, mikä sekin on edelleen tavoitettavissa.
   
 5. Rene Saari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Lainaus:
  Kysymys kuuluukin, että kuinka hyvä Barkov oikeastaan on, kun vieläkin tuntuu, ettei lauo tarpeeksi...
   
 6. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Barkov on oikeasti lähimpänä täydellistä jääkiekkoilijaa tällä hetkellä maailmassa. Uskomaton pelisilmä niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, taloudellinen ja hämäävän nopea liuku- ja luistelutekniikka, iso ja vahva jässikkä Datsyukin käsillä... Tätä kaveria ovat kiekkojumalat muovailleet kohdussa pitkään ja hartaasti. Oikeastaan ainoa mikä on unohtunut, on taklauspeli, mutta toisaalta sen lisääminen saattaisi olla jo liikaa (universumi olisi vaarassa romahtaa).
   
 7. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Ei oikeastaan. Barkov on vain aikansa tuote. Ei pelaajia enää juurikaan irroteta kiekosta taklaamalla. Mailalla puolustetaan. Tuo Barkovin puolustaminen mailalla on siinä määrin taidetta, ettei taklaaminen toisi pelin edistämisen kannalta enää oikeastaan mitään lisää Barkoville. Toki näyttävyyttä voisi peliin saada, jos Sasha käyttäisi tuota isoa kroppaa vielä taklaamiseenkin...

  Kuten Haley pelin aikana asian muotoili:
  Lainaus:
  (lähde)
   
 8. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Ja jälleen Barkov vie yksilösuorituksillaan Panthersia pudotuspeleihin. On tuo aivan käsittämätön äijä, tästäkin pelistä saisi varmaan 10 minuutin koosteen otsikolla "kuinka pelata jääkiekkoa oikein".

  Mielestäni aika hyvä Barkov-video:
  Aleksander Barkov - Believer - YouTube
   
 9. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Joko Barkovilla on aktiivipelaajista paras rankkareiden onnistumisprosentti uralla?
   
 10. steierwrass Jäsen

  Lainaus:

  Ei.

  TJ Oshie 40/75 = 53,3%
  Barkov 18/34 = 52,9%

  (Rajauksena 20 yritystä. Pienemmillä määrillä esimerkiksi Panarinin 11/17 on parempi.)
   
 11. Zale Jäsen

  Ja taas tuli rystyltä maali. Onkohan kellään tilastoa kuinka moni Barkovin maaleista on rystyltä (vrt Laine)?
   
 12. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  En jaksa etsiä tilastoa, jotta voisin Laineeseen verrata. Mutta tällainen löytyy:

  Matthew DeFranks Twitterissä:"That goal is Aleksander Barkov's seventh backhanded goal of the season, tying him for the league lead with Alexander Radulov and Nikita Kucherov."

  Eli tuon mukaan seitsemäs rystymaali, joka eilen illalla nosti Barkovin jaetulle kärkisijalle rystyllä tehdyissä maaleissa NHL:ssä tällä kaudella.
   
 13. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 14. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Winnipeg Jets, Carolina Hurricanes, FLA Panthers
 15. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Muutaman viikon olen pyöritellyt ideaa, että Sashasta voi tulla maailman paras jääkiekkoilija. Yksi napsu lisää ja ei loukkaantumisia niin paukuttaa 100 pisteen kausia, samalla kauhoen aloituksia hyvällä prosentilla ja puolustaen Selke-tasolla. Vähän kuin päivitetty versio Kopitarista.
   
 16. Rantojen mies Jäsen

  Lainaus:
  Omasta mielestä siellä ei ole enää kuin ihan muutamia yksilöitä edellä. Omissa papereissani Barkovin etu muihin tämän hetken kuumiin pistelinkoihin on, ettei kaveri tunnu tekevän mitään ihmeellistä jäällä aiempaan verrattuna, hän vain tekee kaiken hieman paremmin kuin ennen. Barkovin perustaso on siis mielestäni tämä mitä nyt nähdään ja hänellä on vielä jopa mahdollisuuksia parantaa sitä. Vaikka esim MacKinnon on aivan pitelemättömässä vireessä (kotijäällään) ja on ehdottomasti liigan kuumimpia pelaajia, en näe että tuo taso säilyisi pelaajan loppu-uraa. Jos allekirjoittaneen pitäisi koota maailman paras jääkiekkojoukkue, olisi Barkov ehdottomasti mukana.

  Pienenä anekdoottina todettakoon että Bergeron, keneen Barkovia usein verrataan, on tehnyt urallaan kerran yli 70 pistettä (73). Barkovin offensiivinen katto on omaan silmään jossain aivan muualla ja toivotaan että Sasha saa pelata ehjän uran, sen verran harvinaislaatuisesta pelaajasta puhutaan.
   
 17. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Tekisi nyt mieleni sanoa, että josko nyt pistettäis vähän jäitä hattuun Barkovin kanssa. Erinomainen pelaaja kyllä, liigan kermaa kandensuunnan sentterinä, mutta "maailman parhaaksi" pääsyyn vaaditaan vielä sellainen hyppy, joka vaatii oikeasti johtajuutta joko NHL-pleijareissa tai jossain "best of the best"-turnauksessa. Jollain Crosbylla, Bergeronilla, Malkinilla, Toewsilla ja kumppaneilla on henkilökohtaisten suoritusten päälle vielä vino pino jalometallia, joista Barkov voi toistaiseksi vain unelmoida.

  Tulevaisuus sen näyttää kuinka hyvä tästä jätkästä tulee, aihiota on tosiaan vaikka mihin.
   
 18. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  Tässä on vähän eri määritelmiä varmaan. Mielestäni ollakseen jollakin hetkellä maailman paras kiekkoilija, ei tarvitse olla voittanut mestaruuksia. Paras ura on eri asia. Mestaruuksia ei vain voi yksin voittaa tässä lajissa.

  Maailman paras pyörittely on vielä vähän kaukana mielestäni myös. Edellä on ainakin muutama hyökkääjä vielä ja en usko, että McJeesusta on Barkovista ohittamaan.
   
 19. Sähmä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  IMO yksilöiden paremmuuden arvostelun parametriksi jos laitetaan jotain "best of the best" -turnausten voitot, niin ollaan väärillä jäljillä. Silloinhan oikea vertailu olisi, jos Barkov pääsisi pelamaan edellä mainittujen pelaajien paikalle Kanadan rosteriin.
   
 20. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä kanssasi siitä, että voidaan laittaa jäitä hattuun maailman parhaan pelaajan -tittelistä. Mutta eihän Barkov ole NHL-urallaan päässyt kertaakaan pelaamaan yhtä hyvässä joukkueessa, kuin mainitsemasi herrasmiehet. Floridalla on käytännössä neljä top6-hyökkääjää joukkueessaan ja bottom6 on kaukana kärkijoukkueista. Myöskin puolustus on keskikastia NHL:ssä.
   
 21. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Osin samaa mieltä. Ei Barkov vertaudu Crosbyyn ja Malkiniin vielä. Ei edes Bergeroniin, jos urasta puhutaan. Pelillisesti Barkov kuuluu jo Bergeronin kanssa samaan koriin, on siellä argumentit sen puolesta, että Barkov on jo parempi.

  Oikeasti sukupolvensa parhaana pelaajana Barkovin pitäisi toki voittaa jotain henkilökohtaista (Art Ross, Hart tjsp), johtaa joukkueensa Stanley Cupiin ja mielellään tehdä se useamman kerran. En usko tuohon. Barkov on enemmän pelipaikallaan top5, joillakin kausilla ehkä jopa top3 PPG-tahdissa tehoja tekevä Selke tason kaveri. Oletettavasti tuo riittää jonnekin top10 -pelaaja maailmassa statukseen.
  Lainaus:
  Sukupolvensa Bergeron, mutta ei kai Sashaa muuten ole Bergeroniin verrattu juurikaan? Sashaa siis pidetään nuoremman polven standardina sille, mitä Selken voittaminen vaatii. Ei tuolla taida nuoremman polven hyökkääjistä olla kuin Couturier, jonka puolustuspeli on ollut samalla tasolla. Pelillisesti tuo on vertautunut Kopitariin, joka on parhaimmillaan naputtanut 81 pistettä, tällä kaudella mahdollisuudet enempäänkin.

  Aina välillä Barkovista kuuluva, mielenkiintoisin vertailu on ehkä Datsyuk. Että Barkov olisi "isompi Datsyuk". Vertailukohta on kova, mutta ei ehkä niin kaukaa haettu. Ei Barkov ihan samanlainen taikuri ole, mutta nuo varsinkin rankkareilla nähdyt kädet lähentelevät samaa hävyttömyyttä. Tuskin Sasha vajaan sadan pisteen kausia Selke -tason puolustuksella vetää, mutta periaatteessa potentiaalia voisi johonkin sen suuntaiseen olla. Joku ~90p kausi, jos kaikki tähdet osuu kohdalleen.
   
 22. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tottahan tämäkin, mutta pitää aina muistaa, että liigan pohjakastia Penguins ja Blackhawskin esimerkiksi olivat, ennen kuin Crosby ja Toews alkoivat nostaa noita kohti liigan eliittiä Aika näyttää onko Barkovista samanlaiseksi pelaajaksi, siis tälläisen nousun "kasvoiksi". Mielestäni sitten voidaan kaivaa esiin ne puheet "maailman parhaista", kun kuitenkin joukkuelajista on kyse.

  Ne parhaat ovat kuitenkin läpi Nhl:n historian niiden omien, henkilökohtaisten suoritusten lisäksi johtaneet myös joukkueensa menestykseen.

  Aikaa Sashalla on toki vasta kuinka paljon ja parasta ikäänsähän tuo vasta lähestyy. Eiköhän tuo vielä pokaalin sun toisen tule nappaamaan.
   
 23. Rinksu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kyllä siihen menestys (niin joukkueen kuin henkilökohtainenkin) parhaiden Olympia-turnauksessa tai World Cupissa riittää mielestäni ihan hyvin.
   
 24. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Toki pitää myös muistaa sekin että Crosbylla on ollut Penguinsia nostamassa kaverina myös toinen "ykkössentteri" eli Malkin, puolustuksessa Letang ja myös veskariosastolle saatiin pitkäksi aikaa hyvä tekijä Fleuryn muodossa, vaikka toki hänellä ne omat haparointinsa välillä olikin. Toewsin taistelutovereina on sitten ollut esim. Kane ja Keith jotka molemmat on vuorollaan voittaneet Conn Smythen, ja kai tuon Seabrookin voi myös laskea tuohon Hawksin dynastian kulmakiviin.

  En nyt osaa sanoa miten Panthersisssa jotkut Huberdeau tai muut vertautuvat esim. Kaneen tai Malkiniin, mutta tuskin ainakaan ihan samanlainen vaikutus on. Eli siinä mielessä Crosbylla ja Toewsilla on ollut paljon enemmän myös taustatukea tämän nousun mahdollistamisessa kuin mitä Sashalla on.
   
 25. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Harvenevassa määrin ne parhaatkaan voittavat niitä cupeja. Joukkueet lisääntyvät ja palkkakatto tasaa joukkueita, niin kaikille kovillekaan ei ole tarjolla niitä mestaruuksia samaan tapaan. "Eniten pelejä ilman mestaruutta" -listan kärjessä näkyy melko uusia pelaajia.

  Crosbylla ja Toewsilla on kuitenkin joukkueessa ollut paljon muitakin. Crosby-Malkin-sentterikaksikko on hyvin poikkeuksellinen. Toewsilla Kane ja Keith, jotka ovat jotain henkilökohtaisia palkintojakin saavuttaneet. Molemmissa muutenkin onnistuttu joukkueen rakentamisissa. Uskon, että Barkovista on johdattamaan joukkuetta pitkällekin, mutta ei tämän hetken joukkuetta. Jos parhaisiin laskeminen vaatii pokaaleja, niin ilmeisesti Ovechkin ei ole 2000-luvun parhaita. Joidenkin mielestä kuitenkin puhutaan täysin Crosbyn veroisesta pelaajasta eli 2000-luvun ehdottomista parhaista.