Aleksander ”Sasha” Barkov jr.

  • 260 098
  • 370

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Kiitän. Mielenkiintoinen (lue: omituinen) lausunto pappa-Barkovilta kyllä suhteuttaen pojan omiin kommentteihin, joita on jaellut vuosien varrella. Liekö suunnattu enemmän venäläisyleisölle: "ylpeitä venäläisiähän meidän perheessä kaikki ollaan ja kotkapaita on kunnia-asia"? Poika itse on kommentoinut useaan otteeseen olevansa kaksikulttuurinen: kotona venäläinen, sen ulkopuolella suomalainen (mm. YLE). Aika usein saa kommentoida tuota maajoukkue-edustusasiaa, ja tuossa samassa jutussa sanoo näin:

Barkov on asunut koko elämänsä Tampereella ja mieltää itsensä suomalaiseksi, vaikka perhe on venäläinen. Barkov ei säästele sanojaan kuvaillessaan suomalaisuuden merkitystä itselleen.

- Se merkitsee mulle kaikkea, Barkov sanoo Yle Urheilulle.

- Synnyin Suomeen ja olen asunut siellä koko elämäni. Suomi on rauhallinen maa. On tietysti myös hienoa, että jääkiekko on Suomessa niin iso asia. On mulle todella iso asia, että olen saanut edustaa Suomea niin junioreiden kuin miestenkin arvokisoissa, Barkov jatkaa.

Toinen mielenkiintoinen kysymys on, olisiko poika-Barkovilla edes ollut oikeutta edustaa Venäjää? Tätä asiaa kun aloin googlettamaan, päädyin lukemaan tuoreehkoa TSN:n juttua kanadalaisamerikkalaisesta 1996-syntyneestä kolmoskierroksen NHL-varauksesta Jake Walmanista (Elite Prospects). Puolustaja oli kasvanut Toronton alueella, mutta pelaa toista kautta Yhdysvaltojen yliopistoliigassa. IIHF eväsi oikeuden edustaa USA:a, koska Walman ei ollut pelannut maassa kahta kokonaista kautta.
 
NHL draft nykyään hyvin pitkälle määrittää pelaajien tason, tilanne on täysin eri kuin "jesseniinimäkien" aikaan. Ykköskiekan TOP10 äijät vain tulevat lähes väkisin huipulle.

Jesse Niinimäki varattiin numerolla 15. Ei ole mitään perusteita olettaa, että 2010-luvun puolivälissäkään noilla hujakoilla varatut pelaajat olisivat todennäköisiä NHL-huippuja jatkossa. Vastaavasti siellä ihan ykköspickin kintereillä varattiin kyllä Niinimäen draftinkin aikoihin aika kovia nimiä. Siksi joidenkin niinimäkien ja joelarmioiden vetäminen mukaan keskusteluun Laineesta ja Puljujärvestä, jotka varattaneen sijoilla 2-4, on täysin harhaanjohtavaa. Toki tälläkin palstalla usein näkee Laineen ja Puljun kohdalla näitä "eipäs innostuta liikaa, eihän ne Granlund ja Armiakaan ole mitään supertähtiä, vaikka ykköskierroksella varattiinkin" -analyysejä. Siinä unohtuu aivan täysin se, että kakkosvarauksen ja ysivarauksen odotusarvoissa on valovuosien ero. Monelle suomalaiselle tuossa ei ole kovin suurta eroa, kun onhan ne molemmat "ykköskierroksen varauksia".
 

Fordél

Jäsen
Kiitän. Mielenkiintoinen (lue: omituinen) lausunto pappa-Barkovilta kyllä suhteuttaen pojan omiin kommentteihin, joita on jaellut vuosien varrella. Liekö suunnattu enemmän venäläisyleisölle: "ylpeitä venäläisiähän meidän perheessä kaikki ollaan ja kotkapaita on kunnia-asia"? Poika itse on kommentoinut useaan otteeseen olevansa kaksikulttuurinen: kotona venäläinen, sen ulkopuolella suomalainen (mm. YLE). Aika usein saa kommentoida tuota maajoukkue-edustusasiaa, ja tuossa samassa jutussa sanoo näin:

Tai ihan samalla tavalla voimme kysyä, että liekö nuoremman Barkovin lausunto suunnattu enemmmän suomalaisyleisölle? No jos kerran on sanonut itse olevansa kaksikulttuurinen niin siinä lienee vastaus näihin pohdintoihin. Eivätkä nuo isä ja poika Barkovin lausunnot ole mielestäni mitenkään ristiriidassa. Eiköhän isä tiedä, millainen perhe heillä on ja miten pojan maajoukkue aikanaan valkkaantui.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Onnea Sasha.
Nyt kuusi vuotta Floridan lämmössä ja sitten parhaassa iässä 26 vuotiaana sopimus sellaiseen joukkueeseen, jossa voi kannua nostella.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Eiku Tallon laittaa Panthersin siihen kuntoon että sitä kannua voi nostella siellä Floridan lämmössä.
Joo. Tallon on käymässä Tampereella lähiaikoina. Kuulemma Saravon perässä. Kuullut Peksin vireestä ja haluaa miehen palmujen alle eläkepäiviksi.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Juttelin pojan kanssa luistelu treeneistä. Jostain tuli mielikuva Sashasta tekemässä luistelutreeniä oven karmien välissä villasukat jalassa. Onko tämä harhainen mielikuva oikein? Löytyiskö tota juttua / videota jostain?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Pirun iso arvostus Barkovia kohtaan. Mies on pitänyt kiinni omasta persoonastaan ja tavastaan toimia ja tämä näkyy kaikkien joukkuekaverien ja johdon puheissa että sitä arvostetaan. Mauricekin sanoi, että tämä on epäitsekkäin joukkue ja entien toisistaan välittävä joukkue mitä hän on nähnyt ja se kaikki lähtee Barkovista.

Hieno pelaaja ja vieläkin hienompi persoona!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kypsyydellään vakuutti juniori reilu vuosikymmen takaperin, kun nostettiin Liiga-rinkiin. Eikä se ihan huonosti siinä ennen varausta Liigassa mennyt, kun junnu oli Liigan parhaita senttereitä, auttaen vielä Niemisenkin 50 pinnan kauteen. Jotain samaa tuossa asenteessa tuntuu olevan edelleen. "Kypsyys" näyttäytyy erilailla, mutta Barkovin tapa pelata voittavan kiekon ehdoilla ilman suurempaa valokeilan metsästystä on jotenkin kaunista.

En tiedä paljonko esimerkiksi Nemo tai Jagr ovat siihen vaikuttaneet, vai tuleeko tämä jo seniorilta, mutta Barkoviin vuosia sitten tarttunut työmoraali on jotain, mistä edes murto-osan toivoisi kiekkoilijoihin tarttuvan laajemminkin. Se valtava halu kehittää itseään vuosi toisensa jälkeen... Tällä kaudella sille kehityspolulle nähtiin eräänlainen huipennuksensa, vaikka vuosia Barkov on joukkueensa pelillinen(kin) sielu ollut. Pisteitä PPG+ tahtiin tekevä, selke-tason sentteri. Kapteeni, joka johti joukkueensa Stanley Cupiin. Se on kokonaispaketti, jolle on hankala löytää vertailukohtaa. Onnittelut Barkoville! Upea pelaaja, jonka valtava työmäärä sai ansaitun palkinnon.

Hyvä poika se oli, melkoinen pelimies hänestä kehittyi.
Ei ny tehrä tästä numeroo.... Mutta Barkov on valokeilansa ansainnut.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Nieminen - Barkov - Hansen oli aika kova ketju. Kaikki pelanneet Stanley cup -finaalien seiskapelissä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Todennäköisesti vihdoinkin vaihtuu ensimmäisenä mieleeni tuleva mielikuva tms. Barkovista. Tähän asti se on ollut se perhanan Melartin niitti, johon meni mestaruus. Tuo on eniten harmittava tilanne Tapparan historiassa eräistä jatkoaikamaaleista huolimatta.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Barkoville! Upea pelaaja, jonka valtava työmäärä sai ansaitun palkinnon.
Työmäärään liittyen hauska juttu Aamulehdessä (vapaasti luettavissa), kun Rautakorpi ja Ojasen Marko muistelivat Barkovin työmoraalia ja välillä liialliseksi mennyttä treenaamista levon kustannuksella.

"Kokenut luotsi joutui välillä toppuuttelemaan hyökkääjän halua treenata. Tappara-valmennus tarjosi pelaajille jääaikoja omatoimista harjoittelua varten. Joku otti ajan sieltä, toisen täältä, mutta Barkov varasi kaikki tarjolla olleet jääajat. ”Homma meni siihen pisteeseen, että jouduimme kieltämään Barkovia menemästä omatoimisille jäille.”

Kiellot eivät tahtoneet tehota. Ennen pudotuspelejä Rautakorpi kulki Petsamossa kentän ohi ja huomasi jäällä Barkovin. ”Siellä hän oli höntsäämässä ja jäi siitä kiinni. Se oli huvittava tilanne”, Rautakorpi nauraa."

 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
On kyllä erikoinen piirre noin taitavassa pelaajassa että ei harmittele yhtään, vaikka vaihtoja menee täysin puolustustehtävissä. No ei kiukuttele muutenkaan koskaan, mutta se ettei meinaakkaan luistaa mistään hommasta jäällä, on ihan DNAssansa. Käsittämätön helmi.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tähän asti se on ollut se perhanan Melartin niitti, johon meni mestaruus.
Melko läheltä tilanteen katsoin. Mielestäni taklaus tuli melko selvästi vihellyksen jälkeen. Barkov ei enää täysin valmiina ollut vastaanottamaan niittiä. Mikäli muistikuvani on täysin väärä, niin laitan 11 vuoden takaisen ketutuksen piikkiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Connolly vielä väänsi polvensa omia aikojaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Se oli melko rajatapaus, mutta tuohon aikaan olisi pitänyt arvata Melartin ajavan loppuun asti. Ja aikakausi huomioiden en syytä Melartia tuosta. Ja toden totta myöskin tuo Connollyn menetys oli kova isku matkalla kohti kannua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös