Alatalolle potkut

  • 163 677
  • 405
Niin, ajattelepa jos pelisysteemi olisi ollut kunnossa ja kiekko olisi liikkunut kuten tiistaina niin näistä virheistä ja huonosta viimeistelystä huolimatta olisi voinut voittaa. Ihan turha väittää että ne virheet ratkaisivat pelin, sillä niitä tapahtuu joka pelissä ja myös vastustaja tekee virheitä. Pelin ratkaisi se, että Kärpät oli kokonaisvaltaisesti huonompi kuin Pelicans ihan ensimmäisestä erästä lähtien, sitä ei Anderssonin ja Aaltosen kahdestaan luomat maalintekopaikat muuta kun koko muu joukkue rämpi suossa.

Miten Pelicans oli parempi esim. ensimmäisessä erässä? olitkohan oikeasti pelissä?

Toiseksi, Anderson ja Aaltonen ovat toki kovia pelimiehiä mutta mielestäni Corso oli kyllä eilen se joka teki nämä paikat heille. Olitko edelleenkään pelissä?

Kolmanneksi, Kärppien puolustus on heikko rakentamaan peliä. Peliätekeviä ja sitä avaavia pakkeja ei Järventien poissa ollessa ole. Miten pelejä voidaan voittaa jos pakit eivät saa avauksia lähtemään vaan paniikissa purkavat laidankautta toiveena että kiekko menisi edes keskialueelle. Alatalo toki voisi tilanteelle tehdä jotain mutta realiteetti on nyt se että materiaali tämmöisenä ei taida riittää ja Alatalo ei sille asialle voi tehdä mitään.

Peruspessimisti ei pety....Oukkakin taitaa olla sitä porukkaa että toivoo että Alatalo ei onnistu, koska miehellä on huono maine.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskaltaudun laittamaan muutaman kommentin tähän ketjuun, vaikka osa pelesitä on jäänyt näkemättä. Tässä pari mielenkiintoista pointtia.

1) Kärppien materiaali on muuttunut viikossa ihan kelvollisesta liiga tasolla huonoksi liigatasolla. Samaan aikaan esimerkkinä Uraman valmennuksessa viime kauden Kärppähylkiö Mustonen on muuttunut kelpo pelimieheksi.

2) Martti Järventie ei ollut mikään huippuhankinta, mutta loukkaanuttuaan hän oli se kaikkien aikojen menetys puolustuksessa. Eikö Ohtamaan pitänyt ottaa sitä roolia? Miksei hän ota? Katsokaapa huviksenne vastusja Pelicanssin puolustusta. Nuoria sielläkin. Entäpä toinen Kärpät löylyttänyt Blues? Parhaiden pistemiesten jopukosta löytyy Lammassaari, Ryhänen ja Kähkönen.

Miten Kärppien materiaali pyörähti muutamassa viikossa huonoksi? Vai pyörähtikö se kesän harjoittelussa?

Pelillisistä asioista itsellä on silmään pistänyt heikko keskialueen pelaaminen. Jalosen moitittiin hitraita lähtöjä ja päätykiekkoja. Onko hisdasd varma lähtö kuitenkin parempi kuin esimerkkinä eilinen OPG avaus kahdelle perseseinässä seisovalle hyökkäjälle sini ja punaviivan väliin, josta vastustaja 4-2 ylivoiman omalle puolustussiniviivalle. Edelleen onko järkeä rakentaa sahapukkiketju Normio-Paakkolanvaara-Viitrakoski, joka karvaa agressiivisesti päätyplankista asti. Onhan se viihdyttävää, mutta siitä saadaan taas paljon 4 vs.2 tilanteita omalle siniviivalle. Mihin tuo 4 vs.2 johtaa. Vastaus: sekavaan jouksuun kiekon perässä, jossa pakit kaatuilee, myöhästelee tilanteista ja maalilla merkkmattomia miehiä joita nopeimmat laiturit merkkaa, jonka jälkeen kaikki muut jouksee, kun niitä laitureille tarkoitettuja pakkeja ei merkata.

Kärpät-Pelicans

Pelsut 1 maali

Sahapukit päätyssä ja kiekon menetys. Pelicans lähtee 4 rintamalla, Kärppien 3 vastaan. Sahapukki ei tunnetusti liiku, joten tilanne vaihtuu 4 vs.2 Pelicans siniviivalla. Hyökkäys pelataan sisään oieka oppisesti laidalta ja kohdistetaan porastettuna ylivoimatilanteena maalille. Pelilliset virheet:

1) Kenttä liian syvällä seisovin jaloin.
2) Kentässä syvään pelaamiseen vähän jalkoja
3) Etäisyydet liian suuret. Pakkipari ja hyökkäyksen ero useita metreja. Hyökkäyksen paketti on kulmassa ja pakkien paketti sinipunaviivan välissä.
4) Hyökkäyksessa ei ole tasapainotusta taustalla eikä selkeitä liikeratoja. Kun liikeradat epäselvät, kenttä ei liiku. Tällä tarkoitan, että näyttää, että pakit ja sentteri on valmennuksen haluamassa paikassa. Heidän ei haluta tukevan hyökkäystä enempää. He odottavat Pelicanssin nousua seisovin jaloin sen sijaan, että mensivät avuksi laitureille hiukan ylemmäksi.

Pelsut 2 maali

Puolustus yhdistttynä sentteri on tehnyt trapin omalle siniselle. Karvaavat hyökkäjät karvaa hyökkäyssiniseltä. Koko keskialue on ihan auki. 2 hyökkäjää ei kykene pysäyttämään 4 miehellä vyöryvää hyökkäystä, kuten ei myöskään siniselle miehittynyt kolmikko. Komikko/kaksikko pelaamisella ei pärjätä viisikko pelaamiselle.

Pelsut 3 maali

Tyypillinen esimerkki Kärppien ongelmista. Hyökkäysketjun ajoitus avauksessa ei toimi. Ketjusta kaikki liikkuvat, mutta he ovat avaukseen väärin ajoitettu/ ryhmitetty. Sentteri on persus avaavaan OPG:hen, laituri Alikoski on liian kaukana seisovin jaloin ja toinen laituri tulee kohti OPG,sen sijaan, että liike olisi hyökkyssuuntaan. OPG:n ainoa arvattava siirto on toiselle laiturille valmiiksi ahtaaseen tilaan vaikea avaus. Kiekon menetys, josta kiekko OPG:lle. Jälleen uusi avaus ainoaan mahdolliseen ahtaaseen tilaan. Jälleen kierkon menetys, josta Pelicans lähtee 4-2 tai 4-3 ylivoimahyökkäyseen. Syntypukiksi leimataan alivoima kolmikosta kaksinkamppailun "hävinnyt" OPG tai vaihtoehtoisesti maalilla olevasta 3-2 ylivoimasta huolestunut OPG. Jälleen viiskolla pärjätään kolmikolle. Tilanteessa nkyy hyvin kuinka Pleicans pitää viikon kasassa ja Kärppien paketti hajoaa muutamassa sekunnissa 5 metrin etäisyyksiin. Kyse ei ole siitä, ettei Kärppien pelaajat pärjää vastustajalle luistelussa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Miten Pelicans oli parempi esim. ensimmäisessä erässä? olitkohan oikeasti pelissä?

Toiseksi, Anderson ja Aaltonen ovat toki kovia pelimiehiä mutta mielestäni Corso oli kyllä eilen se joka teki nämä paikat heille. Olitko edelleenkään pelissä?

Esimerkiksi siten että sen Kärppien nopean maalin jälkeen Pelicans sai erän loppua kohti enemmän otetta ja siinä 15 minuutin kohdalla tasoitusmaalia tiesi jo odotella. Toinen ja kolmas erähän oli sitten vielä huonompia Kärpiltä, ei Pelicansilla ollut kolmannessakaan mitään todellista hätää.

Corso oli välillä aika orpo noiden kahden pyörittäessä peliä vaikka muutaman hyvän paikan järjestikin. Hereillä vaan sielläkin.

Peruspessimisti ei pety....Oukkakin taitaa olla sitä porukkaa että toivoo että Alatalo ei onnistu, koska miehellä on huono maine.

Toivoisin toki että onnistuisi kun nyt on sellainen virhe tehty että Alatalo on tuohon virkaan päästetty. Ei se meininki silloin ainakaan muutu jos ollaan silmät kiinni ja suu auki eikä nähdä ongelmakohtia.
 

Handyy

Jäsen
Ihan näin sivustakatsojana ajattelin kysyä, kuka siihen Alatalon tilalle istutettaisiin jos potkut tässä vaiheessa annettaisiin? Hyviä vaihtoehtoja tarjolla?
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä siinä pitäisi vähän variaatiota olla riippuen vastustajan pelitavasta.

Tästähän on pääteltävä että Alatalon taktiikkaan kuuluu se että karvaajien päästessä hyökkäyspäässä iholle ja jopa kiekonriistoon on omat pakit ja sentterit jossakin oman sinisen tienoilla. Minun mielestäni huono taktiikka.

Toki vastustajaa tarkemmalla viimeistelyllä ja vähemmillä virheillä voi voittaa vaikka kenttäpelissä muuten olisikin jäljessä. Vaikka esimerkiksi lauantaina Ässät tällä tavalla kaatuisikin, olisin silti huolissani siitä että pelitapa ei toimi.
Miten Jalonen muka varioi pelityyliä Kärppien aikana? Eipä sitä paljon näkynyt, ei pelien välillä eikä pelin sisällä. Menestystä tuli kuitenkin. Eiköhän se ollut se oma pelitapa, jolla se tulos tehtiin. Tylsä, mutta tehokas.

Kiekonriistoja tulee tällä tasolla aika vähän, suurempi merkitys korkealla karvauksella on vastustajan avauspelin tukehduttaminen ja sitä kautta kiekon voittaminen keskialueella. Jos pakit olisivat sinisellä odottelemassa niitä kiekonriistoja, niin vähänkin taitavampi pakki avaisi jatkuvasti laitahyökkääjät läpiajoihin.
 

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On todellakin iso ero voittaa peli maalilla, kuin hävitä se maalilla. Ennen toisinpäin, nyt näin, vaikka peli näyttää elävämmältä ja viihdyttävämmältä. Aikoinaan Nokkaa moitittiin siitä, että peluuttaa passiivisesti ja peli näyttää tylsältä. Vaan eipä näytä Nokan opit tepsivän hifkilässä. Myös Heikkilällä oli passiivinen pelikirja, erittäin passiivinen. Yrittää siinä sitten olla mieliksi kaikille faneille.

Näin siitä huolimatta (molemmilla edeltävillä koutseilla) että käytössä oli sarjan selvästi paras materiaali hyökkäyssuuntaan, välillä myös alakerta ja tolppien väli. Herääkin kysymys, onko ero maalin tappiolla maalin voittoon nähden se, että pelurimateriaali oli riittävän kova. Nyt kun ei ole, ne pelit jotka ennen voitettiin maalilla, hävitään samalla marginaalilla.

Toisaalta Kärppien materiaalilla ja pelitavalla olisi voinut voittaa kaikki tähänastiset pelit. Hitusen lite bättre-meiningillä, tai onnella, joka on tietysti ansaittava jo kuluneen sanonnan mukaan. Se on pienestä kii, lauloi aikoinaan Samuli E (muistaakseni). Pienestä.

Toivoa sopii, että joukkue ei saa harteilleen liikaa apinoita. Näistä kokemuksista kun voi myös oppia ja hyödyntää kertyvää tietoa sarjan vanhetessa ja kevään koittaessa. Jos simpanssit saavat vallan, edessä on nykyliigataipaleen katastrofalisin kausi. Tiedä vaikka keväällä kamppailtaisiin karsinnassa Juhani Tammista vastaan. Se se vasta jotakin olisi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos katsotaan kahden edelliskauden startteja niin suurta eroa ei ole. Toki nyt tilanne on se, että puolustajamateriaali on hiukan kehnompi. Ässistä voitto ja eiköhän se tästä lähde kulkemaan. Tepakin taitaa kaivaa nuo yleistykset yksittäisistä kirjoituksista ja se tekee noista avautumisista varsin hauskoja.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Ihan näin sivustakatsojana ajattelin kysyä, kuka siihen Alatalon tilalle istutettaisiin jos potkut tässä vaiheessa annettaisiin? Hyviä vaihtoehtoja tarjolla?

Onhan näitä. Hannu Jortikka, Kai Matalamäki, Rauno Korpi, Petteri Sihvonen...

Heh.

Ike

Edit: Jos Alatalo tekee tänäkin vuonna "alatalot" ja Kärpät joutuu laittamaan ukkoa ulos, niin ihan OIKEA vaihtoehto olisi antaa Haapakosken Mikolle vastuuta.
 
Viimeksi muokattu:

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
On todellakin iso ero voittaa peli maalilla, kuin hävitä se maalilla. Ennen toisinpäin, nyt näin, vaikka peli näyttää elävämmältä ja viihdyttävämmältä. Aikoinaan Nokkaa moitittiin siitä, että peluuttaa passiivisesti ja peli näyttää tylsältä. Vaan eipä näytä Nokan opit tepsivän hifkilässä. Myös Heikkilällä oli passiivinen pelikirja, erittäin passiivinen. Yrittää siinä sitten olla mieliksi kaikille faneille.
Nokan aikana joukkueessa oli kaudesta toiseen sellaisia maalintekijöitä, että puolustuksen kautta pelaamallakin pystyttiin tekemään vaadittavat maalit. Eikä sovi unohtaa sitä, että Nokka on tämän valtakunnan parhaita ylivoimavelhoja.

Nyt HIFK:ssa ei ole niin laajalla rintamalla maalintekijöitä kuin mitä Kärpissä on viime vuosina ollut. Kibe Kuhdan lisäksi ei ole yhtään puhdasta maalintekijää, kun Petrellkin on enemmän maalinedustan runnoja, joka toki voi olla tehokas roolissaan, jos sen osaa, tai tässä tapauksessa oppii.

Silti uskon, että sekä Kärppien että HIFKin käyrä on nouseva kauden edetessä sekä pelillisesti että sarjataulukossa. Tällä hetkellä kuuden sakissa on ainakin kolme joukkuetta, jotka siellä eivät joulutauolla tule keikkumaan.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ihan näin sivustakatsojana ajattelin kysyä, kuka siihen Alatalon tilalle istutettaisiin jos potkut tässä vaiheessa annettaisiin? Hyviä vaihtoehtoja tarjolla?

Eihän Tammista ole ennenkään vaasalaisten sopimukset pitäneet...
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nokan aikana joukkueessa oli kaudesta toiseen sellaisia maalintekijöitä, että puolustuksen kautta pelaamallakin pystyttiin tekemään vaadittavat maalit. Eikä sovi unohtaa sitä, että Nokka on tämän valtakunnan parhaita ylivoimavelhoja.
Nokalla ei ollut minkäänlaista ylivoimaa. Mitään suunniteltuja kuvioita ei ollut, vaan ylivoima perustui yksilöiden suorituksiin. Eli kaikkea muuta kuin ylivoimavelho.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
1) Kärppien materiaali on muuttunut viikossa ihan kelvollisesta liiga tasolla huonoksi liigatasolla. Samaan aikaan esimerkkinä Uraman valmennuksessa viime kauden Kärppähylkiö Mustonen on muuttunut kelpo pelimieheksi.

2) Martti Järventie ei ollut mikään huippuhankinta, mutta loukkaanuttuaan hän oli se kaikkien aikojen menetys puolustuksessa. Eikö Ohtamaan pitänyt ottaa sitä roolia? Miksei hän ota? Katsokaapa huviksenne vastusja Pelicanssin puolustusta. Nuoria sielläkin. Entäpä toinen Kärpät löylyttänyt Blues? Parhaiden pistemiesten jopukosta löytyy Lammassaari, Ryhänen ja Kähkönen.

Miten Kärppien materiaali pyörähti muutamassa viikossa huonoksi? Vai pyörähtikö se kesän harjoittelussa?
Tepa varjonyrkkeilee. Kohta osuu Tepaa leukaan. Kenelle tuo ironia on osoitettu? Pitäisikö tuosta jotain pointtia löytää?
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Miksi ihmeessä kaikki jotka haluavat Alatalon jatkavan, selittelevät jatkuvasti kuinka kaikki tulee kohta kääntymään hyvään suuntaan. Haloo!!!, mikä suunta pitäisi nyt olla ja mikä se on ollut aikaisempina vuosina, vain ylös päin. Näin huonosti ei ole Kärpät aloittanut koskaan sm-liigaa. Meidän pitää ehdottomasti vaatia menestystä vaikka se olisi kuinka jatkuvaa vuodesta toiseen ... Syötä! nimimerkki on hyvä esimerkkimerkki siitä kuinka jotkut fanit samaistuvat valmentajaan...selittelyä ja selittelyä. "Uskon, että tämä kääntyy paremmaksi"..."Palanen kerrallaan." "Uskon,että Alatalo yltää parempaankin"."Joukkue ei ole hitsautunut"...Ja kissan posket em. on ihan yhtä huuhaata. Nyt pitäisi olla kurssi koko ajan ylös päin, Alatalon pitäisi tehdä juuri nytkin parastaan jne. Olisipa mukavaa jälleen katsoa runkosarjaa kun ykkösenä olisi Kärpät. Kurssi on alas ja Alatalolle potkut heti.
Ihan kohtuullisen hyvä vastine, mutta älä koskaan yleistä minun mielipidettäni muiden mielipiteeseen. Peilaan omia mielipiteitäni täysin muiden mielipiteistä riippumatta. Minun ei tarvitse kommentoida muiden puolesta.

Syy, miksi annan ehdottomasti Alatalolle ja joukkueelle aikaa, on että haluan nähdä mihin tämä kaikki lopulta johtaa. Haluan nähdä, ennen kuin Alatalolle annetaan kenkää, että Kärpät-organisaatio antaa täydellisen tuen Matti Alatalolle ja joukkueelle. Antaa Alatalolle ja joukkueelle aikaa hitsautua yhteen. Paikkaa Kärppien materiaalissa olevia aukkoja. Ennen eilistä kommenttia, en edes tiennyt Martti Järventien loukkaantumisesta. Sitä myöten materiaalissa tuli entistä enemmän suuria aukkoja. Kärppien organisaatio on nyt se, johon kohdistan kriittisen katseeni. Ennen Alatalon potkuja, Kärppien organisaatio on kyettävä tekemään toisenlaisia ratkaisuja. Kärpillä pitäisi olla resurssit siihen vai alkaako Kärpistä ja Oulusta raha loppua?
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Onhan näitä. Hannu Jortikka, Kai Matalamäki, Rauno Korpi, Petteri Sihvonen...

Heh.

Ike

Edit: Jos Alatalo tekee tänäkin vuonna "alatalot" ja Kärpät joutuu laittamaan ukkoa ulos, niin ihan OIKEA vaihtoehto olisi antaa Haapakosken Mikolle vastuuta.
Tamminen ja Jortikka on jo sopineet ensi kaudesta Pelicansien kanssa.

Pelicans-fanit Kärppä-haaskalla, uskomatonta eikä ole aikoihin eletty...
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei Kärpät tarvi uutta valmentaa kuin vasta ensi syksynä.. Matti valmentaa kauden loppuun, meni tämä kausi miten hyvänsä. Pelimiehiä saattaa tulla ja mennä mutta valmentaja ei vaihdu kesken kauden, uskokaa pois.
 
Niinhän se taitaa olla että Alatalo on yhden kauden mies mutta jos ei aivan ihmeitä tapahdu niin valmentaa kyllä koko kauden täällä.
Ensikaudella onkin sitten mielenkiintoiset ajat kun peräsimessä onkin vanha paluumuuttaja.
 

bunghole

Jäsen
Jos Kärpillä on alkanut huonosti niin ei se ole hyvin mennyt Kojollakaan uudessa seurassa. Silti, eikö Kojo I Suuri ole se palvottu ja ihasteltu guru joka tietää kaikesta kaiken? Eikö voitaisi vetää jonkinlaisia yhtäläisyyksiä noista kahdesta tapauksesta, katsoa historiaankin ja todeta ettei uuden valmentajan uuden pelisysteemin sisäänajo tapahdu ikinä hetkessä. Varsinkaan Kärppien nykyisellä pakistolla.

Eikö siis annettaisi aikaa myös Matille? Varsinkin Blegiä vastaan peli oli hienompaa kuin Kojon aikakaudella IKINÄ, kaikki kunnia silti Kojolle.

Katsotaan sarjataulukkoa joulun tienoilla ja panikoidaan sitten jos aihetta on. Tämän ketjun myötähäpeää aiheuttavat avautumiset menevät hieman samaan kategoriaan kuin erään JYP-kannattajan ilopissat useana syksynä kun JYP on johtanut sarjaa muutaman kierroksen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Katsotaan sarjataulukkoa joulun tienoilla ja panikoidaan sitten jos aihetta on. Tämän ketjun myötähäpeää aiheuttavat avautumiset menevät hieman samaan kategoriaan kuin erään JYP-kannattajan ilopissat useana syksynä kun JYP on johtanut sarjaa muutaman kierroksen jälkeen.

Itselle tuo nyt on yksi ja sama enää, koska Alatalo ei vaihdu vaikka valmentaisi Kärpät karsintoihin mutta mietippä asiaa näin Alatalon ura Kärpissä kestää tasan kauden ja se kausi on jo joulukuussa ryssitty aika hyvin jos muutosta ei nopeasti tapahdu. Mitä hyötyä Kärpille on pitää epäonnistunut valmentaja aitiossa lisäämässä omaa ja joukkueen tuskaa koska hän ei missään tapauksessa jatka ensi kaudella? Tämähän on aina riski näissä yhden kauden toivotaan,toivotaan-miehissä.

Jos Ässät ei kaadu tänään niin aika huolissaan pitää olla, tällöin paineiden vuoksi Alatalon pitää jossain vaiheessa luopua tästä ns. iloisesta jääkiekosta ja peluuttaa puolustuksen kautta enemmän, ja siitä sopasta ei kukaan enää pidä.

Paska veto alusta alkaen, kaikkea sitä yhden mestaruuden eteen Junno tekee, siis jos huhut pitävät paikkansa.

edit: Ja Kärppien strategia ja tavoite on olla jatkuvasti Euroopan kentillä, helpoiten se onnistuu runkosarjan voitolla, johon voi olla eroa jo 12 pistettä vasta viiden kierroksen jälkeen tai voittamalla mestaruus. Not gonna happen.

Eniten itseä sapettaa Alatalon selittely ja munattomuus, esim. KalPa pelasi hyvin ja meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia KalPaa vastaa. Aika huikeaa jos saa aikaan ensimmäisen tappion Kalpalle liiganousun jälkeen ja kertoilee tuollaisia. Kaikesta huolimatta KalPan pitäisi olla huomattavasti heikompi joukkue kuin Kärpät.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Syy, miksi annan ehdottomasti Alatalolle ja joukkueelle aikaa, on että haluan nähdä mihin tämä kaikki lopulta johtaa.

Ehdottomasti samaa mieltä. Eihän tämä mikään Svenska Teatern ole. Ei ainakaan ennen kuin salaliittoteoriat Aran paluusta toteutuvat.

Jospa tälle kaudelle saataisiin tapahtumia täynnä olevia matseja pirteällä porukalla ja nousevalla käyrällä, eikä peruuteltuja yhden maalin voittoja puoliväsyneellä kurvailulla. Sitä paitsi kyllähän sitä yhden kullattoman kauden kestää.

Vertailut esim Bluesin junnuihin ovat sikäli huonoja, että siellä ollaan painettu Matikaisen komennossa jo jonkun aikaa. Lisäksi siinä sivussa kaverit ovat päässeet jo finaalitunnelmia haistelemaan, joten meininki on huipussaan. Muutenkin pitkään yhdessä olleet porukat ovat ainakin alkukaudesta olleet vahvempia kuin uudistuneet jengit.

Kärpät eivät johda sarjaa, mutta eipä Alatalon vanha seurakaan ole lennossa, vaan viimeisenä.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Varsinkin Blegiä vastaan peli oli hienompaa kuin Kojon aikakaudella IKINÄ, kaikki kunnia silti Kojolle.

Bleg-Kärpät matseista voisi sanoa, että kyllähän kärpät viime kaudella vei noita matseja mestaruuteen asti, mutta ehkä ne matsit olivat sellaista perusvarmaa suorittamista, johon loistava pelaajamateriaali antoi luonnollisesti mahdollisuuden (minun mielipide). Tuossa em. pelissä oli Kärppien puolelta kiimaa ja räkää, mikä näkyi armottomana yrityksenä. -b sille.

Kenkää en olisi antamassa kenellekään tässä vaiheessa. Sanoisin vaan, että kärppäfaneille tekee hyvää mennä tämä kausi loppuun asti nykyisen joukkueen ja valmennuksen mukana, johtaa se minne vaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Ns. välivuosi voi tehdä Kärppä-organisaatiolle hyvää, koska makeaa on tullut ehkäpä jo liikaa viime vuosina. Yksi mahalaskuvuosi voisi nostaa taas nälän uudelle tasolle. Vielähän kausi on nuori ja Kärpillä on kaksi kotivoittoa Saipasta ja Ässistä. Nämä jengit pitääkin voittaa kotona. Ensi viikolla on kova peli Lukkoa vastaan Raumalla. Voitto siitä, niin Kärppäpelaajien itseluottamus nousee hyvälle tasolle. Tappio tietäisi todennäköisesti myös uusia tappioita jatkossa.

Alatalon ilme on hermostunut ja rypyt naamassa sekä pussit silmien alla kielivät kovasta stressistä. Hän tietää, että jos pilaa Kärppien kauden, on hänen valmentajanuransa lopullisesti ohi. Pelaajamateriaali riittää jo nyt neljän joukkoon runkosarjassa. Valmennusmateriaali ehkä ei...
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alatalon ilme on hermostunut ja rypyt naamassa sekä pussit silmien alla kielivät kovasta stressistä. Hän tietää, että jos pilaa Kärppien kauden, on hänen valmentajanuransa lopullisesti ohi. Pelaajamateriaali riittää jo nyt neljän joukkoon runkosarjassa. Valmennusmateriaali ehkä ei...
Hyökkäys ja maalivahtipeli ehkä, puolustus ei edes säälipleijareihin. Väittäisin, että Kärpillä oli viimeisellä divarikaudellakin kovempi puolustus kuin nyt.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyökkäys ja maalivahtipeli ehkä, puolustus ei edes säälipleijareihin. Väittäisin, että Kärpillä oli viimeisellä divarikaudellakin kovempi puolustus kuin nyt.

No oli selkeästi. Esim. Aho ja Haapakoski oli tuohon aikaan vielä huippukuntoisia. Kukkonen ja Lehtonen oli junnuja, mutta pelasivat kuitenkin aivan kohtuullisella tasolla.

Haapakoski
Aho
Taubert
Kivi
Kukkonen
Lehtonen
Niskavaara
Bondarevs
Kangasalusta
Siltavirta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös