Al-Holin leiriläiset ja hallituksen toiminta

  • 196 023
  • 2 030
Itse al-holin suhteen joku voisi nyt vaan viheltää pelin poikki ja sanoa että jos 11 naista ja 33 lasta muodostavat turvallisuusuhkan jota tämä yhteiskunta ei pysty ratkaisemaan, on Suomesta turha edes länsimaisena toimivana yhteiskuntana. Naiset ja lapset tänne ja täällä selvitykset päälle sen suhteen tarvitaanko huostaanottoja, ketkä naisista ovat vaarallisia, pitääkö joku karkottaa ja niin edelleen. Tämä varsinaisesta asiasta täysin vieraantunut, osin sirkukseksi muuttunut keskustelu panee epäilemään että ns. tolkun ihmiset ovat myyttisiä taruolentoja joita Suomessa ei ole koskaan ollut olemassakaan.
Ei taida näillä perusteilla toimivia länsimaalaisia yhteiskuntia hirveästi löydy kun muutkaan länsimaat eivät halua noita aikuisia hakea.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Niin siis näitä nyt halutaan raahata Suomeen? Eivätkä oikein itsekään halua enää lähteä. Uskoa on, että ISIS vielä nousee ja muodostaa uuden kalifaatin. Ja sitten meillä mietitään onko näistä nyt mitään vaaraa?

Lapsilla tuskin on ollut valinnan mahdollisuutta, joten heitä voisi ainakin yrittää auttaa. Mutta nämä "äidit" voisi pistää löytämään oman tiensä takaisin kun ovat sinne itse menneetkin. Heillä on se valinnanvapaus nyt kuitenkin ollut.

En haluaisi olla poliitikko tässä tilanteessa - ei tästä oikein hyvää saa millään.

Sanopa muuta.

Varsinkin kun aina palataan oikeuskansleri Tuomas Pöystin ratkaisuun. Kaikki on tehty oikein ennen 10.10. Rinteen hallituksessa kaikki oli tehty oikein ja edelliset hallitukset olivat tehneet oikein. Pöysti antoi ohjeita, että näitä ja näitä voidaan tehdä, mutta hän ei mihinkään velvoita ja tekemättä mitään on hyväksyttävä toimintalinja hänen ratkaisun mukaan.

Tämän hallitus otti sitten jonain pakkona toimia, eli jo lähtökohta oli väärä, mutta kuten Haavisto sanoi "paineen alla haluttiin auttaa lapsia". Eli tuo paine tuli vain heiltä itseltään ja heidän äänestäjiltä, ei oikeuskanslerilta. Nyt näyttää, että paineen alaisena ollaan ajauduttu pahasti sivuraiteelle, mutta ehkä myöhemmin nähdään kuinka pahasti.

Paljonkohan tähän ristiretkeen tai ennemminkin jihadretkeen on saatu poltettua rahaa?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Eipähän tarvitse tehdä vaikeita henkilökohtaisia päätöksiä tai kantaa mitään vastuuta itsestään ja teoistaan kun ukko käskee ja vielä jumalan mandaatilla. Nykyaika on monimutkaista ja vaikeaa, joillekin se ei vaan sovi. Ja kai noilla jokaisella on ollut joku ihana ukko saattelemassa henkiseen kotiin ennen radikalisoitumista (joskin muistan lukeneeni jostain noista mammoista että ensimmäinen muslimimies olisi jätetty kun oli liian lussu ja raukka kun ei edes vääräuskoisia suostunut lähteä teurastamaan).
Nykyaika on monimutkaista ja vaikeaa, ja moraalikoodisto esimerkiksi Al-Holin leirillä keskiaikaista, mutta niin vaan mediassa kirjoitetaan, kuinka leiriläiset ovat jatkuvasti yhteydessä omaisiinsa Suomessa. Jossain kaavun mutkassa on ilmeisesti iphonet tai huaweit jemmassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
En tiedä, koska en ole ennustaja, mutta Kulmunin ulostulo, että aikuisia ei oteta ja myös Savolan eilinen ulostulo samasta aiheesta oli mielenkiintoinen. Jos tapahtuu niin, että selviää Haavistolla olleen tällainen linja ja että naisia on yritetty tuoda. Mutta varsinkin jos naisia pöllähtää Suomen kamaralle, niin tämä antaa keskustalle takaportin kaataa hallitus.

Eli vaikka heillä olisikin tälläista tietoa ollut, niin jos he pystyvät perustelemaan, että ei ollut ja näyttöä sitä vastaan ei pystytä esittämään, niin koko paska kaatuu demareiden ja vihreiden niskaan. Tosin silloin jos keskustalla kuitenkin on ollut tieto, niin pelaavat upporikasta ja rutiköyhää, mutta niin tekee koira joka on ajettu nurkkaukseen.

En siis usko, että keskusta haluaa kaataa hallituksen, mutta jos selviää sellainen asia, että naiset on yritetty tuoda tai tuotu, niin hallituksen kaatuminen on aika varma. Ja silloin keskustalla on ainakin nyt julkisuudessa olevan tiedon valossa takaportti, ei kovin hyvä, mutta kuitenkin.

Edit: Tämä siis tällaista mutu pohdiskelua mahdollisista käänteistä.
 
Viimeksi muokattu:

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Kyllähän nuo kaikki tuolla on jo "pilattu". Lapsille on syötetty syntymästä asti jihadismia, ja kaapuihinsa sonnustautuneet äidit jatkavat saman propagandan syöttämistä jatkuvasti. Ainoa keino, millä nuo lapset voidaan vielä saada "käännytettyä" pois tuolta tuohon tieltä, on nimenomaan erottaminen äideistä. Tuon jihadismi-humpuukin opettaminen jatkuu vielä Suomessakin, vaikka kuinka joku sossun täti heristäisi sormea ja kieltäisi tällaisen, jos lapset tuodaan äitiensä kanssa Suomeen. Eli lapset turvaan ja äidit vastatkoon terroristisista teoistaan Syyrian lakien mukaan, ja jos tämä ei onnistu niin sitten nostetaan kädet pystyyn asian suhteen. Mikään Haaviston ja muiden Vihreidein "pelastetaan koko maailma!"-ideologia ei saa olla syynä sille, että otettaisiin riski terroristien kanssa. Koskaan aiemmin ei ole neuvoteltu terroristien kanssa, mutta nyt neuvotellaan, kun he käyttävät propagandan välineenä lapsia. Mikä estää terroristijärjestöjen siirtymistä yhä vahvemmin lapsi propagandaan, jos huomaavat saavansa sillä Euroopan polvilleen? 11 naista ja 33 lasta, ei kuulosta paljolta, mutta niin vain yksi Abderrahman Bouanane sai koko Suomen sekaisin kesällä 2017.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nämä äidit kaikenlisäksi Suomeen päästyään todennäköisesti jakaisivat jihadismioppejaan myös muillekin kuin omille lapsilleen. Nämä ovat kuitenkin HC-jihadisteja, jotka ovat jättäneet Suomen ja lähteneet tuolle sota-alueelle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Länsimainen yhteiskunta ei toimi riittävästi pakolaisasioissa, ja varsinkaan terroristien suhteen. Nykyään on vaikeampaa saada kiinni rikoksien valmistelusta. Tanskassa tälläkertaa onnistuttiin hyvin, tuossa tänviikon jutussa.

Riskit on olemassa, ja melko suuret. Joten voisivat jäädä vapaaehtoisesti terroristiseen toimintaan ryhtyneet ihmiset kauas Suomesta. Jatkakoon valitsemaansa elämää lähi-idässä. Uskoisin että he voisivat saada vapaaehtoista avustusta uuden elämän alkuun lähi-idässä niiltä suomalaisilta, jotka heitä haluavat auttaa.

Käsittääkseni tämä ei ole pelkkä haluamiskysymys jossa jokainen kansalainen saa tehdä päätöksiä omien mielihalujensa mukaan. Kiistan keskiössä ovat kuitenkin edelleen lapset joita kai suuri osa poliitikoistakin haluaisi ainakin periaatteessa auttaa.

Pelin poikki viheltämisellä hain lähinnä sitä, että oleellista olisi päästää ammattilaiset tekemään työtään ja lopettaa tämä asioita vain sekoittava populistinen huutaminen. Tästä on haluttu tehdä ideologinen kysymys koska ulkoministerinä on Vihreä vaikka Haavistolla jos kenellä on tietoa ja kokemusta näistä asioista.

Niin, eihän tuo kovin merkittävä joukko ole määrällisesti, mutta kun ei siihen terrori-iskuun tai myrkyllisen ja vaarallisen ideologian levittämiseen ennenkään ole tarvittu mitään armeijaa.

Totta, mutta määrä on silti pieni ja se on tosiseikka joka täytyy myös pitää mielessä jos halutaan tehdä tosiasioihin perustuvia, asioita eteenpäin vieviä päätöksiä kautta linjauksia.

Pointti oli lähinnä se, että jos tuollaisen ihmismäärän edessä ollaan paska jäykkänä yli puoluerajojen, kuka mistäkin syystä, niin eihän tämä hyvältä näytä. Ymmärrykseni mukaan mahdollinen Suomeen tuominen tapahtuisi kuitenkin erittäin valvotusti, jos olisi tapahtuakseen. Ja jos minä saisin päättää, lasten etu edellä.

Mutta ketäänhän ei tietenkään voi eikä pidäkään tuoda Suomeen pakolla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kulmunin eli varapääministerin laittama kysely ketä haetaan, on poliitikoltakin heikkoa suorittamista. Tyhmyyttä, ei muuta.

Minusta Marinin hallituksen tulisi lopettaa väistely ja pikkupolitikointi ja todeta, että ei vaan osata. Sen jälkeen asiaa voisivat hoitaa virkamiehet, jos ylipäätään tarvitsee hoitaa. Nyt kun Rinteen ja vähän jo Marininkin hallitus on onnistunut lietsomaan kansan kapinan vähintään vastuuttomalla väistelyllä, en oikein näe hyviä mahdollisuuksia ainakaan äitien tuontiin ja tuskin lastenkaan.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täytyy kuitenkin ottaa se huomioon, että se oli nimenomaan Erkki Tuomioja, joka aloitti tämän "muista puolueista paskan keksimisen", johon sitten Tavio vastasi. Mutta muuten olen noista arvioista aikalailla sun kanssa samaa mieltä. Tuomioja on niin kokenut politikko, että vei noita muita kuin litran mittaa (vaikka en siis ole hänen kanssaan samaa mieltä) Persuilla on vähän se ongelma, että noihin TV-lähetyksiin voi tällä hetkellä heittää hyvällä omalla tunnolla oikeastaan vain Jussi Halla-ahon, jotta noloilta tilanteilta vältyttäisiin. Halla-ahon hyvin maltinen ja rauhallinen esiintyminen on ollut vakuuttavaa.
Tuomiojasta paistoi sellainen elitistinen toive paluusta vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin politiikkaa tehtiin suljettujen ovien takana, minkä jälkeen kansalle ladottiin madonluvut pöytään. Tykkäsitte tai ei.

Noista ajoista on moni asia mennyt myös parempaan suuntaan. On hyvä, että asioista keskustellaan avoimesti ja poliittiset mielipide-erot tunnistaen. Varjopuolena on sitten nähdynkaltainen show, jossa laillisuusnäkökulmat ovat puhdasta kauppatavaraa populismin alttarilla. Välillä roudataan studioon asiantuntijoita, mutta heidän lausuntonsa nähdään enenevissä määrin mielipiteinä, joista voi joko olla samaa tai eri mieltä.

Tuomioja alkaa olla sitä ikäpolvea, jonka poliittinen ura häipyy hiljalleen horisonttiin. Tilalle tulee näitä räväköitä twitteröitsijöitä, joille on pääasia, miltä asiat näyttävät ulospäin. Politiikasta tulee tempoilevaa, kun jokaiseen kohuun on vastattava välittömästi; harkintaa, sovittelua tai asioiden punnitsemista enemmän merkitsee se, kuka hallitsee agendaa ja reagoi nopeiten. Tuomiojan kaltaiset konkarit eivät ole tottuneita siihen, että politiikka tuodaan "kansan tasolle", jolloin viestintätaidot voittavat asiaosaamisen. Toki tämä on vähän karrikoiden sanottu, mutta suunta on mielestäni selvä.

En osaa sanoa, oliko Tuomiojalta viisasta haastaa persuja. Onhan se toisaalta vähän halpaa hupia, mutta on siinä pointtikin. Mielestäni on pelottava suuntaus, että galluppeja johtavan puolueen puheenjohtaja syöttää mediaan huhupuheita paljastamatta lähteitä. Samanaikaisesti valtakunnan seuratuimpiin toimittajiin kuuluva Haapala laittaa Twitteriin juttuja, jotka eivät kestä journalistista tarkastelua.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Jollain tasolla jopa ehkä ymmärrän mitä Kulmuni tuossa yritti hakea. Siis siinä mielessä että nykyaika, helppo väylä hakea myös kansan mielipidettä, esittää kiinnostusta ihmisten mielipiteitä kohtaan ( suomalaisiakin tavallisia tallaajia kuunnellaan) ja samalla antaa itsestään sellanen kuva että on vähän niinkuin "yksi meistä" lähestymällä ihmisiä noinkin arkisessa sovelluksessa.

Ongelma vaan on se että väärä aihe, väärä paikka ja ministerin asema.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
En osaa sanoa, oliko Tuomiojalta viisasta haastaa persuja. Onhan se toisaalta vähän halpaa hupia, mutta on siinä pointtikin. Mielestäni on pelottava suuntaus, että galluppeja johtavan puolueen puheenjohtaja syöttää mediaan huhupuheita paljastamatta lähteitä. Samanaikaisesti valtakunnan seuratuimpiin toimittajiin kuuluva Haapala laittaa Twitteriin juttuja, jotka eivät kestä journalistista tarkastelua.

En usko, että oli järkevää. Persuja ei kukaan voita tuossa räksyttämiskilpailussa. Ihan samalla lailla kuin kukaan ei rapakon takana voita Trumppia räksytyksessä ja lokakampanjoinnissa, vaan järkevämpää olisi ainostaan pysyä omalla asialinjalla ja antaa toisen räksyttää. Toki tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

9 puolueen Suomessa neljäsosa kansasta siis kannattaa perussuomalaisia, ja täällä me nauramme Yhdysvalloille ja Trumpille. Olenko minä ainoa joka huomaa tässä jotain ironiaa. Olen aina sanonut, että Suomessa seurataan amerikkalaisia joka asiassa parikymmentä vuotta perässä, eikä tämä politiikka ole poikkeus. Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu alkoi kärjistyä samalla lailla joskus -80 luvulla (vaikka aina ollut toki kärjistyneempää), ja lievästi sanottuna vituttaa seurata vierestä kun Suomi on seurannut tätä kehitystä. Kyllä kansa tulee olemaan täälläkin syvän jakautunut, mitä se jo alkaa pikku hiljaa ollakin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pelin poikki viheltämisellä hain lähinnä sitä, että oleellista olisi päästää ammattilaiset tekemään työtään ja lopettaa tämä asioita vain sekoittava populistinen huutaminen. Tästä on haluttu tehdä ideologinen kysymys koska ulkoministerinä on Vihreä vaikka Haavistolla jos kenellä on tietoa ja kokemusta näistä asioista.

Millä tavalla keskustelu on estänyt työn tekemisen? Sen on estänyt enintään heikko tai olematon viestintä hallitukselta ja että ihan perus kysymyksiin ei anneta suoria vastauksia ja vastaukset vaihtelee eri päivinä. Viestintä kuuluu ministereiden työhön. Ideologinen se voi olla, mutta suurempi syy on se, että vihreiden edustajat on sekä ulko- että sisäministereinä.

En osaa sanoa, oliko Tuomiojalta viisasta haastaa persuja. Onhan se toisaalta vähän halpaa hupia, mutta on siinä pointtikin. Mielestäni on pelottava suuntaus, että galluppeja johtavan puolueen puheenjohtaja syöttää mediaan huhupuheita paljastamatta lähteitä. Samanaikaisesti valtakunnan seuratuimpiin toimittajiin kuuluva Haapala laittaa Twitteriin juttuja, jotka eivät kestä journalistista tarkastelua.

Tällä hetkellä näyttää enemmän siltä, että masinoitu disinformaatio tulee hallituspuolueilta. Halla-aho vaan totesi saman minkä Yle ja HS myös vahvistivat, eli tuon virallisen paperin ja että on suunnitelmat ja poliisiylijohtaja Kolehmaisen allekirjoitukset sekä sen, että mahdollisesti harjoitus liittyy kotiutuksiin. Kolehmainen on myös sanonut nyt, että on tietänyt viikon jolloin ihmisiä tuodaan. Ja tämän paperin vuoto on mennyt esitutkintaan. Tämän Halla-aho disinformaation ilmeisesti julkaisi aluksi IL. Sitten myös HS, mikä on huvittavaa kun HS:llä on myös se Halla-aho disinformaatio tai "disinformaatio" uutinen tilillään.

Eli katsotaan nyt vielä rauhassa sitä kuka levittää disinformaatiota.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tällä hetkellä näyttää enemmän siltä, että masinoitu disinformaatio tulee hallituspuolueilta. Halla-aho vaan totesi saman minkä Yle ja HS myös vahvistivat, eli tuon virallisen paperin ja että on suunnitelmat ja poliisiylijohtaja Kolehmaisen allekirjoitukset sekä sen, että mahdollisesti harjoitus liittyy kotiutuksiin. Kolehmainen on myös sanonut nyt, että on tietänyt viikon jolloin ihmisiä tuodaan. Ja tämän paperin vuoto on mennyt esitutkintaan. Tämän Halla-aho disinformaation ilmeisesti julkaisi aluksi IL. Sitten myös HS, mikä on huvittavaa kun HS:llä on myös se Halla-aho disinformaatio tai "disinformaatio" uutinen tilillään.

Halla-aho on tietenkin hampaissa, koska on ideologisesti oikea kohde. Kliinisesti katsoen Halla-aho on vasta sijalla kolme. Tai jopa neljä, kun Kulmuni menee edelle.

Ensimmäisenä ovat ne, jotka levittävät salaisia suunnitelmia ja antavat mm. vastaavan virkamiehen nimen esimerkiksi jihadistien maalittamiseksi. Toisena tulee hallitus, jonka jahkailu asiassa on kestänyt kuukausia, kun Rinne otetaan mukaan. Tästä kaikesta on tullut soppa, johon media ja poliitikot ovat sormensa laittaneet.

Itse henkilökohtaisesti pidän Halla-ahon epäselvää Tulli-kytkentää huonona, mutta en niin huonona, kuin varapääministerin julkista kyselyä, keitäs me laitetaan sieltä mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Totta, mutta määrä on silti pieni ja se on tosiseikka joka täytyy myös pitää mielessä jos halutaan tehdä tosiasioihin perustuvia, asioita eteenpäin vieviä päätöksiä kautta linjauksia.

Näin kyllä, mutta tuossa tulee vaan se ongelma, että on hyvin vaikea enää täällä Suomessa ruveta tuomitsemaan ihmisiä, sillä aika hemmetin vaikeaa on todentaa, mitä nämä ihmiset ovat tehneet ja mihin rikoksiin he ovat mahdollisesti syyllistyneet. Mun mielestä nuo ihmiset tulisi tuomita siellä paikan päällä. Ja olen myös sitä mieltä, että ISISin toimintaa osallistuminen on jo sinällään sen verran vakava rikos, ettei tarvitse edes miettiä tai todistella mitään.

Mutta vaikea asia tämä tietysti on. Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että pieniä lapsia tulisi auttaa, mutta aikuisia ei. He ovat valintansa tehneet ja saavat kärsiä nyt siitä valinnasta. Tietysti jos he eivät halua edes Suomeen, niin ongelma ratkeaa itsestään ja tämä teatteri loppuu. Lapsien osalta tilanne on tietysti todella vaikea siinä kohtaa, jos kurdien kanssa ei päästä diiliin siitä, että lapset voitaisiin pelastaa ilman vanhempiaan, mutta siinä kohtaa minä tekisin niin tylyn päätöksen, että sitten ei tuoda ketään. Nyt ei puhuta kuitenkaan mistään normaaleista turvapaikanhakijoista, vaan ihan jihadistiterroristeista, jotka eivät ole luopuneet ajattelutavastaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Itse henkilökohtaisesti pidän Halla-ahon epäselvää Tulli-kytkentää huonona, mutta en niin huonona, kuin varapääministerin julkista kyselyä, keitäs me laitetaan sieltä mukaan.

Aika pitkälle samaa mieltä koko tekstistäsi.

Myös minun mielestäni se oli huono. Ei kannata asemoida itseään tilanteeseen, jossa saattaa joutua epäillyn kohteeksi jos asia ei ole täysin varma. Tai se tulisi esittää niin, että siitä ei jää kiinni huonoimmassakaan tilanteessa.

Sitten kun on varmaa faktaa tai ei kiinnijäämisen pelkoa, niin voi antaa palaa surutta. Toisaalta Halla-aholle hyvä, että sai ainakin muistutuksen ja miettii taas pari sekuntia ennen kun painaa enter.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tällä hetkellä näyttää enemmän siltä, että masinoitu disinformaatio tulee hallituspuolueilta. Halla-aho vaan totesi saman minkä Yle ja HS myös vahvistivat, eli tuon virallisen paperin ja että on suunnitelmat ja poliisiylijohtaja Kolehmaisen allekirjoitukset sekä sen, että mahdollisesti harjoitus liittyy kotiutuksiin. Kolehmainen on myös sanonut nyt, että on tietänyt viikon jolloin ihmisiä tuodaan. Ja tämän paperin vuoto on mennyt esitutkintaan. Tämän Halla-aho disinformaation ilmeisesti julkaisi aluksi IL. Sitten myös HS, mikä on huvittavaa kun HS:llä on myös se Halla-aho disinformaatio tai "disinformaatio" uutinen tilillään.

Eli katsotaan nyt vielä rauhassa sitä kuka levittää disinformaatiota.
Halla-aho ei ole mitään vahvistellut, vaan hän on nimettömiin (ja vahvistamattomiin) tietoihin perustuen antanut lausuntoja julkisuuteen. Tämän lisäksi hän spekuloinut Tullin harjoituksen liittymisellä Al-Hol-operaatioon, minkä seurauksena Tulli on joutunut laajojen lokakampanjoiden kohteeksi. Halla-ahon takia.

Kuukausi sitten Halla-aho yhdisti Husun taksi-kusetukset raiskaustapaukseen, ja toimi tätä kautta dog whistlerinä kannattajilleen. Ei kovin vastuullista toimintaa henkilöltä, jolla on runsaasti mielipide- ja agendavaltaa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Toisena tulee hallitus, jonka jahkailu asiassa on kestänyt kuukausia, kun Rinne otetaan mukaan. Tästä kaikesta on tullut soppa, johon media ja poliitikot ovat sormensa laittaneet.
Paitsi että "jahkailu" on ollut poliittisen suunnitelman toteuttamista. Kuten tässä on asiantuntijoiden suulla kuultu, Al-Holin tilanne ei ole edellyttänyt mitään poliittista päätöstä. Haavistolle on annettu mandaatti toimia tapauksessa kuten hän on toiminut, eikä toiminnalle ole tähän päivään mennessä löytynyt laillisia esteitä.

Kepu on herännyt koko keissiin vasta siinä vaiheessa, kun asia on tullut julkisuuteen. Keissi muistuttaa siis pitkälti sdp:n posti-sekoilua: annetaan ensin hiljainen hyväksyntä ja reagoidaan vasta sitten, kun kansa ei pidäkään valitusta linjasta. Kepua on tästä hässäkästä informoitu useaan otteeseen, mutta vasta kohun alettu heitä on yhtäkkiä alkanut kiinnostaa poliittisten irtopisteiden keräily. Aivan kuten sdp:n johtokin siunasi Postin hallituksen strategian ja alkoi valittamaan siinä vaiheessa, kun toteutus näyttäytyi huonossa valossa omille kannattajille.

Tämä on ennen kaikkea viestinnällinen kriisi, johon liittyy virkamiestason vuodot sekä hallituksen yhtenäisyys. Lopulta kaikki palaa hallituksen ykkösongelmaan, eli tempoilevaan keskusta-puolueeseen, joka ei osaa päättää, miten reagoida kannatuskriisiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paitsi että "jahkailu" on ollut poliittisen suunnitelman toteuttamista. Kuten tässä on asiantuntijoiden suulla kuultu, Al-Holin tilanne ei ole edellyttänyt mitään poliittista päätöstä. Haavistolle on annettu mandaatti toimia tapauksessa kuten hän on toiminut, eikä toiminnalle ole tähän päivään mennessä löytynyt laillisia esteitä.

Asiantuntijat ovat kuitenkin eri mieltä tästä. Viittaan esim HS:n julkaisemien oikeusoppineiden näkemyksiin, joiden mukaan tällainen merkittävä asia tulee viedä valtioneuvoston käsitelväksi. Lisäksi kaiketi puolueetkin ovat jossain määrin asiantuntijoita? Oppositio, Kesk ja SDP haluvat valtioneuvoston päätöksen. Kuten pitääkin.

Jos hassuttelut unohdetaan, Rinteen hallitus olisi tehnyt aikaa sitten valtioneuvoston päätöksen. Jos se olisi ollut mahdollista tehdä. Virkamiehet ovat sitä kaivanneet, presidentti on uudelta Marinin halltukselta pyytänyt valtioneuvoston päätöstä (poliittinen päätös).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Poliitikot on Suomessa aivan tavallisia ihmisiä jotka ei erotu käyttäytymisessä kansasta millään tavalla. Muistetaan Tarja Halonen presidenttinä ja miten oli kansan joukossa monilla tavoilla aivan kuten kuka tahansa "mummo".

Tinderin kautta löydettyyn oli muutama vuosi sitten seksisuhde, joka erään vuosien 2015-2017 reilu kolmekymppisen naisministerin paras lapsuudenkaveri ja sain kuulla sitä kautta millä tavalla nuo ministerit käyttäytyy. Aivan samalla tavalla kuin kuka tahansa ikäisensä.
 

Morgoth

Jäsen
jos kurdien kanssa ei päästä diiliin siitä, että lapset voitaisiin pelastaa ilman vanhempiaan, mutta siinä kohtaa minä tekisin niin tylyn päätöksen, että sitten ei tuoda ketään.

Kai se on tarvittaessa rahalla ostettavissa mihin kurdit suostuvat ja mihin ei? Kiinnostaisi ihan aidosti tietää miten nämä neuvottelut kurdien kanssa ylipäätään tapahtuu.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Kun on mietitty millaisia nämä ISIS-äidit/vaimot ovat niin tuolla on aika hyvä tiivistelmä. Osa täysi kahjoja ja ainakin yksi henkilö jonka näkisin uhrina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös