Aholle kenkää!

  • 126 973
  • 454

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Lupasin antaa aikaa tähän asti. Sen vuoksi en ole tänne kirjoittanut. Ennen kuin nyt. Annoin aikaa ja purin hampaita yhteen, nyt en enää pysty, kun aika on kulunut heikkouttani antamani tiimalasin umpeen.

Ensimmäinen kappale melkein menee vitutusketjun asiaksi, mutta menköön. Vituttaa se, että tässä ketjussa heitellään jotain mukahauskuuksia - kaikille kenkää joo. Tämä on vain ja ainoastaan analyyttinen ketju Ahon pelitavasta - ja siitä, että Ahon pitäisi saada kenkää. Ja sen vuoksi, että Ahon pelitapa ei toimi. Jos haluatte hassuutella, painukaa HopLopiin siihen hallin naapuriin.

Oikeasti minun sydämeni vuotaa verta, koska Bluesin peli on niin täysin raiskattu. Lähes poikkeuksetta omien maalipaikkojen luominen on sitä, että kiekko päätyyn ja karvataan omille - ei saatana kiekkoa pelata näin.

Tunnen sympatiaa Ahoa kohtaan kyllä kaukalon ulkopuolisten asioiden vuoksi, mutta asiat asioina.

Ja jos pitäisi jotain ehdottaa tilallekin - ainakin tämän janin mukaan - Petu Matikainen ykköseksi ja Sihvonen kakkoseksi. Ja Sihvosen sijalle voisi laittaa minut, Fordélin tai vielä tuntemattoman suuruuden, eli JA:n nimimerkki J.Grönvallin. Jokainen kakkoseksi ehdottamani pystyy analysoimaan peliä kiekon kautta, Petu hoitakoon tsemppaamisen.

Kuinka kauan me katsotaan tätä paskaa?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tästä ketjusta kyllä vois jo jotain mutista vitutusketjussa.

Viisi peliä pelattu ja kirves on heitetty kaivoon. Oikeesti? Mieluummin otan paskan alun kuin viime kauden jossa vedettiin paras alku pitkään aikaan ja paskotaan totaalisesti housuihin lämpötilan tippuessa nollan alapuolelle. Koskaan ei siitä päästy, koska odoteltiin plussalämpöjä ja kausi oli jo siinä vaiheessa ohi.

Täytyy taas palata tähän Dufva ulos, Aho tilalle-skenaarioon pari vuotta taaksepäin. Oli varmasti pakka yhtä sekaisin silloin, ei muistaakseni oikein tainnut tulla niitä voittoja ihan välittömästi. Kuitenkin Ahon Jyp sai kelkan käännettyä ylöspäin. Ehkä jopa odottamattoman ylöspäin.

Erittäin samaa mieltä Boosterin kanssa. E voisi mennä polkemaan hattua tuonne vitutus-osastolle. Siellä varmaan väkeä riittää, mutta ei se Ahon vika ole.

Uuden pelitavan oppimiseen menee aikaa, eikä materiaali ole mitään liigan ykkösluokkaa. Tämä näkyy parhaiten ylivoimalla, jossa yksilötaidot pääsevät esille... tai oikeastaan ei näy, koska pelaajat ei edes pääse pyörittää ylivoimaa.

Ja mitä materiaaliin tulee... Daniel Widing. Onko kukaan muu liiga-joukkue onnistunut yhtä surkeasti tämän kauden ulkkarivalinnassa? En sano, että Daniel on surkea pelaaja, mutta ei todellakaan sen sortin kiekollinen pelaaja, jota joukkue parhaillaan kaipaisi. Mutta ehkä joukkueenjohdolla on suunnitelma ostaa sitä taitoa verorajan jälkeen. Sitä odotellessa on turha kaataa tilannetta Ahon niskaan, joka on saanut tilannetta jo parempaan suuntaan. Omissa soi nykyään paljon vähemmän.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Tämä on vain ja ainoastaan analyyttinen ketju Ahon pelitavasta - ja siitä, että Ahon pitäisi saada kenkää. Ja sen vuoksi, että Ahon pelitapa ei toimi. Jos haluatte hassuutella, painukaa HopLopiin siihen hallin naapuriin.

Oikeasti minun sydämeni vuotaa verta, koska Bluesin peli on niin täysin raiskattu. Lähes poikkeuksetta omien maalipaikkojen luominen on sitä, että kiekko päätyyn ja karvataan omille - ei saatana kiekkoa pelata näin.

Tunnen sympatiaa Ahoa kohtaan kyllä kaukalon ulkopuolisten asioiden vuoksi, mutta asiat asioina.

On ihan pakko tulla sörkkimään naapurin puolelle. Kirjoitin erittäin epäilevästi Jyrki Ahon kyvyistä liigaseuran päävalmentajana kun hän oli pari kuukautta JYPin päävalmentajana toiminut. Puoli vuotta myöhemmin Jyrki Aho oli Suomen mestari.

Pyytäisin herra E:tä tutustumaan objektiivisesti Jyrki Ahon pelikirjaan. Kirjoitat Jyrki Ahon pelikirjasta samoja sanoja, termejä ja yleistyksiä käyttäen kuin Petteri Sihvonen kirjoitti, mutta Petteri Sihvonen ei valitettavasti tuntenut Jyrki Ahon pelikirjaa. Joku äärimmäinen vastenmielisyys Sihvosella on ollut Ahoa kohtaan koko ajan, kenties Aho on noussut liian nopeasti niin paljon paremmaksi kuin Sihvonen koskaan tulee olemaan. Muistan kun RD aloitti Jyväskylässä kakkosvalmentajanaan Jyrki Aho, Petteri Sihvonen kirjoitti Tuomas Tuokkolasta JYPin kakkosvalmentajana kausiennakkoon haukkuen märkäkorvaksi, jolla ei ole mitään annettavaa RD:lle. Älä sinä E tee samaa virhettä kuin Petteri Sihvonen. Anna pelin näyttää, myös Jyrki Ahon kohdalla.

Jos viitsit sen tehdä, et todennäköisesti kirjoita Jyrki Ahon pelikirjasta tuolla tavalla kuin olet kirjoittanut tähän ketjuun. Jos kirjoitat, Jyrki Aho on siinä tapauksessa muuttanut pelikirjaansa JYPin ajoista ja siinä tapauksessa tulkitset virheellisesti JYPin viime kauden pelikirjaa Ahon potkujen alustuksena. JYP ei pelannut viime tai toissa kaudella niin kuin Petteri Sihvonen oletti JYPin pelaavan. Sihvonen analysoi muutamia tv-pelejä ja koska Petteri Sihvonen pystyy analysoimaan joukkueen pelikirjan vaikka yhden vaihdon perusteella, hän teki varmasti loistavan analyysin JYPin kyvyttömyydestä kiekolliseen peliin ja pelin rytmittämiseen. Valitettavasti noin 40 ottelua viime(kin) kaudella seuranneena väitän, että väärän.

Myönnän, että en ole nähnyt vielä yhtään Bluesin peliä tällä kaudella. En tiedä, pelaako Blues kuten JYP viime kaudella vai kenties kuten Petteri Sihvonen oletti JYPin pelaavan viime kaudella. Ihan sama. Mutta et sinäkään ole nähnyt JYPin pelistä oleellista viime kaudella, kun luen kommenttejasi Jyrki Ahon pelityylistä. Minulla saattaa olla jonkin verran kotiseuturakkautta kommenteissani, mutta sinullakin on halveksunnan sumentamat lasit nyt päässä. Ja minäkin olin epäileväinen Jyrki Ahon suhteen kaksi vuotta sitten. Se kausi loppui mestaruuteen, vaikka syyskuussa tuli turpaan huolella. Jyrki osoitti tuon tappioputken aikana ja sen jälkeen johtajuutta, mitä nuorelta liigavalmentajalta harvoin näkee. Joukkue osti hänen teesinsä ja loppu on jyväskyläläistä liigahistoriaa.

En usko, että Jyrki Aho nostaa Bluesia mestaruuteen. Ennakkoarvioissa asiantuntijat arvioivat joukkueenne sijoille 11-13 (muistaakseni). Bluesin mestaruus olisi suora playoffs-paikka, mitali on säälipleijareista jatkoon. Sija 11 on odotusten mukainen. Muistakaa se, kun ranteitanne viiltelette.

Kaikkea hyvää, Espoon Blues! Toivottavasti nähdään huhtikuussa, keskinäisissä peleissä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko kukaan muu liiga-joukkue onnistunut yhtä surkeasti tämän kauden ulkkarivalinnassa?
Hifk. Tosin musta on surkuhupaisaa että Bluesilla on kakkosmaalivahti joka ei saa mitään kiinni ja jota ei varmaan enään uskalleta laittaa maaliin.

Mutta ei Aholle voi antaa fuduja, kun siihen ei yksinkertaisesti taida olla taloudellisesti varaa. Jos siellä Bluesin kirstussa on yhtään rahaa (jota eipäilen) niin kyllä ne roposet on ennemin siihen hyökkäjään käytettävä. Jos tohon jengiin nyt liityis yksi hyvä hyökkääjä, niin uskon että se saattaisi samalla vapauttaa muidenkin hyökkääjien pelaamista.

Sympaan kyllä Ahoa kaukalon ulkopuolisten asioiden takia, mutta eipä toi montaa irtopistettä ole multa saanut. En digannut hänen kapteeni valinnoista tai itkupotkuraivarista kun Koskinen myytiin. Lisäksi pakkipareja on saanut ihmetellä kuten myös muutamaa muuta peluutukseen liittyvää seikkaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pyytäisin herra E:tä tutustumaan objektiivisesti Jyrki Ahon pelikirjaan.

Herra E on nyt tällä kaudella nähnyt vähintään netin kautta jokaisen Bluesin liigaottelun (ja lisäksi vielä harjoituskauden ottelun Admiralia vastaan). Liigaa on pelattu nyt 9 ottelua ja mielestäni se riittää otannaksi. Ja pystyn kyllä katsomaan peliä kohtuullisen objektiivisesti, vaikka yleensä näenkin Bluesin tekemisen parempana kuin se oikeasti on - hakemalla olen monesti pyrkinyt hakemaan niitä positiivisia elementtejä ja valonpilkahduksia.

Mutta kun tästä pelitavasta en vaan löydä mitään positiivista. Mikä järki siinä on, että kiekkoa vaan roiskitaan toiseen päähän ja toivotaan, että se pomppii siellä suotuisasti. Ei mitään helvetin järkeä. Peli perustuu täysin siihen, että kiekko heitetään punaiselta toiseen päätyyn ja sitten pistetään kädet ristiin ja rukoillaan ihmettä. Ja tätä se on ollut koko ajan, ei tässä mitään muutosta ole parempaan päin tapahtumassa. Pelissä ei kärjistäen ole koskaan sellaista hetkeä, jolloin paineettomassa tilanteessa kiekon roiskaiseminen toiseen päätyyn olisi optimaalinen valinta - nyt se on kaikissa tilanteissa se ainoa valinta. Eiköhän me vielä nähdä sekin, että läpiajossa oleva pelaaja heittää kiekon ristikulmaan ja lähtee hakemaan sitä sieltä - se enää puuttuisi. Kaikki muut päättömän koohottamisen elementit alkaa jo olla repertuaarissa.

Bluesin toimisto on tällä hetkellä paljon aktiivisempi ja parempi kuin varmaan koskaan. Joukkueessa on paljon lahjakkaita oman juniorijoukkueen kautta tulleita pelaajia, jotka pystyvät ottamaan vastuuta - Sallinen, Ikonen, Aaltonen, Nyberg ja Rooba nyt esimerkkeinä pelkästään hyökkäyspäästä. Joukkueessa on lisäksi esimerkiksi Huhtalan ja Hirschovitsin tasoiset ihan kärkikorin pelaajat, jotka pystyisivät pelaamaan kiekollakin. Rouhimisvoimaakin on. Puolustus on täysin kelvollinen. Maalivahtitilanne on puoliksi kunnossa ja liigan ehdotonta kärkeä, Nieminen pelaa tällä hetkellä pisteitä joukkueelle. Bluesin kannattajat ovat tehneet hyvää duunia ja ovat osaltaan luomassa Espooseen kiekkobuumia nuorten keskuudessa sekä tuomassa hallille oikeasti tunnelmaa.

Tässä olisi oikeasti palaset kunnossa siihen, että hallille olisi oikeasti todella mukava mennä katsomaan peliä ja luoda sitä positiivista nostetta touhuun. Mutta sitten joukkue pelaa tuollaista epäkiekon irvikuvaa. Peli on melkein yhtä nautinnollista katsottavaa kuin se, että keskialoituksessa jäällä olisi Jorma Uotinen sinisissä sukkahousuissa tanssimassa mailan kanssa. Ja sellainen skeida, mitä tällä hetkellä Blues yrittää syöttää jääkiekkona yleisölle, on yhtä pahaa maksavan asiakkaan aliarvioimista kuin se, että pizzeria tarjoaisi Saarioisten roiskeläppää 30 euron gourmet-pizzana. Tästä paskasta 30 euroa per peli pyytäminen täyttää melkein petoksen tunnusmerkistön. Ja jokaista ihmistä voi huijata kerran - se on omaa tyhmyyttä sitten, jos menee samaan lankaan kahdesti tai useammin.

Ja minulla ei ole mitään henkilökohtaista Ahoa tai JYPiä vastaan, ei todellakaan. JYP on viimeisten vuosien aikana ollut osaltaan näyttämässä sitä, että menestyminen on mahdollista myös "pikkuseuran statuksesta nousemalla", hieman jopa symppaan tätä tarinaa, koska se antaa myös uskoa siihen, että Espoossakin olisi mahdollista. Ahoa taas on vaikea olla symppaamatta henkilönä, Aho vaikuttaa oikeasti asiaansa omistautuneelta ja kovia aikoja läpikäyneeltä ihmiseltä. Mutta se vaan ei riitä.

Kuitenkin Kiekko-Espoo/Blues on ollut noin 28 vuotta merkittävä osa vapaa-aikaani. Paljon on vuosien aikana nähty erilaista, kestetty ja nöyrrytty, riemuittu onnistumisista, päästetty ilon kyyneleitä, hiljaa nielty pettymyksiä, mietitty ja pohdittu ja pähkitty pää puhki, hakattu päätä seinään, annettu täysi luotto tekemiseen vaikkei ehkä olisi kannattanut. Mutta nyt vaan alkaa lasi läikkyä aivan täysin yli.

Paljon pitää tapahtua nimenomaan pelitavallisesti, jos tämä joukkue aikoo lopettaa kauden yli piste per peli keskiarvolla. Ja en vain mitenkään näe sitä, että Jyrki Aho olisi se henkilö, joka pystyy tuon suunnanmuutoksen ohjaamaan. Tämä katastrofi pelitavallisesti on ollut nähtävissä heti kauden alusta alkaen, vaikka siinä innolla sattuikin muutama voitto irtoamaan ja monet siitä näköjään sokaistuivatkin. Paljon kalliimmaksi taloudellisestikin tulee se, että joukkue pelaa päin helvettiä ja yleisöä ei saada hallille enää lokakuun jälkeen, kun pleijaripaikkaankin on matkaa 20 pistettä, kuin se, että myönnetään tehdyt virheet ajoissa ja pelastetaan se, mitä vielä on pelastettavissa.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Eipä ole hyötyä kengästä Ahollekaan. Odotukset on nyt vaan viritettävä realistiselle tasolle.

Kun mikään joukkue ei joudu liigakarsintaan, tärkeimmät minimitavoitteet tällä kaudella ovat

1. saada talous kuntoon seuraavaa kautta varten
2. saada pelaaminen jonkinlaiseen 'ilmeeseen', josta on kiva maksaa illasta toiseen, vaikka voittoja tulisi vähemmän kuin tappioita
3. säilyttää ainakin teoreettiset mahdollisuudet sääläripaikkaan

Jos jotain tämän päälle tulee, se on bonus, josta hyötyä noukitaan seuraavalla kaudella.
 

Fordél

Jäsen
Mutta kun tästä pelitavasta en vaan löydä mitään positiivista. Mikä järki siinä on, että kiekkoa vaan roiskitaan toiseen päähän ja toivotaan, että se pomppii siellä suotuisasti. Ei mitään helvetin järkeä. Peli perustuu täysin siihen, että kiekko heitetään punaiselta toiseen päätyyn ja sitten pistetään kädet ristiin ja rukoillaan ihmettä. Ja tätä se on ollut koko ajan, ei tässä mitään muutosta ole parempaan päin tapahtumassa.

Itse olen tainnut nähdä Bluesilta tällä kaudella pari peliä ja yhdestä pelistä tein tilastointiakin siitä, miten joukkue pelaa keskialueella. Tällä otannalla uskallan sanoa ettei Bluesin keskialueen peli perustu täysin päätykiekkojen viljelyyn. Esim. JYP:ä vastaan kotona Blues päätykiekkojen lisäksi myös kuljetti keskialueen yli, syötteli keskialueella ja jopa palautteli. Paljon tuli myös menetyksiä, mikä on etenkin JYP:ä vastaan vaarallista.

Itse uskon, että Aho on periaatteessa oikein hyvä valmentaja Bluesille. En miettisi tässä vaiheessa edes sekuntiakaan hänen kenkimistään. Tässä vaiheessa olennaisimmat kysymykset liittyvät pelaajamateriaaliin. Onko materiaali a) riittävän laadukas ylipäänsä ja b) oikeanlainen juuri Ahon pelitapaan?

Nyt näyttää siltä, että laatua ja leveyttä tarvitaan lisää pelaajamateriaaliin. Samalla sitä pitää muokata vielä enemmän Ahon pelitapaan sopivaksi. Ei ole varmaan ihan sattumaa, että esim. Pöysti ja Liivik ovat pelanneet ihan hyvin Ahon alaisuudessa. Kenties yhden tällaisen pelaajan voisi hankkia lisää alempiin kenttiin. Silloin se suoraviivainen rouhintaosasto olisi kuosissa ja Blues saisi entistä paremmin paineen vastustajan päätyyn. Ennen kaikkea vahvistusta tarvittaisiin ylempiin kenttiin, jotta kun se paine saadaan vastustajan päätyyn, syntyisi myös tehoja. Yksi Ahon vaatimuksiin sopiva tehokas laituri tohon pakettiin niin kenties Ikonen ja Hirsokin heräisivät.
 
Viimeksi muokattu:

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Ja jos pitäisi jotain ehdottaa tilallekin - ainakin tämän janin mukaan - Petu Matikainen ykköseksi ja Sihvonen kakkoseksi. Ja Sihvosen sijalle voisi laittaa minut, Fordélin tai vielä tuntemattoman suuruuden, eli JA:n nimimerkki J.Grönvallin. Jokainen kakkoseksi ehdottamani pystyy analysoimaan peliä kiekon kautta, Petu hoitakoon tsemppaamisen.

Muuten ihan hyvä, mutta tällä kaudella en missään tapauksessa usko valmentajan vaihtuvan jo siksi että taloustilanne on mikä on ja Aholla on soppari myös ensi kaudesta (Ahon liksa juoksee siis jokatapauksessa enskauden loppuun, valmensi meillä tai ei). Ainoa mahdollisuus olisi, että Aho "ottaisi lopputilin" t.s pyytäisi itse sopimuksen purkua.

Ja mitä Petuun tulee, niin en usko että yksikään liigaseura ottaa hetkeen riskiä tekemällä sopimusta. Lisäksi Petu ei verotussyistä voi edes asua suomessa tämän vuoden puolella, koska palkkarahat menee koko vuodelta verolle suomessa mikäli tuo 6 kk raja kotimaassa oleskelun osalta täyttyy.

1.1.2014 tilanne on taas toinen...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Eipä ole hyötyä kengästä Ahollekaan. Odotukset on nyt vaan viritettävä realistiselle tasolle.

Kun mikään joukkue ei joudu liigakarsintaan, tärkeimmät minimitavoitteet tällä kaudella ovat

1. saada talous kuntoon seuraavaa kautta varten
2. saada pelaaminen jonkinlaiseen 'ilmeeseen', josta on kiva maksaa illasta toiseen, vaikka voittoja tulisi vähemmän kuin tappioita
3. säilyttää ainakin teoreettiset mahdollisuudet sääläripaikkaan

Jos jotain tämän päälle tulee, se on bonus, josta hyötyä noukitaan seuraavalla kaudella.

Tässähän se on kitetytettynä mutta sanoisin että näistä ainoa minimitavoite joka oikeasti pitää saavuttaa on kohta 1. Se näyttää unohtuvan aika monelta kun milloin ollaan vaihtamassa valmentajaa, hyökkääjiä, pakkeja tai milloin mitäkin. Tästä tulee ihan selkeä välikausi ja jos ei tuota kohtaa 1 nyt saada kuntoon niin seuraavia kausia ei kohta enää tule, simple as that.

Aholle ei siis missään nimessä tässä tilanteessa kenkää.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Itse olen tainnut nähdä Bluesilta tällä kaudella pari peliä ja yhdestä pelistä tein tilastointiakin siitä, miten joukkue pelaa keskialueella. Tällä otannalla uskallan sanoa ettei Bluesin keskialueen peli perustu täysin päätykiekkojen viljelyyn. Esim. JYP:ä vastaan kotona Blues päätykiekkojen lisäksi myös kuljetti keskialueen yli, syötteli keskialueella ja jopa palautteli. Paljon tuli myös menetyksiä, mikä on etenkin JYP:ä vastaan vaarallista.

Tätä minä vähän yritin sanoa, mutta ei, emme voi olla oikeassa koska Petteri Sihvonen ja Herra E ovat sitä mieltä, että yllä kuvailemasi ei ole Bluesin pelitapa. Tai ainakaan Jyrki Ahon.

Itse uskon, että Aho on periaatteessa oikein hyvä valmentaja Bluesille. En miettisi tässä vaiheessa edes sekuntiakaan hänen kenkimistään. Tässä vaiheessa olennaisimmat kysymykset liittyvät pelaajamateriaaliin. Onko materiaali a) riittävän laadukas ylipäänsä ja b) oikeanlainen juuri Ahon pelitapaan?

Tämä on se mielenkiintoinen puoli tätä asiaa. Aho ei ole valmentanut liigassa materiaalia, joka ei kuuluisi TOP4-porukkaan. JYP oli ennakkosuosikki suurimmassa osassa Ahon valmentamia pelejä, Blues ei lähde moneenkaan otteluun suosikkina ja kuskina. Riittääkö pelkästään se, että materiaalia muokataan Ahon pelitapaa suosivaksi vai pitääkö sisääntulevien olla niin hyviä, että nostavat joukkueen materiaalin tasoa lähemmäs TOP4-joukkueita? Aho on todistetusti tehnyt hyvistä loistavia, mutta pystyykö tekemään keskinkertaisesta hyvän? Vaatiiko se vaan enemmän aikaa, onko se ollenkaan mahdollista? En tunne Bluesin materiaalia niin hyvin, mutta ensisijaisesti Ahon joukkue tarvitsee takuuvarman ylivoimakentällisen, joka iskee keskimäärin sen maalin per peli. Ahon pelitapa saa aikaan kohtuullisen paljon ylivoimaa ja kun pelitapa ei tuota välttämättä tasavoimaisista hyökkäyksistä paljon maaleja, on pelejä ratkottava ylivoimalla enemmän kuin joukkueiden, jotka viihtyvät kiekon kanssa ja pyrkivät ratkaisuihin tasavoimin. Onko Hirsosta ja kumppaneista tähän?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itse olen tainnut nähdä Bluesilta tällä kaudella pari peliä ja yhdestä pelistä tein tilastointiakin siitä, miten joukkue pelaa keskialueella. Tällä otannalla uskallan sanoa ettei Bluesin keskialueen peli perustu täysin päätykiekkojen viljelyyn. Esim. JYP:ä vastaan kotona Blues päätykiekkojen lisäksi myös kuljetti keskialueen yli, syötteli keskialueella ja jopa palautteli. Paljon tuli myös menetyksiä, mikä on etenkin JYP:ä vastaan vaarallista.

Hyvää duunia teetkin tuossa tilastoinnissa. Tilastoja voi tutkailla monella ei tavalla ja uudet näkökulmat ovat aina hyviä. Ihan kaikkea en tilastoinnistasi ymmärtänyt loppuun asti - esimerkiksi miten olet tilastoinut tilanteen, jossa kiekko kuljetetaan keskialueelle, jossa syötetään keskialueella omille ja vähän ennen hyökkäyssinistä lyödään päätyyn.

JYPiä vastaan pelattu peli oli tosin poikkeuksillinen, koska siinä oli varsinkin loppua kohti vähän jopa järkeä. Tekisi jopa mieli sanoa, että pelaajat lähtivät sooloilemaan omiaan, koska siltä se näytti, mutta en sano. Peli on kuitenkin tuon JYP-pelin jälkeen näyttänyt sen, että kiekon hallintaan perustuvaa peliä joko ei ole harjoiteltu tai sitten sitä on harjoiteltu aivan väärin. Tai ainakaan se ei toimi ollenkaan käytännössä tällä joukkueella. Joukkue tekee jatkuvasti vääriä ratkaisuja kentällä, luopuu kiekosta aivan liian helposti ja on täysin epäorganisoidun oloinen, kun pelataan hyökkäyspeliä. Ja kun yksilötaito ei riitä flipperin pelaamiseen, koko pelin kontrolli katoaa.

Lisäksi vielä pieni nyanssi. En pidä itseäni mitenkään Sihvosen fanipoikana ja perseennuolijana - Sihvosessa on paljon ärsyttävää. Kuitenkin siellä sen kaiken skeidan alla on ihan oikeasti asiaakin - erityisesti huomioita ja ilmiöitä, joita havainnoimalla ja tutkimalla olen itse muokannut näkemystäni siitä, miten kiekkoa tulisi pelata. Sihvonen yksinkertaistaa ja mustavalkoistaa asioita hyvin paljon, tosin sitä teen itsekin, koska ei näistä kirjoituksistani ottaisi mitään tolkkua, jos kirjoittaisin omat ajatukseni auki. Jotenkin noille jyväskyläläisille vaan tuntuu oleva arka paikka, jos heidän kultapoikaansa kritisoi millään tavalla - ja silloin on auttamatta sihvoslainen, kun Petterikään ei tuosta tykkää.

Bluesin peli vaan on tällä hetkellä aivan saatanan tylsää katsottavaa ja aivan tolkuttoman sekaisin. Pelaajat ei tunnu tietävän yhtään, missä muut ovat, eikä tunnu ottavan yhtään haasteita vastaan - juosten kustaan siihen, missä aita on matalin. Ja se on valmentajan vastuulla. Ja tosi paljon pitää vettä Gräsassa virrata, että tuo muuttuu tuosta johonkin, jos ei tehdä radikaaleja ratkaisuja.
 

Fordél

Jäsen
Ihan kaikkea en tilastoinnistasi ymmärtänyt loppuun asti - esimerkiksi miten olet tilastoinut tilanteen, jossa kiekko kuljetetaan keskialueelle, jossa syötetään keskialueella omille ja vähän ennen hyökkäyssinistä lyödään päätyyn.

Kuten tilastoinnissani on sanottu, siinä tilastoidaan miten keskialueelle on tultu ja mitä sitten tapahtuu. Valitettavasti en ole pystynyt tilastoimaan pelaamista ihan loppuun asti. Tosiaan kiekko on voitu tuoda syöttäen keskialueelle ja antaa sitten yksi syöttö, jonka jälkeen se on lyöty päätyyn. Tällöin se ei kuitenkaan tilastoidu mulla päätykiekoksi vaan keskialueen ensimmäinen teko on syöttö. Mutta silti tilasto antaa osviittaa, että Blues ei järjestään heitä kiekkoa päätyyn. Esim. jo pelkästään kiekon kuljetuksia läpi koko keskialueen ja palautuksia omalle alueelle oli tuossa pelissä huomattava määrä. Mutulla sanon, että myöskään kaikkien keskialueen syöttöjen jälkeen kiekkoa ei ole lyöty päätyyn vaan esim. kuljetettu alueelle. Erilaisia vaihtoehtoja siis löytyy vaikka toki päätykiekon hyödyntäminen on merkittävä osa Bluesin pelaamista. Tosin näin on ilmeisesti myös Jokereiden pelissä, joka pelaa mielestäsi varmasti paljon parempaa kiekkoa?

Lisäksi vielä pieni nyanssi. En pidä itseäni mitenkään Sihvosen fanipoikana ja perseennuolijana - Sihvosessa on paljon ärsyttävää. Kuitenkin siellä sen kaiken skeidan alla on ihan oikeasti asiaakin - erityisesti huomioita ja ilmiöitä, joita havainnoimalla ja tutkimalla olen itse muokannut näkemystäni siitä, miten kiekkoa tulisi pelata.

Tässä se ero tulee moneen kanssakirjoittajaan, kuten allekirjoittaneeseen. Mielestäni ei ole mitään yhtä näkemystä siitä kuinka kiekkoa tulisi pelata eikä ole yhtä oikeaa pelitapaa. Pelitapa on suhteessa pelaajamateriaaliin. Olennainen kysymys ei olekaan, että onko Ahon pelitapa itsessään hyvä vai huono tai osaako Aho organisoida ja treenauttaa pelitapaansa (etenkin kun sillä on jo voitettu yksi mestaruus) vaan onko Bluesin pelaajamateriaali oikeanlainen Ahon vaatimuksiin?
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tosin näin on ilmeisesti myös Jokereiden pelissä, joka pelaa mielestäsi varmasti paljon parempaa kiekkoa?

**

Mielestäni ei ole mitään yhtä näkemystä siitä kuinka kiekkoa tulisi pelata eikä ole yhtä oikeaa pelitapaa. Pelitapa on suhteessa pelaajamateriaaliin.

Jokereita olen nähnyt tällä kaudella aivan liian vähän, että pystyisin ihan täysin sanomaan oman fiilikseni Jokerien pelistä. IFK:a vastaan silloin Neloselta tullutta peliä katsoin sen aikaa, että taululla oli 3-0. Ja siitä jäi päällimmäisenä mieleen IFK:n heikkous ja Jokerien totaalinen dominointi. Jokerit-Kärppiä katsoin jossain välissä ehkä 5-10 minuuttia ja siinä Jokerien peli oli muuten ihan nättiä, mutta hyökkäysalueella pelatessa kiekko kulkeutui kulmiin eikä maalin eteen - jotenkin tuntui, että pelaajat eivät olleet valmiita ottamaan mustelmia ja viemään hommaa loppuun asti sinne, mistä maalit tehdään. Tappara-Jokerit -peliä en ole nähnyt, mutta sitä on paljon kehuttu - tosin lukemani perusteella ilmeisesti Tappara pelasi välillä niin tiukkaa oman siniviivan sumppua, että kiekon heittäminen päätyyn ja rintamana karvaaminen oli ihan perusteltu peli välillä. Mutta tosissaan - en ole nähnyt Jokereilta lähellekään täyttä 60-minuuttista, joten en pysty sanomaan, mitä mieltä siitä olen.

Tuo toinen lainaamani pätkä onkin hyvin mielenkiintoinen - ymmärrän täysin sen, mitä ajattelet. Mutta olen kanssasi hienoisesti eri mieltä asiasta. Pelitapa on yksi tekijä muiden joukossa. Taitotasoltaan ylivoimainen joukkue pystyy voittamaan paremman pelitavan omaavan joukkueen myös pitkässä juoksussa. Fyysisesti paremmassa kunnossa oleva joukkue saa etua heikommassa kunnossa olevaan. Henkisesti epätasapainoinen joukkue ei välttämättä pysty hyödyntämään mitään pelitapaa. Jos joukkueen huoltaja on kädetön terottamaan luistimia oikein, joukkue kärsii. Mutta pelitapa on yksi tekijä kokonaisuudessa ja pelitapa on optimoitavissa riippumatta pelaajamateriaalista, vaikka tietysti materiaali ja jollain tasolla myös vastustajan pelaaminen voi pieniä painotuksia muuttaa.

Itse näen, että hyökkäyspuolen pelitavan olennainen asia pelissä on tehdä omalle joukkueelle tilaa ja aikaa oikeisiin ratkaisuihin. Yleisesti ottaen "heikompi" materiaali tarvitsee enemmän tilaa ja aikaa kuin "parempi". Tilaa ja aikaa on taas huomattavasti helpompi rakentaa itse omalla pelillä kuin nopeilla käännöillä ja korkealta karvaamalla. Mitä nopeammin peliä pelataan, sitä vähemmän on tilaa ja aikaa tehdä ratkaisuja - ja sitä herkemmin tulee virheitä. Ja mitä vähemmän on tilaa ja aikaa, sitä paremmat yksilöt tarvitaan, että peli on edes sillä tasolla, mitä heikommalla materiaalilla, kun tilaa ja aikaa pelataan itselle. Ja erittäin taitava joukkue pelaamalla itselleen tilaa ja aikaa, saa todella paljon aikaan. Näin yksinkertaistetusti. Ja sen vuoksi nimen omaan tuo tilan ja ajan pelaaminen omalle joukkueelle kiekon ollessa hallussa - sen tilan ja ajan vähentämisen sijaan - on optimaalinen tapa pelata kiekkoa riippumatta muista tekijöistä.

Puolustuspeli on taas hyökkäyspelin vastakohta. Puolustettaessa on tarkoitus pelata vastustajalta sitä tilaa ja aikaa pois. Ja tästäkin voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkään - kuitenkin hyökkäyspään karvaaminen on puolustuspeliä, ei hyökkäyspeliä.

Ja edelleen vielä nyt painotuksena kaikille mustavalkoisesti ajatteleville puusilmille (en viittaa Fordéliin todellakaan) - jos vastustaja on organisoitumaton, yleensä paras ratkaisu on iskeä nopeasti vastaan. Silloin edessä on yleensä sekä sitä tilaa että aikaa. Ja joskus - erityisesti tilanteessa, jossa itselle luodaan painetta ilman poispääsyä (tilaa ja aikaa ei seuraavaan tilanteeseen omalle joukkueelle enää ole tarjolla), kiekko on jopa optimaalista roiskaista pois ja minimoida tilan ja ajan loppumisen riskit. Liian usein muutenkin näitä asioita tulkitaan liian mustavalkoisesti, ei esimerkiksi vain hitaiden lähtöjen laskeminen ole järkevää - olennaisinta olisi nähdä se, miten optimaalinen ratkaisu missäkin pelitilanteessa valittu toimintatapa on.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Kohta on kuudennes kaudesta pelattu. Meijän osalta siis. Olin tuossa Kalpa-pelissä, joka oli sinäänsä ihan hyvä suoritus. Kolmanteen erään saakka. Tuossa pelin 3. erässä oli mahdollisuus erän alkupuolella karata 3-1 johtoon ylivoimalla. Mitä tapahtui sillä ylivoimalla? Joukkue ei päässyt oman siniviivansa yli pitempään aikaan kuin 5 sekuntia. Entistä enemmän tuo sattui, kun Kalpa rankaisi heti saamastaan ylivoimasta melko esimerkillisesti. Kyllä se pistää väkisin kiroilemaan. Puhumattakaan koko loppuerästä ja siitä kuinka Blues lopetti muuten hyökkäyspelaamisen miltei kokonaan. Myös erän loppuminuutit vietettiin ylivoimalla. Samaa paskaa kuin edellisessä.
Se pystysuunnan räkäkiekko täytyy pysähtyä ylivoimalla! Ei voi pelata samalla tavalla yv:llä, koska jos menettää kiekon, vastustaja tietysti roiskaisee sen takaisin omaan päätyyn. Silloin tämä on vain ajanhukkaa.

En edelleenkään ole kuitenkaan sitä mieltä, että Aho saisi lähteä. Luotan vielä mieheen ja tämä on hänen eka kausi Espoossa. Rinkiset+ muut hyödyttömyydet (jos niitä on, en halua mainita katsottuani kuitenkin vain pari matsia) saavat luvan lähteä tämän kauden jälkeen ja Aho voi muokata joukkueen vielä oman näköisemmäksi niillä resursseilla, joita annetaan käyttöön. Näin toivon.

Tää saattaa nyt valitettavasti olla se välikausi. Mutta erään spartakiekon johtaja joskus sanoi: "Me syödään se Paska! Syödään se paska ja mennään eteenpäin!"

Ps. Kalpa-pelin 3.erän loputtua Huhtalan huulet sanoivat erään V-sanan. Turhautuminen alkaa jo näkyä pelaajista selkeästi.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
No niin.

4 maalia tehtynä, hyökkäsy selvästi aktiivisempaa kuin aiemmin, luovutettukaan ei heti, ja jopa yv-maali. Kiva.


Puolustus kusi sitten kunnolla. Kaikki IFK:n maalin puolustuksen virheistä, joko annetaan hakata maalivahtia mailalla kunnes hallussa ollut kiekko on maalissa, tai sitten seistään maskissa veskan edessä.

Maalivahdi piikkiin en edelleenään laittais.

Vituttaa silti, tää oli taas ihan voitettavissa.
 

Fordél

Jäsen
Mutta pelitapa on yksi tekijä kokonaisuudessa ja pelitapa on optimoitavissa riippumatta pelaajamateriaalista, vaikka tietysti materiaali ja jollain tasolla myös vastustajan pelaaminen voi pieniä painotuksia muuttaa.

Ihan samaa mieltä, että pelitapa on yksi tekijä kokonaisuudessa. Myös moni muu seikka vaikuttaa siihen miten joukkue lopulta pelaa. Olen kuitenkin eri mieltä siitä, että pelitapa olisi optimoitavissa riippumatta pelaajamateriaalista. Pelaajamateriaali juuri optimoi pelitavan. Tietyt pelitavat ja taktiset valinnat tarvitsevat pelaajamateriaalista tiettyjä ominaisuuksia. Jos ominaisuuksia ei löydy pelaajista, ei pelitapaa pystytä toteuttamaan optimaalisesti.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ihan samaa mieltä, että pelitapa on yksi tekijä kokonaisuudessa. Myös moni muu seikka vaikuttaa siihen miten joukkue lopulta pelaa. Olen kuitenkin eri mieltä siitä, että pelitapa olisi optimoitavissa riippumatta pelaajamateriaalista. Pelaajamateriaali juuri optimoi pelitavan. Tietyt pelitavat ja taktiset valinnat tarvitsevat pelaajamateriaalista tiettyjä ominaisuuksia. Jos ominaisuuksia ei löydy pelaajista, ei pelitapaa pystytä toteuttamaan optimaalisesti.

Tästä me ollaan eri mieltä ja turha kai tästä on keskenään vääntääkään :) Olen ihan valmis katsomaan asioita eri suunnista ja kyseenalaistamaankin näkemyksiäni, jos aihetta siihen ilmenee. Ja kuten sanoin aiemmin - pieniä painotuseroja voi tilanteen mukaan tehdä myös mielestäni, mutta isolla pensselillä maalatessa tilanne on eri.

Tänään HIFK:a vastaan Bluesin pelaamisessa oli paljon viitteitä niistä asioista, joiden perään olen epätoivoisesti yrittänyt huutaa. Vaikea uskoa, että tämän ketjun seuraaminen olisi aiheuttanut muutosta tekemiseen joukkueen puolella, mutta saahan sitä unelmoida. Kuitenkaan tänään Blues ei kovinkaan usein luopunut kiekosta turhaan, vaan pyrki tuomaan kiekkoa ja haastamaan vastustajaa muuhunkin kuin irtokiekkojen perään juoksemiseen. Positiiviset elementit Ahon kiekosta hyökkäyspelin puolesta oli mukana - maalia kohti ajettiin ja mustelmia ei pelätty. Hyvin mielenkiintoista nähdä, mitä tästä eteenpäin tapahtuu, tämä oli oikeastaan hyvin hämmentävä ilta (koska Blues pelasi vastustajaa fiksumpaa kiekkoa), vaikka pisteitä ei tullutkaan.
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen
Toiveissa on uusia miehiä, ehkä tarvitaan nyt Pöystin tilanteesta riippuen useampia. Kaipaisin muutamaa hyökkääjää. Joko huippua tai monipuolisia miehiä, jotka pystyvät maalien lisäksi alivoimapeliin ja hyvää yleispeliin.

Ainahan sitä saa toivota, mutta tuntuu siltä ettei Jyrki tiedä mihin paskaan on kätensä tunkenut.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ainahan sitä saa toivota, mutta tuntuu siltä ettei Jyrki tiedä mihin paskaan on kätensä tunkenut.

Sama. Oikeastaan sukuhupaisaa että täällä on pystyssä ketju jossa vaaditaan potkuja organisaation ainoalle urheilupuolen ammattihenkilölle. En usko että seuran päätöksenteossa sentään oltaisiin ihan niin tyhmiä mutta jos itärajan takaa hommia tarjottaisiin niin tuskinpa Aho montaa minuuttia asiaa harkitisisi.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Sama. Oikeastaan sukuhupaisaa että täällä on pystyssä ketju jossa vaaditaan potkuja organisaation ainoalle urheilupuolen ammattihenkilölle. En usko että seuran päätöksenteossa sentään oltaisiin ihan niin tyhmiä mutta jos itärajan takaa hommia tarjottaisiin niin tuskinpa Aho montaa minuuttia asiaa harkitisisi.

Alkuun disclaimer: En halua Aholle potkuja tässä tilanteessa.

Sitten asiaan. Miten sen nyt sitten näkyy että kyseessä on ammattihenkilö? Tuloksissa?
Mä olen jotenkin kuvitellut että valmentajan tehtävä on saada joukue pelaamaan hyvin ja voittaa pelejä.

Mehän voidaan kitistä täällä toimiston puuhastelusta miten paljon halutaan, mutta mihinkään se ei muuta sitä tosiseikkaa että Bluesin pitäisi jopa tuolla rosterilla (joka ei oikeasti sentään ole ihan toivottoman huono) voittamaan pelejä.

Nyt niitä ei voiteta, ja turhautuminen ja tuska näkyy pelaajissa. Tilanne on toki vaikea, mutta vaikeissa tilanteissa valmentajan ammattitaito punnitaan. Mielestäni on siis ihan oikeutettua kritisoida sitä suurinta yksittäistä tekijää pelillisiin ongelmiin, ja jopa vaatia potkuja.

Mutta kuten todettua, itse en näe että potkut auttaisivat mitään, eikä niihin ole nyt todellakaan varaa.
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen
Sama. Oikeastaan sukuhupaisaa että täällä on pystyssä ketju jossa vaaditaan potkuja organisaation ainoalle urheilupuolen ammattihenkilölle. En usko että seuran päätöksenteossa sentään oltaisiin ihan niin tyhmiä mutta jos itärajan takaa hommia tarjottaisiin niin tuskinpa Aho montaa minuuttia asiaa harkitisisi.

Jumankauta, kerroit täysin minun ajatukseni lauseessa:"Oikeastaan sukuhupaisaa että täällä on pystyssä ketju jossa vaaditaan potkuja organisaation ainoalle urheilupuolen ammattihenkilölle."

Jotenkin naurattaa, että kymmenen ottelun jälkeen ollaan kenkimässä päävalmentajaa, joka kuitenkin vaikuttaa varsin pätevältä koutsilta. Kukaan ei varmasti voi väittää, että kun organisaation muut asiat ovat siinä kunnossa missä ovatkaan, että Bluesin pitäisi porskuttaa kärkikahinoissa. Toki pelillisestikin on parannettavaa, mutta ihan oikeasti. Herätystä nyt.
 

hoffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kuinkahan kauan Ahon toimintaa katsellaan? Tänään hävittäneen Tapparalle. Jotain tarvitsee tehdä ja pian...
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kuinkahan kauan Ahon toimintaa katsellaan? Tänään hävittäneen Tapparalle. Jotain tarvitsee tehdä ja pian...

Huhuu, kuuleeko Masa? Nyt olisi aika hallituksen kokoontua ja tehdä päätöksiä. Muutenkin menee hienosti ja pelkästään positiivisia asioita tapahtuu, niin voitaisiinko mennä eteenpäin organisaationa ja antaa valmentajalle potkut? Sitten voitaisiin myydä ihan vain pelaajien aloitteesta Huhtala, Hirso, Ikonen ja Aaltonen, kun ei haluta estää pelaajia menemästä urallaan eteenpäin. Talouden paikkaamiseksi myyntejä ei luonnollisestikaan tarvitsisi tehdä. Jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, niin voisitko vielä kerran kertoa kuinka hyvin asiat on ja kuinka tyytyväisiä fanit ovat tilanteeseen ja kuinka ihan kaikki olisivat iloisia Ahon potkuista. Kiitos Masa!
 

hoffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Huhuu, kuuleeko Masa? Nyt olisi aika hallituksen kokoontua ja tehdä päätöksiä. Muutenkin menee hienosti ja pelkästään positiivisia asioita tapahtuu, niin voitaisiinko mennä eteenpäin organisaationa ja antaa valmentajalle potkut? Sitten voitaisiin myydä ihan vain pelaajien aloitteesta Huhtala, Hirso, Ikonen ja Aaltonen, kun ei haluta estää pelaajia menemästä urallaan eteenpäin. Talouden paikkaamiseksi myyntejä ei luonnollisestikaan tarvitsisi tehdä. Jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi, niin voisitko vielä kerran kertoa kuinka hyvin asiat on ja kuinka tyytyväisiä fanit ovat tilanteeseen ja kuinka ihan kaikki olisivat iloisia Ahon potkuista. Kiitos Masa!

En tiedä siitä iloisuudesta, mutta jotain tarvitsee tapahtua! Jos ajattelen omalla kohdalleni kriisin, niin en välttämättä kykene omassa elämämässäni tapahtunee kriisiin lisäksi toista kriisiä mukani viemään parempaan päin...ymmärtäköön kukin miten haluaa.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Liityn nyt tähän Bandwagoniin. Tämän kauden Bluesista tulee ihan mieleen viime kauden Ilves. Matikainen voisi saada tuosta puukätisestä jengistä jotain irtikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös