Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Aaro Kivilinna -palkinto

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Euro71, 11.04.2001 klo 22.11.

 1. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016
  No niin. Blues jatkaa voittokulkuaan junioreissa jälleen. A-junnujen mestaruus ratkaistiin tänään espoolaisille. B-nuorissa finaalissa Jokereita vastaan otteluvoitot 1-1. C-nuorissa odotellaan finaalivastustajaa. Myös naisten SM-finaaleissa nähdään Espoon Blues.

  Neljättä vuotta putkeen siis tällä hetkellä matkaamassa ko. pysti Espooseen. Suomen kovin junioriorganisaatio, heittämällä.
   
 2. Mathieu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Viime vuodet Blues on tosiaan hallinnut - erinomaista juniorityötä! 2000-luvulla toki myös Kärpät on ollut vahva neljällä voitolla: 2000-01 Kärpät, 01-02 TPS, 02-03 Jokerit, 03-04 TPS, 04-05 Kärpät, 05-06 Kärpät, 06-07 Blues, 07-08 Kärpät, 08-09 Blues, 09-10 IFK, 10-11 Blues, 11-12 Blues, 12-13 Blues.

  Tänä vuonna naisissa Blues finaaleissa, Kärpät 4. A:ssa Blues vei ja Kärpät toinen. B:ssä Kärpät ei onnistunut, mutta Blues vähintään toinen. C:ssä Blues ja Kärpät myöskin vastakkain finaaleissa.

  Blues matkalla kohti palkintoa, mutta miehistähän tuo toki myös riippuu.
   
 3. Wyrneri Jäsen

  Lainaus:
  On kyllä huikeata menestystä ollut viime aikoina Espoossa, varsinkin junnuissa. Onko toi junnumenestys näkynyt kuitenkaan hirveästi edarissa? Mututuntuma on, että ainakaan minkäänlaisia poikkeusyksilöitä sieltä ei ole noussut, eikä noissa tulosyksiköissä hirveästi espoolaisia näy, vaikka junnuissa menestystä on tullutkin. Ihan vilpittömästä kysyn.
   
 4. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onkohan Kärpillä edes teoriassa saumaa enää nousta Bluesin ohi? Jos vaikka C-junnut kuittaa tuon A-junnutappion niin siinä pisteet menee tasan. Ja jos Kärpät sattuisi voittamaan miesten mestaruuden ja Blues tipahtaa puolivälierissä, miten pisteet silloin menisivät Bluesin äijät versus Kärppien B-junnut? Blues taitaa siinä parissa saada enemmän pisteitä. Paha vaan että Bluesilla on vielä se Naisten jengikin finaaleissa. Riittäisikö tuo miesten Suomen mestaruus kuittaamaan naisten mestaruuden + tuon parin pisteen menetyksen blues äijät vs Kärppien B?

  Blues on joka tapauksessa tehnyt viime vuodet niin huikeaa työtä junnuissa että pakkohan tuon menestyksen on alkaa piakkoin kantaa hedelmää myös edustuksessa.
   
 5. Anturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues
  Lainaus:
  Jos tarkastellaan vaikka kausien 06-07 ja 08-09 välistä aikaa, jolloin Bluesin voittokulku Kivilinnan suhteen alkoi, junnujoukkueista on muun muassa tälläisiä pelaajia kuoriutunut: Mikko Lehtonen, Camilo Miettinen, Ville Lajunen, Toni Kähkönen, Tomi Sallinen, Roope Talaja, Jarno Koskiranta, Mikko Koskinen, Jere Sallinen, Kristian Näkyvä, Jani Lajunen, Aleksi Laakso ja mainitaan vielä Joonas "Canadiens" Nättinen. Maailmanmestari ja muutama KHL-pelaaja, en tiedä voiko heitä kutsua poikkeusyksilöiksi, mutta ainakin hyvän tason liigapelaajiksi.

  Toki olisi toiveissa, että liigajoukkuekin näistä helmistä hyötyisi enemmän. Nykyrosterissahan varsinaisessa tulosyksikössä on näistä junnumestareista ainoastaan Tomi Sallinen, sekä Miro Aaltonen.

  Edit: Itseasiassa kumpikaan edellämainituista herroista ei ole A-junnujen mestari, mutta kuitenkin olennaisesti mukana Kivilinna-menestyksessä.
   
 6. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Lainaus:
  Ei taida riittää mitenkään, Blues saa B:stä ja naisista minimissään 9 pinnaa enemmän kuin Kärpät.

  Ja kaiken lisäksi blegillä on jengit A-Mestiksessä ja B2-junnuissa. Jälkimmäisestä ainakin olisi saanut pisteitä (tosin Bluesin sijoitus, 7., ei pinnoihin riittäne), mutta mites tuo A-Mestis jossa blegin kakkosjoukkue jopa karsi noususta? Ja onko tässä joku "vain yhdet pisteet Z-tasolta"-sääntö tms., tietääkö kukaan?

  Kyllä tosiaan täytyy hattua nostaa blegin juniorityölle, pakko tuon tosiaan on aikanaan näkyä isolla tavalla myös edustusjoukkueen menestyksessä.
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Miten niin piakkoin? Onhan tässä viimevuotista tilastotappiota lukuunottamatta oltu järjestään pleijareissa. Tälläkin hetkellä yksi Bluesin junnutyön tuotoksista, Tomi Sallinen, johtaa pudotuspelien pistepörssiä. Kirkkain kruunu toki vielä puuttuu.
   
 8. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  No, jos se teille riittää että olette pleijareissa niin silloinhan kaikki on jo nyt hyvin. Itse kyllä tarkoitin lähinnä sitä että Blues nousee kamppailemaan mitaleista (ihan siitä kirkkaimmastakin) säännöllisesti.
   
 9. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Tottakai Kanadamalja on kiekkofanin suurin onelma. Kuitenkin siitäkin on Espoossa taisteltu viimeisten kuuden vuoden otannalla useammin kuin naapurikaupungissa. Kun kysyit että milloin junnutyö alkaa kantaa hedelmää myös edustuksessa, niin kyllä se minusta on sitä kantanut. Jos ainoastaan mestaruus kelpaa mittariksi niin sitten toki ei. Tietysti kaksi kertaa vastustajan finaalijuhlintaa katselleena voin todeta että vituttaahan se hopealle jääminen sillä hetkellä enemmän kuin vaikkapa sääleissä putoaminen.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2014 klo 09.27
 10. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Ihan hyvä pointti ja siitä on aina välillä käyty keskustelua Bluesin puolella. Mietitty lähinnä sitä, että pitäisikö junnuissa keskittyä valmentamaan joukkuetta vai yksilöä. Joukkuetta valmentamalla (kuten ilmeisesti nyt mennään) saadaan menestystä ja pelaajat ovat tottunett voittamaan. Tämä saattaa sitten näkyä miesten sarjassa siinä, että Blues on kova pudotuspeleissä. Toisaalta taas junnuorganisaation tehtävä on tuottaa huippupelaajia edustusjoukkueeseen ja siihen vaaditaan enemmän yksilön valmentamista. Tämä korostuu etenkin suurikokoisten pelaajien kohdalla joiden saattaa olla hankala pysyä vauhdissa mukana vielä C- tai B-ikäisenä.

  En tiedä onko Bluesilla on tekniikka- tai luisteluvalmentajaa, mutta "valmentajavalmetaja" löytyy. Kyseessä on siis henkilö joka tarkkailee harjoituksia ja antaa valmentajalle palautetta miten asiat voisi tehdä paremmin. Varmasti tärkeää työtä, mutta henkilökohtaisesti näkisin junioripuolella mielummin huippuyksilöitä kuin huippujoukkueita. Näistä huippuyksilöistä saisi varmaan ihan kivan joukkueen miesten sarjaan.
   
 11. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  En voi olla tähän lainaamatta Lehterää. Ei tässä nyt ihan joukkueen ehdoilla ole kuitenkaan ilmeisesti menty.

  Espoo-lätkälle jälleen yksi kruunu - Lehterä haluaa helmiä | Yle Urheilu | yle.fi

  Lainaus:
   
 12. trap Jäsen

  Lainaus:
  No onhan Blues ollut SM-liigan mitalipeleissä 2007, 2008, 2009, 2011 ja 2012. Se on aika säännöllisesti.
   
 13. Chambza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Flyers
  Kivilinnasta käydään pitkästä aikaa vähän tiukempi taisto, kun Bluesin junnarit putosivat finaaleista sekä A:ssa että B:ssä. Laskeskelin, että tällä hetkellä min-max on Bluesilla 21-42, Kärpillä 20-38. Suurimmat muuttujat ovat vielä edarin lisäksi C-nuoret ja A-tyttöjen SM-turnaus.
   
 14. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  A-tyttöjen SM-turnauksen jälkeen taitaa Kivilinna olla taas Bluesille taputeltu? Laskin Bluesille 35 pistettä ja Kärpille maksimissaan 34, jos nyt sitten meni oikein.
   
 15. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näin minäkin laskin. Onnittelut Bluesille Kivilinna-palkinnon voitosta. Vaikka Blues pupeltaa talouspuolella kaudesta toiseen niin urheilupuolella taas vastaavasti menestystä tulee laajalla rintamalla myöskin kaudesta toiseen. Naisten sarjoihin tämä kisa Bluesin ja Kärppien välillä lopulta ratkesi kun kolmessa naisten sarjassa Blues pesi Kärpät yhteistuloksella 10-3 vaikka naisten sarjoista ei jaeta kuin "puolikkaat" pisteet miesten sarjoihin verrattuna.
   
 16. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Rupesin tässä miettimään, että josko tällä kaudella katkeaisi Bluesin historiallinen viiden Kivilinna-palkinnon voiton sarja? Laskin leikkimielisesti tämänhetkisten sarjatilanteiden perusteella Kivilinna-pisteet SM-liigajoukkueille. Parissa sarjassa joutui vähän soveltamaan, kun loppusarjat/turnaukset eivät ole vielä alkaneetkaan. C-junnujen pisteet jaoin alkulohkojen lopputilanteiden perusteella ja A/C-tyttöjen taas viime vuotisten tulosten perusteella.

  Kärpät 38
  Blues 27
  HIFK 21
  Jokerit 19
  Tappara 17
  JYP 16
  Lukko 12
  Ja muilla yksinumeroisia lukuja.

  Kärpät olisi siis viemässä, mikäli nykyiset voimasuhteet pitävät. Muutoksia toki tulee, mutta melko suuri tuo ero on Bluesiin tällä hetkellä. Voitollahan Blues (tai Jokerit) nousisi jakamaan Kivilinna-voitoissa kärkipaikkaa Ilveksen kanssa (8 voittoa). Kärpät tai HIFK taas nousisi kuuteen voittoon jakamaan nelossijaa TPS:n kanssa.
   
 17. Kelmu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Onko porukalla tietoa mistä nämä kivilinna menestykset top10 näkyisi esim 5 viime kauden osalta?

  Olisi mielenkiintoista katsoa miltä Jypin osalta tilastot näyttävät. Jyp on tuottanut viime vuosina aivan valtakunnan kärkiyksilöitä ja erityisesti pakkiosastolla. Junnuvanhempana olen seurannut ilolla tuota jyvässeudun pelaajapolkua (en odota omasta lapsesta uutta määttää ) joka on todella hyvä ja monipuolinen pelaajalle junioreista lähtien. Polku on myös selkeä vanhemmalle maksujen ja muun infon osalta. Pelejä tulee reilusti niin kärjelle kuin hännälle.

  Mutta tuollainen tilasto kiinnostaa.

  Kelmu
   
 18. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Lainaus:
  Tylsää luettavaa muitten joukkueiden osalta, yhden jengin dominoinnin johdosta mutta tuolta kun klikkailet niin löytyy. Leijonat.fi - Näytetään nimikkeet avainsanan mukaan: Aaro Kivilinnan muistopalkinto
   
 19. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun Kivilinna-palkinnon kohtalo ratkeaa. Laskin SM-liigajoukkueiden (+ Jokerit) tämänhetkisen pistetilanteen. Suluissa joukkeiden mahdolliset maksimipisteet:

  Kärpät 15 (44)
  Blues 15 (42)
  JYP 9 (30)
  HIFK 9 (21)
  HPK 9 (18)
  KalPa 8 (35)
  Ilves 7 (25)
  Tappara 5 (35)
  Jokerit 5 (14)
  Lukko 3 (30)
  TPS 3 (30)
  Pelicans 2 (15)
  Ässät 2 (2)
  SaiPa 1 (10)
  KooKoo 0 (0)
  Sport 0 (0)

  Taistossa Kärpillä näytti jo olevan suuri etu, mutta A:ssa tippuivat sitten jo puolivälierissä. Samaten tippui runkosarjan voittanut Jokerit, joten Kärppien A:n runkosarjan kakkostila konvertoitui vain 3 pisteeksi Bluesin jatkaessa semeihin. Jännä kisa Kärpillä ja Bluesilla. Molemmilla vielä mukana joukkue B:ssä, B2:ssa C:ssä ja A-tytöissä, sekä toki Kärpillä Liigassa ja Bluesilla A:ssa. Tässä vaiheessa on jo varmaa, ettei Kivilinna-palkinto matkaa SM-liigan ulkopuolelle tai Poriin, Lappeenrantaan, Kouvolaan tai Vaasaan.
   
 20. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Junnuissa ja miehissä on saatu semifinaalijoukkueet selvitettyä, niin on aika päivittää pistetilanne:

  Blues 21 (42)
  Kärpät 19 (39)
  JYP 16 (35)
  Tappara 12 (21)
  KalPa 12 (17)
  HIFK 11 (21)
  Ilves 10 (17)
  Lukko 9 (19)
  TPS 8 (18)
  HPK 8 (9)
  Jokerit 8 (8)
  SaiPa 4 (4)
  Ässät 2 (2)
  Pelicans 1 (1)
  KooKoo 0 (0)
  Sport 0 (0)

  Eli käytännössä Kivilinna menee Espooseen, Ouluun tai Jyväskylään. HIFKillä ja Tapparalla on ehkä vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta käytännössä ovat jo ulkona.
   
 21. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Kiitos @Shardik vaivannäöstä! Lauantaina ja sunnuntaina Espoo Metro Areenalla sekä sen yhteydessä olevassa harjoitushallissa ratkaistaan paljon. Lauantaina pelataan välierät ja sunnuntaina mitalipelit B-, B2- sekä C-junioreissa. Lisäksi illalla Blues A kohtaa Ilveksen ensimmäisessä loppuottelussa. Alla nuo pelit, lauantain Kivilinnan kannalta tärkeimmät pelit on paksunnettu:

  Lauantai 2.4.
  klo 10:00 C-nuorten SM playoff Kärpät-Blues (Metro Areena)
  klo 11:00 C-nuorten SM playoff HIFK-TPS (Tapiola 2)
  klo 13:00 B2-nuorten SM playoff JYP-Blues EKS (Metro Areena)
  klo 14:00 B2-nuorten SM playoff Tappara-KalPa (Tapiola 2)
  klo 16:00 B-nuorten SM playoff Blues-Lukko (Metro Areena)
  klo 17:00 B-nuorten SM playoff Kärpät-JYP (Tapiola 2)
  klo 19:30 Nuorten SM-Liiga playoff Blues-Ilves (Metro Areena)

  Sunnuntai 3.4.
  klo 11:00 C-nuorten SM playoff pronssiottelu (Tapiola 2)
  klo 12:00 C-nuorten SM playoff finaali (Metro Areena)
  klo 14:00 B2-nuorten SM playoff pronssiottelu (Tapiola 2)
  klo 15:00 B2-nuorten SM playoff finaali (Metro Areena)
  klo 17:00 B-nuorten SM playoff pronssiottelu (Tapiola 2)
  klo 18:00 B-nuorten SM playoff finaali (Metro Areena)

  Laskeskelin myös itse noita pisteitä Bluesin, Kärppien ja JYPin osalta vertaillakseni yksittäisten otteluiden ja sarjojen merkitystä. Syystä tai toisesta sain Bluesille kertyneitä pisteitä vain 18 (Shardikin taulukossa niitä on 21). Muilta osin luvut täsmäävät. Voitko @Shardik tarkistaa, mistä sarjasta ero johtuu? Naisten A:n pelithän eivät esim. ole vielä alkaneet. Alla taulukkoni:

  Minimipisteet:
  Blues, Kärpät, JYP

  Liiga: 0, 5, 5
  Mestis: 0, 0, 0
  A-nuoret: 5, 3, 0
  B-nuoret: 5, 5, 5
  C-nuoret: 5, 5, 0
  B2-nuoret: 1, 0, 1
  Naiset: 2, 1, 5
  A-tytöt: 0, 0, 0
  C-tytöt: 0, 0, 0
  Yhteensä: 18, 19, 16

  Maksimipisteet:
  Blues Kärpät JYP

  Liiga: 0, 10, 10
  Mestis: 0, 0, 0
  A-nuoret: 10, 3, 0
  B-nuoret: 10, 10, 10
  C-nuoret: 10, 10, 0
  B2-nuoret: 5, 0, 5
  Naiset: 2, 1, 5
  A-tytöt: 5, 5, 5
  C-tytöt: 0, 0, 0
  Yhteensä: 42, 39, 35
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2016 klo 22.59
 22. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Bluesilla A-nuorissa finaalipaikka, joten sieltä tulossa minimissään kahdeksan pistettä.
   
 23. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Kiitos! Nyt on sitten tarkistuslaskentakin suoritettu. Joitain itselle tuntemattomia jengejä kyllä pelailee joissain sarjoissa, mutta tuskin kuuluvat Bluesin, Kärppien tai JYPin rinkiin.
   
 24. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Tänään siis pitkälti ratkotaan Kivilinnan kohtalo Final Four turnauksessa ja Nuorten 2. finaalissa. Blues C voitti tänään aamulla Kärpät C:n jatkoerässä 6-7. Blues finaaliin ja Kärpät pronssipeliin, jotka pelataan huomenna. Nyanssina, että Kärpät tasoitti pelin 6-6:n ilman maalivahtia varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

  Top 3 seuraa pisteineen tällä hetkellä (suluissa mahdolliset maksimipisteet):
  Blues 29 (40)
  Kärpät 22 (35)
  JYP 16 (28)

  JYPin, HIFK:n, Tapparan mahdollisuudet ovat nyt teoreettisestikin menneet.

  Päivittelen kenties tätä viestiä päivän mittaan.

  Edit.: Päivitetty B2 ja B pelit, pl. Kärpät B -JYP B, joka on vielä käynnissä. Kärpät tosin viemässätuota peliä (40min 4-0).

  Edit2.: päivitetty Kärpät-JYP B tulos. JYP ulkona.

  E3: päivä päivitetty pulkkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2016 klo 22.11
 25. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Irvokasta sinänsä jos Kivilinna-palkinnon voittaa jengi, jonka edustusjoukkue jäi sarjan viimeiseksi ja meni konkurssiin. Toisaalta kertoo sitten äärimmäisen vahvasta ruohonjuuritason jääkiekkotyöstä muualla organisaatiossa.