Onko? En ole itse tainnut kuulla tästä syystä, löytyykö se lakiluonnoksesta tai jostain? Siis suora sitaatti jossa sanotaan, että poliittisten lakkojen lyhentämisen syy on nimenomaan tämä?Tuppurainen tietää hyvin (kuten koko SAK, eiku SDP), että rajoitusten taustalla on ulkomaisten sijoittajen luottamus Suomen teollisuuden toimitusvarmuuteen.
Oli Tuppuraisen logiikka taas eilen terävimmillään, hänen vaatiessaan lukuja poliittisten lakkojen lyhentämisen vaikutuksesta työllisyyteen. Tuppurainen tietää hyvin (kuten koko SAK, eiku SDP), että rajoitusten taustalla on ulkomaisten sijoittajen luottamus Suomen teollisuuden toimitusvarmuuteen.
Tuppurainen vakuutti taas jälleen poliittisten lakkojen olevan ääriharvinaisia (oliko se fraasi 6 min. vuodessa), ja sen vakuudeksi SAK löi viennin ja tuonnin lähes kuukaudeksi kiinni. Priceless.
Juu, hallitus ne lakot päätti järjestää. Tai siis ilmeisesti hallitus pakotti ay-liikkeen lakkoilemaan, vaikka hallituksella on valtava johtajuuskriisi. Tästä tulee mieleen tilanne jossain epäterveessä parisuhteessa, jossa huomattavan vastenmielisellä tavalla käyttäytyvä osapuoli karjuu, että katso nyt mitä pakotit mut taas tekemään.Hallitus on epäonnistunut pahasti työmarkkinapolitiikassaan ja etenkin viestinnässään, joka on aiheuttanut tämän kriisin.
Juu, hallitus ne lakot päätti järjestää. Tai siis ilmeisesti hallitus pakotti ay-liikkeen lakkoilemaan, vaikka hallituksella on valtava johtajuuskriisi. Tästä tulee mieleen tilanne jossain epäterveessä parisuhteessa, jossa huomattavan vastenmielisellä tavalla käyttäytyvä osapuoli karjuu, että katso nyt mitä pakotit mut taas tekemään.
Niin siitähän on ihan valtionvarainministeriön laskelmat olemassa, että koko hallituksen kaavaileman työrauhalainsäädännön vailkutus työllisyyteen on alle 300 henkilötyövuotta ja vaikutus bruttokansantuotteeseen muistaakseni 10-30 miljoonaa euroa. Eli esimerkiksi Antti Rinteen palkkatuki-Tinder oli huomattavasti merkittävämpi asia työllisyyden näkökulmasta.Oli Tuppuraisen logiikka taas eilen terävimmillään, hänen vaatiessaan lukuja poliittisten lakkojen lyhentämisen vaikutuksesta työllisyyteen. Tuppurainen tietää hyvin (kuten koko SAK, eiku SDP), että rajoitusten taustalla on ulkomaisten sijoittajen luottamus Suomen teollisuuden toimitusvarmuuteen.
Tuppurainen vakuutti taas jälleen poliittisten lakkojen olevan ääriharvinaisia (oliko se fraasi 6 min. vuodessa), ja sen vakuudeksi SAK löi viennin ja tuonnin lähes kuukaudeksi kiinni. Priceless.
Tässä täytyy huomioida myös se, että edelliset hallitukset ovat peruneet toimensa, kun ammattiliitot ovat jyrähtäneet. Suunnitellut uudistukset on jätetty tekemättä, ongelma on "hoitunut" sillä tavalla. Ja varmasti samoin olisi käynyt myös nyt, kunhan hallitus olisi vaan perunut suunnitelmansa. Kummalla tavalla parempi, jokaisella on siihen oma mielipiteensä.Taitaa olla niin, että vuosina 1994-2023 poliittisten lakkojen seurauksena menetettyjä työpäiviä oli yhteensä vähemmän kuin pelkästään tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Tässä kohtaa voi siis hyvinkin sanoa, että hallitus itse teki ongelman sellaisesta asiasta, joka ei ole ollut ongelma.
Kuten nytkin. Aktiivisena toimijana ay-liike, kärsijöinä mm. jokainen, johon valtiontalous vaikuttaa.Yleensä konflikteissa on useampi kuin yksi osapuoli.
Hallituksella ei siis mielestäsi ole mitään osuutta asiaan? No kaikilla on oikeus mielipiteeseen.Kuten nytkin. Aktiivisena toimijana ay-liike, kärsijöinä mm. jokainen, johon valtiontalous vaikuttaa.
Kerro toki, miten hallitus pakotti ay-liikkeen lakkoilemaan.Hallituksella ei siis mielestäsi ole mitään osuutta asiaan? No kaikilla on oikeus mielipiteeseen.
En kai missään kohtaa ole väittänyt että olisi pakko lakkoilla.Kerro toki, miten hallitus pakotti ay-liikkeen lakkoilemaan.
En tiedä, ajatteliko hallitus niin, mutta ay-liikkeen tuhovoimainen ja yhteistyöhaluton sekä -kyvytön reaktio saattoi järjettömyydessään ainakin skaalan puolesta yllättää.On vaan aika naivia kuvitella, että kun lähtee tekemään yksipuolisesti historiallisen suuria heikennyksiä kerralla työmarkkinoille, että sillä ei olisi seurauksia.
Itse pelkäsin syksyllä jopa pahempia lakkoja. Onneksi vain SAK on lakkoillut laajemmin.En tiedä, ajatteliko hallitus niin, mutta ay-liikkeen tuhovoimainen ja yhteistyöhaluton sekä -kyvytön reaktio saattoi järjettömyydessään ainakin skaalan puolesta yllättää.
Noni, löysimme yhteisen sävelen, ja niiden erimielisyyksien kanssa varmasti voimme elää jotka meillä on. Tämä tilanne todellakin vaatisi aitoja yhteistyössä käytäviä neuvotteluja. Uskon, että esimerkiksi palkattomasta sairauslomapäivästä voidaan helposti luopua, jos se auttaa viemään sovintoa eteenpäin.Toivoisin vain, että osapuolet oikeasti neuvottelisivat pitkäkestoisista ratkaisuista uudistaa työmarkkinaa. Nämä asiat mistä tapellaan on ihan toissijaisia ongelmia. Siksi kritisoin nimen omaan hallitusta tilanteeseen ajautumisesta. Toki syynsä on kaikissa osapuolissa.
Juurikin näin.Noni, löysimme yhteisen sävelen, ja niiden erimielisyyksien kanssa varmasti voimme elää jotka meillä on. Tämä tilanne todellakin vaatisi aitoja yhteistyössä käytäviä neuvotteluja. Uskon, että esimerkiksi palkattomasta sairauslomapäivästä voidaan helposti luopua, jos se auttaa viemään sovintoa eteenpäin.
Ei tullut a-studiossa demareilta oikeastaan mitään keinoja saada Suomen taloutta ja julkista velkaantumista parempaan kuntoon. Aiemmin demarit tekivät ehdotuksen, joka vähensi työpaikkoja...
Onko niin, että hallituksen politiikka on sittenkin demareiden mielestä ainoa järkevä vaihtoehto?
Joo joku Lindtmanin syksyllä mainostama varjobudjetti siellä ilmeisesti hetken oli, joka sitten talvella hävitettiin kaikessa hiljaisuudessa, kun ei sisältänytkään juuri mitään sopeutuksia (BenZ paljasti tämän kortin).Ei tullut a-studiossa demareilta oikeastaan mitään keinoja saada Suomen taloutta ja julkista velkaantumista parempaan kuntoon. Aiemmin demarit tekivät ehdotuksen, joka vähensi työpaikkoja...
Onko niin, että hallituksen politiikka on sittenkin demareiden mielestä ainoa järkevä vaihtoehto?
Yllätyitkö? Eihän demareilla ole koskaan ollut muuta talouslääkkeitä kuin (suurituloisten) verot ylös ja lisää velkaa.Ei tullut a-studiossa demareilta oikeastaan mitään keinoja saada Suomen taloutta ja julkista velkaantumista parempaan kuntoon. Aiemmin demarit tekivät ehdotuksen, joka vähensi työpaikkoja...
Onko niin, että hallituksen politiikka on sittenkin demareiden mielestä ainoa järkevä vaihtoehto?
Ei kai tässä kukaan ylläty, mutta päätä alkaa aina särkeä noita horinoita kuunnellessa. Tänään ei sentään talous-Mäkynen ollut paikalla. No, sisältö ei kuitenkaan muuttunut miksikään.Yllätyitkö? Eihän demareilla ole koskaan ollut muuta talouslääkkeitä kuin verot ylös ja lisää velkaa.
Ehkä se kertoo jotain, eikä mitenkään positiivisessa valossa, meistä (tai osasta) suomalaisista, että näin asia on.Ja nämä demarit on gallupin mukaan suosituin puolue... Ei vaan voi ymmärtää.
Sanoisin että paljossa pitää hallituksen onnistua, etteivät Demarit olisi seuraavien eduskuntavaalien ykkönen. Kannattaa siis jo valmistautua, että juuri esim. Matias Mäkynen on seuraavan hallituksen ministeri.Ja nämä demarit on gallupin mukaan suosituin puolue... Ei vaan voi ymmärtää.
Olipa kokonaisuutena turha keskustelu. Ei oteta kantaa, kun neuvottelut ovat ensi viikolla, joten löpistään lähetysaika ympäripyöreitä latteuksia.