2007 Stanley Cup Finaali: Anaheim vs. Ottawa

  • 82 256
  • 351

Aln

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Juurikin näin. Itsekin tykkäsin. Eikä Anaheim varmasti tule pelitapaansa mihinkään muuttamaan. Onneksi NHL:ssä ei taklaaminen ole kiellettyä, mikä mahdollistaa Anaheimin pelitavan vaalimisen. Sen sijaan typeristä jäähyistä, kuten Getzlafin poikkari, on päästävä eroon. Muutenkin Anaheimin jäähyt tulivat lähinnä mailasta kiinnipitämisistä, kampituksista ym. jotka on mahdollista kitkeä pois ilman merkittävämpää pelitavan muutosta.

Samaa mieltä, mutta tuli sieltä kyllä tuomareiltakin muutama helppo jäähy Duckseille. Silti muutama aivan järkyttävän tyhmä käähy, joista jo mainitsit Getzlafin poikkarin (oikeestaan poikkarit, niitähän kerkes viljellä kolme).

Muuten huikea matsi, molemmat veskat oli loistavia.

Fyysisyydeltäänhän kaukalossa ei ollut kun yks joukkue.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Pieksi kyllä mennen tullen sekä idän että lännen finaalit intensiteetissä. Ei nukuttanut hetkeäkään.

Emery vs. Giguere -taistosta sanoisin että kyllä Emeryltä edelleen pomppi kiekot eteen. Toisaalta J.S. onnistui aika hyvin räpeltämään mailansa kanssa Ottawan toisessa osumassa, mutta muuten tasaisempi suoritus maalilla.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Emery vs. Giguere -taistosta sanoisin että kyllä Emeryltä edelleen pomppi kiekot eteen. Toisaalta J.S. onnistui aika hyvin räpeltämään mailansa kanssa Ottawan toisessa osumassa, mutta muuten tasaisempi suoritus maalilla.

JS yritti kerran saada mailaa käteen mutta sitten piti torjua, sen jälkeen pakki nosti JS:n mailan ilmaan ja samalla tuli viivalta kuti, en sitten tiedä miten paljon se häiritsi torjumista, hyvä kutihan se oli.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikea peli

Viihdyttävää kiekkoa, kotijoukkue ahdingosta taisteluvoittoon lopussa; juuri niin sen pitääkin mennä. Selänne pelasi ihan hyvin, tuli parhaiten ehkä esille Ducksin avausmaalissa, jossa siirsi mustan McDonaldille takaoikealle, ja peli oli 1-1.

Ottawa oli ylivoimapelissä huomattavasti edellä ja tekikin molemmat maalinsa ankan istuessa boksissa. Tupeksivat tosin minuutin ja 50 sekunnin 5-3 -ylivoiman kakkoserässä, jossa Ankat oli muutenkin ihan kujalla. Kyllä se tapahtuu niin usein, että kun tulee pitkä, pitkä kahden miehen yv, alkaa joukkue vain siirtelemään ja hautomaan kiekkoa "aikaa on" -periaate mielessään.

Ankkojen taklauspeli oli vahvaa 1. ja 3. erässä. Påhlssonin kenttää ei tarvitse varmaan enää suitsuttaa? Joukkue osoitti jälleen myös henkisen vahvuutensa, kun pelataan tappioasemassa.

Hyvä ja hieno voitto nimenomaan henkiseltä kantilta (Ottawa ensimmäistä kertaa tappioasemassa näissä pudotuspeleissä[?]), mutta ei tämä vielä mitään ratkaise - ensi peli on paljon tärkeämpi. Kotietu olisi hyvä pitää, vaikka uskonkin, että Ankat pystyy voittoon myös Kanadan maaperällä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Tämä sopisi varmaan Mille naurat nyt? tai Hupaisia virheitä mediassa - ketjuihin mutta eilisessä Aaamulehdessä Jari Perkiö väitti että Anaheimin voittaessa Stanley Cupin Selänteellä olisi hyvät mahdollisuudet voittaa Hart Trophy. Ja minä kun luulin että Perkiö tietäisi jotain jääkiekosta kun oli Jääkiekkolehdessä joskus töissäkin.
 

Dani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomi, Real Madrid, Espanja, Argentiina
Mitähän pelejä sitä on 10 vuotta sitten katseltu, jos kehtaa väittää etteikö Selänne olisi silloinkin tärkeissä paikoissa uhrautunut? Ainoa ero 10 vuoden takaiseen on, että ainoat tärkeät pelit mies pelasi silloin maajoukkueessa.
Muutenkin ihmetyttää ihan helvetisti, mitenkä Selänteen pelikäsitystä ja syöttötaitoa jaksetaan jatkuvasti hehkuttaa, ihan kun ne eivät olisi olleet koko uraa lähes samalla tasolla.

Puolustuspelaaminen ei Teemulla ollut vielä nuorempana noin loistavaa ja uhrautuvaa, ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Minusta Selänne pelaa uskomattomasti tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa kokonaisvaltaisesti. Pelisilmäkin on kehittynyt vuosien varrella lähes eräiden legendojen tasoiseksi. Hyökkäyspäässä Teemu on tietysti ollut koko uransa loistava, mutta nyt Selänne pelaa paitsi loistavasti hyökkäyksessä, myös kuin puolustavan ketjun grinderi. Hanestä on tullut viime vuosina ns. täydellinen paketti. Josko se Coloradon polvivammaisena kolmosketjussa häärääminen sittenkin vei miehen taitoja vielä pykälää korkeammalle tasolle.
Tietysti vain oma näkemykseni.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Puolustuspelaaminen ei Teemulla ollut vielä nuorempana noin loistavaa ja uhrautuvaa, ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Voisikohan johtua siitä, ettei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ollut mitään järkeä pistää kaikkea peliin? Kuten jo totesin aiemmin, 10 vuotta sitten Teemulla ei ollut tärkeitä pelejä oikeastaan kuin maajoukkueessa. Ja niissä peleissä Teemu kyllä heittäytyi kiekon eteen ihan samalla tavalla kuin nyttenkin.

EDIT: Ja vielä lisäyksenä Paul Kariyan sanat miesten ensimmäisen Colorado ottelun jälkeen: "Teemu ei saa tarpeeksi tunnustusta syöttötaidoistaan" (ei ole sanatarkka sanamuoto, mutta aikalähelle sitä).
 

Dani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomi, Real Madrid, Espanja, Argentiina
Olet varmaan oikeassa. Jotenkin vaan haluan hehkuttaa 36 vuotiasta Selännettä kun uraa on seurannut Jokereiden korpivaelluksesta asti. Kavipä mies tuuppimassa vihellyksen jälkeen porukkaa pois Jiggyn sylistäkin. Jos Teemu vielä jonkun ottelun lopussa pudottaa hanskat ja pieksää Alfredssonin, olen ekstaasissa. ^^
Kuinka moni 36 vuotias tekee runkosarjassa 48 maalia, tekee playoffeissa lähes piste per peli ja vielä grindaa kaiken lisäksi. Onhan noita muutamia, mutta mielestäni viimeistään nyt on aika nostaa Selänne niiden _todella_ suurien pelaajien kastiin, eikä vertailla johonkin Bureihin etc.

lisä: Teemun syöttötaitoja en ole koskaan tarkoittanut kyseenalaistaa. Niistä hyötyi paljon muuan nykyinen pankinjohtajakin. :)
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
S. Niedermayer oli siinä maalinedustalla, ja veti poikittaisella jotain Ottawan pelaajaa selkään. Ottawan pelaajahan tietenkin kaatui. Pronger oli siinä vieressä, ja kun Ottawan pelaaja kaatui, niin prongerilla oli maila ottawan pelaajan edessä (ei kuitenkaan missään vaiheessa osunut ko. pelaajaan) Pronger veti mailan sen ottawan pelaajan edestä pois, ettei se olisi jäänyt sinne alle, että hän olisi pystynyt vielä pelata mailallaan.

Tuosta Youtube -pätkästä yritin nähdä, missä vaiheessa tarkalleen kulmassa olevan dumarin käsi nousee pystyyn. Pronger puolustaa Heatley'ä maalin takana, Heatley pyörähtää kiekon kanssa, Prongerin maila käy muutamaankin otteeseen kiekollisen keskivartalossa. Tuossa vaiheessa tuomarin käsi nousee pystyyn.

Tuosta Niedermayerin poikkarista olisi kai teoriassa voinut tulla toinen jäähy, mutta ehkei sentään tällaisessa tilanteessa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kuinka moni 36 vuotias tekee runkosarjassa 48 maalia, tekee playoffeissa lähes piste per peli ja vielä grindaa kaiken lisäksi.

Tuohon ensimmäiseen vastaus on helppo: Ei kukaan. Lainaus jatkoajan jutusta "Teemu Selänteestä (synt. 1970) tuli ensimmäinen pelaaja, joka on yli 35-vuotiaana tehnyt kahtena peräkkäisenä kautena yli 40 maalia ja tällä kaudella vanhin pelaaja (36v.), joka on tehnyt yli 45 maalia runkosarjassa.", pisteitä pudotuspeleissä Teemun ikäiset on mahdollisesti tehnyt enemmänkin, mutta eihän Teemukaan sentään täydellinen ole.
Hieno mies, ja hieno ura, vaikkei cuppia ikinä voittaisikaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kyllähän Teemu on kova jätkä, mutta kun puhutaan parhaista yli 35-vuotiaista, niin maailmassa on vain yksi Joe Sakic.

Duckin pelityyli miellyttää silmää, puolustus on rautaa, ja joukkue täynnä työmyyriä. Kovaa ja joskus vielä kovempaa peliä. Heille mestaruuden soisi, mutta niin sen soisi myös pääkaupungin pojille. Sens on pelannut hienon kauden.

Huikea sarja tulossa.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
kyllähän Anaheimille voittoa ihan tosissaan toivoo. Ja juurikin Selänteen takia. Olin jo pari vuotta sitten varma, että Selänteen ura on ohi mutta mitä vielä. Hienoa olla väärässä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämä sopisi varmaan Mille naurat nyt? tai Hupaisia virheitä mediassa - ketjuihin mutta eilisessä Aaamulehdessä Jari Perkiö väitti että Anaheimin voittaessa Stanley Cupin Selänteellä olisi hyvät mahdollisuudet voittaa Hart Trophy. Ja minä kun luulin että Perkiö tietäisi jotain jääkiekosta kun oli Jääkiekkolehdessä joskus töissäkin.

Samalle tuli naureskeltua. Olikohan siinä vain käynyt kaksi asiavirhettä, tarkoitettu kuitenkin ihan jotain järkevää? Se loppukappalehan siinä jutussa käsitteli Alfredssonia ja kun Selänteen nimen kohdalle siinä ainoassa kohtaa vaihtaa Alfredssonin, niin asia alkaa tuntua järkevämmältä. Toki sitten pitäisi vielä erottaa Conn Smythen ja Hartin erot...

Alfie siis viemässä Conn Smytheä, se voisi olla sen jutun oikea pointti, siitä kun nyt on puhuttu muutenkin. Hartiin on jo nimetty ehdokkaiksi Crosby, Luongo ja Brodeur ja äänestyskin on käsittääkseni jo pidetty, kuten varmasti Perkiökin hyvin tietää. Tulokset sitten julkaistaan vasta pleijareiden jälkeen.

Mutta ehdotonta siguainesta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anaheim ottaa jäähyjä, voiko tuohon paljon muuta todeta. Koko kauden joukkue on pelannut omaa peliään ja rapatessa on roiskunut jäähyjen muodossa, mutta nyt Ankat porskuttavat samalla tyylillä finaaleja ja voittavasti. En tiiä muista, mutta ite oon tykänny! Itseä on aina rasittaneet tps-kiekkotyyppiset kommentit "ei niitä pelejä boksissa istumalla voiteta". Anaheim ei todellakaan pelaa mitään pullopersekiekkoa vaan ajoi kovaa, karvasi ja väänsi kulmissa. Olin aika ekstaasissa koko pelin.

Juurikin näin. Itsekin tykkäsin. Eikä Anaheim varmasti tule pelitapaansa mihinkään muuttamaan. Onneksi NHL:ssä ei taklaaminen ole kiellettyä, mikä mahdollistaa Anaheimin pelitavan vaalimisen. Sen sijaan typeristä jäähyistä, kuten Getzlafin poikkari, on päästävä eroon. Muutenkin Anaheimin jäähyt tulivat lähinnä mailasta kiinnipitämisistä, kampituksista ym. jotka on mahdollista kitkeä pois ilman merkittävämpää pelitavan muutosta.

Koskahan muutkin Anaheim-fanit ja sympatiseeraajat oppisivat nauttimaan ja arvostamaan tätä asiaa ja lopettaisivat tuon jatkuvan jäähyistä itkemisen? Tätä itkua Anaheimin saamista jäähyistä on nyt jatkunut koko pudotuspelien ajan ottelusarjasta riippumatta.

Anaheim on pelitapansa vanki, mutta hemmetin hienosti sitä varten valmistautunut ja harjoitellut. Jäähyjä tulee ja niitä tapetaan. Se kuuluu jääkiekkoon ja nyt nähdään erinomaista esimerkkiä, miten se kuuluu myös voittavaan jääkiekkoon.
 

Salama44

Jäsen
Näin tämän vuoden finaalissa käy;

Game 1 ANA-OTT 3-2 OT
Teemu Selänne 2 maalia, toinen maali jatkoajalla voittomaali.
Game 2 ANA-OTT 2-1
Rob Niedermayer 1+1, voittomaali Corey Perry 3. erän lopussa.
Hyvin veikattu tähän asti vaikka ei mentykään jatkoajalle. Selänteellä oli ensimmäisessä ottelussa yksi syöttö ja yksi tolppa. Ehkä ne maalit tulevat toisessa pelissä? Selänne on kuitenkin täydessä iskussa jo ensimmäisen pelin perusteella.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Koskahan muutkin Anaheim-fanit ja sympatiseeraajat oppisivat nauttimaan ja arvostamaan tätä asiaa ja lopettaisivat tuon jatkuvan jäähyistä itkemisen? Tätä itkua Anaheimin saamista jäähyistä on nyt jatkunut koko pudotuspelien ajan ottelusarjasta riippumatta.

Anaheim on pelitapansa vanki, mutta hemmetin hienosti sitä varten valmistautunut ja harjoitellut. Jäähyjä tulee ja niitä tapetaan. Se kuuluu jääkiekkoon ja nyt nähdään erinomaista esimerkkiä, miten se kuuluu myös voittavaan jääkiekkoon.

Hetkonen, vain sen takia että Anaheim ottaa oikeasti tyhmiä jäähyjä niin Ducks-fanit eivät saisi valittaa niistä jäähyistä jotka ovat helvetin heppoisesti tuomittuja?? Ei näin. Totta vitussa tulee jäähyjä kun on liigan fyysisin joukkue, sille ei voi mitään. Mutta jos tuomarit jakelevat "oikeiden" jäähyjen lisäksi aivan uskomattomia jäähyjä täysin linjan vastaisesti niin totta vitussa siitä valitetaan.

Ja eiköhän se suurin itku ole kuitnekin ollut siitä Datsyukin jäähystä ja silloin itkijät eivät todellakaan olleet Ducks-faneja...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mutta jos tuomarit jakelevat "oikeiden" jäähyjen lisäksi aivan uskomattomia jäähyjä täysin linjan vastaisesti niin totta vitussa siitä valitetaan.

Niitä pieleen vihellettyjä jäähyjä tulee ihan tasapuolisesti molemmille joukkueille, jos vaan osaa katsella ilman värilaseja. Se on jääkiekkoa ja se on kestettävä. Pelaajatkin sen kestää. Siksi mun mielestä se ruikuttaminen on suht turhaa, kun pelaajat keskittyvät vain ja ainoastaan siihen alivoiman tappamiseen. Eikä siellä tähän asti ole ketään juuri oikeusmurhattu, että niin tolkuttomasti tarvitsisi jatkuvasti kierros kierrokselta mouhuta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niitä pieleen vihellettyjä jäähyjä tulee ihan tasapuolisesti molemmille joukkueille. Jos vaan osaa katsella ilman värilaseja.

Sinä ilmeisesti olet tällainen henkilö? Muistaakseni sinä kitisit itse nimenomaan tuosta Datsuykin jäähystä täysin linjan vastaisena tjsp. Ja taisitpa marista väärästä vaihdostakin samassa matsissa vai mitä?

Totta helvetissä molemmille joukkueille tulee vähän heppoisemmin vihellettyjä jäähyjä, ei kai kukaan sitä ole kieltänyt. Pointti onkin siinä että kaikki niistä valittavat kuten surkeista vihellyksistä tuleekin valittaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sinä ilmeisesti olet tällainen henkilö? Muistaakseni sinä kitisit itse nimenomaan tuosta Datsuykin jäähystä täysin linjan vastaisena tjsp. Ja taisitpa marista väärästä vaihdostakin samassa matsissa vai mitä?

Totta helvetissä molemmille joukkueille tulee vähän heppoisemmin vihellettyjä jäähyjä, ei kai kukaan sitä ole kieltänyt. Pointti onkin siinä että kaikki niistä valittavat kuten surkeista vihellyksistä tuleekin valittaa.

Olen toki valittanut tuosta yhdestä matsista. Mutta tämä Anaheim-touhu on nyt jatkunut pelistä toiseen ja ottelusarjasta toiseen. Siksi se alkaa tuntua aika väyneeltä läpältä.

Nauttikaa pelistä ja siitä hienosta alivoimastanne.
 
Teksti-tv:stä luin Selänteen kommentteja yön pelistä. Teemu kertoili seuraavaa: "- Täytyy sanoa, että olo on todella helpottunut. Jännitin peliä paljon enemmän kuin odotin. Varsinkin alussa oli ihmellinen olo. Vähän oli rytmi sekaisin, Selänne totesi uransa ensimmäisen NHL-finaalin jälkeen."

Onko Henkka taas sitä mieltä, että Teemu paskoi housuunsa?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olen toki valittanut tuosta yhdestä matsista. Mutta tämä Anaheim-touhu on nyt jatkunut pelistä toiseen ja ottelusarjasta toiseen. Siksi se alkaa tuntua aika väyneeltä läpältä.

Nauttikaa pelistä ja siitä hienosta alivoimastanne.

Niin, ehkäpä Anaheim fanit ovat sitä mieltä että kaikkien oikein jäähyjen päälle tulee liikaa niitä "vääriä" jäähyjä. Mitä sitten? Pistä ignorelle ne jotka sinun mielestä marisevat liikaa, jokaisessa ottelusarjassa on ollut törkeitä tuomarivirheitä ja Ducksit niistä ovat kärsineet kaikkein eniten.

Parhaimpana esimerkkinä Pronger-incident jossa tuomarit antoivat täysin puhtaasta niitistä femman ja suihkun Special Niedsille vaikka se piti mennä Prongerille. Ja koska Pronger ei saanut tilanteesta tuomareilta mitään, oli liigan pakko napsaista yksi ottelu pelikieltoa jota kaikella todennäköisyydellä ei muuten olisi tullut (vrt. case Alfredsson).

Ei tainnut Wingsit joutua moisten oikeusmurhien kohteeksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Teksti-tv:stä luin Selänteen kommentteja yön pelistä. Teemu kertoili seuraavaa: "- Täytyy sanoa, että olo on todella helpottunut. Jännitin peliä paljon enemmän kuin odotin. Varsinkin alussa oli ihmellinen olo. Vähän oli rytmi sekaisin, Selänne totesi uransa ensimmäisen NHL-finaalin jälkeen."

Onko Henkka taas sitä mieltä, että Teemu paskoi housuunsa?

Vaikea tuosta sanoa, nyt oli sen verran hyvä peliesitys koko Ankkalaumalta, että jännitys taisi purkautua ihan oikealla tavalla. Voittajaksi kasvamisen operaatio etenee nähtävästi hyvässä vauhdissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Parhaimpana esimerkkinä Pronger-incident jossa tuomarit antoivat täysin puhtaasta niitistä femman ja suihkun Special Niedsille vaikka se piti mennä Prongerille. Ja koska Pronger ei saanut tilanteesta tuomareilta mitään, oli liigan pakko napsaista yksi ottelu pelikieltoa jota kaikella todennäköisyydellä ei muuten olisi tullut (vrt. case Alfredsson).

No toki tuollaisista isoista virheistä pitää keskustella, mutta kun linja on tuntunut olevan se, että joka matsista tuntuu nyt löytyvän tilanteita, joissa Anaheimia on muka yritetty oikeusmurhata. Se on mielestäni niin turhaa valitusta, kun vastustajakin siellä saa omansa.

Noh, onneksi Anaheim selvitti tämän Niedermayerin "oikeusmurhan" venymällä ja meni jatkoon. Lähinnähän Ankat melkein hyötyi tilanteesta joukkuehengen nostattamisen kannalta. Mutta miksi porata siitä enää jälkikäteen? Se oli yksi kanto kaskessa, joka hienosti selvitettiin, who cares anymore.

Ei tainnut Wingsit joutua moisten oikeusmurhien kohteeksi.

Ehkä oli, ehkä ei. Ei nyt ole mitään innostusta lähteä mitään mennyttä enää kaivelemaan. Katseet tulevaan.
 
Vaikea tuosta sanoa, nyt oli sen verran hyvä peliesitys koko Ankkalaumalta, että jännitys taisi purkautua ihan oikealla tavalla. Voittajaksi kasvamisen operaatio etenee nähtävästi hyvässä vauhdissa.

Ajattelin vain kuin silloin kun tästä oli viimeksi puhetta, niin sain sellaisen käsityksen, että olisit sysäämässä Anaheimin loppuhetkien panikointia suoraan Selänteen niskaan ja ennen kaikkea siihen, että Teemu sattuu olevan suomalainen.

Siksi kiinnostuin ja päätin kysyä. Kommentit olivat kuitenkin tällä kertaa Teemulla ihan saman suuntaisia. Detroitia vastaan Teemua jännitti (vaihtopenkillä), sillä Detroit vyöryi kovaa ja meinasi tulla lopussa ohi. Tällä kertaa Teemua jännitti elämänsä ensimmäinen Stanley Cupin finaalipeli. Pieni jännäkakka Teemulle, ja muille ensikertalaisille, suotakoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös