2007 Stanley Cup Finaali: Anaheim vs. Ottawa

  • 82 226
  • 351

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Paniikkinappulan painaminen ei ole tarpeellista senaattoreiden taholta. Ja puheet ykköskentän hajottamisesta voidaan lopettaa alkuunsa. Ensimmäisessä Spezzan kentän tehottomuus johtui lähinnä kentän ylipäätänsä huonosta pelistä eikä niinkään Påhlssonin kentän toimista. Näin tilanteen samalla tavalla kuin itse herra Spezza: "There's no need for rash changes right now. Like I said, it was more what we did to ourselves than what they did to us. They didn't stop us, we stopped ourselves." Ja kyllä Murraykin tilanteen ymmärtää eikä ala hätiköimään turhia, kokemusta löytyy häneltä sen verran.

Ensimmäinen peli todisti minulle että Ankat on ehdottomasti kaadettavissa pelin parantamisen kautta. Ekassa yksikään kentistä ei pelannut lähelläkään omaa tasoaan ja silti tuloksena oli vain maalin tappio. Toivotaan että seuraavassa joka kenttä petraa hieman niin tulos on luultavasti aivan eri. Erään henk.koht. suosikkini Chris Neilin odotan parantavan peliään reilusti ja pelaavan sillä sykkeellä mitä aiemmin on nähty, hän jos kuka voi herättää joukkueen.

Luottoa löytyy siihen että tänään ankat kaatuu helposti kotonaan ja seuraavassa sitten Senaattorien kotiareenan hurmio kantaa joukkuettaan hurjaan lentoon.
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Katseet alkavat vähitellen kohdistua toiseen finaaliin Honda Centerissä. Luotto Anaheimiin on kova ja uskon, että Ottawaan lähdetään 2-0 asemista. Turhat jäähyt pois ja tasaisella peluutuksella Sens kumoon. Odotan McDonaldilta jälleen hyvää suoritusta, loistava pelaajatyyppi. Påhlssonin kenttä vei avauksen 1-0, mutta nyt on aivan eri peli, mutta toivotaan parasta. Maalivahtipeli meni aika tasan, ehkä Giguere oli hieman varmempi.

Nyt vain latailemaan akkuja, että pelin alkaessa ollaan täydessä iskussa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks
Kyllähän sä kokeeseen kerkeet, sillä pelihän loppuu kuuden maissa tavallisesti. :) Itsellä kans koe huomenna ja pitää kait se silti laittaa herätyskello soimaan kahdelta.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Kyllähän sä kokeeseen kerkeet, sillä pelihän loppuu kuuden maissa tavallisesti. :) Itsellä kans koe huomenna ja pitää kait se silti laittaa herätyskello soimaan kahdelta.

Laita vasta 3:lta eikös lähetys ala vasta 2:50?
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laita vasta 3:lta eikös lähetys ala vasta 2:50?

En ihmettelisi yhtään, vaikka itse peli alkaisi vasta 10-15 minuuttia yli kolme, koska Canal lähettää NHL:n "suorat lähetyksensä" kuitenkin parikymmenen minuutin viiveellä - syystä tai toisesta. Oikeudet maksaa kai vähemmän.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Töistä vapaata "kuumeen" takia. ;>

Kyllä nää finaalit pitää pyhiks luokitella varsinkin kun lempijoukkue pelaa siellä. Plussaa tän yön peliin tuo se kun Jalo selostaa, Kölli myös menettelee paremman puutteessa.

Jospa myös tänään nähtäisiin tappeluja, ne piristää aina.
 

TML

Jäsen
Jotain lyhyttä raporttia.

Tasoltaan toinen matsi jäi edellisen varjoon mutta sama käsikirjoitus suurinpiirtein oli voimassa. Ducks vei ja Sens koitti puolustaa. Alkuun Påhl ja kumppanit olivat jäällä Prongerin ja S. Niedsin kanssa ainakun Spezzan kenttä tuli jäälle. Loppuen lopuksi Carlyle huomasi ettei siellä Prongeriakaan tarvita ja Huskinskin pelasi välillä Spezzan kenttää vastaan.
Otteluketju on täynnä Påhlssonin hehkutusta (ei vähiten minun takia) joten en tässä rupea hehkuttelemaan, mutta ainakin kahden ottelun jälkeen voi sanoa että Spezza on lyöty. Tänään hän oli yksi kentän surkeimpia. Silmiinpistävää oli hänen kiekonmenetykset etenkin omalla alueella ja keskialueella. Lisäksi hän oli järkyttävän huono omassa päässä.

Sensin parasta osaamista oli Emery, Philipps ja Volchenkov. Tuo pakkipari on kyllä todella mahtava. Hyökkääjistä Sensillä ei noussut esiin kukaan. Täynnä lampaita.

Ducksilla taas koko jengi näytti miten pelataan eikä heikkoja lenkkejä löytynyt. Jotkut luokittelee McDonaldin, itse en. Getzlaf pelasi kelpo pelin mutta ei ollut yhtä dominoiva mitä aiemmissa peleissä.
Pakkikolmikko oli eleettömän varma ja luuti loistavasti. Viimeisenä lukkona tietenkin Jiggy joka oli varsinkin avauserässä maaginen.

Sensillä jää hieman pohdittavaa ainakin Comrielle ja Schaeferille. Avopaikat mutta nou maalia. Muutenkin Schaeferin näin ekaa kertaa kolmannessa erässä.

Paljon täytyy Sensin keksiä konsteja kotipeleihinsä ja uskonkin että kovempaa tulevat siellä. Ainoa vain että tätä Ducksin hienoa joukkuetta vastaan se ei välttämättä riitä!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ducksilla taas koko jengi näytti miten pelataan eikä heikkoja lenkkejä löytynyt. Jotkut luokittelee McDonaldin, itse en. Getzlaf pelasi kelpo pelin mutta ei ollut yhtä dominoiva mitä aiemmissa peleissä.
Pakkikolmikko oli eleettömän varma ja luuti loistavasti.

Ylivoimalla McDonaldin ja Perryn pitäis saada enemmän aikaa, mutta kyllä Mc on mielestäni parantanu Detroit sarjasta selvästi otteitaan. Puolustus oli Anaheimilla kunnossa, mutta Jackman näytti olevan aina kusessa, kun kiekko oli hänellä.

Peli oli Anaheimilla lähes kokoajan aika hyvin lapasessa 5-3alivoimaa lukuunottamatta minkä Giguere hoiti loistavasti. McDonald tosiaan rupeaa saamaan juonesta kiinnit ja tasakentällisin mielestäni Teemu ja Andy pelaavat hyvin, mutta siitä puuttuu yksi palanen ja sen nimi on Kunitz. Pahlssonia ei voi liikaa hehkuttaa ja loistavaa duunia teki myös Moen, May ja Niedermayerkin varsinkin puolustussuuntaan. Ottawa oli vaisu ja olen samoilla linjoilla, kun TML ainoa valopilkku oli Emery joka oli kerrassaan jäätävä.

Nyt Ducks, hoitakaa se kannu Teemulle!
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Mahtavat fiilikset!

Olipa jälleen yksi ottelu. Ankat aloittivat ryminällä ja Ottawalta ei juuri ylivoimahyökkäyksiä nähty. Ducks kesti 5-3 YV:n toistamiseen, kiitos JSG! Huomattavaa todella oli Spezzan vaisu peli, jatkuvasti kiekonmenetyksiä keskialueella ja puhti oli poissa. Teme & McDonald olivat erityisesti vahvassa vireessä. Koko Anaheim näytti miten jääkiekkoa pelataan joukkueena, alivoimalla upeita kiekon eteen heittäytymisiä. Voittomaali oli upea Påhlssonin yksilösuoritus ja tarkka laukaus alanurkkaan ohi Emeryn. Påhlssonin kentältä jälleen vahva peli. Påhlsson vs Spezza 2-0. Ja Ottawassa jatkuu..

GO DUCKS!!!!!
 
Olihan taas peli. Jäi vähän kaksijakoinen mielipide, koska Anaheim hallitsi peliä ja loi enemmän maalipaikkoja. Ottawa taas sai luotua muutaman THE maalipaikan enemmän eli missä on tyhjää maalia tarjolla ja äijät sutii tolppaan. Maalit tietenkin ratkaisee ja oli Anaheimillakin jokunen noista-pitää-tehdä paikka.

Ottawa oli aluksi paremmalla jalalla liikkeellä kuin viimeksi, mutta kahdessa ensimmäisessä pelissä näyttää siltä, että se todellakin elää vain ykkösketjusta. Muissa sarjoissa teki muutkin maaleja. Nyt kun supertähdet ovat olleen vaisuhkoja, on Anaheim jyrännyt vastustamattomasti voittoihin. Seuraavaksi vaihdetaan areenaa ja nähtäväksi jää miten käy. Sen verran on jo varmaa, että oma ennustukseni ja odotukseni on onneksi mennyt päin persettä. Ottawan olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla vahvempi, mitä se nyt on ollut.

2 voittoa vielä ja olen tyytyväinen.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Oli kyllä hieno peli vaikka ei maaleilla juhlitukkaan. Täytyy kyllä ihmetellä tota Spezzan peliä. Kaveri ei saanut syöttöjä omille oikeastaan kummassakaan päässä kenttää. Ja voi herran jumala niitä hyökkäysalueen "taaksejättösokkoja" joita tuli myös ensimmäisessä pelissä. Onko Spezza kuitenkin vielä liian "poika" finaaleihin??

Nyt kun siirrytään ottawaan, niin saas nähdä toimiiko toi Spezzan ketju yhtään paremmin. Itse uskon, että ei toimi vaikka vaihto-oikeus ottawalla onkin. Mielestäni Spezzan kentän voi pimentää ankkojen kaikki muut kentätä paitsi tietty mcankan johtama.

Molemmat vahdit oli kyllä loistavia.

Nyt kolmannesta pelistä voitto ja pokaali Anaheimiin viidennessä pelissä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Påhlssonin Selke on siinä hilkulla, että voittaako mies sen, niin mitä väliä. Tällä menolla kaverille ojennetaan Conn Smythe.

Vahvalta näyttää Anaheim, todella vahvalta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Niin, viime öinen peli oli Anaheimilta jos mahdollista vieläkin vakuuttavampaa tekemistä, kuin ensimmäinen ottelu. Heikkoja lenkkejä on vaikea löytää ja nyt Ottawan parhaat maalipaikat tulivat käytännössä sen 5-3 yv:ssä ja viimeisten 5min aikana, siinäkin vain muutama, mikä kertoo Anaheimin vakuuttavasta puolustustyöskentelystä.
Påhlssonin ketju alisti Spezzat totaalisesti. Täystyrmäys suorastaan ollut nämä kaksi peliä, jos puhutaan näiden kahden kentällisen välisestä taistelusta.

Paras muutos oli Anaheimin pelissä ehdottomasti tyhmien jäähyjen loistaminen poissaolollaan. Kaikki jäähyt olivat käytännössä täysin ansaittuja. 5vs.5 pelissä Anaheimilla ei edelleenkään ollut mitään hätää. Sarjan tasakentällisin tehdyt maalit tällä hetkellä 4-0 Ankoille. Korutonta kertomaa.

Nyt mennäänkin sitten Kanadaan ja Ottawalla KAIKKI paineet niskassaan. Joukkueen on käytännössä pakko voittaa ensimmäinen kotipelinsä, koska muuten alkaa ollut lopun alun merkit ilmassa. Anaheimin kannattajana voi olla kohtalaisen levollisin mielin: Joukkue on pelannut vieraissa ainakin tuloksellisesti ihan yhtä vahvasti, kuin kotonaan ja jos Spezzan ketju jatkaa koomailuaan jatkossakin, niin mitään hätää ei ole. Jos Anaheim voittaa edes toisen näistä tulevista vieraspeleistään, niin ainakin minulla on vahva usko, että Anaheim hoitaa pytyn kotiin viidennessä pelissä Ankkalammella.

Let's go, Ducks!
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Kaksi finaalia pelattu ja Anaheim johtaa 2-0. Ennen loppuotteluita ennustin mestaruuden menevän Anaheimille. Perusteet ovat tässä:

1. Anaheimin pelaajilla on enemmän hävittävää. Tällä kertaa tilanne on kuitenkin päinvastainen: voittamisen pakon sijaan ajaa edelle voittamisen halu. Tässä muutama syy:

- Rob Niedermayer pelaa urallaan jo kolmatta kertaa Stanley Cup-finaaleissa. Mestaruutta mies ei ole pystynyt voittamaan (Panthers 1996 ja Mighty Ducks 2003).

- Selänne täyttää kesällä 37 ja pääsee vasta nyt pelaamaan finaaleissa. Todennäköisesti viimeinen tilaisuus voittaa Stanleyn pokaali.

- Giguere voitti kesällä 2003 Conn Smythe-palkinnon, mutta oli Anaheimin pelaajista ehkä eniten tappion katkeroittama: 7. finaalin ja mestaruuden häviäminen oli miehelle kova paikka.

- Chris Pronger. Yksi liigan parhaimpia puolustajia. Palkintokaapissa olympiakulta, MM-kulta ja Maailmancupin mestaruus. Mutta Stanley Cup puuttuu ja vuosi sitten tappio maratonfinaaleissa Carolinaa vastaan.

2. Maalivahtipeli. Toista kertaa Giguere ei suostu finaaleja häviämään (lue syy yläpuolelta). Emery on vuorostaan ensikertalainen finaaleissa. Cam Ward teki temput vuosi sitten ja torjui tulokaskaudella Hurricanesille Stanley Cupin. Samaa ihmettä emme näe Ottawan maalilla.

Vaikka Ottawa voittaisikin kaksi seuraavaa ottelua, Anaheim vie sarjan lopulta voitoin 4-2. Samalla täyttyy monen Ducks-veteraanin suuri unelma.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaas tietämättömälle, että tuleeko 3. finaali la-su -yönä Suomen aikaa vasta klo 2:50 alkaen Canalilta? Miten ihmeessä viikonloppumatsia ei pelata aikaisemmin, jos tuo pitää paikkansa? Baarissa olis kiva kattella peliä, mutta eipä sitä kerkiä yhtä erää kauemmin katsoa.
 

jampa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IF Guif, AC Milan, Philadelphia Flyers
kaikki ottelut pelataan samaan aikaan. yksi syy on 3 tunnin aikaero Kalifornian ja Ottawan välissä...
 

jr65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ankat jyrää fyysisyydellä, mestaruuspaita lähti tänään tilauksiin !

Kyllä tuo Ankkojen fyysinen pelitapa syö Senarit ikävä kyllä, mutta kuinkas nyt sitten kun siirrymme Scotia Bank Arenalle ja Senareilla on vaihtoetu puolellaan.
Voi tulla ns. pikavaihtoja heti aloitusten jälkeen. Nyt ainakin kahden eka pelin jälkeen on nähty mitä hyötyä on kun saa vaihtoedun. Pålssonin kenttähän on suorastaan dominoinut Alfien kentän tyystin ja sitten viellä tehneet voittomaalit siihen päälle. Mielestäni Ankoilla on laajempi materiaali, harmi vaan kun Kunitz ei ole mukana, niin oltais nähty tuo Temen kenttäkin oikeassa laajuudessaan.
Tilastot puhuvat ainakin aikasten vahvaa kieltä Ankkojen puolesta ja vanhan sanonnan mukanaan hyvällä puolustuksella ja maalivahdilla voitetaan mestaruuksia. Hyökkäyspäädyssä Ankkojen kaikki kentät ovat saaneet tehoja ja kun sitten Senareiden ykönen on ollut tosi vaisu, niin saapa nähdä kuin käy.
Temelle mestaruuden kyllä soisin, varsinkin nyt kun äijä on viellä kondiksessa sekä fyysisesti että henkisesti.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ehkä kaikkein pahinta Senatorissien kannalta on se fakta että Emery on seissyt päällään maalissa ja pitänyt joukkuetta pinnalla ja silti he on hävinneet.

Kuka uskoo että Emery pystyy vetämään samalla tasolla neljä matsia putkeen? Minä en ainakaan usko siihen, jossain kohtaa homma saattaa romahtaa.

Kyllähän tilastot on niin vahvasti Ducksien puolella että ihmeitä täytyy jo tapahtua Senatorssien kannalta.
 

jampa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IF Guif, AC Milan, Philadelphia Flyers
Ehkä kaikkein pahinta Senatorissien kannalta on se fakta että Emery on seissyt päällään maalissa ja pitänyt joukkuetta pinnalla ja silti he on hävinneet.

Tähän tekisi mieli lisätä Alfredssonin otteet voittomaalien tullessa: Game 1 kiekonmenetys omalla siniviivalla, Game 2 laiska backchecking tyyliin "pakit, hoitakaa te tämä"...

No en valita, Alfredsson ei oli suosikkipelaajani.

Tylsää muuten seurata otteluita ruotsalaisilla selostajilla jotka on niiiiiiin Ottawan puolella että välillä täytyy keskittyä hiljaaolemiseen ettei vaimo herää...

Miten on Canal+ suomalaisselostajat, onko neutraalia meininkiä vai Go-Ducks?
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Miten on Canal+ suomalaisselostajat, onko neutraalia meininkiä vai Go-Ducks?

Enemmän ehkä Ankka-meinikiä, muttei häiritsevästi. Eipä ole Ottawan pelissä ollut paljoa hehkutettavaa ensimmäisen ottelun ylivoimapelejä lukuunottamatta. Ehkä Påhlssoneja on hehkutettu enemmän kuin Selänteen vitjaa.

Pitäisin kyllä ihmeenä, jos Ottawa nousee taistelemaan tosissaan kannusta. Påhlssonit on pitänyt ykkösketjun hyvin nuhteessa, mutta uskooko Senators tosissaan vaihtoedun helpottavan urakkaa? Jos ykkösketjua pyritään peluuttamaan muita kuin Ducksin kolmosta vastaan, niin oma peli kai siitä sekoaa.
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Jos Påhlssonin Selke on siinä hilkulla, että voittaako mies sen, niin mitä väliä. Tällä menolla kaverille ojennetaan Conn Smythe.

Vahvalta näyttää Anaheim, todella vahvalta.

Kyllähän se Con Smythe menee J-S:lle ,jos Anaheim voittaa. Ollut aivan jäätävä finaaleissa ja jo Detroit sarjassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tähän tekisi mieli lisätä Alfredssonin otteet voittomaalien tullessa: Game 1 kiekonmenetys omalla siniviivalla, Game 2 laiska backchecking tyyliin "pakit, hoitakaa te tämä"...

Joo ei ole ollut Alffi kyllä mitenkään häävi, mutta on selvinnyt täällä kohtuu helpolla - toisin kuin Spezza, jota on lyöty kuin vierasta sikaa. Tosi hienoa esimerkkiä loppuunasti pelaamisesta näytti kyllä Alffi tossa Pålssonin maalissa, ei voi tajuta miten tilanteen voi pelata noin löysästi.

Edelleen uskon kyllä itse, että Ottawa tarjoaa kotonaan paremman vastuksen, juurikin tuon peluutuksen ansiosta. Anaheimin voitto kolmannessa matsissa kyllä ratkaisee sitten sarjan. Kyllä näitä pelejä vähän pisempään katselis mielellään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös