Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Vai niin, missä siis tiedot edustusoikeuksista? IIHF:n virallisista säännöistä nämä kyllä löytyvät, niihin luotan hieman enemmän kuin johonkin Radio Voimaan. Ja totta kai olen tuon lukenut. Se ei poista sitä tosiasiaa, että vaikka Lambert menisi Kanadaan ensi kauden jälkeen, hän ei voi edustaa Kanadaa missään ikäryhmäkisoissa. Ja uskotko tosiaan, että pelaaja tieten tahtoen jättäytyisi kaikista ikäryhmäkisoista ennen draftia pois? Ne on aika tärkeitä scouteille.
Olen minäkin perillä IIHF:n säännöistä, mutta en pidä niitä niin mustavalkoisina kuten en koko IIHF:n toimintaa muutenkaan. Ihan varmasti Lambertin taustajoukot ovat tietoisia mahdollisuudesta edustaa Kanadaa, vai miksi muuten Brad mainitsisi edes koko asiasta?

Onhan näitä tapauksia ollut muutenkin. Zibanejad olisi voinut edustaa Suomea, mutta liitossa ei oltu hereillä ja sitten taas Barkovkin olisi voinut edustaa Venäjää. Mun mielestä on aika turhaa olla noin ehdoton siitä, että Lambert ei mihinkään lähde ja tänne jää, kun hän on edelleen kahden passin mies.
 
Pöö

Noma

Jäsen
Onhan näitä tapauksia ollut muutenkin. Zibanejad olisi voinut edustaa Suomea, mutta liitossa ei oltu hereillä ja sitten taas Barkovkin olisi voinut edustaa Venäjää. Mun mielestä on aika turhaa olla noin ehdoton siitä, että Lambert ei mihinkään lähde ja tänne jää, kun hän on edelleen kahden passin mies.
Paitsi että Zibanejadin Suomen-edustaminen olisi vaatinut kahden kauden pelaamista täällä ennen ensimmäistä arvoturnausta. Barkovin kohdalla muuten sama juttu, mutta vastaavien tapausten kohdalla on aiemminkin tehty poikkeuksia, että molemmat vanhemmat ovat lähtöisin jostakin maasta, mutta isän pelaajauran takia lapsi on syntynyt ja kasvanut toisessa maassa. Pohjois-Amerikastahan näitä löytyy pilvin pimein.
 
- Noma

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
C Aleksander Barkov
C Sebastian Aho
C Mikko Koivu
C Valtteri Filppula
C Erik Haula
C Roope Hintz
C Henrik Borgström
C Kalle Kossila
C Aapeli Räsänen
C Jesperi Kotkaniemi
C Rasmus Kupari
C Aleksi Saarela
-----------
C Sakari Manninen
C Juhani Tyrväinen
C Juho Lammikko
C Jere Sallinen
C Eetu Luostarinen
C Arttu Ilomäki

RW Mikko Rantanen
RW Kasperi Kapanen
RW Joonas Donskoi
RW Joel Armia
RW Jesse Puljujärvi
RW Markus Granlund
RW Janne Kuokkanen
RW Niklas Nordgren
RW Jesse Ylönen
----------------
RW Kaapo Kakko
RW MÖRKÖ Anttila
RW Niko Ojamäki
RW Kristian Kuusela

LW Patrik Laine
LW Mikael Granlund
LW Teuvo Teräväinen
LW Eeli Tolvanen
LW Artturi Lehkonen
LW Miikka Salomäki
LW Kristian Vesalainen
LW Aleksi Heponiemi
LW Saku Mäenalanen
LW Markus Hännikäinen
----------------
LW Harri Pesonen
LW Veli-Matti Savinainen
LW Toni Rajala
LW Joel Kiviranta

RD Rasmus Ristolainen
RD Sami Vatanen
RD Julius Honka
RD Ville Pokka
-------------
RD Henri Jokiharju
RD Jani Hakanpää
RD Oliwer Kaski

LD Esa Lindell
LD Olli Määttä
LD Miro Heiskanen
LD Olli Juolevi
LD Markus Nutivaara
LD Sami Niku
LD Juuso Välimäki
LD Juuso Riikola
----------------
LD Niko Mikkola
LD Mikko Lehtonen
LD Atte Ohtamaa
LD Miika Koivisto
LD Petteri Lindbohm

G Tuukka Rask
G Juuse Saros
G Antti Raanta
G Mikko Koskinen
G Joonas Korpisalo
G Harri Säteri
G Ville Husso
G Ukko-Pekka Luukkonen
G Kaapo Kähkönen
-------------------
G Kevin Lankinen
G Veini Vehviläinen
G Jussi Olkinuora

Vaikea tuosta on ketään valita kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä kohtaa jos katsotaan pari draftia eteenpäin, niin isoja nimiä kesälle 2021 on Kärppien Aatu Räty ja Samu Tuomaala. Molemmat voinee tässä kohtaa nostaa TOP10-varauksiksi. Rätyä on joissain paikoissa palloteltu jopa #1 pickinä.

Vuosi eteenpäin ja Brad Lambert kuuluu varmaankin oman ikäluokkansa kolmen parhaan pelaajaan joukkoon tällä hetkellä. Heidän drafti on siis kesällä 2022.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
U18-maajoukkueen kesäopiskeluviikko Kuortaneella on nyt takana päin ja reilun kuukauden kuluttua Vierumäellä kokoontuu tällainen joukkue:

Maalivahdit
Blomqvist Joel, Kärpät Oulu
Jatkola Juha, KalPa Kuopio
Silvennoinen Lukas, TPS Turku
Väyrynen Max, Blues Espoo

Puolustajat
Koskela Valtteri, JYP Jyväskylä
Lehmus Joona, Tappara Tampere
Määttä Rami, Ässät Pori
Niemelä Topi, Kärpät Oulu
Nyman Luka, Red Bull Salzburg, AUT
Ottavainen Ville, Kärpät Oulu
Paaso Arttu, Kärpät Oulu
Puutio Kasper, Kärpät Oulu
Rafkin Ruben, Tri-City Storm, USHL
Viro Eemil, TPS Turku

Hyökkääjät
Hirvonen Roni, Blues Espoo
Järventie Roby, Ilves Tampere
Karnaranta Valtteri, Ässät Pori
Korkalainen Veeti, KooKoo Kouvola
Lambert Brad, HIFK Helsinki
Liukas Eetu, TPS Turku
Luoto Oskari, Tappara Tampere
Mäenpää Juuso, Jokerit Helsinki
Määttä Joel, Sioux City Musketeers, USHL
Niemi Eero, Ässät Pori
Räty Aatu, Kärpät Oulu
Seppälä Jesse, Tappara Tampere
Suni Oliver, Kärpät Oulu
Tuomaala Samu, Kärpät Oulu
Uusikartano Riku, TPS Turku

Leirin päätteeksi julkistetaan Pikkuleijonien joukkue Hlinka Gretzky -turnaukseen.
 
Kokosin joskus 90-luvun suomalaislupaukset varausnumeroiden mukaan, joten aloitellaanpa samanlaista listausta myös 2000-lukulaisista nyt kun kahden ensimmäisen vuosikerran varaustilaisuudet on käyty. Edellisen vuosikymmenen listauksen löydät täältä.

#2 Kaapo Kakko -2001
#3 Jesperi Kotkaniemi -2000
#19 Lassi Thomson -2000
#20 Rasmus Kupari -2000 & Ville Heinola -2001
#35 Antti Tuomisto -2001
#64 Justus Annunen -2000
#73 Patrik Puistola -2001
#74 Niklas Nordgren -2000
#78 Sampo Ranta -2000
#83 Anttoni Honka -2000
#84 Mikko Kokkonen -2001
#98 Matias Maccelli -2000

Tuosta porukasta on hyvä ammentaa. Listaukseen on otettu top 100 -varaukset ja toki niiden ulkopuolellakin on paljon mielenkiintoisia nimiä. Palataan asiaan taas vuode kuluttua kun saadaan lisää nimiä listaan.
 
Viimeksi muokattu:
RELEASE THE KRAKEN

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
#20 Rasmus Kupari -2000
#19 Lassi Thomson -2000
#20 Ville Heinola -2001
Sellaista kyselisin, että miksi tuollainen järjestys? Muuten näyttäisi olevan varausnumerojärjestyksessä. Silmät vain sattuivat tarttumaan tuohon. Sai miettimään, että mitähän nyt en taas tajua, vai onkohan vain vahinko kyseessä.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Ralph

Jäsen
Jos artikkelissa mainittu Ville Ottavainen pääsee NHL:ään, niin toivottavasti Senatorsiin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Puutio oli muuten CHL Import Draftin historian (1992 ->) toinen suomalainen ykkösvaraus. Olli Määttähän sai vuonna 2011 kunnian olla ensimmäinen lajissaan. Kovaan joukkoon Puutio pääsi muutoinkin, sillä siinä missä CHL-varaustilaisuus oli alkuaikoina aikalailla vitsi - Tai ainakin varaukset olivat sellaisia ykkösvarausta myöten - on tuolla kärkijoukoissa kuitenkin historian kuluessa liikkunut varsin koviakin nimiä Top-5 joukossa aina Zdeno Charasta Nino Niederreiteriin ja Andrej Sekerasta Leon Draisaitliin.

Koko varaustilaisuuden ykkössija ei tuo Puution pöytään mitään valmiiksi katettuna, vaan se on nyt kiinni hänestä itsestään. Kuitenkin tuo ykkössijoitus osoittaa ensinnäkin sen, että Swift Current tosissaan halusi Puution itselleen, mutta myös sen, että hänessä nähdään sitä kuuluisaa potentiaalia aivan-ja-helvetisti. Kovin korkeallahan Puutio ei toistaiseksi ole ensi kesän varaustilaisuuden ennakkorankingeissa ollut (esim. Future Considerationsin listoilla sijalla 76.), mutta vuosi on aivan helvetin pitkä aika tuossa iässä ja kaikki on vielä mahdollista - Lisätietoja voinee kysellä esimerkiksi Lassi Thomsonilta jota povattiin muistaakseni vielä ennen kuluneen kauden alkua jonnekkin kolmannen kierroksen hujakoille, mutta oli lopulta ensimmäisen kierroksen varaus.

Organisaationa Swift Current Broncos on toki tällä hetkellä tuuliajolla ja teki sen verran näyttävän suorituksen tuossa viime kaudella, että en usko kovin monen missään CHL-liigassa pystyneen moiseen historian aikana. Kaudella 2017/18 joukkue nimittäin voitti koko WHL-liigan mestaruuden varsin suvereenisti Glenn Gawdinin ja muuan Aleksi Heponiemen säestäessä voittokulkua. Kuten monet Liigajoukkueetkin ovat sen saaneet kokea, koki myös kanadalainen Swift Current menestyksen kirouksen. Kärkiäijät siirtyivät kuka minnekkin ja tilalle saatiin mitä saatiin. Samoiten myös mestaruusvalmentajana toiminut Manny Viveiros lähti Edmonton Oilersin apuvalmentajaksi.
Silti on aivan pirun käsittämätöntä, että tuore mestari olikin sitten seuraavalla kaudella koko liigan jumbo! 68 ottelusta Broncos kasasi ainoastaan 11 voittoa ja 28 pistettä yhteensä! Joukkueen paras pistemies oli kanadalainen Ethan Regnier, joka iski taululle tehopisteet 10+21=31 (68 ottelua). Ylipäänsä yli 10 maalia kauden aikana joukkueesta iski yhteensä kuusi (!) pelaajaa, mukana suomalaishyökkääjä Joona Kiviniemi, joka oli joukkueensa paras maalintekijä 16 osumallaan. Joukkueessa pelasi myös suomalaispuolustaja Roope Pynnönen, joka veteli 44 ottelua kiikaritehoin ja keräsi tehotilastoonsa lukeman -15. Ensialkuun kovasti mietin, että "ompa huonot tilastot", mutta ei ne sitten kuitenkaan niin huonot olleetkaan. Swift Currentista nimittäin 15 pelaajaa keräsi kauden aikana tehotilastoonsa lukeman -20 tai pahemman. Heistä 10 keräsi lukeman -30 (or worse) ja heistä neljä ylitti jääkylmän -40 rajan. Yksinäisenä kärkenä toki sitten joukkueen ykköspuolustajana luutinut Connor Horning lukemalla -77.
Ei mennyt tuoreen päävalmentaja Dean Brockmanin debyyttikausi ihan niin kuin strömsössä.

Noh, vastuuta lienee ainakin Puutiolle luvassa. Toivottavasti seura saisi itsensä nyt ojennukseen eikä ensi kaudella tarvitsisi lueskelle Puution tehopisteitä tutkaillessa mitään jäätäviä pakkaslukemia.

Alla nopeasti listattuna kesästä 1992 kesään 2018 CHL Import Draftin varaustilaisuuden ensimmäisenä valitut pelaajat. Huomioitavaa on, että oikeastaan tuosta 2000-luvun puolesta välistä vasta alkanut tuo scouting-osastokin toimimaan tuolla suunnalla niin kuin sen pitäisi, vaikka toki sitä ennenkin on löytynyt pelaajia, jotka olivat kovia vahvistuksia CHL-liigoissa, mutta aikuisten tasolla sitten vähemmän hohdokkaita. Listan totaalipoikkeuksena kesän 1994 tilaisuuden ykkösnimi Lubomir Jandera, joka ei koskaan CHL:ään lähtenyt pelaamaan ja on ainoa laatuaan moisella osastolla.

2018 (F) SVK Maxim Cajkovic, -01, 2019/20: Saint John Sea Dogs (QMJHL)
2017 (F) RUS Andrei Svechnikov, -00, 2019/20: Carolina Hurricanes (NHL)
2016 (F) RUS Klim Kostin, -99, 2019/20: San Antonio Rampage (AHL)
2015 (F) RUS Vladimir Kuznetsov, -98, 2019/20: Avto Yekaterinburg (MHL)
2014 (F) CZE Pavel Zacha, -97, 2019/20: New Jersey Devils (NHL)
2013 (D) RUS Dmitri Osipov, -96, 2019/20: Rockford IceHogs (AHL)
2012 (F) RUS Ivan Barbashev, -95, 2019/20: St.Louis Blues (NHL)*
2011 (D) FIN Olli Määttä, -94, 2019/20: Chicago Blackhawks (NHL)
2010 (D) SVK Martin Marincin, -92, 2019/20: - **
2009 (F) RUS Stanislav Galiyev, -92, 2019/20: Ak Bars Kazan (KHL)
2008 (F) RUS Nikita Filatov, -90, 2019/20: - ***
2007 (F) CZE Tomas Vincour, -90, 2019/20: HK Hradec Kralove (CZE)
2006 (F) CZE Jakub Voracek, -89, 2019/20: Philadelphia Flyers (NHL)
2005 (D) CZE Jakub Vojta, -87, 2019/20: Lopettanut
2004 (F) CZE Zdenek Bahensky, -86, 2019/20: Mulhouse (FRA)
2003 (D) SVK Michal Sersen, -85, 2019/20: HC Slovan Bratislava (KHL)
2002 (D) CZE Jiri Drtina, -85, 2019/20: VHK Vsetin (CZE2)
2001 (F) CZE Marian Havel, -84, 2019/20: Lopettanut
2000 (F) CZE Ivan Huml, -81, 2019/20: - ****
1999 (D) LTV Agris Saviels, -82, 2019/20: *****
1998 (D) CZE Vladimir Sicak, -80, 2019/20: ******
1997 (F) SLO Edo Terglav, -80, 2019/20: Lopettanut
1996 (F) RUS Maxim Spiridonov, -78, 2019/20: Lopettanut
1995 (F) UKR Boris Protsenko, -78, 2019/20: Lopettanut
1994 (F) CZE Lubomir Jandera, -76, 2019/20: Lopettanut
1993 (F) UKR Sergei Olympiyev, -75, 2019/20: Lopettanut
1992 (F) CZE Vaclav Slansky, -74, 2019/20: Lopettanut


* Barbashevin solmima tulokassopimus loppui tähän kauteen, saa hyvin suurella varmuudella jatkosopimuksen.
** Marincinin sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa loppui tähän kauteen, uudesta osoitteesta ei vielä tietoa.
*** Filatovin on tällä hetkellä sopimukseton. Kaudella 2018/19 hän edusti KHL:ssä Moskovan Spartakia sekä Salavat Yulaev Ufaa sekä Venäjän "Mestiksessä" Toros Neftekamskia.
**** Myös Huml on sopimukseton tällä hetkellä. Kaksinkertainen Suomenmestari pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjaa Piráti Chomutovin riveissä.
***** Sopimukseton on myös Saviels. Pelasi päättyneellä kaudella kotimaansa pääsarjassa HK MOGOn riveissä.
****** 38-vuotias Sicak on niin ikään sopimukseton. Kolme SM-pronssiakin urallaan voittanut Sicak pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjaa nousijajoukkueessa nimeltä HC Energie Karlovy Vary.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Noma

Jäsen
CHL Import Draftissa ei kyllä varsinaisesti kannata laittaa liikaa painoarvoa pelaajan varausnumerolle. Siellä kun seurat usein neuvottelevat jo etukäteen pelaajien kanssa että kuka haluaa lähteä ja kuka ei, ja tehdään alustavia diilejä sen mukaan. Nyt vain kävi niin, että Puutiosta kiinnostunut seura sattui varaamaan ykkösenä.
 
- Noma

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
U18-maajoukkueen otteluohjelma Hlinka Gretzky Cupissa:

5.8. Kanada - Suomi
6.8. Suomi - Tšekki
7.8. Suomi - Sveitsi

Playoffs 9. ja 10.8.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
U18-maajoukkueen otteluohjelma Hlinka Gretzky Cupissa:

5.8. Kanada - Suomi
6.8. Suomi - Tšekki
7.8. Suomi - Sveitsi
Noita pitää koittaa muistaa väijyä. Kiinnostaa paljon nähdä sen Lambertin pojan otteita.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Eliteprospectsissa näköjään Eero Niemi laitettu ensi kaudeksi USHL:ään Sioux Cityn joukkueeseen. Jollain enemmän tietoa tästä? En ainakaan faktaa siirrosta löytänyt mistään.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Eliteprospectsissa näköjään Eero Niemi laitettu ensi kaudeksi USHL:ään Sioux Cityn joukkueeseen. Jollain enemmän tietoa tästä? En ainakaan faktaa siirrosta löytänyt mistään.
Saman huomasin viime viikolla. Lienee ihan hyvä ratkaisu hakea tuntumaa jo ennen draftkauttaan 20-21. Ja kun on kerta aikeissa siirtyä NCAA:han draftin jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy