Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. ijuka Jäsen

  Jos Brad Lambert olisi USHL:ään "käytännössä varmasti" menossa, niin häntä ei varattaisi jossain sadannen paikkeilla, vaan hän olisi ykkösvaraus. Täten voi aika helposti päätellä ettei hän sinne ole menossa, eikä siinä mitään järkeä olisikaan.
   
 2. Lainaus:
  Ei tarkoita. Joel Määttä varattiin viime vuonna tuossa draftissä ja jatkoi Suomessa. Se on pelaajien ns. yksi ura vaihtoehto mennä sinne, jos halunnee NCAA:han.
   
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  jalperi, adolf & Oskar tykkäävät tästä.
 4. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse en vielä uskalla juhlia Lambertin kaappausta ennen kuin hänet valitaan turnaukseen joka lukittaa hänet virallisesti Suomen puolelle.
   
 5. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lamberthan itse sanoi valitsevansa sen U18-maajoukkueen, johon hänet ensimmäisenä kutsutaan.

  En ainakaan ole nähnyt Lambertin nimeä Kanadan U18-listoilla. Eli eikö Suomi ehtinyt siis ensin?
   
 6. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Katsotaan tilannetta sitten kun oikeasti Lambertin pitää valinta tehdä ja lukita vastaus. Tommonen kesäleirivalinta nyt ei muuta tilannetta miksikään.
   
 7. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Hän taisi puhua kisoista jotka lukitsee hänet Suomen maajoukkueeseen. Vielähän Kanada kerkeää kutsua hänet lopullisiin kisoihin.

  Youtubesta löytyy hänen haastattelu ja hän spekuloi asialla 5.12 alkaen.

  https://youtu.be/hKa9qkb7e_Q
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Joo, niin näköjään sanoikin. Noh, eiköhän tämä ole Suomelta epäsuora kutsu kisoihin. Treenijakson jälkeen voi varmaan kysyä jo ihan suoraankin.
   
 9. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Kerkeää joo, mutta vasta vuonna 2021.

  Sitä ennen pitää myös 2 kautta pelata Kanadassa.

  En lainkaan olisi yllättynyt, jos Lambert itse ei tietäisi edustusoikeuksien kiemuroista.
   
  Pardus tykkää tästä.
 10. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Edelleenkään Kanada ei voi Lambertia kutsua maajoukkueeseen ennenkuin tämä on pelannut ja asunut 2v putkeen Kanadassa. Eli kyllä se ihan Suomelle tulee pelaamaan.
   
  Pardus tykkää tästä.
 11. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Barkovista ei oo mitään mielikuvaa jäänyt että häntä olisi edes spekuloitu Venäjän maajoukkueeseen. Ehkä ei siinä vaiheessa vaan ollut riittävän kiinnostava pelaaja venäläisille kun valinta oli ajankohtainen. Sen sijaan muistelen että Donskoita kyllä kyseltiin sinne ennen A-mo debyyttiä, mutta Jones itse ei ollut lainkaan kiinnostunut asiasta.
   
 12. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Onko Donskoilla Venäjän passi? En tiennyt.
   
 13. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Ei oo Venäjän passia mutta venäläiset sukujuuret. Passi-asiat saadaan Venäjällä tarvittaessa ratkaistua yhdellä puhelinsoitolla riittävän korkealle taholle.

  Tässä hieman juttua aiheen vierestä: https://www.iltalehti.fi/mmjaakiekko-2015/a/2015051319681009
   
 14. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lambertin sopimus on mallia 1+2. Haiskahtaa hieman siltä, että katsoo ensi kauden jälkeen löytyykö rapakon takaa tarpeeksi hyvää paikkaa ja pelaa seuraavat kaksi kautta siellä -> Canada. Jos ei löydy niin jää Hifkiin -> Suomi.
   
 15. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Epäilen kyllä suuresti. Katsoo varmaan miten Helsinki ja IFK miestä kehittää ja valitsee seuransa sen jälkeen, Suomesta. Sanoisin Liigan kehittävän pelaaja enemmän, mitä junnupelit Kanadassa. Tietenkin isolla vastuulla, mutta sen hän tulee saamaan.
   
  HOOLIGAN_ ja Nelfor tykkäävät tästä.
 16. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Lambert ei ole edes valinnut lopullista maajoukkuettaan, joten ihan hyvin voi lähteäkin vielä Kanadaan. Näkisin itse, että nuo optiovuodet ovat juurikin sitä ajatellen sorvattu, jos jää Suomeen kehittymään. Faijallansa ollut myös käsittääkseni merkittävä rooli kehittymisen kannalta, joten jos tämä ei ole tyytyväinen IFK:hon (kuten ei ollut Pelsuihinkaan), niin sitten voi tulla lähtö.

  Tärkeintä on kuitenkin se, ettei tätä kaveria perseillä Kanadan majuun.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019 klo 14.16
 17. Stultus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukiputaan LämyAkat
  Lambert on raamikas, hyvin liikkuva, kiekollisesti taitava ja teki kuluneella kaudella tukun komeita maaleja junnumaajoukkueessa. Ilmiselvästi lupaava pelaajanalku ja hypetys on ymmärrettävää, mutta mitä mieltä arvon palstatoverit ovat hänen peliälystään?

  Ovatko Lambertin pelinluku ja kiekolliset ratkaisut selkeä vahvuus tyyliin Aleksander Barkov vai löytyykö tältä osa-alueelta kenties enemmän ailahtelevuutta tyyliin Rasmus Kupari? Tällaisen asian määrittäminen vaatii toki useamman ottelun katsomisen ajatuksen kanssa, mutta jos joku teistä on sen tehnyt, niin kiinnostaisi kuulla mielipiteitä asiasta.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Eikös Lambert ole syntynyt ja asunut lähes koko elämänsä Suomessa? Voisi kuvitella, että ei niin älytöntä hinkua ole "väkisin" pyrkiä Kanadan maajoukkueeseen, vaikka sukua ja perhettä olisikin varmasti sen kannalla.

  Uran kannalta paras vaihtoehto on erittäin todennäköisesti Suomeen jääminen, jolloin pääsee pelaamaan liigaa jo varhaisessa vaiheessa. Jos ei Kanadan maajoukkueessa pelaaminen ole sitten aivan ylivoimaisen tärkeä juttu, niin ei ole oikein mitään järkeä lähteä sinne junnusarjoihin pelaamaan.

  Suomesta löytyy kyllä vaihtoehtoja, vaikka IFK ei olisikaan täysosuma.
   
 19. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Käsittääkseni joo. Kaverin omien sanojen mukaan vaan päätöstä maajoukkueesta ei olla vielä tehty.

  Vuoden päästä ollaan viisaampia sitten Bradin päätöksen myötä, jatkaako IFK:ssa/Suomessa vai karkaako muualle. Siihen asti voi vaan spekuloida kyllästymiseen asti tämän vaihtoehdoilla.
   
 20. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Niin eli veikkaat, että Lambert ei halua lainkaan pelata ikäryhmien MM-kisoissa ja siirtyy kanadan joukkueeseen jotta voi siellä joskus pelailla aikuisten MM-kisoja? Jotenkin en oikein jaksa uskoa tähän. Jos nimittäin Kanadaan vuoden päästä siirtyy, ei pysty edustamaan Kanadaa missään ikäryhmäkisoissa. Paitsi tietenkin vuoden 2023 u20-kisoissa, mutta silloin on änärissä.

  Mielestäni nuo optiot on selvästi Liiga silmällä pitäen. En edelleenkään tajua miksi häntä ollaan pohjoisamerikkaan lähettämässä. Minkäänlaista indikaatiota ei ole. Olisi voinut siellä varmasti jo kaudella 2019-2020 pelata, jos hinkua olisi ollut.
   
 21. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  En minä mitään veikkaa, tässä haastattelussa tuodaan esille kaikki oleellinen tuosta tulevasta maajoukkue-edustuksesta.

  Linkki Jatkoaikaan.
   
 22. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Vai niin, missä siis tiedot edustusoikeuksista? IIHF:n virallisista säännöistä nämä kyllä löytyvät, niihin luotan hieman enemmän kuin johonkin Radio Voimaan. Ja totta kai olen tuon lukenut. Se ei poista sitä tosiasiaa, että vaikka Lambert menisi Kanadaan ensi kauden jälkeen, hän ei voi edustaa Kanadaa missään ikäryhmäkisoissa. Ja uskotko tosiaan, että pelaaja tieten tahtoen jättäytyisi kaikista ikäryhmäkisoista ennen draftia pois? Ne on aika tärkeitä scouteille.
   
 23. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  En ole lähettämässä häntä itse pohjois-Amerikkaan, mutta niin kauan kuin Lambertia ei olla lopullisesti sidottu Suomen maajoukkuepelaajaksi, niin Kanada-kortti on elossa. Jalkapallon puolelta löytyy näitä nuorisomaajoukkueet kolunneita kahden passin kavereita, joiden lopullinen päätös ei ollut valita Suomea (esimerkkejä löytyy myös muista maista).
   
 24. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Mutta jalkapallo ei ole jääkiekko, jossa kaksoiskansalaisilta vaaditaan kahden perättäisen täyden kauden pelaamista siinä maassa, jota haluaa edustaa. Eli Lambert ei voi edustaa Kanadaa ennen kuin on pelannut siellä kaksi täyttä kautta. On se kumma miten monta kertaa pitää sanoa, ettei hän voi vain valita edustavansa Kanadaa jos haluaa. Kuten sanoin, vaikka Lambert menisi ensi vuonna Kanadaan, hän ei voi edustaa Kanadaa missään ikäryhmäkisoissa ennen draftia.
   
 25. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Mutta tämä mahdollisuus on silti edelleen olemassa. En sano, että hän lähtee Pohjois-Amerikkaan, mutta en voi myöskään poissulkea sitä mahdollisuutta. Toivotaan, että valitsee lopulta Suomen. Juhlat kuitenkin vasta sitten, kun on lopullinen päätös tehty, mitä se ei vielä tällä hetkellä kuitenkaan ole nähdäkseni.