Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  No se virallinen lainaus ihan säännöistä on tämä:
  "
  4.2 Players that have never played in an IIHF Championship
  4.2.1 A male player who has two legal citizenships or more, or has changed his citizenship or has acquired or surrendered a citizenship and wants to participate for the first time in an IIHF Championship and/or an Olympic competition or in qualifications to these competitions, then in order to play for his country of choice the player must:
  (a) prove that he has (i) participated in the competitions within his country of choice on a consistent basis, over at least 16 consecutive months (480 days) and during two hockey seasons after his 10th birthday (ii) resided in his country of choice during that period and (iii) neither transferred to another country nor played ice hockey for a team registered or located within any other country during that period; and
  (b) if the country of his choice is one to which the player has transferred then he must have had an international transfer that was approved by the IIHF and dated at least 16 months (480 days) prior to his proposed participation.
  "

  Mutta siis kaikki maat on "uusia" ensimmäisessä arvokisaedustuksessa. Suomikin olisi uusi maa, mutta Suomeen kelpoisuus löytyy. Toki aina on:
  "4.5 Cases involving exceptional circumstances can be submitted to Council for a Council exception. All other IIHF eligibility decisions may only be appealed to the IIHF Disciplinary Board within 14 days of the IIHF eligibility notification in accordance with the Disciplinary Code."
  Mutten usko että sopisi tähän. Muistelin, että William Nylander sai erityisluvan edustaa Ruotsia mutta mitä katselen niin näyttää kyllä siltä, että hänelläkin nuo 2 kautta täyttyivät.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2019 klo 20.48
  Mängimies tykkää tästä.
 2. Lainaus:
  Vaikka Lambert CHL:n lähtisikin se ei itse asiassa estäisi Suomea edustamasta 2020 kisoissa. Kanadaa ei voi ilmeisesti edustaa.
   
 3. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Eli Kanada ei edes voi kutsua Lambertia ensi vuonna U18 jengiin? Eikai tässä sitten ole hätää.
   
 4. Lambert on huikean hyvä poika, joka vasta on täyttänyt 15 vuotta. Olisi hienoa, mikäli haluaisi Suomea jatkossakin edustaa. Jos päättää kuitenkin edustaa Kanadaa tulevaisuudessa niin menköön, kenenkään perään ei kannata alkaa itkemään ja kerjäämään. Meillä on tulossa -04 ja -05 ikäluokista myos hienoja tulevaisuuden pelaajia. Suomessa tehdään tällä hetkellä todella hyvää junnutyötä monessa seurassa.
   
 5. Lainaus: Jatkoajan jutusta lainaus:

  − Jos minua olisi nyt tällä viikolla kysytty tuonne U18-kisoihin Suomen joukkueeseen pelaamaan, niin kyllä minä sinne olisin mennyt. Se kumpi ensin minua sinne kysyy pelaamaan, niin sen sitten varmaan valitsen, Lambert kertoi.

  Tuo lukitsee vaihtoehdon Suomi, koska Kanada häntä voi ensi vuonna kisoihin vielä kutsua. Eiköhän nimi löydy U18 kesäleiri listasta.
   
 6. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Näin. Ja kun tuossa nimenomaan puhuttiin U18 kisoista, niin kyllä tässä merkit on nyt vahvasti Suomen päädyssä.
   
 7. U18 ottelussa oli Pohjola-Leiri pätkä, jossa myös Suomen ja Ruotsin kansalaisuuden omaava Santeri Sulku oli haastattelussa. Olisi voinut edustaa myös Ruotsia, mutta oli päättänyt haluavansa edustaa Suomea.

  Sulku oli Ruotsin C-nuorten (U16 Elit) korkeimmalla tasolla 4. tehokkain 2004 syntynyt pelaaja tällä kaudella.
   
  Pewros tykkää tästä.
 8. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Saako Sulku muka edustaa Suomea? Pitäisi 2 kautta pelata Suomessa, vai mitä? Onhan tässä toki aikaa, jos Suomessa alkaa pelaamaan ensi kaudesta.

  Ihan hyvän tason pelaaja pitäisi silti olla, ainakin pisteiden valossa. En ole kuitenkaan nähnyt ikinä.
   
 9. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Hahmottelenpa tässä jo ensi kevään U18-kisojen kahta kärkiketjua:

  Järventie - Räty - Simontaival
  Niemi - Hirvonen - Suni

  Edit. Toki siellä voi eräs Lambertkin olla. Pääsi ihan unohtumaan.
   
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Järventien kohdalla joskus piti hieraista silmiä, että ei kai me tosissaan puhuta siitä -05 syntyneestä C-junnuissa pelaavasta pelaajasta? Että kuinka sairaiksi tässä ihmiset rupeaa jo menemään. Mutta kävikin ilmi että Emilillä on -02 syntynyt A-junnuissa jo hyviä tehoja tehnyt veli.

  Itse sanoisin että Lambertin lisäksi myös Samu Tuomaala on noista -03 syntyneistä hyvin vahvoilla kisajoukkueeseen.
   
  Pardus tykkää tästä.
 11. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Joo, Robysta vielä tässä vaiheessa kyse. Ei mitenkään erityinen tällä kaudella maajoukkueessa ollut, mutta sen verran vahvaa tekemistä nuorten liigassa, että päässee pelaamaan ensi kaudella myös miesten Liigaa.

  Ja laitetaan nyt perstuntumalta vielä tällainen kolmosketju:

  Lambert - Määttä - Tuomaala

  Eihän tuohon Hlinka Gretzky Cuppiin ole enää kuin vajaat 4kk.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2019 klo 23.31
 12. Lainaus:
  Ja Samu Salminen sekä Viljami Juusola.
   
 13. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Mulla on vissiin ollut huono tuuri kun Suni ei ole kertaakaan ollut loistva kentällä kun olen käynyt katsomassa. Ilmeisesti näin ne kauden heikoimmat pelit.
   
 14. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Todennäköisesti.
   
 15. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Tsekkasin liiton tilastoja ja kyllä, missasin mm. Ilves pelin jossa tehot 0+5. Kolme viidestä pelistä jota olin katsomassa Suni pelasi kiikaritehoilla ja kahdessa muussa 2+0 ja 0+1. Näppituntumalta sanoisin, että tekee vieraspeleissä enemmän pisteitä kuin kotipeleissä.

  Mutta asiasta kukkaruukkuun. Pisti hieman mietityttämään tuo U18 peli kun suomalaiset hävisivät jenkeille kaksinkamppailut ja muut laitaväännöt yms.. melkein 100-0. Onko fysiikkaharjoittelu jäänyt liian vähälle? Vai eikö sitä aloiteta tarpeeksi aikaisin? Vai mikä mättää? Joku tuolla otteluketjussa sanoi, että jenkeillä on parempaa puuroa... Joo voihan se olla. Toki USA:ssa on pelaajamateriaaliakin 7,5 kertaa enemmän, joten pitäähän sieltä tullakin leveämmällä rintamalla pelimiehia kuin Suomesta. Kilpailu on kovempaa ja jenkkilä on muutenkin kilpailuyhteiskunta. Aika harvalla suomalaisjunnulla taitaa olla personal traineria 10 vuoden iässä? Jenkkilässä taitaa olla niitäkin pikkaisen enemmän. Toisaalta länsinaapurissa on 15 % vähemmän kiekkoilijoita, mutta esim. NHL pelaajia huomattavasti enemmän kuin Suomesta. Mitä Suomessa tehdään väärin?
   
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Joku vertasi kerran jenkkien junnuhautomoa Neuvostoliiton miesten maajoukkueeseen ja sen harjoitusmetodeihin. Ja paikkansahan se pitää. Se on ainutlaatuinen systeemi koko maailmassa ja sen tuleekin tuottaa tulosta. Sitten kun jenkkijunnut lähtevät yliopistoon, saavutettu etumatka tasaantuu, ehkä jopa taantuu. Miehissä kultamitalit ovat vältelleet jenkkejä, koska USA on työkeskeinen menestysyhteiskunta. Suurin osa jenkeistä haluaa lukea itselleen korkeakoulututkinnon ennen ammattilaisuraa jääkiekossa, etteivät jää sitten tyhjän päälle, jos luistin ei kuljekaan.

  Siihen nähden Suomessa on tehty erinomaista työtä tällä vuosikymmenellä. Ihan terveellistä palatakin välillä maan pinnalle, etteivät kuvitelmat kasva suhteettomiksi. Meitä kun on tosiaan vain se reilu 5 miljoonaa.
   
 17. Lecavalier Jäsen

  Nyt tehdään asioita oikein juniorivalmennuksessa. Oikeastaan on tehty jo useamman vuoden, mistä viime vuosien jatkunut draft -menestys käynee hyvänä mittarina. 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa lähinnä kiekkoilusta innostuneet isät valmensivat poikien juniorijoukkeita ja asennetta sekä taistelua painotettiin vasemmalta sekä oikealta. Nyt seurat ovat palkanneet taitovalmentajia ja yksilöitä ohjataan yksilöinä. Ennen seurat valmensivat pelkästään joukkeita ja muotista poikkeaville ei jäänyt tilaa. Tuloshakuisuutta oli jopa E-junioreiden peleissä ja hieman isommat sekä kömpelömmät sivuutettiin täysin liukkaiden koohottajien tieltä. Tämän seurauksena Suomi tuotti 80-luvun lopun ikäluokista aina 90-luvulle syntyneisiin pelkkiä puukätisiä puurtajia. Kesäharjoittelu koostui pelkästään puntista ja portaiden hyppimisestä. Lajiharjoittelu oli jätetty täysin pois ohjelmasta.

  Tässä täyskäännös tapahtui oikeastaa 2010-luvun taitteessa ja oikeita asioita tehdään tänäpäivänä jo ruohonjuuritasolta alkaen. Suomi tuottanee ennätyksellisen paljon laadukkaita pelaajia 2020-luvulla.
   
  Merovingi, Pewros, Pardus ja yksi muu tykkäävät tästä.
 18. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Toivotaan että näin käy ja päästään Ruotsin lukemiin. Eli yksi viidestäsadasta juniorista pelaisi jossain vaiheessa NHL:ssä. Nyt luku on noin yksi tuhannesta. Ero on vielä aika huikea.
   
 19. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko heittää esimerkkejä amerikkalaisista huippulupauksista, joiden kehitys on taantunut, koska ovat pelanneet yliopistosarjassa? Ja sellaisista huippulupauksista, jotka ovat suorittaneet tutkinnon ennen ammattilaisuraa?
   
 20. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Tämä kyllä todella mielenkiintoinen pointti. Tuo yksi viidestä sadasta aivan järisyttävän kova luku. Osaltaan siihen varmaan vaikutta myös parempi jäätilanne, mutta silti. Pitää tietysti huomioida, että aivan kärkipelaajien osalta ero on pienempi. MM-kisoissa tuo ero sitten näkyy aika selvästi. Uskon kuitenkin vakaasti, että viiden vuoden kuluttua meidänkin kisajoukkueista suurin osa on NHL-pelaajia.

  Yksi käytännön asia, jolla hommaa voitaisiin varmaan parantaa ihan ilman sen suurempia investointeja olisi tarkempi tuomarilinja. Mitä tiukempi linja, sitä paremmin pitää liikkua ja sitä parempia pelaajia saadaan. Nykyinen linja on vielä sellainen, että aika paljon saa estää, koukkia ja ronkkia.
   
  Mastokaupunki ja jalperi tykkäävät tästä.
 21. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Huippulupaukset eivät yleensä pelaa sitä neljää kautta NCAA:ssa, vaan suuntaavat jo aiemmin NHL:ään. Jos kaikki jenkkijunnut suuntaisivat suoraan NHL:ään ja pelaisivat & harjoittelisivat sielläkin koko kauden yhtenä joukkueena niin varmasti jenkit olisivat saavuttaneet myös miehissä useamman kullan. Vai oletko eri mieltä?

  Pointtini ei siis ollut, että NCAA olisi huono liiga. Oikein tasokas ja järkevä ratkaisu. Mutta jos jenkeillä olisi myös aikuisissa sama systeemi kuin junnuissa, olisivat tuloksetkin sen mukaisia.

  Sanoohan sen jo järkikin, että AHL:ssä kehittyy nopeammin NHL-tasolle, kun ei tarvitse opiskella treenaamisen ohessa.

  Sorry offtopic.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2019 klo 17.43
  Isäntä tykkää tästä.
 22. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärsin pointtisi väärin. Totta kai tuollainen neuvostosysteemi tuottaisi tulosta myös aikuisissa, vaikka siihen ei tietysti nykymaailmassa ole mitään mahdollisuutta.
   
  Pardus tykkää tästä.
 23. Brad Lambert ja Kalle Ervasti sai USHL:n ensimmäisessä draftissä varauksen. Toinen drafti alkaa tänään 18.00.

  Lambert Chicagoon ja Ervasti Cedar Rapidsiin.

  Kaikki varaukset voi katsoa tästä:

  Draft Results
   
 24. SirKepola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, AS Roma!
  Lainaus:
  Tarkottiko USHL:n osalta varaus käytännössä sitä, että varattu pelaaja on sinne lähdössä? Eikö se näissä Pohjois-Amerikan junnusarjoissa ollut aika 1 yhteen kaava?