Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
 2. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Pardus tykkää tästä.
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tänä kesänä varattu suomalais-brasilialainen Marcus Kallionkieli on solminut kolmevuotisen tulokassopimuksen Vegasin kanssa. Onneksi olkoon!
   
 4. Mängimies Jäsen

  Mihin mahtaa Kallionkieli suunnata pelaamaan ensi kaudeksi nyt kun yliopistoreitti on ammattilaissopimuksen myötä blokattu?

  edit: WHL:n Brandon on varmaan hyvä veikkaus. Ja eikai jatkaminen Siouxissa ole poissuljettua sekään. AHL:ään tuskin on asiaa pariin vuoteen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2019 klo 16.19
 5. Lainaus:
  Jos veikkaamaan ruvetaan niin WHL:n Brandon Wheat Kingsiin joka varasi Kallionkielen kesäkuussa.
   
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  EliteProspectsiin on merkattu tällä hetkellä, että Chicago Wolvesissa AHL:ää mutta aika näyttää. Mätti kyllä jo sen verran mallikkaasti maaleja viime kaudella, että varmasti kannattaisi ainakin kokeilla jo AHL:ssä.
   
 7. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Hlinka alkaa Suomen osalta huomenna Kanadaa vastaan 16:30 meidän aikaa. TSN lähettää toki ainakin kaikki Kanadan ottelut ja pikaisen selvittelyn perusteella muihinkin Suomen otteluihin voi olla jotain mahdollisuuksia löytää striimejä.
   
 8. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Peli alkaa aivan tuotapikaa. Räty ja Lambert on odotetusti laitettu samaan ketjuun.
   
  Pardus tykkää tästä.
 9. Mängimies Jäsen

  1:
  11 Valtteri Karnaranta – 12 Roni Hirvonen — 16 Oliver Suni
  5 Eemil Viro – 7 Kasper Puutio

  2:
  10 Roby Järventie – 23 Aatu Räty – 13 Brad Lambert
  6 Luka Nyman – 8 Topi Niemelä

  3:
  27 Jesse Seppälä – 20 Juuso Mäenpää – 14 Eetu Liukas
  25 Rami Määttä – 9 Ruben Rafkin

  4:
  22 Eero Niemi – 17 Joel Määttä – 29 Veeti Korkalainen
  4 Valtteri Koskela

  13. hyökkääjä:
  15 Oskari Luoto

  Maalilla:
  30 Joel Blomqvist

  Varalla:
  31 Juha Jatkola

  Noilla kentällisillä Suomi pelaa. Peli Kanadalle 46. minuutin kohdalla 6-0.
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2019 klo 18.26
 10. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  6-0 turpaan.

  Pelihän oli muuten hyvin tasainen ja Kanada jäähyili liikaa. Suomi sai varsinkin YV:llä luotua ihan riittävästi tilanteita, että verkon olisi pitänyt heilua useammankin kerran. Kanadan pojat tuttuun tyyliin tekivät kovalla prosentilla paikoistaan maaleja. Ainakin 2-0 maali ja ehkä joku muukin meni veskarin piikkiin. Lisäksi puolustus oli aikamoisen ulapalla joissain maaleissa.

  Räty pääsi moneen otteeseen näyttämään vahvuuksiaan ja oli Suomen näkyvin pelaaja. Poika tykkää todella paljon kiekosta ja on vaarallinen, kun pääsee kuskaamaan sitä pitkin hyökkäysaluetta. Hankki pari jäähyä kanadalaisille ja toimi YV:n kapelimestarina. Noin kokonaisuutena aivan pirteää pelaamista.

  Lambert ei ihmeitä esittänyt. Kerran juhli maalia, mutta todellisuudessa kiekko taisi olla maaliviivalla, mutta yli ei mennyt. Olin kyllä vähän näkevinäni, että rahtusen verran on tässä vaiheessa vielä taso liikaa, kun vastaan lyödään 1-2 vuotta vanhemmat Kanadan parhaat pelaajat.
   
 11. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Lainaus:
  2-0 maalin jälkeen Suomi sai pelistä kiinni, mutta ei pitkäksi aikaan 3-0 katkas selkärangan. Tämän jälkee puolustajien ja hyökkääjien etäisyydet hyökätessä sekä puolustaessa kasvoivat. Kentällä tämä näkyi lähinnä Kanadan ylivoima hyökkäyksinä ja Suomen pyristelyinä Kanadan alueelle. 6-0 tulosta enempää ei tänään ansaittu, usein näin käy kun vain toinen joukkue pelaa . Voin toki olla väärässä.

  No jos huomenna pelattaisiin jo pelin alusta lähtien eikä aloteta vasta siinä vaiheessa, kun on jo kakka housussa.
   
 12. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Tylyt tennis-lukemat iski CAN tauluun. No, huomenna uusi peli.

  Onko jollain palstaveljellä tietoa, oliko tämän päivän CAN nyt sitä parasta A-ryhmää (eli tulevissa U18 kisoissa ei kärkipelaajia välttämättä nähdä) ?
   
 13. Mimesis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Pikaisella vilkasulla Kanadalla on mukana ainakin Byfield, Perfetti ja Drysdale joita pidetään 02-ikäluokan kovimpina lupauksina. Eli melko vahvaa A-ryhmää tämä Kanadan joukkue on. U18-kisoissa ei toisiaan kaikkia näitä isoja nimiä välttämättä nähdä, kun Kanadan junioriliigojen pudotuspelit ovat samaan aikaan käynnissä.
   
  Turisti tykkää tästä.
 14. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Kyllähän Kanada perinteisesti on minun käsittääkseni aina saanut tähän Hlinkaan suurin piirtein parhaan mahdollisen joukkueensa jalkeille. Ilmeisesti tätä turnausta juuri sen vuoksi arvostetaankin tuolla rapakon takana enemmän, kuin U18-turnausta, koska keväällä nuo kirjoittajan @Mimesis mainitsemat junnusarjojen playoffit syövät osallistujia ja kaikki parhaat eivät sinne pääse. Jos en nyt ihan väärin kuullut selostajien puheita, niin sanoivat että tuolla on katsomoissa yli 200 NHL-seurojen edustajaa paikalla. Kertoo vähän siitäkin miten tärkeänä tätä turnausta pidetään scouttauksen näkökulmasta.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2019 klo 00.35
  Turisti tykkää tästä.
 15. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Hauskasti näkyy vielä tuo yksinapaisuus. Yhdellä joukkueella kuuden kärjestä ei U-18 kisoissa ole mukana parhaita ja turnauksen arvostus laskee. Tätä lähtökohtaa peilaten, eipä ihme, että kanukit ovat yliedustettuina NHL:ssä. Euroopasta sama homma ruotsalaisissa. Siellä on vaan aivan hemmetisti agentteja. Vastakohtana sitten Venäjä ja "russian factor". En siis millään tavalla mollaa Ruotsin tai Kanadan pelaajatuotantoa, mutta alempien ketjujen paikat täytetään helpommin kanukeilla tai eurooppalaisista ruotsalaisilla kuin muilla.
   
 16. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Onkos tää nyt niin, ettei tän illan Tsekki matsia nää mistään. Ainakaan eilisiä ilta matseja ei löytyny redditistä eikä muualtakaan.
   
 17. Lainaus:
  Hlinka Gretzky Cup 2019, Tuesday 19:00: CZE – FIN

  Tuolta näkee pelin.

  E. Suomen aikaan alkaa siis 20:00.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2019 klo 19.40
 18. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pardus tykkää tästä.
 19. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Lainaus:
  Kiitos tästä. Suomelta ollut huomattavasti parempi matsi kuin Kanadaa vastaan. Tehtiin itse aloite eikä odoteltu.

  Rädyltä ajoittain dominoivaa pelaamista. Hiukka enemmän saisi lainata kiekkoa laitureille täyteen vauhtiin. Lambert mm. jokusen kerran hakenu hyvään vauhtiin kiekkoa, ei vaan ole tippunut lapaan passit.
   
 20. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Useiden kommenttien mukaan koko turnauksen toiseksi nuorin pelaaja Lambert on kuitenkin pelannut hyvin. Loppujen lopuksi ihan se ja sama karttuuko pistetili turnauksessa, joka pelataan kolme vuotta ennen Lambertin draftia. Ei sitä kukaan enää silloin muista.

  Pyrin itsekin muuttamaan asennettani siihen suuntaan, että antaa nuorien poikien kasvaa rauhassa. Liian suuret odotukset voivat käydä hyvinkin raskaiksi. Toisella foorumilla joku haukkui Suomen joukkueen tasapaksuksi. Jos verrataan kymmenen vuoden takaiseen niin aivan huikea määrähän tämänkin vuoden joukkueessa on huippulupauksia. Muutama erittäin vahva ikäluokka on aiheuttanut suomalaisille todellisuudentajun hämärtymistä. Suomen pelaajapooli on esimerkiksi Kanadan vastaavaan verrattuna vain murto-osa. Siihen nähden Suomi menestyy ja tuottaa uusia lupauksia aivan käsittämättömällä tahdilla.

  Ei muuta kuin tsemppiä koko joukkueelle turnauksen loppupuoliskolle! Hienosti voititte Tshekin.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2019 klo 02.30
 21. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  @Pardus ei tässä kukaan ole väittänytkään, että Lambertin pitäisi välittömästi tuolla loistaa. Ihan päinvastoin on tietenkin ihan normaalia, että maailman kovimman jääkiekkomaan 1-2 vuotta vanhemmat lahjakkaimmat pojat ovat vielä tässä vaiheessa ymmärrettävästi pikkaisen liikaa. Siinä matsissa ei saanut oikein kiekkoa ja jos saikin, niin menetti sen hyvin nopeasti.

  Tsekkiä vastaan pelatusta ottelusta en valitettavasti ehtinyt nähdä, kuin 1. erän. Siinä Lambert pääsi jo pikkaisen paremmin pelin sisälle. Luistelu on kyllä todella hienon näköistä hänellä.
   
  Pardus tykkää tästä.
 22. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  @adolf Kirjoitus ei ollut kohdistettu sinuun, ainoastaan lainaus. Ihan vain tähän "kanadalaistuneeseen" ilmapiiriin. Siellähän junnuja arvioidaan jo liiankin nuoresta lähtien. Olen varmasti itsekin ollut rakentamassa tällaista ilmapiiriä tänne, mutta parempi hiukan höllätä.

  Viime kaudella muutamalla suomalaislupauksella oli turhankin kovat paineet. Mukava nähdä, että peli-ilo/rentous on jälleen löytynyt ja luistin kulkee jokaisella heistä. Draft ei ole kaikki kaikessa. Hienoa, jos suomalaisia menee pienillä numeroilla, mutta hienon uran voi tehdä myös NHL:ään varaamaton pelaaja.
   
  adolf tykkää tästä.
 23. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tätä todellakin kaivataan, toivottavasti moni muu ottaisi oppia. Itse olen lopen kyllästynyt siihen miten jo jostain hemmetin F-junnuista lähtien aina jotain tiettyä yksittäistä pelaajaa hehkutetaan miten se on vaan NIIIIN hyvä ja loistava ja tuleva supertähti ja tiesmitä, teki viime pelissä 10 maalia, WAU. Edes Gretzky ei pystynyt samaan tossa iässä, hei, tajuuttekste? Missä tahansa joukkueessa, aina on 1-2 tämmöistä "lellikkiä" jotka varmasti tietävät olevansa vaan niin älyttömän hyviä. Ja kuinka moni näistä edes päätyy ammattikiekkolijaksi? Vain hyvin pieni murto-osa. Suurin osa hyytyy matkalle ihan vaan sen takia että nämä kultalusikka-suussa kehutut kaverit itsekin käsittävät olevansa vaan niin älyttömän hyviä, ettei tässä tarvitse edes niin tosissaan treenata. Kaikki taputtelevat selkään koko ajan, vittu mä oon hyvä. Pisteenä i:n päällä yli-innokkaat vanhemmat jotka vievät viimeisenkin järjen koko touhusta.

  Oikeasti, alle 17-vuotiaita lapsia ei tarvitsisi vielä laittaa mihinkään tikunnokkaan, vaan antaa kaikkien kehittyä rauhassa, toivottavasti osaavassa valmennuksessa, henkilökohtaista ohjelmaa noudattaen. Nämä lapset kehittyvät niin eri tavalla ja eri aikaan, sekä fyysisesti että henkisesti, että on ihan turhaa laittaa vielä mitään kovin tiukkoja vertailuja heidän välillään, puhumattakaan sitten olla pettynyt jos ei nyt joku liisapetteri pärjännyt kuten joku toinen odotti. Kyllä ne ehtii scoutata sen vuodenkin aikana ennen draftia, ja draftin jälkeenkin on elämää - kaikki eivät kuitenkaan ole vielä kehityskaarensa huipulla siinä iässä. Joku breikkaa vasta muutaman vuoden myöhemmin, ja tekee jopa paremman uran kuin keskiverto-ykköskierroksen varaukset.

  Kukaan ei tarvitse uutta Puljujärveä joka pilataan hokemalla sen korvaan 13-vuotiaasta saakka "sä oot tuleva NHL-supertähti, suurin lupaus Suomesta ikinä". Ja nyt sitten maailma on romahtanut kun joutuukin tappelemaan kynsin ja hampain ylipäätänsä siitä pelipaikasta siellä NHL:ssa, eikä kukaan taputtele selkään ylisanat suupielistä pursuten. Sen sijaan että voisi iloita siitä miten lähellä on breikkaamista NHL:ssa, kuten suurin osa nuorista pelaajista asian ottaisi. Perspektiivit menee ihan vituralleen. Veikkaan Lambertille samanlaista kohtaloa, vanhemmat/agentit/media pilaa loistavan kiekkoilijan tulevaisuuden. Taustajoukoilla ei pysy mopo käsissä.
   
  Turisti, Tinke-80 & Pardus tykkäävät tästä.
 24. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Juu kyllä se on ihan juuri noin, kuin @Carlos sanoo. Itse olen pitänyt semmoista rajaa, että U16-maajoukkueeseen kun on päässyt, niin silloin voi ruveta jo pelaajasta puhumaan, sekä seuraamaan pelejä ihan julkisesti "sillä silmällä". Vuodet ovat opettaneet realismia sitten sen kanssa, että miten näihin junnuihin kannattaa suhtautua.
   
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Tänään peli Sveitsiä vastaan. Tämä taisi olla semmoinen peli, että pitää tyytyä livescore seurantaan.