IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kaikkien aikojen draftin kunniaksi katsotaan ikäluokkien 98-99 puolustajien varauksia:

3. Miro Heiskanen
5. Olli Juolevi
16. Juuso Välimäki
18. Urho Vaakanainen
29. Henri Jokiharju
46. Robin Salo
59. Eemeli Räsänen
63. Markus Niemeläinen
71. Kasperi Kotkansalo
98. Tarmo Reunanen

Sanomattakin selvää, että kyseessä on kaikkien aikojen rosteri U20 MM-kisoihin. Katseet kannattaa kuitenkin suunnata jo pidemmälle, 20-luvulle, jolla lähes kaikki pakit toivon mukaan pelaavat NHL:ssä. Suomalaispakkeja ei juurikaan ole varattu 2010-luvulla alkukierroksilla, mutta toisaalta ainoa todellinen epäonnistuminen lienee tulossa Ville Pokasta (34.) 10 pakin listalla jo 60 prosentin onnistuminen on erittäin hyvä asia.

Maajoukkuetta ajatellen pohjana ovat Määttä, Ristolainen, Lindell, Honka ja Vatanenkin, joka tosin ei liene seurassaan kovin vahvoilla tällä hetkellä. Vatanen on jo 26-vuotias, joten hän ei luultavasti enää montaa vuotta omaa kausaria parhaaseen A-ryhmään. 2026 roster on jo erittäin kovaa tasoa: aivan NHL-eliittiin kuuluvia pakkeja lienevät Ristolainen, Juolevi ja Heiskanen, mutta lähelle näitä tulevat Määttä ja Honka. Vankoiksi peruspakeiksi ovat kehittyneet Välimäki ja Vaakanainen. Ja heidän paikkaansa kärkkyy muutama muukin änäripakki.

Huonona puolena tässä on se, että jos maajoukkue ei näillä pelaajilla saavuta tulosta, valmennuksen heikkous paljastuu armottomasti. Päävalmentaja ei voi enää vedota materiaalitekijöihin. Jos puhutaan "kultaisesta sukupolvesta", mielestäni sen voi huoletta sijoittaa vuosiin 95-99. Ero varauksien määrässä ja laadussa on melkoinen, vaikka Mikael Granlund, Ristolainen ja pari muuta asiaa hiukan tasoittavatkin. Toinen asia on se, että ikäluokkien huippuihin mahtuu kokonainen maajoukkue maalivahteja myöten. Vaikka maalivahtien edustus onkin suhteessa vähäisempää, sekin riittää nostamaan 20-luvun puolivälissä maajoukkueemme pelaajamateriaalin huippujen joukkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Alkoi tehdä mieli verrata 87-90 luuseri-ikäluokkia -90 luvun lopun kovempiin ikäluokkiin:

Draftit 2005, 2006, 2007, 2008 vs. Viimeiset neljä draftia
Varattuja pelaajia yht: 34. vs 60.
Ensimmäisen kierroksen varauksia yht: 2. vs 13.
Ensimmäisen ja toisen kierroksen varauksia yht: 3. vs 25.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Hyvältä näyttää tulevaisuus Leijonilla. Toivottavasti taalajäiltä pelaajat pääsevät sitten vuoden 2022 Olympialaisiin. Uusi sukupolvi olisi silloin kokonaisuudessaan paikalla, sillä MM-kisoissa ei koskaan nähdä koko nippua. Syystä tai toisesta
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.
90-lukulaisten NHL-varaukset ovat kaiken kaikkiaan komeaa luettavaa:

#2 Barkov, Laine
#3 Heiskanen
#4 Puljujärvi
#5 Juolevi
#8 Ristolainen
#9 Mi. Granlund
#10 Rantanen
#14 Honka
#16 Armia, Välimäki
#18 Teräväinen, Vaakanainen
#22 Määttä, Kapanen
#23 Borgström
#24 Vesalainen
#29 Jokiharju
#30 Tolvanen
#34 Pokka
#35 Aho, Ylönen
#40 Heponiemi
#42 Luostarinen
#43 Kuokkanen
#45 Ma. Granlund
#46 Salo
#49 Gibson, Hintz
#51 Ruuttu
#52 Salomäki
#54 Luukkonen
#55 Lehkonen
#58 Ikonen
#59 Nättinen, Räsänen
#60 Lintuniemi
#61 Björkqvist

Tuossa listattuna ainoastaan kahdella ensimmäisellä kierroksella varatut 37 90-lukulaista. Noiden lisäksi alemmilta kierroksilta jo paikkansa NHL:ssä vakiinnuttaneita Vatanen, Donskoi, Haula, Pakarinen, Jokipakka, Lindell, Korpisalo, Saros, Nutivaara ja miksei Pulkkinenkin.

On tuossa hyvää pohjaa maajoukkueelle seuraavalle vuosikymmenelle.

edit: Jesse Ylönen lisätty. Enää ei pitäisi tulla lisäyksiä tähän listaan ellei joku yli-ikäinen yllätävä ihan puskista ja saa varausta kahden ekan kierroksen aikana.
 
Viimeksi muokattu:
RELEASE THE KRAKEN

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tuossa hyvää pohjaa maajoukkueelle seuraavalle vuosikymmenelle.
Juolahtipa mieleeni, että pelkästään ykköskierroksella varatuista pelaajista (höystettynä Aholla) saisi ihan mukavan tulevaisuuden joukkueen rakennettua:

Laine - Barkov - Puljujärvi
Aho - Granlund - Rantanen
Tolvanen - Teräväinen - Vesalainen
Kapanen - Borgström - Armia

Ristolainen - Määttä
Heiskanen - Vaakanainen
Välimäki - Juolevi
Jokiharju - Honka
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
NHL-kauden kynnyksellä pientä analyysia 90-lukulaisten tilanteesta maajoukkueen näkökulmasta juuri nyt. NHL-joukkueiden kirjoilla on 56 suomalaista, 11 maalivahtia, 12 puolustajaa ja 33 hyökkääjää. Näistä 10 on 80-luvulla syntyneitä. Toki on muistettava, että 80-lukulaisista lähes kaikki pelaavat vakituisesti änärissä. Kun kaikkiaan noin 40 pelaajaa kirjauttanee ainakin 1 NHL-matsin, suhde 90-lukulaisten ja 80-lukulaisten välillä on pyöreästi 1:4.

Voimme kaiketi todeta, että pelkkien pelaajamäärien kannalta sukupolvenvaihdos on onnistunut maajoukkueella. Tätä ei olisi uskonut vielä viisi vuotta sitten. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun katsotaan pelipaikkoja.

Vaikka 90-lukulaisia maalivahteja on riittävä määrä, 5, yksikään heistä ei ole 1-vahti ja usea pelaa farmissa. Vain Saros on tällä hetkellä 1-vahtitasoa, Korpisalo on tuuraaja ja Husso saattaa esiintyä loukkaantumisten myötä NHL:ssä. Voidaan varmasti todeta, että näiden nimien ulkopuolelta ei pariin vuoteen tule NHL:n nuoria maalivahteja.

Puolustajien tilanne on huonompi kuin maalivahdeilla, vaikka kaikki puolustajamme ovat 90-lukulaisia. Vakiopakkeja on vain 4, lisäksi on 2 muuta, jotka mahdollisesti pelaavat yli 40 ottelua ensi kaudella. Tämän jälkeen tulee täydellinen tyhjyys. Juolevin odotettua hitaampi kehitys kertoo karua kieltä niistä vaatimuksista, joita pelaavaan kuusikkoon pääseviltä edellytetään. Ovatko suomalaiset nuoret pakit valmiita ottamaan paikan joukkueissa on avoin kysymys, johon ei tällä kaudella saada vastausta. Ainakin pakisto on taas yhtä Jokipakkaa köyhempi ja tuskin Lindbohmkaan ihmeitä tekee. Ei vieläkään hyvältä näytä.

Hyökkääjien tilanne on erinomainen eikä sitä kannata eritellä liikoja. Kun 90-luvun puolivälin jälkeen syntyneistä NHL.ssä pelaavat isoissa rooleissa Laine, Barkov, Aho, Rantanen ja Lehkonen ja lupaavia yrittäjiä on toinen mokoma lisää, tämä puoli on kunnossa. Ja onhan kohta tulossa Tolvanenkin, vaikka hänen läpimurtoaan voi rauhassa odotella pari vuotta.

Kun tätä tilannetta peilaa kokonaisuuteen, hyvin kaksiijakoiselta maajoukkueen vahvuus tällä hetkelllä näyttää. Tulevissa olympialaisissa parhailla rostereilla Suomella ei olisi ollut mitään jakoa. Siksi olympiaboikotti oli tavallaan onni maajoukkueemme uskottavuuden kannalta. 20-luku voi parantaa rosteria huomattavasti, jos yksikin maalivahti nousee huipulle ja jos nuoret pakkilupauksemme paiskivat rajusti töitä pelipaikan eteen. Toivottavasti heidän taustajoukoilleenkin tämä asia on kristalllinkirkas, ismo lehkosia kun ei valitettavasti löydy jokaisen nuoren pakin tukijoiksi.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tolvasta kun katsoi tänään Torpedoa vastaan, niin voi minusta ihan helposti nostaa hänet jo nyt samaan kategoriaan viime kaudella NHL:n puolelle murtautuneiden suomalaistulokkaiden joukkoon. Oli se niin mielettömän hyvä että ihan tuli mieleen Ahon ja Laineen dominointi 2015-16 kaudella Liigassa.

Saa Suomi aika kivan hyökkäyksen rakennettua joskus 5 vuoden päästä näistä 90-luvun hyökkääjistä: Barkov, Aho, Laine, Tolvanen, Rantanen, Mi. Granlund, Lehkonen.

Näiden lisäksi joista nyt jo uskaltaa ihan helposti povata huippupelaajia NHL-tasolla (ja osa sitä jo onkin) on esimerkiksi heittää vielä ihan täysi kysymysmerkki eli Puljujärvi, jossa edelleen on tähtipelaajan ainekset olemassa. Loppuihin rosterin paikkoihin kun vielä kilpailee mm. nimet Armia, Teräväinen, Ma.Granlund, Donskoi, Kapanen, Haula ja Salomäki sekä näiden lisäksi vielä junnuja pitkä liuta Vesalaisesta, Borgströmistä, Kuokkasesta, Hintzistä ja Ikosesta lähtien, niin aika kivalta näyttää.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Virolainen maalivahti Conrad Mölder on saanut Suomen kansalaisuuden ja hänen tavoitteenaan on pelata ensi kaudella Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Olisi kuulemma päässyt jo viime kaudella U18-maajoukkueeseen, mutta ei omistanut silloin vielä Suomen kansalaisuutta.

Mölder pelaa tällä hetkellä Kunlun Red Starin junnujoukkueessa Venäjän MHL:ää ja varattaneen ensi kesänä NHL:ään, sillä sen verran kovasta lupauksesta on kyse.

Virossa olisi ollut maajoukkueen ykköskassari seuraavat 15-20 vuotta, mutta luottaa kykyihinsä eikä pelkää kovaa kilpailua Suomen laajassa huippumaalivahtien joukossa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Virolainen maalivahti Conrad Mölder on saanut Suomen kansalaisuuden ja hänen tavoitteenaan on pelata ensi kaudella Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Olisi kuulemma päässyt jo viime kaudella U18-maajoukkueeseen, mutta ei omistanut silloin vielä Suomen kansalaisuutta.
Ei varmasti olisi kyllä pelannut U18-kisoissa. Suomella oli kisoissa kolme maalivahtia jotka pelasivat A-junnujen sarjaa. Miten ihmeessä tämä Mölder olisi jonkun ohi muka kiilannut?

Edit: toki kisoista ei puhuttu, mutta silti.
 

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Ei varmasti olisi kyllä pelannut U18-kisoissa. Suomella oli kisoissa kolme maalivahtia jotka pelasivat A-junnujen sarjaa. Miten ihmeessä tämä Mölder olisi jonkun ohi muka kiilannut?
Kauden aikana pelattavissa U18-harjoitusturnauksissa olisi päässyt antamaan näyttöjä. Ja nyt on kuulemma jo mukana U20-listoilla eli voidaan nähdä alle kaksikymppisten mukana jo tällä kaudella, esim. keväällä.

Mölder on pelannut nyt kolme ottelua MHL:ää ja valittiin heti kahden ensimmäisen ottelun jälkeen viikon parhaaksi maalivahdiksi.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
30 pistettä 11 otteluun. Huh huh. Kyllä on Heponiemi huikeassa vireessä.
Mitään ottamatta Heponiemeltä pois. Hän on tasaisen varmasti pelannut aina jokaisessa joukkueessa missä on ollut ja kärkitasolla. Mutta tulee oikeasti mieleen, mikä noiden kovasti koviksi mainostettujen Pohjois-amerikkalaisten sarjojen taso oikeasti on. Noilla tehoilla pitäisi pelata jo jossain muualla.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
90-lukulaisten NHL-varaukset ovat kaiken kaikkiaan komeaa luettavaa:

#2 Barkov, Laine
#3 Heiskanen
#4 Puljujärvi
#5 Juolevi
#8 Ristolainen
#9 Mi. Granlund
#10 Rantanen
#14 Honka
#16 Armia, Välimäki
#18 Teräväinen, Vaakanainen
#22 Määttä, Kapanen
#23 Borgström
#24 Vesalainen
#29 Jokiharju
#30 Tolvanen
#34 Pokka
#35 Aho
#40 Heponiemi
#42 Luostarinen
#43 Kuokkanen
#45 Ma. Granlund
#46 Salo
#49 Gibson, Hintz
#51 Ruuttu
#52 Salomäki
#54 Luukkonen
#55 Lehkonen
#58 Ikonen
#59 Nättinen, Räsänen
#60 Lintuniemi
#61 Björkqvist

Tuossa listattuna ainoastaan kahdella ensimmäisellä kierroksella varatut 37 90-lukulaista. Noiden lisäksi alemmilta kierroksilta jo paikkansa NHL:ssä vakiinnuttaneita Vatanen, Donskoi, Haula, Pakarinen, Jokipakka, Lindell, Korpisalo, Saros, Nutivaara ja miksei Pulkkinenkin.

On tuossa hyvää pohjaa maajoukkueelle seuraavalle vuosikymmenelle.
Mielenkiintoisen ja kansainvälisestikin kovan ja kilpailukykyisen joukkueen Suomi saa kyllä jo pelkästään ysäreistä kasaan. Tuo hyökkäysmateriaali on varsinkin niin kovaa luokkaa, että se voi kokonaisuudessaankin, mutta ainakin kärjen osalta olla jopa paperilla Ruotsin ysäreitä kovempi - se toki nähdään paremmin tulevaisuudessa mihin jokaisen ura kehittyy ja päätyy, mutta potentiaalia on kovasti varsinkin laituripuolella.

Ajankuluksi päätin vielä ottaa hieman tuohon nimilistaan liitettynä myös pelaajan junioriuran seuroja(lähinnä C-A sm-sarjoista):


#2 Barkov, Laine (Tappara)
#3 Heiskanen (HIFK)
#4 Puljujärvi (Kärpät)
#5 Juolevi (Jokerit)
#8 Ristolainen (TPS)
#9 Mi. Granlund (Kärpät)
#10 Rantanen (TPS)
#14 Honka (JYP)
#16 Armia, Välimäki (Ässät, Ilves)
#18 Teräväinen, Vaakanainen (Jokerit, Jokipojat/Blues)
#22 Määttä, Kapanen (JYP, KalPa)
#23 Borgström (Jokerit/HIFK)
#24 Vesalainen (HIFK)
#29 Jokiharju (Jokerit/Tappara)
#30 Tolvanen (Blues)
#34 Pokka (Kärpät)
#35 Aho (Kärpät)
#40 Heponiemi (Ilves)
#42 Luostarinen (KalPa)
#43 Kuokkanen (Kärpät)
#45 Ma. Granlund (Kärpät/HIFK)
#46 Salo (Sport)
#49 Gibson, Hintz (Blues U-16 *enim. PA*, Ilves)
#51 Ruuttu (Jokerit)
#52 Salomäki (Kärpät)
#54 Luukkonen (HPK)
#55 Lehkonen (TPS)
#58 Ikonen (Blues)
#59 Nättinen, Räsänen (JYP, Jokipojat/Ässät)
#60 Lintuniemi (HIFK/Jokerit)
#61 Björkqvist (Blues)

Tappara: 3 (2h, 1p)
HIFK: 5 (3h, 2p)
Kärpät: 7 (6h, 1p)
Jokerit: 6 (3h, 3p)
TPS: 3 (2h, 1p)
JYP: 3 (1h, 2p)
Ässät: 2 (1h, 1p)
Ilves: 3 (2h, 1p)
Jokipojat: 2 (0h, 2p)
Blues: 5 (3h, 1p, 1mv)
KalPa: 2 (2h, 0p)
Sport: 1 (0h, 1p)
HPK: 1 (0h, 0p, 1mv)

Toki myöhemmiltäkin kierroksilta löytyy tukuittain lisää pelaajia moneen joukkueeseen mutta jos ajatellaan noita kahden ensimmäisen kierroksen pelaajia niin ei varmaan ketään yllätä että suurseurat jyräävät tässäkin katsauksessa.

Erinomaista työtä jokaiselta seuralta ja liiton ja seurojen välinen yhteistyö on alkanut selkeästi tuottaa hedelmää.

Noistakin saa jo melko kovan nipun etenkin hyökkäyksen osalta ja tässä vähän esimakua mitä tulevan voisi pitää:

Granlund - Barkov - Laine
Puljujärvi - Aho - Teräväinen
Rantanen - Borgström - Tolvanen
Ma.Granlund - Salomäki - Armia
Lehkonen

Määttä - Ristolainen
Heiskanen - Välimäki
Vaakanainen - Juolevi
Honka

Ukko-Pekka Luukkonen
Christopher Gibson

Hyökkäys ja puolustusosasto kestää tulevaisuudessa varmasti vertailua huippumaita vastaan, mutta maalivahtiosasto on vielä iso kymysysmerkki. Paljon riippuu Luukkosen kehittymisestä. (Kun jätetään siis Saros ja Husso pois laskuista ja otetaan 1-2kierros)
 
The visor is touching ur nose - Drew Stafford micd'up for Luke Adam
''Jätkät sillon neuvosto-Venäjän aikaan kävivät siellä vain huorissa ja siihen aikaan oli kuulemma melko yleistä, että illasta oli Irina neljäsatanen ja aamusta burana kuussatanen''

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Selännekkin ihan innoissaan näistä uusista lupauksista mitä tossa jääkiekokstudiossa jutteli.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Barkov 22v. 191 cm
Laine 19v. 194 cm
Rantanen 21v. 193 cm
Puljujärvi 19v. 193 cm
Borgström 20v. 191 cm
Vesalainen 18v. 192 cm

Siinä on varsin raamikas runko maajoukkueelle vuosiksi eteenpäin. Isoja ja taitavia sekä luisteluvoimaisia pelaajia joilla Vesalaista lukuunottamatta jo NHL-kokemusta.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Barkov 22v. 191 cm
Laine 19v. 194 cm
Rantanen 21v. 193 cm
Puljujärvi 19v. 193 cm
Borgström 20v. 191 cm
Vesalainen 18v. 192 cm

Siinä on varsin raamikas runko maajoukkueelle vuosiksi eteenpäin. Isoja ja taitavia sekä luisteluvoimaisia pelaajia joilla Vesalaista lukuunottamatta jo NHL-kokemusta.
Joo. Borgström on pelannut 2 peliä, että ehkä nyt itse vielä vähän malttaisin hänen kanssaan ennen kuin olisin maajoukkueen runkoon häntä asettelemassa. Hän ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään maajoukkueen runkoa, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sama tietysti pätee myös Vesalaiseen ja toistaiseksi myös Puljujärveen.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Joo. Borgström on pelannut 2 peliä, että ehkä nyt itse vielä vähän malttaisin hänen kanssaan ennen kuin olisin maajoukkueen runkoon häntä asettelemassa. Hän ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään maajoukkueen runkoa, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sama tietysti pätee myös Vesalaiseen ja toistaiseksi myös Puljujärveen.
Tarkoitin tietenkin seuraavia olympialaisia jos NHL antaa pelaajien osallistua. Suomesta ei ole koskaan tullut tuollaista määrää suurin piirtein samanikäisiä, isoja ja taitavia pelaajia, lyhyenläntiä työmyyriä sitten senkin edestä.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tarkoitin tietenkin seuraavia olympialaisia jos NHL antaa pelaajien osallistua. Suomesta ei ole koskaan tullut tuollaista määrää suurin piirtein samanikäisiä, isoja ja taitavia pelaajia, lyhyenläntiä työmyyriä sitten senkin edestä.
Juu ymmärsin kyllä. Sitä vaan tarkoitin että Borgström ei ole vielä lähelläkään niin hyvä että mahtuisi Suomen best-on-best joukkueeseen. Otetaan vähän malttia ja ei mennä asioiden edelle. Ensi kaudella Borgströmillä on Floridan kanssa jo hommaa että vakiinnuttaa oman roolinsa sieltä. Monta kautta aikuisten pelejä ensin vyölle ennen kuin Olympialaset tulevat ajankohtaiseksi.

Suomella on siinä mielessä nyt hyvä tilanne että noihin turnauksiin ei varmaan koskaan ole ollut tämmöistä kilpailua.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Barkov 22v. 191 cm
Laine 19v. 194 cm
Rantanen 21v. 193 cm
Puljujärvi 19v. 193 cm
Borgström 20v. 191 cm
Vesalainen 18v. 192 cm

Siinä on varsin raamikas runko maajoukkueelle vuosiksi eteenpäin. Isoja ja taitavia sekä luisteluvoimaisia pelaajia joilla Vesalaista lukuunottamatta jo NHL-kokemusta.
Tähän ISO peukku, raamikkaita ja taitavia pelaajia ! Puolustajilla ei todellakaan ole helppoa pelata näitä janttereita vastaan.
 
"Wir lieben autos, Opel"

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tähän ISO peukku, raamikkaita ja taitavia pelaajia ! Puolustajilla ei todellakaan ole helppoa pelata näitä janttereita vastaan.
Juuri näin, isoja ja taitavia pelaajia. Kolmas seikka mikä näitä kavereita yhdistää on se että he ovat kaikki ykköskierroksen varauksia, seikka joka palstaveli aatulta meni ohi. Barkov #2, Laine #2, Puljujärvi #4, Rantanen #10, Borgström #23, Vesalainen #24. Täysin historiallinen tilanne suomalaisessa jääkiekossa. Kaksi sentteriä ja neljä laituria iältään kahdenkympin molemmin puolin, täysin poikkeuksellista suomalaisessa jääkiekossa.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
NHL-runkosarja on taas taputeltu ja sen perusteella voi tehdä muutamia huomioita 90-lukulaisista. Tavallaan nyt ollaan tilanteessa, jossa miltei kaikki tulevat NHL-pelaajat ovat jo esiintyneet miesten peleissä ja myös menestyneet niissä. Koko 90-luku on siis esittäytynyt jäillä.

Hyökkääjistä ei oikeastaan voi enempää enää ylisanoja käyttää: Suomen hyökkäys on parempi kuin koskaan jo numeroiden valossa. Ja mikä parasta, on hyvät syyt olettaa, että vieläkään lakipistettä ei ole saavutettu. Seuraavan viiden vuoden aikana nähdään varmaan ennätyksien rapisemista kausittain. Suomella on jo nyt kova hyökkäys ja kun näyttää siltä, että lisää tähtiä on vielä tulossa, jopa niin että yhden pelaajan floppaus ei merkitse enää juuri mitään. Vaikka esim. Puljujärvi ei saavuttaisi lähellekään potentiaaliaan (mikä se sitten onkin), meillä on täysin riittävä määrä tulivoimaa A-maajoukkueeseen. Saamme kolme taitavaa ketjua jopa joidenkin supertähtien kera, joten tässä suhteessa voimme vain toivoa, että saisimme myös nähdä parhaan A-ryhmän tositoimissa. Tämä onkin nyt suurin tulevaisuuden uhkakuva: meillä on tähtiä, mutta ei niille sopivaa turnausta! Ensi kaudella hyökkääjistä suurin kiinnostukseni kohdistuu Borgströmiin ja Tolvaseen. Uskon, että myös jostakin tällä kaudella heikosti suorittaneesta pelaajasta kuullaan ensi kaudella.

Puolustuksessakin on eteenpäin menoa. Viisi vakiopakkia on hyvä alku, vaikka Honka ei tunnukaan nykyisessa seurassaan breikkaavan. Nutivaaran menestys on osoitus siitä, että myös nk. huippulupausten piirin ulkopuolelta voidaan nousta kovalle tasolle. Kauden positiivisiin asioihin kuuluu ilman muuta Nikun debyytti: kukapa osasi odottaa, että hänestä todennäköisesti tulee vakiopakki NHL:n. Ensi kausi on poikkeuksellisen mielenkiintoinen: on mahdollista, että useampi huippulupauksemme debytoi änärissä ja saa uransa käytiin. Heiskanen saa varmaan ainakin muutaman matsin ja Välimäki on myös pelaaja, jolla on riittävästi erikoisosaamista, jotta hänestä voisi 20-luvulla tulla vakiopakki. Juolevi on arvoitus, tuntuu siltä, että ne avut, joilla hän sai huippuvarauksen, eivät ole realisoituneet edes SM-liigassa. Joka tapauksessa, odotan, että ensi vuonna tähän aikaan meillä on vähintään 8 NHL-statuksen pakkia. En sen sijaan vielä odota, että vakiopakkeja olisi ainakaan kuutta enempää.

Maalivahtien tilanne on ennallaan. Saros on ainoa ehdokas ykkösvahdiksi ja Korpisalo sekä Gibson ovat tuuraajia. Toki Gibson pelasi hyvin, mutta hänen pitäisi ensi kaudella päästä lähtökohtaisesti kakkosvahdiksi. Toivottavasti seura on samaa mieltä. Husso ei vieläkään päässyt debytoimaan. Jos nämäkin vahdit jossakin vaiheessa ovat ykkösvahteja, tilanne on silloin hyvinkin tyydyttävä. Toki tarvitsemme vähintään yhden Vezina-tason veskarin myös 20-luvulle. Eiköhän Saros omaa ainoana tällaisen potentiaalin. Maalivahtien urakehitys poikkeaa muiden pelaajien kehityksestä. NHL.n ei välttämättä pääse edes pienellä varausnumerolla tyyliin Luukkonen yms. Sinne voi päästä, jos on sopiva tyyppi. Esimerkiksi Westerholmin sopimus kertoo omaa kieltään maalivahtien urapolusta. Periaatteessa kuka tahansa Nuorten SM-liigan yli 185 cm maalivahti voi olla jonkun kykyjenetsijän mielestä tuleva huippu. Siksi on mahdollista, että oikeastaan kukaan jääkiekon seuraajista ei välttämättä tiedä 20-luvun suomalaisen todellisen huippuveskarin nimeä.

Kokonaisuus näyttää siis todella hyvältä. 2020-luku saattaa olla paras vuosikymmen suomalaisessa jääkiekossa. Enää pitää toivoa, että valmennusosaamisemme pysyisi jotenkuten pelaajien tasolle tai ei ainakaan häiritsisi huippujen suorittamista liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy