Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Oli noissa viimeisissä maajoukkuevalinnoissa jotakin todella omituista (enkä viittaa U17-ikäisten valintaan U-18 peleihin), mutta kun kyseessä on niin nuoret lapset vielä, niin ei oikein tunnu korrektilta käsitellä valintoja julkisesti kovin kriittiseen sävyyn.
   
 2. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Jotenkin oudoksuttaa että täällä tarkastellaan C-junnuissa pelaavia lapsia. No kukin tavallaan.
   
 3. adolf Jäsen

  Lainaus:
  En C-junnuja enää niin outona osaa itse pitää. Ovat kuitenkin jo sen ikäisiä että pelaavat ensimmäisiä virallisia maajoukkueotteluita.

  HFboardsilla pahimmillaan luupin alla on 12-vuotiaita poikia. Eräs suomalainen poika sai 11-vuotiaana jo oman ketjunsa sinne. Tuosta kun kerran siellä huomautin niin sain saman tien muutaman suomalaisen kaikkitietävän kirjoittajan niskaani.
   
  Virveliä kainaloon ja Pardus tykkäävät tästä.
 4. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  No kerro nyt mitkä niitä outoja valintoja tai valitsemattajättämisiä oli. Tuskinpa tuo maailma siihen kaatuu. Kasvattaa vain luonnetta, kun oppii jo ammattilaisuraa silmällä pitäen käsittelemään myös kritiikkiä.

  Lainaus:
  Aivan turhaa vetää mitään kieroituneita aspekteja tähän keskusteluun. Nuoria pelaajia ja heidän kehitystään on mitä mielenkiintoisinta seurata. Tuskinpa kovinkaan moni kiinnittää huomiota heidän ulkonäköönsä tai muihin seikkoihin. Minä en ainakaan.
   
 5. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Kuka tässä mitään kieroutunutta aspektia tähän on mukaan vetänyt? Minusta on vain outoa että jotain 14-15 vuotiaita nuoria pelaajia ja heidän kehitystään pohditaan julkisella keskustelupalstalla.
   
 6. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Noh, se on sinun mielipiteesi. Onneksi moni muu ajattelee toisin.
   
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Kun jostain b-junnuista puhutaan niin 99% ei koskaan ammattilaisiksi pääse ja tuskin 90% siitä edes haaveilee.
   
 8. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Silti lähetit minulle yksityisviestin, jossa kyseenalaistit tietyn valinnan U17-maajoukkueessa. Ja ylempänä sanoit, ettet viittaa juuri sen ikäisten valintoihin.
   
 9. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Sanoin etten viittaa siihen, että nuo kuusi U17-ikäistä oli otettu U-18 joukkueen mukaan.
   
 10. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Onhan tuolla Kanadassa tehty jostain 13-vuotiaasta pojasta oma uutisartikkelinsa. En tiedä mitä haittaa on puhua jotain muutama sana jos joku nuori kaveri tekee historiaa jossakin. Turhan kriittisesti ei tietenkään tarvitse arvioida, eikä missään nimessä pidäkään.

  Jos C-junnuissa jo pelaa niin mielestäni ei ole väärin keskustella kyseisestä pelaajasta, kun U16 maajoukkueessa jo alkavat pelaamaan.
   
  Pardus tykkää tästä.
 11. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  En minäkään sitä hirveän pahana asiana näe, että mainitaan jonkun pelaajan olevan lupaava tai taitava ikäluokassaan, mutta sitten kun aletaan puhumaan miten 14- tai 15-vuotias pelaa kananmunat taskussa, on löysä paska, täysi seula tai edes että on ihan turisti U16 maajoukkueessa tai vastaantulija verrattuna oman joukkueen löppöseen. Siinäkin on myös minusta eroa, että puhutaanko U-18 MM-joukkueen pelaajista, vai jonkun diskoksen samanikäisestä marginaalipelaajasta. Jälkimmäinen on harrastelija ja täysi amatööri, jota pitäisi käsitellä yksityishenkilönä, kun taas edelliset on tai ainakin heidän pitäisi olla ammattimaisia, tavoitteellista kilpaurheilijoita. Koska rajanvedot ovat vaikeita, niin itse olisin varovainen. Jos jostain on tehty artikkeli, niin se on todennäköisenä tehty hänen omalla/vanhempien luvalla.
   
  Viimeksi muokattu: 09.02.2019 klo 22.55
  Useful Idiot tykkää tästä.
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Aika harvoin täällä C:ssä pelaavia sen enempää tarkastellaan tai seurataan. Saatetaan joskus sivulauseessa mainita jos jotain historiallista tapahtuu kuten vaikka Kiviharjun kohdalla.
   
 13. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Miksi ihmeessä? Taitoluistelussa olisivat jo hyvän aikaa olleet kansainvälisiä tähtiä(esim. naisten olympiavoittaja 15v). Mikä siitä sitten niin outoa tekee nimenomaa jääkiekkoilijoiden kohdalla? Mielestäni C-junnut ovat juuri se taso, missä näitä pitäisikin seurata alkaa. Niitä pelejäkin voi katsoa ihan Ruudun kautta ja katsottaviksi ne taitavat olla tarkoitettu. Kutsutaan jopa tulevaisuuden tähdet sekä pohjolan leiri-kartoitustapahtumiin, joten heitä tutkitaan huomattavasti ammatillisemmallakin tasolla. Perustelepa.
  Lainaus:
  Niin, artikkelit ovatkin vähän eri skaalan juttu.
   
  -Kantor- tykkää tästä.
 14. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  @ijuka Itse ajattelen tuota oman sukulaispoikani kautta joka voisi pelata tällä hetkelllä C-junnuissa, mutta erinäisistä syistä jatkoi D1 ikäisissä. Mietin sitä miten tuon ikäiset käsittelevät asiaa että heitä käsitellään heidän seuraamilla keskustelufoorumeilla.
   
 15. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Taitoluistelu on yksikölaji jossa julkisessa keskustelussa on vain se maan aivan terävin kärki (about 1-2 maan absoluuttisesti parasta yksiköä). He ovat juuri noita mainitsemiani tavoitteellisia ja ammattimaisia kilpaurheilijoita, joilla on sponsorit ja ehkä jo pr-henkilötkin mukana. Jääkiekossa samassa sarjassa niiden huippujen kanssa on ihan pikkupoikia harrastelemassa (jopa U-16 maajoukkueessa). Heidän julkinen arvostelunsa ei poikkeaisi koulukiusaamisesta tai Huhtasaaren maalittamisesta kovinkaan merkittävästi. Vaikeita rajoja, kuten sanoinkin.

  Muistan kun joskus parille rippikoulunikäiselle kiekkoa pelanneelle sukulais-(pikku)pojalle jotka kiekkoa pelailivat heitin kiusallani, että Barkov pelasi vuoden vanhempana liigassa, että milloinkas he. Pojille ei ollut itselleen sellainen ajatusta käynyt mielessäkään. Tekisi mieli sanoa, että on 16-vuotiaita ja sitten on 16-vuotiaita.
   
 16. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Lainaus:
  Veikkaampa, että jossain Venäjälläkin nostetaan 13-14 vuotiaita taitoluistelijoita jo kansallisestikin tikunnokkaan hyvinkin aikaisessa vaiheessa ja miksi ei muidenkin lajien harrastajia siinä rinnalla. Taitaapa se olla myös hiukan kulttuurisidonnainen asia, miten näitä lahjakkaita urheilijan alkuja missäkin lajissa ja maassa käsitellään noin niinkuin median taholta ja erilaisissa markkinointivälineissä.

  Vaikka ei nuoremmilla kavereilla mitään pr-henkilöitä olisikaan, niinon heilläkin verkosto, esimerkiksi jääkiekossa oma perhe, joukkueen jäsenet, valmentajat ja jopa agentteja hyvin varhaisessa vaiheessa tietoisia nuorenkin kaverin kyvyistä.

  Kun jääkiekko kuitenkin Suomessakin on ammattimaistunut niin onhan jo C-junnuillakin meritoituneita valmentajia eri osa-alueilla, jotka osaavat hyödyntää tietoaan ja taitoaan, sekä eri kanssaverkostoja jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan kohti ammattimaisempaa valmennusta. On liiton sisälläkin ns. "Pelaajatarkkailusta" vastaavia ihmisiä, jotka konsultoivat isompia seuroja tietyin väliajoin niistä tapauksista, jotka tarvitsevat erityisemmän ympäristön oman kehityksen tukemiseen. Enkö nyt viittaa eriarvoistavaan Nuori-Suomi systeemiin vaan eri kilpasarja ja harrastesarjan väliseen kuiluun.

  Siitä onko 13-15 vuotiaalla tarvittavia henkisiä ominaisuuksia ottaa vastaan jonkinlaista kritiikkiä vaihtelee melko paljon. Jollekin sellainen toimii pontta antavana kilpailullisena voimana ja toiselle ulkopuolisen silmin tarkasteltavana työkaluna.

  Loppupeleissä pelaaja on ihan erilainen 11-vuotiaana kuin 18-vuotiaana, mutta minusta ainakin jos ketjun otsikkokin sanoo: "2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto", niin eikö silloin nimenomaan ole korrektia käsitellä C-junnuja tai jopa sitä nuorempia, mikäli täälläkin on postaajia ketkä näkevät näitä mielenkiintoisia tapauksia, vaikkapa paikanpäällä tai sitten EP:n välityksellä?

  Kunhan ei mitään kuvitteellisia Taro Tsujimotoja käydä läpi.
   
 17. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ihan uteliaisuuttani kysyn, että onko tällaista keskustelua mainitsemasi ikäisten pelaajien kohdalla ollut? Lähinnä oma fiilikseni on, että kun puhutaan näistä C-junnuikäisistä pelaajista, niin "keskustelu" ainakin täällä Jatkoajassa on enemmänkin toteamista, että tällainen poikkeuksellinen ikäluokastaan erottuva lahjakkuus löytyy ja toivottavasti saa joskus ulosmitattua kaiken potentiaalinsa. Mihinkään valtaisan kriittisiin kannanottoihin en ole ainakaan itse törmännyt, joskin eri asia toki siinä vaiheessa kun vyöltä alkaa löytyä U18-edustusta ja liigaotteluita.
   
 18. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Niin tätähän tämä on ja en tosiaan osaa minäkään tätä pahana nähdä.

  Tuolla mainitsemallani hfboardsilla jo ihan avoimesti flirttaillaan tulevien NHL-urien ja mahdollisten draftisijoitusten kanssa, sekä vertaillaan poikia joihinkin NHL-pelaajiin. Tuo on aivan älytöntä. kun nuorimmillaan tosiaan puhutaan jostain 12-vuotiaista pojista.

  Mutta onhan tämä vapaa maa ja vapaassa maassa tuotakin puhetta saa olla. Hieman tekisi silti joskus mieli näitä kaikista innokkaimpia ja todellisuudesta pahiten vieraantuneita nettikirjoittajia virtuaallisesti tukistaa.
   
  -Kantor- tykkää tästä.
 19. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  En minä ainakaan ole mieltäni pahoittanut palstalla nähdyistä viesteistä. Keskusteluhan aika pitkälti lähti siitä, kun ninenomaan totesin etten viitsi alkaa alaikäisten valintoja julkisesti käsittelemään ja siitä tuli vastakkainenkin näkemys. Siinä mielessä käyty keskustelu mielestäni ihan paikkansa ansaitsi, vaikkei sen isommasta draamasta kyse ollutkaan.
   
  -Kantor- tykkää tästä.
 20. Olli Jokisen valmentamassa Midget joukkueessa pelaava 2003 syntynyt Kalle Ervasti muuten rikkonut 50 pisteen rajan. 52 ottelussa tullut tehot 5+46= 51. +/- näyttää +50.

  Ruben Rafkin pelasi viime kaudella samassa sarjassa 46 ottelua 10+34= 44 tehoilla. Nykyään Rafkin pelaa siis USHL:ssä.

  Mielenkiintosta nähdä, missä Ervasti ensi kaudella pelaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2019 klo 17.53
  jalperi tykkää tästä.
 21. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Kyllä nuo agentit ja scoutit jo kerää alustavaa tietoa siitä, ketä kannattaa alkaa seuraamaan. Veikkaanpa, että puhuvat jo hyvinkin -04 ja -05 syntyneistä, ehkä jopa -06. Agentit kun saavat tehdä sopimuksen 15 vuotiaan kanssa niin saattaa jo olla jollakin 04 pelaaja asiakkaana.
   
 22. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Viljam Sandvik pelas tänää Jokereitten A-nuorten riveissä kellottaen 12:15 jääaikaa ja kolmannen lopussa pelas kakkosen sentterinä.
   
 23. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Brad Lambert palkittiin nuorten olympiafestivaalien parhaana hyökkääjänä ja Suomi saavutti turnauksessa pronssia. Suurin osa turnauksen pelaajista oli reilun vuoden Lambertia vanhempia.

  Lambertin voinee nyt ihan rohkeasti kutsua U18-maajoukkueen MM-leirille.
   
  adolf tykkää tästä.
 24. Lainaus:
  Näin on! Lambertin pelaamista muutaman kerran viime vuosina nähneenä on sanottava, että kyseessä on huipputalentti. On vielä aivan loppuvuoden -03 eli vasta juuri täyttänyt 15 vuotta!

  Perheen kesken heillä varmaan puhutaan aika paljon jääkiekosta, sen verran tunteella ja intohimolla isä-Lambert elää peleissä mukana!

  Omasta seurastani pakko mainita -05 syntynyt Emil Kuusla. Pelannut jo nyt muutaman pelin Jokereiden C:ssä D1-ikäisenä. Samaa tasoa kuin Lambert pari vuotta sitten ellei vieläkin parempi.. jää nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Muuttujia jatkan varrella kuitenkin riittää..
   
  Pardus tykkää tästä.
 25. Lainaus:
  Sandvik muuten tänään ensimmäistä kertaa oman ikäluokan pelissä CSM:ssä Jypiä vastaan ja 5+0, A- ja B-junnujen ollessa tauolla.. saman seuran toinen 16-vuotisten mj-pelaaja Samu Salminen niinikään ensimmäinen peli C:ssä ja 0+6! Come on!
   
  Pardus ja jalperi tykkäävät tästä.