Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Eräällä tavalla voisi jopa sanoa, että Lambertin käynnissä oleva kausi olisi vaikuttavuudeltaan verrattavissa Kakon 2017-2018-kauteen. Näin on jopa silloin, jos emme ota lähes kahden vuoden ikäeroa huomioon. Asiahan on niin, että Kakon joukkue pelasi alemmassa jatkosarjassa, missä pisteitä on huomattavasti helpompi tehdä.

  Syksyllä Kakko teki alkusarjassa 26 pistettä 32 peliin. Toisaalta, siirryttäessä syksy alkusarjasta kevään SM-sarjaan, pistetehtailu on järjestään laskenut huomattavasti. Esimerkiksi kaudella 2017-2018, Erkka Seppälä teki 35 peliin 47 pistettä ja Aleksi Klemetti 33 peliin 43 pistettä Syksyllä. Keväällä kyseisten pelaajien lukemat olivat Seppälälle 19 pistettä 15 peliin ja Klemetille 20 pistettä 18 peliin. Vastaavaa kävi käytännössä jokaiselle vertaamalleni pelaajalle - keväällä pistetahti laski selvästi. Kun pelaaja taas siirtyi alempaan jatkosarjaan, hänen pistetehtailunsa kasvoi suunnattomasti. Näin kävi esimerkiksi Kaapo Kakolle - mistä syystä hänen ASM-pisteilynsä ei tosiaan ole suoraan verrattavissa kovinkaan moneen muuhun kyseisen ikäiseen huomalaiseen lupaukseen.

  Lambert on nyt juuri tässä kevään ASM-Sarjassa tehnyt 7 pistettä 8 peliin. Vaikka otanta onkin verrattaen pieni, tämä on jopa kovempi tahti kuin Kakolla olisi olettanut olevan, jos hän olisi ASM-Sarjassa alemman jatkosarjan sijaan pelannut. Toisaalta on myös huomioitava se, että Lambert pelaa kolmosketjussa, jossa on ollut huomattavasti ketjun tehokkain pelaaja, eikä saa läheskään niin paljoa peliaikaa. Näiltä kannoilta käsiteltynä voisikin sanoa, että tämä saattaa olla kaikkien aikojen vaikuttavin esiintyminen ASM-sarjassa. Vain Patrik Laineen 2013-2014-kausi voi vetää tälle mielestäni vertoja. Mutta Lambert on kuitenkin yli puoli vuotta nuorempi kuin Laine oli, ja esimerkiksi hänen luistelunsa ja kätensä ovat aivan toiselta planeetalta.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  En lähtisi edes vertailemaan 15-vuotiasta toiseen vastaavaan. Tyydyn toteamaan, että Lambert tosiaan on erityislaatuinen lupaus ihan maailman mittakaavassa omassa ikäluokassaan.

  Ja mitä mediahypeen tulee, niin odotan innolla sitä päivää kun kanadalaismedia omii pojan omakseen.
   
 3. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lambert kertoo tämän päivän Etelän-Suomen Sanomissa että ei ole vielä päättänyt Suomen ja Kanadan maajoukkueen välillä vaan tekee päätöksen sitten kun sen aika tulee. Pystyisikö hän edes edustamaan Kanadaa junnukisoissa koska ei ole pelannut heidän maaperällään yhtä kautta enempää kiekkoa?
   
 4. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Ei pysty edustamaan ennen kuin on pelannut kaksi kautta putkeen Kanadassa. Eli U18-kisoja ajatellen ensi ja sitä seuraava kausi pitäisi jo viettää siellä, niin sitten saisi edustaa oman ikäluokkansa kisoissa vaahteranlehtipaitoja.
   
 5. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Toivottavasti keksivät liitossa tarpeeksi hyvät perustelut Lambertille miksi kannattaa pysyä Suomessa ja valita Suomen maajoukkue. Olisi sääli menettää tuollainen timantti Kanadalle.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Jos Lambert haluaisi junnutasolla edustaa Kanadaa, niin pitäisi siis siirtyä sinne pelaamaan. Jos Lambert halajaa CHL:ään, niin meneekö siellä Import draftissa, joka on europelaajille tarkoitettu, vai kanukeille tarkoitetussa draftissa? Tämä on sikäli merkityksellinen, koska jos ensin mainitussa, niin voidaan varata sinne vasta ensi vuonna ja aloittaa siellä kaudella 2020-21. Jos jälkimmäisessä, niin vuotta aiemmin eli jo ensi kaudella. Tällä taas on merkitystä siihen mistä alkaen voisi Kanadaa maajoukkuetasolla edustaa.
   
 7. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Lähtökohtaisesti menee Import draftissa, mutta koska on puoliksi kanadalainen niin voi hakea pääsyä mukaan normidraftiin, ja hyvin todennäköisesti luvan saisikin, koska niin ovat saaneet monet muutkin kaksoiskansalaiskanadalaiset. Eli se ei muodostune esteeksi jos sille tielle haluaa lähteä.
   
  Mängimies ja jalperi tykkäävät tästä.
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Siinä tapuksessa Lambertin ratkaisu on luultavasti tiedossa jo tänä keväänä. Ja toki tuolla muitakin liigoja kuin CHL:n alaiset, mutta en usko Lambertin lähtevän muualle.
   
 9. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Mitä sitä turhaan Suomesta tai edes Lahdesta on lähteä. Nieminen olisi varmasti loistava valmentaja hänelle ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä ja en epäile yhtään etteikö hän olisi valmis jo kokeilemaan liigajäitä ensi kaudella.
   
 10. EinoKeisari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Jos kehityskäyrä ei ihan hirveästi ota takapakkia ensi kaudella, niin pitäisi olla selvä MM U18 pelaaja. Kanadan joukkueessahan tuo ei ole mahdollista, mutta toivottavasti päättää edustaa Suomea.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo eiköhän liigadebyytti tapahdu ensi kaudella, varmaankin jo syksyllä. Siis kunhan jatkaa pelaamistaan Suomessa. On varmaankin ensimmäinen 2003-syntynyt Liigassa debytoiva pelaaja.
   
 12. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lambertin tapaan loppuvuodesta 2003 syntynyt Leksan pikkuveli Oskar Komarov pelaa Hermeksessä B-nuorten SM-sarjaa. Kuuluu sarjan nuorimpien pelaajien joukkoon eli pelillisesti nuorimmaisen Komarovinkin kehitys ihan hyvällä tasolla. Pituutta on ilmeisesti vasta 160cm, mutta jos kasvaa vielä edes 10cm niin eiköhän Oskaristakin aivan kelpo pelimies kehity. Saa nähdä jatkaako Kokkolassa vielä ensi kaudella vai olisiko järkevämpää siirtyä jo esimerkiksi Sportiin. Sieltä olisi varmaan helpompi päästä myös maajoukkueympyröihin.
   
 13. AC/DC MAN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United
  En tiedä kuuluuko aihe tänne. Mutta laitan kuitenkin..:)
  Jukka Jaloselta hieno juttu ottaa maajoukkueen mukaan 2001 syntynyt TPS:n Kaapo Kakko Ruotsin turnaukseen. On todella näytön paikka Kaapolla. Ja toivottavasti onnistuu. Liigassa 29 peliin tehot 11+11.
  Ja varmasti Jalonen on suunnitellut Kakkoa kärkiketjuihin. .
   
  Pardus tykkää tästä.
 14. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  TPS:n Aron Kiviharju, s. 2006, debytoi tänään C-junnujen joukkueessa. Siis pääosin 2003-syntyneitä.
   
  Pewros, ijuka & Pardus tykkäävät tästä.
 15. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Ilveksellä pelaa tänään C:n mukana 2005 syntynyt Emil Järventie, joka on heti päässyt maalin makuun. Kyseessä lienee Robyn pikkuveli ja myöskin Martin poika?
   
  jalperi ja Pardus tykkäävät tästä.
 16. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  Ekaan C:n peliin Järventielle lopulta tehot 1+1. Tänään on toista kertaa mukana, saapas nähdä jatkuuko tehoilu kun vastus kovenee pykälällä HIFK -> Blues.

  EDIT. Näköjään jatkuu.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 15.09
 17. Franck Jäsen

  Lainaus:
  On kuulemma ikäluokkansa kovin pelaaja tällä hetkellä. Pääosa kaudesta mennyt häntä vuotta vanhempien sarjassa eli C2:ssa, siellä 26 otteluun vaatimattomat 33 maalia..

  E: Toisessa C:n ottelussaan tehot 1+2.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 17.01
 18. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Hmm, hyvin mahdollista. Eräs ikäluokan pelaaja joka on omaan silmään ottanut Järventietä paremmin on Emil Kuusla. Tällä on C2:ssa 16 peliin tehot 21+19=40. Toisaalta ei ole sitten C:ssä niin onnistunut, mutta näyttää todella hyvältä kun pelejä katselee.
   
 19. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Martti Järventien pojat vireessä tänään. Emil C:ssä 1+2 ja maali voittolaukauskilpailussa, kun Ilves voitti Bluesin 6-7. Roby tehnyt Hermestä vastaan B:ssä kahteen erään tehot 4+4.
   
 20. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Mielenkiintoista. Pitää laittaa Järventien poika seurantaan.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Roby Järventie on pelannut A:ssa koko kauden ja sielläkin lähemmäs pinnan per peli. Tänään pelaa Ipan B:n mukana sen sarjan heittopussia vastaan. Mikä hyöty?
   
 22. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Lainaus:
  On Roby käynyt aina välillä B:n mukana, varsinkin jos A:lla ei ole ollut peliä. Eiköhän se kuitenkin ole tärkeintä saada pelejä vain paljon tuon ikäisenä. Viikolla tulee kuitenkin lepopäiviä ihan riittämiin.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo varmaankin jostain sellaisesta on nytkin kyse. Kilpailullisesti ei liene vaan kovinkaan kehittävää pelata vastustajaa vastaan, joka kaatuu lukemin 15-0 Järventien itse saalistaen 9 tehopinnaa.
   
 24. Lainaus:
  Pelasi Kaapo Kakkokin viime kaudella B-nuorissa, kun kausi A:ssa loppui. Alemmassa jatkosarjassa pelaavilla pelaajilla tosin ei ole organisaatiollisesti mitään muuta tarkoitusta, kun koittaa turvata paikka ensi kaudeksi B-SM:n sarjassa. Ilves varmaan sen tosiaan haluaakin säilyttää, kun alkukauden veteli Mestistä.
   
 25. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Jääkiekkoliitto ja/tai U17-maajoukkueen johto osoitti pelisilmänsä, kun kutsui Lambertin jo tällä kaudella vuotta vanhempien mukaan. Varmasti valinta Suomen hyväksi on nyt askeleen lähempänä, kun pääsee pelaamaan kovempitasoisia maajoukkuepelejä ja hiomaan jo kuvioita muiden tulevana syksynä Ivan Hlinka -turnaukseen matkaavien kanssa.
   
  jalperi tykkää tästä.