Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana adolf, 16.10.2015 klo 14.57.

 1. Noma Jäsen

  Lainaus:
  En olisi ollut yllättynyt, vaikka Lambert olisi nostettu jopa U18-joukkueenkin matkaan. Hän olisi siinäkin porukassa ollut peräti neljänneksi eniten A:n jatkosarjassa pisteitä tehnyt pelaaja, joten eiköhän taso olisi riittänyt sielläkin.
   
  adolf ja Pardus tykkäävät tästä.
 2. LeonJ#21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
  Mahtaakohan Lambertiin oltu yhteydessä Hockey Canadan puolelta vielä, kun ei käsittääkseni ole vielä päättänyt kumpaa majua edustaa tulevaisuudessa. Kun ajattelee, että isä ja äiti vaikuttaa Suomessa ja vaikka kesiä viettää myös Kanadassa niin luulisi että jonkinlaista juurtumista suomalaiseen kulttuuriin silti olisi kokenut jo Suomessa kasvaneena ja leijonapolulla profiloituneena.

  Sitten vielä oman isän vaikutus pelaajana kehittymiseen nimenomaan Pelicansin organisaatiossa, niin olisihan se jollakin tavalla sääli, että toinen maajoukkue pääsisi nauttimaan toisen kasvattamasta hedelmästä. Vaikkakaan ei olisi varmasti ensimmäinen pelaaja joka kokisi tämmöisen kohtalon. Tosin silti vaikka valihtisi Kanadan tulevaisuudessa, niin kyllä siitä propseja ihan yhtälailla kasvatuksesta saisi antaa suomalaiselle valmennukselle ja osaamiselle ylipäänsä.

  Käsittääkseni tosiaan jos nyt päättäisi valita Kanadan edustamisen, tulisi luultavasti kutsu myöhempien ikäluokkien leirityksille, kun taas Suomessa nyt maajoukkue-edustuksia on laajemmin tarjolla u-16 reitin jälkeenkin. Sitten taas se, että pitäisi olla pelannut ensiksi väh. sen pari vuotta siellä (pl. WHL seurat jenkkilän puolelta (esim. Seattle Thunderbirds), jotta voisi myöhemmin tulla valituksi maajoukkue-edustuksiin, mikäli taso tällöin riittää.

  Noh. Anyways vaikuttaa melko potentiaaliselta kaverilta ja vielä mikään kiire tuskin on nostaa vielä ikäluokkaa ylemmäksi, kun sielläkin 01-02 ikäluokasta löytyy tasoa ja laajuutta hyökkäysrintamalle, vaikka liigasta ei kaikkia parhaita saataisikaan esim. U-18 kisoihin.

  Lahtelaisella kiekolla muutenkin tuntuu menevän tällähetkellä tosi hyvin niin liigassa kuin junioritasollakin, joten eiköhän näistä ikäluokista vielä löydy muitakin ihan mainitsemisen arvoisia kavereita. Lambert nyt toki ihan ykköshelmenä tällä hetkellä.
   
 3. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  TPS:n Aron Kiviharju, juuri 13-v, 0+2 C-juniorien mukana.
   
 4. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ehkä tuollaisistakin otteluista saattaa olla jotain hyötyä kiekollisen pelin kehittämisessä? Syntyy aivoihin muistijälkiä siitä miltä pelaaminen tuntuu, kun homma toimii. Sitten vaan kovaa treeniä kesällä, ja syksyllä fysiikan parannuttua dominointi voi jatkua korkeammallakin sarjatasolla? Leon Dreisatl pelasi 14-15 vuoden iässä "täysin väärällä" sarjatasolla (jopa yli 6 tehopinna per ottelu koko kausi), mutta niin vain Leonista kehkeytyi kohtuullisen tasokas NHL-peluri. Leon Draisaitl at eliteprospects.com
   
  jalperi tykkää tästä.
 5. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Emil Järventie(s.2005) Ilveksen C:n mukana nyt vajaaseen 4 peliin 5+4=9 pistettä. Tänään kasassa jo hattutemppu ja peli vielä siis kesken.

  EDIT. Järventielle vielä syöttöpiste Ilveksen jatkoaikamaaliin, joten 5+5=10 pistettä nyt tehot 4 peliin. Tänään niistä 3+1.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2019 klo 15.02
  jalperi tykkää tästä.
 6. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Aivan tällaista tehoilua en olisi ihan heti odottanut. Pistetehtailuhan kasvoi vaan entisestään sarjatasoa ylemmäs mentäessä. Tehokkain C:ssä pelannut 2 vuotta alaikäinen on tietääkseni Jesse Puljujärvi, joka ei kyennyt edes 1.5 pinnaa per peli tekemään. Eikä nuo ole edes mitään murskavoittoja ylivoimaisen tiimin toimesta, vaan maalin pelejä.

  Tämä ottelu pitää varmaan katsella huolella kokonaan läpi hänen osaltaan.
   
 7. Mängimies Jäsen

  Nyt kun noita nimiä tässä ketjussa vilahtelee, niin yritin tässä koota muutaman ikäluokkansa lupaavimman nimen. Itse en monenkaan näistä ole nähnyt säännöllisesti pelaavan, mutta täältä ja muualta lukenut.

  Listassa ensin hyökkääjät ja sitten puolustajia. Molareita en osannut listalle kaivaa.

  2001: Kaapo Kakko, Anton Lundell, Marcus Kallionkieli, Henri Nikkanen, Patrik Puistola, Antti Saarela // Ville Heinola, Mikko Kokkonen
  2002: Aatu Räty, Kasper Simontaival, Roby Järventie, Eero Niemi, Roni Hirvonen, Oliver Suni // Ruben Rafkin, Christoffer Sedoff, Kasper Puutio
  2003: Brad Lambert, Samu Tuomaala, Jere Virolainen, Samu Salminen
  2004: Joakim Kemell h
  2005: Emil Järventie h
  2006: Aron Kiviharju p

  Kuten huomaa, niin mitä pidemmälle mennään, niin sen vähemmän on nimiä. Ja oikeastaan ihan hyvä, sillä en välttämättä kaipaa mitään jatkuvaa seurantaa jostakin 13-vuotiaasta pojasta. Löytyykö palstalaisilta nimiä esim. tuohon 2003-ikäluokkaan, jonka timanttina Brad Lambert tuikkii tai vuotta nuorempiin, josta olen nähnyt ainostaan Joakim Kemellin nimen nousevan aika ajoin esille?
   
 8. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Elmeri Laakso taitaa olla 2004 ikäluokan toinen huippunimi.
   
 9. Russell Bell Jäsen

  2003-ikäluokkaan lisäisin Jokipoikien Rasmus Kuirin.

  Ja onhan tuolla 2006-ikäluokassa yksi toinenkin huippunimi. On kuitenkin vielä niin nuoria poikia, etten taida suoraan nimeä mainita, mutta kiinnostuneet voi kaivaa Ilveksestä pelaajan esiin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2019 klo 18.50
 10. Lainaus:
  Nimikirjaimet ilmeisesti R.R? C2 AAA:ssa 5 2+4= 6 ja D1 AAA:ssa 23 39+30= 69.

  Kärpiltäkin löytyy jokunen lahjakas kaveri tässäkin ikäluokassa.


  Lainaus:
  Kemellin lisäksi voisi mainita Jere Lassila (40 25+37= 62) ja Jani Nyman (37 30+35= 65) esimerkiksi.
   
 11. ijuka Jäsen

  04 voisi myös huomioida pakin Arttu Kärki. Sen verran hyvin kuitenkin pelaa joulukuun syntymäpäivänä C-nuorissa.
  Lainaus:
  Sehän on vähän se, että ennen C-nuoria on vähän niin sun näin miten niitä tilastoja pystyy lukemaan. Jos sattuu olemaan helppo C2-lohko niin siellä voi jotkut vedellä 5 pinnaa per peli esimerkiksi. Lähinnä siis odotetaan, että pelaajat pelaa C-nuorissa. Toki poikkeuksiakin löytyy, joille se ei niin ole välttämätöntä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2019 klo 21.15
 12. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  U18 ja U17 aloittivat helmikuun turnauksissa pelit:

  U18 hävisi Tsekille 3-6 ja U17 hävisi USAlle 0-7

  U18 pelaa Venäjällä ja U17 Ruotsissa.
   
 13. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Kokoonpanoja tutkiessa huomasin, että U18 joukkueessa pelasi 5 pelaajaa ja maalivahti U17 joukkueesta.
  Ovat näköjään rukanneet U18/U17 kokoonpanoja tuolla tavalla eli tulosten takana myös pelaajavaihtoa.
  U18 seuraavaksi USA:ta vastaan ja U17 Ruotsia vastaan.
   
  Pardus tykkää tästä.
 14. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mitä ihmeen pelaajavaihtoa? Eiköhän se nyt ole päivänselvä asia että 18-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja valitsee viimeiseen turnaukseensa ennen MM-kisoja hänen mielestään sen parhaan mahdollisen saatavilla olevan jengin?
   
 15. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Kyllähän tuosta U18-joukkueesta taisi tuollainen puolisen tusinaa puuttua ihan niitä kärkipelaajia, jotka ovat ihan pomminvarmasti kisoissa mukana.

  Niin ellei loukkaantumiset tai Liigan finaaleissa pelaaminen osallistumista estä.
   
  Pardus tykkää tästä.
 16. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Ruotsia vastaan U17 hävisi 7-1, mutta kuten jo kirjoititkin niin Suomelta puuttuu ykkösmokke (Blomqvist), ykköspakit (Niemelä & Puutio) ja ykköshyökkääjät (Hirvonen, Räty ja Simontaival).
   
 17. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei tuossa silti mistään pelaajavaihdosta ole kyse. Ihan loogista, että jokunen 02-syntynyt on mukana vanhempien matkassa, koska heitä testataan kevään U18-kisoja ajatellen. Kasper Simontaival ainakin melko varmasti on mukana itse kisoissakin.
   
 18. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Oma veikkaukseni on, että @Turisti ajoi tuolla "pelaajavaihdolla" takaa juurikin tuota samaa asiaa.
   
 19. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Kyllä, tuota asiaa tarkoitin että testaavat nuoremman ikäluokan pelaajia kovissa peleissä. Tuolta nyt tosiaan puuttuu hyökkäyksestä ainakin seuraavia pelaajia:
  Lundell, Kakko, Nikkanen, Kallionkieli ja toivottavasti kaikki mukana. Pakkipäästä puuttuu:
  Kokkonen ja Heinola, varmasti mukana, jos vaan terveenä. Tuomiston lisäksi pakkipäähän olisi hyvä saada puolustava kookas puolustaja. Aika vähissä on + - 190 cm pakit tässä ikäluokassa, Piiroista (USHL/189 cm) tai Sillanpäätä (WHL/197 cm) voisi kokeilla tuohon rooliin, jos pelit rapakon takana loppuvat ennen kisoja.

  Kohta USA vastassa U18 joukkueella, tsemppiä Pikku-Jellonat !!
   
 20. Lambert tehnyt hatullisen Tshekin verkkoon U17 pelissä.

  Suomelle 6-3 voitto pelistä.

  1-0 Brad Lambert (Jesse Seppälä)
  2-1 Brad Lambert (Roby Järventie, Jesse Seppälä)
  3-2 YV Eero Niemi (Christoffer Sedoff, Joel Määttä)
  4-2 Luka Nyman (Eetu Liukas, Valtteri Koskela)
  5-2 Brad Lambert (Leevi Sorvali, Jesse Seppälä)
  6-3 TM Niki Korpialho (Veikka Hahl, Eemil Viro)
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2019 klo 18.40
  Pewros, adolf & Pardus tykkäävät tästä.
 21. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Kisaakohan Brädi jo paikasta tämän kevään U18-kisoihin? Vuoden kuluttua paikka on jo selviö. Liekö jopa U20-kisoissa?
   
 22. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Toivottavasti. Nämä olisi kuitenkin semmosia askeleita jo että aika tukevasti alkaisi olemaan Leijonien kirjoilla.
   
  Pardus tykkää tästä.
 23. Tänään Lambert neppaili pari pistettä lisää, kun Suomi voitti Venäjän.

  Venäjä kaatui luvuin 1-3.

  0-1 Jesse Seppälä (Brad Lambert, Ruben Rafkin)
  0-2 Roby Järventie (Brad Lambert, Jesse Seppälä)
  1-3 TM Niki Korpialho (Eero Niemi, Luka Nyman)
   
 24. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ei ole varmaan mitään syytä olla tarjoamatta Lambertille paikkaa tämän vuoden U18-maajoukkueesta. Tämä myös varmistaisi tieääkseni sen että hän pelaa jatkossakin leijonissa.
   
 25. Lainaus:
  Tää ois ihan mielenkiintonen. Olis kiva nähdä U18 MM-kisoissa joukkue missä on Kaapo Kakko, Anton Lundell, Aatu Räty ja Brad Lambert. Kaikki potenttiaalisia TOP3 varauksia. Kaikki tosin eri vuosina: Kakko 2019, Lundell 2020, Räty 2021 ja Lambert 2022.

  Esim.

  Kakko - Lundell - Aaltonen
  Puistola - Saarela - Simontaival
  Lambert - Aa Räty - Miettinen
  Ak Räty - Pärssinen - Tieksola
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2019 klo 19.33
  Avuton tunari, Pardus & Boogy tykkäävät tästä.